GUIDE: FÄRGA ÖGONBRYNEN

Igår var det dags att färga ögonbrynen igen, dock hjälper det inte 100% på mig eftersom jag har så jätteglesa bryn men lite bättre blev det och så får jag fylla i resten med en brun ögonskugga. Jag tycker att ett par välformade och lagom ifyllda ögonbryn är lika viktiga som rouge (alltså det viktigaste av allt när det gäller utseendet i ansiktet). Det ramar liksom in ansiktet och ger det struktur.

Den här guiden brukar jag själv följa och det fungerar bra.

1. Köp Depends eller Colorans produkter för hemmafärgning av fransar/bryn. OBS! Jättevarning utfärdas dock för skitprodukten ”Snabbfärgning” som även Depend säljer!  Vill du ha bra drag så fega inte i val av färg. Svart är inte så hårt som det låter, särskilt inte om du har få hårstrån i bryna som jag. Brunt finns också samt brunsvart, men även om du har ljusa bryn kan svart vara bästa alternativet. Du får testa dig fram till rätt nyans! Produkterna är inte särskilt dyra, kostar runt hundralappen, så köp lite olika nyanser om du är osäker.

 

2. Se till att brynen är fullständigt rena och fria från makeup eller oljiga lotions. Du kan dra med en bomullstuss fuktad med ansiktsvatten för att få färgen att fästa bättre. Brynen måste vara snustorra innan du kör igång.

 

3. Blanda ihop enligt instruktionerna i den medföljande lilla plastkoppen. Applicera RIKLIGT med färg på brynen, även utanför. ”Gnussa” in färgen rejält så att den verkligen täcker hela hårstråna, och tryck med den medföljande mascaraborsten så att färgen även ligger nära mot huden.

 

4. Då du täckt varenda hårstrå i brynen there is måste du SNABBT justera bort överflödet. Detta är denna pikanta detalj som många missar. Skit i bruksanvisningen som hänvisar till ”feta krämer” som ska skydda mot missfärgningar på huden eller liknande. Fastnar krämen/färgen på huden så blir du mörk där med liksom, that’s it. Och det gör inget, för det får dina bryn att se mer täta och intensiva ut. MEN då måste du ha preciserat och definierat brynen först. Och detta gör du genom att ta torra tops och försiktigt ”dra” bort överflödig färg, samtidigt som du skulpterar fram en snygg form på ögonbrynen. Börja med att dra bort underifrån och skapa snygga måsvingar. Nästan som att du skulle ha målat dit ögonbrynen med akrylfärg! Ta hellre bort mer än för lite, färgen expanderar ändå under verkningsprocessen och kommer att ge större effekt än du förväntade dig.

 

5. När du fixat en snygg form och har två kolsvarta eller mörkbruna snygga måsvingar till ögonbryn som stirrar mot dig i spegeln och ser så där lagom seriefigursgalen ut – då är det dags att sätta sig och vänta och låta färgen verka! Jag brukar låta den sitta i rejält länge, längre än de rekommenderar. Upp till en halvtimme. Det är ingen fara, det är inte så att brynen trillar av eller nåt.

 

6. Efter verkningstiden torkar du bort färgen först med en torr bomullsrondell. Sedan fuktar du bomullsrondeller/tussar och sköljer bort/gnuggar bort överflödig färg. Därefter är dina bryn nyfärgade och snygga! Överkurs är att i detta lägga plocka dem lite grann med pincett för att skapa en ännu mer perfekt och definierad linje. Klart!

 

Lycka till med era färgningar!

 

Innan samt efter, båda osminkade


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback