Helgmiddag

Gårkvällens middag till Melodifestivalen blev följande: Hasselbackspotatis med kycklingfiléer, rödvinssås och haricot verts! Efteråt belv det fruktsallad de luxe med sharon, färska jordgubbar, apelsin, kiwi, passionsfrukt och granatäpple!

Kycklingfileerna penslade jag på en egengjort röra med olja, 2 vitlöksklyftor, en halv pressad citron och salldskrydda+salt+svartpeppar innan jag satte in dem i ugnen. Fick dem typ helt perfekta, inte sådär lite småtorra som det blir ibland för mig. Hade inne dem 30 minuter i 200 grader.

Rödvinssås 4 port
1 finhackad schalottenlök
1 msk smör
2 msk kalvfond
1 dl rött vin
2 dl vatten
1 msk chilisås
salt och peppar
1 tsk timjan
1 msk smör
Fräs schalottenlöken i smör. Tillsätt fond, vin, vatten och chilisås. Låt såsen koka ihop tills hälften borta, tar cirka 10 minuter.  Krydda med salt, peppar och timjan. Blanka av med lite smör innan servering

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback