DAGENS

Dagens vill-uppleva-någon-gång-ögonblick:
"Hon står kvar på perrongen...
men när tåget gått
och hon tittar upp
har han klivit av och står där på andra sidan spåret..."


Dagens roligaste: SMS: "Hjälp. HJÄLP! ... HJÄLP vad gör man?" Hahahaha, så roligt, hahaha.

Dagens nöjdhet: Fin färg av middagssolen!

Dagens jobbfront: Sista dagen med städjobbet idag (!)

Dagens svåraste: Sy in en klänning med dragkedja, failade och sydde till slut in den utan dragkedjan men det gick bra att få på den ändå. Samt att sy axelband till syrrans klänning (I´m speechless, tyget är omöjligt) Sydde in min jeansjacka också så att jag har något att ha på mig på torsdagens studentfirande.

Dagens flyt:
Pluggandet pinnar på, jag kommer att ro iland det!


FÖRE SLASH EFTER

Mitt liv är indelat i ett före och ett efter.


MINA FRÖN

Berättade för några veckor sedan om mitt nyväckta fröintresse. Såhär långt har mina planteringar kommit än så länge, plastlocket har åkt av och de dricker massa vatten. Snart har jag tänkt att plantera över dem i större krukor och så småningom i en drivbänk. Men det är ju så smidigt när de står inomhus då de behöver vatten och tillsyn rätt ofta.

 


PÅ SÖNDAG TAR VI DET LUGNT

Ja lugn söndag har det blivit, en väldigt bra sådan dessutom. Först en sväng i kyrkan, var så längesen jag var där men idag blev det i alla fall av...Sedan hem på middag och jättegod glass till mamma och pappa, känenr mig fortfarande mätt efter den där glassen alltså. Sedan dess har jag suttit och pluggat som vanligt och det har krupit i kroppen av nåt konstigt att jag inte kommer hinna plugga så att jag kan allt perfekt. Visserligen borde det räcka med det jag hinner men känslan alltså, den är inte go.

 

Nu ska jag köra sista fräset för idag, sedan ska jag slå ihop böckerna och se en film som avslutning på den här dagen.

 


BALSAM VS HÅRINPACKNING

Jag kom att fundera på om det räcker att ta antingen inpackning eller balsam i håret eller om man behöver ta i både ock, så letade lite på nätet. Här har jag skrivit vad jag kommit fram till, samt lite sådant som jag visste innan

Inpackning: Ska verka en längre stund. Öppnar upp varje hårstrå, går in på djupet och ger näring. Viktigt är att avsluta med balsam då hårstrået annars lämnas öppet vilket inte bra. Det ser både risigare ut och slits mycket, mycket mer på om det är öppet.

Balsam: Stänger hårstrået och gör det lättkammat. Balsamet går alltså inte in i hårstrået utan stänger bara igen. Ta aldrig balsam i hårbotten.



DOP

Precis hemkommen från ett jättefint dop för lilla Stina, det var först i kyrkan och sedan var det smörgåstårta och prinsessstårta, biskvier och grejer i församlingshemmet efteråt. För mig som inte direkt frossar i sådana saker nuförtiden var det jäääääätteeeeegott! När jag kom hem var jag tvungen att köra ett mini-träningspass. Det är gött när man faktiskt VILL träna lite. På tal om dopet så tog jag inga bilder under själva cermonin, hade bara med mig minikameran och då blir det ju inga superbilder så jag hoppade.

 

När vi kom hem var A tvungen att prova brandstegen från vårat köksfönster så han ut på den och vi andra hängde i fönstret och kollade på. Men det gick bra trots allt... Nu ska det bli lördagsmys.

 

Ser ut som en jätte bredvid Esther...

 

 

 


I DET GRÖNA

Hej! Idag ska jag på dop, så jag har slått in paket och skrivit kortet nu på morgonen. Det blir morgon på ordinarie förmiddag när man går upp sent... och långsovmorgon är alltid plus att bara ta det lugnt och ligga så länge man vill. Sedan gick vi ut på en promenad, det är ju hur grönt som helst ute!

 

Ehhhhm, vad gör jag här då?

 


GÅRDAGENS LILLA MEN VÄL UTVALDA SKÖRD

Eftersom jag inte skulle köpa så mycket så blev det istället några få, väl valda saker som jag kom hem med igår. Bland annat det här supersnygga halsbandet i size större som jag sett tidigare, dock inte i butik, trots att jag letat efter det i hela Göteborg. Men idag så hängde det där ensamt och utan prislapp lite hoptrasslat på en ensam pinne och då var jag inte sen att rycka åt mig det. Mer än såhär ser ni inte förrän på torsdag, då ska det användas. Blev dessutom lite nagellack från favoriten Depend, ett vitt och ett fräscht grönt.

 


MIN NYA FAVORIT

Att mixa i lite, eller ganska mycket, havregryn i smoothien är min nya grej. Det gör att man får lite extra energi och mättnad. Så ett hett tips alltså om man vill ha en extratouch av havregryn.



SYSTERDAG I STAN

Trötta fötter efter många timmars letande efter den perfekta studentklänningen till syster och skor på det. Men den som letar efter något fint letar inte förgäves, she´s gonna look gorgeous! Dessvärre la hon ifrån sig kassarna och så gick vi gladeligen iväg från dem, men kom till slut på det och rusade tillbaka med hjärtat i 120 knyck. Det var inte bara det att vi hade snokat rätt på varenda vit klänning i stan och provat, det var dessutom den sista i den storleken (gällde även underkläderna) så vi var något lyckliga när vi hittade de stackars påsarna igen.

Jag och Julia hittade också grymma saker, Julia köpte ett par snygga strumpbyxor med hjärtan på och mina grejer får ni se lite senare. Är mer än nöjd i alla fall! Sedan satte oss vid hamnen och njöt av solen.

 

 

 

 


 


GRÅTT MED PÄRLOR

Härom dagen köpte jag ett till hårband, har fått en riktig släng av det, det blir verkligen snyggt som omväxling till tråkiga, näst intill osynliga hårspännen och nu när min lugg växt ut lite så halkar den inte ur heller.

Nu blir det hela dagen i stan med systrarna på jakt efter studentoutfits och annan shopping! Hoppas på enbart window shopping för mig men det lär det väl inte bli, lönen kom ju in i förrgår. Men jag ska försöka att låta bli så gott jag kan.


GORGEOUS

Jag får bara inte nog av den här filmen, trots att en del har sågat den så är jag säker på att den kommer att vara helt fab! Titta bara in Samantha här, hur snyggt? Örhängena är de maffigaste jag någonsin sett, men också de snyggaste. Men undrar lite hur man kan bära dem utan att det blir tungt för öronen, så lätta kan de väl inte vara?


PIZZA MED SPENAT, KYCKLING OCH FETAOST

I helgen gjorde jag en pizza med tanken att den skulle bli något nyttigare än vanlig pizza. Gjorde en vanlig pizzadeg men använde mig av fullkornsvetemjöl istället för vanligt mjöl. Som fyllning hade jag på fryst spenat som jag tinat innan, en stekt liten kycklingfilé och lite fetaost som jag skar i tärningar och strödde över. På alltsammans: lite ost och oregano. Mumma! Middagstips till ikväll kanske?

 


EBAYA MERA!

Har kommit in i en ny period när jag ebayar som en galning (som internationellt tradera). Hade ju det för några månader sen men det är ju kul och mycket billigare än att köpa motsvarande saker i butik. Har budat hem sådana små silverstoppers som man har till örhängen (de flesta av mina är i fejksilver så de rostar och tappar färgen och det känns lite ofräscht att gå runt med dom då), en nyckelring och senast i raden var ett gult nagellack. Kommer bli smashing till sommarens bruna händer. Väntar otåligt på att resten av auktionerna ska ta slut och att jag vinner dom. Har känning på en grymt snygg ring...


PIGMENTFLÄCKAR, CANCER, RYNKOR?!?

Solen har sina nackdelar, men den har också sina fördelar. Som att den bildar D-vitamin som är bra för skelettet, i mmunförsvaret och håret bland annat, den ökar produktionen av endorfiner vilket gör att vi psykiskt bra osv. Men hur får man  bästa brännan, ja sådana ytliga saker är mer intressanta för vårt ego. Här är mina åtta tips för soldagar:

FUKT: Glöm inte att fukta huden, både inifrån och utifrån! Drick mycket vatten och smörj alltid huden med fuktgivande bodylotion morgon och kväll.

 

PEELING: Peela huden noga före solbad, då försvinner alla döda hudceller och du får en jämnare och djupare solbränna. Var extra noga när du peelar armbågar och knän och till ansiktet ska du använda en peeling som är speciellt anpassat för det känsliga ansiktet.

 

MOTION: Motion ökar blodgenomströmningen i huden och ger den en hälsosam färg och när du rör på dig i solen blir också brännan både jämnare och snyggare.

 

KOSTEN: Frossa i grönt och fisk! Tomatsås sägs minska solkänsligheten, Omega-3 fettsyror i fisk sägs förebygga viss hudcancer och minska risken för solskador – och mörk choklad innehåller antioxidanten flavonol som ökar fukthalten i huden och gör den soltåligare.

 

SOLA SAKTA: Att ligga och pressa i solen första dagen är inget smart sätt att bli brun på. Sola långsamt i stället och undvik solen när den är som starkast på dagen mellan 11–15. Då får du en bränna som är sund – och som håller länge. Det är om inte annat något jag lärt mig efter hand.

 

UNDVIK SOLARIUM: 80tals-flugan är numera no-no! Du kan inte förbereda huden för solen genom att sola solarium. I stället ökar du risken för hudcancer med 55 procent om du solar mer än en gång i månaden enligt studier vid Yale School of Medicine.


SOLKRÄM: Använd alltid solkräm för att skydda kroppen mot solens farliga strålar. Tänk på att solen tar när det är molnigt också. Jag är inget lysande exempel p åden här punkten, men ansiktet har jag dock alltid solskyddsfaktor 15 (inbyggt i dagkrämen!)

 

EFTER SOLEN: Brände du dig ändå? Packa in kroppen i After Sun som är svalkande och som bland annat innehåller aloe vera som är lugnande och vårdande. Underskattat enligt mig!

 


MÅNDAG

Har varit nere i hamnen en sväng och gått på bryggorna och sniffat i luften hela tiden, det luktar så gott när alla håller på att greja med sina båtar och det luktar olja och bottenfärg och sådana härligheter. Nu ska jag koka ägg och äta på knäckebröd och mysa med min älskling.

 

Idag har jag använt mina nya ballerinaskor för första gången utan att få skoskav av dom, håller fortfarande på att gå in dem, de är ganska hårda så det krävs lite gång innan de inte ger något skoskav.

 


TENTAPLUGG

Det var visst inte så lång tid kvar tills mattetentan som jag trodde...så dags att börja plugga.

 


SOMMARTIDER

Söndag med första doppet utomhus (det var inte så kallt ändå som jag trodde), jeansshorts, röda äpplen och barn som fångade krabbor på stranden. Sommar!

 

 



SÖNDAGSMORGON

Sondagsmorgon är något av det bästa som finns i veckan, tillsammans med lördagmorgon tycker jag. Jag har ju blivit en morgonmänniska snarare än en kvällsmänniska på senaste. Fattar inte hur man kan bli det bara sådär men det handlar väl om vanor. Nu är det i alla fall söndagsmorgon, det var det jag skulle säga.

Solen skiner idag med så jag är grymt sugen på att bara vara lika lat som igår och kanske ta årets första dopp?!?

Pics från igårkväll:



 

 



TROPISKT

Idag har jag legat i solen och bara njutit och druckit en massa iskallt, kolsyrat citron-vatten, lyssnat på musik, läst och haft det bra. Det är ju ingen dålig värme heller och jag har sprungit runt med kameran och lekt naturfotograf när jag blev för rastlös... Men nu har jag burit in alla mina pinaler och ska strax iväg på grillning!

 

 

 

 

 

 

 


SNEAK A PEAK

Idag är det strålande sol så då blir det blommig klänning. Den är riktigt värd sina 100 spänn från Ullared, en av de finaste vardagsklänningarna jag haft tror jag. Perfekt vardagsklänning i bomull och mönstret är det bästa av allt, riktigt småblommigt!

 

 


MYS!

Broken plans för ikväll på grund av vädret men det får vi ta igen imorgon istället. För då visar väderprognosen en stor sol och 19 grader! Så ikväll slängde vi ihop en pizza och garnerade varsin halva med våra favoriter. Min blev med spenat, kyckling och fetaost, och så tittade vi på en länge efterlängtad film (från min sida i alla fall...) nämligen Valentine´s day. Trés bien!


 


GRÖNSAKER OCH OXFILE

Jag gick upp lite förra helgen (konstigt...) efter alla goda saker och zero motion (förutom lite vedkastande) så jag har ätit nyttigt denna veckan. Till middag stekte jag, i liiite olja, rotfrukter och oxfile med citronsaft på. Mumsit!

Undrar om det tänker sluta regna någon gång och bli lika varmt som igår för isåfall skulle jag bli glad, då funkar mina fredagsplaner nämligen...


4 personer (eller 1 person och tre matlådor...)

4 morötter
4 potatisar
haricots verts efter behag
500-600 g benfri oxfile
1 citron
salt, peppar

Strimla oxfilen och stek i panna. Skala och skär morötter och potatisar i skivor, när köttet har ca 15 minuter kvar häller du i dom i stekpannan med haricots verts. Stek tills det är nästan mjukt. Pressa citronsaft över och krydda.



