SÖNDAGSBRÖD

Idag är det söndag och jag ska på utbildning i eftermiddag på en maskin som "röntgar" ansiktet så att man vet vad man har för hud så att man vet vad för produkter huden behöver. hur bra som helst ju!

Passar på att baka lite bröd innan, det blev ett bröd som man inte behöver knåda alls, ur "Nya Annas mat". Det ska jäsa 1-2 h men arbetsinsatsen är på max en kvart.

Till ett bröd
½ pkt jäst
1 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
8-9 dl mjöl

Smula jästen i en bunke och häll på saltet. Häll på lite av vattnet och rör ut jästen så att den löser sig. Slå på resten av vattnet och allt mjöl, rör runt med en trägaffel. Låt jäsa med en handduk över sig 1-2 h.
Tippa ut degen på en bakplåtpappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i 20 minuter, värm under tiden upp ugnen till 250 grader. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda det ytterligare 40-45 minuter. Låt det svalna på ett galler med en handduk över sig.


SNART KOMMER DETTA BLI VERKLIGHET!

...och jag ser fram emot det, skönt att slippa den utdragna vintern ett litet tag. Det kan faktiskt bli för mycket av det goda ibland.


DAY OF YESTERDAY


Topp och jeansleggings från H&M, halsband och armband Lindex.

GRÖN OMELETT

3 ägg

½ dl mjölk

1 dl spenatblad

1 tomat i tärningar

½ dl mozzarella i bitar

peppar+salt

 

Vispa äggen och mjölken i en stekpanna. När de börjar stelna till lite blanda i spenaten, tomaten och mozzarella. Krydda och låt stå på plattan tills den är klar.


REGRESSION

Jag har gått tillbaka till barndomen och ritar med tuschpennor. Det är faktiskt rätt kul, testa att blanda med andra tekniker. Jag har använt tuschpennor, blåspennor (aj, mina kinder) och en svart konturpenna. Just detta ser inte superproffsigt ut men det var kul i alla fall.


NOLL INSPIRATION

Fy vad dålig jag har varit på bloggfronten igår och idag. Men jag ska säga som det är att jag har inte haft någon inspiration alls och då tycker jag det är lika bra att inte lägga upp några inlägg då de bara blir tråkiga. Veckan har börjat bra för mig, redovisning av ett stort skolarbete igår, som gick galant + tjejsnack i soffan tills sent på natten och idag har jag varit hemma hos farmor och farfar och hälsat på. Så jag har haft det mer än bra.


MINTGRÖNT

Så har jag till sist hittat ett mintgrönt lack som jag letat efter. Inte så lätt att hitta som jag trodde, men till slut hittade jag en av Isadoras färger som var alldeles lagom mintgrön. Och såhär blev det alltså.


PASTA MED OLIVER

Den här pastan blev en favorit, fast utan oliver för min del. Middagstips till ikväll kanske?

2 pers
200 g pasta
2 vitlöksklyftor
1 pkt cocktailtomater
chilikrydda, salt, peppar, persilja
oliver
parmesanost

Koka pastan. Fräs vitlöken som du pressat, halvera tomaterna och släng i dem tillsammans med kryddorna och oliverna som du kärnat ur. Låt sjuda i 1 minut ungefär.

Lägg upp pastan med tomaterna ovanpå och riv lite parmesan över. Servera med ruccolasallad!


SLÄNG DITT LIPGLOSS

Igår fick jag veta att om man har varit förkyld eller varit sjuk så ska man alltid slänga sitt lipgloss eftersom det troligen har fastnat en massa baskilusker på det. Även om du har använt det innan du blev sjuk (under inkubationstiden som det heter om jag minns rätt från biologilektionerna i högstadiet) så har det fastnat sådant på den. Det hade jag inte ens tänkt på, men det kan ju vara bra att veta.


HOPPLÖS KÖKSSKRUBB

Ber om ursäkt om den dåliga uppdateringen, men i sådana här snöstormstider måste man ut och skotta minst två gånger om dagen och köra fast med bilarna så jag har fullt upp. Sedan tar det en halvtimme att få tillbaka värmen igen och däremellan är det inte så mycket tid. Men idag hann vi städa våran köksskrubb här hemma i alla fall. Den var så fin när vi flyttade in, allt på sin plats osv. men efter ett halvår ser den värre ut som ni ser. Men nu ska vi väl kunna hålla ordningen med det här systemet hoppas jag!

Glömde ta en bild hur det såg ut innan men såhär såg det ut när vi höll på att flytta ut allt...

 

..och såhär när vi var klara.


PASTASKRUVAR MED VITLÖK OCH TOMATER

Gårdagens middag blev den här smarriga pastan. Tar ungefär en kvart att svänga ihop och så luktar man gott av vitlöken efteråt.

 

2 pers

160 g pastaskruvar

½ gul lök

3 stora tomater

250 g tomatkross

4 msk tomatpure

2 vitlöksklyftor

salt, peppar, basilika

riven parmesanost

 

Koka pastan. Fräs under tiden vitlöken och löken som du skurit i tunna ringar. Lökringarna ska bli nästan genomskinliga. Skär tomaterna i klyftor, häll i dessa i stekpannan tillsammans med tomatpuren och krossen. Krydda och blanda sedan ihop tomatröran med pastan. Strö över riven parmesan och servera!


FIXA TILL DIN SKJORTA

En liten del av resultatet från igårkväll får ni se här, min jeansskjorta som jag inte gillade kragen, den ser liksom fjuttig och ful ut bara så jag klippte helt enkelt av den bara. Det blev en helt annan krage men så mycket snyggare tycker jag. såhär har jag även gjort på min skinnjacka, det är ett enkelt tips om man vill ha förändring eller inte gillar originalet.


EN FAVORIT

En av mina favoritprogram, om inte det bästa av allt som går nu är Solsidan. Här är en sneak peak vad som kommer ikväll klockan 21:30 på fyran.


KVÄLLSSYSSLA

Kvällens mission är den här stora högen med trasiga eller felaktiga överdelar. Det är nitar som lossnat i tvättmaskinen som ska böjas ut och pillas på, ärmar som ska läggas upp, hål som ska sys igen och kragar som ska klippas av. Det här lär nog ta sin lilla tid. Jag stör mig på affärer vars plagg inte håller en enda tvätt trots att man kör på det gradantal som står på lappen.


CHILIKYCKLING

Provade på chilikyckling med potatismos och grönsaker idag. Det blev bra, superbra till och med. Jag ska aldrig steka kyckling längre, det är bara fett och blir torrt.

Nu la jag kycklinfilén på en foliebit, penslade på lite olja och strödde på chilikrydda, timjan, salt och peppar. Sedan tar man ihop folien till ett knyte men det ska vara väldigt luftigt. Mycket luft mellan kycklingen och folien alltså, sedan kör man in det i ugnen på 180 grader och låter det stå så i 20-25 minuter ungefär. När de är klara är de inte alls sådär torra som när man steker och smakar jättegott.


FLÄTDIADEM

När jag skulle sätta upp håret imorses gjorde jag två flätor vid varje öra, fast med bara lite hår. Sedan la jag dom över till andra örat och fäste dem med nålar där. Varför jag gjorde två flätor var för att det ska se jämt ut, lika mycket hår på varje sida och sedan blir det lite tjockare än om man bara skulle haft en fläta.


Omelett med gräddost och broccoli

Egentligen är denna omeletten med spenat men eftersom jag inte hade några spenatblad hemma och inte får käka något djupfryst så blev det med färsk broccoli istället. Tyckte dock att den smakade väldigt ingenting så nästa gång får jag nog koka dem med lite salt först. Dessutom rörde jag rätt mycket i min omelett så det blev snarare äggröra med grönsaker men smakar ju samma.

