Nu ska det firas!

Ikväll blir det nyårsfest! Vi ska till Anna och Jocke och äta middag, skjuta raketer och ha det trevligt. Jag har precis gjort mig iordning, och vi ska snart gå. Här är en bild på mig, klänningen är från BikBok. ha en trevlig kväll nu då alla. Puss och kram



1 år sedan

Idag var det ett år sedan vi förlovade oss :) För att fira det åt vi jättegod frukost på sängen imorses med juice, baguetter med röra, mango och sånt gott. Efter en liten promenad så  tittade vi på nya Bond-filmen, som inte är så ny längre, men för oss var den det.

  

Svidande ben

Igår sved mina ben grymt mycket för att jag antagligen är allergisk mot dom sorts rakhyvlarna jag har så dom var helt rödprickiga och sved som bara den. Jag tänkte att det försvinner säkert lite om man tar på bodylotion så det gjorde jag men det blev bara värre av det, i början blev det bättre men sen alltså, jag kunde inte ligga still med benen och det bara brände i dom och jag låg och bankade med benen i sängen. Till slut hämtade Andreas en glögg-flaska från kylskåpet och rullade över benen och då blev det till slut bättre.



Kalla det nyårsresumé (men det är bara bilder jag ändå hade på datorn så allt är inte med)


Jag åker längdskidor för typ första gången

Och utför för första gången (ja det är det vi gör mellan varven)

Jag och Elin på studenten!

För jag har tagit studenten shalalalalala!

Min gulliga bil och jag

En del presenter var roligare än andra

Glass har det blivit många under året, lite för många kanske...

Jag testar mina målarkunskaper vilka inte är på för hög nivå

Mys på Stångehuvud

Besök på fabriksbutiken

Öland i somras, på besök hos släktingar

Alla syskon bråkar väl?

Bad på Böda

På campingar är det lite omständigare än hemma att diska

Husvagnar i långa rader här

Korv

Grillning på Gustavsberg

Bad på Malta

"Segling"

Julafton

Gott nytt år!!!

Nyårsförberedelser, begravning och fika

Härliga dag! Jag tittade på film i förmiddags i morgonrock tills mamma ringde och frågade om jag ville med till Torp-självklart. Det är ju ganska utpockat nu men jag köpte lite smink för imorgon kväll, det blev lila toner för mig till en sv artglittrig klänning.

Nu har vi varit på fika hemma hos mamma och pappa, pappa har varit på begravning idag och kom hem med farmor, farfar och Gunnel på lite fika så det är inte slut på allt fikande för att julen är slut. Nej, snarare tvärtom och värre lär det bli imorgon. Jag har äntligen bränt bilder som jag hade kvar här hemma, dom härligaste är från Öland men jag lägger ut smakprov av alla eftersom jag troligtvis inte gör någon nyårsresumé. Vet inte om jag hinner det nämligen. Men lite bilder kommer, det kan jag i åtminstone lova.


Hemmakväll

Ikväll har det varit en riktigt bra hemmakväll på alla sätt, vårat bredband funkar nu normalt igen så det går supersnabbt nu. Jag fick min tredje CHIC-tidning ur min prenumeration på posten idag så jag har suttit och lusläst den i soffan och Andreas har suttit vid datorn och kollat på bilar på blocket. Det låter osocialt men det var jättetrevligt, godnatt!


Nytt tillskott i familjen!

I dag var vi på IKEA och handlade behövliga och obehövliga saker. Mest behövliga. Pappa släppte av mig, Xina och Julia där medans han var på kontoret ett par timmar och vi hade det kul bland rea-priser, letande i lagret och diverse gosedjur. Xina har nämligen fått barn idag, tyvärr lite vanskapt - det blev en bäver i brun päls med två långa huggtänder. Hon gick omkring med honom i vagnen, ordentligt fastspänd i selen genom hela varuhuset och sedan fick han följa med hem.

Pappa bjöd oss på mat när han kom för att hämta oss och sedan spelade jag o Xina betapet på nätet när vi kom hem. Mot Mange Hugbert! Han var inte så bra så vi vann.


Kort men gott

Det blev "the departed" (nyckelord: blod) med gröt, gkögg, clementiner och ni vet allt sånt. Imorgon blir det IKEA med Julia och Xina på dagen...Livet får utvisa vad mer. Godnatt folks!


Små frestelser

Jag sitter och frestas av en julkula med jättegoda chokladkulor från Lindt! Jag har redan ätit två och intalar mig själv att det inte är som Marabou-choklad som man bara äter, utan att detta är lite finare som man äter med andakt men det går inte så bra.

Jag faller för frestelsen.


En skjorta för oss

Idag har jag, Andreas och Kicki handlat en skjorta.


Vi skulle på rean men så frågade Thomas, Marie och Markus M om vi ville äta lite istället så det blev pingvin istället. Men sedan köpte vi en skjorta till Andreas och nästan några filmer men vi kom inte överens hur många vi skunne köpta var (man behövde köpa 10 stycken) så de sket sig. Men en skjorta blev det i alla fall och bara för att vi tog så lång tid på oss med maten så hade gallionen stängt när vi var klara så det var bara att kute till bilen så fort vi kunde, för det var en lapp-Lisa på parkeringen och våran parkeringstid var nästan slut. Men det fick bra, hon stod och vaktade på våran bil men som tur var kom vi dit 3 minuter innan så det tackar man för. Att vi hann.

Nu blir det film med Xina o Johannes. Och glögg.


Typiska saker som man ska göra i mellandagarna

Idag är en riktigt mellandags-dag, vi har gått en långpromenad i det fina vädret och läst julklappsböcker. (fast det var inte julklappsböcker utan böcker i julkalendern men det låter mer typiskt med julklappsböcker) Nu ska vi snart göra soppa och äta middag.

Njut av livet!

Mellandagsrea

Igår (fredag) var vi inne på mellandagsrean som alla andra (tror jag) men det var härligt, och jobbigt. För jag och Jennie skulle hitta nyårsklänningar men det var ju hur svårt som helst, vi hittade en jättefin på Vero Moda men tyvärr passade den inte riktigt. Men det slutade med att Jennie köpte en likadan som Xina har och jag panikköpte en på BikBok som jag gillade sådär. Men den var nyårsaktig i alla fall och den funkar. Efter att ha letat i varenda klädaffär med damkläder så bryr man sig mer om att hitta en än utseendet på den. En t-shirt och en lila topp följde också med hem och på söndag är det centrums rea som gäller så jag blir utrustad för de nya året.


Släktträff igen!

Juldagen! När jag äntligen vaknade var det pangväder ute! Frost och kallt och solen sken och det var riktigt julväder ute. Så jag, Andreas och Xina tog en långpromenad i kylan och det kändes nyttigt och skönt. Dagen har liksom runnit förbi på något sätt och snart är det dags att gå till mamma och pappa för att träffa mammas släktingar, kusinerna från Jönköping kommer också så det ska bli kul! Vi hörs och ses sen!


Julafton

Vi hade världens mysigaste morgon här hemma igår med sovmorgon, julfrukost och bara ta-så-mycket-tid-du-vill-till-ingenting. Vi öppnade alla julklappar som vi hade fått från olika folk, tack! Och öppnade julstrumporna som var jättelyckade. ialla fall min, jag fick tidningen Elle, 4 filmer och massa godis. Själv hade jag köpt två plagg från Resteröds till Andreas och lite godis såklart. 

Sedan åkte vi upp till Andreas mormor och morfar och åt julmiddag med den släkten, tittade på Kalle-Ankas julafton och delade ut julklappar. Det var kul, vi fick jättestora paket som tog massa plats så det var tur att vi tog bilen upp.

När klockan blev 5 så var det dags att byta place till farmor och farfar istället, där var det full rulle med släktingar där med. Tomten kom som ur var ganska direkt så det blev ingen direkt outhärdlig väntan för dom som var mest intresserade av paketen... Vi spelade spel, åt frukt, godis och nötter och risgrynsgröt såklart. Och självklart proppade jag i mig för mycket gröt. Som vanligt. Men det gick bra till slut, efter en Fia-med-knuff-omgång med småkusinerna hade det gått över :p
















God Jul

Andreas har spelat innebandy ikväll så jag har varit hemma hos mamma och pappa och haft sånt där julmys som vi brukar ha kvällen innan julafton. Man provsmakar lite på julmaten, det var ägg, skinka, jansson och dott bröd osv. och så tittade vi på uppesittarkväll. Det var jättemysigt! Jag saknar att vara hemma nu på jul.

Imorgon kommer vi att äta julmiddag och sånt där hos Julins och sedan åker vi till farmor och farfar på kvällen så GOD JUL på er!