FREDAGSMORGON

God morgon! Jag är superpigg, har precis kommit ut från duschen och har diskat. Kom på att det var ju rätt smart att ha på sig förklädet när man håller på att greja, speciellt som man har en ljus klänning på sig. Ser lite nördigt ut men men...

 

Angående klänningshögen på sängen så har jag provat klänningar inför sommaren. Mest för att komma ihåg dem, använde knappt klänning förra året med tanke på allt regn men denna sommaren ska de få komma fram och visa upp sig.


SWEATY

Nyss hemkommen från en runda i skogen, tog det jobbiga hållet med mer uppförsbackar = andnöd i princip. Time to work on it!


GLADIATOR

Snacka om att sommaren har kommit, det är ju UNDEEEERBAAAAART! På fötterna hade jag mina gladiatorsandaler, dom behöver gås in lite, i Turkiet fick jag hur många blåsor som helst av dom så jag försöker gå in dom lite i taget. Gladiatorsandaler is the shit, snyggt och bekvämt (speciellt med orange nagellack).


WE WEREN´T BORN TO FOLLOW

En av de bättre låtarna från 2009...Går på repeat just nu.


NAILS

Trasiga naglar? Då kan jag tipsa om ett snabblagningskit från depend som är jättebra. Det hjälper mot naglar som trasar sönder sig, som mina som alltid skivar sig. Det går ut på att man rengör nageln och raffar den lite med en medföljande fil. Sedan sätter man fast ett litet plåster på nageln som man klipper till rätt storlek. Sedan målar man på med nagellimmet tre tunna lager och då blir det som ett skydd. Sedan kan man måla över med nagellack om man vill.

 

Det är riktigt bra faktiskt, det sitter ovanpå nageln och hindrar den från att flisa upp sig eller gå av. Rekommenderar! Värt sitt pris är den också, kostar 69 kronor på Kicks.

 

 

 


TISDAG

Godmorgon! Idag ska jag till skolan, för första gången på länge känns det som, men det har ju varit långhelg å andra sidan så det känns länge. Hursomhelst så ska jag träffa Elin efter skolan, vi gick hela gymnasiet ihop, och det var inte igår vi träffades senast så det ska bli kul! Vi hörs i eftermiddag när jag kommit hem... Ha en bra tisdag!


I KÖKSFÖNSTRET

Mitt senaste dille är på frön och att så hemma. Vad jag kan minnas har jag aldrig varit intresserad av detta men fick en rubbning när jag tittade i en trädgårdsbok hemma hos svärmor härom veckan så nu har jag startat upp mitt egna växthus hemma. Så småningom ska de få flytta ut i trädgården i drivbänk som jag ska bygga, men än så länge trivs de bra i fönstret.




SISTA BILDERNA FRÅN HELGEN

Hemma igen! Alltid lika skönt att komma hem igen efter att man har varit borta. Så skönt med min egen säng, mina egna grejer och sin egen hemmadoft. Och äntligen slut på helgens frosserier. De två senaste dagarna har varit lite mulet och regnigt så vi har varit inne och spelat spel, lagat mat, pusslat och läst tillsammans. Och varit en vända till sportshopen. Mysmys (förutom att jag hade PMS en eftermiddag...)

Här är de sista bilderna från helgen, glömde av kameran de sista dagarna så de som kom dit i slutet av helgen är inte med:

 

 

 

 


SÅHÄR LOCKAR JAG MITT HÅR

Liten lock-guide på hur jag fixar mina lockar. Jag använder en vanlig plattång, fördelen med det är att det går så mycket snabbare än en locktång när man har såpass tjockt hår som jag. Dock vet jag att OBH Nordicas locktångar är riktigt bra (står på önskelistan) men jag har ingen sådan så därför sparar jag tid genom plattången.

 

1. Tupera håret ordentligt i rötterna för att få volymen.

 

2. Dela upp håret i lager, jag delar upp i tre lager men har du tunnare hår räcker det med två och vid riktigt tunt hår kan man ta allt hår i ett lager. Sätt upp allt hår utom det understa som du lockar. Ta en slinga, sätt plattången vid rötterna och vrid 1-2 varv och dra sedan plattången ända ut till rötterna. Snurra gärna till locken med fingrarna lite innan du sprejar den.

