BOVETEFRALLOR

ca 30 st

 

5 dl helt bovete

½ dl russin

! dl linfrö

7 dl hett vatten

50 g jäst

1½ dl ljummet vatten

10-12 dl dinkelmjöl

1 dl riven morot

1 tsk salt

2 msk solrosfrön

2 msk sesamfrön

Skölj bovete och russin och tillsätt linfröna. Häll sedan 7 dl hett vattnet över och låt svälla ca 5 timmar övertäckt.

 

Rör ut jäst i det ljummet vattnen och arbeta sedan ihop med dinkelmjöl, morot, salt och solrosfrön med boveteblandningen till en jämn men något kladdig deg. Forma till bullar och låt dem jäsa på bakplåtspapperklädd plåt i ca 30 minuter.

 

Sätt ugnen på 225 grader.Pensla bullarna med vatten, strö över 2 msk sesamfrön och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.  Låt svalna på galler.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback