STÄDA, FIXA, ORDNA

Efter att ha gjort iordning garderoberna inför hösten så var det idag dags för smyckena att få sig en genomgång. Rensa ur det som inte används, fixa till dem och sortera upp dem. Har precis målat alla oäkta ringar med genomskinligt nagellack och knutit rosetterna p åett par örhängen. För att de inte ska gå upp sedan har jag eldat lite på baksidan av rosetten med en tändsticka så att bandet smälte ihop lite just vid knuten. Nu kommer man slippa knyta om dem varje gång de ska användas.


UPPDATERA DIN KLÄDER del 2

Ett annat sätt jag själv provat på är att bleka kläder. För min del var det en jeanskjol som var mörkt denimblå men man kan tröttna på allt så därför bestämde jag mig för att slänga in den i maskinen med några deciliter klorin (utan tvättmedel). Sedan får man förstås tvätta den med tvättmedel en gång så att klorinet försvinner ut tyget. Men såhär blev den nu, innan såg den ut såhär. Så släng in en jeansjacka, ett par jeans eller något annat som du vill fräscha upp!


ETT STORT LASS MED MAT

Middag idag fick bestå av kallrökt lax(!) med tomatklyfot och spenat. Jag ska försöka att inte äta så mycket kolhydrater har jag tänkt utan istället ösa på med mer grönsaker. Jag är ju ingen grönsaksätare, äter bara spenat, gurka, tomat, morötter, hariqot verts och wokmix så vi får se hur länge det dröjer tills jag tröttnar på att inte kunna variera mig mer.

 


BABY YOU´RE A FIREWORK

DIGGAR KATY PERRYS NYA ALBUM!!! Lyssna på Katy Perrys senaste album Teenage dream. Hörde singeln först men nu har hela albumet kommit och det är sjukt GRYMT! Alltså jag menar inte en massa utfyllnadslåtar som är halvskit utan hela albumet är guld. Musikvideon till California girls är bland de coolaste jag har sett, snacka om drömvärld.

Här är mina största favoriter som ni kan lyssna in medan jag gnuggar morgongruset ur ögonen. Gick upp strax efter sju idag för att försöka vända tillbaka dygnet innan skolan börjar.



Teenage dream



Firework





Pearl



Circle The Drain




California girls (feat. Snoop Dogg)

 


KANTARELLER

Vädret var inte på vår sida så vi låg i soffan och myste med skorpor och O.C hela dagen fram till på seeftermiddagen då regnet slutade och det sprack upp i sol igen. Då var det dags för svamppromenad, tyvärr var det massa folk som hade plockat innan oss för det fanns inte så mycket men några deciliter blev det i alla fall. Tillräckligt för en macka till mig, hehe...









KULÖRTA LYKTOR OCH GRILL

Igårkväll var jag på födelsedagsfest hos min syster som har fyllt 19 år. Hon hade fixat en jättemysig grillfest på altanen med långbord och en filt till varje person som kom till användning senare på kvällen när det blev riktigt kallt. Mysfaktorn stod marschaller, brinnande facklor och kulörta lyktor i taket för. Man plockade ihop sitt eget spett med det man ville ha på och så grillade man det på grillarna bredvid bordet, supersmart och kan ha varit den mysigaste festen någonsin.

 

Efter att jag till sist masat mig ur sängen så kanske vi ska plocka svamp och blåbär idag om vi hittar några!

 

 

 

 

 

 

 


UPPDATERA DINA KLÄDER del 1

Ett höst-tips är att fräscha upp dina kläder, uppdatera dem på olika sätt så att de får en ny touch helt enkelt. Det kan man göra på många olika sätt och ett sätt som jag har använt mig av är att sy fast dekorationer på axlarna. Jag använde ett gammalt halsband men man kan ta kedjor, pärlor eller vad som helst som man tycker är fint.

 




LÖRDAG

Godmorgon! Vaknade tidigt av solen som lyste in, men det är ganska gött att gå upp ändå, då känner man sig ordentlig. Btw, igårkväll var jag med min syster och gjorde pizza och tittade på Avatar (med Jacksulliiii), urmysigt. Idag ska jag hjälpa min andra syster med att förbereda lite inför hennes födelsedagsfest ikväll, ska måla om naglarna innan dess bara (och tånaglarna också kom jag på, ska ju ha skor med peep toe ikväll).

 

Senare idag får ni ett tips på hur man kan hotta upp sina kläder lite som jag sa igår!

 


GARDEROBSRENSNING

Nu har jag i några dagar rensat garderoberna här hemma, det var mer jobb än jag trodde men så välbehövligt! Har börjat göra det på våren och hösten nu, dels för att få plats med nya kläder för säsongen men också för att få ut det som är gammalt och inte används. Man ser okså vad man saknar och behöver köpa nytt av. Så nu har jag tvättat och hållt på att fixa med kläderna i några dagar.

1. Rensa ur alla kläder som är för små, för stora, fula, helt enkelt de kläder du inte använder. Släng eller ge bort.

2. Titta igenom alla kläder noga på jakt efter små fläckar och släng dessa i tvätten. Titta särskilt i nacken på skjortor där det ofta blir en gulnande rand efter svett som man inte alltid tänker på.

3. Rensa ut urtvättade och gamla underkläder och släng strumpor med hål eller som är på väg att gå sönder.
Fyll på med nytt istället.

4. Uppdatera kläder, till exempel färga om dem, blek dem eller pimpa dem med stenar, kedjor eller liknande. (exempel på vad man kan göra kommer)

5. Rolla av kläder med klädborste för att få bort trådar, damm och liknande.

6. Häng in kläderna i färgordning! (Helst med 2 cm mellan galgarna men tyvärr har jag ingen möjlighet till det som ni ser...)





FAVORIT

En av mina favoritoutfits den här sommarn! Jeansshorts från H&M och skjortan från samma affär, dock från herravdelningen. Klockan är present. Jag kommer fortsätta med att mixa olika denimfärger i höst också, gärna med lite kamel- eller konjaksfärgade detaljer också!


FÅRSKINN

Kan tipsa om att även H&M har fått in höstens it-jacka, fårskinnsjackan, idag kom den in i webshopen. Nu vet jag ingen kedja som inte gjort en kopia på den hypade jackan som bland annat sågs på Acne, Burberry, DKNY, Helmut Lang och Hopes visningar. Visserligen är kopiorna bara fejkskinn men vill man, som jag, inte lägga överdrivet mycket pengar på en sådan här modefluga är det väl inte helt fel. 

H&Ms jacka är den billigaste jag har hittat hitintills: 299 pix kan det vara värt, dessutom kommer den att funka nsäta höst också så räknar man ut PPA (priset per användning) kommer det bli löjligt lite. Jag har redan klickat hem den...

Nu ska jag springa iväg för att träffa min kusin, var typ i början av sommaren vi sågs sist så det är på tiden nu!


START IDAG!

Efter sommarens alla utsvävningar med glass och grillande m.m. så ska jag ta tag i det här med att gå ner i vikt igen. Har två av världens viktigaste bröllop i vår som jag ska  vara redo inför så då gäller det att vara fit for fight!

Tänkte att om det är några fler som vill vara med så skriv i kommentarerna. Det är alltid mycket lättare att vara fler som gör det, det ger lite mer motivation!

Såhär tänker jag köra, har ni fler idéer så skriv gärna, kan hjälpa oss andra!

Mitt mål:
Sista april ha gått ner 10 kg.

Mat: Skippa allt som heter godis, glass, chips osv. (Litet undantag kan göras vid jul). Annars tänker jag äta hälsosamt, mer kött/fisk än kolhydrater (pasta, potatis, ris, bröd osv.) Försöka äta mycket grönsaker.

Träning: Det är mitt största hinder men lite joggingrundor och hemmaträning tänker jag ge mig på (gissar att det kommer gå lite i perioder med träning just). Har ett lättare träningsprogram som jag har följt innan och som jag gillar så ska försöka ta upp det igen.




Nu blir det frukt istället för choklad för mig...


HEMMA

Vi kom hem till slut ändå, trötta och dana, ingen sov nog mer än 3 timmar under natten i bilen tror jag så vi turades om att köra på hemvägen eftersom alla höll på att somna. Vi körde ju ända från Nynäshamn så det blev lite extra restid. Idag har jag tänkt att jag ska ta itu med tvätt och lite förberedelser inför skolan som börjar om en vecka exakt.



GOTLAND ONE MORE NIGHT

Heeelt otroooligt! Vi missade färjetiden och därmed färjan också. Trodde det var en timme senare så när vi tar fram för att kolla tiden så ser vi att den gick för tjugo minuter sen. Först trodde alla det var ett skämt, sedan ringer vi för att se när nästa gåt vilket är imorgon bitti till Nynäshamn, så vi får boka nya biljetter. Sedan sitter vi i en timme och stönar och beklagar oss. Sedan inser vi det roliga i det och nu har vi det faktiskt mysigt.

 

I eftermiddags medan vi väntade på färjan så gick vi och åt glass och shoppade men istället bestämde vi oss för att (eftersom vi ska sova i bilen - orka ta in på hotell för bara en knapp natt, eller ännu mer, orka lägga pengar på det) ha fest i bilen.

 

Vi åkte till ICA och gick runt skitlänge och köpte med oss massa goda saker: frukt, riskakor med ostsmak, mackor, kex, godis, pepparrotsost, dricka, naturgodis, chips och jordnötsringar + en massa veckotidningar (och just det- tandborstvatten också). Jag vet, sjukt mycket saker men nåt ska man ju göra så sedan satt vi i bilen och hade stämningen på topp trots allt. Nu börjar vi däcka här, somnar en efter en. Dags att borsta tänderna och sedan göde de så bekvämt som möjligt för sig innan man försöker somna. De andra har köpt filtar att ha men jag nöjer mig med en stor tröja över. Godnatt, önska oss en bra sömn!

 

 

 

 

 

 


HEMÅT

Nu städar vi för fullt innan vi ska lämna Gotland i eftermiddag. Vi kommer hem typ klockan tre inatt, gör inget för mig som ändå är ledig men för A som jobbar kommer det nog att vara rätt segt att gå upp imorgon kan jag tänka mig. Äntligen har jag varit på Gotland osm jag har längtat efter i flera år, lär nog dröja ett tag innan jag åker tillbaka, jag äääälskar Visby och raukarna var roliga att se men annars är det mest natur att titta på och det är INTE min piece of cake. Men klart att det kommer bli senare i livet, dock fredrar jag nog det under eftersäsongen som nu, vilket innebär lagom med folk och inte värsta Stockholmshetsen. Bye Bye Gotland, vi ses igen!

Gruppbild framför mega-huset som vi hyrde och bodde i under veckan!


EGENTID

Som sagt, idag tog jag och A en egen dag i Visby vilket faktiskt var väldigt skönt. Det kan behövas lite ensamtid också under en vecka och vi hade verkligen hur mysigt som helst, alltså mysigt i ordets rätta bemärkelse. Vi gjorde bara det som föll oss in vilket var väääldigt skönt. Satt och kramades på bänkarna och tittade på folk hur länge som helst, gick runt och tittade på de delarna vi inte hade sett än, jag shoppade liiite, satt på uteserveringar och fikade, solade i Almedalen, pratade om vårat liv och skrattade en massa, köpte chokladpraliner och åt, pratade om allt vi tänkte på. En sån bra dag det var, jag älskar min man!




 

 

 

 


BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

I trädgården tittade vi på rosor, konstiga bär och massa knäppa träd. Dessutom hade vi picknik och åt crepes och drack cider och tittade på cykeltävling. Helt perfekt dag bara vi två!

 

 

 


 

 



HÖGT

Högklint på Gotlands västkust har väldigt höga, branta klippor kan man konstatera. Lite yrselvarning men ingen trillade ner i alla fall.

 

 

 

 

 

 





KRÄFTSKIVA

Igårkväll hade vi på alla plattor och ugnar i köket, det var förberedelser för kräftskivan. Andreas bakade jättegoda baguetter, jag gjorde en Västerbottenostpaj, Kicki la kräftorna i lag och det gjordes färskost och såser och lades upp kex och massa ostar och päronskivor att ha till. Så småningom var allt klart och vi kunde byta om och ge paket, det var lite firande av alla augustibarn som inte har blivit firade av några av oss. Sedan kunde vi hugga in på de röda djuren och alla tillbehör. Galet gott och nu står man sig väl en vecka framöver...

 

Kräftor med dillkronor

 

Smycken och makeup fick kompensera det enkla (läs: tråkiga) fodralet

 

Rött var det ja...

 

Mina favoriter var pajen, yoghurtsåsen, brödet och såklart kräftisarna


SAFFRAN, CAFFE LATTE & PANNACOTTA

Är ni på Gotland är det nödvändigt att besöka Glassmagasinet nere i Visbys hamn, en gammal lagerlokal som gjorts om till Europas största glassbar men över 140 glassorter att välja mellan. Finns allt från Ben & Jerrys Cookie Dough till bubbelgumsglass. Det är visserligen mycket folk men väl värt besöket, och sedan sitter man på uteserveringen mot vattnet och kan slicka i sig sin glass i godan ro. Idag valde jag caffe latte-glass, glass med smak av pannacotta och den godaste någonsin - s a f f r a n s g l a s s.

 

 

 


MINIGOLF

Iförmiddags letade vi länge och väl efter en minigolfbana, helst äventyrsgolf, men utbudet var lite dåligt så till slut fick det bli på en ställe som vi egentligen redan hade ratat. Men vem bryr sig om att banorna är lite dåliga när man har roligt. För det var det, sjukt kul faktiskt. Annars brukar jag bara tänka på att jag måste vinna men den här gången var det mest roligt, vi tog inget banrekord direkt, den bästa (mannen) hade väl typ 50 poäng mer men som sagt, kul var det.

 

 

 

 


PARTYALIAS

Igårkväll spelade vi partyalias och åt choklad tills jag mådde illa, ibland kan det bli för mycket av det goda också. Men spelet i alla fall var jättekul, har bara spelat det en gång innan när alla fuskade och alla vi som inte fuskade blev så sura att vi gick hem. Men igår fuskade ingen, och vi berättade i sagor, spelade hysteriska, förklarade kändisar och skrek av skratt så att vi knappt kunde gissa.

 

Nu ska jag gå upp och det blir scones till frukost idag, och sedan ska vi åka in till Visby, spela minigolf och äta glass. Solen skiner och det kommer bli en grym dag! (Jag ska inte heller vara sur en timme för att vi glömmer kameran hemma och min ring är borta och min ena sko glappar så att jag inte hänger med i tempot, som jag var igår)

 

 

 

 




SHOPPINGDAG I VISBY

Hemma efter en dag med shopping och resturangbesök i Visby, full mysfaktor! Killarna stack iväg och tittade på egna saker och gick runt hela muren så vi tjejer invaderade alla klädaffärer och plockade på oss påse efter påse. Sedan möttes vi upp på en resturang och åt middag tillsammans. Har inga bilder från idag eftersom kameran glömdes hemma men istället får ni några bilder från i förrgår då vi var där.

Nu ska vi ta fram godiset och spela sällskapsspel!

 

 

 

 


TORSDAG 19 AUGUSTI

Säger ett godmorgon innan det är dags att kliva upp, ska ställa mig i köket och göra ägg och bacon till mina medresenärer. jag har varit vaken i flera timma redan och inte kunnat somna om så min mage kurra på högvarv nu. Idag blir det nog Visby som får ett besök igen, det kan inte bli för många gånger känns det som.

Här får ni ett par bilder från Blå lagnen igår. Jag tror att det kanske hade sett lite annorlunda ut om det hade varit mer sol, alltså vattnet hade nog sett blåare ut och så där.


 


RAUKAR

Idag bestämde vi oss för att åka och titta på raukar som Gotland är lite känt för. De bästa låg en bra bit härifrån och man fick ta färjan för att komma dit men väl där så var det faktiskt väldigt coolt. Bergen var som gjorda för att klättra i och det var en lång strand på flera kilometer som det var raukar på. Vi satte oss och fikade mitt bland raukarna, mysigt. Vi tog också en sväng till den blå lagunen och badade på hemvägen men det var inte så coolt som förväntat, vattnet var knappt blått och bara en massa grus runtomkring. Tacka vet jag de bohusländska klipporna!

 

Den ljusa kläningen och bootsen är några av de sakerna jag köpte igår. Gillar dem båda massa, det bästa är att de går att använda sommar som vinter, i alla fall bootsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VÄRLDENS MYSIGASTE STAD

Visby är verkligen världens mysigaste stad! När vi kom hit så gick vi lite i affärer innan vi gick innanför murarna och det var min mest lyckade shoppingdag på evigheter! Vi tjejer hittade massa snygga saker, ni kommer snart att få se mina kap på gissar jag. Väl innanför muren så var det supermysigt! Helt urmysigt med små butiker, gamla hus, kullerstensgator, fina ruiner, guteglass i varje hörn och en jättefin park som vi gick igenom. Tror att vi kom hit rätt tid också, det är lagom mycket folk och man njuter verkligen av att bara vara här.

 

Efteråt var vi tvungna att åka och bada för det var så varmt men när vi väl kom dit var det iskallti vattnet, tårna höll på att trilla av men vi tog ett dopp i alla fall, trots att det mesta domnade bort i kylan. Nu lagas det thaimat och sedan ska vi spela världens parspel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


WHAT TO WEAR

Nu börja vi vakna upp här, inatt hade det tydligen varit massa åska men jag sov som en liten gris och märkte ingenting. Dags att klä på sig i alla fall, undra vad jag ska välja för smycken idag. Guld två dagar i rad, det kanske är dags för lite silver?

Idag blir det besök i Visby, om vädret tillåter blir det bad, annars bara strosa runt och fika. Ska bli kul så vi hörs efter det!



GOTLAND

Imorses packade vi bilen full och åkte mot Oskarshamn där vi tog färjan över till Gotland och Visby. Det tog hela dagen men nu är vi framme och har storhandlat, ätit tacos och packat in oss i våran lägenhet. Känns bra, vi har  nära till Visby vilket verkar vara världens mysigaste stad och det går får utanför dörren i princip. Nu blir det nog en inte alltför sen kväll för alla är trötta, i alla fall vi tjejer som pratade mer än vad vi sov förra natten och som somnade i en hög på en soffa på färjan.

 

 

 

 


SÖNDAG 15 AUGUSTI

Ursäkta för dålig bloggning igår men efter frukosten åkte vi för att köpa en matta till bilen och får självklart stopp längs motorvägen vilket orsakade en hel del väntetid där men så småningom fick A fixat det i alla fall och vi fick köpt den där mattan. Direkt när vi kom hem var vi bjudna till Kicki och Johannes på middag, grillade kycklingspett med jordnötssås (!), och sedan blev vi kvar där hela kvällen och tittade på Anna Phil, åt vansinniga mängder med glass och chips och pratade Gotland. Pga syrrans illamående så bestämde vi hastigt och lustigt igårkväll att vi ska åka ner till Jönköping i em/kväll så har vi ett par timmar gjorda redan och behöver inte gå upp så tidigt imorgon. Sover över hos kusinen som också ska med på resan. Därför blir det att köra järnet här hemma idag så att vi hinner.


HUR SKA DET GÅ?

Hur ska det gå?
Hur ska det gå?
Hur ska det gå?
Hur ska det gå?
Hur ska det gå?

Din sol har landat i mitt knä och gått sönder
och våra rader trillar ur och ligger kvar
jag tror vi ljög fast vi sa att det var sant
vi var aldrig kära i varann
det bara kändes likadant

Nej, inte direkt, tänkte mer på hur ska det gå med min packning. Ni ser ju hur det ser ut. IT´S A MESS. Alla packningar den här sommaren har gått åt skogen. Jag har bara slängt i kläder utan att ha någon större koll vilket resulterade i att första gången hade jag för lite kläder, andra gången för mycket och nu... ja hur det ska gå den här gången kan man ju undra? Har begränsningar den här gången eftersom vi inte har mycket plats så nu måste jag SKÄRPA MIG! Lär väl ta lite tid det här ifall ni undrar vad jag håller på med...


HJÄRNSKAKNING

Har nåt galet ont i huvudet idag, tror att det är en lättare hjärnskakning. Det knäppa var att igår gjorde det inte alls lika ont, kände såklart lite men inte alsl på samam sätt som idag. Måste typ lägga mig och vila mellan varven som värsta pensionären... Det var igår morses som jag smällde bakhuvudet i A:s armbåge men det går nog över snart hoppas jag. Tänker inte gå omkring med dödens värk i huvudet på Gotland direkt. Har packat och börjat tvätta idag men nu ikväll blir det en lugn kväll med middag och fredagsmys.

 


SOMMARENS TRE GODASTE

Sommarens tre godaste presenterar jag här i bilder:

- En nöt täckt i en chokladaktig massa med smak av kanel och pepparkaka. Upptäckte den i naturgodispåsen härom dagen och kan definitivt säga att jag ska köpa flera sådana så fort jag kommer till Maxi igen.

- Ballerina Kladdkaka. Har funnits så länge men jag har aldrig köpt dem förrän nu men jag har ätit upp ett helt paket själv på tre dagar säger väl ganska mycket?

- Magnum Temptation var mindre än jag trodde men GOOOOD! Alltså mer kvalitet än kvantitet men det ä rväl et som räknas?


 




HOS OSS PÅ KVÄLLEN

Nästan varje kväll har det sett ut såhär hos oss: böcker, chick-lit för mig och deckare för A, massa gott att äta, vi varierar helst mellan glass, naturgodis, smågodis eller kex och ost. Tända ljus är ett måste och senare på kvällen är också fleecefiltarna med. Tro det eller ej- men vi har gått mellan klockan ett och klockan halv tio idag och är därför hemma redan ikväll. Berodde dels på att morgondagens väder utlovas vara regn, dels för att A har en så konstig kudde att han knappt kan sova och dels för att vi är trötta på att inte kunna sova i samma säng. Nu hinner vi ju tvätta och packa om i lugn och ro och kan unna oss några myskvällar också innan vi åker iväg igen.

 

 


SALTSTÄNK

Ytterligare en dag på havet, en morgon med familjen vilket innebar stor och lång frukost med påhälsning av bekanta från en annan båt, morgondopp för killarna och en värme som troligen var bland de varmaste i sommar. Efter frukost började vi gå hemåt och för ovanlighetens skulle gick vi utanför så att vi hade öppet hav på styrbordssidan. Ganska gött eftersom solen fortsatte att skina några timmar till och man kunde sitta på fördäck och läsa utan att trilla av båten pga. vågorna och utan att frysa. Härligt!

 

 

 

 

 


TUNNBRÖD

Eftersom vi inte har någon ugn i båten så får vi använda oss av spisen istället när vi vill baka bröd. Ibland, som imorses när man vill ha nybakat bröd, så gör vi tunnbröd som man bara steker i stekpanna. Väldigt lätt och gott.

12 bröd
5 dl vetemjöl eller något grovare mjöl
2 dl mjölk
1 tsk salt

Blanda ihop degen, kavla ut tunna kakor som steks i en TORR stekpanna. Godast med lite smör och en ostskiva+lite marmelad.

 


GRÅTT OCH BLÖTT

En regnig dag som denna får man roa sig bäst man kan, vi har kurat inomhus men sedan tog vi på oss seglarjackor och flipflops och gått i affärer och köpt Klings glass. Nu har vi lagt oss ute i Gluppöbassängen för tredje (och sista) gången den här sommaren. Och kanske för sista gången på många somrar eftersom båten ska säljas efter det här. Hursomhelst, resten av familjen - d.v.s. bror, syster+pojkvän - har anslutit sig till föräldrarnas båt så nu är vi fulltaliga, dock bara för en dag, vi börjar gå hemåt imorgon för att hinna hem och tvätta och packa om innan Gotland.

 

 

 


SAMMANSTRÅLNING

Idag mötte vi upp min familj + en till familj (båda i båt) för lite shopping och matinköp med efterföljande fika och dramatiska tilläggningar med ankartrassel i Fjällbacka. Men allt gick bra och vi fick vårt fika, dock lite senare än beräknat. Sedan tuffade alla tre båtarna ut till en holme här utanför där vi badade och solade på klipporna. Senare på kvällen  blev det grillning och sedan lite chips+godis och olika spel. Väldigt kul, men nu är det Denise Rudbergs senaste bok, Baristas, som gäller innan jag ska somna.

 

 

 


FJÄLLBACKA BY NIGHT

Igårkväll blev det en liten promenad i hamnen och sedan fick vi en i särklass bra sightseeing till sjöss. Vi fick nämligen en privat tur i en av sjöräddningens båtar vilket berodde på att A har en kompis som är med i den frivilliga sjöräddningsstyrkan här. Vi var inte sena att tacka ja till erbjudandet i alla fall så det var bara att ta på flytvästar och seglarjackor och sedan gasen i botten ut mellan öarna. Överraskade min familj som låg på en ö strax här utanför och sedan fick vi en grundlig titt på alla fina ställen och så fick vi se var alla knepiga original bor och höra alla historier om dem. Fick även gamla skrönor och kuriosa berättad samt en massa sjöräddningshistorier och till sist fick vi se Fjällbacka med det upplysta berget och alla ljus komma fram som genom en ridå bakom en ö. Kom hem mitt i natten men det kändes som bara en timme vi var ute. Som ni ser kunde jag inte ta några bra bilder pga. mörkret men ni får hålla till godo med detta.

 

 

 

 

 

 


MIDDAG

Efter rekommendationer så åt vi på Skafferiet, världens mysigaste lilla ställe med mat som verkligen tyder på att kocken vet vad han gör. Vi valde båda två ryggbiff med den godaste klyftpotatisen jag någonsin ätit och en sjuuuukt god pepparsås. Kostade därefter men det var det värt, riktigt gott var det. Efteråt blev det caffé latte och chokladbit, min första caffé latte som jag fått ner. Jag är ingen kaffedrickare eller dricker ens något med kaffe i trots att jag älskar lukten men den här var helt okej och i fortsättningen ska jag köpa den bara för skummet som var det godaste av alltihopa. Supermysigt och jättegott kan sammanfatta det här!

 

 

 

 


EFTERMIDDAG I FJÄLLBACKA

Idag är det bara att ligga i vattnet eller att stå ut med värmen ändå. Det är varmt idag som  ni kanske förstår, har bytt kläder fyra gånger idag, och då är det bara eftermiddag än, det har varit från shorts, till ett par andra kortare shorts, till en strandklänning och sen till en annan klänning när vi skulle gå i affärer. Vi la till i Fjällbacka mitt på dagen och har hunnit med att bada, gå i affärer och handla lite mat och massa onyttigheter. Nu är det lite dötid, typ vila och dricka massa vatten och titta på alla båtar som går in och ut i hamnen hela tiden. Ikväll blir det mat på Resturang Bryggan, vi har ju trots allt bröllopsdag idag.

 

 

 

 


SALLAD MED KYCKLING OCH LIMESÅS

Igår gjorde vi sallad på kvällen med stekt kyckling, babyspenat, cocktailtomater och gurkbitar. Till hade jag pressat lime och rivit limeskal i en klick gräddfil som vi doppade i. Hur gott som helst och nyttigt också. Middagstips kanske?


STENLABYRINTER?

När vi hade lagt till idag gick vi iland på Gluppö och letade efter stenlabyrinter som skulle finnas här, men vi hittade bara några små som inte var 500 år gamla, utan bara några gjorde av uttråkade turister antagligen. A sa hela tiden att: Det här är ungefär som att leta efter marmorbassängen på Hållö i tre timmar. Jag gjorde nämligen det en gång när jag var där med tjejerna och då letade vi i världens hetta efter marmorbassängen i 3 timmar innan vi hittade den och det får man äta upp nu. Men istället satt vi och tittade på båtarna som gick förbi utanför och så, det var mysigt i alla fall.

 

 

 

 

 

 

 

 


SÖNDAGSTEMPO och GT-GNÄLL

Inte många knop idag i dubbel bemärkelse. Seglade lite idag med men som sagt, inga större hastigheter att tala om direkt.Har inte heller stressat utan bara, iof enligt planerna, lagt oss i Gluppö igen. Stor favorit det där, inte bara för oss som sagt men värt ett återbesök på två veckor åtminstone.

Det är mulet och lite sådär idag och ska vara det i några dagar framöver men det hoppas jag blir ändring på. Men tack vare det har jag i alla fall lagat en kavaj från Gina tricot, köpte den för några veckor sedan och tvättade den för att få bort någa fläckar men istället fransade den sig vid ärmsluten och längst ner. Sjukt dålig kvalité att den inte ens håller en tvätt på anvisade tvättråd! Men så är ju priset därefter och sålänge det går att laga så får det vara.

 

 

 

 


RO

Igårkväll tog  vi dingen och rodde in till närmaste ö för att göra lite step-ups (därav all svett i ansiktet) och gå lite på stranden. Vi hittade en flaskopost som låg på stranden och den önskade oss en trevlig sommar. Lät den ligga kvar ifall någon annan skulle gå förbi så kan de också få önskade sig en trevlig sommar.

 

Behövde bada efter det men det är så mycket rödmaneter i havet att man inte kan komma ner utan att bränna sig. Inte klokt att man är ute med båten och inte ens kan bada när man vill. Sjukt! Får vänta med det och se om det är bättre imorgon om vinden har vänt kanske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


LÖRDAG

Imorses var det ju så skönt att vi inte brådskade med att komma iväg, vi tvättade håret och åt frukost länge innan vi ens funderade på det. När vi så småningom kom oss iväg så tänkte vi segla men vinden var så dålig att vi struntade i det efter ett tag och satte igång motorn istället. Orka ligga och halvt välta omkull av alla norska motorbåtar som kör en meter ifrån en och skapar världens svall. *irriterad*. Men har inte trillat i vattnet ännu i alla fall. Måste gå och köpa lite lösgodis nu: lite choklad, sura flaskor och strawberry dreams.

 

 

 

 

 

 

 


PROMENAD TILL GREBBESTAD

Ligger med båten i Tanumsstrand och efter ett besök på sportshopen där vi hittade ingenting så behövde vi handla lite och ser en skylt som visar en strandpromenad med 1,5 km gångväg till Grebbestad där de faktiskt har ett ICA. Så vi bestämmer oss för att gå dit och handla istället, grejen var bara att det det låg inte i utkanten av samhället så vi gick 3 km enkel väg men det var bra träning i uthållighet i värmen. Jag svettades som en gris för idag har det varit ca 26 grader i skuggan även om det har varit lite mulet nu på eftermiddagen. Träffade lite kändisar på bryggan som vi snackade med och tittade lite i samhället innan vi skyndade oss hem för att frysa ner maten.

 

 

En brant backe (inte direkt 90 graders vinkel men nästan...) och A tar fram kameran och jag skriker: Nej, ta inte kort nuuu när jag ser ut som en flåsande ko!

 

 

 

Badplats längs vägen...hade gärna hoppat i kan jag säga



Det berömda lilla tåget som går runt i samhället för alla turister som vill ha en sightseeing

 

Grebbestads hamn




MORGONSOL

Här sitter jag med nytvättat hår och njuter av morgonsolen. Morgondoppet är redan avklarat och folkbörjar vakna i sina båtar. Kanske dags att ta fram lite frukost, har köpt färskt bröd så det blir gott. Planerna idag är att långsamt gå neråt Tanumshede för ett besök i sportshopen, men vi ska ta det lugnt för jag vill fisk lite på vägen, eller jag vill inte fiska för jag vågar inte ta i makrillarna när dom sprätter runt på kroken men jag vill att vi ska få fisk. Har fått en enda fisk i hela mitt liv innan och den var så liten att det inte var något att äta på den.


SUNSET

Kväll med kväkande måsar, sill som kokar, tända ljus, kanelte (inte för mig, men lukten...) i princip vindstilla och underbar solnedgång i orange och gult. Till och med de fulla norskarna på andra sidan viken har tystnat. En bra deckare och min man, det är rätt bra just nu!

 

 

 

 


KALVÖN

Det blev jättefint väder på eftermiddagen, vi stannade till och handlade lite, dock fanns det inte någon riktig affär utan bara en minilivs men det nödvändigaste som bröd och grönsaker fick vi med och det andra får vi ta så fort vi kommer till en riktig ica-affär. Sedan letade vi efter en nattplats huuur länge som helst men till sist hittade vi en fin en, bredvid en likadan båt som våran. Lagade i alla fall mat innan min mage hade kurrat ihjäl sig och nu sitter vi och njuter av kvällsolen, kan vara bra att passa på för nästa vecka ska det enligt väderprognosen bli dåligt väder :(

 

 

 


GODMORGON

Första regnet förutom en miniskur för två nätter sedan kom idag, lite smådugg. Så efter frukosten ska vi lossa tamparna och sätta kurs mot Havstenssund. Vädret ska bli bättre under dagen så jag hoppas på fina dagar framöver. Ha en bra fredag!


FULL HAMN

Gluppöbassängen har tillfälligt blivit en gästhamn, fast utan vatten och el. Vi kom in här runt 2 och det var i sista monangen om man ville ha en bra plats, eftersom vi inte direkt är ensamma här, ett 40-tal andra båtar har också hittat hit så känslan är mer gästhamn än naturhamn. Själva ligger vi i ena änden av en lång rad med båtar. Just nu är det barn som är ute och ror, folk som fiskar, sitter och äter i sittbrunnarna, allmän trevlig stämning. Själva äter vi fruktsallad och brieost på digestivekex.

 

 

 

 

 

 


VÅGOR

Idag har det verkligen varit storm på havet, men inte i vårat skyddade, lilla "hål". Eftersom det blåste så mycket så bestämde vi oss för att stanna kvar på samma stället en natt till. Det visade sig vara en bra idé, dagen bjöd på mycket solande, klättring i bergen och snack med stockholmare.

 

 

 


COUSCOUSSALLAD MED SCAMPI

Gjorde en sallad idag på ett recept som låg uppslaget i en mattidning som jag såg härom veckan. Så mycket typisk sallad kanske det inte är egentligen men den här var i princip den godaste salladen jag ätit så den ska jag definitivt göra fler gånger.

För 4 personer
3 dl couscous
1 stor mango
3 dl scampi eller handskalade räkor
babyspenat
1 kruka koriander (som jag bytte mot färsk persilja istället)


EVERYBODY´S CHANGING AND I DON´T FEEL THE SAME

Imorses var en ganska stressig morgon på Malmön, vinden vände och blåste rejält så vi skyndade oss iväg ifall draggen skulle släppa. Det blev frukost på vägen när man hunnit bli lagom hungrig och grinig, men i alla fall hade vi väldigt gott bröd till frukost (smakade mer som bulle än bröd).

 

På dagen la vi oss i Kungshamn för att handla, äta glass och fylla vatten och andra nödvändiga saker. Mysigt med några timmar där, nu har vi gått vidare till ett place kallat Länsmanshålet och här är det fullt av båtar, hela stället var knökfullt i eftermiddags och det var ett meck att slänga draggen utan att fastna i någon annnan men till slut gick det. Mycket båtsnack här och sånt där men det är å andra sidan svårt att inte skriva om det just nu.

 

'

 


MALMÖN

Idag har varit sådär stekhett i solen, skönt men när iv kom fram till Malmön där vi ligger i natt så blev det till att gå till fyren och ta ett bad på en gång. Runt båten kryllar det av rödmaneter så där vill man helst inte hoppa i, fast imorgon måste vi nästan det för jag tappade i locket till kameran så imorgon ska vi försöka dyka ner och hämta det... Det är så mysigt här, vill stanna en dag till, värsta överklasstället fullproppat med folk dock men omväxling förnöjer som man säger.

 

 



 


I BÅTEN

Efter en händelserik dag så har vi strandat vid en boj i strömmarna där vi ligger fint i kvällsolen. Har ätit middag (vattnet var nästan helt slut så vi fick ta dingen bort till Bassholmen och hämta vatten i en tupperwarekanna eftersom det inte fanns någon dunk. Tyvärr fanns det inget vatten på bryggan så det blev till att traska upp till vandrarhemmet. Allt för en liter vatten, men vi fick mat till slut i alla fall. Nu tar vi fram naturgodiset och böcker och kanske solglasögonen också och förbereder oss på en skön kväll.

 

 


DON´T LET IT GO TO YOUR HEAD

Full rulle här nu, det är inte bara sig själv man ska ha med, snarare mat, underhållning, kläder och annat för två veckor. Den här hatten som jag köpte härom dagen följer självklart med och så hoppas vi att regnet gör ett uppehåll på ett par veckor, eller sommaren ut kan vi väl lika gärna säga när vi ändå håller på.