 

3. Fortsätt med hela understa lagret, sedan tar du ner ett lager i taget som du lockar och sprejar. OBS! Vänta alltid tills locken svalnat innan du sprejar och sedan vänta med att röra den tills sprejen torkat.

 

4. När hela håret är lockat, tar du luggen och gör en liten böj som går utåt på den. Se på bilden.

 

5. När all sprej torkat, borsta ut lockarna, de borstas inte ut utan kommer att forma till sig efter en liten stund igen om. Fördelen med detta är att det ser mer naturligt ut. Avsluta med ett tunt sprejlager över hela håret.

 

Börja med underhåret

 

 

Till slut kommer du till det översta lagret

 

Böj till luggen lite som en sista finish


MAN UNDRAR JU

Så fort jag kommer hit ut får jag dille på all skit överallt. Nuförtiden är det inte på den gammaldagsa inredningen utan att det är så mycket skräp överallt. Här har vi alla saker från en enda kökshylla, alltså allvarligt, varför ligger ligger det eltejp, tumstockar och golfbollar på en hylla i köket?

 

Observera att jag redan hade slängt några gamla diskhandskar, musätna badmintonbollar och två tomma tändsticksaskar. Nu ser det i alla fall fint ut men alla kommer väl få utbrott på mig när dom inte hittar grejerna nästa gång dom kommer hit.

 


FIN DAG

Det blir ganska mycket bilder från vad vi gör här ute på landet de här dagarna, ni får ursäkta. Men tar lite bloggpauser men annars är det rätt full rulle på dagarna och på kvällarna är det riktiga myskvällar med brasa och sockerhaltiga, goda saker som vi bakar och sällskapsspel.

 

Idag har det varit sommarvärme så vi ha varit ute hela dagen, killarna eldade lite, vi rensade lite i några rabatter och jag pratade om hur bra det var för själen att göra det. Jag och Kicki sjöng även en sång för Anna om kärleken, haha. Och så har vi sett en mus som vi har blivit rädda för och skrikit så det ekade mellan bergen.

 

Det är rena lyxen att vara här, idag till fika åt vi nybakat bröd, sedan grillade vi och åt kladdkaka. Det känns så välförtjänt när man har jobbat och grejat som vi har gjort idag. Så gött, nu är klockan nio och jag håller på att somna. Imorgon kommer det nya gäster!

 

 

 

 

 

 

 


FREDAG

God morgon! Skönt med sovmorgon, det bästa med att vara här är att man kan bara kliva rätt ut i trädgården i pyamas för att få lite frisk lantluft i sig. Haha, man blir lite knäpp också. Det är himla fräscht i alla fall, nu är det frukost så nu får jag nog stänga av här.



RÖD DAG

I förmiddags började vi köra lite ved som skulle in från ängarna till logen och sedan när de andra kommit så fortsatte vi med att fixa lite med veden och vi tjejer började rensa i rabatterna, gräva till kanterna och sånt där. Som vi sa: man känner att det har gått utför när man gör sånt här frivilligt för att man faktiskt tycker det är lite roligt. Nu ska vi ta fram kladdkaka, lite efterrätt efter den sena lax-middagen.

 

 

 

 


CAUSE WE WANNA LIVE THE LIFE OF THE RICH AND FAMOUS

Enligt lite önskemål så kommer lite musik för idag, här är mina favoriter. Vem blir den första att se vilken låt på listan rubriken är tagen från? Den är tagen från en av de bästa låtarna på listan.

Ledtråd:




LANDET

Ute på landet nu, jag och A åkte ut en dag tidigare än planerat, jag hade kanske hellre sovit i min egen säng i natt men vad gör man inte? Hur som helst, vi har handlat med oss en massa mat för helgen och vädrat ur och vårstädat nedervåningen. Resten tar vi imorgon, nu har A tänt ljus och tagit fram massa gott kvällsfika så nu ångrar jag mig inte ett dugg.

 


FOR THE MAN

Något som man lätt kan göra själv och som är både snyggt och trendigt är en sådan här rosett till killar. En bra komplettering i garderoben till alla slipsar (och flugor) som finns där. Finessen med denna är att den är billigare och man kan få den precis som man vill.

 

Köp ett band på en tygaffär i en färg eller mönster som du gillar. Man kan ta ett sidenband men jag köpte ett kantband då A inte är så förtjust i det glansiga som ett sidenband ger. För att dölja den fula sidan på kantbandet köpte jag även fållfix i samma bredd. Sedan lade jag bandet dubbelt och strök fast fållfixen emellan (som smälte och fungerar som klister).

