INGA ORD, BARA KÄNSLA

Länsmanshålet, bryggan vid Gråkulla, Morön och Korsö är namnet på några ställen som fått besök av mig de senaste dagarna. Jag hr hunnit med morgondopp varenda morgon, grillning, träffat känt båtfolk, ätit osunt mycket fika och bara varit. Sjukt go semester har jag! Nu är vi på väg till Kungshamn och Smögen, det är mamma, pappa, jag och Julia, för att shoppa, äta skaldjur och träffa resten av familjen som kommer dit.

 

 

 

 


WELCOME TO MY WORLD

Jo tack, jag har det bra! Varmt och soligt så jag klagar inte, idag har vi legat på Morön med härliga människor och solat, grillar, rott i gummibåten och haft det härligt!


MIN MIDSOMMARAFTON

Min midsommar var grym, dagen började med mysfrukost med min man som var ledig dagen till ära och sedan solade vi i hopp om att få lite färg. Tills jag hade bestämt träff med tjejerna för att binda kransar inför kvällen, den obligatoriska hårprydnaden en sådan här dag. Vi fick ihop kransar att ha på kvällen då själva firandet var.


Vi tre tjejer som fixat festen hade bjudit in en massa folk, känt som okänt med tanken att många är nog upptagna redan, men det blev en hel del folk som kom och vi njöt av  midsommarmat, lekar, femkamp, skön musik och skrattade och hade den perfekta midsommaraftonen helt enkelt. Bästa festen på läänge!


 

 

 

 

 

 

 

 


MIDSOMMARDAGEN

Sådär, då var allt packat och klart och vi äter lite frukost innan vi ska åka. Jag ska vara med på familjens båt i knappa två veckor så det kan bli lite skralare med uppdateringar. A ska köra mig upp och sedan vara med en natt innan han åker hemåt igen. Well, lite båtsemester kommer att sitta fint nu, ha en bra midsommardag! Bilder från igår kommer upp senare!


PACKNING OCH ABBA

Packar det sista inför min kommande båtsemester och lyssnar på Abba. Behövde lite feel-good-musik kände jag... Det är neccessärer, laddare och sådana där sista-dagen-saker som ska ner.

Är nöjd över att ha fått hem en beställning med massa nya kläder, då är det ännu roligare att packa! Packa är annars något som jag tycker är väldigt roligt, har alltid svårt att hålla mig men brukar ha som gräns att jag får börja packa en vecka innan, så slipper man ha packade väskor omkring sig.

Nu blir det midsommarfirande!


HELG

Glad midsommar på er!

Idag är det midsommarafton och det är faktiskt sol, längesedan jag minns att det var sol på midsommar, midsomrar med spöregn och åskdunder minns jag däremot... Jag ska fira på ett sätt som verkar bli riktigt bra, började med frukost på sängen nu på morgonen med fönstrena öppna så att solen lyste in.

Nu ska jag spendera några timmar i solen tillsammans med min man och njuta av att han är ledig idag samt äta laxsallad. Så småningom blir det kransbindning och ikväll fest. Ha en fin midsommar så länge!



KNUT

Enkel knut idag, kanske dags att börja använda detta oftare, då kan man se att solen inte har kommit åt, det har blivit en rejäl rand. Inte snyggt, hädanefter är det upp med håret i nacken som gäller!

Idag har jag varit på vårdcentralen och sedan på apoteket och handlat upp en förmögenhet på salvor och grejer. Det är min brännskador som spökar och ger infektioner osv, men hoppas det ska klara sig med detta så att jag slipper käka pencillin. Sedan har jag bakat klart pirogerna och förberett en del inför morgondagens midsommarfirande, kommer bli grymt!

Nu blir det en promenad i kvällsolen!


PIROGER OCH BRÖD

Det blev en bakdag igår, jag gjorde piroger som jag har kommit på är väldigt käckt att ha i frysen. Bara att värma när man vill ha lite lunch men inte hinner/orkar laga något. De går ju även att äta kalla, vet dock inte hur gott det är, oftast tycker jag det är godare med varm mat än kall. Jag gjorde både med vanlig deg och med fullkornsdeg, och några med köttfärs, ris och rivna morötter och en hel massa andra med hackad lax, finskurna ägg och en massa dill. Laxpirogerna är lätt min favorit!

Satte en degar och gjorde några brödkakor, jag ska ju bort i nästan två veckor snart och för att A inte ska behöva gå och köpa bröd (då köper han helst färska ljusa frallor) så gjorde jag och la i frysen. Och när i provsmakade sa han att jag alltid skulle baka sådant bröd för det var det godaste han ätit som han kunde komma på så jag kände mig lite nöjd. Receptet hittar ni här.



GRILL

Ikväll var en riktig sommarkväll, det var varmt ända till nio och då menar jag varmt, linnevarmt. Det blev grillning på stranden med några vänner och sedan till och med bad för några. Jag avstod dock, det kändes inte såå varmt i vattnet. Vi tjejer had det riktigt trevligt under tiden som killarna spelade volleyboll och sprätte bollar över hela bryggan.

 

 

 

 

 


ONSDAG

Vart tog solen vägen, väderprognosen visar stor sol men irl är det helt molnigt. Jippi vad glad jag blir *mycket sarkasm* jag som skulle sola järnet denna veckan, men istället ska jag sy lite och pyssla med lite grejer inför ett barnkalas.

Men först ska jag ta och vattna alla min kryddväxter som nu har stått en vecka i stora krukor. De luktar gott så fort man råkar komma när dom.


CYKELTUR

Med min rumpa som insats har vi idag cyklat ca 2 mil ute på landet, jag, syster och kusin. Vi har aldrig gjort något sådant men vi såg det som en utmaning, och med risk för att inte kunna sitta på flera dagar (jag måste skaffa mig en mjukare sadel) så kämpade vi på i uppförsbackarna och fick mjölksyra i benen. Men belöningen var ändå fikat efter halva turen och sedan stannade vi och matade kossorna också och fick stötar, men kossorna verkade rädda för oss.

 

 

 

 


KJOL BLIR KLÄNNING

Förra veckan började jag pyssla lite med den här kjolen som ni ser på bild. Har inte använt den på flera år men ändå är den ganska fin tycker jag så istället började jag sy om den till en klänning. Den syddes in i midjan och så flyttade jag på dragkedjan, dessutom syddes om där uppe och rynkades på mitten samt så fick den en lite kant däruppe av ett tyg som jag köpte.

 

Att använda klänning som kjol kan vara lättade än att man behöver sy och hålla på. Ofta räcker det att bara sätta ett skärp i midjan så är det fixat. Lätt, och så får man ju en ny klänning!

 

Jag använder den med ett brett bälte i midjan för att få en ännu mer markerad midja. Kanske blir detta midsommarklänningen, svårt att bestämma mig...?

 

 

 


SOMMARKVÄLL

Härlig kväll med gänget i sommarkvällen. Vi började med grill i trädgården, där chorizona nästan brann upp när vi hällde på grillolja men det blev jättegott ändå! Sedan tog vi en långpromenad förbi stall och fotbollsplaner och jag och Kicki hejade entusiastiskt på våran bror som spelade men han skämdes mest. Efter det blev det dags för grymt god gräddglass på torget så mycket mat ikväll alltså.

Men imorgon ska vi göra en riktig mördarsak som troligen kommer att ge värk i flera dagar framöver så troligtvis försvinner de glasshektona som vi la på oss idag.

 

 

 


OÄKTA RINGAR SOM FÄRGAR AV SIG

Oäkta ringar tappar, som ni säkert har varit med om massa gånger, färgen och lämnar en fin grön rand på fingret. Jag använder oäkta ringar ganska ofta nuförtiden så för att slippa detta följde jag ett råd som jag läst om i en blogg. Nämligen att måla sina ringar med genomskinkligt nagellack inuti, är man en flitig användare av ringarna så får man måla på dem ofta, allt eftersom.

Men det fungerar bättre än jag trodde, jag har aldrig fått någon rand av mina ringar sedan dess så ett tips till er som har problem med detta alltså!


FAMILJESÖNDAG

Det blev lite sent eftersom vi tittade på bröllopet så jag sov hos mamma och pappa inatt eftersom jag ändå var ensam den här helgen. Så den här dagen har vi packat lite och kört ner deras packning till båten och bunkrat vatten och bäddat osv. Sedan hoppade jag av och körde hem bilen innan jag gick hem. Tappade precis all ork så jag tror att jag ska bara seeeega nu och sedan ikväll tänkte jag kanske ta en powerwalk om jag kommer iväg mig.

 


DÅ HAR DOM SAGT JA

Vilken fin klänning! Den var verkligen jättefin, full pott enligt mig, däremot kanske kamédiademet inte alls var min smak (eller buketten) men det handlar väl om traditioner och sånt där också. Det roligaste var väl att titta på, förutom brudparet, de andra klänningarna och frisyrerna på den ljusblåa mattan. Min favorit var nog Mette Marit faktiskt som kom i ljusblå klänning med volanger. Kronprinsessan Mary av Danmark hade en fin klänning också, däremot var prinsessan Madeleines blå klänning med volanger på kjolen och höga diadem lite av en besvikelse tycker jag. Silvia däremot hade full poäng med sin rosa klänning och ett sjukt fint diadem. Men gåshud var det, och är, det är ju inte slut än!

Själva firar vi med den officiella bröllopstårtan och två sorter av chokladen och nu i pausen grillar vi!

 








TJEJKVÄLL

Igårkväll hade vi en mysig tjejkväll som började med att vi bastade och svettades. Riktigt skönt, jag vill också ha en bastu hemma! Efter det skar vi upp vattenmelon (jag vet, jag har börjat gilla det om det är utan kärnor!) och årets första jordgubbar (för mig) och tittade på en film som översteg våra förväntningar MYCKET kan jag säga. Hemma bäst heter den med Matthew McConaughey och Sarah Jessica Parker, se den om ni inte har gjort det, det var jättekul faktiskt. Eller så blev den så bra av att vi trodde att det skulle vara lite av en b-film, kul var den i alla fall.

 

Nu ska jag titta på kronprinsessbröllopet resten av dagen, grattis till dem!

 

 



HERE WE GO TWILIGHTS

Eftersom tredje Twilight-filmen snart är här så passar jag på att uppdatera mig lite om de gamla filmerna och om böckerna...


Twilight/ Om jag kunde drömma:


Favorit karaktär i boken/filmen? Bella såklart men hela Cullens är alltid roligt att titta på

Bästa scen i boken/filmen? Alla scenerna där hela vampyrfamlijen är med.

Favorit outfit från filmen? De enda som har okej kläder är vampyrerna (inte Emmett förstås) så Alice eller Rosalie röstar jag på.


New Moon / När jag hör din röst:



Bästa scen i boken/filmen? Bella och Jakob-scenerna

Favorit outfit från filmen? Rosalies svarta outfit på Bellas födelsedag

Eclipse / Ljudet av ditt hjärta:


Bästa scen i boken? Bella & Edward på ängen!

Favorit citat från boken?
I promise to love you forever — every single day of forever.

Vad ser du mest framemot i filmen?
Förlovningen

Breaking Dawn / Så länge vi båda andas:


Bästa scen i boken? Bröllopet, Bellas förvandling till vampyr, vampyrernas och varulvarnas "försoning"

Vad ser du mest framemot i filmerna? Att Bella äntligen blir vampyr, att de gifter sig och får Renesmee



Team Edward eller Team Jacob?
Team Jacob

Favorit skådis?
Kristen Stewart, Taylor lautner och Ashley Greene

Vem skulle du vilja spela?
Ingen, tänk er mig som skådis (eller snarare, det går inte)

Vilken är din favorit bok?
Breaking dawn

Vad tycker du om slutet i Breaking Dawn?
Perfekt!

Hittade en läskig bild på Bella när hon är gravid med halvvampyren Renesmee. Kolla in tassarna eller klorna elelr vad det heter, snacka om läskigt!


ENERGIKICK

Gjorde en smarrigt mellanmål igår när jag behövde lite kraft. Vaniljyoghurt, tärnade äpplen och det här receptet varvat. Ja tack!


LIVETS MENING

Solen fortsätter att skina och så länge det håller på så kan man ju inte hålla sig borta från stranden. Det är det vanliga: tegelstenar till böcker, vattenflaskor, stranddynor och mat så klarar man sig några timmar gott och väl. Men innan dess hade vi gjort en storstädning hos morfar bland damm och övervattnade blommor.


MED POSTEN

När jag fyllde år fick jag pengar av mamma och pappa för att köpa en speciell locktång som jag önskat mig men som inte fanns i affären. Så härom dagen beställde jag den och den kom dagen efter, helt sjukt vilken bra service! Nu ska jag såklart provat den och se om den är lika bra som jag tror. Det är en OBH Nordica Björn Axen Curling Iron 25 mm och finns att köpa på de flesta ställen på internet.


IDAG

Sol med syster, melon, bra bok och lunch med målarkillarna. Summering: härligt, jag njuter av mitt lediga sommarlov!

 

Jag trodde att jag kanske skulle bli less på att inte ha någonting att göra men det har jag ju hela tiden. Hinner knappt med dagarna känns det som, fyller dem med massa roliga saker istället för tråkigt jobb. Det enda minuset, kom vi fram till igår, är att man inte får några pengar den 25:e. Annars är det osannolikt bra!

 


LAVENDEL

När jag fyllde år fick jag en stor påse med lavendel från Frankrike. Den har jag lagt i min underklädeslåda för att dessa ska dofta gott. Det har jag nämligen lärt mig när jag var liten och gjorde en liiiten lavendelpåse i slöjden att man kan göra, i alla fall gjorde man så förr. Och det luktar väldigt gott när man drar ut lådan.

 


TREVLIG TISDAG

Idag har jag hunnit med mycket känns det som, började dagen med att sola på bryggan med vänner, det var mycket varmare än jag trodde men så skönt! Sedan har jag sytt lite (lagt upp en klänning, lyft upp en klänning i axelbanden, lagat en dragkedja för en kompis och påbörjat en makeover av en kjol) och nu ikväll var det födelsedagskalas hos As bror som fyllde övningskörningsmyndig. En massa folk som bjöds på hamburgare (mums!) och glass och ett redigt kackel på altanen.

 


KRYDDOR

Det här med att ha färska kryddor i köket är ju hur bra som helst. Bara att knipsa av lite när man lagar mat och klippa ner/över maten, fräschare än torkade kryddor. Jag odlar ju lite själv men härom dagen fick jag några små knippen av farmor med timjan och vad-det-nu-är-för-nåt-mer och dom ställde jag i lite vatten i fönstret och har redan använt flera gånger. Luktar gott gör de också.


JOBBAR PÅ DET

Verkligen dags att fixa nu, mina naglar har varit torra och skiva sig hela vintern på grund av att jag använt nagellacksremover alldeles för ofta, flera gånger i veckan. Sedan gjorde jag gelenaglar och då använda jag ingen remover direkt på nageln på flera veckor och då växte de till sig lite och nu har jag varit sparsam med det och använder bara en gång i veckan. Allt för att få starka naglar igen, och så har jag alltid nagellack på som skyddar nageln.

Tog bort ett lager grönt lack, nu blir det franskt ett tag framöver, det var längesedan nu...


MÅNDAG

Idag har jag en sån där att-göra-dag. I veckan sak det ju bli fint väder men idag är det lite mulet och tråkigt så jag passar på att greja idag istället. Ska börja med att tvätta och vika tvätt, sy lite och sedan efter lunch ska jag köra Julia och Agnes som ska på semester i en liten stuga. Tänkte även passa på att handla, behöver lite tyg till en klänning som jag håller på att sy bland annat.



 


FÖDELSEDAGSFIRANDE

Efter en lugn morgon och en desto stressigare stund innan det hela började så kom vi till slut iordning med allt. Jag hade bakat en del så et såg fint ut med massa olika sorter och det blev rätt mycket över...men bättre det än tvärt om. Vi fikade, pratade och spelade kubb och solen tittade till och med fram ganska mycket. Trots att vi fick hjälp med att bära upp allt och med diskningen så är man rätt trött nu. Vi tog en promenad och nu har A lagat mat *jag uppskattar mycket* och vi ska äta middag. Har bara blivit frukost och fika idag...

 

tre sorters cupcakes, cupcakesbites med nonstop och chokladtopping, macarons i två sorter (hallon och citron), wienerstänger, hjärtkakor med glasyr, strassburgare, minttoppar och chokladtoppar.

 

 

 

 

 

Min favorit: pavlova med hemmagjorda marängbottnar

 


FIKAFÖRBEREDELSER

Godmorgon! Just nu håller jag på att förbereda för lite eftermiddagsfika, jag och A har slagit ihop våra födelsedagar och har bjudit lite vänner och familj på fika idag. Så nu håller vi på att möblera i trädgården, koka kaffe och garnera cupcakes. Jag ska vara duktig med kameran idag så att ni får se lite bilder senare ikväll tänkte jag, tills dess får ni ha en skön söndag!

 



LJUNGSKILEDAGEN

Ljungskiledagen var det idag med ljungskileslingan, tivoliaktiviteter, MASSOR med ljungskilebor och andra folk, gratis prinsesstårta, svempa svänggäng (?!?), brandkåren och invigning av det nya torget bland annat. Jag har bara två bilder på mina systrar från dagen men det är inte att förakta.

 

 


EGEN INSPIRATION

Gav ju er en ledtråd härom dagen om vad jag pysslade med här. Kan ju visa upp mitt resultat, det blev en dreamboard. En dreamboard är en samling med bilder, text och urklipp som visar ens drömmar och mål i livet och saker man tycker om.

Gör en egen med bilder som inspirerar och driver dig, det är lätt att sätta på kyskåpet och bli inspirerad varje dag!

Här kan ni se några små klick från min dreamboard!

 

 

 


SKOLAVSLUTNING

I världens gråaste väder, regn och rusk, har jag varit på sommaravslutning för min lillasyster idag, och sjungit den blomstertid och tittat på en jättekul film som deras klass hade spelat in (en sound-of-music-variant).

Resten av dagen har jag och Julia busat med våran lilla kusin Sara, vi har planerat hennes födelsedagskalas som vi ska ordna för henne och delat ut inbjudningar och så har vi lekt "Pluto" och spelat spel minst 8 gånger och varit ute med paraply och gått i regnet och hoppat i vattenpölar (åtminstone Sara). En riktigt bra dag, och nu är jag verkligen trött så blir sängen snart.



NYTTIGT SNACKS

Hittade ett recept i senaste buffétidningen, brukar inte läsa dom så jätteofta men idag så satt jag ändå bara och hade ont så då passade det bra. Det är havregryn som man rostar och sötar med honung och sedan blandar med ex. vaniljyoghurt. Det låter ju hur gott som helst en varm sommardag t.ex. så jag gjorde en sats när jag ändå var igång med bakandet, just nu står den i ugnen och rostas.


Honungsrostad havre

1 liter havregryn
1 msk kanel
1 dl vatten
1 dl flytande honung
rapsolja
salt

Sätt ugnen på 200°C. Blanda havregryn och kanel med 1/2 tsk salt i en bunke.Rör ihop vatten och honung med 3 msk rapsolja. Tillsätt det i den torra blandningen och blanda runt.

Häll ut blandningen i en långpanna. Rosta mitt i ugnen 15–20 minuter. Rör om några gånger under tiden. Låt kallna. Häll upp i burk med tätt lock.

Såhär smaskigt kan det se ut!


AJ

Hej, jag heter Linda och håller på att dö!

Fick kokande fett på benen så nu har jag härliga blålila märken där som bränner som eld typ fast det var två timmar sedan och jag har kylt och tagit på kortison. Hade ingen hemma så jag gick till mamma på vårdcentralen och fick en lite påse med braiga saker. Så nu ska jag dutta på sånt några gånger om dagen och hoppas att det inte blir några hemska märken så att jag kan gå i shorts i sommar. Har världens nageltrång också så jag känner mig inte jätte på topp just nu.

Därav den dåliga uppdateringen imorses, hade som sagt en kaosmorgon. Just det, nu msåte jag baka ut brödet som jag satte på jäsning för typ 2,5 timmar sen, innan allt detta hände. Och torka bort allt smält margarin som täckt hela spisen. Ryckte till så när jag fick lite på mig att jag välte ut halva kastrullen och sen sprang jag skrikande in i duschen och lämnade plattan på med fräsande margarin på så det var helt dimmigt och rökigt i hela lägenehten.

Ointressant att läsa om för er men jag tänkte typ att: den ångesten när margarinet kokade på mina ben måste vara snäppet innan döden.


JUST NU

Lax och Twilight, ingen dålig kombination! Använder min hemodlade persilja för första gången också.

 

 


PASTA MED CHAMPINJONER

Champinjoner är gott - så länge de är stekta tycker jag. Detta är både billigt och väldigt gott så här får ni mitt hemgjorda recept på denna pastarätt.

 

2 personer

200 gram pasta

1 dl creme fraiche

oregano, vitpeppar

6 champinjoner

salt, peppar

 

Koka pastan, och skiva och stek champinjonerna med lite salt och peppar. Blanda under tiden creme fraichen med oregano och vitpepparn. Häll av pastan och blanda i champinjonerna och creme fraichen.

 


?

Gissa vad jag gör? Tips: tidningsurklipp, bilder, lim, sax, foton...


RINGAR

Jag har blivit helt insnöad på ringar och fått världens begär efter stora maffiga silvriga saker. Så nu har jag beställt några från olika ställen som trillar in en och en genom brevinkastet.

 



GÅRDAGEN

Igårkväll spelade vi kubb och tittade på film, eller spelade kubb ? ... några gjorde det och vi andra hejade på och kommenterade allt som hände. Idag har det inte varit riktigt lika fint tyvärr, mest regn...

 


HANDLING

Då har man varit och handlat så att det räcker och blir över. Handlade en massa kassar med mat men mest bakartiklar så i veckan ska det bakas som aldrig förr. Har lite dåligt samvete över att jag köpte så mycket grejer, egentligen hade jag kunnat strunta i att baka några sorter. Har ju inte allför mycket pengar så sparar in på allt jag kan nuförtiden. Men nåt måste man ju sysselsätta sig med när man har sommarlov och det regnar.

 


LÄGESRAPPORT

Fungerar inte att föra över bilder från kameran men så fort det gör det ska jag blogga mer! Förhoppningsvis ikväll!

GULT ÄR INTE FULT

Nationaldag, då blir det gult som i svenska flaggan. Sitter och tar mig en liten paus, har bakat hela eftermiddagen tillsammans med trevligt sällskap men nu börjar det kännas i ryggen att man stått vid köksbänken hela dagen...

Nu ska jag träffa några vänner och grilla tillsammans för att det är 6 juni och allt. Grattis till Sverige eller vad säger man?



GÅSHUD PÅ RIKTIGT

Kan säga att filmen igår gav gåshud på riktigt flera gånger, och en massa skratt. Trots en del dålig kritik så tyciker jag att den lätt är sevärd flera gånger om. Kanske kan jag tycka att ettan är lite bättre, men den här var inte långt efter i alla fall. Har ni funderat på att se den, se den!

 

Idag hade vi tänkt oss ut på havet för lite sol och bad men solen kommer inte riktigt fram för alla moln så det kan hända att det blir en shoppingrunda istället, mest för att handla bakingredienser eftersom veckan som kommer är avsatt för bakning inför nästa helgs födelsedagsfirande.

 


UNDERBART

Det blev en dag på havet med böcker, god mat och badkläder som flög i vattnet. Nu började det blåsa lite mer så det kändes dags att gå in mot hamnen igen. passar bra med tanke på att jag ska iväg snart, har bokat biljetter till sex and the city 2. Äntligen, ja!


MANDELKUBB

Eftersom jag vet att det är min mans favoritkakor så överraskade jag honom med nybakade mandelkubbar. Här är receptet som jag använder för att få 20 mandelkubbar, det kan ni prova idag om ni vill, själv ska jag mig ut på havet och njuta av sommaren idag!


7 bittermandlar
100 g smör
1½ dl socker
1 ägg
2 dl filmjölk
5½ dl vetemjöl
2 tsk hjorthornssalt
2 dl pärlsocker

Sätt ugnen på 225ºC. Riv bittermandeln fint. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, filmjölk, bittermandel, hjorthornssalt och mjöl. Forma smeten till en rulle och skär den i bitar. Tillsätt lite mera mjöl om degen känns kladdig. Forma dem till fyrkantiga bitar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda i 10-15 minuter.

 


DAGEN EFTER

Idag har jag känt mig sömnig hela dagen i princip, började med att gå upp kvart över 5 och uppvakta min älskling på födelsedagen med paket och frukost på sängen innan han skulle till jobbet. Sedan la jag mig och sov till klockan 11, vet inte när jag gjorde det sist men har blivit ganska lite sömn de senaste nätterna...

 

Dagen har tillbringats i solen, på bryggan med vänner och efter det var vi så möra att vi bestämde oss för att grilla lite i kvällsolen och så blev det.

 

 

 

 


FET BILDBOMB FRÅN IGÅR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


FÖR ETT ÅR SEDAN...

...var jag och syster inne i stan på studentutsläppet i lite halvmulet gråväder. Idag är det hon som tar studenten, men i strålande solsken och 20 grader. Jag är taggad. Så uppe i varv att jag bra kunde sova 6 timmar i natt. Men först ska jag till skolan och skriva min sista tenta för terminen, sen är jag också fri för det här skolåret! SOMMARLOV HERE I COME!

 


FULLT UPP

Nu börjar saker och ting arta sig här, bara lite sista röj kvar. Nu är det i alla fall tacos för hela familjen ute i solen som inte gått ner än. Sen kanske det är dags att börja tänka något på sig själv, typ duscha och måla tånaglarna så att man ser okej ut imorgon.

 

 

 




KLIPP KLIPP

Den här klänningen kanske ni minns att jag hade på mig härom dagen, men efter det så klippte och sydde jag lite i den. För det första fick ärmarna åka av, de var lite för små och en sån där kort ärm gör bara att armarna ser tjockare ut (som om det inte var tillräckligt ändå...).

Dessutom var den lite för liten i ärmhålet så jag klippte helt enkelt bara ett snitt på 2 cm från armhålan och ner. Sedan vek jag in och sydde en söm längs med hela ärmhålet. Det klarar ni av själva om ni också vill göra som jag och förändra ett plagg.

Så har man då en klänning som man kan använda utan att armarna får blodstopp!

Den här dagen kommer det bara att vara en massa förberedelser för morgondagens student; skära grönsaker, förbereda lekar, blåsa ballonger och serpentiner, sätta upp björkar och flaggor. Ni förstår själva, därför kan det vara lite dåligt med uppdatering eventuellt, men jag ska ta lite bilder under dagen i alla fall hoppas jag!


SAVE MY ASS!

Sista dödsrycket nu vad det gäller plugg, på torsdag smäller det för mig och min tenta. Så nu kan jag i princip den här boken utantill och jag hoppas det räcker... Det går la an när det är såhär fint väder ute och man kan sitta och få lite sol på sin bleka lekamen (det betyder detsamma som kropp tror jag) samtidigt.

 

 


HÖSTTREND

En av höstens starkaste trender som jag verkligen inte känner någonting för är den här 3/4 längden på kjolar, gärna med vidd på. Det enda jag känner är snarare motvilja, inget för mig alltså, däremot har Kirsten Dunst och Alexa Chung anammat trenden. Men vem vet, man kanske vänjer sig, i sådana fall på en klänning, men just nu känns den bara som att: det där kommer jag aldrig att ta på mig.