Vintersoppa
Hittade ett recept på något som kallades för vintersoppa och tänkte att det måste jag prova medan det fortfarande är den årstiden. Åts tillsammans med nybakat bröd!
400 gram torskfilé
3 morötter
1 palsternacka
1-2 gula lökar
6 dl paserad tomat
1 buljongtärning, fisk + 3 dl vatten
1 tsk rosmarin
1 tsk honung
färsk chili
ingefära
olivolja
400 gram torskfilé
3 morötter
1 palsternacka
1-2 gula lökar
6 dl paserad tomat
1 buljongtärning, fisk + 3 dl vatten
1 tsk rosmarin
1 tsk honung
färsk chili
ingefära
olivolja
Skala rotfrukterna och tärna dem, skala och finhacka löken. Fräs alla grönsakerna hastigt i olivolja i soppkastrullen. Tillsätt torkad rosmarin. Späd med buljong och passerad tomat. Låt koka upp och småkoka i 12-15 minuter.
Tillsätt honung och smaka av med salt. Skär fisken i ganska stora bitar och lägg i soppan. Låt koka fem minuter och ta sedan grytan från värmen.
Kommentarer
Trackback