PITABRÖD
Sparade några tills imorgonkväll då vi ska ha tacokväll och sedan frös jag ner en påse också. Lätt att bara tina och fylla med vad man har hemma.
20 bröd
25 g jäst
6 dl vatten
2 msk krossade linfrön
2 msk olivolja
1 tsk salt
15 dl dinkelmjöl (siktat)
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till fingervarmt och häll över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Rör i linfrön, olja och salt. Blanda i mjölet, men spara lite till knådningen. Degen ska vara kladdig. Arbeta degen smidig och jäs övertäckt i 2 h.
Sätt på ugnen på 275 grader. Ta upp degen och arbeta in resten av mjölet. Knåda väl. Rulla degen till runda bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i 10 min.
Kavla ut varje boll till ca 1 cm platta. Grädda i mitten av ugnen ca 5-7 min eller tills de har fått fin färg och rest sig lite. Låt svalna innan du skär av toppen på bröden för att fylla dem.
Blev falafeln god?
i wish! men tyvärr blev det ingen falafel igår, blev adventsmys istället. men falafeln kanske blir imorgon istället. falafel på första advent känns ju traditionellt ;)