FALAFEL

Igårkväll blev det kurera-sig-hemma-kväll med let´s dance och falafel till middag. Tasty! Hur gott som helst, var flera år sedan jag åt det nu, fattar inte varför bara men måste säga att hemmagjorda kikärtsbollar var minst lika gott som de man köper ute.

Receptet kommer här:

Falafel (2 port)

1 burk kikärter, 400 g
1 st gul lök
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
0.5 tsk salt
0.5 dl hackad bladpersilja
2 krm harissa eller sambal oelek
2 msk majsstärkelse, ex. maizena
3 msk rapsolja

 

1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.

2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.

3. Forma smeten till runda bollar och stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.

 

Falafel i hembakade pitabröd med gurka, tomat och massor av tsatziki.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback