Stranden here I come

Inatt var det nåt sjukligt varmt så det var omöjligt att somna, så vi klev upp och bökade fram ACn, en stor sak som är rätt skrymmande och grymt tung. Men efter en halvtimme hade den kommit på plats och vi kom även till slut på att det kan vara smart att stoppa i förlängningssladden i vägguttaget innan man med alla medel försökte få igång manicken. Nu står det och blåser ut underbar kalluft i lägenheten, så slutet gott, allting gott!

Nu ska jag åka och bada, men först äta lite björnbärspaj med vaniljglass.


Svalka på gräsmattan

Efter en hemresa med köer på vägen, olyckor och 30 garder i en bil utan AC kom vi hem till en lägenhet som trots nedsläppta persienner var rätt så varm så vi rymte ut i trädgården i skuggan.




Semestervibbar

Årets mest tryckande dag måste det ha varit idag, det var så varmt att alla brände sig någonstans tror jag, själv var det mina armar som åkte på stryk (After sun hallåååå!)  Imorses tog vi bilen och åkte till Bohus Malmön - där hela Andreas släkt var idag - och badade, åkte båt, promenerade till glasskiosken (vilket var en dum idé eftersom vi var helt slut efteråt) och grillade...

Kameran låg mest i båten hela dagen tyvärr...






Mycket jobbig promenad till Bryggan

*****

Igårkväll var vi och såg The Proposal med Sandra Bullock och Ryan Reinholds, faktiskt mycket bättre än förväntat och förväntningarna var ju ganska höga. Till och med killarna gav den högsta betyg och det är ju bra omdöme, mycket humor i den. Sedan köpte vi med så att vi kunde äta thaimat ute på terassen och kvällen avslutades med en jättegod fruktsallad.






Steeeek!

Idag stektes det på Ulvön för fullt och killarna passade på att åka wakeboard. Nu är vi hemma en snabbis för att duscha och rensa tvättstugan från halva garderoben, innan vi ska på bio och se The Proposal som vi har längtat efter i ett par månader sedan vi såg den på trailer förra gången det var bio-time.




Sommarkväll

Gårkvällen var för fin för att tillbringas på land så vi tog båten ut till en ö, Xina och Johannes hade fixat med äggrullar och dipp med tillbehör och så badade vi och det var varmt och härligt hela tiden!










Det finns bara en sak att göra

Efter jobbet stack jag och Xina till kallbadet och tog oss ett dopp, solade och jag fortsatte på min bok som jag lånade igår. Väldigt kul bok med mycket humor måste jag säga. Det var faktiskt inte lika varmt idag som det har varit men det var nästan skönt, nu kunde jag gå de få hundra meterna utan att hela kroppen kändes som att den sprutade ut svett ur varenda liten por. Det kändes som att ett bad var det enda rätta att göra idag ändå.

Som om vi inte hade fått nog så mötte vi upp våra kompisar målarna ute på Ulvön för att bada, fotografera maneter och lyssna på musik och sjunga allsång, riktigt trevligt! Nu blir det tagliatelle med gräddsås för min mage har knorrat i en timme nu efter mat...ses senare!


Sommarkväll i skärgården

En skön kväll på havet, vi läste, åt melon och potatissallad med skinka, badade och tittade på båtar som körde förbi.









Ut på sjön

Det är VARMT VARMT VARMT ute och i hettan har jag gått och fixat diverse små ärenden i samhället och nu har jag packat väskorna för en kväll på sjön. Eller havet men det låter bättre att säga sjön...Det ska bli härligt, på lördag hoppas jag att det går att vara ute hela dagen på havet och bara bada och ha det kul!

Nu blir det tvätthängning, städ och lite annat innan vi sticker ut! Kram


Sommaren är här

Det blev en badomgång för mig ändå till slut, med sol och glada barn som skvätte runt överallt. Det börjar bli varmt och skönt i vattnet nu, fast man svettas ihjäl på land men gärna det, jag har längtat efter värme. Sedan köpte vi glass på 7-11, och diskuterade samtidigt wokgrytor, cyklande damer i medelåldern och andra viktiga ämnen.

På kvällen såg vi Allsång på Skansen som är mycket bättre än Lotta på Liseberg om jag får säga det. Det har mycket mer drag i sig, bättre låtar och man slipper det tråkiga bingot.




Härlig tisdag!

Imorses åkte jag och Xina med tåget ner till farmor och farfar, och vi fick tag på dom efter en timmes ringande så de kunde komma och hämta oss på stationen då det är en bit att gå annars. Vi handlade med oss till fika så det blev jordgubbar, glass och vaniljbullar på altanen när vi kom dit, mums! Sedan packade vi bilen och åkte till (badplatsen) Hawaii och badade och solade, hrrmm, dom andra badade. Jag låg och solade hela tiden för det var inte så varmt att man var tvungen att hoppa i vattnet tyckte jag.

När vi kom hem igen bjöd farmor på färskpotatis, skinka och massa frukt till efterrätt, vi läste tidningen och satt och stekte i solen! Nu blir det bad på kallbadhuset...


Fika


Varmt i vattnet och ännu varmare i luften


Kväll med lilla familjen

Det blev några varma timmar på stranden, ensam större delen av tiden eftersom alla jobbade, men mot slutet kom Fredrika förbi och vi snackade och hade det trevligt. Hon ska till Bulgarien imorgon, vem vill inte det?!

Jag hämtade paket på posten med ny dörrmatta, bikini och en klänning och så träffade jag mina systrar en stund på eftermiddagen. Nu ska jag se på Lotta på Liseberg med mamma, Xina, Johannes och Andreas. Resten av familjen är borta, Simon och pappa är på varsin båt (pappa är ända nere i Polen och ska köra hem en båt) och Julia har åkt iväg med en kompis så det är helt tomt.


Stranden idag

Nu sitter jag och väntar på att någon ska nappa på mitt förslag att ligga på stranden idag och sola framsidan lite. Förra gången var jag så inne i min bok att jag låg på mage hela dagen för att inte få solen i ögonen vilket resulterade i en liten bränd rand men idag tänker jag få lite färg i ansiktet också...



Midsommarfirande

Ikväll blir det midsommarfirande på riktigt, lite tvärtom men folk firande morföräldrar och jobbade och sådant igår och själv skulle jag upp vid 6 imorses så vi bestämde att llägga det ikväll istället. Smhi hade lovat fint väder ikväll och det var det. Mellan skurarna. Vi åt middag, och några stönade över att vi ordnade med en jättestor kruka med blommor, duk på bordet och plockade blad och växter till uppläggningsfaten. Sedan åt vi världens godaste efterått, banana split, spelade spel och hade det kul!


På väg


Matförberedelser


 


Tjuvkik på kvällens bilder


Midsommarbukett


Uppdukat och klart


"Med andra ord"


Banana split




 


Glad midsommar

Nu blir det midsommarlunch hos Andreas föräldrar, det är jag värd efter att ha jobbat sen sju imorses. Dagen bjuder på det tråkigt midsommarväder med sol varvat med regn


Tröttis

Efter en dag på stressad och panikartad dag på jobbet var det skönt att åka till torp med min älskling och shoppa till honom och handla mat. Nu har vi ätit färskt bröd och det är dags att hänga in en enorm klädhög som har bildats av kläder som provats men sedan slitits av för att ersättas av något annat plagg. Sedan ska jag lägga mig tidigt för jag håller på att somna och ska jobba varenda dag tills den här veckan tar slut så jag behöver sömn!





Sol och tantdopp

Idag blev det kallis i ett par timmar med Julia, medan solen sken som bäst. När vi hade kommit hem igen nätshoppade vi och läste om en tjej som varit ihop med en pilbåge men sen gjorde dom slut och då blev hon ihop med Golden Gate-bron istället, hon hade tagit en liten bit av bron med sig hem för att kunna mysa med den. Fniss...

Ikväll blir det grillning men jag ska lägga mig tidigt då jag ska upp och jobba imorgon!




Bildkavalkad

Jag har ju inte visat bilder från helgen - ungdomshelgen på Nyhem som var väldigt kul!


Kaffe, MER och wienerbröd i cafét


Fotbollsturnering där "vårat" lag kom trea (jag var inte med själv men killarna och en del av folket från Uddevalla)


Vi åt melon istället


Moi


Grillning nere vid vattnet


Allt tar tid men det kan vara värt det

Efter ett dopp på kallbadet så lagade jag och Andreas middag tillsammans, pommes med pannbiffar. För oss som alltid äter halvfabrikat eller pasta så var det omväxling och en väldigt god sådan. Nu blir det läsning i sängen!


Kallis

Jag och Julia låg på kallis idag och hade det trevligt med vattenmelon, nagellack, tidningar och böcker...Det var perfekt väder så det var inte så fullt som det är mitt i sommaren vilket passade oss fint. Det är irriterande när folk ligger alldeles inpå en så att man inte kan snacka utan att de hör varenda ord som man säger.


 



 



 





Förresten är jag en klant som tog på mig en ren t-shirt men skvätte köttfärssås-sås på den efter fem minuter. Nu ska jag sticka till jobbet, jobbar åtta veckor som börjar ikväll.

Dags att krypa ner i sängen...

Det blev lite tjuvstart på skolavslutnings-firandet hemma ikväll på grund av att vi direkt efter skolavslutningen ska åka till min kusin som tar studenten samma dag. Så vi firade Simon hemma med färskpotatis, grillat kött, glass och paket (ja, jag gick till butiken dagen efter när den var öppen). Vi hade köpt två par kalsonger från Resteröds, mamma började gapflabba när hon såg ett par som var randiga. Hon tyckte att de såg ut som sådana badbrallor som gubbarna hade förr, med hängslen. Hmm...

Nu ska jag lägga mig för att orka upp till den riktiga skolavslutningen imorgon och studentfirandet!


Imorgon blir det studentmottagning för Jennys!


 


Låttips en torsdag eftermiddag

Jag gillar "Hungry eyes" från filmen Dirty dancing och den bästa versionen är den av Anders Fernette, klockren låt som man inte tröttnar på i första taget.




Mat och handling

Idag ska jag med mamma och Xina ut och äta thaimat och sedan ska vi åka och handla mat till helgen, det är ungdomshelgen på Nyhem så vi ska åka dit direkt efter studentfirandet av Jennys. Men vi tänkte köpa med oss lite mat och köpa lite där så det är inte så mycket vi ska handla. Men innan vi åker tänkte jag fixa iordning lite här hemma och eventuellt börja packa lite också om jag hinner...


Bella Italia

Idag har jag haft sällskap av en bok och god glass hela dagen  (Andreas hade gömt chokladen så jag letade upp glassen istället) .  Ingen är ju ledig och det är inget bra väder heller så vad ska man göra, men jag var iväg på ett möte med jobbet en timme nu och alldeles strax så ska jag gå och fixa städjobbet. Andreas jobbar över som vanligt så det passar bra tidsmässigt.


Dagens som min syster

DAGENS VILL HA: Fint väder, riktigt sommarväder så att man kan bada

DAGENS LÅT: Right here Right now - BWO

DAGENS BÄSTA: Två korta promenader och två nya böcker

DAGENS SÄMSTA: Att jag hade det lite smålångtråkigt på eftermiddagen när jag satt här ensam

DAGENS HÄNDELSE: Kvällsmat hos svärföräldrarna

DAGENS MISSLYCKANDE: Att det var stängt när jag skulle köpa examenspresent till lillebror

DAGENS SYN: Gick förbi ett hus och på uppfarten stod en fet gubbe med armarna i kors och lutade sig mot en bil medan hans fru och femåriga son stod dubbelvikta och tvättade den andra bilen. jag uttryckte fullt hörandes mitt ogillande över situationen. Det såg verkligen ut som om han var en som tvingade dem att arbeta medan han stod och såg på och njöt av deras plåga.

DAGENS MAT: Pitabröd med massa god fylllning



Sovmorgon

Sommarlovsmornar får man utnyttja och jag gjorde det genom att äta frukost i sängen och sitta och läsa sedan, så skönt att itne behöva stressa upp utan lyxa till det. Idag måste jag fixa med lite tvätt, köpa en present till Simon som slutar nian på fredag och ringa och säga till att jag har fått utbetalat för lite lön. Så nu är det väl dags att klä på sig kanske och börja dagen!


Söndagssörja

Tröttis-söndag idag med en lång sovmorgon och sedan blev jag liggandes i soffan med min bok och fastnade i den ett par timmar. Det var sånt där gråttslibbigt väder ute och man blev bara segare och tröttare ju längre tiden gick. Och irriterad, men det är inte så bra att bli irriterad när man inte är ensam för det slutade med en trasig matberedare. Jag var sur och tjafsig så att Andreas blev så irriterad att han brukade våld när han skulle stänga egen skåpsluckan och då sprack plastbunken till matberedaren. Så nu har han fått sitta och limma ihop alla bitarna under dagen - jag tror itne ens på att det kommer hålla... Men det är härligt att bråka lite, det renar luften för sedan blev det en dusch och så gick vi för att rösta, det var ju dags idag. Där var det nästan tomt på folk, bryr sig folk inte om att de har rösträtt eller?

Hur som helst så var det första gången för mig så jag var ju tvungen att rösta även om jag inte hade velat...Nu på kvällen har Andreas gamla kompis varit här med sin tjej, dom bor vanligtvis i Örnsköldsvik nu men ska flytta neråt snart efter deras bröllop som är i juli. De funderar på att bo i vårt hus och har ställt sig på kö nu i alla fall, vi var och pratade med hyresvärden efter att vi hade suttit och snackat och ätit pitabröd.



Bild från Modellab på mig och syster


Hej igen

Jag skäms så dålig jag har varit på att uppdatera...men det har varit studentfirande,  födelsedagar blandat med jobb. Igår satt jag och var såå uttråkad för att det var så grått ute och jag var ensam hemma men så kom Simon förbi med ett par shorts som skulle lagas och så bakade vi tillsammans. Det blev en jättegod sommarpaj med citron och jordgubbar som vi åt till efterrätt...

På kvällen såg vi på fotbollen, Sverige missar alltså VM, det känns lite konstigt men Zlatan skulle ju lägga straffen så där får dom skylla sig själva lite...




Mumma Kardemumma!

Idag står jag i köket och bakar igen, jag tänkte faktiskt bli klar med det idag eftersom morgondagen kommer att gå åt till studentfirande av vänner. Nu har jag bara två saker kvar, brödbullar och mazariner så det är väl dags att sätta igång med det. Nu precis gjorde jag en bullkrans som faktiskt blev väldigt lyckad om jag får säga det själv, den ser väldigt god ut men jag ska inte smaka på den. Hur skulle det se ut när den ska skäras upp och det fattas en bit. Nejnej, svalna och sedan ner i frysen med den.



Jag tycker synd om mig själv

Efter att ha kommit hem från jobbet klockan sju, sovit två timmar och har Andreas sedan vaknat för att åka till jobbet igen. Det är nattarbete som gäller och jag sitter här och längtar förtvivlat efter mina böcker som jag ska hämta på biblioteket imorgon. Jag har redan:

-sett Runaway Bride

-
försökt att dricka te (med misslyckat resultat som vanligt så det blev en choklad)

Godnatt.


Bakningsdag

Jag som oroade mig för att jag skulle ha för lite att göra innan jag började jobba var ju lite fel ute. jag har haft fullt upp med en dag som började med planering av min och Andreas födelsedag som vi ska fira tillsammans i början av juli. Sedan satte jag igång med att baka och hann med muffins och klickkakor innan ingredienserna tog slut...typiskt men jag skreev världens längsta handlingslista med tusen småsaker som skulle blandas ner i kakorna.

Efter ett sms från syster bestämde vi oss för att gå ut och gå men det var ingen större idé upptäckte vi när vi kom ut. Det var riktig storm ute och vi fick sand och skräp i ögonen och klänningarna blåste upp i vinden, så vi gick in och åt lite mat istället.

Runt halv tre hämtade jag Simon och så åkte vi till Torp, jag köpte bilen full med bakartiklar och han köpte lite accesoarer som hansband, armband och solbrillor. Vi gick fram och tillbaka, från ena änden till andra och så tillbaka till andra änden igen. En mycket ostrukturerad runda men det var trevligt i alla fall.


Ordentligt märkte för att ingen ska tjuväta ur dem och klara att frysas


Sommarens godaste glass köpte jag på Maxi, päronöverdraget är grymt!

Nu har jag fått sommarlov!

Första juni idag och termometern står på 42 grader. I solen alltså, har ingen som visar skuggtemperaturen men det är ju i alla fall varmt ute. Jag har varit i skolan hela långa dagen men det kan det vara värt för idag har jag fått sommarlov!!! Så nu är sommaren här på riktigt, har däremot lite panik inför de närmaste två veckorna vad jag ska göra när alla andra fortfarande går i skolan. Det låter lite knäppt men så är det. Men jag får väl försöka hitta på saker ändå




 


Sommarlovet firades med en fika





 


Söndag

Söndagen tillbringades på badholmarna i Bovallstrand och det var nog den varmaste dagen i år tror jag. Solen stekte och vi fick hoppa i vattnet titt som tätt för att inte bränna oss...




Glass och dricka i kiosken


Korvgrillning på berget

Fredagkväll och Lördag

Här kommer solbilder från vår mini-par-semester. Vi bodde på Dalemarken på natten men dagarna tillbringades på klipporna vid vattnet med glass och ett bad när man blev för överhettad...


Pictionary parvis


PusseliPussel


Klick eller sjukvårdstidning?


Sol och bad på Smögen!!!




Krocket med mycket smällar på pinnen


Här ska det göras bananer med choklad i


Grill master