 

Sedan är det bara att sy/knyta en rosett samt mäta ut ett band som är lagom att ha rung halsen, under skjortkragen. Sy fast rosetten på bandet. Bandet fäster man i nacken sedan med antingen en knapp eller kardborre när det är dags att använda.

 

Klipp ändarna sneda, stoppa i lite fållfix och stryk så att de limmar igen sig.

 

Svart kantband med avigsidan uppåt och fållfix med skyddspapper

 


JOBBAR

Sitter här och jobbar lite... taggad till tusen! Här ska det ringas och bokas och fixas och donas. Jajamen! Förresten har jag helg nu så imorgon sticker vi iväg över helgen med ett gäng kompisar, kan bli lite glesare mellan uppdateringarna, vet inte hur nätet fungerar dit vi ska men fungerar det så...

När jag är klar här ska jag belöna mig själv med tomatpasta och min nuvarande favoritserie på tv; the good wife.


KNUT MED SNURR

Idag ska jag visa er hur man gör en knut med lite tvist i. Det är en lite slarvigare frisyr som slutar i att håret är ihopsnurrat till en knut. Gör den på sidan, i nacken eller lite snett mittemellan.

 

1. Tupera underhåret i rötterna. Har du halkigt hår kan det hjälpa att tupera hela håret längre ner.

 

2. Gör lite lösa lockar med plattång eller locktång som du kammar ut och sedan sprejar. Detta är för att få lite liv i håret.

 

3. När hårsprejen torkar drar du ihop håret och snurrar det runt ditt finger som du håller mot hårbotten. Se på bilden hur det ska se ut. Fäst den med små klämmor och hårnålar som du fäster så att de inte syns. Spreja sedan rejält så att det håller.

 

4. När sprejen torkar kan du sätta i valfri håraccessoar.

 



FROTTERA ALDRIG HÅRET

Fick nyss reda på en sak som jag inte fattar att jag inte har tänkt på. Det är att man aldrig ska frottera sitt våta hår, efter en dusch till exempel. För det första går det av mycket lättare när det är vått, men man sliter också bort ytan på hårstrået vilket gör att håret ser matt och risigt ut, hårtopparna spricker och en massa elände.

Istället ska man lägga på en handduk på håret och krama ur vattnet men inte gnugga och frottera håret. Låt det sedan självtorka eller föna det med värmeskydd. Jag visste att man inte ska borsta håret när det är vått för att hårstråna är våta men att man inte ska gnugga det kom jag aldrig att tänka på. Smart, men nu vet jag det i alla fall så att jag kan sluta med det.


OBS! Bilden har inget med texten att göra.


360 GRADER

Gårdagens bröllopsoutfit från flera håll, hur roligt är det inte att gå på bröllop egentligen? Synd att man inte kan göra det minst en gång om året i alla fall.

 

 

 


GIVE ME REASON BUT DON´T GIVE ME CHOICE

Männen i familjen åkte till sommarhuset och eldade medan vi damer styrde stegen mot Ikea för lite söndagsshopping. Nya möbler till hallen, småkrafs, pizzaslicar och såklart laxtallrik och chokladmousse! Är sjukt seg efter gårdagen och en vecka med tidiga mornar så jag längtar nästan tills kväll när jag får gå och lägga mig.

 

Lägger upp bilder på hur jag såg ut igår lite senare!

 




 


ROADTRIP

Igårkväll: roadtrip till Göteborg. Idag: bröllop.


 

 


ROSA. UNDERBARA. EFTERLÄNGTADE.

Dessa skönheter har jag spanat in länge på Lagerhaus, men då jag har en massa mått redan så har jag inte köpt dem. men härom dagen hittade jag dem på Ge-Kås för ynka 7 kronor, mot lagerhaus 20 spänn och då följde de självklart med till kassan.  Löjligt billigt för så fina saker!


ENKELT SÄTT

Jag har alltid haft mycket finnar och andra läskiga saker i ansiktet, eller ja, finnar alltså. När jag var i tonåren hade jag hur mycket som helst, inga stora sår och sånt där men alltid pannan, näsan och hakan full av små prickar, som olyckligtvis inte alltid var så små. Där ingen blondinbella-bekännelse det här så därför ska jag komma till saken.

Jag har lite slarvigt använt acnelösning lite då och då men ingen direkt skillnad. Men nu har jag sedan tre månader tillbaka börjat använda mig av regelbunden hudvård och jag kan säga att jag har aldrig haft så fin hud som nu. Ibland får jag någon finne och så men det är liksom inga problem, när jag har som mest nu, så mycket hade jag som minst för något år sedan. Alltså, jag försår inte varför jag inte har använt hudvård regelbundet innan, det borde ju alla göra såklart men jag har liksom slarvat med det (beror på att jag inte har vetat följderna av att inte göra det)

Såhär gör jag:

  • Tvätta ansiktet med vatten och hudtvål på morgonen (obs! inte vanlig tvål, det sliter jättemycket på huden). Ta sedan ansiktsvatten på en bomullsrondell och ta i ansiktet. Lägg på dagkrämen.
  • På kvällen tvättar jag ansiktet med tvättkräm, tar ansiktsvatten och lägger på nattkrämen.
  • 2 gånger i veckan scrubar jag ansiktet (glöm inte att ansiktet går ca 10 cm nedanför där halsen slutar) och 2 andra dagar lägger jag en mask som är djupverkande ner till tredje lagret hud och bokstavligt talat drar ut smutsen ur huden.

 

Dessa använder jag men välj ett märke som du gillar och viktigast av allt: välj ett som passar din hudtyp: normal till torr hud eller fet till normal hud.


ARMANI VS GINA TRICOT

Blev lite sugen på ett sånt här halsband sedan jag sett bilder från vårvisningarna där bland annat Armanis modeller hade på sig sådana här saker, en blandning mellan ett halsband och en sjal. Så härom dagen köpte jag denna budgetvariant på Gina för en hundring. Något billigare men lika fint tycker jag!

 

Nu ska jag hem till Anna och hjälpa henne med lite bröllopspyssel (det är minst lika mycket för min egen nöjes skull)

 


PANNKAKEPÅLÄGG

Istälelt för sylt, sirap eller glass tar jag gärna creme fraiche och äpplen/pärontärningar ovanpå pannkakorna. Det känns fräscht och annorlunda, för att inte tala om att det är lite nyttigare om man inte vräker på med creme fraichen.


DAGENS DETALJ

Döskalle-örhängen med stenar som ögon, lite småcoola enligt mig.


ÅRETS LINNE

Har klickat hem året snyggaste linne, precis sådär perfekt randigt som jag vill ha det och lagom slappt oversizat. Längtar tills det blir lite varmare så att man kan börja använda det!

 


PÅ BEGÄRAN

Efter önskemål att se några bilder på mig när jag gifte mig så lägger jag upp två stycken. All kredd till sådana förslag! på tal om bilderna så klänningen är skräddarsydd i Kina efter en Romantica-klänning, ni som inte har gift er eller är så inne i den världen så kan jag tala om att Romantica är ett märke på brudklänningar. Idag hade jag kanske valt den utan ärmar men den är helt underbaaaar faktiskt fast det syns inte på bilderna.

Den har ljusrosa blommor med silverslingor runt ringningen och ner till kjolkanten och runt hela släpet. När man ser den på nära håll är den huur fin som helst, tycker jag. Slöjan hade jag bara på mig på vigseln, tog av den till festen sedan. Tiaran letade jag efter jättelänge, hade sett en bild på den och kärlek från första ögonblicket, men det dröjde innan jag hittade någonstans där man kunde köpa den så jag beställde den från USA. Och temat? Ja, vitt, rosa och lite silver.

Tänk på våran bestman som sitter bakom och håller upp min fot. Att lyfta hela släpet i tungt siden var lite tungt samtidigt som man skulle stå på ett ben så han fick sitta gömd bakom oss och hålla upp min fot.


MIN VALBORG

Min valborg var meningen skulle bli utomhus men det enda som blev ute var en regnig promenad under stora paraplyn. På kvällen blev det istället tacos, armbrytning, överraskningsbesök och sedan nattamat med nyponsoppa, mango och choklad. Vi hade också tur och fick låna svåger och svägerskas hund Texas, världens snällaste!

 


JAG KAN ALDRIG HOPPA BUNGYJUMP

Någonting jag tycker om med mig själv:
Att jag är planerande och håller koll, har framförhållning liksom.

Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Jag är väldigt blyg i grund och botten men det blir bättre och bättre med det. När jag var liten började jag i princip gråta när någon främmande människa prata med mig.

Detta är jag rädd för:

Att få någon kronisk, allvarlig sjukdom, eller att någon som jag känner väl ska få det.

Egenskap jag gärna vill att min partner har:

Självklart HUMOR! Eller förståelse för min humor, jag ät sjukt lättroad.

Är jag kär just nu?

JA!!!

Följande saker vill jag göra innan jag dör:
Få barn, köpa ett hus, bli rik och resa mycket! Bland annat.

Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Rnb och rock

En film jag älskar:
Oj, en? Jag älskar många: Sex and the city, The ugly truth, Bröllopsduellen, The holiday

Favorit tv-program?
Solsidan när den gick, men det kommer ju en ny omgång i höst som tur är!

Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:

Gillar mitt hår

Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:

Min näsa!

Vad lyssnar du på just nu?
OMG med Usher

Vad har du gjort/ska du göra idag?
jag har städat, duschat, diskat, handlat, planterat frön och så ska jag baka, ta upp lite fika ur frysen och slå in lite paket.

Hur många barn vill du ha?
2 stycken, helst en av varje

Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Nej, aldrig!

Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?

Lunch med några klasskompisar, på vårat stammisställe, en soppresturang

Favoritchoklad?
Lindt choklad!!! Älskar´t!

Klarar du att tanka själv?
Haha, jag trodde det stod "tänka själv" så då tänkte jag att "ja, någon gång har jag väl gjort det..." haha. Men tankat alltså, ja det är lite olika, ibland får jag inte upp locket, nästa gång fattar jag inte att man ska stoppa i kortet innan det kommer någon bensin. Så för mig tar det i snitt en 20 minuter att tanka varje gång. Min stackars man får alltid arga och superirriterade, stressade samtal av mig så fort jag ska tanka.


Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken:

Jag har ju redan hittat min kärlek så helst mångmiljonär!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:

Absolut, även om det inte var så för mig.

Vad har du i din väska:
Almanacka, skrivblock, pennfack, plånbok, sminkneccessär, munspray, tuggummi (fast jag inte äter det)

Vad är du tacksam för idag:
Oj, mycket, för min man, min familj, mina vänner, att vi är friska, att vi har det bra på alla sätt och vis. Med mera måste jag skriva för jag är tacksam för mycket mer, bland annat att jag har gått ner 6 kg, att det är en rolig vecka det här med bara lite skola, att jag har klarat alla tentor hitintills, att min hy har blivit så fin, ja ni fattar men man kan ju inte skriva allt.



MORNING

När jag drog upp persiennerna för att kika ut på vädret stämde det precis överens med väderprognoserna för idag! Vilket inte alls betydde så positivt som det låter eftersom de hade lovat mulet och lite regn fram på dagen. Jag kände mest för att krpa in under täcket igen vilket jag gjorde och satt och läste bloggar. Mystid!

 

Innan jag börjar min dag så måste jag säga ett stort tack till alla ni läsare, har fått mycket feedback de seanste dagarna och det gör att det blir mycket roligare att blogga och mer inspiration till bra inlägg! Ni gör bloggen och min dag!


BYGGA-BRÄNNA-DAG

Första riktiga sommardagen idag! Jippiiiiie! Mer av det! Jag har legat och solat lite idag, jag ska på bröllop på lördag så jag har fasat över att mina armar är vita och mitt ansikte genomskinligt. Benen kommer inte synas som tur är så dom slipper jag oroa mig över.

 

Men idag var ju idealiska dagen att få lite färg på sig (andra dagen som man ens har kunnat få lite sol på sig och förra gången blev jag ju lite fläckig i brännan). Men imorses peelade jag hela kroppen för att få bort alla döda hudceller så idag belv det bra. På det området, jag solade bara framsidan så på ryggen är jag helt blek fortfarande, haha, men det ska vi förhoppningsvis kunna fixa med någon mer soldag innan lördag (eller?)

 

PS. Någon som känner någon som vill köpa hamsterburen i hörnet undrar min syster? Det är en transportbur men sedan finns det även en jättestor vanlig bur med en massa leksaker och grejer för hamstern. Funkar för marsvin och liknande djur också. DS

 


BLODPUDDING

Ja, nu fortsätter jag blogga, fick svar av ungefär en tredjedel av er och det var kul att höra hur ni tänkte och att höra lite om er! De flesta gillade bloggen som den är medan andra gav lite konkreta tips, bland annat om god och billig mat, så då måste jag bara tips om blodpudding. Vet att alla inte gillar det, det är lite speciellt men gillar man det så är det ett hett tips ;)

När jag var liten så hade vi en vecka på semestern då alla i familjen fick önska en maträtt en dag var och jag valde blodpudding. Lite speciellt för en liten unge kanske men det är ju så gott, dock hade jag en dipp när jag inte fick ner något efter att min kompis hade läst på innehållsförteckningen. Men nu gillar jag det igen och dessutom har jag börjat gilla lingonsylt för första gången i livet. Det är väldigt gott till just blodpudding. Kan verkligen reka denna maträtten till lunch eller middag. Nyttigt är det också!

å