OVERSIZE

Ja, förutom korallfärgade lips så hade jag som sagt en ganska tråkig färgskala idag; svart, grått och silver. Klädde ner den midjehöga nitkjolen med en slapp oversize-tröja och så en massa silversmycken på det.

Tips: har du något oversizat eller typ boyfriend-plagg, alltså något som inte är tajt på antingen överdelen eller underdelen så ska du ha något som sitter åt på den andra delen. Annars ser man sju gånger så stor ut som man egentligen är.

En vippig kjol matchas bäst med en tajt topp; ett par baggy-jeans, haremsbyxor eller kostymbyxor med korsett eller tajtare överdel precis som en stor stickad tröja ger bäst silhuett med leggings eller tajta jeans.

 

 


KORALL

Måste påpeka igen hur mycket det gör med lite färg såhär i den lite tråkiga vintern. Tar några sekunder att applicera men blir så fint! Jag pratar såklart som mitt nya korallfärgade läppstift som piggar upp mig mitt i vintern.

 

För visst är det skillnad på att se någon på stan som är klädd i röda läppar, en färgglad halsduk eller en kappa i en stark färg istället för en helt grå- eller svartklädd person? Jag blir i alla fall gladare av det!

 


ICE BABY ICE

Det är riktigt vårväder ute så idag blev det en promenad på isen för första gången den här vintern. Jag ångrar bara att jag inte tog med systemkameran ut, hade nog blivit fina bilder. Men med tanke på att jag halkade flera gånger och höll på att falla så var det kanske tur att jag höll mig till den lilla kameran.

Nu står A vid spisen och gör köttfärsbiffar med pommes så snart blir det middag!








SÅNT SOM MAN BEHÖVER

I veckan köpte jag lite bastoppar, behövde verkligen fylla på när det gäller sådant. De snyggaste är utan minsta tvekan Acnes men har man inte budget till dem så får man nöja sig med lite fina exemplar från Monki. De är enligt mig budgetkedjan som är bäst på bastoppar och alla nedan kostar ca 120-200 kronor styck.

Jag vet att det blir mycket shopping i bloggen just nu men när vårens plagg börjar komma in kan man inte alltid låta bli att plocka på sig. Vill skriva att jag ska ta ett köpstopp på just kläder men jag vet lika gärna att det inte fungerar, men en minskning i alla fall behövs verkligen!


PÅ VÄGGEN

Äntligen har vi fått upp en inramning på väggen. Blev mycket finare än jag trodde att det skulle bli. Gillar ramen också, känns maffig!

 

Idag har jag gjort mamma fin i håret till ett bröllop som hon och pappa skulle på, blev en valk i nacken med lite pärlor som dekoration. Sedan har detb livit en del plugg (känner mig fruktansvärt tråkig men den här våren är den värsta i min plugghistoias tid).

 


VÅRBLOMMOR

När jag såg den här supersöta bustiern på Lindex så tvekade jag inte många millisekunder för vem kan motstå en sådan här underbar sak? Perfekt under transparenta skjortor och liknande!





POTATIS - OCH BROCCOLISOPPA

Har längtat efter en god soppa så ikväll passade jag på och gjorde en potatis- och broccolisoppa som vi åt med rostade brödstickers! Lättlagat och snabbt när man har upp över örona mycket att göra! Gjorde även en på bara broccoli som blev ärtigt grön, smakar godare än den såg ut. Sedan blev det fruktfat och popcorn!!!

2 port
4 dl färsk broccoli
3 potatisar
4 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk olivolja

Skala och tärna potatisen. Blanda potatis, vatten och buljongtärning. Låt koka under lock på svag värme tills potatisen mjuknat något(kanske 10-15 min). Mixa soppan med en stavmixer så att den blir slät. Låt broccolin koka med tills den blir mjuk. Blanda i oljan. Tillsätt eventuellt vätska om det behövs.




THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING

Inviger mina nya boots idag, the perfect ones! (Förutom att de är helt glatta på sulan så halkfrekvensen är hög) Min i övrigt färglösa outfit fick en röd färgklick i form av min nya rosett som jag använde idag.

