Sista semesterkvällen

Idag har jag fått gjort en massa, har varit på apoteket, köpt busskort och förberett massa för imorgon för då börjar skolan. Jag har tänkt sälja lite kurslitteratur genom sånna där lappar som alla studenter sätter upp på anslagstavlor. dessutom har jag handlat mat och köpt färg så nu har vi börjat måla om vårat soffbord så att det också ska bli vitt.

Idag började jag även med tandläkarstädningen efter semestern så jag gick dit i tätt duggregn, var inte så lite våt efteråt men nu har jag duschat i varmt vatten och sitter i pyamasen och äter kvällsfika, äpplen med kanel och råsocker. Mmm!


Lillasyster gästbloggar - igen

Ja nu e de lillasyster som gästbloggar men ni får inte veta vem fast de kanske ni fattar ;P Linda o Andreas sliter med flytten o sitter o målar vitt. Tydligen ska hela deras nya lägenhet vara vit så dom kommer börja sjunga svartvita drömmar :D hehe

Kolla in dessa skorna!!





Kul va?!?!
Nån som skulla vilja ha nåt par?

Hipp hipp hurra

Hemma från syrrans 18-års fest, det var en sjukt kul kväll med massa god mat och härliga människor. Hon hade gjort buffé med laxpajer, räkrullar, varm smörgåstårta osv, som var jättegott och sen hade hon förberett en tävling (mixade ihop Dobidoo och Så ska det låta) hela dagen som lätt platsar in bland mina tio-i-topp-lekar. Nu ska jag tvätta mig och sedan falla ihop i sängen hade jag tänkt mig.

Jag i Klänning från Cubus, svarta lackpumps och kofta Lindex

 

Födelsedagsbarnet


Maten

 

"Snygga moves!" Kicki och Julias framträdande var kul. Har en film på det som jag kan ladda upp senare

 

Fina flickor

 


 


Lite roligt pyssel

Ännu en fixaredag i raden, idag är det inte mycket kvar att packa ihop så vi koncentrerar oss på lite roligare saker. Jag gör en kryddhylla av lister som jag har målat vita, vi häftar på tyg på sänggaveln som vi smällde ihop igår och så sätter "vi" i spottar i bordet. Hrm, elektrikern gör det och jag assisterar med dammsugaren, hehe, men det blir fint i alla fall.

Pizza räddar dagen när man inte har tid eller plats att laga mat

 

Borrmaskinen blev lite varm så jag hjälper luftgenomströmningen på traven

 

Såhär tjusigt blev det, fyra stycken på raken i mitten av bordet


Det är såhär läge(nhe)t(en) är just nu

Så dålig jag har varit på att uppdatera, ikväll fick jag frågan om jag hade slutat blogga och då insåg jag att det kanske var dags att avge ett levnadstecken i alla fall. Grejen är att det är rätt hektiskt just nu, direkt när vi kom hem från Öland fick vi besked om att vi skulle flytta 1 september istället för 1 oktober, alltså om en vecka så det vart lite panik där ett tag. Vi åkte ut till Malmön och var där ett par dar men det kändes bättre att åka hem efter ett par dar istället för att stressa upp sig inför flytten. Så vi åkte hem och har nu packat och grejat konstant i två dagar. Det är tusen saker som ska tänkas på att fixas inför en flytt. Mest är det saker som behövs skaffas till den nya lyan och det är ju superkul att fixa. Självklart kommer det upp bilder på nya lägenheten när vi har flyttat in.


I den här röran bor vi i nu. Flyttkartonger, kassar med saker och nedskruvade hyllor och lampor.

Från Östersjön genom ett mobilt bredband

Det är full rulle här hela tiden och när man har varit ledig lite har tiden gått åt till att leta kurslitteratur, vila lite osv. Men nu har det blivit ett par timmar utan något speciellt schema så då får man passa på. Idag vi varit en sväng i Borgholm, gått på kullerstensgator och suttit på fik (som vi inte har gjort det hela veckan så att det räcker). Jag köpte himmelskt god glass på Ölandsglass, massa smaker att välja på och dom smakade hur gott som helst! dyr var det å andra sidan också...


Här ska det eldas!


Andreas på däck


Jag i styrhytten


Konfirmander







Hälsnignar från Oskarshamn

Nu har det blivit lugn och ro för första gången sen vi kom hit i söndags. Vi är med som konfaledare på en större båt och det första gänget åkte hem idag och vi har städat och röjt upp på båten innan nästa laddning kommer på torsdag. Nu har vi precis kommit hem efter en räkmacka på stan, och det är dags att vila lite. Nattens sömn blev knappa fem timmar så gäspningarna avlöser varandra...


Min macka

Segelkavalkad

Sommarens gladaste vecka var nog den vecka som har varit. Jag har varit ute på havet med tre båtar och en hel drös med kompisar. Vi kom ända upp till Koster innan vi vände och gick hem igen fastän att vi tog det lugnt och gick inte många timmar om dan.


Tacos på et liten skitö



Provisoriskt Twister


Little Kimmi


Vi hyrde cyklar på Koster och flängde omkring


Lustiga cyklar utan växlar eller bromsar knappt


Sol och stek


Mat till hungriga människor


Glass på bryggan i Fjällbacka



Borta med vinden

Nu blir det segling en vecka för mig och jag tänker inte ta med mig datorn, har ju itne ens ett mobilt bredband så det är ingen idé och ström är det nog dåligt. Så vi hörs när jag kommer hem på lördagkväll. Ha en fin och härlig vecka!


Ingen brandincident

Första semesterkvällen spenderades ute vid havet med vänner och en fin solnedgång. Vi badade, grillade och satt och pratade om allt och inget, väldigt trevligt och underbart väder!

Förresten höll det på att börja brinna hemma igår. Jag hade bakat kladdkakor och trots att jag kollade alla plattor lite snabbt så såg jag inte att en platta stod på fyran. Det kändes varmt och eftersom en av kakorna stod på plattan luktade det lite bränt, men bara så lite att jag anade det någon gång, A kände ingenting. Men jag tänkte att det var någon smet som hade pyst över i ugnen och luktade bränt. Sedan åkte vi iväg och när vi skulle börja grilla efter en halvtimme-timme så hade vi glömt tändvätska och tändare så A tog bilen och åkte hem för att hämta det. Då var hela lägenheten helt grå av rök och formen som stod på plattan hade spruckit mitt itu. Andreas sa att det nog hade börjat brinna ganska snart. Well well, öppna alla fönster på vid gavel och igång med alla fläktar som fanns. Vi märkte ju i alla fall att brandvarnaren inte fungerar, alltid något!











Passande kudde till migrän-människor

Har haft en fet huvudvärk idag som antagligen berodde på för lite vattenintag kombinerat med att köra runt i en varm bil och gå två promenader under gassande sol. I alla fall så såg jag knappt något mitt på dagen ett tag, det flimrade lite läskigt bara så jag blev lite rädd och hinkade i mig vatten och efter en halvtimme eller något så var allt normalt igen. Huvudvärken satt i men började släppa alldeles nu.

Nu har vi uträttat en massa ärenden som innebar affären, biblioteket (ladda upp med semesterpockets), vattning och intagning av post hos svärföräldrarna osv. Jag har klarat av mitt städjobb så nu är det bara imorgon kvar och sedan är det SEMEEEEEESTER och FINT VÄDER! Nu blir det grillning på mamma och pappas altan.



Grill

Att spontangrilla i trädgården är bland det mysigaste jag vet och igår gjorde vi det igen. Efter att ha försökt få igång grillen i en halvtimme och använt en farlig mängd med tändvätska så fick vi till slut hjälp med att få lite eld.











En solig, ledig dag med Anna

Vi började dagen med en promenad på strandpromenaden, viftandes på armarna och med långa steg innan vi åt frukost tillsammans. Anna hade laddat upp med att baka bröd, köpa supergod yoghurt och göra blåbär- och passionsfruktssmoothie! Mums!

Sedan gick vi till stranden och badade och solade, blev vääldigt varmt frampå eftermiddagen. Jag är nog lite ovan vid denna värmen kanske?!? Nu blir det snart grillning i trädgården med lillasyster och hennes kompis. De kom nämligen ner till stranden precis när vi skulle gå och Julia ändå vara hos mig ikväll eftersom hon var ensam hemma så då tänkte vi att vi kunde grilla. Vi hörs senare ikväll!





Lite lugnt som omväxling

Eftermiddagen hos Blad/Hallman har gått åt till att packa både en och två väskor inför vår semester. Vi sticker ut och seglar på söndag kväll och är borta till lördag kväll då vi kommer hem för att byta väskor bara. Därför gäller det att packa lite smart nu men vissa favoritplagg får följa med båda gångerna.

Det ser ut som en bomb har slagit ner här hemma, det ligger kläder, saker som kommit på posten och böcker överallt men nu ska vi röja bort allting och sedan ta fram städgrejerna så det blir lite harmoniska vibbar

Imorgon är jag ledig så efter att jag har städat på tandläkarmottagningen ska jag göra en smoothie och scones och titta på desperate housewifes. Varenda kväll det senaste har varit fullt upp på grund av att vi har flytt oredan här hemma så ikväll ska det blir skönt att inte göra NÅGONTING.


3 i 1

Inte konstigt att alla tittade efter mig, när jag gick från posten förut. Knallröd i ansiktet, släpandes på den här 20-kilos-kolossen i några plasband och stannade och vilade var 50:e meter. Min arm är fortfarande skakig nu 20 minuter senare men den kanske har blivit lite mer uthållig nu...

Innehåller en massak kuddfodral, tyg på metervara, påslakanset, fleecefiltar, fönsterlampor, barpallar och skoförvaring. Fast nu har jag lovat Andreas att inte köpa mer till nya lägenheten innan det är dags. Kanske är smart på ett sätt...


Dagens photobooth

Regnig måndag på jobbet men jag har kollat in vädret lite och på onsdag när jag är ledig ska det vara finfint så då kanske det blir ett bad eller två?

Jag åkte hem på rasten idag för jag har lagt av mig lite nu sista veckan coh orkar inte ta med någon mat utan jag åker hem och kökar lite knäckebröd med massa brieost eller leverpastej+gurka på istället. Det är underskattat gott!


Jag med fläta, pärlor och eyeliner. Och ett smajl såklart!

Målar-skills

Jag håller på att måla lager efter lager på hyllan, varje dag efter jobbet målar jag ett tunt lager färg tills det inte är genomskinligt längre, tredje rundan idag och nu börjar det se ut som att det räcker snart.

Nu ska jag byta om och sedan kommer min snålskjuts och hämtar mig så ska vi hem till min kusin och hans fru så det kommer bli en bra kväll.


Sista veckan innan ledigheten

Nu inför veckan är jag rätt taggad av en viss anledning som sagt, skriver en liten veckoplanering här så jag har koll på läget. Fast det har jag memorerat ganska väl nu så det sitter som berget.

Måndag
- jobba

Tisdag - jobba

Onsdag - Träffa Anna

Torsdag - jobba

Fredag - SEMESTER OCH TRE VECKOR LEDIGT INNAN SKOLAN!

Lördag - Packa och handla mat inför nästa vecka

Söndag
- Segling för fulla muggar och i strålande solsken tack!


Längtan till torsdag kväll är stor!

Sommarträdgård



Ja som sagt, vi grillade ikväll ute i trädgården, mysigt och roligt


Glada miner






Syrrans outfit:
Jeansleggings - Bikbok och Flipflops - Hilfiger


Julia gästbloggar

-Vad gör du älskling?
-Diskar!
-Aha va duktig du e!

De e precis va som händer hemma hos blads nu o så har dom fint främmande av släktingar oxå =) Vi har grillat i trädgården o ätit sallad me ruckola i o banan me choklad. Nu diggar vi britney uppe i lägenheten! Linda har upptäckt min film jag gjorde på henne i smyg, detta bådar inte gott :P Hm, va kan man berätta mer?!? Linda verkar ju tycka o låånga inlägg vilket ja inte e så bra på haha :D

Lindas outfit idag: Vit tubklänning och en fet kofta haha nejdå den e så pretty på min syster o så har hon håret uppsatt i en tofs!
De va de, hoppas ni får en givande afton allihopa ;)


Hittade ingen bild på mid själv men jag kan ju liknas vid ett träd i värsta fall :O