Budget

För er som letar prisvärda eyeliner i bästa budgetklass kan jag tipsa om detta exemplaret. En av de mest prisvärda jag testat. Vanligtvis har jag en annan men denna är ett jättebra super-budget-alternativ om man gillar fiberspets! Kostar 29 kronor på H&M, dock behöver man måla två lager för att få den riktigt svart. Hur den sitter? Hela dagen!


Söndagen

Ny vecka och sista dagen på den korta månaden februari idag. Tiden försvinner verkligen, hinner knappt ens med i tanken. Men bara en månad kvar till London nu!

Gårdagen bjöd på innebandymatch, familjemiddag och hundpromenader bland annat. Lite lagom söndagstempo sådär.

 

 

 

 


Sagan Om Ringarna

Som ni kanske sett har jag inte haft på mig mina vigselringar på ett tag. Det beror på att de har blivit för stora så att jag tappade dem en gång. Därför har vi köpt nya. Låter kanske lite knäppt men det skulla kosta massa att ta in dem och eftersom jag inte varit riktigt nöjd med de gamla förutom i början så passade vi på att förnya oss.

Behöver jag säga att jag är supernöjd!

 


Schlagerdessert

Världens enklaste dessert som jag fick tips på från den här bloggen igår. Den satt fint sådär framåt röstningen. Enkel och lagom nyttig!

2 port

100 g tinade björnbär, hallon eller blåbär
2 dl turkisk yoghurt
4-5 maränger
vit eller mörk choklad

Låt bären rinna av och lägg i botten på ett dessertglas. Klicka i hälften av den fluffiga yoghurten och grossa en maräng grovt ovanpå. Varva med bär, yoghurt och grovkrossade maränger, toppa med finriven choklad ovanpå!



Hopprep

Härom nyssens köpte jag ett hopprep som jag tänkte använda som träningsredskap. Det är faktsikt ganska uttröttande, fattar inte hur man orkade stå en hel rast när man var liten och bara hoppa, hoppa... Måste seriöst komma igång med lite sorts träning nu, min förbränning ligger på noll verkligen! Så i förmiddags körde jag några små hopp framför lite skidor och utförsåkning.

 

 


Russinbröd

Detta goda brödrecept har jag fått tips om från den här bloggen som förövrigt är en av mina favoritbloggar. Gjorde detta brödreceptet imorses till en god helgfrukost. Tar bara 25 minuter att göra så lätt som en plätt!

10 st bröd

3 dl lantbrödsmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl russin
1/2 dl krossat linfrö
1,5 tsk bikarbonat
1tsk salt
3 dl filmjölk
1 dl lingonsylt
Blanda alla torra ingredienser och russinen i en bunke. Rör ner filmjölk/youghurt och lingonsylt och blanda till en deg. Fördela degen i ameriakanska muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 18-20 min, 225 grader.

 


Nattblogg

Ja nu är det faktiskt lördag, jag sitter i mysdressen i soffan och känner mig allmänt tillfreds med livet! Efter en tidig middag direkt efter skola och jobb försvann A för en killkväll och jag har blivit lite knäpp för jag tycker det är jätteskönt att bara vara en fredagkväll såhär!

 

Jag har ätit en halvliter glass och gjort en massa bra saker som skickat iväg viktiga mejl, kollat upp viktiga saker osv. Sedan har jag beställt nytt smink (passar på när pundet ligger lågt och man kan spara några kronor), surfat runt, bröllopspysslat lite och nu har jag gjort tre tjocka smörgåsar som nattamat.

 

Några nya ringar som jag fick hem för ett tag sedan


Långa Längder

Ja igår blev det långklänningen som jag med hjälp av en tröja stylade om till en långkjol. Ett bra tips på hur man kan styla om sommarkläder så att de är användbara på vintern också.

På insidan av tröjan drog jag åt den med ett hårband så att den skulle bli lite kortare och mindre. Det är även ett tips att göra på vanliga bastoppar och andra kläder när de behöver bli lite roligare eller då de behöver justeras på annat sätt. Sådär, två bra fredagstips på en och samma gång till och med.


Projekt Sprayhood

Idag blir det en tillbaka blick från igår, jag påbörjade projektet att sy en sprayhood med min bror. Han har nämligen köpt en båt (som för övrigt heter Linda) och tyget på sprayhooden behövde bytas så igår sprättade, klippte och mätte vi. Lite pyssligt och tankeverkstad men det ska nog bli bra när det är klart!

 

Det blev dessutom en kik på finalen i skidor med la familia och på kvällen thaibuffé, härlig torsdag!

 

 


Vintersoppa

Hittade ett recept på något som kallades för vintersoppa och tänkte att det måste jag prova medan det fortfarande är den årstiden. Åts tillsammans med nybakat bröd!

400 gram torskfilé
3 morötter
1 palsternacka
1-2 gula lökar
6 dl paserad tomat
1 buljongtärning, fisk + 3 dl vatten
1 tsk rosmarin
1 tsk honung
färsk chili
ingefära
olivolja

Skala rotfrukterna och tärna dem, skala och finhacka löken. Fräs alla grönsakerna hastigt i olivolja i soppkastrullen. Tillsätt torkad rosmarin. Späd med buljong och passerad tomat. Låt koka upp och småkoka i 12-15 minuter.

Tillsätt honung och smaka av med salt. Skär fisken i ganska stora bitar och lägg i soppan. Låt koka fem minuter och ta sedan grytan från värmen.

 


Coffee Table Böcker

Kuriosa: Igår på didaktik-lektionen (didaktik- hur man lär in) så fick alla ta fram sina nyckelknippor och säga vad deras nyckelring säger om dem. Jag har en sko med blong-bling på min och sa att det är för att jag älskar skor och kläder och sånt där. Då började läraren (som är den mest allmänbildade jag träffat!) fråga frågor om Coco Chanel som han alltid gör för att se vad man kan. När jag hade svarat på dem drog han hela hennes historia typ. En historielärare liksom som kan modehistoria. Impressive!

 

Anyway, efter skolan gick jag och en kompis på bokmässan, efter att vi hade snackat om allt från bästa Monki-affären i stan, vad vi tyckte om Elin Klings kollektion för H&M till vad man ska ha för underkläder till linnen med bar rygg och vilken bästa BUSen är. (Älskar att ha sådana vänner som är lika intresserade som sig själv, det blir mycket snack!) Och eftersom jag hade sagt att jag älskade fashion på lektionen så sprang hon runt och letade upp en massa böcker som passade mig som handsken. Ville köpa allihopa!

 

Men min plånbok tillät mig i alla fall att köpa dessa med ursäkten att det köpstoppet faktiskt inte innefattar inredning. För det är det jag har tänkt att ha iaf den vänstra boken till. Samlar sedan inte så länge tillbaka, på fina coffee table böcker. Denna var inte så fin utanpå men inuti var den helt underbar! Ska visa er någon dag, jag blir i extas bara jag tittar i den. Den andra boken måste vara bästa kokboken jag sett för oss viktmiskare, helt galet grym! Och som ni ser gjorde jag några riktiga fynd, har definitivt blivit bokrea-frälst!

 


3 i 1

Inomhus, närbild på smycken, utomhusversion. Ja, tre versioner bjuder jag på idag. Hade min beige klänning från Line by Oslo och en massa silverringar+knallblått nagellack som enda färgklick. Och så stora pälsmössan på utomhus, är ju så fint väder men iskallt i luften fortfarande.

 

Nu har läsanvisningarna inför nästa tenta kommit upp så ikväll börjar läsningen inför den! Härliga tider! Känns dock befriande att ha gjort en av dem! Sluttjatat om detta nu!

 

 

 

 


Frukost

Min nya favoritgröt innehåller havregryn, linfrön, russin och klippta aprikoser! Kör i micron 2 minuter!

 


Handsprit I Pennform

Den här pennan ligger i min rosa sminkväska som jag alltid har med mig. Innehållet? det är inget mindre än hansprit som man sprayar på. Perfekt att ha med om man åker utomlands till typ Egypten eller likande men man har såklart nytta av den i Sverige med, t.ex på offentliga toaletter där man inte har lust att tvätta händerna eller det inte finns några pappershanddukar.

 

Då var tenta gjord och det kände okej faktiskt, tror att jag klarar denna! Snacka om lättad! På tåget imorses träffade jag förresten två kusin och en farbror, hello släktträff! Lite komiskt.

 

 


Viktiga Saker Innan Sommarlovet

Jag är inte alls stressad. Inte alls. Nej men skämt åsido, har faktiskt en hel del saker som jag känner mig något stressad över. Men nu börjar det kännas överskådligt på något sätt i alla fall!


- Tre tentor
- 2 veckors praktik i London
- Två möhippor med förberedelser och annat sånt där.
- Sno ihop och träna in två bröllopstal
- Vara med på två bröllop varav värd på det ena (förberedelser!!!) och syster på det andra
- Sy klänning till systers bröllop
- Flyttpacka
- Röja ur vår nya trädgård
- Flyttstäda
- Flytta
- Gå på 4 studenter
- Sy en sprayhood
- Helst hinna jobba lite och tjäna välbehövliga pengar


Plus en massa småsaker som att plantera om alla blommor, fröodling, fixa sommarjobb osv.

Den här våren kommer inte kännas långsam vilket den troligen skulle gjort annars, då man bara vill flytta så snart som möjligt!

Jag i mina tre favoriter: kappan, jeansen och väskan!


If I Were A Boy

Jag har blivit som en kille - jag äter konserver, hela bordet är fullt av grejer och ljusen är inte tända. Har inte varit ute på tre dagar och har ont i rumpan för att jag har suttit så mycket. Kaoset beror inte på dataspelsberoende utan på morgondagens tenta, blä! Vill bara göra den så fort som möjligt och hålla alla tummar och tår för ett godkänt.

 

 


Shortsdress

Den här nya lilla jumpsuiten/shortsdressen/byxdressen kommer bli en storfavorit i sommargarderoben! Silkigt, tunt tyg med axeldekorationer och en lös ringning gör den till en riktig hit!

Känns lite väl somrigt och tunt nu men vänta bara tills sommaren! :)



Inredning

Just på söndagar brukar det alltid bli lite husplanering hemma hos oss och idag var det inredningsprat som stod på schemat.

Den roligaste biten med att flytta är ju inredningen, och att gå från hyresrätt till hus är väl så stort steg man kan ta. Nu kan man göra precis som man vill!

Vi (eller jag har tänkt och sedan övertalat A om hur bra det är) har tänkt att inreda hela huset i minimalistisk stil. Basen kommer att vara vitt; golv, väggar, tak, dörrar, lister, kök (+stooor köksö!) och garderober kommer att gå i vitt. Även möbler kommer att vara vita. Såklart kommer vi inte ha råd att göra om allt på en gång men målet är att det ska vara så när vi är klara i alla fall.

Däremot älskar jag ju också allt som heter rosa och den romantiska stilen med rosor och lite slitet vitt men man kan ju inte få allt. Så därför så funderar jag på att ha en vanlig vit bas i walk in closeten (ja, visst är det underbart att jag ska få en sån!!!) som i övriga huset och sedan ha lite detaljer i ljusrosa och ev. lite shabby-chic stuk på dem. Har inte bestämt mig helt än, får se lite hur det blir också tänker jag.


Vad är det då vi ska göra om?

Allting som har att göra med golv, väggar, tak, lister, trösklar, dörrar och element ska BYTAS UT! Alltså allt "skal" ska blir vitt.

Men första steget är att röja ur trädgården, sedan sak vi lyfta och göra om hela taket. Inomhus ska vi slå ut lite väggar och göra en öppen planlösning där uppe. Det går att få en helt perfekt planlösning, det var det jag föll för, och såklart att vi ska göra det! Sedan blir det att göra iordning den delen med skal och kök vilket är en ganska stor bit.

Sedan räcker nog inte pengarna så mycket längre men när jag får jobb sedan så blir det att prioritera hallen, trappan och sovrummet också. Det är sådana bitar som känns viktigt att få iordning tycker jag. Sedan kommer min walk in closet på tur och så badrum+toalett. Nedervåningen är inte heller någon panik med eftersom vi egentligen inte behöver använda de rummen. Någonstans däremellan sak vi måla om huset och fixa nya markiser och liknande också.


Några av mina inspirationsbilder:

 

 


Helgmiddag

Gårkvällens middag till Melodifestivalen blev följande: Hasselbackspotatis med kycklingfiléer, rödvinssås och haricot verts! Efteråt belv det fruktsallad de luxe med sharon, färska jordgubbar, apelsin, kiwi, passionsfrukt och granatäpple!

Kycklingfileerna penslade jag på en egengjort röra med olja, 2 vitlöksklyftor, en halv pressad citron och salldskrydda+salt+svartpeppar innan jag satte in dem i ugnen. Fick dem typ helt perfekta, inte sådär lite småtorra som det blir ibland för mig. Hade inne dem 30 minuter i 200 grader.

