Laxfilé i ugnen med potatis och sparris
Igår tog A upp två laxfiléer till middag och jag fick lite lätt panik hur vi skulle tillaga dem. Men eftersom jag har märkt att fisk och kött över huvud taget alltid blir mycket saftigare och godare om man gör dem i ett luftigt foliepaket fick det bli så. Sjukt gott blev det, kan lätt rekommendera detta!
2 personer
5 potatisar i klyftor
4 sparrisstjälkar
1 apelsin
2 laxfiléer
salt, peppar
Skölj och strimla selleristjälkar. Skölj, skala och skiva halva apelsinen. Fördela först potatis, sedan grönsaker och frukt på ett stort ark ugnsfolie på en plåt. Lägg på laxfilén. Pressa den halva apelsinen som är kvar, över alltihop.
Salta och peppra med svartpeppar. Vik ihop folien till ett luftigt paket med tättslutande kanter. Tillaga 25 -30 minuter i ugn, 200 °C.
2 personer
5 potatisar i klyftor
4 sparrisstjälkar
1 apelsin
2 laxfiléer
salt, peppar
Skölj och strimla selleristjälkar. Skölj, skala och skiva halva apelsinen. Fördela först potatis, sedan grönsaker och frukt på ett stort ark ugnsfolie på en plåt. Lägg på laxfilén. Pressa den halva apelsinen som är kvar, över alltihop.
Salta och peppra med svartpeppar. Vik ihop folien till ett luftigt paket med tättslutande kanter. Tillaga 25 -30 minuter i ugn, 200 °C.
Kommentarer
Trackback