UTPRESSNING

Jag har bestämt att jag inte ska skriva någonting förrän kommentatorsfältet är helt fullt med kommentarer om vad ni vill att jag skriver om. Antingen konkreta saker som typ "jag vill se alla skor som du har" eller bara "fler recept". Eller "jag tycker det är tråkigt när du skriver om vad du gör om dagarna".

 

Jag vill ju skriva en blogg med saker som ni tycker om att läsa och därför har ni nu chansen att skriva vad ni vill läsa. Och jag vill höra allt!

 

Nästa inlägg kommer när de flesta har skrivit en kommentar, jag vet ju ungefär hur många som läser varje dag. Skriv gärna något om er själva, jag har ingen aning vilka som läser, inte ens folk som jag känner!

 


3 PICS - 1 LOOK


RÅSUNDA SPECIAL

Igår bakade jag ett bröd som heter Råsunda Special, det skulle visst bli som en limpa men för mig blev det som ett långpannebröd nästan men det var lika gott för det (tror jag...)

 

1 limpa

50 g jäst

2 tsk salt

1 msk honung

6 dl ljummet vatten

2 dl rågsikt eller grahamsmjöl

1,1-1,2 liter vetemjöl

 

Fördela jäst, salt och honung i en bunke. Blanda ut med vattnet. Häll i råg/grahamsmjölet och rör om. I med hälften av vetemjölet och fyll efter hand på med resten, men spara lite till själva utbaket. Låt den ganska lösa degen jäsa med en handduk över bunken i 1-2 timmar.

Ta några tag med en trägaffel i den jästa degen, häll i lite mer mjöl och arbeta degen lätt. Tippa ut degen på bakbord och rulla sedan till en halvprydlig rulle och klappa in brödet med lite mer mjöl. Lägg på bakplåt och skåra på 3-4 ställen med vass kniv. Pensla limpan med ett uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Jäs ca 20 minuter medan ugnen värms till 250 grader.

Grädda brödet mitt i ugn 15 min, sänk sedan till 200 grader och grädda ytterligare 25-35 min.

 


TISDAG MORGON

Godmorgon bloggen och alla ni som läser! Hoppas ni får en bra dag idag, det vill jag ha nämligen. Med det menar jag att jag hoppas att solen tittar fram som dom lovade igår men idag är det riktigt grått och disigt ute så vi får väl se...

Igår hade jag en sådan här dag, ni får se mer exakt efter hand, men det blev två nya recept som provades. Nu är det school som gäller.


LITEN HÅRSKOLA

Frisören
Gå till frisören och klipp bort alla slitna toppar.

Schampoo
Använd ett shampoo som är anpassat efter ditt hår, har du torrt hår kräver det ett annat schampo än ett platt hår osv. Själv använder jag ett speciellt för fett hår som rengör på djupet.

Inpackning
Använd inpackning 2-3 gånger i veckan. Tänk på att massera in i topparna också!

Hårfön
Försök att inte använda hårfönen och styling redskap alltför ofta så att håret får vila ifrån värmen. Är detta omöjligt så är värmeskydd jätteviktigt!

Borste
Borsta alltid håret innan du tvättar det! Gör du det  behöves håret knappt borstas efteråt, vilket är väldigt bra eftersom det är då som håret är extra ömtåligt och lättast går av.

Tvätt
Försök att tvätta håret så sällan det bara går. Det finns nedmattningssprayer som gör att man slipper den där hästsvansen sista dagen innan det är tvättningsdags.





MELLIS

Nyttigt mellanmål minsann; röda äpplen med kanel på. Råsocker är också gott att strö på men då försvinner ju det där nyttiga ;)

 


HOW DO WE GET SO MEAN?

Lite bilder från helgen, som bland annat innehållit ett fabolous väder och första färgen i ansiktet, lite båtinspektion, nachos, segling och hockeyfinal. Och mycket familjemys. Jag har hunnit med mycket ser jag.


 


SÖNDAGSMORGON...

...innebär också frukost på sängen (trots allt jag skrev härom dagen) Det är roligt att göra någon glad med en sån liten sak. Dessutom får man ju mycket godare frukost själv också.




SPETS OCH DENIM

Dagens look med vind i håret tog min bror när vi var ute på bryggan och gick. På något konstigt sätt har jag fått en lite ojämn solbränna så om jag ser lite fläckig ut så är det därför. Hoppas det ska rätta till sig efter hand så att man slipper se ut som en leopard.

I bakgrunden ligger mammas och pappas nya båt också, fin va?

Jeansleggings - Gina Tricot

Linne - Lindex

Kofta - Vero Moda

Converse

Tygkasse + solglasögon - H&M


5 SNABBA MED MIG

  • Den här helgen är totalt obokad, det känns härligt eftersom man får tid att göra sådant som behövs göras. Som att försöka få lite färg tills det är bröllopsdags om ett par veckor.

  • De senaste dagarna har jag varit helt slut när jag har gjort mitt städjobb, och får världens blodsockeranfall när jag reser mig upp så att jag håller på att falla omkull. Vet inte om det är ett resultat av slarv med maten, ska skärpa till mig med det och hoppas att det slutar att spöka för mig.

  • Mitt drömsommarjobb (nu tänker jag realistiskt, så jag menar inte mitt ABSOLUTA drömjobb ) skulle vara att passa barn.

  • Kräsen är jag men den mat som jag gillar, den älskar jag. En av de bättre sakerna i livet måste vara god mat.
  • Jag vet inte om jag skulle säga hiss eller diss för basebolljackan som varenda kotte har. Hiss för att den egentligen är ganska snygg men diss eftersom man ser den på bokstavligt talat VARENDA människa, framför allt bloggare.


HÅRBAND

Ett av de enklaste sätten att piffa till sig lite en dag kan vara att använda sig av en håraccessoar av något slag. Enkelt att sätta i och det höjer genast ribban ett steg. Dessa hårbanden köpte jag på Lindex härom dagen, en vitt läderband som är iflätat en silverkedja och passar till nästan allt. Passar perfekt till att piffa upp håret i sommar!

 


FREDAG OCH HELG!

Hello people! Idag är det fredag och både jag och A är lediga så det är ju lite extramysigt till skillnad från de fredagar när bara jag är ledig. Vaknade tidigt och har stått i duschen ett bra tag och fräschat till mig lite (jag har mina speciella ritualer i duschen som jag gör varje gång).

 

A sover fortfarande och jag funderade på att ge frukost på sängen men eftersom han inte uppskattar det så får han ingen (det är inte så många andra fel på honom, detta är det allvarligaste men det är ju så jobbigt att äta i sängen och det blir smulor i lakanen)

 

Igårkväll förresten hade jag, Anna och Esther mysigt, vi satte upp håret och hade picknik på Annas rum! Veckans höjdpunkt var det i alla fall.

 


MINA SÄMSTA KÖP del 3

Idag får ni se den här tröjan från Peak som jag har använt några få gånger för flera år sedan. Den ser helt okej ut som en vanlig t-shirt men den är kort, man måste ha misnt ett linne under vilket gör att den då blir lite för liten. Ringningen håller på att kväva mig i princip och i den luktar man svett på en halv dag. Ingen hit alltså!


IT´S ALL YOUR FAULT, YOU CALLED ME BEAUTIFUL

Bild på gårdagens frisyr ovanifrån, det här är en bättre bild än igår, då den visar den riktiga storleken och hur den såg ut. Den andra var i någon konstig vinkel på något sätt. Maffig frisyr i alla fall.

Idag ska jag till skolan och kanske gråta lite mer över att jag inte har fått något sommarjobb och fortsätta att bara tänka på hur jag ska klara mig utan jobb och studiebidag och hur jag ska kunna lyckas skrapa ihop lite pengar i alla fall, på något sätt som jag inte har kommit på än. Och fortsätta var så bitter jag kan på dåliga chefer och system som inte fungerar.



MINA SÄMSTA KÖP del 2

Ett senapsgult skärp med något läbbigt plastspänne, ser ut som ett barnskärp. Jag fattar inte hur jag kunde köpa det men det hänger i min garderob så tydligen är det mitt ändå. Just när jag köpte det så var jag liksom väldigt inne på det där med färgglada, smala lackskärp så för stunden så köpte jag de flesta jag såg. Vilket inte alltid blev så lyckat som ni kan se. Jag har aldrig använt det, senapsgult är inte min färg heller så egentligen är det hela ett mysterium hur de hamnat hos mig.


STOR KNUT PÅ HUVUDET

Idag kör jag på den stora knuten uppe på huvudet, inspirerad av den här bilden från Lanvins vårvisning 2010. Det var riktigt snyggt, bilden ger inte själva frisyren rättvisa tycker jag. Har fått flera komplimanger för håret idag faktiskt. "Linda, jag blir lycklig när jag ser din tofs, jag tycker att du alltid ska ha så." Ja kan man göra folk lyckliga med sitt hår så bör man ju utnyttja det, så det är inte otroligt att den här knuten kommer att åka på fler gånger.

 

Den är lätt att göra också, sätt upp håret i en tofs mitt på huvudet, spreja och tupera och spreja igen. Själv hann jag dock inte tupera så mycket som jag ville imorses men ju mer tupering desto bättre. Sno ihop den och sätt fast med en tofs och sedan några hårnålar för att fästa den vid huvudet. Har du bättre hår än jag (dvs. att det inte är så halkigt) så räcker det med nålar. Spreja hela altet och fäst upp luggen om du har någon.


TVÄTTA DIN SJAL

  • Tvätta inte i maskin, ofta trasslar fransarna ihop sig rejält. Att lägga den i en hink med vatten i rätt temperatur och tvättmedel och handtvätta den räcker.
  • Tvätta ofta, sjalen ligger runt nacken där det finns mycket smuts, speciellt om man svettas mycket där, som fastnar trots att man inte ser den
  • Efteråt blir sjalen fluffig med mycket volym i, inte så platt och tråkig som innan så ännu en anledning till att tvätta ofta


DAGENS STILLEBEN

Med kalender, nyvässad blyertspenna och mobilen sitter jag och lyssnar på dagens föreläsning om hur barn tänker inom matematik. Mycket intressant! När jag kommer hem i eftermiddag får ni ett bra tips för tråkiga, tillplattade sjalar utan någon volym so watch out


MINA SÄMSTA KÖP del 1

Alla gör vi våra dåliga köp och jag har gjort rätt många sådana i mina dar så här kommer en liten serie med mina sämsta köp. Mycket är utrensat med tanke på att mina garderober är rätt små så man får rensa ut med jämna mellanrum men det hänger en del dåliga köp som jag inte haft mage att slänga ändå.

 

Idag börjar vi med den här paljettoppen i en ganska fin blå färg. Grejen är bara att paljetter tröttnar man på efter ett tag och nu känns det bara väldigt höst/vinter 2009-2010. Dessutom är den lite stor och halkar lätt ner på ena axeln vilket jag inte gillar men en gång har jag i alla fall använt den.


FÄRSKOST

I helgen fick jag prova på att göra hemgjord färskost, väldigt gott och ganska nyttigt också så jag tänkte att jag lägger ut receptet här så kan ni prova på det om ni vill.

 

½ l filmjölk

2 dl gräddfil

färska örter och kryddor

 

Sjud filmjölken i en kastrull tills den börjar skikta sig och bli lite gulaktig nästan. Då häller du i gräddfilen och sjuder tills smeten börjar korna sig till små klumpar som är några millimeter i diameter ungefär. Häll då i alltihop i ett kaffefilter som står i en sil (ha gärna en bunke under där vätskan kan rinna ner). I filtret kommer själva osten bli kvar, låt den svalna och rör sedan ner hackade färska kryddor och lite salt och bre det på mackan!

 


DAGENS STILLEBEN

Det är ju något sjukt kul att ta bilder med nya kameran, blir så bra utan att man behöver göra nåt, förutom att trycka på knappen vilket kan vara lite ansträngande ibland kanske...

 


MÖHIPPA

Igår och idag var jag på möhippa, i en stuga på landet. Det var en mys-hippa skulle man kunna kalla det med pyssel, massa god mat och bara en massa girl-talk hela kvällen. Väldigt kul och trevligt!

 

Vi gjorde ett scrapbookingalbum med en massa gamla bilder...

De här fina vännerna (både på insidan och utsidan) kan man vara glad över. Väckte dom och höll på att dunsa ner och trampa på dom flera gånger i natt men ingen olycka skedd ändå.

Bride2b

Frukosten imorses


WAITING FOR YOU

Sitter här och förbereder hemliga saker och lyssnar på lite Britney. Fast egentligen väntar jag, ska iväg strax på möhippa som innebär översovning så därför kan det bli lite skralt på bloggfronten tills imorgon eftermiddag. Min kusin kommer strax och hämtar mig och jag ska hjälpa henne att förbereda lite innan det börjar. Ni får ha en skön lördag så hörs vi imorgon.

 

PS. Kom att tänka på att det skulle lätt gå att skriva en låtttitel som rubrik på varenda inlägg, alltså som passar till texten. DS


GRILL

Igår var den första grillkvällen för mig detta året! Vi grillade tjockekorvar, majs och bananer nere på stranden ett stort gäng och till och med småkusinerna var med en liten stund i början.


GOSSIP GIRL-SPECIAL: Serena van der Woodsen

En av mina favoritserier är Gossip-girl, mest för att se snygga kläder får jag erkänna och den som tar hem priset i den här tävlingen måste ändå vara Serena van der Woodsen. Alltid snygga kläder och kan framför allt, tycker jag, konsten att alltid se chic ut i världens enklaste vardagskläder. Blair i alla ära men nu i andra säsongen är det lite väl tantigt tycker jag, Serena behåller däremot sin goda smak. En bildspecial ur båda säsongerna.

De klassiska kapporna som blivit ett av Serenas signum

 

Enkelt och snyggt!

Kolla in väskan!

 

I Versace på Lily van der Woodsens bröllop med Chucks pappa

Matchar alltid väskan snyggt med övriga klädseln

Den jackan vill jag ha, kan inte någon budgetkedja göra en kopia på den?

 


FIN KVÄLL IKVÄLL

Idag var det riktigt fint ute så efter skolan blev det årets första fika på uteservering (!) dock insvept i en filt stundtals då det blåste lite kallt. Jag har dessutom varit på min systers vernissage och tittat på fina bilder och ätit jordnötter och salta pinnar. Jag skulle ta hand om bordet med dricka och lite småplock så det blev lite nallande då och då.


ETT VACKERT PAR

Jag som har köpstopp (beror på att jag inte har några pengar) kunde dock inte låta bli att köpa med mig två fabulous nagellack hem. (Jag kan verkligen inte låta bli, men som tur var så pep inte kortet så där pinsamt som när pengarna är slut) Orsaken var att härom dagen när jag skulle måla naglarna så fanns det inget hemma som jag tyckte om och dessutom så har jag längtat efter ett nudefärgat lack länge, får nog spä ut det med lite vitt bara. Och så hittade jag det här vackra paret, från ett av mina favoritmärken också!


DENIMx2

Även jag hakade till sist på denimtrenden, i början var jag lite tveksam, men troligen var det för att det är ovant. Denim, dock i olika färger, kändes helt okej och absolut när man satt på skolans trappa och pluggade med klasskompisarna i solen.

