PUMPASOPPA

Medans jag är i skolan så tänkte jag att jag ska ge er ett jättebra recept på pumpasoppa som vi hade till middag i söndags kväll. Det är inte mycket kalorier och dessutom är den jättegod även om det kanske inte ser ut så... Till det så åt vi nybakat pumpabröd med färskost och gurka. Det här var troligen sista pumpareceptet så nu slipper ni höra talas om mer pumpa ;)


4 port

750 g pumpa

2 hönsbuljongtärningar + 1 liter vatten

2 äpplen

1 gul lök

1 vitlöksklyftor

2 cm färsk ingefära

1 msk färsk, hackad timjan

Olja, salt och vitpeppar

 

Skala och kärna ur pumpa och äpple. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Fräs detta och äpple- och pumpabitarna i 2 msk olja i en stor kastrull ca 10 minuter.

 

Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Tillsätt timjan. Låt koka upp.

 

Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matbredare eller med en stavmixer. Smaka av med 1 ½ tsk salt och 2 krm vitpeppar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback