Sista oktober

Godmorgon alla glada!

Dagen idag går åt till att förbereda kvällen då det är partaj.  Idag har jag sån tur att jag slipper klura ut vad det ska bli till lunch för vi är bjudna till våra kompisar på lunch, Dessutom har dom fått en bebis som jag inte har sett än så det ska bli jättekul (det där lät som att jag har som hobby att se bebisar och dra ett streck för varje men det har jag  faktiskt inte)

Hela eftermiddagen ska jag, Kicki och Jennys dekorera med en massa pumpor och grejer och sedan ska vi göra oss iordning tillsammans. Det lär nog ta sin tid så att säga...Ha en skön lördag!


Myspys

 

Middag med älsklingen och nu blir det idol (självklart) och popcorn



Nöjd!

Nu är dräkten klar som jag ska ha på mig imorgon, och den blev så bra tycker jag, med tanke på att jag har gjort den själv vill säga. Jag blev jättenöjd, och nu är jag snart klar med uppgiften för skolan, sitter här och ögonen håller på att trilla ihop, blev jättetrött plötsligt. Nu är det en halvtimme kvar tills jag ska gå och göra sista städjobbet för denna veckan och då kommer Andreas hem och då ska jag försöka att få det att bli helg (om jag nu klarar av det utan att vispa runt ändå) Inte stressa och göra sånt man måste utan bara laga mat tillsammans och mysa. Resten får vi göra imorgon!

Har även fixat fina naglar idag, fransk med nageldekorationer på...




Mycket att göra

Idag har jag en del att göra, måste skriva klart en grej för skolan idag, sedan är det allt inför imorgon, dräkten ska bli klar, två pajer ska bakas och så har jag tagit på mig ansvaret för lekar och bordsplacering så jag måste klura ut det också innan ikväll för då är det ju fredagsmys. Men det är väl bara att sätta igång så att jag hinner!

Men först börjar vi dan på ett bra sätt!


Torsdagsfika med snilleblixtar

Ieftermiddag/kväll har vi tjejkompisar fikat tillsammans, väldigt trevligt att alla kunde komma, annars träffas man inte så ofta under veckan. Vi började spruta idéer från en företagsidé som vi spunnit lite på tidigare men idag var ju alla samlade och då blev vi helentusiastiska och alla pratade i munnen på varandra för att få säga sitt, haha. Vi skapade till och med en idébok för att skriva ner allt vi kom på och för att strukturera upp det och det blev många rader. Jag säger bara, om denna idén blir verklighet och fungerar då kommer det vara så sjukt kul alltså!




Höstlöv

 

 


Det var vi

Detta har varit en effektiv dag måste jag säga, jag gick upp när Andreas gick till jobbet, det var omöjligt att somna om då så jag passade på att städa toaletten, duscha, sätta några satser äpplejuice och massa mer innan vi skulle till farmor.

När vi kom fram hade farmor gjort lunch och björnbärspaj till oss och sedan drog jag med Julia ut och fotade lite och så fikade vi och pratade med farmor och farfar och lite sådär, bara hade det trevligt. De sista timmarna satt vi och gjorde metervis med halloweenpynt också, jag kan måla pumpor i sömnen nu tror jag...

Imorgon kommer fler av mina och Julias bilder...


Sånna här dagar borde man ha oftare

Det blev tre jättegoda påsar med citronmuffins, en att ta med till farmor och farfar imorgon, en att ha på torsdagsfikat och en för Andreas att ta med till jobbet. Jag är nöjd, och resten av dagen har jag varit med Simon, han var hemma och var sjuk. Vi åt pizza, fajtades typ hela eftermiddagen om vem som hade rätten över att välja låtar. Jag satte på jullåtar och Bosson hela tiden och han U2 och lite mer vanliga saker. Men när han satte sig och spelade lite så hann jag med ett par av mina låtar som tur var och dessutom att sy inför lördagens maskerad. En dröm i rosa och vitt, nja vi får väl se...






Våfflor och maskerad

Jag håller som bäst på att göra våfflor till frukost/brunch. Idag är det jättefint väder ute men jag ska stå inne och baka på förmiddagen i alla fall. Det ska bli cupcakes och tryffel, tryfflarna ser asgoda ut på bilden, hoppas mina blir lika fina, hehe. Ska även fundera ut vad jag ska vara på halloweenpartyt på lördag men jag har faktiskt bestämt mig nästan men jag tänker inte tala om vad men det blir till att sätta igång med att pyssla och sy nu en massa och så måste jag köpa massa tyg osv. Mer än så säger jag inte, men det ska bli kul att fixa.


