SPENATSOPPA TILL LUNCH

4 port

500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot
4 ägg Koka äggen. Skala och skär dem i halvor.Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull. Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.Servera soppan med ägghalvorna simmandes i.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback