Arkivet

Det blev senare än väntat, kom hem alldeles för tre minuter sen men jag har med mig några bilder hem. Hittade några på mig i skolans arkiv när jag satt och knåpade ihop ett bildspel på eleverna i eftermiddags. Bilder från en utflykt i våras, till en medeltidsby någonstans öster om Göteborg.

 



Lång onsdag

Godmorgon!

Just nu håller jag på att styla till håret med plattången, den här dagen bjuder på över tolv timmar i skolan, så i med en massa hårsprej bara så det håller. Jag ska vara där hela eftermiddagen tills det är föräldramöte på kvällen. Jag har lovat att fotografera under dagen och fixa ett bildspel tills kvällen bland annat och så är det möten och det vanliga, planera morgondagen, rätta böcker osv. Men jag har laddat upp med mycket äpplen i väskan och i värsta fall finns ju kaffeautomaten så att man kan ta en macchiato eller en varm choklad. Så ha en bra dag idag så hörs vi ikväll.






090929

Idag blev det en liten runda i skogen med Andreas, sedan åkte vi hem och gjorde mannagrynsgröt som kokade över i första försöket när jag stod i duschen och Andreas stod i dörren och pratade med sina föräldrar. Men nu sitter vi med gröt och kanel framför House, nyduschade och fräscha.




Kvällsmusik

Mika - Blame it on the girls


Happy Monday

Den här måndagen började min praktik som varar i två och en halv vecka. Jag älskar det! Det är inte nådigt roligt, mycket roligare än att sitta i skolbänken och ha tråkigt. Dagarna är längre nu men jag gillar det ändå, idag var min lärare där och bedämde mig, jag hade tydligen "talang" så det är ju i alla fall roligt.

Ja, jag är på ett solskenshumör idag, måndag eller vaddå?! Vet inte varför, jo jag älskar min praktik, jag är inte stressad över att hinna med allt jag vanligtvis gör då jag skippar jogginrundan idag, jag sitter i min nya fina kofta och ska beställa ett par nya skor från nelly och solen börjar titta fram. Dessutom har jag på Mikas nya album, som är GRYMT! har väntat på det i flera veckor och i helgen släpptes det och jag tänker inte på de tråkiga saker som finns. Bland annat att jag har ont i huvudet som jag har börjat få allt oftare, från en gång om året till en gång i månaden. Långa skoldagar med dåliga och oregelbundet matintag är nog svaret.

Nu ska jag tvätta lite...Ha en bra måndagskväll allihop!


Brunch

Söndagen bestod av en jättegod brunch, sedan föräldrabesök och på kvällen två filmer, klyftpotatis och thaikyckling och faktiskt en promenad också.




Ni måste se detta...

...som jag hittade på Fokis blogg. Alltså allvarligt, vad söker människor på egentligen? Haha


Vi snackar om Parkinson som går på ettan ikväll




Då så

Då var den tentan gjord, halleluja om jag klarade den alltså, det återstår att se men jag tror det. Nu håller jag på att diska, städa och byta sänglakan innan jag ska träffa min broder. Andreas jobbar idag så nu blir det mycket komptid jag tänkte göra allt sånt innan han kommer hem. Inte så kul att vara trött efter en 6-dagars arbetsvecka och så kommer man hem och det första man ska göra är att storstäda.

PS. Igårkväll fixade det sig faktiskt i affären, jag köpte baguetter med massa goa pålägg DS


Fredagsmys och tentaångest

Ska gå och handla lite fredagsmys till ikväll men har zero inspiration så jag får se i affären vad det blir. Känner för kycklingpaj eller pannkakor men hinner inte stå och göra det. För första gången inför en tenta har jag inte full koll, alltså jag har nån sorts blackout, minns plötsligt ingenting så därför har jag panik på riktigt. Att göra omtenta finns liksom inte i min tankevärld. Kanske dags att föra in den tanken i medvetandet, åtminstone stoppa in den någonstans långt bak i huvudet.

Men nu var det fredagsmys jag skulle fixa ja, ikväll är det ju kvällen när idol börjar bli spännande så det måste jag se. Sen blir det tidigt i bingen och upp i ottan för att åka till stan och skriva en tenta. Sen är man friiiii som fåååågeln. För ett tag i alla fall.


Linda&Julia-eftermiddag

Det blev inte alls en så effektiv dag som jag hade hoppats, det blev föör tråkigt att sitta ensam hemma och plugga så jag gick hem till mamma och pappa där jag plockade med mig några röda äpplen som jag har lagt upp i en skål. Sedan stekte jag och Julia ägg och åt lite mellanmål, vi skulle ju ut på vår joggingrunda men pappa skulle också ut så vi  väntade på honom och under tiden tjatade Julia på mig att jag inte skulle läsa i hennes tidningar utan vara social istället. Ja, nu sitter jag i soffan, nyduschad och helt slut i kroppen, vet inte varför. Det brukar inte bli så men jag orkade knappt lyfta vattenkannan förut, var helt skakig. Men det är säkert bara ett tecken på att jag har tränat dom, ehm ja....



