DONE AND DONE

Nu har jag betat av alla punkter på dagens lista och jag hann ju perfekt. Ska sntrax åka och hämta min man som är och jobbar (han var snäll och lånade ut bilen så att jag skulle kunna handla nämligen). Sedan har jag visserligen några småsaker att göra, typ diska, lägga in tvätten och sätta över pengar till imorgon (=ullared). Det lär gå åt pengar dååå.... hehe. GÖTT säger jag bara!

 


BÄST JUST NU

Just nu är det Rihanna och Eminems låt Love the way you lie som är favoriten. Ska strax ut på powewalk med denna i öronen, inte fel med bra musik och fräscht soligt höstväder ute.

 


TORSDAGSLISTA

Känns som att jag har en del att göra idag, får köra järnet så att jag hinner med allt. Statusen just nu är att två tvättar är i maskinen, disken är avklarad och jag ska börja skriva inledningen till vårt projektarbete. Bäst att sätta igång så att det händer något.

 

Så ni förstår att jag inte har så mycket roligt att skriva om kanske...

 


FILM I SÄNGEN

Idag har jag suttit vid symaskinen halva dagen =har ont i rygg och nacke, så det är skönt att kunna sitta i sängen och ha det mjukt och skönt. Just nu känns livet så skönt liksom, imorgon är det att köra järnet med projektarbetet men sedan börjar ju Kenza&Tyra show på kvällen och på fredagen är det Ullared (!!!) och helgen är inbokad för bara höstmys med kompisar!

 


LOCKIGT

Nu tar jag mina lockar och åker till skolan. Med min nya locktång (Björn Axén 25 mm) tar det inte lång tid att fixa ett locksvall så det kan man unna sig ibland.

 


FÄRGA TYG

Igår och idag har jag färgat tyg, gardiner och klädesplagg för att få dem i den perfekta färgen. Jag provade både att färga gult med curry och att färga brunt med kaffe. Bägge två fick önskade resultat och jag gjorde på gammaldags vis och kokade i gryta. Man häller bara i vatten så att det täcker tyget, mycket curry/kaffe och så själva tyget och kokar tills det får önskad färg.

 

Sedan måste man skölja av det (jag använde duschslangen) och till sist torka. Luktar det mycket kan man hänga ut det på vädring eventuellt. Smidigt sätt enligt mig!

 




SÅDANT MAN GÖR FÖR SÄLLAN

Om ni undrar varför jag inte uppdaterat beror det på att jag ar varit med mina ladies hela dagen. Det börjades med en powerwalk tidigt imorses och sedan blev det en dusch och så gjorde vi (eller jag kom sent så snarare de andra) en stor frukost som vi åt länge och väl och satt och pratade. Efter det har vi pluggat och suttit och snackat. Snacka om mysigt!

 

Nu ska jag strax springa iväg på lite ärenden, bland annat hämta ut ett paket på posten och eftermiddagen tänkte jag ägna åt att pyssla! Tala om lyxig dag!

 






MÅNDAG

Idag var jag och syrran på second hand och köpte bara det fulaste som fanns. Haha, vi kom hem med en proppfull megakasse och en tant skrattade till och med åt oss. Det var liksom storblommiga gardiner, bruna stretchtyger och urfula bruna skjortor och jeanskavajer. Så unfashion det bara kan bli men vi är ändå grymt nöjda fortfarande eftersom det ska bli fina saker av det. Det ska bli en hel del disney-dräkter till vår maskeradfest nämligen.

 

Så därför har jag tillbringat resten av dagen med att göra det som ni ser på bilderna, bland annat att färga klädesplagg, lägga upp byxben och sådant. Nu ska jag fortsätta och sedan ikväll blir det Idol och The Good Wife.

 





HEL KYCKLING UGN

För några dagar sedan gjorde jag något som jag ändå är lite stolt över. Det är jättelätt men det ser så proffsigt ut, som värsta söndagssteken. Jag hade en hel kyckling hemma så jag var tvungen att göra något med den. Så jag gjorde såhär:

4 port
1 hel kyckling
lite olja
hackade färska örter, ex. basilika
3 pressande vitlöksklyftor
1 citron
salt, peppar
morötter, palsternackor

Blanda örterna och vitlöken med lite olja så att det blir en röra, sedan skär du snitt i kycklingen på lite olika ställen och stoppar in röran där. Pressa sedan en citron över hela kycklingen och peppra och salta lite. Lägg kycklingen på en plåt. Sätt sedan in plåten i ugnen på 200 grader. Sedan kan man, som jag, gå ut på en promenad utan problem eftersom den ska vara inne 1 timme.

Efter en timme lägger man på skalade och strimlade morötter och palsternackor runt kycklingen och låter stå inne i ytterligare en halvtimme. Sedan är det klart!



 



SHE DON´T WANNA LOVE SHE JUST WANNA TOUCH

Idag var det som sagt planering av ett bröllop och det tog hela dagen. Inte så att vi planerade hela tiden för vi åt också. Hehe, alltså det var som värsta lyxen för först fick vi jättemumsigt frukostfika (ny fikafavorit) med frallor, knäckebröd med färskost och grönsaker och en massa vindruvor, ananas, nötter och bananer. Efter att krafterna hade tagit slut efter lite mer planering så åt vi kycklinggryta med äpplepaj och vaniljsås till middag. Värsta söndagsmiddagen som sagt och planeringen kommer bli roligare än själva bröllopt typ!

 

Efter att vi till sist hade knåpat ihop lite planering så var vi på bio på kvällen med min syster och hennes kille och den filmen måste ni bara se! I rymden finns inga känslor med Bill Skarsgård och ICA-Cindy. Den var så bra alltså, kunde verkligen inte hålla mig utan satt och gapskrattade högst av alla i salongen flera gånger. Se den, se den säger jag bara!

 

 








BRÖLLOPSPLANERING

Den här helgen är en riktig bröllopsförberedelsehelg. Idag blir det stan igen, fast denna gången med min man. Vi ska nämligen planera inför min kusins bröllop så idag ska vi träffas med alla värdar, två personer till förutom oss. Efter det väntar en liten runda på stan och kanske en fika. Trevlig söndag på er alla!

 


URMYSIG DAG

Det tog inte alls så lång tid som jag trodde men vi hade i alla fall väldigt roligt. Det är ju inte klokt vad härligt det är att gå runt och känna på alla klänningar. Vi tog god tid på oss i alla fall och det provades slöjor och underkjolar efter varandra. Eventuella klänningskandidater kan jag tyvärr inte bjuda er en kik på, det är ju inte jag som ska ha dem men jag kan tala om att de var galet fina!

 

Efter klänningsrundan gick vi på second hand och sedan åkte vi till IKEA där jag som bekant skulle ha tyg vilket var lite tråkgit eftersom de inte ens hade något blått tyg men jag får försöka få tag på det på annat håll. Blev en del tyg, en gryta och muffinsformar.

 










HAPPY SATURDAY

Idag blir det en tur till stan med de blivande brudarna som ska prova klänningar. Sedan blir det en sväng till IKEA för jag ska köpa tyg till att sy dräkter av till våran halloweenmaskerad. Antagligen kommer vi inte hem förrän ikväll så vi hörs då igen, men jag ska ta med kameran och försöka hinna med att fota!

 


LAST FRIDAY NIGHT

Jag tänkte att eftersom jag varit så dålig på bloggfronten så får jag väl ge er ett extra nattinlägg såhär. Fredagskvällen blev en mysig middag hemma och sedan blev det fika hos vänner med en lång bastukväll! Så nu känner man sig verkligen renad inifrån och sådär skönt seg. Men nu är det definitivt dags att sova, imorgon gäller det att vara på topp!

Middag med älsklingen, fiskfileer och ugnsbakade morötter+palsternacka

 

Time to go!

 

Vad gör Esther?

1. Tar en tupplur

X. Ber mot Mecka

2. Kyler ner sig

Rätt svar: 2

 

Lite kalla duschar mellan varven gjorde susen för att klara av att sitta i bastun några timmar

 

medeltemperaturen låg på 70 grader och som ni ser var det en hel del ånga därinne...

 

Utanför skötte vi Spotify...

 

...och dansade


ÄPPLEMOS

Idag har jag gjort en sats äpplemos, fast jag gör inte det vanliga äpplemoset för jag vill inte ha något socker i. Så jag kokar en påse med kanelstänger i lite vatten under tiden som jag skalar äpplena och skär dem i bitar. Det brukar ta en timme ungefär. Sedan slänger jag i äpplebitarna och låter alltihop koka tills det går att mosa med en potatismosstöt. Man kan mixa det lite med stavmixer sedan också har jag lärt mig nu så blir det ett fint och oklumpigt mos. Det är väldigt lätt i alla fall och man behöver inte använda hela assistenten med äpplemos-tillbehören utan en gryta räcker.

Nu ska vi äta middag och ikväll står bastning på schemat!


FREDAGSPYSSEL

Tentan blev klar igår så idag har jag ägnat mig åt att komma ikapp det jag har missat de här dagarna som jag har varit i tentakoma. Har städat inför helgen, målar om tår och fingrar, tvättat och sytt. Sedan gick jag ut på en liten powerwalk och insåg att det börjar verkligen bli höst nu!


...och när man trodde att dagen inte kunde bli bättre så kommer det hem en hel bukett med röda rosor...


 


MORGONSTUND HAR GULD I MUN

Godmorgon! Jag har varit vaken sen halv sju och då gick jag upp och satte mig i mörkret med tända ljus och mina böcker och började dagen med att läsa. Det var ganska mysigt faktiskt att sitta där och titta ut i mörkret på alla pendlare som skyndade till bussen och tänka att man själv slipper det.

Nu har jag förflyttat mig till datorn och sitter och skriver. Ganska skönt att komma igång så tidigt, då kan man sluta tidigare också. Måste nog gå en promenad efter alla kycklingspett som jag åt igår så jag hoppas att det är uppehåll under dagen!




PLUGGDAG

Idag är det allmän pluggdag här. Vi äter kesomackor, pratar om det mesta förutom plugg och beklagar oss allt som oftast över våra problem att förstå det vi borde förstå.

 




FRUKOST I SÄNGEN

Idag tog jag frukost på sängen, visserligen fick jag gå upp och fixa den själv men det är skönt att krypa ner sen och äta vanliga ostmackor och surfa runt lite och läsa favoritbloggarna i lugn och ro innan det är dags att ta tag i tentaskrivandet igen.

Det är verkligen den svåraste hemtentan som jag har haft, jag fattar i princip noll. Sitter mest och hittar bra citat som jag skriver om men själva sammanhanget fattar jag inte vilket är ganska farligt. Men vad ska jag göra, i värsta fall blir det en komplettering och det skulle i sådana fall vara första gången så det överlever jag nog.


BLAND ÄPPELTRÄDEN








PÅ VÄG HEM

Sista lektionen denna veckan är förbi. Sedan väntar en utlovat hemsk hemtenta så jag fasar inför tolvslaget då den kommer ut. Men det är väl bara att sätta igång och lägga ner dubbelt så mycket kraft på den så ska väl det fixa sig med (hoppas man ju i alla fall) Det handlar om vetenskap och sådant = inget för mig.

 

De senaste dagarna har jag haft jätteont i huvudet, fattar inte varför, jag brukar typ aldrig ha ont i huvudet men nu har jag det, jättemycket av och till. Det brukar försvinna för stunden när jag dricker ett jättestort glas med vatten men sen kommer det tillbaka så det är nog inte brist på vatten. Så jag tillbringar dagarna med att springa på toaletten i princip. Hehe. Aja, nu vet ni det i alla fall. Vad roligt det här blev då, vi hörs senare när jag har tröttnat på tentan antagligen...

 


KYCKLING MED BLOMKÅL OCH BLADSPENAT

Kycklingfiléer som man delar på längden, steker med kokt blomkål och bladspenat. Sedan häller man över lite mjölk och lite gräddfil så man får en fet och god sås! Och glöm inte att krydda, det här blev faktiskt väldigt lyckat, jättegott!


DON´T BRING ME FLOWERS AFTER I´M DEAD

Tänkte att jag skulle visa hur man gör de små pappersrosorna som jag hade satt fast i servetten igårkväll. Det är ganska lätt, kräver lite pill men inga större ansträngningar annars.




1. Vik pappret/papprena (om du vill ha flera färger) flera gånger och rita sedan ut en cirkel.

2. Klipp ut. Sätt görna fast klämmor så att pappret inte flider omkring.

3. Medans klämmorna sitter fast, ta en tuschpenna och rita på kanten runt cirklarna





4. Om du har flera färger (jag använde 2 olika) varva dem i en hög

5. Stick en nål i mitten och sy några stygn så att cirklarna sitter ihop.

6. Skrynkla det översta pappret till ett "blomblad".




7. Fortsätt sedan nedåt i högen, en cirkel i taget.

8. När alla bladen är "skrynklade" sy några stygn som går igenom alla lager längst ner

9. Fäst med en dubbelhäftande tejpbit på servetten eller sy fast den på ett diadem eller vad du själv vill.

FAMILJESÖNDAG

Idag har jag haft en riktig familjesöndag! Mamma bjöd på köttgryta och äpplepaj(!) och så har vi varit och röstat självklart. Dessutom har äpplena mognat så jag och Julia åt inte lite sådana, helt vita inuti, mmm. Men låter bilderna tala för sig själva...

  
Julia rockar!



Texting, texting...



Jag och mamma



Röstat för första gången!...



Röstat för typ trettioförsta(?)...



De här äpplena kan man leva på!





SNABB PASTA

Maten igår var den enklaste men jag var så sugen på pasta att jag gjorde den ändå. Jag kokade upp spagetti och i en stekpanna fräste jag vitlök i lite olja tillsammans med krossad tomat och basilika. Sedan blandade jag ut tomatröran med spagettin, rörde i ruccolasallad och halva körsbärstomater. Klart på en kvart!

 

 


JUST GIRLS

Supertrevlig kväll över! Det var så kul, och framför allt längesen det här hände så det var på tiden. Massa prat och diskussioner och tankeutbyte hela kvällen som vanligt. Vi klarade knappt av att leka en kul lek/spel för vi hade så mycket att säga och prata om. Tack för ikväll, det var det roligaste på länge!

 

Sista servettfixet. De små rosorna som sitter på kommer jag ge en närmare förklaring till hur man gör senare!

 

Pasta med grön ruccola och röda körsbärstomater

 

Let´s play a game

 

Moi

 

Efterrätten: Gino med en kula vaniljglass


KÖKSFÖNSTER

Fixade iordning köksfönstret idag och slängde ut tomatplantorna som stått där hela sommaren. Basilikaplantorna får däremot stå kvar ett litet tag till, de är ju grymma när man lagar mat och de ser ju ganska okej ut. Jag satte dem i olika sorters vita krukor, eftersom vi har en sorts krukor i vardagsrummet och en annan i sovrumemt så tyckte jag det var lite kul att blanda i köket. Självklart vitt fortfarande men olika modeller, och självklart ställde jag dit den nya lampan också!

 

Nu väntar en kväll med mina tjejor, jag ska bjuda på middag först i alla fall och sedan får vi se vad vi hittar på. Härlig lördagkväll allihop!

 


HÖST

Nu är det höst på riktigt, och detta vetenskapliga påsteåendet grundar jag på följande:

 

- Det är hög tid för strumpbyxorna att plockas fram ur sin låda

 

- Det ligger en massa gula löv på marken

 

- Ballerinaskorna har åkt in sina fack igen tillsammans med jeansjackor och fram kommer converse och vinterskor + höstjackor och pälskragar.

 

- Det regnar ju hela tiden!

 

- Elitserien har börjat likaså House, The Good Wife och Idol

 

 


FREDAGSLUNCH


PÅ BESÖK

Idag har jag rollen som intervjuare, sitter och intervjuar elever om vad de tycker om idrott. Intressant och dessutom kul att vara här! Känner inte direkt för att gå hem, det spöregnar ute men å andra sidan kan det vara väldigt mysigt att sitta inne då, skriva lite i Word och lyssna på julmusik.

 


TORSDAG

Jag har haft en skön dag som vanligt men idag har jag till och med pluggat lite. Inte mycket men ändå lite, och hunnit med en promenad och nu på kvällen har jag varit på pysselkväll!

 

Vi hörs imorgon, godnatt!


MÖRKT TILL LJUST

Såhär blev det! jag klädde om fönsterlampan i köket; från att ha varit svart när jag köpte den hade den blivit snarare brun och solblekt så när jag skulle ta fram lampan för hösten så bestämde jag mig för att klä om den i vitt tyg istället.

Så målade bara foten med vit färg och spände ett vitt tyg runt stommen efter att jag tagit bort det gamla. Sydde fast det och i öppningarna så vek jag det bara inåt och limmade fast det med superlim mot stommen. Lätt och enkelt!


MACARONS

Ligger här och kan inte somna...så passar på att ge er receptet på mina macarons som jag gjorde i förrgår. Jag har gjort macarons en gån innan och då blev de övermixade, alltså jag blandade för mycket så att de flöt ut. Men den här gången blev de perfekta, förutom att de sprack allihopa utom typ en eller två...

 

Jag gjorde dubbla satser för att det skulle räcka till alla och dessutom så gjorde jag en massa olika storlekar för att det skulle finnas någon som passade alla. Gjorde med två olika sorters fyllning, en med vit choklad och lime och en med ljus blockchoklad. Smakade galet gott båda två men framför allt ljus blockchokladfyllningen, skulle kunna äta upp hela den!

 

Macarons – ca 30 st
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g fint malen mandel
150g florsocker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag

 

1. Sätt ugnen på 160 grader C.

2. Skålla mandeln och låta den torka. Mal den sedan fint i enmixer . Du kommer behöva mala lite mer mandel än vad som krävs i receptet.

3. Sila den malda mandeln så alla stora bitar försvinner. Väg upp 150 gram på en köksvåg.

4. Blanda mandel och siftat florsocker i en bunke.

5. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokar upp.

6. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer.

7. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Lite spill blir det alltid.

8. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter.

9. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.

10. Vänd i marängen i mandelblandningen och mixa försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.

11. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Man kan även klicka ut smeten i rundlar men det blir finare med spritsen.

12. Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen (gräddningstiden varierar beroende på ugn)

13. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.

14. Fyll med valfri frosting och njut!

(Notering: Macaronsen blir ännu godare efter en dag i kylskåp)

 

Lime- och vit chokladfyllning:
100 gram vit choklad
0,5 dl vispgrädda
Rivet skal och saft från en lime

 

Hacka chokladen fint. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och blanda ner chokladen. Rör tills den har smält. Smaksätt med limeskal och limesaft. Förvara i kyl tills den nått perfekt konsistent och fyll sedan macaroonerna.

 

Chokladfyllning:

200 g blockchoklad

1 dl grädde

 

Koka upp grädden och rör i den hackade blockchokladen. Förvara i kyl tills den nått perfekt konsistent och fyll sedan macaroonerna.

 


ONSDAG

Idag har jag:

09:13 Började titta på avsnittet av The Good wife som jag missade i måndags. Alltid lika bra!

 




14:10 Kommit hem från en timmes promenad som började bra med musik i öronen och till och med lite sol. På sista halvan av rundan la batteriet på mp3:n av (är väldigt gammaldags och bryr mig inte om ipod och sådana saker) och dessutom kom den med korta uppehåll skurar där regnet stod som spön i backen. Så såhär mysig var man sedan... En lång dusch på det!

 


14:56

Efter duschen SKREK magen efter mat så jag hittade några gamla brödbitar som jag räddade genom att snabbt steka dem lite på varje sida.

 

 

15:35 Resten av eftermiddagen har jag frusit som ett djur, antagligen efter nedkylningen regnet gav, så jag har suttit med duntofflor och vinterjackan inne. SÅhär efter 4-5 timmar så börjar jag bli varm igen så resten av kvällen kan jag nog klara mig utan dem.

 

 

Nu ska jag laga nåt till middag och sedan se idol.

 


MORFAR 85 ÅR

Det är sjukt kul när hela släkten samlas och träffas, alla på en gång. Sist gång var väl närmare tio år sedan ungefär... Det som gör det så roligt är att flera av mina bästa kompisar ingår i den släkten på ett eller annat sätt och dessutom är alla kusiner rätt tajta. Det är liksom inte så att vi inte träffas förutom på släktträffarna, utan vi ses "privat" också om man säger så...

 

Blev inte så många bilder, och alla bilderna var på oss runt vårt bord så ingen över 25 fastnade på bild.

 

Me and the macaroons

 

Stooora lass med smörgåstårta och sedan kakkalas

 

Jag och den nyblivna körkortstagaren och klättra-i-norska-fjällen-mannen

 

Anna P.V.


IN REALITY

Provade ju som sagt på det är med YSL-nails härom veckan och då valde jag burgundyröd och grå. Idag gjorde jag det igen och valde istället orange och cerise. Det är ju lite galet men lika galet som det är, lika uppiggande kan det faktiskt vara.

Nu ska jag på 85-årsfirande för min morfar! Har bakat stora, fluffiga, ljusrosa macarones att ta med, dom får ni se imorgon!


Rock & Baroque heter kollektionen som säljs i duopack. Jag använde mig av ett rosa lack från Nivea och ett orange från Mavala.


SCRAPBOOKING OCH PAKETINSLAGNING

Igår hade min syster samlat ihop för en scrapbookingkväll, en måndag sådär, vilket var väldigt kul. Vi scrappade och åt mat blad alla papper och grejer och hade det trevligt. Jag gjorde julkort, hann visserligen bara några stycken.

 

Framåt halv tio började vi istället göra en maskeradoutfit till min andra syster som var lite stor och klumpig (inte systern utan dräkten alltså! bara förtydligar) som ni kanske ser. Men den gick med nöd och näppe ut genom dörren i alla fall. Blev hur som helst väldigt bra, jag vill också gå på maskerad och klä ut mig till ett paket nu. När man sitter på en stol ser man inget mer än benen som sticker ut typ, haha.

 

 

 

 

 


FLÄTA I LOCKAR

Tänkte ni kunde få se dagens frisyr i lite fler vinklar. Den är superenkel, man delar håret i två delar som om man skulle göra två flätor men man gör bara en. När man flätat den så fäster man den på huvudet bara och sedan lockar man resten av håret.









MÅNDAG

Sitter i sängen som ett freak och försöker få webcamen att fungera men den vill inte. Fattar inte varför, menmen... Idag ska jag först lämna blod och sedan har jag en föreläsning så jag ska åka strax efter tio men jag har sovit lite dåligt inatt, vaknat tusen gånger typ men det ska väl gå bra.

Ikväll ska jag på scrapbookingkväll, har ingen aning om vad jag ska scrappa men kanske börjar lite på årets julkort. Det återstår att se, ha en bra dag alla!



WOK MED VITLÖK

Godaste maten jag ätit på evigheter!!! Idag stekte vi upp en påse wokmix tillsammans med färdigskalade räkor, mycket halvfabrikat här, vilket kan låta lite simpelt. Det var det också, men idag skötte A kryddningen av maten och han hade på salt och peppar som vanligt och sedan pressade han över två vitlöksklyftor också. Alltså, den maten blev helt crazy god! Lätt att jag ska göra den igen, hur good som helst!


MATCH MADE IN HEAVEN

Idag har jag matchat mullvadstoner, höstigt och jag tycker om att matcha något i alla fall. Till det har jag min vita skjorta som (som sagt) passar till vad som helst. Nu är det nog inte länge till som man kan gå med bara ben, det brukar vara alldeles för kallt på morgonen för det. Benen brukar ha trillat av innan man hoppar på bussen men så är det ju snart mitten av september också.

 




ÖVERTRÄFFAT MIG SJÄLV

Nu har jag gjort mer än jag trodde att jag kunde, d.v.s. tagit en joggingrunda i skogen på lördag eftermiddag i regn. Jag känner mig så duktig trots att jag höll på att dö, och ikväll är det stora myskvällen inomhus eftersom det regnar sånt där regn som man blir riktigt blöt av ute. Pizza och en massa nya filmer!

 


SECOND HAND OCH UTSTÄLLNING

Idag var jag och letade secondhand-fynd med Esther, vi hade flyt även om vi kom precis innan det stängde. jag köpte en svart kavaj (för 60 svenska enkronor!) som min pyssliga förmåga ska få fixa till och Esther köpte en massa tyger att sy ett lapptäcke av (mycket ambitiöst måste jag säga). Dit ska jag gå igen för det var ju jättekul och jättebilligt. En ny hit helt enkelt! Sedan var vi även så kultiverade att vi var på utställning så vi har hunnit med en del idag.







SINGEL

Läser en inredningsbok som jag köpte för längesedan som handlar om inredning. Ganska speciella inredningsstilar, boken heter Singel - konsten att leva solo och menar att är man singel så är man fri att inreda precis som man vill så en lägenhet är full med Star-wars prylar och ett annat är inrett i 70-tals anda.

 

Jag var mest faschinerad av den rosa lägenheten även om jag inte själv skulle kunna tänka mig att ha det precis så. Men den är faktiskt kul att titta i, finns en massa pysseltips och sånt där också om saker som man kan göra osv.

 










FREDAGSUNDERHÅLLNING

Lite helgunderhållning i form av en glasögonorm som tar livet på allvar. Men man måste se hela klippet för att se det roliga.


BEACHLOCKAR

Det blev lite mer surflockar än korkskruvar men inte mig emot. Det blir snyggt till vardags och ma nslipper fixa det så mycket (vilket jag inte gör ändå)...

Lockarna på ena sidan är utborstade så där syns det inte så bra men på er vänstra sida ser man lockarna som de blir.


KVÄLLSPROMENAD

Efter en hel dag inomhus var jag tvungen att gå ut fast jag orkade inte men efter en massa övertalning kravlade jag mig ut grnom dörren i alla fall. Och det var skönt. Och varmt. Och som vanligt härligt att studsa fram i gympaskorna.

 

Nu ska jag ta fram lite kvällsmat och så blir det idol sedan. Auditions är ju typ det roligaste av hela idol, haha.

 








PAPILJOTTER

Härom veckan köpte jag pailjotter som jag håller på att prova just nu. Jag vill gärna ha håret lite lockigt ibland men att göra det med locktång sliter så galet mycket på håret varenda gång så därför tänkte jag prova papiljotter. Det är bara att sätta i dem när man har tvättat håret och sedan låta de sitta tills det torkar (i värsta fall kan man föna det torrt men det sliter ju också på håret).

 

Det är också bra om man vill spara tid, dessa sätter man i på 5 minuter på kvällen efter hårtvätten och sedan sover man med dem (finessen med mjuka rullar) och på morgonen har man utan någon ansträngning ett vågigt hårsvall. Jag tror att dessa ger lite mer vågigt hår, vill man ha mer utstuderade lockar får man nog satsa på exempelvis skumgummispolar eller något sådant.

