IKEA

Hemma en sväng nu för att packa upp efter dagens ikea-besök. Vi var där redan vid tio så en halvtimme framåt var det inte en kotte där utan det var hur lugnt som helst! Men sedan ramlade det in massa folk men det gick bra för oss, vi hittade massa bra saker. Tyvärr blev det ingen mat för Esther som hon hade förväntat sig men en korv i alla fall.

 

När vi kom hem skruvade vi ihop alla Esthers saker och började röja i hennes lägenhet. Vi lyckades även ringa dit Andreas som satte upp lampor, tavla och hatt- och skohyllor. Det blir fint! Men nu ska jag göra lite fint hemma hos oss också och sätta på nya stolsöverdrag på våra stolar.

 






GODMORGON SÖNDAG

Idag blir det IKEA med Esther, hon ska köpa massa saker till sin nya lägenhet. Jag följer bara med som bihang och chaufför men det ska bli trevligt. Hoppas bara inte att det är för mycket folk bara, men det märker vi väl. Sedan ska vi hem och packa upp sakerna innan det är tjejkväll. Jag menar, hur mycket bättre kan en söndag bli?

 

Igårkväll tittade jag, mamma och mina systrar på filmen Coco - livet före Chanel. Jag såg inte den när den kom ut men har velat se den länge så igår slog vi till med film, räksallad och trevligt sällskap!

 









LJUSSTAKAR OCH FAT

Trots lite för lite sömn så gick jag upp imorses för jag hade bestämt mig för att åka in till pingstkyrkans second hand som har öppet på lördagar. Mitt mål var ljusstakar och tallrikar i fina former och det här är högen som jag kom hem med. Vad jag ska ha dem till får ni se senare men två ledtrådar är att det är något som jag har fått dille på och som passar mig som handen i handsken.

 


DISNEY

Maskeraden igår var en höjdare! Alla hade verkligen satsat på sina outfits och det var så kul att se vad alla var för Disney-karaktärer. Det var allt från Disney-prinsessorna; Jasmine, Den Lilla Sjöjungfrun och Snövit till Robin Hood och hattmakaren i Alice i underlandet.

 

Vi lekte lekar och hade tävlingar och så blev det långdans genom huset också men här kommer en redig bildbomb så får ni se själva!

 


































BARA ROLIGT!

Redan fredag och det innebär helg redan från och med nu för mig eftersom jag har klarat av allt plugg redan. I helgen väntar en massa roliga saker som redan är inplanerade, bland annat second-hand-besök, filmkväll med mamma, och ikea-besök och tjejkväll.

Som sagt det är fullt hus redan, men först ut ikväll är Disney-maskerad. Så idag tänker jag stå och stryka dräkter, göra snittar och fixa hår och mejk för kvällen.

Här är min dräkt, inte så svårt att gissa vad jag ska vara :)



ROSETT

Den här stora rosetten köpte jag i somras och då var det ett hårband vilket kändes lite väl Mimmi Pigg för mig. Så jag köpte ett stort hårspänne som jag limmade fast med kontaktlim på rosetten. Tadaa så kan man använda den i håret utan att se ut som 5 år.

Om det är dåligt med inlägg så är det för att de inte vill läggas upp.


LJUS

Igår satte jag fast några små spotlights-aktiga lampor i hyllorna i vardagsrummet. De går på batterier och man bara sätter fast dem med en dubbelhäftande dyna som följer med så till och med jag klarade av det på 1 minut. Ville ha lite ljus nämligen, kändes som ett mörkt hörn där innan och nu vet jag inte ens om jag behöver köpa en bordslampa och ställa in.

 


DAGENS SYSSELSÄTTNING

Målning var det ja. Vår nya matsalsmöbel är precis vad jag har tänkt mig, i flera år. Förutom att den är i ekfanér vilket kan vara snyggt men det är inte min melodi. Vitt ska det ju vara så därför var det efter ett besök i färgaffären bara att sätta igång!

 

Nu är i alla fall allt målat med grundfärg och det är dags att sätta igång med den riktiga färgen. Det kommer bli så ... snyggt!

 




CURRY

Jag känner mig ganska nyfiken på att pröva nya saker - på matfronten pratar vi om nu. Flera dagar i rad har jag struntat i de vanliga recepten och hittat på lite hur som och det mest överraskande är när det sedan blir gott. Denna nedan är ett sådant exempel och det blev så sjukt gott, kryddningen satt liksom som pricken över i:t här.


2 port/ 3 port med pasta eller liknande
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 kotletter i strimlor
300 g broccoli
1 äpple
2 dl mjölk
3 msk mjöl
curry, salt, vitpeppar

Fräs de båda löksorterna med köttet i en stekpanna tills köttet är genomstekt. Skär broccolin i mindre bitar samt tärna äpplet och tillsätt detta. Red mjölet i mjölken och tillsätt kryddor, häll i stekpannan och låt puttra ett tag. Häll på rejält med curry, tanken är att det ska bli lite starkt.




FRÅN LONDON

Dessa goda kakor fick jag av min syster när hon kom från London och de var minst lika goda som de såg ut. Lyxig choklad med nötter på ovansidan och ilagda en gullig presentförpackning. Tack Julia!

 


TISDAG

Just nu sitter jag här med en massa papper i olika högar som jag har skrivit ut. Det är projektarbeten hit och dit, instruktioner inför examinationer osv....Gäller att inte blanda ihop sakerna bara. Men idag ska vi skicka in projektarbetet och sedan är det bara en opponering kvar så det känns ändå skönt. Men sådana tråkiga saker ska jag inte prata om nu.

Planerna för dagen är att gå ut på en powerwalk när det har blivit lite varmare. Just nu ser det ut som snö på marken av alla frost, och i kväll ska vi antagligen åka och köpa ett nytt matbord. Håller som bäst på att sälja vårt gamla barbord på blocket så jag hoppas att det är någon som nappar på det.



KLÄ OM PAPPLÅDOR

Idag pysslade jag till det lite med vit tapet och min trogna bästa vän superlimmet och klädde om fyra sådana här lådor. Innan var de svarta men nu behövdes lite förändring så då var det bara att mäta och klippa och klistra rätt många timmar och så var det klart.

 


HAPPY BIRTHDAY

Hade fullt upp hela dagen igår, på morgonen åkte vi ner till stan och gick lite på stan och sedan träffade vi lite vänner och åt lunch och umgicks tillsammans. På kvällen var vi ute och åt hela famljen för att fira mamma som fyller år idag, klart att det blev thai med den familjen... Tanken var att vi skulle äta efterrätt och sådant där men ingen var supertaggad på friterade bananer så istället åkte vi hem till mamma och pappa och köpte med oss massa glass och choklader.

 

Ja som ni ser så har även denna dag kretsat kring mat (har inte skrivit att vi åt glass och kladdkaka efter lunchen också) så efter denna helgen vågar jag inte gå i närheten av vågen. Men nu är helgen slut och skärpning måste det bli.
























FAMILJELÖRDAG

Bröllopsmässan igår var väldigt kul, vi provade ringar, provåt pannacottabakelser och tävlade om underkläder. Hela atmosfären var väldigt lyxig och man kände sig lite som i feststämning med alla ballonger och såpbubblor i luften.

Efter mässan var det finmiddag med trerätters med familjen Blad/Julin, väldigt trevligt. Förutom det så tittade vi på filmer från när A och hans bröder var små och skrattade i princip ihjäl oss åt vissa scener och drack kaffe med hembakade kanelbullar till. Och Andreas morfar skrämde ihjäl mig med några små magnetdjur. Ja, middagen blev helt enkelt 6 timmar lång och på kvällen åt vi middag (!) med min familj och tittade på The Joneses.¨

Ja, mat saknade vi i alla fall inte igår och en av de trevligaste dagarna på länge var det!













CHANGE

Måste bara visa er en bild som togs igår på kronprinsessparet när de besökte Kinnekulle. Kolla in Victorias klädstil, så sjukt mycket bättre än för några år sedan. Jämför t.ex. med den här bilden som är tagen för ett par år sedan. Älskar kappan och örhängena, och skorna är snygga de med. Tofsen är densamma men här har hon piffat till den med ett hårspänne. Snacka om att ha utvecklats.

Däremot Daniels skor kanske man kan ha andra åsikter om...

 

 


SAME SAME BUT DIFFERENT

Efter att jag tröttnat lite på att strimla fläskfilen och grönsakerna i stekpanna för att steka dem så letade jag igår kväll fram ett nytt recept. Samma ingredienser men i ugnen istället.

Stek fläskfilen så att den får färg. Dela den sedan på mitten (som en fralla) och fyll med citronsaft och hackad färsk basilika. Lägg i ett luftigt foliepaket i ugnen. Skär morötter, palsternacka i stavar och lägg på en plåt med hariqot verts. Krydda och låt stå i ugnen 30 minuter i 200 grader. En rödvinssås till sitter perfekt (om man inte måste tänka på kalorierna)

Nu ska jag på bröllopsmässan med min syster ifall ni undrar vad jag gör upp såhär tidigt en lördagmorgon.



LANVIN <3 H&M

Trevliga fredagsnyheter! Två bilder har nu kommit ut från H&Ms samarbete med Lanvin!

Jag brukar inte vara den som hänger på låset när H&M släpper sina designsamarbeten. Men denna gången undrar jag om det inte är dags alltså. Att hänga på låset alltså. Klänningarna ser ju helt fab ut, väldigt mycket Lanvin över dem.  2 November smäller det!




CLASSY

Dessa slog jag till på igår med ursäkten att de är ju i princip tidlösa. Nåja, kanske inte riktigt men de kommer att hålla ett bra tag i alla fall och jag kunde inte låta bli dem där de stod och glänste på hyllan.




TORSDAG

3 bilder på mig idag. Ett långt örhänge, knut enligt receptet nedan (dock utan tupering) och glittrande naglar. Om ni undrar vad jag gör på dagarna så tar jag hand om min sjuka man och servar med dryck, glass, mat och feberkoll i pannan.






KNUT

Medan jag är i skolan så tänkte jag visa er den här snygga frisyren som jag gjorde på min kusin i lördags. En av mina favoritfrisyrer nu, en maxad, stram knut kan liksom inte bli fel så därför tänkte jag berätta hur jag gjorde den. Själv kör jag på en snabbare variant av denna idag

 

1. Fäst håret uppe på huvudet i en stram toffs.

 

2. Tupera toffsen rejält och spraya så att tuperingen håller.

 

3. Snurra håret och fäst det med nålar. Spraya hela håret och glöm inte nacken med alla småhår som gärna trillar ner annars.

 


LYX

Som en söt liten bläckfisk ligger denna köttfärspirogen framför mig (eller ja, den är ju inte så snygg kanske). Har haft fettsug sedan igår så idag tog jag en sådan här goding.

 


PÄRLOR PÅ BURK

Lite pärlor pch en glasburk kan bli såhär fint. På jul kommer nötterna få samsas där i också men än så länge har jag inget att lägga i men pärlorna gör jobbet ganska bra tycker jag.

 


I <3 LONDON

Är inte nådigt avundsjuk på min syster som är i London just nu... Får trösta mig med några bilder från när jag var där med bästa tjejgänget för ett och ett halvt år sedan.









PYSSELSAKER

Kom precis hem efter en shoppingtur med Kicki och Ellen. Jag köpte lite örhängen men de andra slog på stort och hade med sig massa kassar hem. Istället tänkte jag att ni skulle få se lite saker som jag köpte på Ullared.

 

Köpte som vanligt på mig en massa pysselsaker, bland annat detta nedan: Lackset till julklappar, silverkedjor att göra egna smycken av och ett stämpelset att dekorera julkorten med. Annars var det mest nödvändighetssaker som disktrasor, nagelsaxar, digestivekex och hårnålar som jag köpte på mig.

 


20-ÅRSFEST

I lördagskväll var det äntligen dags för Jennys födelsedagsfest och efter att all förberedelse var klart så omvandlade vi tjejer min och Kickis lägenhet till ett rent kaos av locktänger, smink, hårspray och kläder då vi sminkade och fixade håret på varandra.

Sedan var det bara att bege sig hem till Jennys där det var massa roliga lekar, goda tårtor och gap och skratt + en ljudnivå som heter duga.



Glada gäster!


Anna med den snyggaste knuten!


4 i en soffa


Jag pustar ut efter en tävlingsgren


Vem är mest smakfull?


Vem uthärdar mest?


BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG

Jag kunde inte blogga i helgen för internetanslutningen fungerade inte så jag hoppas ni har varit ute i det fina vädret istället för att hänga här ;) Ber om ursäkt för det.

Tänkte slänga upp ett inlägg här lite snabbt för ikväll ska vi vara med mina familj; käka mat *magen kurrar* och titta på rallybrudar. Så här kommer vad vi gjorde på lördagen, vi var i stan på förmiddagen och hade det trevligt med andra shoppingsugna människor innan vi åkte hem och började förbereda inför kvällen då Jennys hade 20-års fest!

Fler bilder kommer...

I stan var vi och tittade på den kyrka där J & J ska gifta sig i och kollade hur den såg ut




En nyklippt Kicki gjorde deg till kvällens pajer.

Jag rullade håret på Jennys



Jakob var skeptisk till mina kunskaper inom det området?!?


 
Men killarna var också duktiga och gjorde pajer och hjälpte till


MULTITASKING

Jag packar inför helgen då vi ska till min kusin, lagar middag, sjunger högt och falskt Once in royal Davids city stood a lowly cattle shed...Och just det, jag hänger upp gardiner med, och skriver på en sak som sak vara inlämnad idag. Det är en konst att vara kvinna och hinna med allting (detta skulle kunna vara ett typiskt citat av min vän Mariam men det är jag själv som har insett detta faktiskt).

Om en eller två timmar åker vi så vi hörs imorgon! ha en bra fredeagskväll, kram!


DAGENS HUSMORS-TIPS

Jag har haft en massa äpplen hemma som jag inte har gjort åt med och eftersom flera hade börjat ruttna så insåg jag att det kanske var bäst att göra något med dem. Så jag skalade, skivade och frös ner dem för att under vintern kunna ta upp och slänga i en form med pajdeg.

 


FLASHBACK

Såhär såg det ut för ett tag sedan när Julia var här. Nu gör jag alla de sakerna själv; tvättar, sorterar kläder och försöker få ordning här hemma. Mycket tråkigare.

 

Men hatar man att komma hem efter en helg till ett hem med full tvättkorg, lite saker utspritt här och var, odammsuget (har iof inte provat men kan tänka mig det) så får man städa, gott folk!

 

Förresten säger alla att vi är ju sååå lika och "jag trodde att du var Julia!" men själv tycker jag inte att vi är så lika så att man inte skulle se vem som var vem. Jag menar håret är det mest lika och då har jag ändå spikrakt och hon lite halvlockigt och kroppsformen är helt olika osv osv.


Fast jag tar det som en komplimang för jag är inte direkt den snyggaste i syskonskaran, vi kom i ordning, den o-snyggaste först och sen blev dom bara sötare och sötare. Synd att man skulle vara först då bara, haha. ;) Fast nu låter det som att jag är en sån där onöjd typ. Det är jag inte, bara med vikten och min näsa och det förstnämnda håller jag ju på att få bukt med i alla fall.



DAGENS STILLEBEN

Ljusfat alltså. Dom är så bra för man kan verkligen dekorera dem som man vill och ändra ofta utan att det kräver för myclet av en. Jag hade kaffebönor och några små pinnar först men igår gick jag förbi buskar med hagtorn eller vad det heter och plockade på mig lite sådana knippen som jag la runt ljusen. Gick åt en del men en färgklick blir det absolut!




SOPPA ÄR HÖST FÖR MIG

Vad är mer höstigt än att komma in från en kall powerwalk, ta en låååång varm dusch (som jag aldrig gör annars) och sedan laga en riktigt höstig soppa. Jag gjorde en som jag verkligen älskar, ska bara låta bli att göra den för ofta så att jag inte tröttnar på den.

Morot- och Palsternackssoppa 4 port

4 morötter
2 palsternackor
1 msk olja
3 msk fryst hackad persilja
1 l grönsaksbuljong

Skala och tärna rotfrukterna. Fräs dem i botten på en gryta i oljan. Häll i persiljan och grönsaksbuljongen och koka i 15 min. Mixa sedan allting (förslagsvis med en stavmixer direkt i grytan) och servera med knäckebröd och mjölk.



LINDA ÄR HÄLSOSAM (för första gången i sitt liv)

Så kallt ute men ändå fint väder som är perfekt för powerwalking! Man måste liksom pinna på för att inte frysa i början. Det börjar bli en fin rutin för mig, i alla fall sålänge detta vädret håller i sig, när slask och vinter börjar komma är jag mer tveksam till vad som kommer hända. Typ hej fläskberg! På tal om sådant så har jag gått ner 13 kilo så nu har jag bara 7 kilo kvar till mitt ursprungliga mål. Just nu är det trögt, den fasen då det går så lätt i början är kasnke över.

Och på tal om frisyrer tidigare idag, vem har sagt att man inte kan vara snygg i håret när man tränar? ;)



FRISYRTEST

Nu på morgonen har jag försökt mig på frisyridéer inför vårens bröllop. Provade mina nya papiljotter inatt och jag är helt kär i den metoden nu! (Förutom att de gör ont att sova på då) Det tar inte låg tid att rulla upp håret på spolarna och sedan har man världens finaste svall på morgonen. Fina lockar och en grym volym, nästan för mycket volym för mig men det är ju lätt att fixa till.

 

Ska hursomhelst ha utsläppt hår på systers bröllop så den översta frisyren är helt spikad. Sådan har jag velat ha så länge men inte kunnat göra för att håret varit för kort. Den andra försökte jag göra efter bilder som jag hade letat fram men hade helt enkelt för långt hår. Så den får nog stryka på foten för den här frisyren. Jessica Alba på Oscarsgalan. Kan vara de snyggaste frisyren hitintills och flätan kommer hålla i sig i vår också och det passar ju jättebra med lite romantiska frisyrer på bröllop.

 



Fast den var ändå ganska snygg, hade tänkt använda mig av antingen levande eller tyg-rosor i håret också om jag har en sådan här enklare frisyr


NYTT

Lite nytt i inredningsväg från Ullared. En kruka i silver, en ljuslykta och öljettgardiner (farligt dyra faktiskt men snygga!) Gillar den här silverfärgen som detaljer i inredningen till allt vitt.




HOPPA I LÖVHÖG

Igårkväll vad jag och hjälpte Esther att flytta till nya lägenheten. Jag och Julia kom lagom till fikat, när allt redan var överburet, hehe. Men det är ju en god gärning att käka godis och nybakat bröd, eller hur?

Men vi gjorde möda för lönen efteråt istället och hjälpte till att packa upp allting (det roligaste ju!) och det blev väldigt mysigt, och ännu bättre blir det när allt kommer i ordning ordentligt. Och som sagt, nu blir det massa tjejkvällar där, eller hur Esther?

Tyvärr laddade batteriet ur sig efter att jag och Julia tagit dessa fina bilder så jag kunde inte ta fler på kvällen. Men håll till godo!

Stackars ungen som har krattat ihop högen (såg han nämligen härom dagen när han stod och kämpade med den...jag är en hemsk människa)





MIN DAG I BILDER

Idag har jag haft en dag i stan. Åkte ner till skolan för en timmes handledning till projektarbetet och sedan hade jag lite ärenden att uträtta.



Sitter och väntar på att de andra ska komma.



Efter en liten runda på stan gick jag ned till hamnen och satte mig där i solen.



har en ny bok av en av mina favoritförfattare; Jenny Leeb så jag satt och läste i någon timme med solen i ansiktet



Fin utsikt hade man


EARLY MORNING

Mårning! Idag blir det en tidig dag i skolan, kallt är det ute också men då vaknar man ju till liv i alla fall. Sedan tänker jag gå på stan lite tänker jag mig. Ikväll väntar sedan flyttning för Esther men innan dess har jag tänkt att ta lite bilder på mina Ullaredsfynd så att jag kan visa er det i veckan. En bra start på veckan till alla!

 


101010

Då var det söndagen den tionde i tionde år tvåtusentio. Och än lever man. När jag kom upp ur sängen vid ett-tiden så blev det en powerwalk och sedan gick jag till Esther för att fortsätta hjälpa henne med flytten.

 

Jag har nästan flyttat in där känns det som, och varenda gång jag är där äter jag upp alla deras clementiner och knäckebröd. Det har blivit en tradition numera. Men imorgon sker själva flytten så idag var nog sista gången. Kommer sakna det...clementinerna alltså.

 

Använde min nya blåa skjorta idag som jag köpte på Ullared. ÄLSKAR DEN!!! Skitsnygg och jeteskön.


PIZZA

Vad sägs om denna pizzan? Som vanligt garnerade vi halva var med våra egna pålägg även om de blev ganska lika. Under ligger stekt köttfärs med tacokrydda.

 


FARMOR OCH HENNES BARNBARN PÅ ULLARED

Imorses åkte vi hemifrån klockan halv 7 och nu kom jag hem och då är klockan kvart i åtta. Det var massa folk på Ullared idag, kö in och fullt därinne så det tog sin lilla tid. Väldigt roligt var det i alla fall, lugnet infann sig inte förrän i bilen på vägen hem då Julia och Carros fnissande sakta avtog och de somnade som stockar i baksätet. Jag körde och pratade med farmor istället :)

 

Gjorde mig en del fynd som ni kan få se senare om ni är intresserade. Bland annat en snygg skjorta så att jag och Carro kan utöka vår garderob med likadana kläder. Vi kom nämligen på att vi har massa exakt likadana kläder, typ en jacka, en klocka och sånt där.

 

Efter världens frukost hos farmor och farfar kände Julia att hon hade energi

 

Fika i den nya kaffebaren!

 

 

En härlig liten film, alla trodde att hon tog kort istället. Ja, man måste ju få upp skummet, det är ju det godaste...

 

Carro håller sig till kaffe mocca, än så länge.

 

Tillbaka hos farmor och farfar igen


IGÅRKVÄLL

Gårkvällen spenderades hemma hos familjen med tacogratäng och idol. Mums vad gott och så har jag pratat med farmor en gång om dagen de sista två dagarna vilket är typ rekord för den senaste tiden. Jag suger på att höra av mig och sånt där. Just det. Det var det.

 

 

 


FAVORIT I REPRIS

Gäsp! Har precis gnuggat gruset ur ögonen och sitter här och äter frukost. Idag blir det nämligen Ullared igen, jag är galen. Det känns lite syndigt att åka dit igen men det var min syster, kusin och farmor som skulle dit och då tänkte jag att jag kunde haka på för jag behöver lite inredningsprylar och sist gång hann jag inte heller köpa julklappar. Så varför inte tänkte jag, det är ju alltid trevligt. Men nu måste jag skynda mig, ha en bra dag så ses vi ikväll!




ROSOR

Den här kudden har jag piffat upp, tänkte sy nya överdrag men ändrade mig i sista sekunden och sydde bara på lite detaljer i satintyg som jag hade i en låda. Två breda tygremsor och sedan knåpade jag ihop tre så tygrosor som jag sydde fast för hand. Sydde först ihop en remsa tyg på längden med rätsidan inåt, vrängde den ut och in och snurrade ihop den och sydde några stygn så att den satt på plats!

 

 


FIKA OCH SKRIVANDE

Nu skriver vi på vårt projektarbete och bläddrar i böcker. Självklart måste man ha lite fika under tiden så jag har bakat äpplepaj som vi mumsar på! Så tjuvstartar vi helgen!


NEW

Just nu har jag kommit in i nåt sorts behov att förnya lite här hemma, blir lite sån på hösten och våren nämligen. Blir typ galen på att man inte kan göra nåt (bor i hyresrätt) men man får väl göra det man kan i alla fall, lite småinredning kan man alltid byta ut osv. Så igår gav jag mig på det mesta.

1. Rensade ur köksskåpen, slängde lite, gav bort lite och plötsligt har vi en nästan tom hylla över. Då kan man ju fylla på med nya fina saker!

2. Slipade och målade några små lådor, i köksinredningen, vita.

2. Attackerade hörnet i vardagsrummet och tog bort mer än hälften av alla svarta lådor, ställde in dem i förrådet och fyllde upp dem med alla filmer och böcker som stod i bokhyllan. Ställde in lite saker jag redan hade hemma och blev ganska nöjd. Men ska köpa lite nytt och dessutom klä om lådorna i vitt.


FLYTTPACKA

Blev ingen bloggning igår kväll för nätet var så segt. Ifall ni undrar. Jag var ju som sagt hos Esther och hjälpte till och packa, och igår var det roliga eftersom vi redan hade klarat av det tråkiga med porslin och andra prylar igårkväll. Vi hjälpte henne att rensa bland jackor och skor och andra kläder och så fick vi massa clementiner och kex med brieost!


YESTERDAY IS OVER IT´S A DIFFERENT DAY

Var ju och flyttpackade hos Esther igår, blir en runda till ikväll men innan dess ska jag hinna med lite saker. Tänkte börja dagen med att sy. Sedan ska jag beställa en massa pysseltillbehör också, ska bli kul när det kommer!

 

Ser förresten på den här bilden att jag inte ska låta mitt hår växa mer, föör långt hår är inte snyggt. Men nu är det precis lagom! Det borde behöva klippas men å andra sidan sköter jag om det ganska ordentligt och gör inpackningar varje gång så det är inte så slitet än faktiskt.

 


SMART FÖRVARING

Nyss satte jag upp nya krokar på insidan av garderobsdörren för att kunna hänga upp mina halsband. Innan har jag, som ni kanske minns, bara haft skärp där men halsband trasslar sig så av att inte vara upphängda så jag kööpte nya krokar och tog fram borrmaskinen. Tadaa!

Tycker själv att det är himla käckt! Man har uppsikt över dem när man ska välja ett och de slits inte lika mycket som när de ligger nedslänga någonstans. Och bäst av allt, det tar ingen extra plats!


Nu ska jag gå och hjälpa till med en flyttpackning!



SILVER OCH SVART

Två nya ringar har flyttat in i min smyckeslåda. Båda är enligt mig helt smashing. En svart med stenar ovanpå och en bred i silver som täcker halva fingret. Jag har faktiskt letat litegrann efter en sådan silvrig så när jag såg denna kastade jag mig över den. Har precis målat dem med genomskinligt nagellack så nu ska de få torka innan jag använder dem!

 


BRYN- OCH FRANSFÄRGNING

Provade att färga fransar och bryn med Depends fransfärgskit idag. Första gången och jag har hört att det inte ska vara jättebra men jag tänkte att man får ju pröva i alla fall, fast jag helst skulle vilja göra fransförlängning. Det är skönt att se lite fräsch ut när man inte sminkar sig också.

De gav färg men det syns knappt på mig eftersom jag redan har så mörka fransar. Fyllde i brynen lite också för att om möjligt slippa att fylla i dem med pensel varje morgon och där syntes det mer, men kanske borde jag ha brun färg där istället och dessutom måste jag fylla i dem mer ut på kanterna. Men lite nytta gör de och trots att det inte färlänger fransarna som min mascara så är de väl okej. Kostar inte särskilt mycket och räcker till flera färgningar så blir inte mycket per gång i alla fall.



MINI

Bästa snackset att ha under dagen tycker jag är små minimorötter i påse. Enkelt smidigt och det är mycket godare med små morötter än en stor.




JUST NU

Just tittar jag på mitt favoritprogram, The Good wife, äter apelsiner och bättrar på mina naglar med dessa färgerna. Kom just hem från en trevlig kväll hos svärföräldrarna så nu är det perfekt med lite godnattsaga.

 


NY VECKA

Godmorgon!

Nu ska jag ge mig ut på en powewalk innan mina projektarbetesgrupp kommer hit på en dag med hårt arbete. Vi måste köra järnet idag nämligen för att det har strulat rejält innan så vi inte har kunnat komma igång ordentligt. Så idag gäller det verkligen!

Slängde upp några bilder från helgen till, Take me back, säger jag denna måndagsmorgon. Låt oss spela Ticket to ride, äta frukostar i en timme med nybakat bröd och marmelad och färskost och vara ute i höstluften och spela krocket och leka sista paret ut!






Vedpåfyllning


Mys i soffan


Delade meningar om jonatans fascination för hur billigt nagellack är


Cykelproblem






What?!?


Det blev ett fint sandslott till slut som står kvar


Favoritspelet alla kategorier denna helgen


KROCKET

Sista dagen idag...men igårkväll blev det en lång kväll, vi tittade på två filmer, lagade tomatsoppa och bröd emellan som vi åt och som grädden på moset släckte vi halv tre efter att ha pratat några timmar. Det är så sådana här helger ska vara!

 

Så frukosten idag blev ganska sen och sedan tog vi oss en hård krocketfight i trädgården. Till slut vann Anna, ett slag före mig så jag var lite bitter där ett tag. Men killarna gjorde gino till oss allihop efteråt och det var väldigt gott. Sedan blev det packning och städning innan vi vred om nyckeln och åkte hem. Kom alldeles precis hem och nu lär det bli uppackning och sedan en promenad.

 



 











SEN UPPDATERING

Eftersom jag har varit så dålig på bloggningen så kommer en bildbomb. Igår kom jag och Kicki fram på eftermiddagen och eldade järnet hela kvällen så att vi nästan trodde att skorstenen skulle spricka. Så småningom när de andra kom åt vi mat och spelade spel. Sedan gick vi tjejer och la oss och pratade men killarna stannade kvar uppe och tittade på film och drack cola och åt chips...

 

Idag däremot så åt vi megafrukost på morgonen med nybakat bröd och grejer och vi hann även med en cykeltur in till centrum och gick på marknad bland allt folk. Trots att några cyklar pajade så kom vi i alla fall hem till slut. Nu har jag och Anna varit på en promenad och nu blir det middag, den hela kycklingen med rotfrukter som jag la upp recept på härom dagen.

 

Mat igårkväll

 

Man måste ju elda på

 

Sällskapsspel

 

Början av cykelturen gick bäst, sedan hade vi två cyklar kort

 

Jag hittade en lapp som annonserade om en loppis

 

Påväg till gågatan, det var så trångt att det inte gick att ta särkilt bra bilder, knökat med folk, tivoli, marknad och grejer. Typ hela befolkningen var där!

 

Fika på Gunters

 


ULLARED

Då så! Efter en dag på Ullared har vi åkt vidare till destination höstmys. Vi är ett gäng som ska vara här, ute på landet och bara andas höstluft, spela spel, äta god mat och ha det roligt. Så i helgen, som många andra helger, så blir det inte så mycket pysseltips och annat utan mer bilder och lite lantliv här.

Men Ullared var det idag med syster, var jättekul. Jag spanar mest efter grejer, köper nästan inga kläder eller
sådant för det är så värdelös kvalitet och seriöst ingen passform alls. Men idag hittade jag faktiskt en skjorta och lite underkläder. Anyway, nu är det mat här!

Fikapaus i "baren" som en gubbe kallade det

Kicki provar skor...

 

...och jag fotograferar mig själv

Räknudlar till lunch


PROJEKT ATT FÖRVERKLIGA

På min dator har jag en mapp som heter just Projekt att förverkliga. Där samlar jag inspirationsbilder till sådant jag vill göra och det handlar mest om i pysselväg. Just nu ligger det bilder på fina halsband som jag faktiskt har börjat på lite grann, massa olika bilder på Snövit och hennes prins vars kläder jag håller på för fullt att sy till halloweenmaskeraden samt bilder på en sådan klänning jag ska sy till systers bröllop. Bland annat.

 

Nu åker jag till Ullared! Vi hörs ikväll när vi kommer fram till helgens destination...