Resteröds

Jag hittade riktigt bra saker på resteröds faktiskt. Det var något stressigt för mamma och pappa hämtade oss med bilen efter en halvtimme men litegrann hann jag prova i alla fall. Det blev en skjortklänning, en hel del underkläder, en tröja och lite julklappar. Bara för att kameran e paj så blir de ingen bild eller nåt.

Farmor 65 år

Hej läsare! Ni kan inte gissa hur trött jag är! Jag sov fem timmar i natt men var pigg idag när vi firade farmor men efter det omtalade tunn-badet blev jag slö men piggades upp sen när jag lekte kurragömma med mina småkusiner. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg.

Det började med att vi alla kom til lfarmof och farfar med presenterna, jag, xina o andreas gav en stor korg med spa-produkter inslaget i cellofan så det såg bättre ut än det nog var. Där fick vi lussebullar, pepparkakor och annat gott och varm choklad för det hade alltid pappa och hans bröder på 1:a advent när dom var små. Sen åkte vi iväg och på vägen skulle vi räkna olika saker, vi var nog bäst i våran bil tror jag. Carro och dom somnade så Pontus räknade ensam, vilket tydligen inte gick så bra. Sofia och Matilda räknade lite fel så dom hade helt för många av allting men alla vann varsin liten julsak i alla fall för det. jag fick ett äpple som man sätter på toppen av pinnen i skinkan :)

Stället vi kom fram till var Tofta gård i Ellös, och vi gick en promenad till sjöbodarna där vi drack glögg och pepparkakor, i en busskur för det regnade lite. Hög mysfaktor haha.

Sedan åt vi middag på stället, det var någon perfekt tillagad kyckling med grönt ris, ingen barnmat riktigt men det var gott för oss andra i alla fall. Sedan var det roliga, vi badade i stora tunnor! Det fanns två stycken så vi satte alla gubbar+Pontus i den ena så tog alla vi tjejer den andra, under tiden man satt fick man stoppa i vedträn med jämna mellanrum. Det var jättemysigt, det ska jag göra med mina kompisar någon gång, om någon av er ska gifta sig på vintern så e de perfekt att ha med i möhippan! I alla fall så satt vi där jättelänge, kidsen gillade tydligen att skvätta vatten tyvärr, det blev jätteskitigt efter ett tag av alla hudavlagringar och all smuts som man har på sig. Det hade ju inte direkt klor eller renande system där så i slutet luktade det rätt skabbigt om man doppade ner näsan och gjorde ett prov. Jag, Carro och Kicki satt i flera timmar tills vi blev upptvingade för då skulle vi dricka kaffe och äta GODA kanelbullar innan vi åkte hem till farmor och farfar igen.

Väl där så blev de ännu mer mat (som sagt, vi har ätit minst en gång i timmen förutom när vi badade då) och farmor hade gjort äggost och massa frukter fanns det. "Som på julafton" sa Carro och det var det!



Jakob trodde att Carro gjorde reklam för moster Svea


Födelsedagsbarnet!


Matilda

Pontus


Middag



Sedan var det bad, Matilda, Sofia och Susanne körde med mössa


Här badas det


En del hade lite mer plats än andra skulle man ju kunna påstå... men då fattades Simon, Andreas och Johannes å andra sidan


Även jag lyckades fastna på en bild

Jag just nu

Jag har försökt att publicera ett inlägg om idag men det tog en väldig tid för internet var segt så jag gör det imorgon för jag är så trött och vill sova nu. Nu känner jag mig glad, jag har haft en perfekt dag, tagit en lång, varm dusch och sett en en film, Suburban girl. Nu sitter jag i en stor säng med sidenlakan och skriver på en laptop med sänglampan tänd och är så trött att jag komemr somna på en gång. Jag älskar att sitta i sängen och läsa, titta på film eller göra något, det är mysigt. Tyvärr är jag ensam, det är lite tråkigt att inte ha någon att prata med men det går bra ett tag.

Imorgon klockan tio ska jag gå till Resteröds, dom har utförsäljning av lagret, visserligen började det igår men jag ska kolla om dom har något kvar.