Alla grönsaker är nyttiga

Till middag ska den lille vegetarianen äta potatismos med grillade haricots vert och jordnötter. Ska gå och hämta en bok på min praktikskola nu som jag måste ha när jag pluggar inför tentan. Hoppas inte det är någon i personalrummet när jag kommer dit, jag ser ut som en korsning mellan en risbuske och en ... (nåt annat)

Dagens planer är att sedan ta den dagliga joggingrundan och göra det dagliga städjobbet. Ikväll blir det att plocka lite här hemma och plugga lite och kika lite på tv och sådär. ja, ni vet.


Mjukis-onsdag

Det är inte riktigt men själva bredbandet har en svår period nu s ådärför jag itne uppdaterar så ofta hitintills i alla fall. Det fungerar inte alls så jag får springa till folk och låna hela tiden. Vansinnigt jag vet, det borde funka då man betalar sin hyresvärd för det men tydligen inte. Jag och Anna (vi är grannar) funderade igår på om det är så att det är inställt så att bara en kommer åt det varje dag för det har varit så att det har fungerat för henne en dag, nästa dag för mig osv. BULLSHIT!

Idag la min hjärna av också mitt på dan, det är inte bra med för mycket lärdom så efter en förmiddag med plugg åkte jag med mamma och Kicki till Stenungstorg och shoppade lite istället. Mycket trevligare och sen stack jag och Julia ut på en runda i skogen. Härligt, härligt!

Nu ska jag göra iordning fruktyoghurt med havrekuddar tills det är idol-dags.


Längtan

Just nu hoppas jag bara att det ska bli kalla dina höstdagar med varma halsdukar och sköna UGGs på fötterna och efter det ska det bli december. All julstämning, advent, julförberedelser, julmusik (som jag visserligen redan har böjat lyssna på...) och massa mys bara. Men nu är det nåt äckligt mellanting, vissa dagar är det fint väder men som idag när det är dimmigt och regnigt ute då kan det lika gärna spola fram en månad eller nåt och bli sådär kallt och soligt.

Nu ska jag börja plugga till lördagens tenta, har tänt ljus med chokladdoft och laddat med massa röda äpplen så nu ska det pluggas här!


Ute i skogen bland svamp och blåbär

Idag var jag uppe i skogen och joggade helt själv, dom andra hade andra saker på G så jag tog mp3spelaren och hoppade in i bilen och drog ett varv själv. Kändes som att man sprang mycket bättre idag, jag var påjagad av en gubbe som sprang bakom och jag ville inte att han skulle springa om. Imorgon ska jag plugga hela dagen förhoppnignsvis så nu ska jag lägga mig och läsa lite skönlitteratur som omväxling.

 

 




Lördag

igårkväll hade vi inflyttningsfest med en massa folk, vi åt tacopaj och under tiden skulle alla göra en sak som stod på en lapp. Tåflörta med grannen, halsa ur saftkannan, sitta och nynna på julsånger osv... Vi fick en massa fina blommor och andra bra inflyttningspresenter som brandfiltar och kakböcker. Sedan sjöng vi singstar, lekte 4 i en soffa och hängde ut genom fönstrena och vaktade Ljungskile från knarkare.

Fina inflyttningspresenter!

Esther och Kicki

Singstar


Fredagsplaner

Har ätit lunch, potatismos (min nya favorit) och vitlöksbiffar så nu är jag mätt och go. Och känner mig ganska duktig då jag har pluggat ett par sidor i boken, jag fastnade framför en film på sexan som jag inte kunde slita mig från så det blev inte så mycket gjort som jag hade hoppats men det får jag ta igen nästa vecka. Nu ska jag ta på mig nåt annat leggings och hoodtröja för ikväll ska vi hem till syrran och äta pitabröd och spela spel och kolla på film med ett mysgäng. (Vet i och för sig inte vilka som kommer men det är alltid mysigt med fredagsmys ;)


Fina naglar

Godmorgon!

Dagen började inte bra, jag målade naglarna i en lila färg från Viva la Diva och lät det torka och så men efter att jag hade städat så hade det ändå blivit en massa märken i färgen så nu har jag suttit och gjort om dom, fast fransk manikyr nu, jag lessnade på den färgen så den åker ur badrumsskåpet på direkten. Det blev i alla fall fina naglar till slut efter mycket tid och nu ska jag sätta mig med föreläsnignsanteckningar och stenciler för att plugga lite inför nästa veckas tenta. Det är hemstudier idag, inte ledig dag som jag gärna tror annars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Onsdag

Här sitter jag som en liten gumma och mumsar på nykokat äpplemos med mjölk, gottgott! En pyamas från 1952 har jag hittat längst ner i en låda också, elelr i alla fall från 1998. Idag har jag ordnat med en massa saker, satt upp klädstångar och ordnat med alla våra kläder i sovrummet, lagt ut kameror på tradera och så har jag sytt en sängkappa till sängen. Det blev bra och gick mycket snabbare än vad jag trodde, tog ungefär tre timmar eller något. Passade även på när jag hade symaskinen framme och sy in en kjol och en klänning, det är skönt att bara kunna sy in ett plagg lite om det sitter lite fel på något ställe.

