SÖNDAGSBRÖD
Idag är det söndag och jag ska på utbildning i eftermiddag på en maskin som "röntgar" ansiktet så att man vet vad man har för hud så att man vet vad för produkter huden behöver. hur bra som helst ju!
Passar på att baka lite bröd innan, det blev ett bröd som man inte behöver knåda alls, ur "Nya Annas mat". Det ska jäsa 1-2 h men arbetsinsatsen är på max en kvart.
Till ett bröd
½ pkt jäst
1 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
8-9 dl mjöl
Smula jästen i en bunke och häll på saltet. Häll på lite av vattnet och rör ut jästen så att den löser sig. Slå på resten av vattnet och allt mjöl, rör runt med en trägaffel. Låt jäsa med en handduk över sig 1-2 h.
Tippa ut degen på en bakplåtpappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i 20 minuter, värm under tiden upp ugnen till 250 grader. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda det ytterligare 40-45 minuter. Låt det svalna på ett galler med en handduk över sig.
Passar på att baka lite bröd innan, det blev ett bröd som man inte behöver knåda alls, ur "Nya Annas mat". Det ska jäsa 1-2 h men arbetsinsatsen är på max en kvart.
Till ett bröd
½ pkt jäst
1 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
8-9 dl mjöl
Smula jästen i en bunke och häll på saltet. Häll på lite av vattnet och rör ut jästen så att den löser sig. Slå på resten av vattnet och allt mjöl, rör runt med en trägaffel. Låt jäsa med en handduk över sig 1-2 h.
Tippa ut degen på en bakplåtpappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i 20 minuter, värm under tiden upp ugnen till 250 grader. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda det ytterligare 40-45 minuter. Låt det svalna på ett galler med en handduk över sig.
Kommentarer
Postat av: Josefine
Jag bakade detta bröd i helgen. Fast jag gjorde två varianter på det. Det är toppenrecept - så enkelt! Du kan se hur det gick på min blogg.
KramKram
Trackback