UGNSBAKADE ROTFRUKTER OCH BIFFAR
Igår var svärföräldrarna här på middag och då hade vi gjort en ständigt återkommande favorit här hemma; nämligen ugnsbakade rotfrukter med biffar.
Ugnsbakade rotfrukter 4 pers
2 palsternackor
4 morötter
olivolja
salt, peppar
Sätt ugnen på 225°C. Skala rotfrukterna. Skär potatisen i klyftor och de andra i jämnstora bitar.Bre ut rotfrukterna på bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över olivolja och krydda. Stek rotfrukterna i ugnen tills de är mjuka, ca 40 minuter.
Köttfärsbiffar 4 pers
600 g blandfärs
5 msk ströbröd
½ gul lök
1,5 dl mjölk
vitpeppar, salt
1 ägg
1 tsk socker
Blanda mjölk och ströbröd, hacka löken och rör sedan i den. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke och forma smeten till biffar. Stek i stekpanna med lite olja i och lägg sedan i en ugnsfast form med folie över så att de inte kallnar.
Servera ihop med rotfrukterna, lingon, sallad och brunsås!
Kommentarer
Trackback