PRESENTPÅSAR

Ett pysseltips inför veckan, att göra egna små presentpåsar. Det är inte så svårt som det kan se ut när man försöker förklara, det går snabbare än att gå till affären och köpa och de blir faktiskt fina. Du behöver ett tjockare papper (jag använde A4), papperslim och eventuellt dekorationer.

Vik pappret i den form du vill ha. Märk ut på långsidorna med linjal var du ska vika (jag använde måtten 10, 14, 24, 28 cm. Då blir det en marginal) Limma ihop påsen på marginalen.


Klipp ner ca 4 cm i varje hörn och vik flikarna inåt. Detta ska så småningom bli botten.


Vik ner en stor bit först, sedan de två flikarna på kortsidorna och sedan en stor bit igen. Limma ihop det så.


Vik gavlarna inåt på mitten.

Längst upp på påsen kllipper du såhär för att få ett lock att vika över öppningen. Lämna en långsida kvar och runda gärna hörnen på den.

Klipp ev. till band och sätt fast. Jag fäste med tejp på ställen där det inte syns. ex. under ena fliken i botten och på insidan av påsen. Stoppa i något och limma igen locket!



Ansikte och naglar

Idag gjorde jag en liten mini-renovering av mig själv. Efter en dusch använde jag mig av dessa produkter, det blev borttagning av nagellack på fötter och händer, Jag har nästan tröttnat på alla mörklila, svarta, bruna och gråa färger så idag blev det fransk manikyr. La även mask och efter det ansiktsvatten och ögonkräm på. Skönt för ansiktet!

Nu ska jag torka av köksluckor och vitvaror och lyssna på The Black Eyed Peas.



UGNSBAKADE ROTFRUKTER OCH BIFFAR

Igår var svärföräldrarna här på middag och då hade vi gjort en ständigt återkommande favorit här hemma; nämligen ugnsbakade rotfrukter med biffar.

 

Ugnsbakade rotfrukter 4 pers

600 g potatis
2 palsternackor
4 morötter
olivolja
salt, peppar

Sätt ugnen på 225°C. Skala rotfrukterna. Skär potatisen i klyftor och de andra i jämnstora bitar.Bre ut rotfrukterna på bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över olivolja och krydda. Stek rotfrukterna i ugnen tills de är mjuka, ca 40 minuter.

 

Köttfärsbiffar 4 pers
600 g blandfärs
5 msk ströbröd
½ gul lök
1,5 dl mjölk
vitpeppar, salt
1 ägg
1 tsk socker

Blanda mjölk och ströbröd, hacka löken och rör sedan i den. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke och forma smeten till biffar. Stek i stekpanna med lite olja i och lägg sedan i en ugnsfast form med folie över så att de inte kallnar.

Servera ihop med rotfrukterna, lingon, sallad och brunsås!


HEMMAKVÄLL

Lördagskväll framför en bra film och så har jag sällskap av godispåsen, räkmackor och A i soffan så det ska nog bli en bra kväll!


HAIR

Ett förslag på en lätt frisyr, dock ska håret tupperas rejält så kanske inget man gör varje dag men den är väldigt enkel att göra annars.

 

1. Tänk håret i tre lager. Ta ut det allra översta lagret med hår och fäst det åt sida. Det andra håret som kommer strax under det  ska du tuppera i rötterna.

 

2. När det ser ut såhär ger det bra volym.

 

3. Ta nu håret och fäst det med nålar. Det ska bara bli en liten kulle av det tupperade håret. Det håret som du fäst åt sidan ska du lägga över som ett täcke så att det tupperade inte syns. Välj själv hur mycket volym du vill ha. Lämna några slingor på sidan att locka.

 

4. När du lockat slingorna, rulla upp dem på fingret för bästa form och släpp sedan ut dem.

 

5. Ta sedan och locka håret som hänger där bak. Spraya sedan hela håret. Beroende på hårlängden kommer frisyren att se ganska olika ut. På kort hår (som modellen ovan) kommer lockarna bli ganska odefinierade, på ett långt hår blir de däremot ett annat resultat .

6. The look!


MIN SYSTER

Min syster är inte en väldigt bra syster, utan även en väldigt bra fotograf. Jag älskar hennes bilder, speciellt som jag inte är så bra själv. Titta på hennes bilder här!


SOFT LIPS

Nu har jag tröttnat på mina torra fnasiga vinterläppar så har skaffat mig en mjuk tandborste att peela läpparna med och ett riktigt bra läppbalsam att lägga på efter det. Nu ska det bli ändring på detta!


SOCKERBEROENDE?

Är du sockerberoende? Jag är det i perioder, men det bästa är att det går över fort om man vill. Om du inte äter något socker under 48 timmar så försvinner ditt sockerberoende. Det är inte så lång tid faktiskt, det gäller bara att INTE äta något med socker i då.




ALLA HJÄRTAN DAG-TIPS

Den nya stjärnspäckade filmen Valentines Day är fullspäckad med stora Hollywoodstjärnor. Hur handlingen är, det är en annan fråga. Men den kommer på bio 12 februari, perfekt film att ta med killen och se på Alla Hjärtans Dag om inte annat. Det tror jag att jag ska göra själv i alla fall.


LUGG

För ett tag sedan gjorde jag slag i saken och klippte luggen, simpelt men det blir en tillräcklig förändring och jag är grymt nöjd. Grejen är bara att i alla fall min lugg blir ganska så elektrisk såhär på vintern när det är så torrt ute, så det gäller att ha ett bra schampo som gör att inte håret blir så flygigt.


I VÄSKAN

I min handväska har jag alltid denna mascaran liggandes, ifall man skulle behöva bättre på eller har glömt att göra det hemma över huvud taget. Den är inte ens hälften så stor som en vanlig mascara, och passar därför perfekt att ha i ett litet fack i väskan.


EGNA ETIKETTER

Att göra egna etiketter att sätta på pärmar, tidsskriftssamlare eller lådor är enkelt och blir snyggt. Gör dem i Word, någon form av ruta och skriv sedan i den vad du vill. Sedan är det bara att skriva ut och klistra fast med limstift. Superenkelt!


VITAMINBOOST

För bästa resultat: många olika frukter, glöm inte russinen och snåla inte!


KLIPP, KLIPP

Idag har jag klippt i två tröjor, i alla fall har jag klippt av de små hällorna som satt på dem (som det var meningen att man skulle ha dessa banden i). Men eftersom det på den lilarandiga tunikan passade bättre med ett skärp, bandet satt typ på höfterna, så for hällorna och bandet av fortfare än kvickt. Det grå bandet satt på en kofta, men är hur opraktiskt som helst, man får passa sig när man ska på toaletten tex, haha så att det inte hänger som en svans där bak. Plus att jag knyter det där bak och då sitter knuten som en stor böld när man sitter mot ett ryggstöd. Så nej, de rök idag.


DEN BLOMMIGA TRÖJAN

Kirsten Dunst (som ni förstår gillar jag henne) syntes härom dagen på väg in i en resturang i denna blommiga tröjan. Genast kom jag på att jag sett en liknande tröja i H&Ms vårkollektion. Så vill ni bli lite vårchica och på samma gång kändis-copy så gå till H&M.


SVART MOCKA

Dessa skor från Nelly.se gillar jag verkligen! Skulle vilja ha, javisst. 599 kr och de är dina!


RUNDA ASKAR

Dessa snyggingar, typ hattaskar, har jag i mitt badrum. Skitsnygga tycker jag, gillar runda askar! De är från IKEA (finns i svart också) och man kan ha allt möjligt i de. Eftersom de står i badrummet är det hårfön, didem, hårband osv. som bor i mina askar.


FÄRGGLATT

Örhängen från BikBok som jag spanat på länge, idag slog jag till. De blir grymma till sommaren!


ANSIKTSVATTEN

Det mest prisvärda ansiktsvattnet är enligt mig ACOs som man köper på apoteket. Egentligen ska man använda det varje dag men jag slarvar gansa mycket, ofta pga. tidsbrist men det hjälper bäst om man använder två gånger om dagen.


TÖJA UT SKOR

Att köpa utan att prova skor eller att beställa hem dem i fel storlek är inte jättekul! Men det finns lösningar på det med, ett tips är att ta på sig våta strumpor, ta på sig skorna och gå runt så tills de har töjt ut sig lagom. Då kan man töja ut en hel storlek. Annars kan man ta skorna till en skomakare och låta honom sätta i töj-järn om man vill göra det lite proffsigare.


VÅR INNE

När det är vinter ute så får man göra vår inne istället. Rosa tulpaner i 10-pack på mataffären heter mitt knep.


NU HAR JAG OCKSÅ SONIA RYKIEL

Jag är troligen sist med att köpa mig några saker från Sonia Rykiels samarbete med H&M, men nu har jag gjort det i alla fall. Jag måste säga att jag gillar det, jag brukar kanske inte använda randigt vanligtvis men de klassiska Rykiel-ränderna är ju färgglada och snygga. Tofflorna var dessutom på halva priset, bara 100 spänn!

SKOFÖRVARING

I ett hörn av sovrummet har jag smällt upp en skoförvaring, här har jag skor med klackar och några ballerinaskor. Det pinsamma är bara att jag har skor som jag aldrig har använt, eller typ dom lila pumpsen har jag aldrig använt och många andra är bara använda en gång. Kanske jag borde ha en bloppis där jag kan sälja sånt som jag aldrig använder, om ni är intresserade vill säga. Skohyllan kan i alla fall köpas här.


BOKSTAVSTAVLOR

Dessa tre tavlor gjorde jag precis innan vi flyttade, ser ut som bokstäver huller om buller men innehåller budskap. Det är väldigt enkelt men kräver lite noggrannhet. Jag valde att skriva "Håll mig i din famn", "Tillsammans" och "Lycka är att vara din".

