SHOPPING IDAG IGEN...

Packa, paka, packa blev det idag eftersom vi imorgon ska ut med båten i två veckor (var inte oroliga, jag ska uppdatera ändå). Nu ska jag iväg med min syster och leta födelsedagspresent och shoppa.

PS. Det suger att ha en tvättmaskin på 5 hushåll = upptaget hela tiden.


JEANSSHORTS MED SPETS

Just ja, här är mina gamla jeansshorts som jag skrev om, piffade till dem med en spets som jag hade liggandes. Finns att köpa för inte många tios på sybehörsaffär också. Jag valde att sy fast spetsbitar på framfickorna och på höger bakficka. Sjukt lätt sätt att uppdatera ett par gamla jeansshorts man inte använder.

 

 


SHOPPINGDAG MED FILMKVÄLL

Tyvärr går det inte att ladda upp några bilder för tillfället, därav usel bloggning och arga miner från mig. Känns inte jättekul utan bilder så det kommer imorgon eller så snart det går att fixa. Efter en morgonpromenad i regnet med syster blev det destination shoppingcenter där vi shoppade så att bankkorten glödde. Mycket höstkläder och liknande blev det (varför det nu är mycket roligare att shoppa höstkläder när det fortfarande är sommar ute).

Eftersom regnet fortsätter och vi har massa nya roliga filmer så blir det att fortsätta på det temat idag. Igår såg vi btw Farsan med vänner och den var faktiskt ganska rolig, det trodde inte jag. Nu är sconesen klara så nu börjar det!

Ha en fin fredagskväll!

KNYPPLAD SPETS

En spets och ett par gamla jeansshorts. Ledtråd: synål och tråd. Snart får ni se.

 


BAKDAG

Idag har varit stora bakdagen, det blev bröd och kakor att ha med under segelsemestern och till Gotland. Det roligaste var att A var med och bakade också, att jag har bakdag är inte så ovanligt men att min man också är med gör det hela mycket roligare. Nu blir det en regnklädes-promenad och sedan blir det mys inne hela kvällen, vi ska ha filmkväll med massa bra filmer, god mat och gott snacks. Gillar´t!

 

 

 



SVARTVINBÄRSSYLT

Kokade sylt av vinbären som jag plockade på Dalemarken. Väldigt lätt och med lite tyg på locket och egna etiketter så ser det fin ut. Etiketterna gjorde jag här, ett tips till er som saftar och syltar, titta in och gör dina egna etiketter.

2 l svarta vinbär

2 dl vatten

6 dl socker

Rensa och skölj vinbären. Koka bären mjuka i vattnet och tillsätt sockret. Låt koka fem minuter och skumma sedan av. Slå på rengjorda, varma burkar och förvara svalt.

 





SEGEDAG

Idag har varit värsta segdagen, tror aldrig att jag, fortfarande efter att ha varit hemma ett dygn, har haft mina väskor ouppackade. Men det ska jag ta tag i ikväll, och då ska jag också packa inför båtsemester, sticker antagligen iväg på söndag eftersom det ska vara dåligt väder fram till dess. Boring! Den här gången ska jag packa när jag har klädinspiration, det hade jag inte sist och därför gick jag runt i samma gamla skruttkläder hela veckan vilket inte kändes jättekul.

Var och tittade p åResteröds tidigare idag, men hittade inget, A däremot köpte en kavaj, sedan har vi fortsatt att greja iordning här hemma. Nu blir det nog en kort runda för att få lite luft.


BREAKFAST

Sov konstigt inatt, vi la oss inte förrän halv 2 och sedan vaknade jag efter 5 timmar och kunde inte somna om fast jag var trött så jag la mig och läste i någon timme innan jag kunde somna igen. Vaknade inte förrän nu alldeles nyss och då hoppade jag in i duschen. Skönt att duscha utan att bli attackerad av några bromsar som jag blivit den senaste veckan. När jag kom ut var frukosten uppdukad, färska frallor direkt från affären, mums!

 

Idag ska jag fortsätta med att sy lite, (som vanligt: lägga upp ett par byxor, sy in en klänning och ett par toppar, u name it) sedan blir det att fortsätta packa upp och göra lite ärenden.

 




KVÄLLSDOPP

Kvällsdopp och kvällsmat ute på Ulvön och en massa frukt. Nu fortsätter kvällen med en film och dom andra ropar på mig så jag ska skynda mig dit.

 

 

 

 

 

 

 


BADET VÄNTAR

Håller som bäst på att packa upp, sortera tvätt, packa in mat i kyl och frys, sortera post, tvätta och göra middag. Det går sådär som ni kanske förstår, tråkigt och omotiverande en dag som denna när det är varmt både ute och inne. Men nu måste jag lägga på några kol för fick nyss reda på att vi ska iväg och bada om en timme så nu gäller det att rappa på.


FOTBAD

Idag passade jag på att sitta med fötterna i ett fotbad, hade inga oljor med mig så istället använde jag mig av ett recept jag hittade på nätet. I varmt vatten blandar man 1 tsk salt, 1 msk olivolja samt färsk basilika (både blad och stjälkar som man krossar under vattenytan för att inga oljor ska gå till spillo). Skönt och efter det blev det välbehövlig filning och insmörjning av fötterna samt pedikyr. På sommaren tycker jag att det är viktigare att hålla sina fötter skötta och fina då man går utan strumpor, på vintern däremot bryr jag mig inte lika mycket om att det blir några förhårdnader under fötterna.

 

 


GRÄSKLIPPNING

Idag var det sol ute så då passade vi på att vara ute och greja lite, jag klipptegräset och A staplade ved som han huggt. Dagarna blir lite annorlunda här, vi går inte upp förrän tolv och sedan är klockan halv två innan vi hunnit äta frukost, göra iordning och diska osv. Men imorgon åker vi hem igenm några dagar hemma för att packa om osv. innan vi ska iväg igen.

 






FILMER OCH SCONES IKVÄLL

Regnet kom som utlovat och strilar ner jämnt och konstant. Vi har hyrt tre filmer som vi ska se på nu, Bröllopsfotografen, Love Happens och The Vampiries Assistant. Utbudet var inte jättestort men helt okej, däremot var alla exemplar av de bästa filmerna uthyrda men Bröllopsfotografen fick vi i alla fall tag på och de två andra verkade okej de med. A har gjort scones också så efter en promenad så känns det som att kvällen är räddad!


SOMMARBÄR

Godmorgon i stugorna! Gott med smultron, har hittat några idag som jag har mumsat på. Tyvärr finns det sällan så många så att man kan frossa i dem så mycket man vill. Men med lite blåbär blir det gott i morgonyoghurten idag.

 

Idag är det mulet och enligt prognosen ska det regna rejält också så vi som tänkt åka till Grebbestad dag får npg spara det till en dag med sol. Men en tur till Bovall blir det i alla fall för att posta brev och hyra film.

 

 


LÖRDAGSKVÄLL

I eftermiddag och ikväll har vi haft besök av min kusin och hennes numera fästman. Vi åt middag tillsammans och sedan spelade vi spel och  smakade av min nybakade rabarber-och jordgubbspaj. Hur kul som helst, en försmak på våran Gotlandsresa som vi ska göra tillsammans senare i sommar!

 

 

 

 


VARDAGSCHIC UTAN ATT FÅ ONT I FÖTTERNA

Idag har jag mina nya vardagsskor på mig, ett par espandriller i kittfärgad satin. Den här skomodellen kan jag varmt rekommendera eftersom den ger längd och hållning som en vanlig klack men den känns som att gå med en vanlig sko eftersom det är en hel sula. Dessutom fungerar de på alla krångliga underlag och det passar bra idag då vi ska ut till badholmarna i Bovallstrand.

 


SOMMARLIV PÅ KUSTEN

Underbar dag! Det började med att vi åkte på en jättestor loppis med tusen miljoner saker överallt. Liksom noll koll men det är roligt att kolla då, rätt som hittar man något som man gillar. Jag köpte dock bara en brödkorg för att igår när jag bakade scones så fans de bara en jättestor med plats för typ 20 tekakor så jag köpte en mindre. en vit, rektangulär, det är bara ett blårandigt tyg inuti som fattas så kommer den se sådär shabby chic ut eller vad det heter. Kanske att jag ska ta med den hem och fixa det så att den blir riktigt fin.

 

Sedan åkte vi till Kungshamn och spenderade dagen med glass på bryggan, promenad shopping och en till loppis. Och stämningen var skön, ni vet, sommarlediga människor överallt som äter glass, går promenad, leker med sina barn, grejar med sina båtar och alla affärer öppna till sent på kvällen. Det är sommar! Nu ska vi äta kex och ost, titta på Prince of Persia och till och med brasan är tänd för mysfaktorns skull.

 

 

 


ORDNING PÅ SLADDARNA

Har äntligen skaffat mig några sladdvindor att ha till sladdar i väskan. Varenda gång man tar upp ex. headsetet är det ett enda trassel som man får trassla ut fem minuter innan det är klart. Nu har jag istället sladden uppvirad på en liten silikonfisk så trasslar det sig inte. Smidigt!

 


LINDA I BLÅBÄRSSKOGEN

Andra gången jag plockade blåbär, egentligen skulle vi plocka kantareller men så hörde vi en jättestor älg som sprang runt längre in i skogen och jag blev skiiiträdd och sprang därifrån och nu vågar jag inte gå in i den skogen något mer. Kanske tar mod till mig senare innan vi ska hem för jag vill ju ha dom där förbannade svamparna som finns där inne någonstans. Vilket dilemma! Men blåbär blev det i alla fall, det kan man ju plocka på vårt nya kalhygge så slipper man in i skogen.

 

 


SMÅ CITRONER GULA

Mitt liv kretsar runt citroner. Jag har det i vattnet, på den grillade laxen, som dekoration och det mesta som man kan tänka sig citron till. Har kommit på hur gott det är så just nu har jag fyllt kylskåpet med dessa gula frukter. Dessutom håller jag på att läsa Kajsa Ingemarssons bok som heter Små citroner gula. Bra bok, ska sätta mig i solstolen och läsa klart nu tror jag.

 


00:00

På seneftermiddagen kom min familj hit eftersom jag fyllde år och allt så vi spelade alfapet i väntan på att grillen skulle bli klar. Och så slogs vi mot flugorna eftersom  vi sat ute men till efterrätten gick vi faktiskt in och satte oss. Jag hade bakat den här kladdkakan som vi åt med vispgrädde och jordgubar och melon. Sedan ville några bada så då åkte vi till Bovallstrand (favorit i repris) för ett kvällsdopp! Härlig födelsedag!

 

 

 

 

 


YESTERDAY

Gosh, det är VARMT ute. Vi åkte till Bovallstrand och badade nu på dagen och et var i princip omöjligt att få både parkering och plats at lägga handdukarna på. Tog dock inte med någon mat så jag blev hungrig efter en timme så då fick vi åka hem och äta lite sallad. Och dricka en massa vatten!!!

 

Här är lite bilder från igårkväll då vi var i båten hos A´s föräldrar och åt kvällsmat och promenarade på brygga.

 

 

 

 


21 JULI

Nybakat bröd, presenter och jordgubbar på sängen, idag jag fyller år. Hipp hurra för mig! Fick en efterlängtad klocka och choklad, lyckan är fullbordad. Nu ska jag ge död åt alla flugor som kryper på mig och stör hela tiden och sedan ge mig på ett nytt recept på yoghurtglass.

 

 



KUL ARBETE

Det är semester men ändå längtar men efter att jobba, alltså jag vill plocka bär, koka sylt och sånt där och A vill klyva ved eller slå gräset på ängen. Knäppt men vi har ju ingen egen trädgård och då är det roligt att göra sånt när man nu har världens största trädgård och omkrinliggande mark att härja i.

 

Efter en dag med vinbärsplockning och slagning av ängen så åker vi till Bovallstrand för att äta kvällsmat hos svärföräldrarna som ligger där  med båten. Kanske blir det även ett dopp innan dess, A är full med gräs och jag som suttit vid bärbuskarna känner det som att hela kroppen kliar efter alla små kryp som man fått på sig idag.

 

PS. Hoppas ni lägger märke till att det är ny header samt ny profilbild. DS.

 

 

 

 


VILL BARA VISA

Slänger upp några bilder på ett par av de saker som följde med mig hem igår. Det första är ett halsband med träpärlor, lite afrika-inspirerat. Tycker det är lite småcoolt och sjukt snyggt om det matchas på rätt sätt. Tänk typ svart långklänning eller en ganska basic outfit. Det kommer piffa till och sticka ut. Har inte sett det innan men hittade det på H&M.

 

Sedan blev det lite påfyllning i guldkistan med lite guldsmycken (har ju mest i silver av någon anledning även om jag faktiskt gillar guld mer nu). Ett armband, som det mycket ombloggade armbander från Indiska fast inte lika stort, och en ring. Från Lindex och Gina Tricot.

 

 

 


NU BLIR DET KVÄLLSMYS

Då har allt kommit iordning sig härute, det blev några timmar på köpcentret för att handla en massa mat för veckan och så shoppade vi också. Hittade en massa skitsnygga saker, framför allt en massa snygga smycken. Nrär vi kom fram var vi så hungriga att vi höll på att dö men jag hade köpt med en grillad kyckling som vi gjorde en sallad på så det gick ju ganska fort i alla fall och sjukt gott var det. Nu på kvällen har vi precis kommit hem från en promenad och ska titta på en film, Killers som verkar bra.

 



 

 

 

 


EN VECKA PÅ LANDET

Semestern började i fredags för A så idag åker vi iväg en vecka till vårat sommarställe. Vi har tagit en lugn morgon så nu ska vi packa klart och sedan stanna till på Torp för att kolla rean och köpa mat för veckan.


HJÄLPREDOR

Idag var det soligt och fint så A klippte gräset hemma hos sina föräldrar och jag vattnade blommor och tog hand om posten. Passade även på att sitta på ett solvarmt trädäck och få lite sol.

 

 

 



BLING BLING

Godmorgon! Vaknade ganska tidigt, trots att jag hade svårt för att somna igår eftersom det var fest någonstans och massa musik som pumpade ut. Men jag passade i alla fall på att fixa naglarna, satte på två små stenar på varje nagel. Dessutom passade jag på att beställa hem fler nageldekorationer, både stenar i olika färger men också små blommor och fjärilar och små keramikfigurer som man sätter fast. Ska bli spännande att se hur det blir när de kommer.

 


ECLIPSE

Äntligen har jag varit och sett Eclipse, den tredje Twilight-filmen i ordningen. Hur bra som helst! Men längtar verkligen efter att de två sista ska komma. Can´t wait!

Efter bion blev det en promenad längs ån som faktiskt är jättefin att gå längs med men tyvärr syns det inte eftersom jag var tvungen att använda blixten.

 

 



ROSA

Igår matchade jag sjalen runt huvudet med rosa på fötterna och rosa stänk i klänningen. Sjalen är förövrigt en riktig saver när man har en bad-hair day!

 

 

 


GILLAR SÅDANA HÄR KVÄLLAR

Ikväll har jag varit och badat och grillat med min kära vänner och en massa olika sorters bollar som flög omkring och hamnade i diverse vattenpölar. Väldans trevligt, vi försökte också lura måsarna att ta mat och sedan kasta sten på dem men träffade aldrig. Väldigt olämplig lek(!) men lite kul ändå eftersom man ändå inte träffade. Nu börjar det bli lite kallt så nu blir det en film inomhus som fortsättning på kvällen.

 

 

 

 

 


SUNNY FRIDAY

Idag ska det badas och solas i min nya bikini från H&M. Gillar den verkligen och vädret likaså!


REGNIGA DAG

Idag har det bara spöregnat å tråkat sig hela dan så vi har varit inne och bland annat haft pusseltävling, i par pusslar man ett runt pussel och den som är klar först vinner. Till slut när solen tittade fram en liten stund gick vi en promenad och luften är ju så varm att man känner sig som en varmkorv på kokning.

 

Nu ska jag på pysselkväll men jag kan inte direkt komma på något att ta med mig att pyssla med, orkar inte dra med mig hela symaskinen utan försöker komma på något som väger lite mindre...

 

 



STEK FÖRST

Dagens lunch: Omelett med räkor, spenat och färsk persilja. Mitt nya sätt att göra omelett på är att steka innehållet först, alltså räkorna och spenaten stekte jag litegrann i stekpannan innan jag hällde i ägg-och mjölkblandningen.


THEY DON´T COMPARE ALL THE LOVERS

Tjejkväll i Annas nyinflyttade lilla lägenhet ikväll då värdinnan bjöd på en mysig och fin lägenhet, hemlagad mat och handplockade blåbär på mormorsporslin! Gott var det och en otroligt bra onsdagskväll. Mer av den varan!



 

 

 



WATER MELON

Utan tvekan det bästa godiset i hettan.


BLOMMIGT I TRÄ

Idag kom en megabeställning från H&M som jag gjorde för ett tag sedan så idag har varit julafton för mig. Bland annat dessa sjukt snygga och somriga skorna som jag spanade in redan i vintras. Älskar dem!!!

 


REGNDAG, VAD SKA JAG GÖRA?

Idag var ju planerna att cykla en tur och sedan bada men efter VÄRLDENS åskväder igårkväll (först trodde vi det var fyrverkerier då blixtarna kom så tätt och ingen åska hördes till en början) fortsatte det att regna hela natten och det håller fortfarande på. Så då vet jag inte vad jag ska göra riktigt, har legat och läst i sängen till tolv, ni kanske har märkt att jag alltid ligger kvar så länge jag kan när det regnar och jag är ledig. Orkar ju knappt gå upp när det är sånt väder.


LYCKAT

Det blev ett lyckat barnkalas för min minsta kusin som fyra av oss storkusiner ordnade. Det var fiskedamm, skattjakt, ballonger, lekar, massa utklädda småtjejer, tårta och läsk, med andra ord allt som ett födelsedagskalas ska innehålla. Själv var jag utklädd till mus, dock agerade jag fiskare vid fiskedammen(och höll på att dö instängd i de täta galonkläderna).

 

 

 

 

 

 


NU KÖR VI!

Nosen färdigmålad och öronen fastsatta, let´s get the party started.






VARMT

Idag har det varit över 30 grader och helt tryckt i luften så jag har tagit kallduschar mellan varven, man blir svettig av att bara sitta ner. Men mitt på dagen kom en rejäl regnskur och lite åska som rensade ur och efter det känns det helt okej. Varmt fortfarande men inte samma tryckande hetta så jag orkade med nöd och näppe pallra mig till havet.

Dagens enkla pysseltips: Klipp av ett par gamla leggings eller tights med hög den som inte används för att få ett par cykelbyxor. Enkelt med hög återanvändningsfaktor.