 

Resultat kommer snart!

 


VITT

Här får ni se hur skrivbordet blev efter att jag målade det, innan var det i björklaserat trä som hade blivit vääääldigt medfaret och med fläckar som inte gick bort osv. Är faktiskt rätt nöjd över resultatet, blev bättre än jag trodde (med tanke på mina målarkunskaper) Dessutom ser det mycket fräschare ut så 5/5 toasters till det här projektet!


I BASGARDEROBEN - VIT SKJORTA

Mitt senaste tillskott till basgarderoben kommer här: en vanlig hederlig vit skjorta. Icke figursydd eller något krusidull utan bara några sömmar och en krage i princip. Gillar den skarpt då den passar till allt (och då menar jag verkligen allt) och är sådär enkel och basic som det bara går. 

På tal om basgarderob, här är en perfekt lista, scrolla ner lite så finns den där. Det är förresten en blogg som jag brukar läsa. (och inte minst en tidning som jag är galen i)




MORGONPIGG

Trodde jag skulle vara hemma igen vid 10 från ett morgonmöte på min praktikskolan men det drog visst ut till klockan ett innan jag kom därifrån. Var så längesedan jag var där så jag blev kvar lite och pratade med "min" lärare (som för övrigt är grym!) och vi tittade på bröllopsbilder tillsammans, pratade om valet, diskuterade skillnader mellan olika skolor osv.

Nu är jag i alla fall hemkommen och har brett mig några skogaholmslimpor med gurka och plommontomat till lunch. Ska sätta mig och plugga nu en stund i eftermiddag.

Btw, vad tycker ni om mina nya brillor som jag har köpt, invigde dem idag. Passar jag bäst med eller utan? Har alltid tyckt att jag ser ut som en riktigt nördig fröken men å andra sidan så är det nog en vanesak, tyckte dessa såg helt okej ut, lagom "geekiga" och jag ska ju bli fröken så...






COOKING

Mitt på dag gick jag och syster en lång promenad, var ute 1,5 h i det fina vädret, så sjukt gött efteråt fast man går där och är svettig som ett as under tiden.

Har gjort två lasagner med lite broccoli i och en kastrull med skinksås också så nu blir det mat många dar framöver. Provsmakade lasagnen och det var väldans god faktiskt. Gjorde med lite mer ostsås (fast jag hade bara i en tredjedel av osten) och den blev mycket mumsigare då.


STUDENTGÖRA

Idag, och resten av veckan har jag att göra i alla fall. Två redigt feta böcker som ska läsas, föras anteckningar på och helst ska man förstå vad man läser dessutom. Då är inte dessa två de värsta, jag fasar för när jag får Metodpraktikan i min ägo och måste ta mig an den...

Idag är det ett amaxing väder ute så jag ska i alla fall ut på en promenad idag, och antagligen ska jag göra lite matlådor också. Sådant där man gör när man är student; pluggar och gör matlådor.


LAXWOK MED SVAMP

Kvällens meny: laxbitar blandade med en påsa wokmix och en massa gula kantareller och ännu mer trattkantareller. Inga dålig smakmix. Ikväll börjar en av mina favoritserier; The good wife så gissa om jag kommer sitta bänkad när det börjar.


RIVSTART PÅ VECKAN

Jepp, idag slutar jag 4 så jag är inte hemma förrän klockan 6 ikväll så jag hoppas jag har kommit ihåg allt. Det är massa saker som man inte får glömma: almanacka, pennor och anteckningsblock, mat, mellanmål, dricka och bestick. Plus busskortet och plånboken. Ja ni ser, därför brukar jag oftast kolla över allt kvällen innan för på morgonen är det så lätt att glömma hälften av sakerna. Men idag har jag nog fått med allt.

 

Note to myself: Köp en stor väska som allt får plats!

 


MIN SÖNDAG

Dåligt bloggande idag, glömde göra det imorses eftersom vi åkte till kyrkan och efter det åt vi middag hos Andreas föräldrar. Fick jättegod mat och efterrätt med blåbärsglass som var så god att jag åt mycket mer än jag orkade. Efter maten var vi så mätta att vi la oss i varsin soffa och jäste typ, läste tidningar och pratade.

Framåt klockan 6 traskade vi hemåt och förberedde lite inför veckan samt ställde iordning här hemma med borden som jag har målat osv. Hjälpte min bror att köpa lite kläder på nätet också så alltså en väldigt skön och trevlig söndag med andra ord!


