3 ÅR

Nyårsafton...inte bara raketer och festklänningar, vi har faktiskt varit förlovade i tre år idag! Firades med några extra pussar och frukost på sängen. Ikväll väntar nyårsfirande såklart!

 

Jag älskar dig!


NECKLACE

Jag har blivit riktigt lost på idén att göra sina egna halsband då man kan göra dem precis efter sitt eget tycke och smak. Detta gjorde jag efter en bild som jag hittade av en slump men föll för direkt.

 

Det är gjort av en platta i svart filttyg och längst ut på den har jag veckat ett svart brett sidenband och limmat fast. Över det veckade jag en bit svart spets och skarvade över sidenbandet. Sedan limmade jag på pärlor och stenar efter behag som man säger. Sammetsbandet runt halsen sitter fastlimmat i ena änden och i den andra sitter det med en tryckknapp så att man kan ta av och på det.

 


INGEN BRA NATT

Mardrömsnatt! Igårkväll hade jag så ont i halsen och huvudet, och värktabletterna hjälpte inte, och mådde så äckligt att jag började lipa och när jag väl lagt mig så somnade jag inte förrän halv fyra. Sedan inatt var jag uppe och käkade godis och knäckebröd flera gånger för att jag fick för mig att det skulle vara lättare att somna då. När jag vaknade nu var hela sängen full med använda pappersnäsdukar...

Jag kände egentligen inte för att gnälla men nu blev det så... Mitt liv kretsar mest runt att snyta mig och dricka varmt citronvatten just nu. Allt som händer runt omkring sker liksom i pereferin på något sätt så det känns inte så viktigt att skriva om ;)

Om två timmar är det lunch hemma hos mamma och pappa för våra kusiner+faster och farbror kommer idag för vi har inte träffat dem i jul. Ska släpa mig dit om jag så ska dö på kuppen. Väldans vad jag träffar släktingar hela tiden då, tänker ni säkert och det stämmer. Julhelgen och släkt hör liksom ihop och så går det ju inte att komma ifrån att det är trevligt också!


Så sleten man kan vara då!


NY KAPPA

Det är märkligt vad mycket man hinner med att umgås med folk när man är ledig, idag har jag ätit thai och varit och spanat in rean en gång till, fast jag köpte inget den här gången. Letade förgäves efter lite utställda blåtyg men hittade inga :-(  Men förra gången hittade jag bland annat en beige kappa med volanger på BikBok som jag verkligen älskar! Tänkte att ni skulle kunna få se hur den ser ut också.



IT´S ME, I´M A FREAK

Oj, sov visst till tolv idag, hmm....

 

Igårkväll träffades vi fyra tjejkusiner i samma åldrar hemma hos Anna eftersom Jennie är i stan. Vi spelade Skip - bo, pratade och gjorde tunnbrödsrullar. Härligt!

 

 

 

 


TRÖTT

Ligger i sängen och kikar lite på Drottningoffret, en serie som börjat på SVT. Har pysslat lite hemma idag men känner mig slut nu, infektionen i kroppen märks mer och mer, så nu blir det vila fram till om några timmar när jag ska iväg och träffa mina kusiner.

En annan dag när jag kände mig lite piggare...


SPELKVÄLL

Gårkvällen hade jag sett fram emot mycket för då kom nämligen pappas bror och hade med sig massa nya spel som han ville spela med sin syskonbarn. Jippie, sa jag som älskar spel! Det blev ett frågespel med pengar och bluffar och sedan ett spel där man skulle sjunga olika låtar. Nu är jag sjukt sugen på att köpa massa nya spel!




 

 

 


LOVISA BURFITT

Jag är ett stort fan av Lovisa Burfitts, älskar hennes feminina tecknande, ofta av höga klackar, snygga väskor, exklusiva sminkattiraljer eller kvinnor i coola klänningar. Nu har jag köpt en kökshandduk med hennes tryck som förgyller på handdukskroken.


 


PRESENTTIPS

Denna lilla cellofan-inslagna bakelse gav jag till min syster i julstrumpan. Det är ett par trosor som man rullar så att det ser ut som en blomma och placerar i en muffinsform. Ett något roligare sätt att förpacka underkläder på!

 


ALL THE GOOD THINGS NEVER COMES TO AN END

Vi fick lämna återbud till pulkaåkning med kompisarna eftersom förkylning har attackerat oss, jag börjar känna mig lagom geggig i halsen nu så ska ta det lugnt och försöka att slippa något värre. Istället tog vi fram tobleronen, lyssnade på nya skivor och lekte med våra julklappar!






SKODEKORATION

Mina senaste inköp är skodekorationer i form av kedjor som jag efter lite knipsande med tången har satt fast på två av mina skor, ett par boots och ett par kilklackar. När jag tröttnar, eller vill ha dem på några andar skor är de bara att ta av eftersom de sitter med en liten hake i sig själva bara. Vill man göra unika sådana här så köper man bara kedjor och ringar på panduro och hittar på lite själv!

Nu blir det köpcentret för lite mellandagsrea!


MIN JULAFTON

Här är några bilder från min julafton som började med fika och julklappsutdelning hos mamma och pappa på morgonen. Sedan fortsatte vi med julklappskassarna till Andreas familj där vi åt julmiddag, umgicks och delade ut julklappar under eftermiddagen. På kvällen tog vi med vårt pick och pack och åkte hem till min familj igen där resten av mammas släkt också var. Vi åt julgröt och skinksmörgås, lekte julklappsleken, spelade spel, åt stora mängder julgodis och hade det trevligt!

Det är klyschigt men sant är att jular blir bara bättre och bättre!!!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


JULOTTA

Vaknade efter 5 timmars sömn för att jag hade övertalat A att vi skulle på julotta i morses. Just när klockan ringde ångrade jag mig lite men när jag väl var där så var det så mysigt. -20 grader gjorde sitt till också så när vi kom hem värmde vi oss med kardemummakaffe och frallor på sängen och sedan somnade vi om och sov några timmar till!


 

 

 


UPPESITTARKVÄLL

Kvällen innan julafton är det sån där mysig uppesittarkväll med bingolotto och provsmakning av första skinkan och lite sånt där. Hela familjen satt spänt med sina lotter i händerna, åt skinksmörgås och ris ála malta och drack glögg. Men innan dess slog vi in de sista julklapparna och strök morgondagens klänningar och skjortor.


 

 

 

 

 


GOD JUL

GOD JUL på er alla! Julaftonsmorgonen har varit precis som den ska vara med julgranen tänd, kör-julmusik och grävande i julstrumporna efter paket. MYS!!! Nu fortsätter julafton en kort sväng hos min familj för julklappsutdelning och frukost innan vi ska vidare till Andreas familj, och på kvällen firar vi med min släkt igen. Snurrigt? Nejdå.


OUR CHRISTMAS TREE

Nu är granen till sist också pyntad och klar, jag är lycklig. Vi hade som varje år delade meningar om vi ska ha en stor gran eller inte, A vill bara ha en liten bordsgran men jag måste typ ha en stor en för att det ska bli jul. I alla fall så har vi klätt den nu, som det sista av julstöket så nu är allting perfekt här hemma! Det luktar hyacint och gran och kassarna med familjernas julklappar står redo i hallen. Låt julen börja!



Vitt och silver är det som gäller






Vi har ingen julbock men däremot en liten julgris som jag fick förra året av en av A:s kompisar. Hur gulligt?
Observera också min nya julgransmatta, hur snygg som helst!!!



Den innan guldiga stjärnan sprejade jag med snöspray!



Glashjärta


Diverse olika kulor och en lång slinga med silverpärlor


Mina favoriter: snöstjärnor i glas


RÖTT ÄR SÖTT

Nu börjar det bli klart här hemma; har slängt det mesta som jag hittat i tvättmaskinen och istället tagit fram nya, fräscha julhanddukar och disktrasor. Alla klappar är inslagna och rosetterna är knutna så nu är det time att ta sig an granen.

 

 

 


JULKULOR

Julkulor på ett fat på köksbordet. Idag är det dags att hänga upp några i granen också, men innan dess ska det städas, slås in några paket, handlas och vika tvätt. Så bara att sätta igång, lovar att ni ska få se årets gran när den är klädd.



VÅRAN NIVÅ

När vi var och hämtade gran så pratade jag och Julia om att man kommer sakna farmor och farfar speciellt mycket på jul och därav denna videon.

 

 

Om ni däremot vill se en video som är något högre klass på så kan ni kolla in denna där vi ger uttryck för våra grandrömmar den här julen.

 

 


KLAPPAT OCH KLART

Det blev inte alls någon julstädning idag, kom på att det är bättre att ta imorgon för det är så gött att gå och lägga sig när det är städat och renbäddat och så är man nyduschad när det är julafton dagen efter. Istället satte jag mig med alla julklappar och slog in dem och gjorde klart de sista korten. Det tog lite tid, timmarna bara sprang förbi, och under tiden hade jag på The City på datorn. 


 

 



DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPAREDAN

Dan före dan före dopparedan är det och dags att sätta igång med julstöket! Det är dags för att få iordning här hemma så på schemat står storstädning, vädring, renbäddning samt inslagning av julklappar. Och så måste vi ställa in våran gran så att den får stå och droppa av sig alla snö innan vi pyntar den.



RIMSTUGA

Igårkväll hade vi rimstuga, några tjejer, hemma hos min syster. Vi slog in julklappar, gjorde juletiketiketter att skriva hälsningar på och så rimmade vi såklart! Så skönt att sitta där bland alla pysselgrejer, en måndagskväll med fina vänner, och hjälpas åt med rimidéer och pysseltips.

 

 

 

 


JUST NU

Kaffe och lektionsplanering för dagen medan snön fortsätter att falla utanför fönstret. I don´t complain! Vintersolståndet 'r det idag också, årets mörkaste dag, men det betyder att vi kommer att gå mot ljusare tider från och med idag!

 

 

 

 


DETALJER

Eftersom jag själv dras lite extra till de bloggar som förmedlar lite mysighet och julkänsla i dessa tider så vill jag själv försöka göra det. Idag blir det i form av dessa fina juldekorationer, det är detaljerna som gör det!


I min amaryllis har jag stuckit i två pinnar med glitterstjärnor på


Mamma har lagt silverhjärtan i sin murgröna

 

Ett par stora julkulor i taket

 

Röda rosetter piffar upp det mesta, även stekpannehandtaget (obs! bara tillfälligt)

 

Kanelstänger med röda band runt

 

Maffig amaryllis



SALTDEG

Härom dagen fick jag för mig att leka lite med saltdeg så jag gjorde en sats som blev helt för mycket till mina små figurer. Jag kavlade degen och skar ut lite julfigurer som jag ska måla, lacka och använda när jag ska scrappa julkorten som sitter på julklapparna.


Saltdeg:
0,5 dl vatten
1 dl salt
1 dl mjöl

Låt saltet lösas upp i vattnet ca en halvtimma. Rör sedan i mjölet, lägg ev. kallt en stund innan du börjar arbeta med leran.

Nu ska jag bara måla dem med hobbyfärg också!


SMINK OCH SÅDANT

Den här fjärde advent (hjälp redan?!?) har jag varit hemma hos en tjej som A jobbar tillsammans med och druckit kaffe och ätit pepparkakor. Resten av dagen har varit i stan på en kurs där Sverigemästaren tillika VM-tvåan i make up har lärt ut en MASSA sminktips och visat festsminkningar. Nyttigt för mig!


En dubbel dagens (dålig i spegeln) på det!



JULGRUPP

Godmorgon! Igår efter granhämtningen åt vi julbord med mammas bror och hans familj, mys (!) och sedan tog jag med min kusin ut i pulkabacken för att jag ville åka pulka. Tyvärr var det fyra år sedan sist så jag körde ner en stav en gång, välte med tefatet och körde in i en snövall men det var kul ändå! Efter ett snökrig och medföljande smältsnö innanför tröjorna så gick vi in och gjorde julkort istället. Hade tyvärr glömt minneskortet till kameran hemma men istället får ni se en bild på en annan sak jag gjort.

Titta vad ohändig-med-växter-och-allt-annat-som-lever-och-är-grönt-jag har totat ihop. En liten julgrupp skulle man kunna säga, fast egentligen ska det ju vara mossa och grejer på marken men har inte hunnit köpa någon ännu.


 


GRANAR

Tidigt imorses (8.30) var det dags för den årliga julgranshuggningen i våran släkt. Detta året var vi färre än någonsin, bara sju tappra personer som högg varsin gran men mysigt som alltid med först granletning+huggning och sedan går man in i köket och fikar med varm choklad, färdigbredda smörgåsar och pepparkakor.


 

 

 

 

 

 

 

 


DAGENS TIPS

Något som jag nyligen kom på måste jag tipsa er om: nämligen att använda de gamla hederliga guld-och silverpennorna till mer än papper. Nämligen till naglarna. Det torkar snabbt och det är hur lätt som helst att måla på detaljer till skillnad från ett vanligt nagellack. Lätt min nya grej nu i juletider!

Glöm inte bara att måla minst ett lager genomskinligt lack ovanpå, ett s.k. top-coat för annars försvinner det rätt snabbt. Mina försvann bara över natten.

 

Jag körde lite gulligt prickigt mönster. Ser ut som ett mönster på någon söt kaffekopp eller nåt.

WHY IS EVERYTHING WITH YOU SO COMPLICATED

Tills idag sov Julia över hos mig, jag skulle sminka och sätta upp håret på henne till hennes julfest som var i förmiddags. De var utklädda till hela tomteparaden som de svassade omkring till så det var nämligen väldigt noga att håret skulle vara en knut på sidan och sånt där.

Jag, mamma och pappa var på julfesten och tittade, applåderade och julfikade. I eftermiddag och kväll ska min syster sova över hos mig igen och A ska iväg och köpa bil så vi ska ha en riktig myskväll själva ikväll! Längtar!


 

 


THE BABY SITTERS

Igår hade jag och Julia en dag som fullfjädrade svenssonmammor. Vi hämtade på dagis med allt som det innebär; leta upp borttappade vantar, packa ryggsäckar och prata med fröknar. Sedan tog vi vagnen och körde hem vilket var lättare sagt än gjort med tanke på att man halkade på varannat steg.

Väl hemma fick vi noga förevisat alla rum hemma från lekrum till bastu och sedan målade vi med fingerfärg (!) och pysslade. Jag ska aldrig introducera mina barn till det roliga i fingerfärg för hjälp vad man måste vara på hugget till 110% och ändå kom det på kläder, duken och i håret. Vi övergick senare till lite lugnare lekar som att klä ut sig till prinsessa och lagom till bolibompa stekte vi en massa plättar och pannkakor till kvällsmat.





 

 

 

 

 

 

 

 


DAGEN IDAG

Mina planer att plugga hemma spolades iväg imorses när jag fick hoppa in som vikarie i skolan idag. Men det var hur skönt som helst, körde en dag med julpyssel och filmen Musse Pigg firar jul. Nu är jag hemma en kortis för att käka lite och ikväll ska jag vara barnvakt med min syster så det kan bli lite kul.


 

 


JUL-CUPCAKES

Här kommer lite recept på mina pepparkaksmuffins som jag bjöd halva skolan på igår, jag gjorde massa extra som jag delade ut åt höger och vänster och snacka om att man blev poppis. Dagens komplimang kom från några killar i sexan som jag hade med muffins till när jag hade dem i engelska som tyckte att jag var "jättesnäll och söt". Från sjätteklassare! Den kan jag leva på länge.


PEPPARKAKSMUFFINS   cirka 20 st

100 g margarin
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
1 1/2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 1 tsk nejlikor, 1 tsk ingefära/ 8 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat

Sätt på ugnen på 225°C. Rör rumsvarmt margarin och farin poröst. Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning. Rör ner filmjölken. Blanda ihop mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke för sig och blanda därefter i de torra ingredienserna i smeten. Häll upp smeten i muffinsformar. Grädda i ca 15-20 minuter i mitten av ugnen.

Garneringen är gjord av 5 dl grädde, i vilken jag jag bröt i en kaka blockchoklad och smälte på spisen. Sedan vispade jag det med elvispen och bredda på. Hade egentligen tänkt att spritsa men grädden ville in samarbeta. Måste säga att det inte ser jätteaptitligt ut så nästa gång ska jag spritsa på vispad grädde coh sedan hälla smält blockchoklad ovanpå eller nåt. I grädden stack jag ner chokladfigurerna samt strödde olika sorters strössel på.




JULGÅVA

Eftersom det var sista dagen för mig idag och dessutom jul så hade jag med en liten julgåva till min lärarhandledare (världens bästa sådan). Jag köpte en påse kaffe från Kahls te och kaffe (något jag lärt mig av min mamma). Det är förresten ett tips på gå-bort-gåva nu under julen.


LITE SÖTA SAKER

Idag är sista dagen på min VFU så därför har jag med mig julmust och julcupcakes idag som jag garnerat nu på morgonen. Hela dagen ska vi julpyssla och då passar det ju bra med lite julfika till det. Ni trogna besökare förstår hur lycklig jag är idag: julpyssel, julmusik och lite fina bakverk! Oh happy day!

Såhär såg det ut när jag och Julia gjorde dekorationerna härom dagen. Jag gjorde klockor med rosetter och sockrade granar medans Julia satsade på julbockar och tomtar. Hade i lite olja i chokladen för att den inte skulle bli så tjock och trögflytande vilket hjälpte väldigt bra.


 

 


FREDAGSFEELING PÅ EN TISDAG

En kompetensutvecklingsdag som blev platt fall eftersom den inhyrda talaren aldrig kom och vi fick åka hem efter 2 timmar efter samarbetsövningar samt kaffe+ostfralla. Då åkte vi fyra stycken kompetenta lärare i våra bästa år och åt thaimat istället och sedan åkte vi och shoppade julmust på ÖoB. Misslyckad dag blir Mysdag. Trevligt och mysigt!

Nu spelas det Beyonce och bakas pepparkaksmuffins här hemma!




SANKTA LUCIA

Igår var det ett mysigt lussefirande; stort luciatåg, lussefika och jag hade glitter i håret dagen till ära. Kallt och soligt var det också ute så helt perfekt luciaväder! Idag blir det däremot en stor föreläsning om mål och betygssättning samt lite arbete på skolan eftersom eleverna har studiedag.


SUNDAY, BLOODY SUNDAY

Söndagskväll hos min familj med glöggfika, allmän pysselstuga under tiden  som vi löste alla uppkommande problem som gällde min andra systers luciatåg. Vi gjorde även en massproduktion av ljusmanchetter att ha till tärnornas ljus.


Ljusmanchetterna

 

Jag ritar mönster

 



Pappa läser upp ett mejl från farmor och farfar



...och vi blir såhär glada när vi hör det!


13 DECEMBER

Godmorgon! Nu kickar vi igång vecka 50, sista veckan innan julveckan! För min del väntar en rolig vecka med julpyssel i skolan, julavslutning för syster+övernattning hos mig men först idag är det ju faktiskt Lucia så nu på morgonen så är det luciafirande i skolan med efterföljande Lucia-fika!



TÄTT MELLAN PROGRAMPUNKTERNA

Min dagigår var helt späckad, från julgodistillverkning skyndade jag till födelsedagsfika för As bror och därefter bar det av för att hjälpa syster med provmöblering inför hennes bröllop. När det var klart var det till att fortsätta vidare för lite göra-oss-iordning-tillsammans-kombinerat-med-glöggmingel inför inflyttningsfest.


Syster och jag i spegeln

 

Annas hår lockas

 

Det bjöds på god plocksallad

 

 

 

Spotifylistan ska skötas.

 

Efteråt blev det mer eller mindre skadefyllda lekar, har två rejäla blåmärken idag. Lite för vilda för att kunna ha med kameran.


WEEK - END

Helgen är här och ikväll blir det julbord på Bryggan. Ska bli kul, hoppas det är lite lax oxh sånna grejer med och inte bara jansson-med-äcklig-fisk och prinskorvar. Resten av helgen ser inte heller så dum ut den heller, imorgon väntar julgodistillverkning och inflyttningsfest bland annat.


Det firar vi med ny header och ny bakgrund!




SOM PÅ HOTELL

Lyxfrukost med skivad sharon. Jag gillar´t. Tänker på farmor och farfar som kan äta det varenda morgon nu i 6 veckor - hmmm, det vore nåt! Men det är härlgit mycket snö ute, julen närmar sig och ärligt talat skulle jag inte fixa att inte fira jul hemma så det är väl lika bra att jag ändå är här.



9 DECEMBER

Enligt tradition ska man lägga lutfisken i blöt idag på Anna-dagen. Något jag hoppar över men istället har jag samlat ihop alla julklappar från olika ställen där de legat och lagt dem i en kasse samt skrivit en lista över vad som är till vem. Alla är klara sedan en månad tillbaka men inslagningen väntar jag med tills de sista dagarna. Det är då det hör till att lacka, krulla snören och sådär!

Jag idag!


JULEN I ANTÅGANDE

En riktig julälskare som jag måste ju självklart visa lite juligheter i bloggen också, har varit lite snålt av den varan kanske. Här hemma har vi fått det fint i alla fall med stjärnor (ogillar ljusstakar) och en och annan ljusslinga. Kulorna ska få vänta tills det närmar sig lite mer, i alla fall efter tredje advent.


 


♥ FAMILJEN ♥

Kvällen har jag tillbringat med min familj; mumsat hallonsmoothies med Julia, gjort smarriga efterrätter med Kicki och mamma, tittat på Maria Wern med pappa och som snabbast pratat lite med Simon.

Nu: sängen!



 


DAGENS TIPS

Jag har inget emot rynkor, alla kommer ju att få det så småningom men kan man välja att få det tidigare eller senare så väljer jag senare. Därför tänker jag ge ett tips till er som också vill ha dem senare: ha alltid en tub med ögonkräm i väskan! Då kan man förutom på morgon och kväll, lägga på under dagen ett par gånger också. Detta gäller kanske mest på vintern när luften torkar ut mycket mer.




EN ALLDELES VANLIG TISDAG

När jag har VFU känner jag att mitt liv inte har så mycket variation på spännande saker att erbjuda. Vill ni se något så får ni säga till, annars är det - som ni märker - lite klent med inläggen ibland. Men såhär kan en dag se ut för mig, en vanlig tisdag helt enkelt.

07:30 På väg till skolan, det har verkligen kommit massa snö under natten!

 

09:24 En del av rasterna ägnar jag åt att skriva loggbok så att jag ska komma ihåg vad som händer på dagarna

 

11:02 På väg till ICA under ett hål för att köpa grillpinnar till nästa veckas julpyssel. Passar på att beundra snölandskapet!

 

11:47 Pinnarna målas röda eller gröna för att eleverna ska få mer tid till själva pysslet

 

12:45 Luciaträning på schemat

 

14:35 Dags för ett litet mellanmål efter att eleverna gått hem

 

19:08 På väg hem efter en lång dag med ett stort möte med hela skolpersonalen knäpper självutlösaren den här knappt urskiljbara bilden

 

20:03 Sy-tajm!


BOVETEFRALLOR

ca 30 st

 

5 dl helt bovete

½ dl russin

! dl linfrö

7 dl hett vatten

50 g jäst

1½ dl ljummet vatten

10-12 dl dinkelmjöl

1 dl riven morot

1 tsk salt

2 msk solrosfrön

2 msk sesamfrön

Skölj bovete och russin och tillsätt linfröna. Häll sedan 7 dl hett vattnet över och låt svälla ca 5 timmar övertäckt.

 

Rör ut jäst i det ljummet vattnen och arbeta sedan ihop med dinkelmjöl, morot, salt och solrosfrön med boveteblandningen till en jämn men något kladdig deg. Forma till bullar och låt dem jäsa på bakplåtspapperklädd plåt i ca 30 minuter.

 

Sätt ugnen på 225 grader.Pensla bullarna med vatten, strö över 2 msk sesamfrön och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.  Låt svalna på galler.

 


MIN SÖNDAG

Söndagen blev, precis som den förra, en familjesöndag, mys!!! Det började med att jag och A + mamma och pappaåkte och tittade på lillebrors innebandymatch, spännande värre! Efter det åkte var det middag och  lite schack-skola med morfar (schack har tydligen blivit poppis hemma nu).

Pappa och Andreas började dra kabel och borra i källaren (nåt med den nya tv-boxen) och jag och Julia satte en ära i att retas med Simon som älskar att retas tillbaka fast han inte vill erkänna det. Nu väntar ännu en vecka av VFU!




Jag följer matchen med intresse.

Simon längst bort





Så kan det gå!


Här ska det göras hål och dras sladdar


Väntar på pizza


Det kom en massa snö idag också!


Julia tecknade Simon och hans blivande fru samt Simon som medelålders (och fet)


DAGENS TIPS

Dagens tips är ett riktigt safe-tips. Det handlar om hur man bergsäkert slipper råka ut för att läppstiftet kladdar av sig på tänderna. Förutom att bita av på en pappersbit när munnen är färdigmålad så lägg ett supertunt lager vaselin på framtänderna så slipper du definitivt rött kladd.



LEO

Igår gjorde jag leopardmönster på mina naglar, fläckar på guldig botten. Jag gillar dem supermycket! Jag använde guldfärg och svart från Depend och ett lerfärgat från H&M.

Nu blir det julpyssel!

 


JUST ONE

Det här är så mycket inte-mig, att inte kunna bestämma mig. Men i flera månader har jag funderat på om vilken färg på våra nya muggar som jag ska välja.

Den vita borde vara det självklara valet men ser inte den lite billigare ut än de andra?
Den rosa är helt uuunderbara men av hänsyn till andra parter i hushållet så ska vi försöka att inte ha för mycket rosa på gemensam inredning/husgeråd.
De beige ser sådär perfekt latte-färgade ut men å andra sidan är det kanske lite tråkigt i längden?


Hjälp Mig!



FREDAGSMELLIS

Helgen startas med godaste fruktblandningen; apelsin, päron, hallon, persimoner och äpplen toppat med kanel. Inte fel!



DECEMBERMORGON

Varje morgon nuförtiden ser ut såhär hos mig. Jag vaknar och sätter på julmusik samtidigt som jag gör mig iordning. Det blir nästan alltid en bra dag när morgonen börjar på ett såhär bra sätt! Idag är det dessutom fredag vilket känns skönt med lite ledigt.



SLÅ KNUT PÅ SIG SJÄLV

Dagens frisyr blev den här tofsen med en knut på sig, direktkopierad från Michael Kors modeller. Nästan omöjlig i mitt glansiga hår men det gick ganska bra, bäst lämpar den sig nog på strävt hår som tuperas ordentligt. Men det är lite roligare att slå knut på håret än att låta det hänga bara.


Nu ska jag klä på mig för att gå ut och hem till min kusin som jag ska tillbringa kvällen hos.



GÖRA ENKLA PLAGG ROLIGARE: BROSCHER

Broscher kanske låter mormorsaktigt men det kan faktiskt göra susen för en enkel tröja eller ett par skor som behöver piffas upp. Dessa nedan har jag gjort själv med hjälp av lite spets- eller tygbitar och sedan har jag sytt fast lite pärlor eller band som jag hade liggandes. Här kan man vara hur kreativ som helst!

 

Mina tips att använda broscher är:

 

  • Sätt på enkla plagg som behöver en extra touch
  • Fäst i håret (sätt då på en hårnål bara)
  • Limma fast på ett par skor för att få ett par personliga fotdon

 

 


RÖDLUVAN

Idag var det så kallt ute, frös hela dagen fast jag till och med hade på mig underställs-överdel på mig. Fattar inte vad jag ska göra för att inte frysa hela tiden. Hade på mig min röda basker och den röda stora halsduken men det hjälpte inte. Ja, bedömningen idag gick bra så ikväll ska jag bara titta på tv och äta gott. Märks det att jag inte är van vid 8-5 veckor?