BOVETEFRALLOR
ca 30 st
5 dl helt bovete
½ dl russin
! dl linfrö
7 dl hett vatten
50 g jäst
1½ dl ljummet vatten
10-12 dl dinkelmjöl
1 dl riven morot
1 tsk salt
2 msk solrosfrön
2 msk sesamfrön
Skölj bovete och russin och tillsätt linfröna. Häll sedan 7 dl hett vattnet över och låt svälla ca 5 timmar övertäckt.
Rör ut jäst i det ljummet vattnen och arbeta sedan ihop med dinkelmjöl, morot, salt och solrosfrön med boveteblandningen till en jämn men något kladdig deg. Forma till bullar och låt dem jäsa på bakplåtspapperklädd plåt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.Pensla bullarna med vatten, strö över 2 msk sesamfrön och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback