PIGMENTFLÄCKAR, CANCER, RYNKOR?!?

Solen har sina nackdelar, men den har också sina fördelar. Som att den bildar D-vitamin som är bra för skelettet, i mmunförsvaret och håret bland annat, den ökar produktionen av endorfiner vilket gör att vi psykiskt bra osv. Men hur får man  bästa brännan, ja sådana ytliga saker är mer intressanta för vårt ego. Här är mina åtta tips för soldagar:

FUKT: Glöm inte att fukta huden, både inifrån och utifrån! Drick mycket vatten och smörj alltid huden med fuktgivande bodylotion morgon och kväll.

 

PEELING: Peela huden noga före solbad, då försvinner alla döda hudceller och du får en jämnare och djupare solbränna. Var extra noga när du peelar armbågar och knän och till ansiktet ska du använda en peeling som är speciellt anpassat för det känsliga ansiktet.

 

MOTION: Motion ökar blodgenomströmningen i huden och ger den en hälsosam färg och när du rör på dig i solen blir också brännan både jämnare och snyggare.

 

KOSTEN: Frossa i grönt och fisk! Tomatsås sägs minska solkänsligheten, Omega-3 fettsyror i fisk sägs förebygga viss hudcancer och minska risken för solskador – och mörk choklad innehåller antioxidanten flavonol som ökar fukthalten i huden och gör den soltåligare.

 

SOLA SAKTA: Att ligga och pressa i solen första dagen är inget smart sätt att bli brun på. Sola långsamt i stället och undvik solen när den är som starkast på dagen mellan 11–15. Då får du en bränna som är sund – och som håller länge. Det är om inte annat något jag lärt mig efter hand.

 

UNDVIK SOLARIUM: 80tals-flugan är numera no-no! Du kan inte förbereda huden för solen genom att sola solarium. I stället ökar du risken för hudcancer med 55 procent om du solar mer än en gång i månaden enligt studier vid Yale School of Medicine.


SOLKRÄM: Använd alltid solkräm för att skydda kroppen mot solens farliga strålar. Tänk på att solen tar när det är molnigt också. Jag är inget lysande exempel p åden här punkten, men ansiktet har jag dock alltid solskyddsfaktor 15 (inbyggt i dagkrämen!)

 

EFTER SOLEN: Brände du dig ändå? Packa in kroppen i After Sun som är svalkande och som bland annat innehåller aloe vera som är lugnande och vårdande. Underskattat enligt mig!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback