Tiramisu
Här kommer det utlovade receptet på gårkvällens dessert. Det ligger på min efterrättstopp utan tvekan!
Tiramisu 2 port
1 st ägg
1.5 msk socker
125 g mascarpone
1/4 st citron
½ dl espressokaffe
7 st savoiardikex
½ msk kakao
1. Dela ägget. Spara äggvitan i en bunke i kylen och vispa äggulan med hälften av sockret poröst. Vänd i mascarponen.
2. Tvätta och torka citronen. Riv av skalet och tillsätt i äggblandningen. Ställ sedan bunken åt sidan.
3. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt resten av sockret och vispa till en slät marängsmet. Vänd försiktigt ner marängen i mascarponesmeten.
4. Doppa kexen till hälften i det kalla kaffet. Lägg ut kexen i botten på portionsformar och lägg på hälften av krämen.
5. Upprepa en gång till, plasta och låt tiramisun stå i kylen i 6-8 timmar. Sikta över kakao vid servering.