Tiramisu

Här kommer det utlovade receptet på gårkvällens dessert. Det ligger på min efterrättstopp utan tvekan!


Tiramisu 2 port

1 st ägg
6 1.5 msk socker
500 125 g mascarpone
1 1/4 st citron
2 ½ dl espressokaffe
7 st savoiardikex
½ msk kakao

1. Dela ägget. Spara äggvitan i en bunke i kylen och vispa äggulan med hälften av sockret poröst. Vänd i mascarponen.

2. Tvätta och torka citronen. Riv av skalet och tillsätt i äggblandningen. Ställ sedan bunken åt sidan.

3. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt resten av sockret och vispa till en slät marängsmet. Vänd försiktigt ner marängen i mascarponesmeten.

4. Doppa kexen till hälften i det kalla kaffet. Lägg ut kexen i botten på portionsformar och lägg på hälften av krämen.

5. Upprepa en gång till, plasta och låt tiramisun stå i kylen i 6-8 timmar. Sikta över kakao vid servering.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback