Helgmiddag
Gårkvällens middag till Melodifestivalen blev följande: Hasselbackspotatis med kycklingfiléer, rödvinssås och haricot verts! Efteråt belv det fruktsallad de luxe med sharon, färska jordgubbar, apelsin, kiwi, passionsfrukt och granatäpple!
Kycklingfileerna penslade jag på en egengjort röra med olja, 2 vitlöksklyftor, en halv pressad citron och salldskrydda+salt+svartpeppar innan jag satte in dem i ugnen. Fick dem typ helt perfekta, inte sådär lite småtorra som det blir ibland för mig. Hade inne dem 30 minuter i 200 grader.
Rödvinssås 4 port
1 finhackad schalottenlök
1 msk smör
2 msk kalvfond
1 dl rött vin
2 dl vatten
1 msk chilisås
salt och peppar
1 tsk timjan
1 msk smör
Kycklingfileerna penslade jag på en egengjort röra med olja, 2 vitlöksklyftor, en halv pressad citron och salldskrydda+salt+svartpeppar innan jag satte in dem i ugnen. Fick dem typ helt perfekta, inte sådär lite småtorra som det blir ibland för mig. Hade inne dem 30 minuter i 200 grader.
Rödvinssås 4 port
1 finhackad schalottenlök
1 msk smör
2 msk kalvfond
1 dl rött vin
2 dl vatten
1 msk chilisås
salt och peppar
1 tsk timjan
1 msk smör
Kommentarer
Trackback