YSL-NAGLAR

Funderar starkt på att försöka mig på att göra något liknande dessa YSL-naglar. Coolt med lite twist på det, man kan tröttna på vanliga naglar även om man varierar färg. I alla fall gör jag det.




VÅFFELS

Gårdagskvällen blev väldigt mysig, efter att ha storstädat i säkerligen 3-4 timmar så slog vi på stora trumman och gjorde våfflor som vi åt med både frukt och glass, MUMMA! Problemet var att smeten fastnade i järnet hela tiden men lite trasiga våfflor smakar ju minst lika gott och så slipper man skära och ha sig...

Idag är mina planer att måla om vårat skrivbord/databord. Lär ta lite tid med tanke på att det måste tas loss, rengöras, slipas, torkas av och datorn behöver monteras ner på nåt sätt. Men jag tror att det kommer bli bra sedan.




SVAMP

Igårkväll var det kantarelljakt i skogen och sedan trevlig kväll hos Andreas mamma och pappa. Ikväll blir det ljus, våfflor(!!!), Kristallen och O.C i soffan. Inte mig emot!

 


IF I HAD YOU, THAT WOULD BE THE ONLY THING I EVER NEED

Jag är som en besatt efter en poncho!!! Alltså jag menar besatt på riktigt, en cape skulle också gå bra. Så fort jag ser nån på stan med en sån stannar jag och fipplar med mobilen eller låtsas stå och titta efter någon, för att kunna kolla in den och jag har varit i varenda affär för att scanna utbudet och i varenda webshop jag kan komma på.

Hittade en grå härlig sak på Accent men den var lite dyr, och den kamelfärgade som H&M har fått in som är med på varenda reklamskylt är snygg men känns som att jag redan tröttnat på den eftersom den syns överallt. Jakten goes on!!!


Den här, ja tack! Tyvärr är det en från förra säsongen eller till och med för två säsonger sedan. Jag är inte alls bitter!


DENNA DAGENS TRE JOBBIGHETER

Gått med dragkedjan på kjolen nere, CHECK! Imorses glömde jag dra upp dragkedjan på kjolen som jag har på mig, den sitter på rumpan och går ganska långt ner. Inte förrän jag är på väg in i föreläsningssalen knackar en tjej som jag inte ens känner och viskar: Den är öppen där bak. Det första man tänker är inte att dra upp den, utan snarare: Shit, vilka har sett det? Det var i alla fall bra att mitt linne som jag stoppat i kjolen täckte upp för mig så jag inte behövde visa hela rumpan för Göteborg.

 

Just det, jag kom försent till andra delen av föreläsningen också, vi gick och fikade i Humanistens caféteria några gamla klasskompisar som återförenats i denna kursen och trodde vi var tio minuter tidiga till resten av föreläsningen men istället hade vi troligen tagit fel på tiden för den var visst i full gång redan (alla föreläsningssalar, och klassrum med för den delen, har dörrar längst fram så man kan inte direkt smyga in ostört)

 

Sprang som en besatt galning från Götaplatsen, in på H&M, längs avenyn och skymtade min farbror som stod i en valstuga, in på Lagerhaus och sedan in i Nordstan för att sen kuta till tåget och faktiskt hinna med det! Svettmängden bör vi inte tala om (fast jag kunde ha hoppat över H&M, eller det kunde jag inte, men jag hade kunnat om jag inte har ett sånt behov att titta på stickade koftor, snygga jeans, härliga väskor och accessoarer och annat)

 

Nu ska jag kolla om alla dom där små svamparna som jag såg i söndags har växt upp så att man kan ta dom idag och sen ikväll ska vi hälsa på A:s föräldrar om dom är hemma!

 


BUSS/TÅG - PLUGG

Pluggar på...

 


MELLIS

Mitt mellanmål idag är fruktbitar med keso, hur gott som helst! Det gäller att komma på lite nyttigt fika som man kan äta på kvällarna nu när hösten kommer och alla bra serier börjar gå igen = tvkvällar med nåt gott att äta! (ni hör ju att mat är mitt liv)


SKOLA IDAG

Godmorgon! Då börjar skolan idag, känns helt okej, eller egentligen bra men man måste ju gnälla lite ;) Ska faktiskt bli kul att komma till stan igen, träffa folk och sådär. Det enda är väl att man måste gå upp så tidigt och sitta och plugga massa. Den här hösten läser jag en pedagogikkurs och till våren blir det en självvald historiekurs så det ska bli kul. Sedan har jag bara ett halvår kvar efter det, känns heeelt sjuuuukt! Jag började ju nyss! Dags att börja tänka på examensfesten typ.