Liten partyhatt

Ikväll ska jag på nyårsfest med hattema men den hatt som jag beställt kom aldrig så det blev till att snabbt sno ihop en egen kopia av den ursprungliga. Ska du också det men inte har något att ha på knoppen? Gör sjläv en liten blingig minihatt!

Ingredienserna är tre bitar (se oven) i tunn kartong. Mät ut så att remsan når minst hela vägen runt den lilla rundeln. Dessutom behövs glitter, superlim, tejp, sax, en gammal pensel som man kan slänga sen och eventuella dekorationer.

Linda remsan ett varv med lite överlappning runt den minsta rundeln. Att tejpandet syna osv. gör inget, det syns inte sen. Lägg i sådana fall kraft på att få det slätt utan några fula tejpvalkar.

Pensla ut superlim över de båda delarna (på den stora rundeln räcker det med ena sidan, på delen ovan räcker det utanpå) Häll sedan på en massa glitter. Snåla inte, överflödet skakar man av sedan.

Klipp upp ett kryss med saxen genom den största rundeln.

Vik in flikarna som blir, sätt på hattens överdel och tejpa fast flikarna på insidan på hattöverdelen.

Done! Dekorera eventuellt, jag satte på ett band som jag knöt ihop i en rosett. För att sätta den i håret, fäst ett bra hårspänne på undersidan.


GRÅ

Målar tånaglarna med detta gråa, matta lacket från Isadora. Ett underlack, två lager med detta och sedan ett lager med överlack och så sitter det som ett smäck sen.


SWEET DREAMS

Ikväll lyssnar jag på Sweet Dreams med Beyonce. Passar på innan A kommer hem från fjällen. Det bästa med att vara hemma själv är definitivt att man kan lägga sig när man vill och ingen protesterar när Beyonce och Lady Gaga kommer ur högtalarna.

 


SHOPPINGTIPS FRÅN NELLYS

Här är några fina bitar från Nelly som jag vill tipsa om. Klänning från Lipsy, kavaj med nitar, snygga skor, grymt billiga jeans från cheap monday eller en blå klänning med håligheter. Välj själv, och det bästa är att det är mellandagsreapriser just nu!


ICAS NYA REKLAM DRIVER MED BLOGGARE

HAHA jag dör


VARDAGSLYX

En av de bättre tisdagsmornarna med julstrumpe-gifts och frukost på sängen!


091228

Det blev stan för mig, Xina och Jennys idag med mission: Nyårsklänningar! Och visst kom alla hem med en klänning var. Nu sitter jag och fixar servettringar och sånt till nyårsafton med trevligt sällskap (Paradisasken)


GÅRDAGENS

Denna klänningen som jag hade igår är randig i två olika material och ett av dem är lite halvgenomskinligt. Den kommer från Monki och kostade bara 200 spännar, ett av de bästa köpen jag gjort, för jag tycker den är grymt snygg!



MINIJULAFTON IDAG

 

 


JULAFTON

På dagen firade vi jul hos A:s familj med julmat och klappar

På kvällen blev det hos farmor och farfar som vanligt!

Julklappsutdelning, ingen tomte detta året när det inte var några små barn med

Gröt...

 

Väldigt nöjd med dagen, en vit jul är inte varje år direkt! Jag fick superfina julklappar också, bland annat en mixer, eltandborstar, fina husgeråd, böcker, choklad och en resväska så jag kan inte annat än att vara nöjd!


GOD JUL!


23 december

Dagen innan julafton ska det städas i varenda liten vrå. Jag har dammat i två timmar nu, överallt som jag kan komma på så nu ska det väl till att vi inte utvecklar renlighetsallergi efter allt detta städandet. Nu ska jag städa i lådhurtsen och torka ur lådorna! Bäst att passa på när man har go:et i sig.


Mot torra händer och skivade naglar


Problem:
Torra händer och framför allt naglar som skivar sig på grund av den torra luften på vintern (och ett evinnerligt diskande).

Lösning: Köp olivolja på affären och plast/bomullshandskar på apoteket. Innan du ska lägga dig så smörj in händerna med ganska mycket olja och massera in oljan i nagelbanden. Trä på plasthandskarna, jag satte två toffsar runt handlederna också för att de inte skulle glida av i sömnen. Sedan sover man så och på morgonen tvättar man av sig den överflödiga oljan bara. Efter bara en natt så märker man skillnad, speciellt på naglarna! Men fortsätt regelbundet!

Hittade en rolig bild från sommaren 07

En vecka på Broddetorp umgicks jag med dessa figurer.



Topp tre

Rensade bland mina tidningar imorses, det blir rätt fullt efter ett tag. Mina topp tre tidningar är Veckorevyn, Chic och Cosmopolitian. Inte bilsport!


Mozart

Nu har jag gjort fina små mozartbollar, både med ljus choklad och med vit. Det är kanske lite i sista svepet men som sagt, det heter ju faktiskt julgodis.

Skär nougat och mandelmassa i tärningar 1x1 cm och rulla dem två och två (en bit av varje sort) till små bollar. Rulla i smält choklad och lägg på ett bakplåtspapper att stelna. Lätt va?


Christmas tree

Tadaaa...så här fin blev våran gran i år! Eftersom jag är helt såld på vitt i inredning så blev det vita och silverkulor i år och några snöstjärnor i glas också. När vi ändå talar om snygga saker -  kolla julgransfoten! Jag är nöjd över att inte behöva dela julen med en grön och röd julgransfot...


Kap!

Igår var vi och handlade julgranstillbehör, som julgransfot, belysning, matta och de sista pyntet. jag hade ett grymt shoppingflyt också, fick tummen ur röven och köpte en vanlig svart kofta (som jag har saknat hela hösten). Men jag hittade också leggings till julafton, halsband till nyår och en massa mer saker!

Om man, som jag, tycker att paljettleggings är lite för blingigt till klänningen och dessutom rätt dyrt så kan jag tipsa om de här rackarna. Endast 79 spänn på Lindex just nu! Snacka om värsta kapet!

Grå kjol med paperwaist från Gina, 199 pix.

 

Armvärmare!


21:31

Vi tittar på Johan Falk och har ätit upp ett paket cheese-riskakor och fyra apelsiner.


Granar

Som traditionen bjuder så har vi hämtat granar i alla storlekar på vårat sommarställe idag. Sedan blev det självklart varm choklad och massa fika och alla förväxlar vems som är vems så alla äter lite vad dom hittar. Sedan av slutades det med snöbollskrig, gapflabb och lite tårar.


"Tonight´s gonna be a good, good night"

Vad sägs om lax med romsås (Kicki är i extas!) och trevligt sällskap, härligt! Jag läser tidningar (ehum) och ser allmänt fet och sunkig ut, Kicki gör romsås och killarna skalar potatis och lägger upp lax.


Jullov!

Pjihu, det var det ja. Haha, så värsta skämtet med att jag skulle shoppa. Vad hittar jag? Ingenting! Ingen julgransmatta, inga vita julkulor, ingen kavaj, inga läderbyxor (så att jag åtminstone skulle få se om jag passade i det). Inte ens en endaste liten julgransfot. Bara en liten klänning, men den är sjukt snygg och den kommer ni få se på snart. Nu är det "jullov" och det är snö så jag är gladgladglad.


Här är det inte snö men det är kallt så man kan dö ändå...


Julstress i stan?

Godmorgon! Idag är det jättemycket snö ute, jippi! Det är typ så att jag vill gå ut och åka pulka om jag hade nån, haha. Men det ska jag inte för idag ska jag till skolan en stund (sista för detta året!) och sen blir det shopping om jag hinner. Säkert en massa julklappsfolk ute så nu blir det till att trängas tillsammans med dem!

 


Snö!

Det är snö ute kan man säga, shit alltså vad det yr snö i hela luften. På med luva och lång jacka men ändå hänger byxorna på tork och lösögonfransarna på svaj. Men det är ju hur mysigt som helst, speciellt när det kommer ett långt fackeltåg vandrandes genom samhället! Jag har ändrat uppfattning om snö minsann, älskar det på alla sätt (när det ligger mer än två dagar)!



Julstädning i smyckeslådan

När det ser ut såhär är det på något sätt dags för soporna. Dålig kvalité från Primark men kan vara värt då de kostade typ 5 kronor och är flitigt använda i ett drygt halvår.

In med nytt: Klumpig ring/H&M, Örhängen beklädda med vitt guld beställda från USA för att inte bli flr dyra


Tomteverkstad

I år är det inte många julklappar att slå in men det ska ändå göras, och det ska göras fint med glansiga rosetter, krullade snören och hemgjorda kort.






Julfest

Förmiddagen spenderades på lillasysters julfest med luciatåg och julsånger, sedan åkte jag och Kicki hem och gjorde pasta med köttfärssås till middag och spelade betapet.

Om någon vill köpa en klänning till nyår i strl S (passar lite större och lite mindre också eftersom det är resår i ryggen) så kolla denna med paljetter. Köpte den till mig själv först men råkade få fel storlek, annars tycker jag den är perfekt, lite volang, inga axelband och med paljetter!

Glöggburk

I dessa juletider hackar man ju titt som tätt mandel och häller upp russin. Jag har gjort en stor laddning som jag lagt i en glasburk med etikett och dekorerat lock. Så har man det klart!


Uggleklocka

Köpte ett halsband i form av en uggla i guld. Men öppnar man vingarna så har den en klocka som gömmer sig. Snygg och annorlunda och dessutom perfekt om man inte använder sig av armbandsklocka, nu kan man hänga med klockan även om mobilen ligger längst ner i väskan.




Vinterpromenad

Vädret idag var bästa vintervädret, frost, kallt och sol så vi tog en långpromenad i kylan, snacka om fräscht väder! Nu ska vi göra mozartbollar, dricka glögg och lyssna på julmusik för att fira att det är lucia.



Julmarknad och julgodis

Denna lördagen blir en riktig adventslördag, i förmiddags var jag på julmarknad med mamma och min syster och köpte tunnbröd och sånt där. Sedan drack vi glögg och åt pepparkakor med ädelost (julens godaste grej typ) vi och lagade middag tillsammans, efteråt satte vi igång och gjorde julgodis i mängder. Farmor och farfar kom också förbi och provsmakade och farmor visade upp sin nya frisyr! Nu ska jag fixa iordning lite för ikväll, vi ska glögga och äta pepparkakor med lite trevliga människor.



Nobelklänningar


Victorias klänning var den snyggaste igårkväll, bandet som markerar midjan och rosen på axeln är fina detaljer och smyckena, speciellt halsbandet är supernsnygga!


Ovanligt att se Madeleine i annat än pastellfärger men den är fin och spetsen gör klänningen helt enkelt. Inget jag själv skulle ta på mig men hon passar i den!


Återanvänd klänning i dess lågkonjunkturstider men jag gillar den inte förutom att färgerna är fina och diademet var lätt det finaste på Nobelfesten 2009


11 december

Luciadag idag med, det stora luciatåget som vi är med i gick på morgonen för hela skolan och sedan fick vi besök av en tvåa som lussade för oss och så lussefikade vi och lekte "farfars kalsonger och mormors trosor". Nu är det slut med trevligheterna och jag sitter och rättar böcker för glatta livet. Men snart ska jag hem och ta helg, ikväll har jag lurat med mig A på julkonsert till och med och sen ska vi se idolfinalen med min familj!


Luciatåg

Ikväll har jag varit på luciatåg där hela min klass var med och deltog, det var genrep med färäldrapublik, väldigt fint och mycket folk som kom och tittade. Efteråt blev det världens fika och mingel i klassrummet med elever och föräldrar och syskon, här är lite bilder, egentagna eftersom jag agerade amatörfotograd under hela kvällen. Och brandansvarig.

Småstökig uppsjungning med strutar på golvet och stjärnor åt olika håll 

 


Vecka 50

Efter en dag med julpyssel i skolan, en powerwalk med min syster och eftermiddagsfika med min man så känns dagen komplett. Nu ska jag googla fram lite julgodisrecept och skriva en inköpslista, denna veckan har jag tänkt att göra julgodis om jag hinner. Den känns annars rätt fullspäckad med VFU, skolarbeten (tråkigt!) och luciafirande på torsdag. Men ingenting är omöjligt, nu ska jag sätta mig och plugga och äta fruktsallad!

 


Jul på Liseberg

Allsång med Lotta Engberg och gästerna Fredrik Kempe och Sofia Källgren

Konstutställning var inget för oss...