1. Skriv ut texterna på datorn i lagom storlek så att de får plats i ramen. Gärna på ett tjockare papper.
2. Sedan skar jag ut bokstäverna med en hobbykniv. Det är här som man får ha lite tålamod, det tar lite tid och man får vara noga så att man inte slarvar. Släng bokstäverna och spara pappret.
3. Efter det la jag pappret som nu var som en mall på ett tjockare papper (typ akvarellpapper) och duttade färg på med en vanlig kökssvamp (använd bägge sidorna av svampen för att få olika struktur på bokstäverna)
4. Ta bort det översta pappret försiktigt och lägg det tjocka pappret med texten att torka.
5. Sätt sedan in i en ram (Jag använde mig av RIBBA ram från IKEA)


GODNATT

Pust! Ikväll har jag både varit seriös och deltagit i vuxna samtal och dels lekt med barn. Det kräver energi att rita bilar och bebisar, visa akrobatiska övningar och skala frukt och serva med chokladbitar, märker man efteråt. Jag frågade mina syskon om de inte hade några undangömda syskonbarn åt mig att låna ut och skämma bort men dom bara stirrade på mig. Men den trevligaste kvällen denna veckan var det, helgen börjar bra! Efter en kvällspromenad runt kvarteret ska jag lägga mig trots att två av mina grannar har erbjudit mig att kolla på film hos dom. Men det ska bli kvällsläsning i sängen ikväll istället.


ETT FANTASTISKT BRÖD

Tjoho, idag blev det brödbakning igen, fast ett annat bröd denna gången. Detta är topp 5-bröd för mig, men bara gott första dagen så nu hoppas jag att folk äter ikväll. Ciabatta-liknande är det och smakar mumma!

5dl vatten
1dl mjölk
1 paket jäst
1 stor nypa salt
2 msk honung
11 dl vetemjöl
1-2 dl grahamsmjöl

  1. Smula ner jästen i en bunke och lägg i salt och honung. Mät upp mjölk och vatten, häll över lite av mjölkvattnet, rör om med en trägaffel så att det löser sig. Häll sedan på resten.
  2. Nu är det dags att blanda i mjölet. Rör samtidigt som du blandar i det. Det ska gå snabbt och det är viktigt att degen är lös. Bara blanda snabbt. Strö över en näve vetemjöl, och låt jäsa i bunken med en handduk över i 1-1,5 h.
  3. Värm ugnen till 240°-250°. Täck två plåtar med bakpapper.
  4. Strö ut en näve vetemjöl på bakbordet och vält försiktigt ut degen på mjölet. Det är viktigt att du inte knådar. Strö vetemjöl över degen och platta ut degen med ena handen, försiktigt.
  5. Skär sedan degen i remsor, ungeför fem-sex stycken. Dela sedan varje remsa på snedden i 2-3 delar. Flytta sedan bitarna till plåtarna. Det gör inget om de blir "missbildade".
  6. In med plåtarna i ugnen, en i taget, i 20 minuter. Låt svalna utan handduk.

KLÄ OM DINA SKRIVBLOCK

Alla anteckningsböcker man har är inte de snyggaste, i alla fall inte mina. Typ gamla collegieblock med gråa utsidor och randiga block i läskiga kräk-färger. Då brukar jag slå in dem i omslagspapper som man använder när man slår in paket. Om man har lite tjockare sådant blir det bäst resultat, ni ser på den med silvermönster så har det blivit lite valkar på en del ställen för att det pappret var så tunt. Använd vanligt limstift och glöm inte att sätta en bit papper på insidag också så att den blir snygg också. På ett av blocken blev det fult vid spiralen så då satte jag dit ett vitt sidenband, innan jag fixade insidan.

 

Nu ska jag ställa mig och dra fram bakgrejorna och dra på Kylie Minogue på Spotify. Min syster Julia kommer snart hit, vi ska höja affärernas inkomst genom att shoppa på nätet.


10% OF

Dessa skor skulle jag gärna vilja ha, om jag hade mindre fötter. Jag tror att de kan se lite stora ut på mig men om man har små fötter, typ 37-38 så funkar det bättre. De här grymt snygga skorna i mockaimotation kommer från H&M och är du medlem, eller blir det idag, så kostar de bara 180 spänn då det är 10% för alla medlemmar idag. Hur billigt är inte det?


BOHEM

Vantligtvis brukar jag inte klä mig bohemiskt men till sommaren känns det mer lockande, långklänningar, gladiatorsandaler och en hatt på huvudet. Kändisar som gillar att klä sig åt bohem-hållet är Nicole Richie, Ashley Simpson, Mary-Kate Olsen och Miley Cyrus.



KARDEMUMMAMUFFINS MED PÄRON

Gjorde en sats sådana här som jag ska bjuda på imorgonkväll tänkte jag. Kardemummamuffins med päronklyftor inuti och kardemumma"strössel" ovanpå.

