Snart läggdags

Jag såg på min lista att jag hade skrivit upp att jag skulle måla cd-hyllan vit så det började jag med, det tar ju tid när man måste måla den flera gånger. Nu luktar det lacknafta och målarfärg överallt men det försvinner nog så småningom med öppna fönster.

Jag som varit hemma hela dagen ville gå någon annanstans på kvällen en liten stund i mjukisar och förrgårdagens tofs så vi åkte hem till Andreas föräldrar. Jag jobbar imorgon så det blev bara ett par timmar men skönt att hitta på något och träffa lite folk också.


Denna dagen fortsatte jag med att pyssla här hemma




Enklaste sättet

Följ min blogg med bloglovin

Linda pysslar

Det blev tre stycken bilder med text på, ganska bra blev det också om jag får säga det själv, har suttit med det igårkväll och nu . Lite kladd blev det och hela bordet var ett stort berg av utskurna bokstäver och små svampar men det blev klart till slut och det var väldigt kul att göra. Nu väntar jag bara tills vi ska åka till IKEA så ska jag köpa ramar där, frågan är bara om de ska vara svarta eller vita, hmm, återstår att se...

Det regnar konstant ute och jag går i mjukiskläder och nu vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt, fast jag har skrivit en "To-DO-Lista" så jag ska nog ta en titt på den och se vad jag skulle kunna göra.


Pyssel

Jag sydde nästan klart symaskinsfodralet men kiunde inte sy de sömmarna som skulle synas på utsidan eftersom den svarta tråden tog slut så det får jag vänta med tills jag har fixat det. Nu ska jag börja med något ännu roligare, jag tänkte göra tre bilder att rama in och sedan ha över sängen när vi flyttar. Jag ska skära ut bokstäver i svamparna och sedan trycka texter med dem. Vi får se hur det blir, oj nu spöregnar det  visst, det trummar något grymt mot fönsterbläcken, Andreas är ute och cyklar, hehe.






Jag är en liten brödälskare

Visst är det gott med bröd? Jag älskar det! jag äter inte bröd annars, mest för att det tar sån tid på morgonen med pålägg och allt så jag brukar äta yoghurt och flingor istället. Men också för att man blir så trött på det efter ett tag och det hinner ofta bli gammalt och torrt och så är det inte så nyttigt med ljust bröd, som är det jag äter. Så därför har vi aldrig bröd hemma men igår var jag så sugen på det så jag köpte två stycken påsar. Och massa leverpastej och gurka, mums!

Ute regnar det och är tråkigt men jag ska ha pysseldag ikväll tänkte jag, ni får se vad det är jag ska pyssla med snart!


Joggingrunda i skogen

Det blev en lyckat liten tripp, vi köpte en matta som var i rätt format och ändå helt okej utseendemässigt, en lampa till nya arbetshörnan och lite småkrafs som flip-flops, cykelolja och nya glödlampor osv.

Nu har vi ätit färskt bröd med kantarellstuvning på, gottit!

Nu ska jag och Kicki ut och springa på fjället, haha. Försökte ladda upp en gammal bild från när vi joggade en vinter men den verkar inte funka...jaja.

BlubbBlubb, jag lever

Ursäkta för den dåliga uppdateringen men dagarna går åt till att jobba och när man kommer hem är det fullt med saker som ska göras och som man ska ha tid till. Men idag slutade jag en timme tidigare och har en timme på mig tills vi ska åka in till stan, vi ska titta på matta till vårat nya kök och så ska jag byta några spolar till symaskinen, jag köpte fel sort förra gången nämligen, fast gubben sa att det var sådana som skulle passa men det gjorde dom i alla fall inte.

Sitter och mumsar på ett ägg nu...alltid när jag kommer från jobbet är jag liksom sugen på nåt, har någon konstig smak i magen, en konstig blandning mellan däst, torr och mätt känsla men ändå slår det aldrig fel. jag måste alltid ha något litet när jag kommer hem, men inte nåt sött utan mer ett löskokt ägg, en matmuffins eller något sådant. Det är lite irriterande för jag är inte hungrig men det känns ändå weird i magen.


 

Vi är så mogna jag och min broder


Inomhusaktivitet

Det dras in så mycket grus och gräs på skorna nu när det är så regningt och vått ute så när man går i hallen knastrar det udner fötterna. Dags att dra fram dammsugaren och lika bra att ta hela lägenheten när man ändå är igång!


Kändisspotting

Jennifer Lopez har fyllt 40 år och har firat det i flera dagar. Tänk om man såg ut så när man blev 40, säger jag bara, hehe.


J-Lo med sin man Marc Anthony

Fixardag

Imorses tog jag mig på mig UCLA-tshirt och mjukisar och gick ut i strilande regn, det kändes som att gå under en dusch ungefär som var på sådär halvt mycket. Men det var fräscht att komma ut och det var rätt varmt i luften. När jag kom in igen  längtade efter nybakat bröd till frukost så jag gjorde en snabbvariant som jag har lärt mig av min kusin, som förövrigt är en av dom husligaste människorna jag känner, det blev scones, som går på en kvart att göra.

Nu sitter jag och beställer nya kuddfodral, fleecefiltar och annan textil till vårat nya sovrum. Det  ska gå i vitt och eventuellt mullvad har jag tänkt mig så det behövs lite nytt dit för att det inte ska sticka ut i tio olika färger. Jag ska sy en sängkappa och göra en sänggavel bland annat så håller på att mäta och räkna ut hur mycket tyg och andra småsaker som behövs...


Tro det eller ej

men idag travade jag ut i skogen i skitkläder med en hink i handen för att leta reda på kantareller och blåbär. Som tur var så var jag inte ensam, med tanke på risken att gå vilse, fast ändå gick vi fel en gång, Jennie, Jakob och Andreas var med också.


Vi hittade inte mycket svamp men istället gick vi typ en mil i skogen.


Jakob


Killarna inspekterade området så jag och Jennys satte oss på en sten och vilade

Skara sommarland

Det var Skara sommarland som var målet igår, inget som hade att göra med våra stövlar och oömma kläder som vi skulle ha med alltså. Det var fint väder och vi passade på att leka, så bara på bilderna.


Killarna åkte fritt fall och blev röda på ryggen




Vi tittade på...


Vi spelade på allt som gick att spela på nästan


Kexchokladhjulet, jag vann tyvärr inget men istället vann jag en björn på ett tärningsspel


När vi åkte gruvbanan, inne i gruvan, höll Kicki på att kissa ner sig och skrek nåt fruktansvärt, hahaha


Vi hade picknik vid ett bord


Flumride, kolla Kicki sitter och håller i mig, hon skrek och hade sig på varenda liten grej, haha





Bra saker man kan vinna...

Början på ett äventyr

Tidigare idag fiskade vi upp ett brev genom fönstret, mycket egendomligt skrivet med bokstäver i alla möjliga storlekar och alla orden ihopsatta men efter ett tag lyckades vi tyda de och det var början på en upplevelse som kommer imorgon, en födelsedagspresent "Nu tar det fart" som de kallade den.

Så hela dagen imorgon kommer v i att vara borta och se vad som det här innebär, det var en massa saker ssom vi skulle ha med oss som varma kläder, stövlar och regnkläder så vi får väl se...

Vi hörs imorgon kväll så berättar jag mer och visar bilder!






Twittersize

Trött i huvudet efter veckan så ikväll blir det lite mjukstart på helgen med grillad korv och spel. Tror jag är planerat. Vi ska träffas klockan halv sju så det är nog bäst att jag sätller mig i duschen på en gång. Och inte glömmer att ta ur ungspannkakan ur ugnen innan vi går hemifrån.

Tacos och husannonser

Det gick inte så bra med sömnaden, det blev inte klart men jag ska fortsätta på söndag eller i nästa vecka med det så att det blir klart. Det tar nog lite tid för jag vill gärna att det ska bli bra och funktionellt. Hann med tre av fem sidor i alla fall och sedan gick vi till Andreas föräldrar och åt tacos och hade det väldigt trevligt förutom att jag var sjukt trött. Men det är ju fredag imorgon. Det låg en bilaga med husannonser framme och det utbröt en diskussion när Andreas hittade ett hus ute i buschen som han var lyrisk över hela kvällen och seriöst ville att vi skulle köpa. Nu börjar han komma ner på marken igen men inte riktigt, han mumlar fortfarande om lila väggar och röda stugor med en brunn...

Jag i linne från Vero Moda, kofta Resteröds, jeans från Gina tricot och converse. Klart slut.


Torsdag

Regn, regn, regn, men glada miner ändå, jag hoppas att det kommer att bli fint väder om två veckor när jag får semester om det håller på att regna såhär nu. Jag har sprungit mellan bilen och vårdtagares hus och lägenheter hela dagen med en jacka på huvudet, efter ett tag satte jag på mig den, det var lite enklare att få med sig alla grejer in då också.

Nu sitter jag med morgonrocken och torkar lite, dricker varm choklad och har tänt ljus, det är dagen när man bara vill sätta på en film, äta glass och dricka choklad i soffan. Men det är lite segt det med, med tanke på att jag itne har någon film som jag vill se just nu. Istället ska jag sätta mig och försöka få till något som liknar ett symaskinsfodral. Hur det går får ni se om en stund.



Småsaker

Jag har precis sett allsången från igår på svt, det är bra när man kan se efteråt, det var kanske inte den bästa gången igår men det kan det inte vara varenda gång heller. När jag kom från jobbet tänkte jag sy ett fodral till min nya symaskin men kom på att jg har ju ingen svart tråd eller måttband så jag får vänta med det tills jag inföskaffar lite sådana saker. Istället vek jag tvätt och gjorde fransk manikyr, ja inte samtidigt alltså.

Ikväll har vi bestämt träff med Jennie & Jakob, Xina & Johannes så nu ska jag byta jeans och så ska vi gå sen. Vi hörs mer imorgon!