Godnatt, jag sovver nästan nu!

Update

Här kommer lite fina bilder från våran tjejkväll igår, låt bilderna tala!













Sent

Mysikgt ikväll, vi åt tacos, och grejade innan det en och en halv timme med tekniken för att de skulle funka med lite singstar, haha. Alla mina killkompisar, nästan i alla fall, skulle säga "tjejer!" med förakt i rösten om dom var här nu. Haha, nä ja vet att dom älskar oss ändå fast vi inte e så haj på allt. Esther blev kvar här när dom andra gick så nu har vi suttit och pratat mer än två timmar om komplicerade saker- som vanligt. Killar och andra problem som finns. "Andra problem", de lät inte bra, men missförstå mig rätt som man säger. Jag har bilder från ikväll men dom kommer imorgon och bilder från imorgon plus ett inlägg lovar jag er.

Oj, nu har klockan blivit halv tre och jag ska upp åtta imorgon för att fira farmor hela dagen som sagt, jag ska sova hårt nu! ;) puss på er!

Stackars unge!

Jag var inne på svenskanamn.se och där har dom en namngenerator där man skriver i föräldrarnas namn så får man ett förslag på vad ens barn passar att heta utifrån massa olika kriterier. Den föreslog att mina och Andreas barn ska heta Emilia och Evald. Haha, det där sista Evald betackar jag mig verkligen från, haha kom nu lille Evald så ska du få din välling. Stackars unge att bli mobbad i skolan säger jag bara, inte bara i skolan, hela livet tills han går i pension då det är normanlt att heta sånt. Näe, tacka vet ja Liam de gillar ja bättre

Helgschemat

Jag är smått upprörd nu av vissa anledningar. Kicki gick precis hem, vi satt och dryftade saker ut och in ett tag men nu är jag ensam. Andrea har ju åkt iväg och kommer inte förrän på söndag så jag är ensam nu, lite ovant kan man säga men det är säkert nyttigt det med. Men jag saknar honom redan faktiskt.

Men det ska bli en rolig helg ändå, imorgon kommer esther, kicki o ellen hit på lite tjejhemmakväll, myys! På lördag är det verkligen stora dagen liksom, farmor fyller år på söndagen och på lördag blir det överraskning för hela släkten och vi ska ha med badkläder och varma kläder. Vi har klurat och klurat och förslaget är att det är bad i stora badtunnor och sen julbord men det får man väl se. Det ska bli sjukt kul ändå, jag längtar dit och till imorgon kväll såklart.

Nu ska jag sova tänkte ja, eller ja klockan va visst inte så mycket så jag kan nog inte somna än men om en timme eller nåt då. Det tråkigaste som finns är att vara trött en fredag eller lördagkväll tycker ja. Här får ni en sleten bild på mig i alla fall, Man har en bror som har glömt 4 chokladkakor på bordet och en kille som glömmer polkagrisstänger där så man får ju hålla koll på det åt dom

dagskväll eller lördagskväll.

Min och Annas skopakt

Har nån medlidande med en som sitter och deppar över vädret som bara droppar ner och plaskar i pölarna. Nä, men det är rätt tråkigt faktiskt men jag sitter hos Anna och pluggar nu med Esther och Simon. Anna har bjudit oss på soppa precis så nu är vi mätta och goa. Jag ska snart gå upp och duscha för jag är rätt skabbig nu, sen ska jag gå och städa med Xina på tandläkaren, jag ska visa henne hur man gör med dom nya stuffsen.

Anna har skoförevisning för oss här, vi har bildat en pakt där man köper skor på coop för de e billigt och bra. Anna vet inte om det men det har vi ändå.


Anna spanar skor-inte! Hon tänker på sina små älsklingsskor bara

Behöver mer plats!

Jag har precis knökat in alla filmer så att de står fint på en rad, lyckades få in dem på en hylla till slut. Nu har jag kommit till nästa projekt, att få in allting i badrumsskåpen, jag har plockat ut allt smink och tandvårdsprodukter, men kvar är alla flaskor med shampo, rengöringsprodukter, ansiktsmasker, remover o sånt. Och nu är det lagom mycket saker när jag har tagit ut allt detta! Hur ska jag göra, jag har lagt en mask nu i alla fall, en sak mindre att få in. Men det hör tyvärr till att bo trångt när man studerar. Men vänta till sen, då ska jag ha många badrumsskåp och STORA garderober


Nackspärr

Hej kom och hjälp mig,jag har nackspärr, har nog inte haft något liknande sen jag hade ryggskott för typ 5 år sen. De va längesen jag hade de nu, typ två år sen kanske, jag brukar få de ibland tyvärr. Jag luffar runt i Andreas morgonrock(skabbar ner den istället för mig egen), duntofflor och den stora fula kragen. Sitter och tittar på den ena filmen efter den andra hela dagen, finns inte så mycket man kan göra när man knappt kan röra sig. När jag ska resa mig upp ur sängen är det omöjligt, huvudet följer inte med och det gör jätteont så Andreas får lyfta upp mig varenda gång, så handikappad man kan känna sig!

Det är lite snö ute, lagom mycket ifall det skulle smälta bort :)

 


Det är så mysigt hemma hos oss nu!

Nu börjar det bli jul hemma hos oss, julgardiner, julstjärnor, julmust och röda ljus. En vecka för tidigt kanske men varför vänta? :)


Mina älsklingar (en jättegammal bild)


Skön dag!

Fredag idag, gött! Jag skickade in min hemtenta igår så jag har suttit och surfat hela dagen, läst bloggar och kollat på bilder osv. Nu känenr jag att jag måste gå ut snart och få lite frisk luft innan det blir mörkt. Det är perfekt väder idag, kallt, frost, tom. lite snö och strålande sol som man säger!!! Härligt! See you later alligator (där va ja fyndig...höhö)


Vi har inte genusperspektiven från 1958

Andreas: Egentligen är det din uppgift att diska

Linda: Nej, det är det inte, vi turas om

Andreas: Jo om man ser till genusperspektiven från 1958

Linda: Så bra att vi inte går efter dom här hemma då!

Andreas: Jo det gör vi!

Linda (hoppar på Andreas): Säg att vi inte gör det"

Andreas: Nej!

Efter mycket svett och muskelkraft lyckas ja få ut han utanför dörren och som tur är skrattar han så mycket så att jag klarar av att hålla igen dörren.

Linda: Säg att vi inte gör det!

Andreas: Okej

Linda: Säg såhär: Vi har inte genusperspektive från 1958 hemma hos oss!

Efter många försök...

Andreas: Vi har inte genusperspektive från 1958 hemma hos oss!

Fint avslut på dagen


 


Fint avslut på dagen att titta på iRobot och äta vanilglass!

Plugg med Anna

Tisdag och man är hemma för att skriva på en hemtenta om kunskap och makt, då träffar man Anna och så sitter vi och pluggar tillsammans. Hon pluggar och jag redigerar film, för min hemtenta kom ut först nu på nätet så jag ska hämta den nu. Vi åt världens godaste mat hos hennes mamma, morot och potatissoppa med bacon i. Till det baguette med brieost-JÄTTEgott!!! Nu sitter vi igen framför varsin dator, socialt!


Egentid

Jag var helt slut när jag kom hem från skolan så jag ställde mig i duschen och tog en lång varm dusch, så nu känner jag mig lite fräschare. Alldeles strax ska jag till Fredrika som fyller 21 idag, på lite kalas. Ska försöka orka med det, jag är trött, somnade till och med på vägen hem i bilen. Jag har det nämligen lite lyx idag för jag åkte bil med pappa hem och från skolan så fick jag sova längre och kom hem tidigare, fast jag har ändå varit i skolan 10 timmar idag. Puss hej


Söndagspyssel

Nu har jag gjort färdigt allt plugg för helgen och så har vi haft lite fixare-dag här hemma; tvättat, fylt på spolarvätska på bilen (obs, inte min förtjänst kanske ;)...

Nu börjar det bli dax för middag och Andreas står och steker kotletter och gör hasselbackspotatis till oss så det är snart klart. Det ska bli jättegott! Jag klagade innan han gick och handlade att vi bara äter pizza, pasta o korv/köttbullar, pastagratäng och sånna enkla saker till vardags så nu blir det helgmiddag! Nu va de klart, så hej!

2 flugor

Igårkväll slog vi två flugor i en smäll, singstar och kusinkväll. Fast kusinkvällen var mer att det bara blev så, Jonas var den enda som inte var kusin märkte vi efter ett tag. Det var vädigt kul, vi höll på i tre timmar tror jag och rösten kändes sådär pigg efter det men det var ju kul så det får man väl offra. Eftersom en bild säger mer än tusen ord så visar jag inte bara en utan flera bilder.


Kicki hade med sig fina blommor till mig!!!


Kusiner!

















Middag hos Blads

Idag var vi hos Blads och åt middag, direkt efter att jag hade vaknat och gått upp. Ni förstår själva... Nu pluggar jag och snart ska jag bädda och plocka iordning lite här för det är singstar-party här ikväll...


Paketkalender

Istället för att börja plugga har jag slagit in julklappar som jag har köpt till våran paketadventskalender, ni vet en sådan där man öppnar ett paket varje dag. Vi har alltid haft en sån hemma och då har man fått 4 paket var men nu blir det ju 12 paket som man får!


bredbandsproblem som inte ens är intressant

Jag har precis gjort kycklingnuggets med ris och currysås som jag sitter och smaskar i mig, som kompensation till att jag ätit nudlar och korv halva veckan. Om ni tycket att jag skriver om mat hela tiden beror det på att jag alltid äter framför datorn när jag är ensam hemma, och det blir att man skriver om det då. Något så tråkigt som mat.

Ikväll ska klassen ha after work inne i Uddevalla men jag känner mig inte så jättepigg så jag får se lite hur jag gör när det närmar sig. Dessutom ska vi träffa Jennys och Jakob ikväll egentligen så...Den som lever får se alltså.

Jag hoppas att våran hyresvärd fixar så vi kan börja använda bredbandet snart. Jag får ångest över trådlösa bredband som tar en timme att komma in på en sida, om man ens gör det. Nu har vi pappas trådlösa och det ska tydligen vara ett väldigt bra enligt Johannes och Simon men jag får ändå ångest när jag ser dom små gröna plupparna ner på listen som inte har kommit alls långt. Dessutom installerade Simon om datorn förra helgen för oss och då försvann allt som jag höll på att ladda ner, typ 20 saker och av dom var det typ 5 filmer så jag är lite lessen för de. Men när bredbandet kommer då SKA JAG MINSANN LADDA HEM SKITEN IGEN!


fredag=helg

Morning som dom säger i USA!

Det regnar ute idag, någon gång borde det ta slut tycker jag men så är det tydligen inte, ja men idag är det fredag! Och då innebär det att helgen börjar idag, fredagar är ju bästa dagen på veckan verkligen! Denna helgen har jag inte planerat något alls, det är en ganska fri helg kan man säga, skönt om man inte har bokat in något roligt.

Nu ska jag klä på mig och gå till bussen så att jag inte missar den. Ha de bra idag!

I fas

Precis hemkommen från ännu en skoldag och riktigt hungrig så de blev korv och nudlar som jag har jort tre dar i rad nu. Allsidig kost, vad är det för något? Ja, det skulle jag behöva en lektion i tror jag

Nu känenr jag äntligen att jag börjar komma i fas med livet på nåt sätt. Jag accepterar att det är mörkt ute när jag kommer hem från skolan utan att känna ångest (milt uttryckt) och jag har faktiskt läst allting och gjort allting som vi ska ha gjort i skolan. Det sista är märkligt för det är meningen att man inte ska hinna göra allt, det går nämligen inte att hinna om man inte stressar så det får jag göra då. Ja men låt oss inte tala om sådana tråkiga saker, det finns väl roliga saker som sätter guldkant på tillvaron som det så fint heter. Imorgon kommer Jakob och Jennys till Ljungskile till exempel och på lördag är det bara en vecka kvar till Ullared! Jag längtar...!

Kram nu ska jag tvätta (*jippi va kul*)

Julen närmar sig!

Idag var det kort dag i skolan, kom hem vid två fast jag försov mig imorse, inte lika kul. Vi hade inga vanliga seminarier och föreläsningar idag utan workshop istället. Det  var mer som att leka, vi stog i en ring och skickade en "svisch" (svischljud alltså) till varandra, skrev poesi när  vi sa ett ord var och kastade vaser från Palestina mellan oss osv... Jättekul!


När jag gick igenom Nordstan på väg till tåget hade dom börjat sätta upp julpynt, så mysigt det var!

Nu har jag tittat på "wedding crashers" hahaha, kul!

 

Gröt och badrumsskåp

Det blev en bra gröt till slut- nu sätter vi upp ett badrumsskåp som mamma köpt med från IKEA idag, behövs för alla stuffs som finns inknökade i vårat nuvarande spegelskåp.


Utslitna frasen "jag är inte så farlig som jag verkar" hamnar i rätt situation

Nu har jag städat och vaktar, med mitt liv, risgrynsgröten som står på spisen. Det är livsfarligt att göra risgrynsgröt och stuvade makaroner, båda två har en underlig förmåga att koka upp och bränna när man vänder ryggen till bara en minut. Som jag gör nu. Men det är ingen fara, springer mellan datorn och spisen, det är då man ska ha en laptop så att man kan sätta sig ute i köket. Men det ger säkert bra träning i blodtrycksfall detta.

Förresten har jag en söt kille som köpte choklad till mig idag när jag satt och försökte läsa lite och satt och klagade och lät alla dåliga saker komma över honom. Jag vet, jag är inte värd honom, men tydligen har jag tur eftersom han verkar gilla mig ändå ;) Nu försöker jag vara exemplarisk och gör risgrynsgröt till honom som han längtar efter.

Ja, jag försöker intala mig själv att det är han som vill ha det men egentligen är det jag.

Ja, jag är inte så hemsk som det låter ...

Hur mår människan? ;)

När det spöregnar och är mörkt ute, då förstår man att folk blir deprimerade och får ångest, det är helt accepterat då anser jag. När det dessutom är kolsvart ute förutom gatlamporna och man inser att man har vaknat av att huset skakat till av grävmaskinerna som hoppar fram ute på gatan, då erkänner man gärna att det är helt naturligt att man blir både schizofren och autistisk på samma gång.

Det kändes så när jag vaknade imorse faktiskt men jag kom mig upp till slut och tuggade i mig mina två frallor med alldelse för mycket kolhydrater och min varma choklad innehållades till största delen socker. Nu låter jag väl positiv? Knappast.

Det sista var lite överdrivet, men det är jobbigt att komma ur sängen när det är så mörkt och tråkigt ute. Men hösten har ändå gått fort tycker jag, skitfort om man jämför med andra höstar. Nu är det snart jul och jag ska till Ullared och spendera innan dess! Mina stövlar har nästan gått sönder såg jag idag på tåget så jag måste skaffa ett par nya, denna gången ska det vara ett par höga svarta. Kanske kan hitta några i någon skoaffär i Ullared...

Släktmiddag

Nu har vi precis kommit hem från släktmiddag hos Evert och Anna-Stina, väldigt trevliga nya släktingar var det! Det var god middag med efterrätt och sedan tårta lite senare, jag känner mig rätt så däst nu. Dessutom spelade jag typ bordshockey och det blev man lite varm av.
Nu ska jag plugga lite och älsklingen diskar, skönt med hemmakväll, ladda för veckan kan behövas.

Bloggproblem

Det är lite sisådär med bloggen nuförtiden, det tar en evig tid att komma in på den men idag gick det faktiskt.

Vi skulle egentligen åkt med Andreas jobb till Göteborg lör-sön på firmafest men sen ångrade vi oss i sista minuten. Så det blev inget sånt till slut så vi roade oss med att åka till Torp med Simon och Johannes istället. Vi köpte karaoke-mickar som vi skulle ha till våran singstar-kväll. Vi sjöng lite singstar men det krånglade lite med micken tyvärr. Det blev "fast and the furious" och en promenad också!


Thaimat


Simon hade koll på grejerna


Synn att inte kung i baren fanns med men då får man nöja sig med andra låtar


Snyggt Xina!


Filmpose


Smink och hudvårdsparty

Igår va det kul! Jag hade som sagt hudvårdsklass här hemma, var jälv på det för några veckor sedan men nu hade jag själv bjudit folk hit. Esther, Xina och farmor . Vi hade säkert 20 ollika produkter i ansiktet innan vi var klara. Skönt att få en riktig genomkörare av ansiktet. Farmor råkade ta läppbalsam runt ögonen, trodde man skulle blanda det med ögonkrämen och Xinas ögon började rinna av mascaran, hon är lite känslig och denna funkade faktiskt inte. Det var sjukt kul och här kommer några heta bilder!


Koncentrationen på topp!



Kicki fick till en riktig pussmun med ett hallonfärgat lipgloss, syns inte riktigt


jag köpte en foundation som inte bara funkar som make
utan skyddar från föroreningar i luften och strålning

och ett rosa lipgloss

Finns aldrig när man behöver dom!

Hej, såhär mår jag idag(=piss). JAG HAR JÄTTEONT I MAGEN och det finns inga värktabletter hemma. Ska masa mig iväg till apoteket innan jag går till bussen hade jag tänkt.  Måste till skolan idag, men jag vill inte :( Hoppar över en föreläsning i alla fall.



Morgonsvammel

Va segt det är att komma in här då! Fattar inte det...men det är nog att vi fortfarande har trådlöst bredband som visserligen ska vara ganska bra men det segar ju ner än då när man har massa saker uppe samtidig och så. I alla fall så är det därför jag skriver rätt sällan, det tar ju fem minuter att komma in på denna sidan just. Dom flesta andra går ganska normalt.

Ikväll ska jag ha en hudvårdsklass här hemma, jag blev inspirerad när jag var hos Cilla förra gången så ikväll har jag bjudit hit Xina, Esther och så farmor :) Hoppas vi får plats bara men det får man väl tro. Det ska bli kul, Esther o Xina trodde som jag att det var typ som ett tupperwareparty men det är ju rätt mycket roligare än så, synn bara att det är dyra produkter.


Xina skrev nu att tåget var 1,5 h försenat, då ska man inte ta tåget i alla fall!

Obama!

YES! Inatt var det Obama som tog hem det, ganska väntat i och för sig men man kunde inte veta.
Ny framtid för USA och världen- det lät fint


Mums!

Vad sägs om dagens frukost? Mums, säger jag! Sprang ner till affären i morses när jag vaknade och köpte choklad och färskt bröd, LYX! Så nu har jag suttit här och smaskat i mig. Ska inte ner till skolan förrän tre idag så jag har tid på mig.


Kort men sant

Idag har jag varit hela dagen hos mamma och pappa och hjälpt till att byta deras kök, ja jag hjälpte inte till så mycket kanske. Jag o Klara fixade inredningen i skåpen och vi hann ungefär ett högt skåp, sen gick jag och Kicki hem till mig och gjorde middag till alla människor. Fatta elva pers som ska äta middag i en etta, spännaden by the way. Ja och sen gick jag och jobbade innan folk ens hade börjat på efterrätten, kom hem nyss och nu ska jag duscha innan jag gör något annat. Ni märker kanske hur bra det går med dom förhoppningarna men NU SKA JAG GÖRA DET!

ursäkten

Nu var det längesen jag var här och skrev men det kan bero på att jag har haft ganska fullt upp. Igårkväll var vi hos Johannes och åt tacos och tittade på Bruce den allsmäktige (Kickis favorit, passar hennes humor klockrent!) Mysig hemmakväll kan man säga.