Ny vecka och nya dagar på praktiken

Idag julpyntade vi klassrummet när ungarna hade gått hem, det blev hjärtan och tomtar och ljusstakar och stjärnor. Väldigt fint ser det ut och det tog sin lilla tid så går ni förbi skolan så titta in i klassrummet närmast parkeringen. Det är nämligen det finaste klassrummet på skolan nu ;) Nu lyssnar jag på U2 och planerar julklappar, det får bli en rejäl julklappsrunda senare i veckan, jag har väl aldrig varit senare än i år med detta så det är dags.

Resterödslinne och snötvättade jeansleggings är Kickis och sedan har jag gårdagens lockar som är sovna och igenomborstade med en tyg-och spetsros från Primark. Halsbanden är present och det stora från Ullared.


Twilight-huset till salu!

... säger jag bara! Nu kan man köpa vampyrfamiljen Cullens hus som är med i Twilight. Det hade vart nåt, och det ser fint ut fast det ligger i skogen. 23 miljon kostar det, faktiskt inte så mycket om man tänker på hur mycket en del fans säkert skulle vara beredda att betala. Tydligen är Kristen Stewart och Robert Pattinson (den sista mycket överskattad) intresserade av det och de ska ju vara ett par så de kanske köper det själva.

Huset ser mycket mindre ut här än i filmen, där ser det jättestort ut.




Korttillverkning

Jag och syster sitter och gör kort, det är inbjudningar och julkort som ligger på bordet och väntar på att bli gjorda. Vi sprayar, klistrar, klipper och mäter för att det ska bli så bra som möjligt.


Fredagsmiddag

Ingredienser:
300-400 g strimlad kycklingfilé
1 msk olivolja
1 liten purjolök
200 g bladspenat
2-3 vitlöksklyftor
5 dl lätt creme fraiche
150 g tärnad fetaost
pasta
cocktailtomater

Sätt på vattnet till pastan och häll i pastan när vattnet kokar. (Det tar ungefär lika lång tid att laga till rätten som att koka pastan.) Strimla kycklingen och purjon och fräs i en stek- eller wokpanna. Häll i bladspenaten och låt fräsa med en liten stund. Tillsätt vitlök och creme fraiche, men vänta med fetaosten till sista minuten.

Servera med pasta och tomater, voila!

Efter en period med potatis i alla dess former lagade vi en pastarätt ikväll för omväxlings skull. Tyvärr glömde vi köpa bladspenat men det fick bli utan denna gången...Nu blir det fruktsallad med riven mandelmassa och en massa popcorn till idol och Cirkus möller (cp-program som är heelt sjukt men askul) ikväll!


Black or white

Idag var det grått och jag var trött men nu är det ju heeelg! Jag sitter och skissar lite på en uppgift för skolan men tänker inte lägga ner själen i att komma nån vart utan bara klottrar ner lite ord som jag kommer på just nu.

Skjorttunika från Monki, nitleggings Lindex


Treatment mascara by MUS

Make up Store har en "treatment mascara" som jag vill ha, den lägger man på innan den vanliga mascaran för att skydda dem. Precis som med håret som vi packar in och har i värmeskyddande produkter så slits ju fransarna om man använder mascara i stort sett varje dag. Kostar 185 spänn, kanske dags att lägga till på önskelistan.

Den innehåller:
E-vitamin -om fuktar och skyddar fransarna
Jojoba - som mjukgör och skyddar
Pantoten - som bildar en skyddande hinna, motverkar slitage och gör fransarna mjuka och fylligare.


Today

Första dagen på min VFU (versamhetsplatsförlagd utbildning) ser jag ut såhär. T-shirt från Gina, kofta och jeansleggings från Cubus. Dessutom har jag hotta tofflor på tassarna. Nu börjar jag bli hungrig och trött så nu ska jag skynda mig hem.




MQs julkampanj

Detta året har MQ plockat ut Laila Bagge och Nicklas Wahlgren som modeller till deras julkampanj. Good choice tycker jag, det är alltid roligt med "riktiga" par som gör reklam tillsammans och ett måste är ju att dom är aktuella. Dessutom ska de ju gifta sig snart, under vintern någon gång så en riktig fullträff här!

Dessutom kommer smycken ur Lailas kollaktion börja säljas i vissa MQ-butiker. Bland annat de örhängen på bilden är ur den kollaktionen samt de flesta smycken som hon har haft på idol-kvällarna. Mycket döskallar och glitter!

 


Ljus i vårt hus

Det blev ju riktigt vackert till slut (haha "vacker" är ett ord som jag inte förstår varför man använder, det låter knäppt) Massa mysigt som man säger istället.

 

Dessutom har jag en gran på köpet utanför sovrumsfönstret, det är inte dåligt!


Mycket sann bok

Bok från designtorget som förvånade mig först när jag bläddrade i den, undrade när texten skulle komma, tills jag insåg sanningen!


Ring, ring

Då var jag en ring rikare (hittade en sådan ring som jag letat efter länge nu), och två kassar stjärnor och ljusslingor rikare. Blev lite ledsen när jag gick in och tittade på mitt konto nu, det var mycket dyrare än jag tänkte med alla ljuskällor men det blir mysigt hemma i alla fall. Håller på att sätta upp på väggar och i fönster nu så när det är klart så får ni se.




Kändisgossip från en gymnasiekällare

Så blev det tisdag och idag ska jag och syster åka till torp och köpa adventsgrejer, stjärnor och ljusslingor och sådant ni vet. Fast först är vi vägen om hennes skola för att hon ska ha en kort redovisning, jag sitter med hennes dator och tittar på alla små barnen som sitter och jobbar. Läste precis om Tom Cruise och Katie Holmes äktenskap. Katie har skrivit under ett äktenskapskontrakt som Tom har skrivit, ska de ha ett barn till så får Katie 70 miljoner av sin man. Hon får också pengar för att stötta Toms scientologism och en viss summa att handla kläder för. Det låter mer som business än ett äktenskap.



Done and done

Jodå, det blev en massa saker att bocka av på listan idag, skönt att få det gjort i början på veckan.

Linne från Diesel, kofta GT, skinnjacka Ellos, lackleggins Primark och skor från Skopunkten


Min lunch

En morot, en palsternacka och en potatis som man skär i bitar och slänger i en kastrull tillsammans med en buljongtärning och lite vatten. När det kokat så att bitarna är lagom mjuka häller man det i en skål och brer ett knäckebröd så har man dagens lunch klar. Grönsakssoppa med knäckebröd!


Spring på samhället

Godmorgon! Tur att det var lite sol i lördags med tanke på att regnet har fortsatt att falla ner konstant efter det. Jag sitter och fixar lite julklappar på nätet nu, lyssnar på julmusik, typ sån kyrkjulmusik med kör och orgel. Har två mozartbollar är också som jag ska ta till fika sen, mycket godare med ljus choklad utanpå än mörk tycker jag.

Dagens planer är annars att göra en del ärenden på samhället, banken, mataffären, lämna tillbaka en hyrfilm, biblioteket, besök på vårdcentralen osv. Men först ska jag ta en lååång varm dusch!


Ljus

När det är en sån gråregning söndag idag så blir det till att vara inne istället


Today...was a crazy day

Med ett mindre besatt gäng... händelserik lunch från golvet, promenad i solen och julgodistillverkning hela kvällen.


Lördagsmorgon

Lördagsmorgon, det är väl typ det bästa ordet som finns, det är nästan bättre än fredagskväll till och med, fast det är ju lite mindre tid kvar på helgen nu i och för sig... Denna dag har jag börjat med en stor frukost med juice, rostat bröd och mango och i eftermiddag blir det lunch och till att umgås med friends. Det låter som en bra lördag om jag får säga det själv.

Jeansleggings - H&M

Linne - Vero Moda

Stickad tröja - Gina Tricot


Tänk vad lite som behövs

Så här stor skillnad blir det med lite smink och fixat hår, något jag måste börja tänka på lite mer inser jag... Men jag har inte gjort det själv utan i datorn. Här kan man prova sig fram vilken sminkning, solbrillor och kändishår man passar bäst i, kul och bra när man vill prova utan att göra det i realityn.



Jag saknar långa fina fransar!


Svart, svart

Såhär ser jag ut idag, svart från topp till tå med lite lösa lockar i håret och halsbandet som pricken över i:t. Lite fredagsfin för nu ska vi på kalas.


Lite av det fina från Gina

Black is back

Fina axlar, förhoppningsvis ser ni denna på imorgon så får ni se den på


Linda listar

Under veckan kommer man på massa saker saker som man inte har tänkt på innan, detta har jag kommit på denna veckan...

Inne

  • Köttfärssås - så enkelt att göra om man har köttfärs hemma och det är ju typ det godaste som finns
  • Markerade axlar - jag som trodde att jag var för bred för det men nej då, och då passar de flesta i det.
  • Tvätta badrumsmattan i tvättmaskinen - Alla hårstrån försvinner och är den vit blir den som ny
  • Milkshake - MUMS!
  • Mittbena - Variation gör allting roligare, en mittbena förändrar den gamla vanliga frisyren
Ute
  • Arga människor - sänker ens humör till det sämre


Stan hela dan

Efter vår enda lektion i förmiddags så tog jag en promenad i stan och mötte upp Anna för att luncha med henne. Vi har hittat vårat lilla favorithak som serverar soppa och bröd till humana studentpriser, det känns ungefär som om man går in i ett franskt hus på landet och det är jättemysigt.

Sedan gick vi och tittade på julpynt och köpte lite julklappar och fnissade åt alla knäppa saker som fanns på designtorget. Jag letade förgäves efter de perfekta julstjärnorna men istället var det Anna som hittade mest. (Men sen när hon gick för att plugga så köpte jag massa fint på Gina ;) Jag kan visa imorgon) 

Så småningom beställde jag en stor milkshake och satte mig att vänta på pappa för mina fötter ömmade och gjorde sketont. Hade mina nya stövlar så det kanske var därför, dom var nog inte ingådda hoppas jag.


Såhär fint är det utifrån och det luktar nybakar bröd ut på gatan


Fix

Idag har både jag och A varit hemma, det har blivit en massa fixande hemma, bland annat har  vi satt upp julgardiner och julstjärnan i fönstret och gjort jättegoda tryfflar.




Julstämning

Sitter här och har lite ont i armen efter att jag tagit vaccin mot svinis idag, men det är ju normalt att det blir lite så tydligen. Nu ska jag istället börja på en ny bok, "Åse" av Denise Rudberg (den bästa svenska författaren by the way) och äta risgrynsgröt och apelsiner. Jag har satt upp julgardinerna idag så nu ska jag skapa lite julstämning med aplsindoft och gröt med kanel på.


Jag är en konstgjord behandlad blomma


Bowling



Shopsing

Idag har jag shoppat i flera timmar så nu är jag nöjd och glad som en liten spinnande katt. Hur dom nu känner sig? Ikväll ska vi bowla, det var typ ett halvår sedan sist så det är verkligen dags, kul är det också, om det går bra alltså. För mig går det alltid antingen jättebra eller jättedåligt, jag har haft en lyckosam dag hitintills, får se om det håller i sig eller inte...

Stövlar och ankelboots från Skopunkten, första gången jag besökte den butiken och holy makaroni vad mycket skor dom hade. Hela affären bara kryllade av skor överallt! Espandrillerna hittade jag på ICA Maxi för 10 spänn!

Den gröna koftan, svarta jeansen och transparanta toppen kommer från Cubus.



Lek med webbkameran

Imorgon skulle vi åkt till Ullared men det blir en annan gång istället så nu har jag gråtit lite över det men nu blir det matlagning. Ikväll bjuds det på ugnsbakade rotfrukter med marinerad flintastek och brunsås i det Hallman/Bladska hemmet. Min kurrande mage jublar!


Bad romance

Lady Gaga är galen och har på sig de knäppaste outfits som man inte ens trodde fanns men hon gör grymma låtar. Jag älskar hennes nya "Bad Romance"


Julmust!

Eftersom jag blev så sugen idag när jag jag gick i stan och såg klädda granar och ljusslingor överallt och dessutom såg en gran här i Ljungskile så köpte vi hem maaaassa clementiner, pepparkakor och julmust så nu sitter vi och mysar.


Miffig frisör

Efter frisören blev det en runda på stan, var på lagerhouse och köpte doftljus, tusen små stenar (nageldekorationer) fast jag kommer använda dem som pyssel mest. Hittade inte det jag egentligen skulle ha, som vanligt. Men jag måste bara säga att H&M har grymt snygga saker nu! men nu ska jag sluta snacka om det hela tiden.

Frisören gick bra, det blev toppat och jag blev nöjd fast han gnällde på min hårbotten att den var röd och irriterad och att jag skulle gå till läkaren och få ett specialshampo. Haha, som om doktorn har massa sånt i sina skåp liksom. Men sen kom han på att det bara var en liten fläck, (som om inte jag kände till den, den har suttit där i urminnes tider). Men seriöst är jag trött på mitt hår just nu så måste göra något åt det. Typ Färga över slingorna är det första jag ska göra men hade inte bokat tid för det idag så jag får väl ringa en gång till.




Godmorgon

Idag blir det skola och efter det ska jag klippa mig, topparna existerar nästan inte så slitna är dom men idag så ska jag förhoppningsvis bli lite fräschare i håret.


Middagstips

Idag när jag kom hem från skolan hade Andreas gjort jättegod mat till mig. Ett recept som jag hittade igår och går snabbt. Tillåt mig presentera: Tagligatelle med köttfärsbiffar i tomatsås.

Man gör bara vanliga biffar med färs, salt, peppar, lite potatismjöl och mjölk. Sen steker man ihop dem i stekpannan och under tiden gör man såsen: Häll en burk krossade tomater i en sil eller ett durkslag och låt det mesta av vätskan rinna av. Häll över tomaterna i en bunke och blanda ner 1dl grädde, 1tsk soya och smaksätt med lite salt och peppar. Häll såsen över biffarna och låt puttra i 3-4min. Servera med bandspagetti som jag säger, men tagliatelle om vi ska vara politiskt korrekta.

 


December

Nu när det börjar närma sig advent, jul och nyår behöver man införskaffa sig lite nytt till alla glöggfester, adventsmys och röda dagar. H&M har fått in en massa fint som inte kostar så mycket men som passar utmärkt till exempelvis jul eller nyår. Själv tänker jag satsa på en lila klänning, om jag hittar någon vill säga. Gärna med paljetter.


Nya kameratillbehör

Jag är irriterad på mina kamerabatterier som båda två har blivit kassa och bara klarar av att vara på i några sekunder innan de lägger av. Fast det är fulladdade. Har i alla fall beställt ett nytt nu men dåligt är ordet. Beställde även ett nytt kamerafodral, rosa och fint. Tycker att displayen blir så repig annars av att ligga i väskan bland nycklar och annat.


Rudolf med röda mulen

Sitter och tittat på fotbollsgalan nu med ett glas citronvatten, det är svettigt att hänga tvätt faktiskt, man blir törstig. Men jag tittar bara på galan för att få se kändisarna; fotbollsspelarna, artisterna och kungligheterna men det är lika roligt för det.

Idag är jag fortfarande seg i kroppen och på lektionen satt jag med ett papper under näsan hela tiden och nu är näsan lysande röd, lite Rudolf med röda mulen.


Det har sina fördelar

Maten gick faktiskt bra att laga igår, det blev tomatsoppa med en cremé fraîcheklick i till förrätt, sedan currykyckling med linser och kinesris (ris färgat med gurkmeja) och till sist hade jag gjort jordgubbssorbet. Jag funderade på att vara en riktigt fullfjädrad bulltant och göra färskt bröd till soppan men det kändes lite väl för mig så Andreas fick springa och köpa en baguett istället.

Inatt har jag inte sovit många timmar, har vaknat av att jag ligger tvärs över sängen med snor i halva ansiktet, hämtat snytpapper, sprungit på toaletten, druckit honungsvatten och tusen saker till. Har noll ork så jag blir uppassad av min man, det tycker jag om.

Jordgubbssorbet i cocktailglas


Frukostfika

Har precis kommit hem från frukostfika hemma hos Andreas föräldrar, det var allt från smörgåsar till vaniljbullar och olika chokladsorter. Så nu luktar jag mintchoklad på flera meters håll...


TGIF

Ikväll blir det fredagsmyyys, det blir lite idol, filmer och tacos i en fullsatt soffa och det känns väldigt bra såklart. Men jag har redan tjuvstartat med choklad, chipsen sparar vi däremot någon timme till.

Marabous nya choklad med yoghurt och hallon blir man beroende av! Då är det ändå en chokladälskare ni pratar med


Fatta vad jag älskar fredagar

Helg, helg, helg, jag är trött, trött, trött! Efter skolan sprang jag på stan för att hitta fars-dagspresenter, är det svårt eller är det svårt? Det blev ett resultat som vi efter omständigheterna får vara nöjda med...

Idag hade jag förövrigt lilla My-toffs vilket var rätt skönt med tanke på att det regnade spön i backen i stan. Slapp ett vått slipprigt hår på ryggen som våtar ner tröjan och droppar som ett fint litet vattenfall. Saknade mitt paraply litegrann kan jag erkänna.



I studion

Förra måndagen var jag med Kicki i studio och fotade till hennes projektarbete, väldigt kul fast jag fick ikläda mig rollen som en gammal fröken för att jag skulle sitta och läsa en bok. Kände mig urlöjlig i en del poser men det blev ganska bra ändå. Bytte inte om emellan så sen tog vi lite vanliga bilder, då blev det en väldans kontrast...


4 november

Igårkväll var familjen och åt på Mortens för att fira Simon som fyllde år och sedan åt vi glass hemma. Det var typ 20 sorter, hehe med tusen tillbehör.


Läser och lagar mat

Lagade mig lunch nu efter skolan men så hade jag en en ny roman från Mari Jungstedt som jag började läsa idag på bussen så jag var lite fast. Därför satte jag mig helt enkelt framför spisen med boken i hand för att kunna röra så att inte ostsåsen blev bränd. Resultatet blev en utläst bok och en grym pastagratäng med ett hörn utan kassler till mig.


Storhandling

Nu på eftermiddagen har vi varit och storhandlat på Kvantum, jag tycker det är roligt faktiskt. Fast när jag bodde hemma var det det tråkigaste man kunde göra typ, men nu tycker jag det är kul när det är i stora mataffärer. Att gå runt bland massa varor och så plocka ner det man vill i vagnen. Fast jag har dålig fantasi när det kommer till vad jag sak göra för middag osv. Om jag inte bestämmer mat innan jag åker till affären så blir det på sin höjd köttbullar...

Typ såhär...


Tisdagslista

Frukost: Knäckemackor med ost+gurka och ägg
Dagens Outfit: Morgonrock än så länge...
Humör: Jodå, men regnet suger
Gjort: Surfat runt och skrivit en inköpslista
Planer: Sätta en sats äpplejuice till, i em. ta tåget till Stenungsund och handla på Kvantum
Lunch: Vad jag hittar i kylskåpet
Läser: Ska låna twilight- böckerna på bibblan idag tror jag
Väder: Regn, regn, regn
TV-program: Tisdag, inte så mycket att hurra för idag
Tänkvärda: Carpe Diem
Kom-i-håg: Ring tele2, lämna böcker på biblioteket, ta ut pengar



Dagens tips; ebay

Sitter och budar som en galning på ebay, man bara hittar mer och mer som jag vill ha. Tyvärr blir jag utbudad på en massa grejer men några fina bitar hoppas jag att jag klarar ro hem. Har redan fixat till mig en slimmad undedrklänning, en julklapp eller present och ett par thaishorts som Andreas behöver ha när han tränar. Dessutom är det vansinnigt billigt, shortsen fick jag för 100-lappen, vanligtvis kostar de minst 200 kronor mer så lätt att det är värt det. Men en sak som ja hittade som jag typ måste köpa är de här supersöta barnuggsen. Alltså, allvarligt, hur söta är inte dom? Fast vad ska jag ha dom till?



Maskerad

Det fungerade inte att logga in igårkväll så jag lägger upp dem nu. Det var vampyrer, kor och agenter om vartannat med lekar och spökjakter. Själv var jag en fe, ska se om jag får tag på en bättre bild.


Friska vindar och salt vatten

Iförmiddags blev det en promenad på Ulvön efter att ha sovit länge efter gårdagskvällen. Nu har vi grejat lite här hemma, fogat springor och pysslat lite, skönsöndag som alltid!

Bidler från kvällen kommer senare idag!