Ber om ursäkt för en bild i världens tråkigaste innemiljö men kameran följde inte med till skolan och ska man ta med självutlösare är det näst intill omöjligt ute (och pinsamt att ställa sig och fiffla med det mitt bland alla folk)

 


SUPERSTÄDNING

När jag städade igår fick jag en extra adrenalinkick och gjorde en riktig städning och utrensning i badrumsskåpet. Ut med allting, släng en del, ge bort en del och spara en del, torka ur det, putsa speglarna och glasskivan och torka av alla flaskor och burkar. Sedan skaffade jag nya saker att ha grejerna i, och mest nöjd blev jag med att jag skaffade en egen låda till nagelsaxar, läppglans osv. De har tidigare försvunnit någonstans på botten bland alla borstar och penslar.

 


INGET BRÖLLOP

Det har ju ryktats länge om att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström har trubbel i paradiset och det bekräftades idag genom att det inte blir något prinsessbröllop för dem i sommar. Lite tråkigt kanske men det finns ju ett till att se fram emot.

 

Men Madeleines kappa på den här bilden är ju riktigt snygg i alla fall!


CYKELTUR

När det är såhär härligt ute kan man ju inte låta bli att ta fram cykeln och bara leva!

 

 

 



LINDA LISTAR DENNA VECKAN

Äntligen ska jag få reda på vad som gäller med sommarjobb, nu kan man ju börja planera sitt liv litegrann...

Våren är här vilket innebär en massa fördelar: vårkläder/skor, bättre humör, man kommer ut på lite fler promenader bara för att man längtar ut. Nackdelen är väl att plånboken ekar tomt efter alla vårshopping-anfall.

Då vare slut på hemplugg (läs: påskledigheten) och det är dags att köpa ett busskort och börja sätta igång på riktigt med de sista två månaderna innan sommarlovet börjar. Dock börjar första dagen med att vika på min VFU-skola så jag försöker bara klura ut vad vi ska göra på bilden nu.



RÖD DAG

Rött på benen och röda ränder på klänningen har jag den här söndagen, först tänkte jag matcha med ett par mörkblåa strumpbyxor med tanke på sailortrenden men så hade de fått hål och de klarblåa passade inte alls till. Så då blev det helrött idag istället. Det mörkblåa hamnade på koftan istället. Jag har varit och ätit paj och fixat naglarna med min syster nu och kom precis hem. Nu ska det bli en promenad med vindjackan på, det är kallt fast solen skiner.


FINALLY!!!

Den 28 maj - skriv upp det datumet för då är det Sverigepremiär för Sex and the City 2. Kolla trailern och säg vad du tycker, men vad jag ser verkar den vara lika rolig som ettan. Boka en plats för mig i biosalongen!


LITE LYX

Helglyx med nybakade baguetter, som sprang och köptes i affären här intill på morgonen, fylldes med grönsaker, skinka, mjukost och ägg. Smakar smaskens såhär på lördagmorgon!


CHINOS

Idag är det vår ute och väldigt varmt, man kan gå utan jacka - utan problem! Så ett par av mina chinos åkte fram, de mörkblåa tillsammans med conversen under en kortpromenad. Nu blir det fredagsmys hos familjen Blad (oss alltså) efter en eftermiddag med bilmeck och sy-stund.


RENGÖRING AV KAFFEKOKAREN

Vad pysslar jag med? Ja, inte är det koka kaffe i alla fall, snarare gör jag rent kaffemaskinen. När jag köpte den så prackad expediten på mig en förpackning med rengöringesmedel, vilket jag ångrade, då det kändes onödigt och jag kan andrig säga nej. Men idag provade jag den och det var inte alls onödigt att jag köpte dem, det var riktigt smutsigt, en genomkörare satt fint. Kaffet ska tydligen smaka bättre när apparaten är rengjord, om det stämmer vet ja inte men ja hoppas. Dessa är små påsar som man köper i en förpackning på bland annat Elgiganten och liknande affärer. Fråga i kassan!


GRÖNSKANDE GRÖNT

Jag är helt inne på vårtema, och naglarna följer efter med pastellgrönt, blommor och fjärilar. Färgen heter Vintage mint och är från Isadora, och nageldekorationerna finns att köpa lite varstans, kolla Kicks. Glöm inte att lacka några gånger med topplack bara, annars blir de fina dekorationerna lätt skavda.



BESIKTNING

Idag ska jag åka och besiktiga bilen, vilket jag inte har gjort förut och dessutom är den inte tiptop så de vete gudarna hur det kommer att gå. Jag får ta ett steg i taget, att hitta dit är väl första steget, vilket inte är så litet. Om ni inte hör något mer från mig så är jag väl halvvägs till Afrika eller nåt.

 

Update: jo jag kom ju fram, bilen gick ju inte igenom bara...


SMITTA

Städrycket igår smittades över till idag och hemma hos mig, jag tog tag i mina pyssellådor, speciellt en av dem var problematisk. För mycket grejer och längesen det städades där, så jag flyttade på en del onödiga saker och plcokade fram lådor och grejer för att kunna sortera ordentligt och visst blev det bra?


TELEPHONE

Lady Gaga + Beyonce = succéduo. Låten Telephone får förgylla den här onsdagen, (shit, redan onsdag?!?) och själv ska jag sätta mig med en hel del skolarbete. Det börjar liksom hopa sig så dags att ta tag i det... Vad ska ni själva göra för nåt trevligt idag?



SPACE

Det här låter riktigt svävande men på våren fattar man varför man lever. Idag fattar jag också varför jag lever, för att städa hos min lillasyster. Det är dagens projekt...

Update: ...och det blev sjukt bra, vi slängde två sopsäckar med grejer. Då fattar ni hur mycket skit det var. Mina näsborrar är fyllda av damm...


PÅSKDAGEN

En lite utflykt till Smögen med första brygg-gången i år samt sol och påsk-lediga människor, det är så att man tror att våren har kommit på riktigt.


GÅRKVÄLLEN I BILDER

Äggrullning, lek och påskmat blev det igår när släkten samlades och firade påsk tillsammans. Mycket trevligt och trångt och rörigt i köket när alla grejade med maten samtidigt. Lite raketer blev det också som smällde och fjongade iväg.


SULOR

Idag gjorde jag en lite knäpp grej, jag gjorde egna sul-överdrag eller vad man kan kalla det för. Det ligger fastlimmad sula som är ca 2-3 mm tjock i botten på skon och över den ligger en tunn, tunn tyg-sula fast om ni förstår vad jag menar. Grejen var att den lilla tunna tygsulan hade lossnat och krullat ihop sig och det vet ju alla hur jobbigt det är att gå med en sko som är helt knölig inuti.

Så jag rev loss den översta sulan och petade loss undersulan med en kniv. Sedan klippte jag ut, i ett kraftigare svart tyg (vitt blir så smutsigt snabbt) en sula som var lite större än den ursprungliga. Fäst den med superlim på baksidan. Sulorna blir som nya. Som sagt, lite löjligt men man kan ju fortsätta använda skorna i alla fall!



GLAD PÅSK!

Jag kan erkänna att jag helt glömde av bloggens existens igår, jag var helt upptagen av att fira påsk på mitt eget lilla sätt. Det var påhälsning hos svärföräldrarna, fösök att fixa stoppet i avloppet hos mina föräldrar, köpa lite påskmat, gå lite i solen och äta räkor och massa godis. Men idag är det ju påsk på "riktigt", jag har gömt ett stort påskägg för Andreas och i eftermiddag blir det påskfirande med släkten.



ALLT UNDER 100

Ibland kan man se i vissa tidningar "budgetfynd under tusenlappen". Men det tycket inte jag är några "budgetfynd" direkt. När jag säger budget menar jag riktigt billiga saker, när man får riktiga kap för lite pengar. Här är mina H&M favoriter, alla för mindre än hundralappen. Det kallar jag fynd!