Julia och hennes vän säkerhetsvakten!

 


Ulvön

Idag har jag varit med mina syskon på Ulvön, det var rätt kallt men roligt...Här är lite bilder som ni kan få titta på medans jag är på "Jul på Liseberg", ska dit med famljen nu och vi blir nog fär resten av dagen men när jag kommer hem får ni se lite fina bilder förhoppningsvis




Julklappsshopping

Igårkväll blev det shopping, i första hand julklappsshopping men även lite annat. Jag köpte en röd fin halsduk som jag har letat efter ett tag. Ska försöka hitta en basker eller eventuellt en mössa i samma färg hade jag tänkt mig och bli lite julchic. Dessutom skaffade både jag och A hattar till nyår, festen vi ska på har hattema så det gäller att trolla fram nåt att sätta på knoppen (de får ni däremot inte se innan, lite hemligt är det allt).


Ett litet jultest som jag inte kunde motstå...

Alkoholfri glögg eller glögg med alkohol?
Alkoholfri för mig...

Egen pepparkaksdeg eller färdigköpt?
Ehhh... jag köper färdiga pepparkakor som är fem gånger godare än ojämnt gräddade hemmagjorda.

Kokt julskinka, ungsbakad skinka eller kanske rentav ingen julskinka alls?
bara den är utan senap så är allt lugnt och under kontroll!

Glittret i granen, lodrätt eller vågrätt?
INGET glitter i granen, vad är det för krimskrams, granen ser ju ut som en tant med för mycket smycken.

Dopp i grytan, eller inte?
Jag står nog över helt och hållet...

Tomten kommer med klappar eller klapparna ligger under granen?
Helst tomte men det känns helt okej utan med faktiskt så länge det inte är några barn med.

Rim på klapparna eller bara juletikett?
Det är bara farmor som skriver rim.

Jenny Nyström-jul eller amerikansk jul?
Lite av båda. Men julstrumpan är jätteviktig!

Fira jul hemma eller hos någon annan?
Hemma!!!

Lussekatt eller pepparkaka?
pepparkaka

Knäck med hackad mandel i eller utan?
Hackad mandel i.

Carolas eller Mariah Careys julsånger?
Bådas, julmusik kan det aldrig bli för mycket av

Äta först och klappar sen, eller klappar först och äta sen?
Äta julmat, sen titta på Kalle och sist klappar.

Julstjärnor eller hyacinter?
hyacinter som luktar gott, vita och rosa

Julgranen in i stugan den 23:e eller granen in långt innan det?
Ju förr, dess bättre!



Rimfrost ute och dagens planer

Idag har jag gått ifrån min fjärdeklass och var istället i min 2ahandsklass, en etta med massa söta små kottar ♥ Men det är bara just idag, jag ville ha lite uppdatering nu eftersom jag var där i början av terminen. Kallt och härligt idag med! Fruset i marken, rimfroststjärnor och ljust blir det också.

I eftermiddag ska jag ta bussen till Uddevalla för att möta upp A, vi ska åka till torp och julklappsshoppa. Som tur var så fick jag reda på igår att det är ändring i vilka som kommer och inte så måste skriva om julklappslistan lite på vägen in.



2 december

Godförmiddag people! idag är det sol och kallt, härligt att slippa allt regn måste jag säga. Idag ska jag förhoppningsvis komma hem tidigare än de senaste dagarna för jag ska på ett möte i Uddevalla sedan. Livet som lärare är definitivt mer än 40-timmars vecka, men det kan det vara värt. Jag har ingen aning om jag kommer bli en ambitiös lärare eller en som glider fram, kommer förhoppningsvis bli både ock blandat.

Nu ska jag skriva ut en drös med bilder på kidzen och deras fadderbarn innan fingrarna fryser till is. Det är iskallt i datarummet. Skriv upp torgvantar på min inköpslista!


Helgen som varit

I söndags var hela släkten samlad hos farmor och farfar för att fira farmor som fyllt år och dessutom var det ju första advent. Jag och de små kusinerna fixade julkrubban, alla andra har växt ifrån det utom jag...Vi tog lite fina kusinkort också som tyvärr inte blev så bra men man skymtar oss i alla fall.