SNABBA BAGUETTER

Ett recept jag provade härom dagen, på mindre än en timme har du fyra baguetter. Passar bra som utflyktsmat till exempel.

7 dl ljummet vatten
1 paket jäst
2 tsk salt
15 dl vetemjöl

Arbeta ihop till en smidig och lös deg. Arbeta inte degen för kort tid, håll på en stund, det blir vetemjölsdegen bara smidigare av. Låt jäsa i bunken 10 minuter. Smörj en långpanna och klicka upp degen i 4 avlånga strängar.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader och grädda baguetterna mitt i ugnen i 15 minuter.



VARMT Å GÖTT

Vilken skön dag! Fast det var så varmt så att man höll på att dö men då var det bara att hoppa i vattnet. Färska hembakta baguetter och äpplemust till det var pricken över i. Orkade inte ligga särskilt länge så åkte hem och nu sitter vi inomhus, det är ju svalt och skönt. Ikväll blir det volleyboll i alla fall och träffa lite vänner!

 

 


LÖRDAG

Godmorgon! Imorses vaknade jag av att det var tropisk värme i sovrummet, så upp med alla fönster och få in lite frisk luft. Ont i nacken hade jag också, har väl legat lite konstigt mot kudden antagligen. Idag ska det bli fint väder och 26 grader så fram med picknickkorgen och på med sandalerna så blir det troligen lite strandhäng idag.

Vad ska ni själva göra idag? Tell me!



OPLANERAT

Det blev en kväll med trevligt sällskap, bad (well, jag badade inte men jag tittade på), kinaschack, pommes och grillade hamburgare direkt från grillen och till sist en creapy film, Cubic, nån framtidsgrej. Nu ska jag lägga mig och läsa lite nya böcker innan jag somnar!



 

 


BARNGODIS

Nu på förmiddagen har jag fixat med lite saker inför min lilla kusins födelsedagskalas på måndag. Bakade horribla chokladbollar med rosa pärlsocker och cornflakestoppar (cornflakes blandat med smält choklad). Simpelt men gott! Sedan är det fiskespön till fiskedammen, placeringskort, skattkartor och lekrekvisita som ska fixas. Nu ska jag klippa gräs för första gången på tre år typ. Gött i värmen!




VITT - DET NYA SVARTA

Vitt på naglarna sitter inte fel. Sjukt snyggt till bruna händer och ser fräscht ut.

 


WE DONT´T WASTE NO PRECIOUS TIME

Hemma igen! Nu kommer det blir normal uppdatering igen här på bloggen. Jag börjar med att visa lite bilder från de senaste 1,5 veckorna.

 


 

 

 

 

 

 

 

 









DAYS OF MINE

Jag har varit dålig på att uppdatera det senaste, tiden har liksom bara runnit iväg. Igår var det faktiskt lite mulet och regnigt så då satt vi i båten och spelade spel, tittade på film och fikade med kompisar. På kvällarna vid tio är det ungdomsmöte så då går vi dit.

Idag är det däremot finare väder och vi har meckat med båtplatser, alla vill ligga här längst in i hamnen så platserna är eftertraktade. Men det är kul för då kan man titta på alla båtar som kommer. Nu ska jag och Kicki gå till en av alla affärer som ligger här och köpa nagellack.

 

 

 


IT WAS JUST A FLING BUT I REALLY DON´T REGRET A THING

Idag gick vi sista biten till Hönö där vi ska ligga resten av veckan och på eftermiddagen har vi i hettan ätit glass på glassbaren, löst korsord, ätit tacos och gått promenad på ön.



 

 

 



IDAG ÄR DET DAGS

Idag har den tredje Twilight-filmen Eclipse Sverigepremiär men jag kan inte gå och se den. Eller kan och kan men jag är ju i båten och dessutom har jag ingen som vill se den med mig. Folk har så dålig filmsmak ;)

 

Men jag får se den så fort den kommer på film istället, det blir bra det med!