Julstämning

Ingen har väl missat att jag älskar jul och den ska börja tidigt så att den blir så lång som möjligt. Jag har redan börjat införskaffa nya julsaker och har faktiskt pyntat lite med lysande stjärnor på kylskåpet redan.

 

 

 

 

Min absoluta favoritjulsång: Last christmas...

..finns även i en techno-variant med Cascada


Saker jag ska göra denna vecka...

...när jag ska vara hemma och skriva tenta och slutuppgift och har mycket tid!

1. Titta igenom de gossip-girl avsnitten som jag missat i nya sänsongen

2. Hälsa på farmor och farfar en dag

3. Fota nya bilder till bloggen, vara med när syster plåtar för sitt projektarbete

4. Göra äpplejuice och äpplemos

5. Baka inför tjejfikat på torsdag


Rosenblad, IKEA och tyrolerdräkter

Söndagen var ju födelsedagsfirande av mamma som fyllde år, vi var i stan och shoppade lite, sen åt vi kinesiskt tillsammans med våra kusiner. Efter det tog jag och Xina en sväng och letade efter röda tygrosenblad till ett skolprojekt och så såg vi Alexander Rybak på Nordstans scen. På hemvägen åkte vi till IKEA och köpte julsaker och ljus, sedan blev det tårta och prinsessbakelser hemma hos mamma och pappa.

Jag glömde bort kameran så det belv inte så mycket bilder förrens vi kom hem

 

 

Kicki skulle på hallowenparty på kvällen (förklaring till den ovanliga outfiten annars...)

 


Mitt uppe i...

...en riktig movie night med Kicki och Andreas...mysmysmys

..

Pärlor

Sydde in en svart tunika igår och passade på att sy fast några små genomskinliga pärlor på ett par band som man knyter vid halsen. Fint på en annars ganska tråkigt plagg tyckerjag, jag kanske ska inviga den imorgon till och med, då vi ska till stan med familjen för att fira mamma.


Är det dags att utrymma huset?

De manliga individerna i huset håller nämligen på att fälla ett stort körsbärsträd alldeles utanför husväggen och det är inte litet heller. Hoppas det faller åt rätt håll. Själv sitter jag inne och scrapbookar, det känns lugnas så.

Eftermiddagsplanerna att sätta ett par hinkar med äpplejuice som får stå och dra sig några dagar. Ikväll tänkte vi se en bra film, det var så längesen vi bara var hemma en helgkväll så det det planerade vi in denna helgen, dock var vi hos mamma och pappa igårkväll. Men då behövde jag ju inte göra den där lasagnen som jag pratade om, den får bli ikväll istället.




Dagens to-do-list

Idag ska jag inte sakna sysselsättning, jag har massa att göra och om inte det räcker så kan jag alltid skriva på min slutuppgift för denna kursen.
  • Tvätta
  • Sy till en kjol och en tunika fast kjolen blev förstörd :(
  • Lägga ett paket på posten
  • Städa hemma (+på tandläkaren)
  • Ut och jogga om det är uppehåll
  • Ringa en massa samtal
  • Göra en lasagne med kyckling, spenat och tomatsås tills ikväll

  • Baka bullar

Men först frukost!


Civiliserad miljö

Idag var första dagen i civiliserad miljö för mig denna veckan, men det blev en väldigt bra dag. Jag åt frukost med Simon på morgonen, han kom förbi för vi skulle åka tillsammans ner till stan. Jag gick till skolan och han mötte upp Jonatan, sen efter skolan letade jag upp dem och så gick vi och shoppade tillsammans och fikade. Väldigt mysigt!


Mysigt

Snart kommer min lillebror hit och ska äta frukost med mig, och sedan ska vi åka till Göteborg tillsammans. Jag ska till skolan och han ska möte upp våran kusin.



Sinnes

I helgen hade Heidi Montags syster Holly födelsedagsfest och då var såklart Heidi inbjuden men hon kom aldrig. Anledningen: Heidi går inte på NÅGRA fester som hon inte får betalt för. Alltså, det här är ju så sjukt så att man blir rädd.


Såhär blev det

Julia kom hit och hjälpte mig att baka, det belv två sorters kakor, en daimkaka och en annan, men den är inte riktigt klar ännu. Cupcakesen får jag vänta med, måste köpa formar till den, vill ha några roliga, inte bara typ naturvita så tänkte kolla på lagerhouse eller åhlens imorgon.


Bakdags

Idag är sista dagen som jag är hemma, imorgon måsta jag ta mig till skolan. Men det är skönt att vara hemma också såklart. Idag har jag tänkt att baka något funderar på cupcakes faktiskt, dom här ser väl söta ut?


Världens enklaste middag

Har varit hemma idag, så trött i kroppen att jag inte orkar nåt, har kollat på film och gossipgirl hela förmiddagen innan jag samlade kraft och vek tvätt osv. Nu på kvällen ställde jag mig och gjorde rårakor med stekt bacon till. Jättegott och enkelt, har inte ätit det sen jag var liten men fick inspiration från Tinas cookalong igår. Har även tänkt att göra äpplekompott som de gjorde där förra veckan men ska vänta med det tills imorgon.


Förkylningsmåndag

Brr, idag trummar regnet mot taket och jag sitter här med mina näsdukar och snyter mig titt som tätt. Jag har tänt ljus och sitter och skriver på min hemtenta. Egentligen tänkte jag åka ner till skolan men orkade inte det, kroppen är helt trött. Så istället passar jag på att skriva lite som sagt och ska även plocka och packa upp efter helgen tänkte jag.






Höstens mysigaste helg

I helgen har jag varit i en stuga ute på landet med en hel drös med kompisar, det har varit värsta myshelgen med massa spel, tävlingar, skratt, go mat och sena nätter...

 


Honingsvatten framför brasan när vi kommit fram till ett kallt hus


Play a game - Jennys är lite våldsam



Promenad mot någon sjö i närheten fast vi kom aldrig så långt


Helgens spel - Upp till bevis - och här är det "kropp mot kropp"


En sväng till lager 157


Alla hittade något, själv hittade jag en leopardmönstrad sjal


Fyrkamp med dragkamp och stövelkastning bland annat


Underbara onsdag

Det har varit lite dåligt med bloggeriet här på sistone, skyller det på trasigt bredband. Men jag har hunnit med mycket, idag vaknade jag 05.30 för att åka till stan, vi hade en redovisning och sen blev det lunch och shopping på stan med Anna, jag kan visa senare vad jag hittade för något.

På eftermiddagen planerade jag, Kicki och Johannes lite mat och lekar inför helgen, vi ska åka iväg ett gäng och bara ha myshelg som vi kallar det. Bara göra massa roliga saker, ha det mysigt och skratta ihjäl oss förhoppningsvis. Ser fram emot det jättemycket, fast jag vet en del som ser fram emot det så mycket att dom skäms, hahahaha. Det är mina tjejer det!

Nu ska jag och Kicki göra en kaka åt Johannes (Kicki har till och med lagt upp hans gardiner, hon är hans mamma!)  och sen ska vi kolla på "Oskyldigt dömd" och äta kakor och äpplen och njuta av Persbrandts sköna rollfigur.




Det här gillar jag

En riktig slapparsöndag har det varit, har sett både "Mammas pojkar" och en film efter en låång och varm dusch. Sedan har jag ätit pizza och pillat lite med mina naglar, satte på lösnaglar igår och en lossade så har limmat på den igen. Nu ska jag göra kvällsfika, äpplen med kanel och råsocker, mums!

Har suttit och klurat på bloggdesignen lite, fram och tillbaka, får se vad det blir. Men min syster har en cool bild som jag gillar massa!


Twittersize

Sitter i Andreas stickade tröja och kollar på första halvan av idol som jag missade i fredags. Snart ska jag ta på mig conversen och gå ut en sväng.


Lördag

Har tuperat håret efter att ha målat i huset som våra kompisar har köpt. Nu ska jag försöka göra en frisyr av det och plugga lite.


The wiew

Den här dagen blir en lugn och fin dag med lite hemmapyssel på eftermiddag och bio ikväll. Dessutom ser det ut som om det kommer bli en fin dag, spår utifrån utsikten från vårt vardagsrumsfönster. Men först ut är skolan.



Shoppingkväll på Torp

Det blev en hel del småsaker ikväll, allt från nödvändiga saker som symaskinsnålar och märkpennor till ytligheter från Kicks. Hittade isformar på Coop som man kan göra drinkpinnar av is i, har inte sett sådana innan men dom var lite roliga.

Det blev som tur var ingen upprepning av förra veckan då vi stod i kö till MAX en halvtimme och sen körde fel på hemvägen. Vi var förebyggande och köpte korv istället och inte satte Kicki vid ratten istället för mig.





091008

Sitter här och äter massa stärkelse (potatismos) och sitter och funderar på vad jag ska göra resten av dagen. Tänkte bara sitta i soffan, diska och sen ska jag åka till torp ikväll. Det är shoppingevent och grejer där ikväll så vi gör en favoritirepris från förra veckan. Jag måste ändå köpa lite lim till mina lösnaglar och en bra kajalpenna så det passar fint.



 






20 minuter

Nu är jag hemma en liten snabbis, slutade tidigare idag i skolan eftersom vi har VFU-träff i Uddevalla med alla studenter som bor där. Det är segt men bara att göra. Dessutom är det storm ute, håller på att blåsa bort och så men det är bara att acceptera det med.

Nu sak jag dricka choklad och läsa nya veckorevyn!






Nytt på bloggen

Som ni redan har sett i menyn så kommer det att bli lite förändringar här på bloggen, succesiva sådana. Någon dag hoppas jag att min syster kan ta lite bilder på mig så ska jag byta ut headern och profilbilden m.m. Kanske är det även dags att slita sig ifrån det rosa? Det tycks ju vara populärt i bloggvärlden nu, det är knappt en enda storbloggare som har kvar sin rosa bakgrund. Men nej, jag är ingen storbloggare, däremot älskar jag rosa så det får nog hänga med.

men om vi hjälps åt så går det nog bra!


4 orsaker

En annorlunda måndag idag på många sätt:

1. Jag fräste till några gånger i skolan för första gången, måndagströtthet?

2. Min syster tog körkort så tårtkalas på veckans första dag. Min kusin tog körkort idag med btw.

3. Jag orkade längre än vanligt i joggingspåret, överkottsenergi hallå!

4. Jag har frusit hela dagen så imorgon ska jag ha på mig polotröja.






Söndagspromenad


091003

Igår tittade vi på idol med mina syskon och sedan gick det en film på ettan som var så bra att vi nästan inte ens bläddrade över till idols sista sändning. Men vi hann se litegrann, jag har tyckt att skotertjejen, Camilla, ska gå vidare men igår ångrade jag mig så sjukt mycket. Hon är ju bara för pinsam, och varför ska hon göra om alla låtar till nån schlager-aktig grej. Hon förstörde ju "My heart will go on" så mycket att det fanns ju inte ens och låten igår var ju också helt fel. Jaja, nu tänker jag rösta på Tove och Erik.

En regnig lördag som denna håller jag på att måla om handtagen till köksskåpen, självklart blir dom vita, så får vi bort lite trä i köket. Sedan tänkte jag impregnera alla mina stövlar, har köpt ett par flaskor så nu ska vi förgifta luften.


Fredag

Vad händer ikväll? Idol eller blir det att träffa några kompisar? Jag har noll koll


Lite av gårdagens shopping


Kvällsshopping på Överby

Vad passar bättre än lite kvällsshopping på Överby på en torsdagskväll. Det var special och självklart massa folk och men blev bjuden på äpplecider, sena öppetider och lite rabatt i alla affärer. Efteråt var vi så hungriga att vi tog mcdriven på MAX, det var bara det att den tog en halvtimma och sen körde vi fel så vi kom hem halv elva. Men fina saker gömmer sig i påsarna, jag visar i eftermiddag när jag kommer hem från skolan.


I skolan

Idag hade man ju sovmorgon då, skönt var det. Jag är så ovan vid att gå upp tidigt 5 dagar i veckan annars så det kom som från ovan. Världens kortaste dag, men kompensation mot igår, 13,5 h, slå det!

I eftermiddag ska jag förhoppningsvis träffa syster och sedan vattna blommorna för dom håller på att dö. Lite synd eftersom jag har en massa nya blommor nu som jag har bestämt mig för att ta hand om lite bättre. Försöka var det ja! Men lika bra att konstatera att jag verkligen suger på att ta hand om mina växter, jag lever med mina fetblandsväxter sedan många år tillbaka, och trivs med det. Nu ska jag bara plocka fram en massa olika loggor tills imorgon innan jag ska traska hem.


Min favoritklass!