12 st
6 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl socker
3 tsk malen kardemumma
1 3/4 dl Milda Culinesse eller Mjuka Milda
1 dl mjölk
2 ägg
2 päron, skurna i klyftor

Strössel:
1 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 msk malen kardemumma
1/2 dl Milda Culinesse

Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg och rör ner blandningen i skålen. Blanda de torra ingredienserna till strösslet och fördela margarinet i blandningen till en smulig massa.
Fördela smeten i stora formar eller i smord muffinsplåt. Stick ner en päronklyfta i varje muffins och strö över rikligt med kardemummaströssel. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 30 min.


FAVORIT

Efter ett mycket testande av alla möjliga mascaror har jag fastnat för denna, den ger volym x5 vilket jag måste ha för mina fransar är i stort sett obefintliga, korta är de i alla fall. Lóreal Voluminous heter den och finns att köpa på Kicks eller vanliga klädaffärer som säljer Lóreal. Kostar ca 120 spänn om jag minns rätt.


STATEMENT HALSBAND

Jag gillar verkligen sådana här halsband, de ska vara korta och maffiga. Min favorit är nog det blåsvarta från cocoo, men det från topshop är också grymt snyggt.


KYCKLING OCH KLYFTPOTATIS...

...blev det till middag, och några fattiga grönsaker. Lyckades rota fram några ur kylen, men vi åt kiwi till efterrätt så vi fick nog i oss lite antioxidanter ändå hoppas jag.


STÖVELHÅLLARE

Dessa fabulousa stövelhängare finns faktiskt på IKEA av alla ställen. Dessa hänger man alltså upp stövlarna i när man inte använder dem för att de ska hålla formen, inte vikas i skaften och dessutom så droppar de ju av bra när det är vinterväder utomhus. Jag tycker de är jättebra och prisvärda är de också, kostar 30 kronor styck.


PREPPY

Denna söta koftan med rosetter finns på Monki och kostar 350 kronor.


GÖR EGNA DOFTLJUS

Doftljus kan man inte få för många av, de går åt. Däremot tycker jag inte om när man sätter fram massa doftljus med olika dofter. Då måste dom matcha väldigt bra. Hemma har jag ett chokladljus i köket, kaneldoft i badrummet och numera lavendel i sovrummet. Vill du göra ditt eget doftljus med personliga doft så är det väldigt lätt.


1.
Stöp i en liten glasburk, ett gammalt glas eller ljuskopp. Bakformar av aluminium (då kan man använda dem som flytljus). Jag gjorde i en gammal burk som det varit ett ljus i innan.
2. Fäst en bomullsveke i en tyngd, t.ex. en skruv. Skruven används för att inte veken ska flyta upp när du häller i stearinet.
3. Veken ska vara lika lång som flaskan är hög. Knyt fast en penna i vekens andra ände och lägg pennan tvärs över flaskan.
4. Häll i ljusmassan i en kastrull och värm på. Den ska inte koka.
5. Häll i doften strax innan häller i ljusmassan i flaskan, köpes på små flaskor men prova även med krossad lavendel, eteriska oljor och annat.
6. Låt det stelna och skär sedan bort flaskan/formen du stöpt i... Nu har du ett egengjort doftljus!

 


ZARA

Zara har en fin kollektion med håraccesoarer, värda att kolla in på deras hemsida.


Tisdagsschema

Idag blir en körig dag, jag kommer inte hem någonting alls förrän runt tio ikväll men det kommer upp ett inlägg någon gång innan dess i alla fall.


ROCK BY SWEDEN

Några som har grymma smycken är Laila Bagges smyckeskollektion Rock by Sweden. Mina favoriter är det halsbandet som Tove hade i idol under LasVegas-temat (ursäkta dålig bild men hittade ingen bättre) och ett par örhängen med döskallar. Well, jag behöver lite rockigare smycken, har typ inga så får skriva upp det på vill-ha-listan.


FLER PIMPADE SAKER

Jag har blivit lite smågalen med det här att pimpa gamla kläder. Eller nya med för den delen, två tröjor fick en släng av sleven härom dagen. Den gråa köpte jag billigt på Gina för att ha till detta, den satte jag fast nitarna på axlarna, och den svarta är en riktigt gammal tröja som jag har använt en gång typ, på den fäste jag nitar runt ringningen. Vilken gillar ni bäst?


MARINT


KISS

Det mest prisvärda nagellacket heter Kiss, förutom att de är billiga (29:- på bl.a. Cubus) så blir det inget kladd när man målar på färgen. Hemligheten heter smal pensel, visserligen tar det lite längre tid att måla på det men det är lätt värt det med tanke på att det inte blir något kladd utanför. Kladd utanför är ungefär lika hemskt som skavt nagellack tycker jag. Förstör liksom intrycket. Men här är alltså räddningen, jag valde en mörklila och en klarröd (som jag har tjuvstartat med redan nu - mitt i vintern, hmm)


TÄNDA LJUS

Just nu: Actionthriller och scones, jag mår inte helt hundra så det passar bra att sitta i soffan och bara söndagsmysa!


PÅ MIN T-SHIRT IDAG

Chokladälskare, denna finns att köpa på Gina tricot för en hundring. Som hittat - och lite chanelinspirerat är det också!