 

Tips är att till ganska monokroma outfits addera en detalj i en starkare färg, det piggar upp!

 

 

 

 

 


GETTING MARRIED?

Någon gång ibland kanske det kommer upp lite budget/pysseltips inför bröllop, det är nämligen en kombination som passar mig bra och som en pluspoäng passar det perfekt in på ett bröllop jag ska på i vår. Kan ju vara så att någon mer vill ha bröllopsinspiration.

 

Dessa små näbbkorgar har jag gjort av en innerkruka i plast och handtag i ett gammalt flingpaket. Sedan har jag klätt allt i vit duchesse och limmat på pärlor och knutit fast ett band. Kostnad 40:- styck istället för 300:- styck.

 


OMMÖBLERING

Mitt bästa ommöblerings-drag hitintills: byta plats på soffa och tv-bänk. Resultat: mycket luftigare och rymligare. Fattar bara inte varför jag inte tagit tag i detta innan, troligen på grund av hemmablindhet och en lite smålat man som inte orkade koppla in ett nytt tv-uttag. Men nu är det gjort och det blev superbra!!!




HJÄRTA MED ROMANTIK

Idag tog jag en sådan här lapp, varje vecka fiskar vi upp en ny lapp, vi turas om så varannan vecka är det som gäller för mig. Sedan har man veckan på sig att utföra uppdraget som står på den. Det kan vara allting från att utan att säga något vara extra påpasslig och serva sin älskling med det som man tror att han/hon vill ha till att fixa en mysig middag, picknick eller som jag fick idag; en massage i skenet av levande ljus.

 


ROSOR ÄRO RÖDA

Det är nu när det är superrea som man ska shoppa! När reorna pågått och butikerna vill bli av med sakerna och rear ut till halva reapriset eller till och med till 75% om man har tur. Visserligen är många butiker utplockade men det är då man gör de bästa fynden.

 

Dessa två röda rosetter gav jag 10 kronor styck för igår, känns helt okej! Om jag skulle ha en annan stil en den jag har skulle 50-talsstilen ligga nära till hands. Jag gillar verkligen prickigt, gärna rött och blått, men istället får jag köra några små accessoarer i den här stilen istället. Tänk till jeansshorts på båten en sommardag. Ja tack!

 


SVARTVITT

Idag körde jag på svartvitt, saknar dock mina brillor för en komplett sekreterarlook men dem har jag förlagt någon annanstans. Men det dög ändå och med kilklackarna på så fick jag komplimanger av tre tjejer på spårvagnen. Sånt gör ens dag på något sätt!


JUST NU

Lite söndagsmys framför Solsidan är bästa sättet att ladda upp inför veckan minst sagt!


FALAFEL

Igårkväll blev det kurera-sig-hemma-kväll med let´s dance och falafel till middag. Tasty! Hur gott som helst, var flera år sedan jag åt det nu, fattar inte varför bara men måste säga att hemmagjorda kikärtsbollar var minst lika gott som de man köper ute.

Receptet kommer här:

Falafel (2 port)

1 burk kikärter, 400 g
1 st gul lök
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
0.5 tsk salt
0.5 dl hackad bladpersilja
2 krm harissa eller sambal oelek
2 msk majsstärkelse, ex. maizena
3 msk rapsolja

 

1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.

2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.

3. Forma smeten till runda bollar och stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.

 

Falafel i hembakade pitabröd med gurka, tomat och massor av tsatziki.



MINA KNEP

Lite fräscha favorittidningar när man helst vill svepa in sig i myskläder, sno håret i en bulle på huvudet och bara tycka synd om sig själv för att förkylningen tränger på. Mina knep som jag tar till när klädinspirationen tryter såhär framåt vinter, åtminstone för mig, och man helst vill gå i bekväma, varma kläder är antingen dessa tidningar eller så sätter jag på SATC filmerna. Det ger inspiration till max!


UPDATE

Eftersom Andreas har varit riktigt sjuk hela veckan så har vi sett en massa bra filmer, bland annat The Social Network som handlar om facebook-fenomenet. Mycket intressant film tycker jag så hyr den om ni inte har något annat för er.

Började en ny kurs igår som har tagit musten ur mig innan den börjat, inga bra vibbar. Åtta fetinge-böcker på mellan 400 och 1300 sidor att läsa styck varav de värsta är på engelska. Kill me! Vikarierade idag också, idrottslärare igen så ikväll ska jag ta igen dagens plugg och sedan ska jag laga middag till oss!

Dagens tips är att köpa axelvaddar på närmsta sybehörsaffär och sedan sy in dem i valfri kofta, klänning eller vad du nu väljer för plagg. På min kofta har jag gjort detta och det piffar till på ett litet kick!

 



RECENSION ELF

Jag lovade ju att recensera beställningen från ELF som jag gjorde i början av månaden så here we go!

Ögonskuggorna:
de i kakform var bra! Inget fel på dem men krämskuggorna satt inte alls bra. Höll sig i några timmar men sen hamnade allting i ögonvecket trots en bra primer. Men de flesta färger finns ju i kakform så i fortsättningen ska jag bara beställa dessa.



Läppstiften: Underbara för det lilla pris de kostade! Sitter som ett smäck och då använder jag enbart läppenna under och ingen primer. Ska definitivt beställa många fler nästa gång!


Nagellacken: Håller inte lika länge som Depends men näst intill, sitter en vecka i alla fall! Rejäla burkar, bra pensel och fina färger. Det genomskinliga topplacket som finns är dock matt vilket jag kan tycka om som omväxling men gillar man blankt topplack ska man inte köpa detta.

 



Läppglans: Som de flesta andra jag provat; smakar inget konstigt, håller ett par timmar och ger fin glans.

Läppbalsam: Gör läpparna supermjuka men smakar typ Ajax. Stort minus för det tycker jag.

Läppstift i form av en rund kaka: Inget för mig, blir konstig färg av den och konstig konsistens men kan bero på vilken färg man använder också kanske.

Läppenna: Grym! Sitter ordentligt och för det priset kan det inte bli bättre!!!

GUIDE: FÄRGA ÖGONBRYNEN

Igår var det dags att färga ögonbrynen igen, dock hjälper det inte 100% på mig eftersom jag har så jätteglesa bryn men lite bättre blev det och så får jag fylla i resten med en brun ögonskugga. Jag tycker att ett par välformade och lagom ifyllda ögonbryn är lika viktiga som rouge (alltså det viktigaste av allt när det gäller utseendet i ansiktet). Det ramar liksom in ansiktet och ger det struktur.

Den här guiden brukar jag själv följa och det fungerar bra.

1. Köp Depends eller Colorans produkter för hemmafärgning av fransar/bryn. OBS! Jättevarning utfärdas dock för skitprodukten ”Snabbfärgning” som även Depend säljer!  Vill du ha bra drag så fega inte i val av färg. Svart är inte så hårt som det låter, särskilt inte om du har få hårstrån i bryna som jag. Brunt finns också samt brunsvart, men även om du har ljusa bryn kan svart vara bästa alternativet. Du får testa dig fram till rätt nyans! Produkterna är inte särskilt dyra, kostar runt hundralappen, så köp lite olika nyanser om du är osäker.

 

2. Se till att brynen är fullständigt rena och fria från makeup eller oljiga lotions. Du kan dra med en bomullstuss fuktad med ansiktsvatten för att få färgen att fästa bättre. Brynen måste vara snustorra innan du kör igång.

 

3. Blanda ihop enligt instruktionerna i den medföljande lilla plastkoppen. Applicera RIKLIGT med färg på brynen, även utanför. ”Gnussa” in färgen rejält så att den verkligen täcker hela hårstråna, och tryck med den medföljande mascaraborsten så att färgen även ligger nära mot huden.

 

4. Då du täckt varenda hårstrå i brynen there is måste du SNABBT justera bort överflödet. Detta är denna pikanta detalj som många missar. Skit i bruksanvisningen som hänvisar till ”feta krämer” som ska skydda mot missfärgningar på huden eller liknande. Fastnar krämen/färgen på huden så blir du mörk där med liksom, that’s it. Och det gör inget, för det får dina bryn att se mer täta och intensiva ut. MEN då måste du ha preciserat och definierat brynen först. Och detta gör du genom att ta torra tops och försiktigt ”dra” bort överflödig färg, samtidigt som du skulpterar fram en snygg form på ögonbrynen. Börja med att dra bort underifrån och skapa snygga måsvingar. Nästan som att du skulle ha målat dit ögonbrynen med akrylfärg! Ta hellre bort mer än för lite, färgen expanderar ändå under verkningsprocessen och kommer att ge större effekt än du förväntade dig.

 

5. När du fixat en snygg form och har två kolsvarta eller mörkbruna snygga måsvingar till ögonbryn som stirrar mot dig i spegeln och ser så där lagom seriefigursgalen ut – då är det dags att sätta sig och vänta och låta färgen verka! Jag brukar låta den sitta i rejält länge, längre än de rekommenderar. Upp till en halvtimme. Det är ingen fara, det är inte så att brynen trillar av eller nåt.

 

6. Efter verkningstiden torkar du bort färgen först med en torr bomullsrondell. Sedan fuktar du bomullsrondeller/tussar och sköljer bort/gnuggar bort överflödig färg. Därefter är dina bryn nyfärgade och snygga! Överkurs är att i detta lägga plocka dem lite grann med pincett för att skapa en ännu mer perfekt och definierad linje. Klart!

 

Lycka till med era färgningar!

 

Innan samt efter, båda osminkade


HIT ME

Startade morgonen (? snarare natten) med goda knäckemackor, ska ha sista redovisningen den här kursen så nu gäller det! Åkte hemifrån tidigt imorses så är redigt trött...

Som ni märker är det dåligt med blogginspiration från min sida, fattar inte varför men är väl fortfarande i julkoma eller nåt. Så har ni idéér eller önskemål eller något annat så ropa. Annars får ni tålmodigt vänta tills min inspiration kommer tillbaka. Just nu håller jag på dagarna i ända med att planera bröllop minst 4 timmar om dagen och dessutom googlar jag inredning en del och pluggar och det ger inte så mycket att blogga om tyvärr.


MINIMÅL

Sådana här små fillifjongar älskar jag, yummie! En tjock gurkskiva och en fetaostskiva på det - fjoff in i munnen!



TJUGONDAG KNUT

Dagens planer är att skriva klart en analys, tvätta och plocka ner julsakerna. Ikväll väntar en pysselkväll, ska bli kul!

Igår opponerade jag andras texter hela dagen, beatboxade och åt semelkrans, inget fel på det heller.


 


LYXHIPPIE

När jag först såg slokhatten älskade jag den och nu har jag äntligen lyckats hitta en! Matchas med fördel med utställda jeans och kilklackar. Lyxbohem-stilen är snygg, tänk Nicole Richie och du är hemma direkt!


JAG ÄR EN FARA FÖR MIN EGEN EKONOMI

Idag efter skolan kunde jag inte behärska mig, det gick liksom inte att stoppa. Jag gick loss på både rean och nyinkomna vårkläder och det slutade med att det blidde många pengar som gick åt till det, och många kassar. Men jag ser det lite som en belöning för mitt viktminskande, har ju som sagt nått det första målet som jag satte.



SMINKSAMLINGEN ÖKAR MED 25%

Vad har hänt här? Det är de fyra kvinnliga varelserna i familjen Hallman som har köpt smink. Jag hittade ett gaaaalet billigt ställe, ELF, där man kan köpa till riktiga Ullaredspriser fast bättre kvalitet. Mineralsmink finns för 40 spänn, sjukt!

Fattar inte hur jag har kunnat undgå det med tanke på att det figurerar på varannan blogg men nu har även jag upptäckt det i alla fall och är helt frälst på det. Det håller bra, i alla fall det som jag har provat, närmare recension kommer!


 

Min beställning


MÅNDAGAR KAN VARA RÄTT BRA DOM MED

Idag kickade vardagen igång igen! Jag måste säga att jag faktiskt tycker att det var ganska skönt! Som omväxling i alla fall. Jag har handlat till en fruktsallad med massa olika frukter och en klick kesella och ska strax gå och hämta ut ett paket och resten av kvällen längtar jag efter bara en lyx-hemmakväll. Jag tänker sitta och pyssla framför Glee som jag inte hann se i lördags och äta fruktsallad!



UT MED GRANEN

Trots att det inte är tjugondag knut ännu så kastades granen ut idag eftersom den barrar så mycket. Ni ser ju hur alla barren har åkt av, det är visserligen efter att vi dragit ner belysningen och alla grejer men ändå! Blev en jättehög med barr men nu är det dammsuget och klart. Stjärnorna och det andra får stanna kvar ett tag till dock.

Nu är det familjemiddag som står på schemat!





KARAOKE TONIGHT

Efter att ha fått en massa gjort idag så känner jag mig värd en karaokekväll. Jag har ätit tacos med mina systrar och tillhörande män så nu tar vi fram micarna och kör igång med Hot´n cold!



RAPPAKALJA

Igår hade jag en heldag hemma hos min familj som började med att vi städade hemma hos morfar, sedan åt fisksoppa, sjöng karaoke på den här sidan, spelade rappakalja med våran kusin som hälsade på och åt tacopizza och tittade på Let´s dance. Jag hann även med en kort sväng till stan med pappa för att hämta lillebror som varit och lanat över natten och byta lite julklappar.


 

 

 


LYXIG LAXSOPPA

Den här soppan gjorde jag på nyårsafton, vi fixade nämligen förrätten. Tyvärr blev den lite för salt då men igår gjorde jag den igen. Jag älskar den, får se om ni också gör det.

 

4 portioner

300 g laxfilé utan skinn och ben
2 dl torrt vin
2 msk smör
2 msk mjöl
8 dl fiskbuljong
2 dl grädde
1/2 g saffran
peppar

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med buljong och vin.

2. Häll i grädden och låt soppan koka i ca 20 minuter. Häll i mer buljong om soppan blir för tjock.

3. Tillsätt saffran och smaka av med salt och peppar.
4. Skär laxfilén i bitar och låt fisken dra några minuter i soppan.

 

Servera med några brödkrutonger på toppen!

 

 


HÖRDE JAG FROSSA?

Jag menar, det är ju röd dag och idag har jag varit på middag som var godaste på länge! Sedan har jag träffat min kusin och nu är det lite kvällsmys!

Angående designen härinne kan jag säga att bakgrunden är ny men headern mest tillfällig, den ska bytas ut mot något mer passande så fort jag kommit på hur jag vill ha den.


I LOVED YOU FIRST, I LOVED YOU FIRST

Igår var jag i stan med tre fina flickor och åt thai, besökte varenda bröllopsaffär vi hittade; provade olika slöjlängder, fina vita sidenskor med rosetter och alla sorters klänningar. Kom till sist ut med ett leende på läpparna.

I väntan på att det ska öppna äter vi valnötter

 

Snöade massor hela dagen...och massa modd och djup snö på trottoarerna så tog sin lilla tid att komma fram

 

Lunchtime

 


PÄRLOR PÅ RAD

När mamma sa att hon ville ha ett sådant här halsband letade jag förgäves i flera butiker samt webshopar utan att hitta ett enda. Istället köpte jag pärlor och tråd och pärlade ett själv. Som pricken över i:t knöt jag fast en svart sammetsrosett som man kan byta ut om man vill.

 

Nu har jag blivit riktigt lost på idén att göra sina egna halsband då man kan göra dem precis efter sitt eget tycke och smak så vem vet om det dyker upp fler halsbands-tips så småningom

 


BAD ROMANCE

Jag tycker att storyn i Glee kanske inte är den roligaste men deras covers på grymma låtar har jag svårt att stå emot. När det dessutom är på en av mina absolut favoritlåtar så måste jag nästan visa den för er också!

Det roligaste var att de har valt några av de kändaste outfitsen så man känner igen de blå Alexander McQueen-skorna, den rosa klänningen som jag skrev om för nästan exakt ett år sedan, hummerhatten och den vita bubbelklänningen. Den enda som jag inte kände igen var den med massa små mjukisdjur på.

Ikväll är hela familjen bjudna på kvällsmat hos en annan familj, ska bli kul!



ÅRSRESUMÉ 2010 del 2

JULI inleddes med knappt två veckors segling med familjen, en av dessa var på Hönö. Jag kom också på hur snyggt det är med vita naglar, var med och anordnade barnkalas med maskeradtema, hälsade på min kusin i hennes nya lägenhet och var husvakt innan A fick semester och vi var på sommarstället en underbar vecka och jag fyllde år. Började även gå runt med turban på huvudet.

 


 




AUGUSTI de två första veckorna var magi, vi var ute med båten i två veckor och det var det bästa på hela året! Fick även en lättare hjärnskakning som jag lyckades bli av med tills det var dags för en vecka på Gotland. Väl hemma förberedde jag mig för hösten med garderobsrensningar, inköp av nya skrivböcker och pennor. Firade systers födelsedag och plockade kantareller till svampmackor.







SEPTEMBER Började skolan igen och var riktigt inspirerad. Började även experimentera med spolar i håret och kom igång med mina powerwalks efter sommaruppehållet. Bakade rosa macarons till morfars 85-årsdag, började komma in i höst-rytmen med alla bra tv-program och myskvällarna hemma och bjöd hem tjejerna på tjejkväll. Hann även med att rösta, basta, göra massa äpplemos, var smakråd åt blivande brudar och brunchade med mina vänner.

 

 




OKTOBER Var på Ullared och en riktig myshelg med några kompisar! Sedan fick jag noja på att inreda om hemma vilket resulterade i en ny matsalsmöbel, hjälpte en vän att flytta, njöt av höstens sista solstrålar och var i Jönköping och på bröllopsmässa. Firade halloween utklädd till Snövit.


 



NOVEMBER Fick klart höstens projekt i skolan; projektbarbetet och det var dags för mössan att åka på. Gjorde mina efterlängtade kakfat och bjöd svärföräldrarna på fika vid vårt nya bord. Bakade en massa på pumpa, spelade sällskapsspel, vikarierade som lärare och såg den första snön falla. Sa hejdå till farmor och farfar som skulle utomlands i samband med att de bjöd släkten på middag, köpte kilklackar i mocka, hade tacokväll med vänner och hade roligt med mina små kusiner som jag lånade ibland. Kände in julstämningen i stan och firade in första advent med glögg och adventsstjärnor.







DECEMBER Hela månaden var humöret på topp, julen närmade sig ju och det var allmännt accepterat med julstämning! Jag tittade på en av lillebrors matcher, vikarierade litegrann, var på inflyttningsfest, gjorde julgodis och målade leopardnaglar på mig själv. Tittade på luciatåg, passade söta barn, såg tomteparaden i real life, högg gran och julpyntade hemma. Själv julen firades med familj och släkt och under sista delen av månaden var vi nästan hemma hos min familj 24/7. Var på min första julotta, hade kusinträff och avslutade året förkyld men med en rolig nyårsafton!





ÅRSRESUMÉ 2010 del 1

JANUARI Mitt 2010 började med att pannan i huset gick sönder och vi hade ca 13 grader inomhus i dryga veckan. Jag längtade efter att SATC 2 skulle komma på bioduken, åt galna lass med leverpastejsknäcke med gurka och var ute och gick på den metertjocka isen. Började även längta efter vårkollektionerna som trillade in i affärerna och klippte lugg för att få en liten förändring.


 

 




FEBRUARI Jag köpte systemkamera vilket gjorde det roligare att ta bilder, var på födelsedagskalas, skottade snö som en galning och firade Alla hjärtans dag med min älskling. I samma veva bestämde jag mig även för att gå ner i vikt och börja leva hälsosammare vilket jag lyckades med, känns som årets största och bästa beslut faktiskt!








MARS började på bästa sätt med resan till Turkiet som blev ett andningshål i den långa vintern. Fortsättningen av månaden var inte så dum den heller med långbrunch, påskpyssel och så kom jag in i en läsperiod. Till slut började även snön att sakta smälta bort.


 

 

 


APRIL Jag rullar ägg och smäller påskraketer med släkten, känner att våren är här på en dagsutflykt till Smögen och lyssnar nästan sönder årets bästa låt; Telephone. Kunde även skryta med att jag besiktigade bilen för första gången och fick behov av att storstäda och inreda om här hemma. April innehöll även första utefikan och första grillningen samt min systers vernissage och en möhippa. En ganska händelserik månad känns det som.

 

 

MAJ startade regnigt så valborg firades inomhus med tacos och som hundvakt och så var jag på en av mina bästa barndomskompisars bröllop i rosa långklänning. Den bästa helgen tillbringades ute i sommarhuset med ett fint gäng vänner och årets första dopp i havet avverkades också. Parallellt med barndop och studenplanering pluggade jag mer än någonsin till en mattetenta.












JUNI Systers student inleder sommarmånaden med dunder och brak och jag har fått sommarlov! Det blir många dagsturer ut på havet med matsäck, jag ser äntligen SATC 2 och bakar en massa till vårt gemensamma födelsedagsfirande. Snöar in mig på stora ringar och använder dessa flitigt, bland annat på lillasysters skolavslutning. Följer kronprinsessbröllopet med stort intresse, cyklar för att få motion och äventyr, bränner sönder mina stackars ben med kokande margarin och firade en typisk svensk midsommar med ett stort lass vänner!

 

 

 




SKÄRA LÖK

Mina ögon rinner som två niagarafall när jag skär lök så ibland får solbrillorna agera ögonskydd.


 


NÅGRA FRÅGOR

Några roliga frågor som jag hittade, imorgon kommer förhoppningsvis en årsresume i bilder. Delar kanske upp den i två delar så att det inte blir för långt. Godnatt!

 


GODASTE BRÖDET NÅGONSON

Detta måste vara typ det godaste brödet som jag nånsin har smakat, hur gott som helst! PROVA säger jag bara! Jag fick receptet från mamma härom veckan och sedan jag bakade det älskar jag att gå och skära en jättetjock skiva som är proppad med frukt och nötter, bre smör på och ställa mig vid fönstret och titta ut på alla folk som går förbi medan jag äter upp den.


3 bröd


1 l fil
3 dl mörk sirap
1 dl vetegroddar
2 dl havregryn
2 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
5 msk bikarbonat
nötter, torkad frukt (jag hade i ca 300 g hasselnötskärnor+valnötter samt lika mycket russin och aprikoser)


Bland ihop de torra ingredienserna. Tillsätt fil och sirap. Häll i smorda formar i 180 grader i 75 min.



NYÅRSDAGEN

2011 började på bästa sätt, har haft en så skön dag idag. Jag var ensam hemma under dagen så efter att jag diskat upp alla tusentals glas och tallrikar från gårkvällen tittade jag på Brudens bäste man och läste.

Sedan åt vi oss mätta på sju sorters kakor-fika; mamma och pappa hade bjudit mina och syrrans svärföräldrar plus vi och våra män så det var rena släktfikat. På kvällen blev vi kvar där och beställde pizza och tittade på Patrik 1,5. Faktiskt väldigt bra tyckte jag!



NYTT ÅR!

Vilken mysig nyårsafton jag hade i går, firade med några få vänner, mer kvalitet än kvantitet alltså. Vi började med en fördrink och sedan lagade vi mat tillsammans. Det blev laxsoppa med brödkrutonger till förrätt, smördegsinbakad fläskfilé och hasselbackspotatis till varmrätt och så hade Anna gjort en jättegod chokladtårta till dessert. Mums! Sedan spelade vi roliga spel och lagom till tolvslaget gick vi ut och räknade ner till det nya året, och sen, ja sen tittade vi på roliga klipp och när vi tjejer tröttnade på det så körde vi tre omgångar av vårt favoritspel Ticket to Ride och tog fram Paradisasken + massa frukt och godis. Inte helt fel!