2 pers
2 ägg
60 g mozzarellatärningar
180 g gräddost
200 g färska spenatblad/ 200 g broccoli
200 g tomattärningar
salt+peppar

Vispa äggen, gräddosten och kryddorna. Häll dem i en stekpanna tills de börjar stelna lite. Tillsätt tomater och broccoli/spenat då och rör försiktigt i omeletten. Häll på mozzarellabitarna och servera.


SÅHÄR LÄTTKÖPT ÄR JAG

NO COMMENTS...


FÖR HAITI

En hel hög med världsartister ställde upp och spelade in en ny version av Michael Jackson och Lionel Richies låt “We are the world” för katastrofen i Haiti. I videon ser ni bland annat Miley Cyrus, Michael Jackson, Josh Groban, Justin Bieber, Toni Braxton, Usher, Pink, Jamie Foxx, Celine Dion, Jennifer Hudson, Janet Jackson, Lil Wayne, Fergie, Akon och Snoop Dogg och många fler.


STRYK

Detta som jag har gjort här är görlätt. Man köper en bild, som är gjord att stryka på bomullstyg, och sedan lägger man den upp-och-ner med skyddspappret på och stryker på maxvärme i minst 2 minuter. Dock måste det vara minst 70% bomull i plagget, annars fäster det inte. Sedan tar man föriktigt bort skyddspappret och stryker på lägre värme direkt på trycket. Tadaa!


BUS

Den bästa brun-utan-sol-produkten jag har testat är denna från Nivea som inte bli fula ränder och sånt av. Oftast brukar jag använda en lotion från Dove som gradvis bygger upp en bränna men denna blir man brun av direkt, bra när man måste ha resultatet på en gång.


MORNING

Det är tisdag och jag ska träffa min basgrupp för att researcha i nordstan för ett grupparbete. Det blir nog lite fika också skulle jag tro, och så vill jag köpa med mig lite småsaker hem. Sedan blir det till att fira min lillasyster med familjekvällsmat ikväll innan de sticker till Egypten tidigt imorgon bitti. Annars får ni ha en bra dag, trots att det snöar ute, i alla fall här.


BLANDA IHOP RÄTT NYANS

Nu har jag tröttnat totalt på tjocka koftor, mörka lack och vinterskor så idag när jagtog bort mitt svarta nagellack målade jag på ett orange. Det oranga (Dashing Diva) är lite väl orange tycker jag så det blandade jag med några droppar rött lack för att få fram den rätta nyansen.


HÄLSOSAMT

En ny vecka, nya vanor. Idag ska jag nämligen börja på en hälsokur och fösöka gå ner lite i vikt, vi får se hur det går. En utdragen process där man går ner litegrann i veckan bara, dock går man inte upp kilona lika lätt sedan heller. Så nu är kylskåpet fullt med nyttiga saker och detta ska jag (vanligtvis osunda människan) leva på långt framöver.


LJUSROSA

Tunna, mjuka vantar att ha nu när det inte är lika kallt längre. Genombrutna och med ett litet band runt handleden. Jag tror att det kommer att gå att ha dem en bit in på våren, typ om man cyklar så blir det alltid så kallt om händerna men dessa vore nog lagom för det.


10 KRONOR

Finns det fler än jag som inte kan låta bli att titta bland 10-kronorsmarknader på typ Coop och sen går därifrån med påsen full av skit? jag måste liksom göra det varenda gång bara för att "det där kan ju vara bra att ha" och "tänk om jag behöver det nån gång..."


PAISLEY

En ny sjal att inviga våren i, en paisleymönstrad i fina färger.


ALLA HJÄRTANS DAG

Vi myser lite extra med god frukost och lite alla hjärtans dag-presenter. Det är roligt med alla dagar, det är ju en extra chans att ge bort presenter.


LÖRDAGSGODIS

Det får bli naturgodis som lördagsgodis idag, man kan inte äta godis två dagar i rad. Eller det är i alla fall inte så bra så om man kan låta bli så är det ju bra. Pax för dom med yoghurt på!


REPEAT

Den absolut finaste låten någonsin, någonsin.


KORT

Tre olika slags uppvaktningskort tillverkade i vanligt färgat papper, mina nya mönstersaxar, klistermärken, stämpelpennor och guld-silverpennor.


FRIDAY

Såhär ser fredagslooken ut denna veckan, invigde min nya, ljusa kavaj. Gillar den verkligen, är superskön dessutom. Nu ska jag på födelsedagskalas, ha en skön fredagskväll!


Jeans-won Hundred, topp- Gina Tricot, Kavaj-H&M, Halsband-Lindex

MADE IN SWEDEN

Tittade på sista avsnittet av made in sweden igår och sedan på deras första musikvideo med låtan Famous. I den är både Laila Bagge med, hon spelar en halvstruttig liftare, och Andreas Carlsson.


ISTAPPAR

Godmorgon! Idag är det fredag, jag har visserligen varit hemma nästan hela veckan ändå men helg är ändå något speciellt, alla andra är ju också lediga då och så händer det roliga grejer. Titta vilka långa istappar som hänger utanför vårt fönster, vi måste försöka få ner dem innan de trillar ner och spetsar någon i huvudet.


ALLA HJÄRTAN DAG-TIPS

På söndag är det ju Alla <3 dag och vill man ge bort något litet bara till familjemedlemmar eller liknande så är dessa chokladbitar från lagarhause perfekta.



FIXAFIXAFIXA

Det är en riktig fixar-dag idag, jag byter lakan, städar, postar iväg diverse grejer, städar bland mina papper och sätter i pärmar, slår in presenter och tvättar. När jag har gjort allt detta ska jag sätta mig och titta på Glee-avsnittet som ska gå ikväll, jag kommer inte kunna se det så ska fusktitta på internet och fika med en bulle från 7Eleven.


2 HALSBAND

Gjorde två riktiga fynd igår på Lindex, dessa två halsband för enbart 10:- styck. Jag säger bara att dom bästa reafynden gör man nu, när det finns lite kvar och priserna är så sänkta för att de bara vill få bort grejerna. På det nedersta halsbandet pillade jag lite med så att jag kunde byta plats på berlockerna, använde bara en tång och sax så var det lätt fixat.


EN NY FAMILJEMEDLEM

Idag har jag blivit med ny kamera, en Canon EOS450D. Fatta GÖTT! Nu återstår bara att lära sig den, så att ni kan räkna med fina(?) bilder framöver.


5 MINUTERS LUNCH

Dagens lunch tillagades i micron, pastan värmde jag och äggen (2 st) micrade jag i en ungsfast liten skål efter att jag hade stuckit hål på gulorna och pepprat och saltat dem. Sedan lite grönsaker till det, lunch på 5 min max.


KAPPAHL

Igår fick jag mig en överraskning när jag gick in på Kappahl. Bara det var en surprise för jag går aldrig in där annars, hittar liksom aldrig nåt där. Men igår i alla fall så hade jag massa tid så jag tog en sväng där och blev positivt överraskad över alla vårgrejer som de hade fått in. Det var supersnygga saker, accessoarer och en del kläder var riktigt fina.


PYSSELTILLBEHÖR

Köpte mig fyra stycken mönstersaxar på Clas Ohlson idag, saknar sådana varenda gång jag scrapbookar och pysslar. Så nu är pysselförrådet välfyllt på saxfronten för ett tag framöver.


SMOOTHIE

Tvekade på en mangosmoothite länge inne på espressohouse men valde till slut bort den. Men när jag kom hem kunde jag inte låta bli att göra en ändå, fast i jordgubb istället.

Mixa ihop 2 dl mjölk, 2 dl jordgubbar, isbitar och lite vaniljsocker!


FOTOREMSA

På väggen hänger denna fotokavalkaden, en lång sak med ihopsatta plastfickor från lagerhaus.

 

Idag blir det en lång dag i stan, skola oh sedan en liten välbehövlig shoppingrunda. Vi hörs på seneftermiddagen!


5 VÅNINGAR VAR DET JA!

Gossip-girl-tjejernas garderob är inte att leka med! Den är 5 våningar och själva innehållet är värderad till inte mindre än 146 miljoner kronor. Snacka om att man vill ha! Chace Craawford som spelar Nate Archibald säger att själv har han 5 par skor som ligger i en stor låda att välja mellan. Lite skillnad så att säga.


"DET KAN ICKE JEG HELLER"

Såg denna igår för första gången, hahaha. Den här är också ganska rolig men inte som Bestefar og jeg. Lyssna bara in scenen med cykeln.


SNART SOMMAR?!

Denna fina bikini finns på H&M för en hundring/ del. Snacka om sommar!


SNEDKNUT

Dagens frisyr blev en knut som sitter högt upp, lite snett. Sätt upp en tofs bara och snurra håret dunt denna. Fäst det med nålar och spreja lätt.


MAKEUP-REMOVER

Min makeup-remover kommer från Lóreal och ser ut såhär. Tar lätt bort sminkrester i ansiktet, kan verkligen rekommendera denna.


PRICKIGT

Dessa skönheter blir dina för 90 kronor på asos. Stora svarta prickar på benen, budgetkedjorna har andra varianter med små prickar på strumpbyxorna.


ROSA STENAR

Tungt men fint dingeldangel från BikBok.


GOODBYE

Innanför dörren ligger denna mattan som hälsar dig välkommen eller adjö.


Just nu är det goodbye, ska på ett långt möte i eftermiddag, vi hörs innan schlagerkvällen ikväll!


EN ÖVERVINTRANDE GODING

Den här parfymen, Donna Karan be delicious, har jag använt sedan den kom och då gick jag väl på gymnasiet någonstans. Enformigt? Nja, den luktar så gott att man inte kan tröttna på den men nu när denna flaskan börjar sina kanske det är dags att gå vidare i livet?


SPENATSOPPA TILL LUNCH

4 port

500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot
4 ägg Koka äggen. Skala och skär dem i halvor.Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull. Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.Servera soppan med ägghalvorna simmandes i.


SNEDFLÄTA

Idag har jag en utbakad snedfläta i håret. Görlätt, speciellt för er som inte har så glidigt hår som jag...men hårsprej räddar det bråkigaste håret med. Börja ovanför ena örat och gör som en vanlig inbakad fäta fast du flätar underifrån istället, ut-och-in ungefär. Tvärtom mot en inbakad fläta i alla fall, låt flätan fortsätta som ett diadem över håret och fortsätt tills det andra örat. Här flätar du in det håret som hänger i nacken så att det blir en tjock fläta. Fäst med ett gummiband och tuppera en liten del av hårtoffsen för att snurra den runt tofsen och fästa dem med gummibandet och spereja. Spreja hela håret, även i nacken där det gärna glider ur lite hår efter ett tag.


Jeansskjorta

Jeansskjorta från Gina med leggings


FRÄSCHT I BADRUMMET

På badrummet/toaletten tycker jag att man alltid ska ha nån grön växt för det ser så mycket fräschare ut. Det piffar till hela rummet, eftersom min toalett inte har något fönster har jag köpt mig en grön plastväxt som ser ut som en kryddväxt. Lätt att sköta om och så klarar den alla förhållanden!


BOK-TIPS

Jag är en bokmal, när jag väl har böcker att läsa. Det kommer lätt i vågor, jag hittar en bra serie, senast var det Twilight-böckerna, och då strräckläser jag dem på en vecka. Sedan blir det inget läsande på några veckor tills jag hittar något nytt. Nu har jag upptäckt min favoritförfattare Sophie Kinsellas böcker i bokhyllan igen och har snart hunnit igenom dem för fjärde gången eller vad det kan bli. Mina favoriter är hennes böckerom Rebecca Bloomwood - shopaholicen.


Räkomelett

Till lunch idag blev det räkomelett med skicka och fetaost, här kommer receptet för alla som vill pröva på.

2 pers
6 ägg
200 g skalade räkor
1 dl fetaostkuber
några skinkskivor
½ pkt matlagningsgrädde
salt, peppar
ostskivor

Knäck äggen i en teflonpanna och häll i matlagningsgrädden. Låt puttra lite tills äggen börjar stelna till litegrann, häll då i fetaosten, räkorna och klipp ner skinkskivorna. Rör runt, salta och peppra och lägg på ostskivor ovanpå omoeletten. Låt stå tills den stelnar. Servera med exempelvis tomatklyftor.


REMOVE IT

Bra och billig nagellacksremover, voila! Denna använder jag och denna är utan aceton, vilket gör att den inte torkar ut naglarna på samma sätt.


PÅ MITT KYLSKÅP...

...sitter det en massa ord, har roat allt fån 10-åringar till 50-åringar. Gillar man inte kort och tidningsurklipp på kylskåpet men ändå vill ha nåt på så är detta en kul underhållning för gästerna.


ROSOR

Igår köpte jag mig en topp från Gina tricots vårkollektion, en blommig sak med vassa axlar. Förutom detta mönstret fanns den i olika enfärgade färger och i någon annan mönstrad variant. Priset? 99:-


SNÖ I DRIVOR

Vad det snöar ute! Minst en halvmeter snö nu i alla fall, snacka om fjällen säger jag bara. Sorry för tråkig och dålig bloggning idag, kom hem sent och efter det direkt till mamma och pappa och äta pizza så har inte hunnit med något mer. Men det blir en del sådana mellandagar när jag går riktigt länge i skolan.

Imorgon tar vi igen det med lite fler inlägg än vanligt, sov så gott, vi höres imorgon morgon (säger man så?)

Fjällen var det ja...


Dagkräm

Inte varje dag, men ibland använder jag dagkräm. jag vet, det är väldigt slarvigt av mig men jag orkar inte hålla på med det varje morgon. Men när jag gör det så använder jag denna från Nivea. Luktar rätt parfymerat men den är okej ändå.


GRAPE

Godmorgon! Jag börjar med en grapefrukt för idag kommer jag inte hem förrän sju-åtta ikväll, om tolv timmar alltså. Sjukt men tyvärr sant. Så det gäller att få i sig bra saker så att man orkar med, men det var värst vad det skvätte med dån här då, hela bordet är helt prickigt typ. Ha en bra dag idag allihopa!


PASTASALLAD

Min pastasallad är utan sallad och rödlök men det kan man såklart ha i (för de flesta gillar ju det...) I min sallad är det gurka, tomat, fetaost, pastaskruvar, äggsjättedelar, brödkrutonger stekta med olja och salt+peppar.


HIT ELLER MISS?

Nu blir det väldigt mycket med klänningar från galor men det är ju gala-period just nu så det finns ju gott om det så att säga. Jag bara måste visa Lady Gagas klänning från Grammy-galan i natt, är inte det den coolaste klänningen ni någonsin sett? Det är det i alla fall för mig, och det är ju inget ovanligt för henne, hon har alltid knäppa kreationer på sig men den här var ju skitcool OCH snygg. Snygga skor och dekorationer på strumpbyxorna också, om hon bara kunde sluta med den där läskiga gula färgen i håret så...


EN ELOGE TILL DE SOM INTE VALDE SVART

Den snyggaste klänningarna från Elle-galan (som inte var svart) i fredags var Hayden Panettieres (designad av Lars Wallin). Vid första anblicken såg den snygg ut men inte så mycket mer men så tittade jag på en video från galan och då filmade de hennes klänning i närbild och då såg man tyget. Det var liksom glittrande och skimrande, och släpet där bak gör klänningen värd att nämnas. Den här klänningen var också grymt snygg och denna bilden är den roligaste (Man väljer själv flickvän, men man borde kanske tänka sig för när man är dvärg).