DAGENS TIPS

Idag tipsar jag om en en snygg jeansskjorta som finns på Gina för endast 199 pix. Nyinkommet och vårigt i den ljusa denimen. jag matchar helst med leggigns och armband.


ÖRHÄNGEN x 4

Idag länsade jag Gina på örhängen, dom har så mycket snyggt! Deras smycken är visserligen lite dyrare (om man jämför med kläderna som är CHEAP!) Men snygga smycken kan de i alla fall!


NUDELSOPPA

Detta är riktig studentmat, koka nudlarna enligt anvisnignarna på förpackningen men kläck i ett ägg samtidigt som du slänger i nudlarna. Varmt, gott och det går på tre röda, perfekt som idag när man kommer hem hungrig efter en shoppingrunda.


ROSETTHALSBAND

Godmorgon! Vi börjar lördagen med några fina rosetthalsband! Jag har inget sådant själv men jag skulle gärna ha, helst ett med strasstenar på. Välj själv vilket du tycker bäst om.


FREDAG

Jag åkte ner till stan lite tidigare idag och tittade lite i affärer och fikade med en kompis. Specialbeställde en baguette utan sallad men mycket fyllning istället, hehe. Ikväll ska jag och Julia titta på let´s dance, kom precis från skolan (klockan 7 på en fredag, inte okej alltså). Vad ska ni hitta på ikväll?


PIMP MY SHOES

Idag kom mina nitar som jag köpte för ett tag sedan. (Här kan man beställa) Egentligen ska jag ha dem till ett par sandaler som jag har beställt också men kunde inte låta bli att pimpa ett par av mina vinterskor också. Snyggt och enkelt. bara att trycka fast dem (krävs lite kraft) och sedan vika in spetsarna på baksidan. Lite pilligt men kul!


I FÖNSTRET



VILL HA

Ja tack till Kirsten Dunst hår! Så snyggt med luggen och saltvattensrufsiga vågor i håret. Det snyggaste jag har sett på länge ska jag erkänna.


BALLERINASKOR

Nu börjar det ju bli dags att tänka på vårgarderoben, vårkollektionerna har ju kommit in i butikerna och då vill man ju bara köpa nytt! Ballerinaskor är alltid ett säkert kort. Enligt mig snyggast att matcha med tighta, ljusa jeans, t-shirt och kort jacka och stora solgaslögon. Piffiga ballerinor är alltid roligt att ha också, här är mina nitfavoriter i olika prisklasser!


BRÖDBAK

Nu har jag både tränar yogaboll och bakat bröd. Jag har inte bakat bröd någon gång förutom nån limpa någon gång så det var lite spännande men det gick fort och det var till och med kul. Eftersom jag satte igång imorses så var A hemma när jag rullade bullarna och protesterade mot mitt sätt att rulla bullarna. Jag stod och rullade dem mellan handflatorna men man skulle tydligen kupa handen när man rullade dem lite lätt mot bänken, hehe, så bildad är jag på detta område. Dom blev asgoda, åt två stycken till frukost förut!

40 st brödbullar
100 g jäst
1,5 l fingervarmt vatten
1½ msk salt
2 msk honung
2 msk olja
2 liter vetemjöl
2 liter rågsikt

Smula ner jästen i en bunke och lägg i salt och honung. Häll på lite av vattnet och rör tills jästen har löst upp sig, häll på resten av vattnet. Lägg i olja och nästan allt mjölet. Arbeta samman med trägaffel eller i assistent. Knåda och baka ut till 40 st brödbullar. Använd det sista mjölet till detta. Doppa översida på bullarna i en tallrik med mjöl och sätt dem på plåt att jäsa i 30 min. Grädda mitt i ugnen 15-20 min i 225-250 grader.

TIPS: Att doppa brödbullarna i lite mjöl innan de ska jäsa gör att de ser ut som "bageribullar"



3 WALK IN CLOSETS JAG GILLAR

Milay Curys rosa walk in closet skulle jag inte tacka nej till...

 

Nicky Hilton har om möjligt en ännu snyggare, dock inte i samma storlek som systern Paris, hennes är tydligen större än en normalstor lägenhet!

 

Mariah Careys skosamling är inte att leka med.

ÄLSKAR DEN LILLA FÅTÖLJEN, en sån vill jag ha i min WIC när jag får en!


PASTA MED PARMESAN

Detta är min absoluta favoriträtt när det gäller pasta. Receptet blir till 2 personer.

100 g smör
4 msk grädde
salt, peppar
100 g parmesan
färsk basilika

spagetti till 2 personer

Koka pastan. Under tiden blandar du ihop de andra ingredienserna och kryddar ordentligt med peppar. Häll av pastan och blanda pastan med såsen. Riv lite parmesan över pastan och toppa med färs basilika.


SAILORRANDIG

Den här kjolen är den sötaste jag har sett någonsin! Puffig, utställd och randig. Det är sommar 2010 ska jag tala om för er. Så grymt söt måste jag säga en gång till! Måste in på H&M och titta efter den på fredag när jag ska till stan.


HÅRACCESSOARER

Jag har letat efter fina hårspännen länge, inte diadem utan fina spännen som man kan sätta fast i håret när man har en lite tråkig frisyr. Letade lite på nätet när jag inte hittade något i butikerna som jag gillade och jag måste säga att forever21 leder inom detta området. Gå in på deras hemsida så hittar ni ännu fler fina!


ATT FÅ LÅNGT HÅR

Vill du spara ut din hår långt? En del hår växer ju så att det knakar och är tjockt och fint hela tiden. Jag har ganska tjockt hår men det blir ändå slitet. Här är lite tips:

 

  • Steg ett är att klippa av allt som är slitet, hellre en cm för mycket än en cm för lite.
  • Tvätta inte håret för ofta, dels vänjer det sig vid att tvättas ofta och blir därmed lätt fett. Men schampo torkar ut håret faktiskt.
  • Sluta använda platt- och locktång. Värmen skadar håret och sliter på det.
  • Tuppera inte håret eller annat som gör att det slits.
  • Gör inpackningar på håret en gång i veckan ungefär. Ger håret spänst och skyddar det.
  • Toppa håret någon cm i månaden så att det växer snabbare.


GRÅTT

Tack till alla som röstat om bloggens framtid, det går fortfarande att göra, tills jag tar bort den därifrån. Det går även jättebra att skriva i kommentarsfältet om det är något annat ni vill se eller vilken sorts inlägg ni gillar bäst. Några har sagt att de vill se mer hemifrån mig så voila!

Ett hörn från vårat sovrum som går i grått och lite i vitt såklart. Sänggaveln är ett hemmabygge med träskiva, breda trälister och skumgummi. Jag tycker det är rätt snyggt när man har något som ramar in sängen. Den gråa väggen med cirklar är en fondvägg, resten av rummet går i den andra tapeten med smala silverränder.


HALVTRANSPARENTA TOPPAR

Jag gillar toppar som är lite halvtransparanta, det blir mer ljus i dom än i vanliga. Själv har jag ett par stycken sådana så jag tänkte tips er om mina favoriter som finns ute i affärerna nu. Självklart i budgetklass! Jag har själv den från H&M fast i vitt och med V-ringning men den aprikosa skulle inte vara fel...


Thaimat

Ett middagstips till ikväll får ni redan nu då jag ska till skolan idag och kommer hem i eftermiddag. Skriv upp på köplistan och glöm inte kryddningen som är pricken över i:t.

6 pers
Ett paket äggnudlar
1 kg kycklingfilé
500 g wokgrönsaker
marinad
soya
thaisås
thaikrydda
2 vitlöksklyftor

Marinera kycklingen och låt ligga i kylskåpet några timmar. Strimla och stek klara i en wokgryta tillsammans med vitlöken.
Häll sedan i wokblandningen och koka samtidigt upp nudlarna. Häll i nudlarna, avrunna, i wokgrytan.
Krydda, häll på soya och thaisås.
Done!


Ljus i kopp

Såg detta tipset, att gjuta ljus i gamla kaffekoppar som man köper på loppis eller har stående i något skåp. Tips är att fynda dem på loppis för några kronor. Om man inte tycker att de passar hemma kan man ha dem i sommarstugan. Gulligt blir det i alla fall!


KIWI

Efter att ha suttit koncentrerad hela dagen och förberett redovisning tills imorgon kan jag erkänna att hjärnan inte är riktigt i fas. Trött, både i huvudet och sömnig men dagen är inte slut än. Jag har mitt städjobb och skolarbete kvar så ska frossa i kiwi nu för att få i mig lite energi!


EFFEKTIVARE ÄN LIPSYL

Får du, som jag, torra och fnasiga läppar på vintern så är det här ett tips för dig. Tricket är att blanda hälften vaselin och hälften idomin (kan båda köpas på apoteket för en billig peng). När du gör dig iordning för att lägga dig så borsta läpparna med en mjuk tandborste och pensla sedan på blandningen. Det ska vara rejält, så mycket som går på. Sedan sover du med detta och på morgonen har du fina och mjuka läppar.

 


PÅ ISEN

Isen på viken är jättetjock nu och full av människor som åker skridskor, pimplar i små isvakar eller ute och går. Kallt och soligt är det och mycket snö på sina ställen. Jag leker tåg och gör spår i snön.


8 saker jag missbrukar

Bakplåtspapper (så slipper man diska plåtarna så ofta, latmask? Jag?)

Leggings använder jag i stort sett alltid när jag är hemma

Knäckebröd med leverpastej och gurka är ju GOTT

Levande ljus
för att lysa upp vintermörkret

Symaskinen
för att lägga upp ett par jeans, sy ihop en söm eller sy in en för stor topp

Nagellack Byter och reparerar minst 2 gånger i veckan. Strykande åtgång

Tidningar Behöver jag ens säga något? Vardagslyx att läsa en bra tidning!

Vantar Kan man inte få för många av i dessa tider. Försvinner gör de också, helst bara en av dem.



söndagsmorgon

Söndagen börjar jag nyduschad med helgfrukost och den här färskpressade juicen med äpple, jordgubbar och blåbär. Solen skiner och snön ligger kvar så det får bli en promenad idag, vad ska ni själva göra?


Circles

Gick in på H&M efter skolan en dag och fick med mig det här armbandet hem. Passar i stort sett till allt och snyggt är det också. 69 kronor - direkt ur vårkollektionen!


KVÄLLSFIKA

Efter att ha varit och sett Avatar (som var grym) så dukade vi fram kvällsfika och te i soffan. Skönt att sitta med ljus och inte ha TVn på.


Färgsprakande

Skärp i alla ära men var ska man ha dem när man inte använder dem? Jag har provat på att ha de ihoprullade i garderoben och på fler mer elelr mindre omöjliga sätt. Detta är enligt mig det bästa, upphängda på krokar på insidan av garderobsdörren. Lätt att hitta och tar ingen plats i garderoben.


Smashbox

Jag köpte en primer från Smashbox för ett tag sedan, mest för att hålla ögonskugga på plats. Det bästa med denna är att den fungerar som båda primer och highlighter, den är lite guldskimrande, inte glittrig, bara skimmer. Piffar upp när man ser ut som en grå liten hög. Dyr är den tyvärr men den är dryg, passar till alla hudtyper och är GRYM! Finns att köpa här.


Great

Har haft myseftermiddag med Anna, vi gick en iskall promenad och har legat framför brasan i några timmar nu och druckit varm choklad med vispgrädde och marsmallows.


Let´s dance!

Ikväll börjar ju Let´s dance, tjihoo! Missa inte det 20.00 på fyran, själv hejar jag på Elin Kling som dansar med Daniel da Silva och Rabih som har Maria Lindberg som danspartner. Ikväll är det cha-cha och vals som gäller för deltagarna.

Glöm inte att lyssna på den officiella Let´s dance låten gjord av Linda Sundblad, den är grym.


Thank God it´s Friday

Morning!

Jag försöker börja dagen lite bra, fick ju en så bra mixer i julklapp så jag måste prova om smoothisarna blir bättre i den än med en liten stavmixer,. Skummig och fin blev den. Detta kommer bli en bra fredag,  jag ska lägga mig lite på min spikmatta och slappna av först och sedan träffa en kompis!


Nya

Köpte dessa tjusiga ankelboots idag på H&M, jag är en riktig HM-nörd men de va så snygga med en liten guldboll i dragkedjan. Inget att ha ute i halkan nu direkt men passar bra så kan jag gå in dem inomhus och slippa få skoskav första gången.

 

Apropå att jag inte hade några pengar igår men har det idag så kan jag säga att jag hade glömt fylla i några uppgifter för att få ut studiebidrag. Så jag har några tusen i studiebidrag som jag ska få ut och en sådan nyhet måste man ju fira!


SATC 2

Klart att man längtar tills SATC 2 kommer ut på bio i sommar. Bilderna ser lovande ut i alla fall, undrar bara om det stämmer att Samantha ska gifta sig, det känns rätt otippat men man får se... Min favorit är i alla fall Charlotte!


Servettring

Godmorgon!

Idag ska jag hem till en klasskompis, vi ska sitta och jobba med ett grupparbete så vi hörs i eftermiddag, det går ju inte att tidsinställa blogginlägg på blogg.se tyvärr. Men ni kan gå till pysselaffären och köpa tunn silvertråd så kan ni pyssla idag. Då har ni ju en anledning att bjuda på middag eller ha fest i alla fall...

Sådana här servettringar försökte jag mig på till nyår, det tråkiga var bara att jag hade för lite tråd. Så jag fick använda papperssnöre med ståltråd inuti istället. Men dessa är jättelätta att göra. Köp tunn silvertråd och lite pärlor på Panduro eller någon pysselaffär och snurra tråden ganska många varv runt den hoprullade servetten. Trä på lite pärlor och sno ihop så att de inte trillar av. Knepet är att snurra rätt många varv runt servetten för att det ska se snyggt ut. Try!


Onsdagskväll

A sprang bort och hyrde film så nu sitter vi här och äter fruktsallad under våra duntäcken. Det är typ 15 grader inomhus. Jag funderar seriöst på att hyra in mig hos grannarna som i alla fall har öppen spis. Men fruktsalladen är i alla fall god, och filmen är grym!


Dagens tips

Hittade lite fina saker i affärerna idag när jag ändå var och storhandlade. Bland annat ett par snygga byxor i fejk-skinn. Men jag hade inte så mycket pengar tyvärr så jag får vänta tills jag får studiebidrag och hoppas på att de finns kvar. De var på rean nämligen, 199 pix på Gina så egentligen inget att orda om. Fanns ganska många kvar så om ni vill ha så finns det nog kvar




Småförvaring

Godmorgon på er!
Idag är ju röd dag så alla är lediga, få se vad vi ska hitta på idag då. Kanske blir det att greja lite hemma, vi skulle behöva rensa i vårat vindsförråd. Inte så glammigt kanske men det behövs göras. Jag har dessutom ett litet tips till er såhär på morgonkvisten också. Take it or leave it!

Sortimentlådor
: Perfekt förvaring till allting, jag använder tre stycken till mina små pysselsaker och en till lösnaglar. Men de funkar till allting: smink, lösfransar, smycken m.m. Finns att köpa billigt på Clas Ohlson och liknande ställen för allt från 20 kronor och uppåt.


Barns ord om kärlek

Varför blir det kärlek mellan två människor?
Ingen vet varför det händer, men jag har hört att det har att göra med hur man luktar. Det är därför som parfymer och deodoranter är så populära - Jan, 9

Jag tror att man ska bli skjuten av en pil eller något sånt, sen ska inte resten göra så ont- Harlen, 8


Hur är det att bli kär?

Som en lavin, där man måste springa för att rädda sitt liv - Roger, 9

Om att bli kär är som att lära sig att stava, vill inte jag råka ut för det. Det tar för lång tid- Leo, 7


Hur kan man se om två vuxna som äter middag på en restaurang är kära?

 Det är bara till att kolla om mannen betalar. Det är så man ser om han är kär - John, 9


 
Älskande bara stirrar på varandra och deras mat blir kall. Andra människor bryr sig mer om maten - Brad, 8


Det är kärlek om de beställer in en sån där dessert som brinner. De gillar att beställa sådana för att det är som deras hjärtan är... i lågor - Christine, 9


Kallt

Det är kallt som i Sibirien ute (-13 grader) men jag undrar om det inte är det inomhus också alltså. Pannan här i huset är tydligen nåt fel på så elementen är knappt ljumma ens en gång. Jag sitter insvept i en filt med vantar på, skriver på en hemtenta och har tänt levande ljus i alla rummen för att få upp något som kan kallas värme. Men (redan) den 15 jan kommer någon som ska titta på pannan. Jag kan knappt bärga mig. Brr!


ÖGONBRYNSKNIV

Dessa fantastiska saker kallas ögonbrynsknivar och är en av de bättre uppfinningarna det senaste århundradet. Istället för att noppa ögonbrynen som kan göra lite ont och tar sin tid så skär man bort hårstråna istället, tar 10 sekunder och känns inte alls. Stråna växer ut lite snabbare men det kan det vara värt när det går så snabbt att fixa till igen. 3 stycken för 60 pix på Kicks eller Åhlens.

Förövrigt var det besöksrekord igår så det var lite trevligt!


Välkommen in i mitt badrumsskåp

Jag vill ha ordning överallt, och det gäller även badrumsskåpet. Glöm kvarglömda topsar på handfatskanten eller hopvikta, begagnade bomullsrondeller. Såhär ser det ut i mitt skåp!

Flaskor ska stå så att man kan se alla, de längsta innerst och de kortaste ytterst

 

Nagellack och parfymer

 

Bomullsrondeller i den lilla och håracessoarer i den stora korgen

 

Borstar, mascaror, pennor och läppglans samsas i korgen och i plastburken ligger det ögonskuggor, puder, rouge och sånt.


Lins-cleaner

En sån här lins-cleaner till kameralinsen kom idag på posten. I ena änden är det en borste och i den andra är det en liten sudd som tar bort fläckar och liknande på linsen. Perfekt, gör rent hur lätt som helst! Finns att köpa här för en hundring.





Några favoriter ur HM Spring


<3

Dessa bilder gav vi bland annat bort i julklapp till nära och kära. Billig och uppskattad julklapp till far- och morföräldrar som redan har allt.

 


Januarikyla

Ikväll äter vi tacos, sjunger singstar och ser på film. Trevliga kvällar nuförtiden, igår hade vi tjejkväll med SATC och varma mackor.


Vinter

Så fort vi hade klätt på oss "imorses" så gick vi ut på en walk. Det snöade ute och var jättefint väder, tjoho! Nu har vi precis kommit in och är lite kalla så ska värma oss med glögg.

PS. Jag ser att jag har fått nya besökare, var kommer ni ifrån och hur hittade ni hit? Skriv gärna er egen bloggadress också, kul att se vilka ni är! DS.


Prickigt och silver

Jag hade på mig klänning från H&M, prickiga strumpbyxor från Lindex (går sönder jättelätt och är korta men så snygga), skor Graceland, halsband Lindex och Armring Topshop.

Eftersom det var -13 grader igår så hade jag på mig vanliga tunna, hudfärgade strumpbyxor under de prickiga för att fixa att vara ute. Funkade bättre än jag trodde, frös inte alls!

GOTT NYTT ÅR!

Igårkväll/natt firade jag in nyåret med bästa vännerna. Vi åt trerätters, spelare Jeopardy om oss själva, lekte lekar, smällde raketer och drack glögg bland annat. 2010 år nu väl infirat!