Imorgon väntar en långdag i skolan och sedan en joggingtur förhoppningsvis, det är ju helg för mig då eftersom jag är ledig på fredag!


Äppleskörd

Fy vad seg man blir av att sova för lite, när jag satt på bussen hem (efter en väldigt bra föreläsning) somnade jag nästan till men vaknade till när jag kom till tvättstugan och såg all tvätt som skulle hängas upp. Heheeee.

Idag har jag kokat klart äppledricka som jag började med igår, jag är i tagen nu, har gjort plommonsylt, äpplepajer och nu äppledricka. Nu är det bara äpplemoset kvar men det hinner jag inte ta nu för nu ska jag gå till posten och hämta ut två paket som har kommit, ett med klädstångar från IKEA och ett med ett par stövlar från Haléns. Jag hoppas dom passar för dom var supersnygga! Sedan blir det idol ikväll I guess, det är trots allt kul med alla som tror att dom kan sjunga (inte för att jag säger att jag är bättre än dom men en del är ju ofattbart dåliga, hur kan dom ens tro att dom ska komma med???)


Finn ett fel

Gympadojorna, ja! Men det är faktiskt så att jag ska gå och göra mitt städjobb innan jag ska ut och springa med Xina och därför åkte dessa på nu. Apropå ingenting har vi kommit igång att jogga, Kicki hävdar att det är för att vi sak utomlands snart men jag tror inte det kommer hjälpa då det inte är så många veckor till dess. Men det är gött efteråt, igår gjorde jag träningar med en liten armhävningsmaskin efteråt också och Andreas ska köpa en yogamatta att göra sit-ups på så då kan jag låna den kanske, om jag orkar...

Nu ska jag vägen om Anna som har kommit hem från sjukhuset igår och muntra upp henne lite med röda trädgårdsäpplen inslagna i cellofan.


Bio och kebab

Igårkväll var vi på bio och såg filmen G.I.Joe med kusinerna, en grym film om ni frågar mig, rena motsatsen till "Sommaren med Göran" som vi hade tänkt att se från början. Sedan gick vi och åt kebab på Pingvin, väldigt trevligt var det!

Kicki och Jonatan

Jocke


Just nu

Just här, just nu ser det ut såhär. Berg av plugg som ska plöjas igenom men ändå sitter jag med bloggen. Men för att inte behöva sitta i helgen och hela dagen imorgon tänkte jag köra hela kvällen så får vi se hur långt jag hinner. Ska snart äta hemmagjord äpplekräm, Andreas äter hellre nudlar eller nåt annat, han tröttnade efter en gång men jag håller fast vid min kräm, gottgott!

PS. den där bankdosan, till internetbanken, var jag och köpte idag eftersom min gamla kom bort i flytten. 250 spänn, snacka om att banken inte behöver ta nån ränta för att gå runt. DS


Septermberdag

Efter långa dagar på jobbet och skolan gick jag en promenad med Andreas och Kicki, det var varmt och soligt, sista sommardagen kanske? Bäst att passa på att bunkra lite ljus innan det blir mörkt dygnet runt nästan.


Godmorgon!

Sovmorgon på en tisdag är inte så dumt, jag har suttit i morgonrocken och tittat på morgonTV och ätit gurksmörgåsar och juice. Nu är jag däremot påklädd och tänkte koka äpplekräm, jag har fått en hel låda med röda trädgårdsäpplen från av mamma och hemmagjord kräm är hur gott som helst! Annars har jag massa småsaker som jag har tänkt att pyssla med idag, hänga in en massa kläder som jag köpte på H&M igår, hittade faktiskt en massa fint; ett par jeans, skor och massa toppar. Sedan har vi flytta in i nya lägenheten nu så det finns en hel del att greja med i lägenheten (bilder får ni se senare när vi har kommit lite mer iordning)  och så ska jag ut på samhället i några ärenden också så jag har nog att göra idag.

Bra med den nya spegelgarderoben ;)

Kjol från MQ, nya strumpbyxor från Cubus och topp H&M


Ett avbrott i allt flyttande

I ett par dar har vi nu hållt på att tapetsera, måla och succesivt flytta över saker till nya lägenheten, eller grannlägenheten. Köket är färdigtapetserat och alla köksskåp är överflyttade så en liten bit på vägen är det ändå.

Idag ska jag, xina och mamma åka och handla mat på morgonen, jag måste fylla på i frysen med matlådor så tänkte köpa hem en massa mat. Sedan blir det att fortsätta flytta lite småsaker i eftermiddag och hoppas att all tapetsering blir klar idag så att  vi kan göra klart imorgon, då det stora flyttlasset ska över.