Nyårsklänning sökes

Nu är det klappat och klart allting! Städad och pyntat är det till den grad att det känns riktigt juligt och fint, julstrumporna är fyllda, äggen med kräftstjärtarna till frukosten imorgon står i kylskåpet. Nu har vi varvat ner med en mysig middag också. Jag ska gå till mamma och pappa ikväll och lämna lite saker, hjälpa xina att fixa hennes klänning tills imorgon - den är supersnygg! Jag ska lägga ut en bild på den från imorgon, den är så bra för den kan hon ha på nyår också så slipper hon köpa en till. Min klänning passar inte till nyår så jag måste försöka hitta en på rean sen. Jag har tittat lite och det finns flera stycken som jag kan tänka mig att köpa, hoppas att dom finns kvar bara. Men den som Xina hittade var lätt den snyggaste jag har sett hittintills!

Julstök pågår!

Just nu håller jag på för fullt att dammsuga, damma, städa toaletten, bädda, plocka iordning på alla småsaker som ligger överallt, helt enkelt göra det fint inför jul här hemma. Det krävs sin kvinna för det ska jag säga ;) Julmusik på i högtalarna och dammsugaren som låter sådär konstigt som den gör ibland, typ pipande ljud. Härlig kombination!

Jag har även försökt att få iordning på timrarna som ligger i köket men det är lättare sagt än gjort. Får se om det fixar sig, annars finns det ju andra händiga människor som vet hur man gör.

Jag blev rätt förvänad förut när det kom någon i dörren runt klockan 1, det var Andreas och hans jobbarkompis. Dom hade slutat tidigare tydligen och det var ju bra för då fick jag lite hjälp med dammsugningen och sånna saker :) Vi tog också lite julfika, och nu har han slocknat i soffan, så jag tog mig också ett break, men nu-åter till städningen!




Att ha rätta känslan är själva grejen

Igårkväll var jag lite deppig för jag kunde inte känna någon julkänsla alls, men den kom så småningom när jag tände ljus, granen och Andreas gjorde kvällsfika framför en film. Idag känns det ännu bättre, Andreas mormor och morfar kom förbi med en julgrupp i morses, jag ska julstäda och byta lakan i sängen, fönstrena står på vid gavel för att vädra lägenheten och det trillar in julkort i brevinkastet.




Kvällsmat i soffan med min älskling!

Mysig söndag


Igår var vi i Pingstkyrkan på julgudstjänst och sen gick vi och åt på thaimat med familjen, mysigt! När vi sedan kom hem igen åt vi hallonglass och julgodis. Till Andreas glädje var det mozartbollar, jag har nämligen inte gjort några sådana hem hit så han har väl gått på sparlåga fram tills nu men nu fick han några som tur var. Sedan gjorde vi lite mer knäck, med och utan polkagrisar och jag gjorde min egen polkaknäck med vitt pulver på...

Det var hursomhelst mysigt att vara hemma och bara njuta av att det är jul om ynka tre dagar







.


Årets (lilla) gran

Granen blev också färdigklädd i lördags.



Lat lördag

Jag märker att jag nästan automatiskt tar en bloggpaus på helgen, tiden räcker inte riktigt till för att blogga då. I lördags kväll var jag så trött att jag inte orkade någonting. Xina, Johannes och Simon kom ju som sagt hit och vi köpte med oss mat som vi åt-gott! Vi tittade lite på en film från Shalom som Simon och Andreas filmade när dom var där. Det var ungefär vad vi orkade med, lagom liksom.






En skön kväll har jag som ligger framför, sen tidigt i säng

Oj, vad jag är trött. jag duschade när jag kom hem från Dalemarken och sen la jag mig i sängen och försökte sova vilket var stört omöljligt eftersom jag hade massa konstiga smaker i munnen och blev jättenödig efter ett tag. Dessutom ramlade det in sms hela tiden och jag har mani så jag måste svara så fort det kommer något, eller i alla fall läsa det. Efter en halv timme var jag tvungen att gå upp och borsta tänderna och gå på toaletten, för att inte säga springa.

Sen var det liksom ingen idé att lägga sig igen för nu kommer Johannes, Xina och Simon när som helst. Vi ska bara inte gör någonting, åtminstone inget ansträngande för alla är skittrötta utom Simon. Xina har med sig tråd som jag kan fästa julkulorna i så att jag får färdigklätt granen snart. Upptäckte att det inte var några trådar i dem och jag har ingen tråd för tillfället. Men granen är den sötaste jag har sett verkligen.


Julgranshämtning

Idag är det lördagen före julafton och det vet ju alla i Magnusson-Hallman släkten vad det brukar betyda. En tradition som går i generationer (eller ska i alla fall) och som jag har varit med på varenda år sen jag var 8 år eller något sådant, nämligen; Julgranshämtning i skogarna på Dalemarken för fastrar, morbröder, kusiner och hela köret. Och det blev det. Fast lite färre familjer representerade denna gången pga. fjällenresor och sånt som varar över jul. Men istället följde Sven, Johannes och Markus med och förgyllde tillvaron. jag hade min vita skidjacka på mig för det brukar ju vara rätt så kallt men på grund av risken för fläckar av kåda och sådant letade jag upp pappas gamla arbetsjacka på övervåningen och använde den istället. Såg riktigt piffig ut måste jag säga ;) Innan vi åkte hem så pumpade vi upp ena däcket på traktorn och donade lite. Man får ju sköta om sitt sommarhus även på vintern!

Vi tog hem två smågranar, får se vilken vi väljer av dem, den andra får väl åka i soptunnan om vi inte hittar någon att ge den till. Jag ska klä den nu så ni får se sen när jag är klar med det.



Jag var het i pappas gamla arbetsjacka och två sågar i handen!


Hugg, hugg!


Allmänn verkstad i logen, Simon och Andreas pumpade traktordäck, Julia sjöng för oss och Jocke högg ved (egentligen)


Julsämning på topp, småregn och lerig gräsmatta.
Men vi fick i alla fall med oss inte mindre än 7 granar hem, stora och små

Bara5 dagar kvar till jul nu

God morgon sunshines!

Jag kunde inte somna igårkväll, antagligen för att jag la mig lite för tidigt så jag satte mig och läste en ny bok, Stenhuggaren av Camilla Läckberg. Jag hade börjat läsa i den lite så jag var tvungen att fortsätta, kanske därför jag inte kunde somna. Hursomhelst så la jag ifrån mig boken halv tre och gick det att somna sedan. Det var förävrigt en trevlig kväll igår, simon och jonatan kom förbi en sväng runt 6, dom hade varit och köpt lite fika på ICA som dom åt. Och så hade dom med en vaniljbulle till oss med. Sedan kom Karl för han hade frågat om han fick hälsa på oss och lite senare kom Petrus förbi med en film som han hade lånat. På tal om det så ska jag göra en efterlysning senare. Båda dom ska i alla fall till fjällen över jul och nyår, jag vill också resa bort! Inte över jul men sen i alla fall, men vi får se vad som händer.

Idag är jag i alla fall hemma, jag har ju jullov så jag ska njuta av det, på något sätt. Det blir väl inte så mycket vettigt idag, mycket dator om jag känner mig själv rätt men jag ska i alla fall städa på tandläkaren efter ett och halv 5 eller något ska jag och Andreas åka till torp en liten snabbis.


Jullov

Idag har jag varit i stan i skolan, sista dagen innan jul så nu har jag jullov! Det känns riktigt skönt men det känns inte som att julen är mindre än en vecka bort, snarare som att det är ett par veckor kvar, men jag längtar verkligen efter julafton. Så mysigt är det! Och alla julklappar är fixade och lägenheten julpyntad och klar, det är bara en liten gran kvar som vi ska hämta på Dalemarken på lördag. Men vi har ju både ett ljus som vi bränner på varje dag och en paketkaleder som man kan se att det itne är så långt kvar till jul. Det var Andreas tur att öppna idag, han fick en ansiktspeeling från Nivea (den syns till och med på bilden), jag fick en silverglittrig eyeliner igår och så har det varit halsdukar, plånböcker, filmer, kläder, halsband och massa olika saker. Riktigt bra grejer har det blivit faktiskt och jag är jättenöjd över alla mina saker som jag gav bort i alla fall. I julklapp hade jag tänkt ge en spaweekend till honom, fast för båda oss, och han hade tänkt att ge mig en laptop. Men jag misstänkte nästan det och så sa jag att det var nästan lite onödigt för det behövs inte egentligen. Det är bara jag som älskar att sitta och titta på film i sängen eller sitta i sängen och surfa men vi klarar oss gott och väl på våran stationära sak så då kom vi överens om att åka iväg någonstans istället. Antingen blir det utomlands eller på en weekend, men det blir troligare både ock ;)

Nu sitter jag och njuter av jullovet och stillar min hunger, äter omelett med broccoli, och läser nya CHICnumret som var ovanligt bra den här gången tycker. Mycket bra tips och sånt.


Jag använder vatten till allt har jag insett idag

Idag försvann vattnet som det gjorde en annan dag för ett tag sedan. Idag var det för att vägarbetarna utanför hade grävt av en ledning, inte så smart kanke men sånt händer. Förra gången var det borta ca 5 timmar för det var på dagen men idag grävde dom av den och gick hem sen! Typ som att "det här får ni klara själva, nu är klockan 4 så nu går vi hem" Jag hade precis klivit ut ur duschen och så att jag hade lite hårstrån på armen så jag gick in i duschen för att spola av dom och då kom det inget vatten! Fatta tur att jag inte stod helt inkletad i shampo och duschkräm och att vattnet försvann då, man kan ju inte gärna stå där i fem timmar och vänta direkt. Men nu i alla fall hade jag en väldans tur för jag hade duschat och diskat massa innan precis så jag tänkte att "nu klarar jag mig ju lätt".

Men jag tänkte ju inte på att man använder vatten till praktiskt taget allting. För sen gjorde jag ingenting typ coh jag behövde vatten hela tiden, så irriterande. jag såg en fläck på bordet som jag skulle torka bort, sköjla trasan- nej just det, inget vatten. Jag skulle tvätta ansiktet och borsta tänderna tänkte jag men det gick ju inte och så satt jag där. Men innan vi åkte så kom en bil med gubbar som skulle fixa det och dom satte upp skyltar att man inte fick köra, närmare bestämt runda gula med en röd kant som betyder motortrafik förbjuden eller något sådant. Men tor du folk fattade det, nej och speciellt inte mopparna som tror att dom är något mellantingsfordon. Gubbarna skrek efter en moped som inte fattade att man inte fick köra å så skulle den vända å höll på att välta hela moppen med en kompis på å de va trångt å dant. Gubben fick nog o skrek "Fortsätt rakt fram nu!" och pekade ifall han inte skulle fatta vad han sa. Jobba övertid och så komemr det sånna här [idiåtas] och inte fattar. Dumma lantbor från Ljungskile, tänkte dom säkert.


Är det en morot eller ett trafikljus?

Idag har jag jobbat till halv två som jag nämnde igår, skönt och nu ska jag snart ta en dusch. Ikväll ska vi titta när Simon spelar match, jag har aldrig gjort det men idag var det sista matchen så då får man ju passa på. Det ska bli kul anyway. Häromdagen använde jag brun-utan-sol som jag gör ibland när jag tröttnar på att vara en blekfis men denna gången blev det en disaster kan man säga. Flammigt på halsen och orange å konstigt så nu är jag avskräckt för resten av livet, eller i alla fall för ett tag framåt kan man väl säga. Vem vill gå runt och se ut som ett orange trafikljus i ansiktet?


Gårdagen

Här kommer en bild från gårdagens myspys. Vi drack glögg med mandel och russin, åt julgodis, pepparkakor, clementiner och tittade på en film som va skitrolig! Typ Switch hette den tror jag och var på norska, eller svensknorska typ. Hahaha den va en komedi fast den egentligen inte var det. "Lille ekologiske barn!" Hahahah


Hemma efter en dag utan mat och toalett

Ojoj! Nu känner jag mig lugn igen så att jag sakligt kan berätta vad som har hänt idag. Jag har nämligen varit utan mat och toalett från imorses till nu halv 6 och det vet bara den som har prövat på det vad det betyder. Ni kanske tror att det jämnar ut sig då men jag kan tala om att så är inte fallet. I alla fall inte i mitt fall. Orsakerna till detta har varit många och jag vet knappt om jag ska ta upp dom men här kommer dom i alal fall. Orsaken till att jag inte har varit på toaletten är att jag hittade ingen där vi var, hade jag försökt riktigt ordentligt hade det säkert funnits någon men jag behövde inte någon förrens jag var på terminalen och skulle åka hem och där måste man ha mynt för att över huvud taget komma in på toaletten. Och det har jag nästan aldrig på mig och på bussen går jag aldrig av principskäl, enda gången var på resan till lager 157 men den var så egen hela resan så det kan man knappt räkna med. Att jag inte har fått någon mat beror på att det inte fanns micro och ingen cafeteria eller något så jag klarade mig på 2 clementiner idag.

För att det ska låta ännu värre så måste jag skriva att vi var ute i kylan och tog kort i ett par timmar till vårat projektarbete på morgonen och efter det var inte händerna, som hade glömt sina vatar hemma, sig lika. Dessutom missade vi att kliva av vagnen så vi fick vänta, byta vagn och åka tillbaka sen. Men nu är alla dessa bekymmer glömda och vi är återigen i ett sorgfritt samhälle :)

Jag ska strax gå och göra min dagliga syssensättning, städa på tandläkarmottagningen, jippie :p Men det blir en promenad i alla fall som är nyttig för mig på alla sätt. Imorgon ska jag förresten jobba på hemtjänsten till halv två=extra klirr i kassan =välkommet!


Att läsa eller inte läsa, det är frågan

Nu har jag precis klämt i mig en stor bakad potatis till lunch och en rejäl bit Frödinge ostkaka till efterrätt, så nu står jag mig hela kvällen typ, mäktigare än vad jag trodde. Men snart är det dags att äta igen, vi ska ha myskväll med Xina o Johannes ikväll, dricka glögg och äta clementiner och pepparkakor. Mysigt, mysigt! Annars hag jag inte gjort så mycket idag, alla andra var i skolan idag utom jag typ så jag har roat mig på egen hand. Jag har lekt hemmafru och gjort en jättestor gryta med risgrynsgröt som bara är att värma på morgonen när man kommer upp, vikt tvätt och lagt in samt gjort något som jag inte gjort på länge. Jag satte mig och läste.

Från 5 år och tills jag gick i sexan eller något så läste jag flera böcker i veckan, det var typ det enda jag gjorde, läsa. Jag och Anna satt alltid och läste när vi träffades. men sen hann jag inte med det mer, för det kom så många andra saker ivägen men i slutet av sommaren, på våran segelsemester då köpte vi massa nya böcker, av liza marklund och camilla läckberg och då kom jag igång lite igen. Sen dess har jag fastnat i läckbergs böcker, dom är ju jättebra men jag har bestämt mig för att inte köpa någon förräns vi ska utomlands igen så jag har något att läsa då :) Då måste man ju ha något att läsa när man ligger på stranden och tidningar räcker inte en hel vecka. Där har ni mitt livs läs-story

Försök till summering av året, en början...

Vid en genomgång av bilderna på datorn plockade jag ut några för att lägga upp här på bloggen, det är dags att rensa ut och bränna de som man vill ha kvar, men ta en titt för nu raderar jag dom från datorn.


Först några från förra hösten, inne i Uddevalla en kväll





Jennys och Kicki hoppade omkring och skrämde iväg folk på gatan på väg till julmarknad förra året




En jättekul kväll på Gustafsberg med grillning, fotboll, volleyboll, bad och sånt


Semester på Malta




Efterlängtad segling innan skolan började



Att välja film som passar alla

Ikväll har vi tittat på film och ätit julgodis här :) Om det är 5 killar med så kan man ju på förhand räkna ut att det inte blir en tjejfilm, det har jag aldrig varit med om att det har blivit när någon kille har varit med. Förutom när jag och Andreas tittar ensamma så blir det så rätt ofta. Men nu idag, bli inte chockade så blev det "She´s the man" efter lite övertalning. Alla gick med på det til lslut-och tyckte att den var rätt OK faktiskt. Framsteg och Under!


En hemmafredag

Jag hade glömt bort att jag kan använda min gamla kamera, en canon powershot som egentligen inte är lika bra som min nya men för tillfället är den rätt så mycket bättre faktiskt :) Det blev en dagens till att börja med Crocker-kjolen från JC och den nyklippta luggen


Idolfinal

Ikväll blir det först julgodistillverkning i stora mängder med Xina och sedan blir det till att se idol-finalen. Fast Kevin kommer att vinna tyvärr, ja jag tillhör dom som håller på Alice, tycker att hon är bättre faktiskt. Kevin är ju charmig som man säger men så typiskt att han vinner bara för att han är kille. Alice är väldigt bra faktiskt! Ja, men man ska inte ta ut något  i förskott. T.ex. förra lördagen när det var "Stjärnor på is" röstade hela juryn på Jesper och Alexandra men det var ändå Markus och Johanna som vann (för dom va grymma)! Så vi kan ju hoppas...


  
Bild: http://www.myspace.com/alicesvensson

Det är gott med pepparkaksknäck

Nu har jag kommit på vad det blir i julklapp. Lite mer avancerat denna gången, skönt att ha det ur världen nu. Nästan i alla fall men det är lite kvar att göra innan den julklappen är färdigt. Mer säger jag inte, det är ju faktiskt en julklapp.

Imorse i adventskalendern fick Andreas en skraplott av mig där man kunde vinna bilar, resor eller fler lotter. han vann fler lotter så det var ju i alla fall något :) Inte helt värdelös för att ha kostat 50 spänn för nu får man ju tillbaka dom pengarna i lotten. Allt detta kom jag på medans jag stod och gjorde pepparkaksknäck, det är en tankedrivare det ändå. Att göra nåt under tiden...Prova pepparkaksknäcken, det är det godaste julgodiset jag nånsin har ätit tror jag.  I alla fall för att vara så lätt!

Ingredienser
1 dl vispgrädde
½ dl sirap
½ dl socker
1 tsk pepparkakskryddor

Gör så här:
Blanda ingredienserna i en ungsfast skål.
Kör på full effekt i mikrovågsugn i 4 minuter.
Rör om. Kör ytterligare 1-2 minuter.
Droppa lite knäcksmet i ett glas kallt vatten.
Om det går att rulla till en kula är smeten klar.
Häll upp i knäckformar med hjälp av en såsslev och en tesked.
Låt kallna.

Julklappar är svårt!

Asså, jag har stora problem nu. Andreas hittade sin julklapp av en händelse fast jag hade gömt den så bra och nu måste jag köpa en ny, gaaaah. Svårt! Jag tyckte att jag hade kommit på en bra, fast lite tråkig men ändå bra, det var en nackkudde som mha batterier ger massage och han har ju konstant ont i nacken. Men så hittade han den=problem för mig. Men han hade gillat den i alla fall för vi bestämde att ha kvar den för han behöver ju nåt och han använder den jättemycket. Men jag måste hitta något nytt och det är ju itne särskilt långt kvar så jag sitter och letar på nätet dag ut och dag in nu....grrrrr


Stockholm vs Halmstad

Nu har jag och Mariam bestämt att jag ska hälsa på henne i Stockholm istället för i Halmstad, det blir ju mycket roligare och förrsten är det omöjligt att hinna med innan hon flyttar dit för det är så knappt med tid. Men det behöver vi ju inte tjafsa om här och nu...jag konstaterar bara fakta för den delen.

En annan fakta är att det inte funkar att fixa till bloggen lite, den ser ju ut som kriget men för att åter igen konstatera fakta så säger jag att det inte går att göra något åt det...Det är därför den ser ut som den gör. Men orka, man har ju faktiskt ett liv trots allt :)

Imorgon blir det Uddevalla med min basgrupp för att arbeta på projektarbetet, vi får se vad det blir om och hur det blir men förhoppnignsvis bra... Vi ska träffas på fredag också, hoppas vi typ e klara med det sen så att vi inte behöver ha det dragandes över jul och sånt. Hoppas alla vill vara effektiva!


Se det snöar!

de e tråkigt att blogga när man inte kan lägga in några bilder men det är säkert en vanesak. jag har inte bestämt hur jag ska göra om jag ska köpa en ny eller inte. Känsn så onödigt då den gamla bara var några månader :(

Igår åkte jag och andreas till torp direkt efter skola och jobb och gjorde tusen småköp. Det blev lyckade julklappsköp framför allt, nu är det bara en irriterande jobbig julklapp kvar till jakob som vi ska köpa. Det blev även julgransbelysning, glöggmuggar, dekorationer av alla de sorter och en hel del nya blommor till fönstrena. Orkidéer, hyacinter och julstjärnor :) Jag köpte äntligen ett par gråa leggings också fast de va mer strumpbyxor men dom funkar sålänge (vi ska inte ta det här hur många strumpbyxor jag har)

Idag snöade det faktiskt när det vi övade på julpjäsen i skolan. Så passande, som någon sa, det är mysigt men det ligger bara som ett litet tunt, äckligt täcke så och ser kallt ut. Hade det kommit lite och att det hade legat så är det okej, snart ska man ut på blaskiga gator igen (men huvudsaken är att man är frisk, som pjäsen hette som en sexa spelade upp för oss idag i skolan)

Skola idag

VFU idag med, det är roligt varenda dag, tur att man tycker så nu, det bådar ändå gott för framtiden. Fast då kanske inte varje dag blir lika kul menmen...Jag frös hela dan idag nästan tur att jag hade kofta på mig i alla fall.
jag hade hand om en talrad på matten som jag har satt upp i korridoren, dom ska leta upp bilder som är likadana och räkna och ha sig. imorgon blir det oxå en lektion+ att vi ska skriva en inbjudan till föräldrarna inför julpjäsen. Kul!



Nu snackar jag med Mariam på msn, hon skulle iväg ett ögonblicket. Ögonblicket har blivit en kvart men jag klagar inte. Det kunde ha varit värre. ;)


Godmorgon på er

Igår var vi bjudna på adventsmys, det var trevligt, När vi kom hem envisades Andreas med att titta på en film som jag redan har sett en annan gång. Dessutom var jag jättetrött så jag somnade i soffan och gick och la mig när halva filmen hade gått. Somnade på 5 minuter, det har nog aldrig hänt innan tror jag men det var skönt! Idag är det julmarknad ute på torget, kanske ska titta där lite sen, måste klä på mig först, det är första steget för mig...ska se om vi orkar det snart kanske...letar resor nu - igen...


Karmeran fortsätter att bjuda på värdelösa bilder utan upplösning ;)

Massa kola

Jag har packat in den sista kolan i papper och nu laddar Simon över film från deras resa, den e rätt kul faktiskt. Nu är det snart dax för adventsfest :) Oj va fet jag ser ut förresten jaja det lär inte bli bättre nu under jul



Pengar på burk

voj voj idag ska man upp som  vanligt för att ha VFU, härligt, fast jag hade gärna börjat senare...det var faktiskt lite snö ute idag men på termometern stod det bara 0 grader så de försvinner väl snart =( Jag är en positiv människa ;)

Igår firade vi nåt, jag vet inte vad men vi måste ha gjort det för vi öppnade konservburken "svarta pengar" och räknade den. För att ni ska fatta hur stort det var så måste jag säga att den går ,för det första, bara att öppna med konservöppnare så sen är det liksom slut med den, papperskorgen nästa för burken liksom. För det andra så har vi sparat i den i ett år och nu fick det inte plats mer pengar i den nästan, man fick trycka som en gnu för att få i det bara. Det är pengar som vi har fått när vi har köpt något åt någon, pengar från bilresor, när Andreas har jobbar någon timme för någon osv. Och igår så öppnade vi och räknade och de va faktiskt tusen mer än vad Andreas hade gissat. Jag hade såklart ingen aning hur mycket för jag kan inte gissa rätt. men det kommer räcka till våran resa :)




Mycket såhär inför jul

Idag har jag gjort julgodis hela dagen så nu står det 5 fullpackade big-packlådpr med godis i ute i köket. Det blev rischoklad, ekollon doppade i socker, knäck och kola. Det behövs knappast fler sorter det blir ändå mycket, och vi blir feta :) Idag i adventskalendern var det min tur att öppna paket och jag fick en DVD-skiva som man kör i TVn så de ser ut som en brasa så kan man ha bras-ljud eller klassik musik till. Haha jag vet nog varför Andreas köpte den, inte för att ajg vill ha en sån utan för sin egen skull för han har sagt att han vill ha en sån länge. Jag ska sätta på den snart så den e på när han kommer från jobbet snart...

jag skulle inte ha någonting emot att resa utomlands över nyår...siter o tittar på resor men det blir nog snarare framåt våren, om det går för skolan vill säga :)


Vad sägs om detta liksom?

Julpynt

Idag var det VFU på Ljungskileskolan som sagt, kul som vanligt. Min kamera är ju paj, jag försökte lämna in den igår men de skulle kosta mig moneys, mer än kameran typ så de lönar sig att köpa en ny. De så lessamt, ja e så nere för de kan jag tala om. Den var inte ens ett halvår :´(
Men nu får jag använda Andreas kamera, som ni ser, den är värdelös.

Ikväll hängde jag upp julpyntet också så nu är det riktigt mysigt, stora julkulor och några mindre, nu är det bara granen som fattas!