Rödvinssås 4 port
1 finhackad schalottenlök
1 msk smör
2 msk kalvfond
1 dl rött vin
2 dl vatten
1 msk chilisås
salt och peppar
1 tsk timjan
1 msk smör
Fräs schalottenlöken i smör. Tillsätt fond, vin, vatten och chilisås. Låt såsen koka ihop tills hälften borta, tar cirka 10 minuter.  Krydda med salt, peppar och timjan. Blanka av med lite smör innan servering

 



Täcker Allt!

Måste slå ett mega-slag för denna Cover all concealer palette från wet n wild. Det är magi ska jag säga! Hur bra som helst! Mitt hetaste budgettips när det kommer till smink (förutom Depends nagellack då´rå)

Grön neutraliserar röda partier i ansiktet eller om man har blemmor, den rosa är perfekt att trolla bort de mörka ringarna under ögonen. Den vita är en highlighter och den beige fungerar som en concealer. KÖP säger jag bara! 59 kronor i handeln!


Bröllopspyssel

Detaljerna gör helheten heter det ju och här har jag gjort handdukarna som ska vara på toaletterna lite piffigare. Köpte handdukar i temafärgen och sydde sedan bara på en liten pärla mitt på. Tog typ 1 minut styck men blir jättefint.

Över lag när det gäller bröllop och det mesta faktiskt så är det detaljerna som visar om man har arbetat sig eller inte. När/om folk ser detta så kommer bröllopet kännas mer genomtänkt och arbetat än om allt bara är basic.


Happy

Känner mig extra glad idag; det är en solig fredag med risgrynsgröt till lunch och jag har bokat min resa till London!!! Den 2-17 april bär det av och jag lovar att göra er avundsjuka med ett förhoppnings mycket vårigt/somrigt London! När jag var där för två år sedan vid den tiden var det stundtals sommarväder!

 

Och ikväll ska jag ska på myskväll med några fina flickor och redigt med update och tjejsnack hoppas jag!

 


Bästa Fyndet

Igår när vi satt och käkade thai efter att ha varit på Ullared så pratade vi som vanligt om vilket som var det bästa fyndet. Jag hade flera alternativ men idag kan jag definitivt säga att det var den här väskan. Jag har letat efter en sådan här Mulberry-inspirerad/kopia ett tag fast egentligen i svart eller konjak.

Så igår råkade jag springa på den här, och i en superhärlig gammel/vintage-rosa. Tvekade lite på färgen men hur fint är den egentligen inte såg jag sen? Och priset var ju det bästa av allting, vågar knappt skriva ut det liksom. 149 pistoler.

 


Två Skepp Kommer Lastade

Lite småsaker var det ja... hmm. Har aldrig haft så full vagn någonsin, jag fick till och med ha två vagnar så mycket jag hade. Men ska i ärlighetens namn säga att jag köpte nästan minst till mig själv. Det mesta var till kommande möhippor och bröllop. Men jag hittade faktiskt flera saker som jag är superdupernöjd över. Mycket med rosor såklart (älskar det!). Inte en kotte där idag, eller några men inte särskilt många och man behövde inte ens bli irriterad en enda gång!

 

Nu har jag bara dunsat ner i soffan, med en ansiktsmask och ett glas sprinklat vatten. Orkar inte röra mig ur fläcken. Fast jag har visst 7 papperskassar att packa upp och en tetnta att plugga på...

 

 

 

 


Denim

Denim från topp till tå igår. Ljust och mörkt. Enkelt och snyggt. Men idag händer det andra saker, ska åka en tripp till Ullared med systrarna. På listan står saker till huset som lampor, ytterkrukor och lite andra småsaker. Vi hörs i eftermiddag/kväll när jag kommer hem!

 

Ha en bra torsdag!!!

 


Servetter

Jag har en massa servetter i skåpen som jag inte tycker om alls med fula svampar på, hemska teckade granar osv. Men dessa med tecknade damer på älskar jag verkligen. Mer sådant åt folket!

 


Liten Blir Stor

Eftersom lillasyster (den minsta) fyller 15 år idag så hade mamma ordnat lite kvällsmat igårkväll. Bara familjen. Trodde Julia. Sedan ramlade hennes kompisar in också som en överraskning (och hon hade svårt att smälta att hon blev lurad av allihopa!)


Jag satsade på fashion-paket, använde fina modesidor ur olika tidningar istället för omslagspapper

 

Här stormade de in...

 

...och överraskade födelsedagsbarnet rejält!

 

 

 

 

 

 

 

 


Vår Snart?

Ja, känns som att våren skulle kunna vara här snart med tanke på solen men det är fortfarande ISkallt i vinden. Jag hade en rejäl klädkris imorses när ingen av mina svarta kjolar passade som jag hade tänkt mig. Alltså, då har jag ändå sju stycken olika i svart. Så det fick bli en liten vit spetskjol istället. Vitt mot vitt i olika nyanser, precis som en av vårens trender föreskriver.



Tiramisu

Här kommer det utlovade receptet på gårkvällens dessert. Det ligger på min efterrättstopp utan tvekan!


Tiramisu 2 port

1 st ägg
6 1.5 msk socker
500 125 g mascarpone
1 1/4 st citron
2 ½ dl espressokaffe
7 st savoiardikex
½ msk kakao

1. Dela ägget. Spara äggvitan i en bunke i kylen och vispa äggulan med hälften av sockret poröst. Vänd i mascarponen.

2. Tvätta och torka citronen. Riv av skalet och tillsätt i äggblandningen. Ställ sedan bunken åt sidan.

3. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt resten av sockret och vispa till en slät marängsmet. Vänd försiktigt ner marängen i mascarponesmeten.

4. Doppa kexen till hälften i det kalla kaffet. Lägg ut kexen i botten på portionsformar och lägg på hälften av krämen.

5. Upprepa en gång till, plasta och låt tiramisun stå i kylen i 6-8 timmar. Sikta över kakao vid servering.

 


Alla ♡ Dag

Då var det Alla Dag idag och eftersom jag har ett litet hjärta här hemma så kan man ju inte glömma bort den dagen. Efter skola och jobb så kändes det faktiskt väldigt mysigt att ha någonting att fira på kvällen, det blev liksom en förlängning på helgen. 

Förrätten var en annorlunda räkcocktail med räkor, granatäpplekärnor och gurka. Superfräsch! Laxen blev också god och till efterrätt blev det världens godaste tiramisu! (Recept kommer). Kan vara min favoritdessert, älskar det! Och så enbart tända ljus i hela lägenheten!










Valentine-Middag

Man kan ju fira på massa olika sätt men den klassiska middagen är det ju inget fel på enligt mig. Speciellt inte när den 14 februari är på en vardag och man kommer hem sent från jobb och skola. Jag kommer hem klockan 6 ikväll som vanligt så vi ska fira med en riktigt mysig trerätters.

Har du inga idéer på förslag så kan jag säga att det sitter alltid fint med smördegsinbakad kyckling/fläskfilé, någon sorts lax, stekta kycklingfiléer eller något med räkor. Det är några förslag som går snabbt att göra om man kommer hem sent. Jag har hittat ett gott och snabbt laxrecept som vi ska prova.

Saftig laxfilé i citronsås

Lägg 4 laxfiléern i en ugnsfast form. Salta och peppra. In i ugnen på 225° i ca 20 minuter.

 

Sås:
25g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1½ msk kalvfond
½ Citron, skal och saft
salt och peppar

Smält smöret och rör ner mjölet. Häll på hälften av mjölken och koka upp. Vispa hela tiden. Häll på resten av vätskan och tillsätt kalvfonden. Låt småkoka ca 5 minuter. Pressa i citronsaften, riv ner lite citronskal och ha i sockret. Smaka av med salt och peppar. Häll på laxfiléerna när de har ca en kvart kvar.

Bild lånad härifrån


Färgglatt

Jag har ju tipsat om det innan, att lyfta sin outfit med färg men nu när jag tittar på alla bilder från både Stockholms och New Yorks modeveckor så ser man ju att det utan tvekan är färg som gäller i vår/sommar. Framför allt Jil Sander visade hela regnbågsskalan på catwalken. Förutom vårens absoluta trendfärger gul och orange så är det cerise, grön, kornblå och röd som gäller. Både på naglar, accessoarer och kläder - gärna samtidigt!

Frågan är bara hur mycket färgglatt man har i garderoben. Ska minsann ta och rota och se vad jag kan hitta. Lite färgglada strumpbyxor, smala skärp, en grön kofta och en röd tröja vet jag i alla fall finns någonstans.

På önskelistan: Byxor och väska i knalliga färger!

Runt ett kommer det upp ett supergott middagsförslag till Valentin-middagen!



Söndag

En söndag med superfint väder, vad mer kan man önska? Jo, att man inte behövde plugga hela dagen så att man hann gå ut på en härlig promenad innan solen går ner. Men det får bli någon annan gång. För övrigt startade den här dagen på bästa sätt med att jag blev bjuden på brunch på sängen! Älskar brunch!

 

Just nu har A ritat upp hela vårat kök till huset i Ikeas 3D-planeringsverktyg så nu kan vi se hur det kommer att se ut med exakta mått och vad det kommer att kosta och allting. Smart grej!

 

Och klockan åtta blir det, precis som i 9 av 10 andra svenska hushåll, Solsidan och så ska vi äta pizza. Har sett fram emot det här avsnittet eftersom de har sagt att det ska vara det bästa. Jag tänker att det måste vara perfekt att de la Solsidan på söndagskväll, botar eventuell ny-vecka-ångest väldigt bra!

Trevlig söndagskväll!

 

 


Stram Hästsvans

Den här frisyren har återkommit på flera visningar under New York Fashion Week och nu har jag själv gjort den. Gör en vanlig hästsvans bak på huvudet. Ta en slinga hår och linda runt, fäst med en hårnål. Ett enkel detalj som gör att frisyren ser mer välarbetat ut!

 


Bordstabletter

För ett tag sedan köpte jag nya bordstabletter till matsalsbordet, har faktiskt inte använt dem så mycket ännu men så äter vi rätt ofta mat vid soffbordet också. Dessa är i vitt skinn-liknande material med rosmönster och känns lagom lyxiga. De flesta är i plast eller löpar-tyg så jag blev rätt överraskad när jag hittade dessa på första försöket. Men är supernöjd med, precis sådana jag vill ha!

 

Kostar 35:-/st på Hemtex.

 

 


Boyfriend

Ordningen i min garderob är under all kritik just nu, har för mycket kläder så det som inte får plats på galgar ligger bara ihopvikt i högar ovenpå byxhängaren vilket gör att jag inte hittar saker och ting. Men det får vara så tills det är dags att börja flyttpacka, har varken tid eller plats för att hitta på något nytt system.

Men idag hittade jag dessa boyfriend-jeans från G-star och den här gamla tröjan med de klassiska sailorränderna på som åkte på illa kvickt. Undrar när jag använde tröjan sist, kan det ha varit förra våren?

 


Tomatsoppa

Till fredagslunch blev det något av det billigaste och godaste man kan göra...

2 port
6 vitlöksklyftor
1 gul lök
lite olivolja
500 g passerad tomat


Pressa vitlöksklyftorna och hacka en gul lök. Låt dessa småfråsa i olivolja i en gryta. De ska inte få färg, bara bli mjuka.

Häll i ett paket krossad tomat och låt alltihop skjuda på svag värme ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, pressad citron, tabasco, lite socker och lite lite kanel.

Servera med riven ost och ev. en klick gräddfil! (glömde hälla på gräddfilen innan jag tog bilden...)



Tan

Det här kan man kalla för fynd! 20 kronor på Monkis rea! Inte klokt men det priset tackar man ju inte nej till. Tanfärgat färknippar jag särskilt med våren så jag tror att den här ska få vänta några veckor innan den får komma till användning. Så länge får den hänga på väskkroken och försöka locka fram lite mer vårväder.

Tips:
Köp en liten exelremsväska som komplement till dina stora vardagsväskor. När man inte vill släpa med sig den stora väskan som är är perfekt på vardagarna, då man ska få plats med anteckningsböcker, lunch och andra nödvändigheter. Den här väskan passar däremot bra om man fortfarande vill vara vardagsklädd men inte behöver ha med sig mer än mobil och nycklar.


Just nu

Igår tänkte jag att våren var på gång, var soligt och nästan barmark. Idag vaknar man av synen av blasksnö och djupa vattenpölar överallt. I skolan tröstade vi oss med att beställa pannkakor i caféterian med grädde och blåbärssylt. Mums!!!

Är våt som en hund men nu ligger strumpor och skinnhandskar på tork och jag har hoppat i mysbrallorna och äter pasta carbonara (fuskade och använde mig av pulversås!) och njuter av livet i allmänhet.



Bästa köpet

Första köpet till huset blev ny vardagsrumsmatta! Och det måste ha varit nästan det bästa köpet på länge, så prisvärt tror jag inte att man hittar på många ställen.

När vi var på Ikea gick vi förbi mattorna och då såg jag dessa; Hampen heter den och är 133x195 cm för 399:-. Jag vill ha en stor matta så vi köpte två stycken som jag tänker sy ihop.

 


Leo

Kände mig både bekväm och fin i dessa kläder. Vippiga kjolar är en av mina favoriter; bekvämt men ändå snyggt. Dagens nya leopardkjol matchade jag med grå tröja med skinnlappar på armbågarna.

Efter en heldag i skolan (kommer hem 18.00 när det är heldag) är jag mer än redo för att bara ta det lugnt ikväll; titta en bra film, äta något gott och umgås med min man! Känns som värsta lyxen eftersom jag annars brukar plugga om kvällarna.

 


Tacofisk

Tips på enkel vardagsmiddag kommer här! Igår hade jag lagat ett nytt recept, tacofisk, för att fira lite. Detta är ett sånt recept som jag verkligen gillar (På fler sätt än bara smaken) eftersom det går så smidigt att göra. Man bara skär allt och slänger det i en form och så lagar det till sig själv i ugnen.  

Till fisken blev det jasminris och klassiska tacogrönsaker; tomater, gurka och ananas.


4 port

600 g fiskfilé, t ex sej
2 påsar tacokrydda fish spice
20 tortillachips
3 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Skär i bitar och blanda med tacokryddan. Lägg i formen.

Häll över krossad tomat och kossade tortillachips. Toppa med riven ost. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med ris eller med tortillabröd.

Tips
Servera med en klick gräddfil.





Lycka!

Wihooooo! Idag har vi besiktigat vårt framtida HUS!!! Benen lyfter och jag svävar på små moln. Hehe, nej men på riktigt känns det inte klokt! Lycka i ren form!

För att ta det från början så har vi letat hus mer eller mindre aktivt i något år men på senare har vi börjat att titta mer aktivt och varit på husvisningar och grejer. Så dök det plötsligt upp ett hus som inte kommit ut på marknaden ännu och jag kan bara säga att det var kärlek vid första ögonkastet mellan mig och planlösningen. True Love!

Sedan  gick det rätt snabbt, och för exakt en vecka sedan skrev vi kontraktet. Men sedan behövde vi göra en besiktning ifall det gömde sig några fel som man inte kunde se själv och om det var något då som var fel så kunde vi dra oss ur. Men inga allvarliga fel, bara sådant som går att rätta till, så snart ska vi bli HUSÄGARE!!! Inte klokt!


Det är helt orenoverat och trädgården ser väldigt risig ut men det känns lika bra det tycker vi, så kan man göra om det precis som man själv vill ha det! 1 juni är det inflyttning men vi kommer nog att kunna börja riva ut det mesta av trädgården innan dess hoppas vi. Ska bli så kul!!! Så en liten varning utfärdas för en del renovering- och intredningssnack+bilder här på bloggen!



Förra tisdagen efter att vi varit och skrivit kontraktet!
Vi gick igenom kontraktet tillsammans, fick en väldans massa papper i en pärm (i vårens trendfärg orange - se vad fastighetsbyrån kan vara inne)
Vi blev också bjudna på prinsesstårta, latte och vindruvor - just to celebrate!

Kvällssnacks

På kvällarna när man sitter och tittar på TV eller någon film så vill jag alltid ha något gott att mumsa på. Det hör lite till och så kan jag inte motstå det, ikväll skar jag upp ett rött äpple och åt med kanel på!

 


Conscious Collection

Att den här underbara kollektionen släpps den 14 april på H&M har väl inte undgått de flesta. En organisk, mijösmart kollektion med HELT GALET SNYGGA PLAGG! De är skira, luftiga plagg i vitt, nude och pastellrosa. Måste vara den snyggaste kollektionen som H&M någonsin har gjort! Vill ha allihopa utom det virkade som jag inte är så förtjust i.

 

Fler plagg samt priser finns på H&Ms hemsida!

Collage lånat från Therese

 


Nytt I Köksskåpen

Dessa fina, vita lattemuggar var det jag slog till på igår. Har inte kunnat bestämma mig för vilken färg men till slut blev det vita, är mer än nöjd förutom att en var trasig. Får köpa en ny nästa gång jag kommer dit. Ett riktigt kap för 15 kronor styck!

Dessutom köpte jag en massa små skålar, perfekt till tacos-tillbehören eller att göra efterrätt i.

 



I Try To Find The Words To Describe You

It sucks! Igår åkte vi ner en bil full med härliga människor till stan och gick på Ikea och på kvällen hälsade vi på ngåra kompisar och åt fajitas, tittade på film och pratade till sent på natten. Och jag släpade med kameran men när jag tar fram den har jag inget minneskort i. Det sög! Men nu vet ni i alla fall vad jag gjorde igår, och istället får ni en bild från tidigare i veckan.

Hur som helst så tänkte jag visa vad jag köpte sen, det var något som jag har funderat på länge men äntligen blev det av. Trevlig söndag!




Nyttigt Och Gott

För en gångs skull blev det en nyttig dessert. Den här fungerar såklart också som mellanmål eller när sötsuget sätter in (vilket tyvärr sker varenda kväll för mig)

Turkisk yoghurt blandad med kesella, halvfrusna egenplockade sommarhallon och min personliga favorit valnötter. Toppa med en ringla honung! Mums!

 


GENOMBRUTET

Rosa blus med en genombruten spets och lite rysch-pysch upptill. Hej våren, jag är mer än redo!

 

Ser ni inte nya headern så tryck på uppdatera. För stor för mitt tycke men går tyvärr inte att göra mindre.

 


FIKA

 

 

 

 


MARINT OCH RANDIGT

Marinblått har aldrig varit min favorit (antar att jag blev övermättad på det hemma när jag var liten då min mamma älskar det). Men den här nya kjolen med volang på är ett tecken på att jag börjar inse hur snyggt det faktiskt är!

 

 

Tips: Förra året såg man det på varannan bloggare men jag kunde inte ha det för jag hade för tjocka ben, haha. Men nu så går det lite bättre...vertikala ränder på benen sägs ge en förlängande effekt på benen och ge ett smalare intryck. Vet inte vad jag själv tycker, ser ingen direkt skillnad men snyggt är det i alla fall.

 


TORSDAG

Godmorgon!

Har haft en skön morgon, eller har det fortfarande faktiskt. Jag tog sovmorgon imorses eftersom jag inte kunde somna igårkväll, har hemmastudier idag, och sedan åt jag frukost och tittade på morgon-TV. Nu sitter jag och gör efterforskningar på lite av varje; bland annat olika tacosrecept, boende i London och fler idéer till bröllopsdetaljer.

Nu ska jag försöka koncentrera mig på den feta historieboken som ligger och stirrar på mig...

 


HATTEN PÅ

Hatten, jeansen och kavajen, och så pälsen utanpå det. Älskar verkligen dessa jeansen, supersköna och inte tajta och trånga så att stumporna följer med när man ska ta av dem. Har kommit hem efter en dag med föreläsningar och möte med studievägledaren, kanske kan jag få tillfälle att åka iväg utomlands och göra praktik vilket skulle vara grymt!

 

Tips: Vida byxor är snyggast att bära med lite högre skor så låt dem vara lite för långa så blir de perfekta när du tar på skorna. För korta byxor är aldrig en hit. Har du t-shirten nedstoppad, vilket är det snyggaste enligt mig, så trä i ett skärp i hällorna. Markerar midjan för ett smalare intryck framför allt men också mycket snyggare!


 


BIG LÖÖÖÖV

Hittade äntligen dessa stora örhängen i form av två löv, har letat länge efter dem men härom dagen hittade jag dem.



MIN MUSLI

Kvällsfika idag blev vaniljyoghurt med min egna musli. Finns ett recept under receptkategorin tror jag men jag tar det lite snabbt igen. Jag bara blandar diverse olika frön, gryn och nötter som jag för tillfället har hemma i skafferiet.

 

Det brukar bli havregryn, grahamsgryn, vetekli, rågkli, linfrön, hackade nötkärnor och ibland lite valnötter eller andar nötter. Allt detta blandar jag med lite olja och lite vatten tills det klumpar ihop sig litegrann. Sedan sätter jag in det i mitten av ugnen och låter det stå där i ca 250 grader tills det har fått lite färg. Rör om några gånger med stekspaden också. Innan jag lägger det i en tätslutande burk så häller jag ner russin och blandar runt alltsammans. Nyttigt som bara den!

 


TULIPANER

Fina, vita tulpaner på bordet gör vem som helst glad! Dessa har stått ovanligt länge, visserligen är bilden från igår, idag sjunger de nog på sista versen men de har ändå stått sig länge!

Tips: Ställ blommorna kallt över natten och ev. under dagen om du ändå är borta tills kvällen. Ta fram när du är hemma och tulpanerna håller hur länge som helst!