Födelsedagsaktiviteter

När Andreas kom från jobbet idag åkte vi till Uddevalla och uträttade lite ärenden, vi tittade på tapeter , utbudet är lite större än här i Ljungskile och faktiskt så hittade vi allt vi behövde, vi köpte in med oss några men nu vet vi i alla fall vad vi ska ha. Det blir en ljus tapet med lite glansigt mönster i köket och i sovrummet vitt med en gråsvart fondvägg. Så mycket ljusa tapeter som möjligt försöker vi välja för att få det att se lite större ut.

Sedan köpte jag med tyg och kantband för att sy ett fodral till min nya symaskin, samt fler spolar till den. Sedan blev jag bjuden på födelsedagsmiddag på Butlers, det enda respektabla stället som serverade mat såhär mitt i veckan. Vi beställde in marinerade fläskfilémedaljonger och örtpotatis med rödvinssås, Det var bland det godaste jag har ätit, det smakade riktigt gott alltså!


Andreas ville att vi skulle ha kvittoimitationer i köket


Vi köpte med knäckglass, naturrgodis, mina favoritchokladkulor från Lindt och brända mandlar hem!

The Hills viker för städningen

Jag kände mer för att dra igång en rejäl supernoga-städning så det blev det istället. Just nu håller jag på att byta lakan i sängen och vädra täcken och kuddar så gott det går, inte helt lätt när man inte har någon balkong men jag använder mig av fönstrena så gott det nu går. På tal om fönster så bor det massa duvor på taket och de har lagt två stora fågelskitar på köksfönstret så det ska jag ta bort också. Äckligt, jag vet, men det ser inte så snyggt ut.

Vad varm man bli av att dammsuga förresten, även om vi inte har balkong så har vi en dusch i alla fall och den ska jag använda sen.

Jag min klant gjorde sönder kannan som är till kaffekokaren-lyckat, men får köpa en ny ikväll!




Sommarkväll

Nu har jag laddat över bilder från igår, vi grillade jättekoda tjockkorvar och satt på altanen i jättefint sommarväder. Det var riktigt varmt och skönt på kvällen och vi väsnades och störde grannarna, i alla fall jag och Kicki. Sedan hoppade vi studsmatta och då gick Kickis linne sönder så hon tappade det, haha. Klockan åtta såg vi Lotta på Liseberg och sedan blev det lite Beck.


Jag i min nya klänning från Resteröds






21 juli

Min födelsedag, och gratulationerna har kommit på sms, och på facebook redan innan jag hann vakna. Idag är det en mindre storm ute, men det ska bli bättre ikväll, det hoppas jag för då ska vi in till stan. Jag har inte så mycket planerat, ska gå en sväng och hämta ut ett blommogram och sedan tänkte jag unna mig lite "the Hills" och lite frukost.


Grillning på G

Mjahaa, lite seg är man allt efter att ha jobbat och det mulna vädret gör sitt till med. Men nu ska jag gå ner i tvättstugan en liten stund och sedan ska jag gå med ett par böcker till biblioteket.

Egentligen skulle vi ha åkt till Liseberg och gått på allsången men det blev inget med det så nu blir det grillning och sedan allsång framför TVn istället, men det fungerar det med. Live får det bli en annan gång, eller ännu hellre på Skansen...

Gjorde en kantarellmacka nu precis. MUMS vad gott det var!


Vuxenpoängen trillar in

När jag kommer hem från jobbet har jag fått ett födelsedagspaket från pappas faster och hennes respektive. Det ena är en peng till en blomma till födelsedagen, oj, tänker jag, det där kändes vuxet. Att få pengar att köpa blommor och krukväxter för. Men knappt har jag tänkt det förren jag öppnar det andra paketet, som är en namnsdagspresent (ja, jag har namnsdag idag. Ja, jag är fullt medveten om att jag heter Margareta i andranamn) Där i ett etui ligger två gamla smycken, en är från pappas fasters mormor och det anar är från pappas fasterns moster. Hmm, pappas faster skickar gamla släktklenoder till mig, jag känner mig genast äldre än 20 år.

PS. Idag impade jag på alla på jobbet med min ungspannkaka med krusbär+kiwi och färska blåbär till. DS


Söndag

Denna söndagen innehåller mycket saker, dagen startades med en promenad i bästa promenadväder och sedan en kall och snabb dusch på det, vi tänkte nämligen åka till kyrkan idag så jag hann som vanligt inte riktigt med i svängarna. Men räddningen blev att knyta skorna, kleta på lite mascara och ta på sig koftan i bilen istället och då hann vi faktiskt i tid nästan.

På vägen hem stannade vi till på Resteröds, dom hade öppnat sin nya lokal som de höll på att bygga förra gången som jag var där, och där hade de lagerutförsäljning. Hälften, om inte mer, av grejerna var värsta 70-tals kläder eller för personer i 70+åldern men som tur var fanns ju den vanliga butiken kvar också. Jag köpte en färgstark klänning, och sedan kom jag på att Simon har kalsonger i samma färger och mönster, så då kan vi ju matcha varandra ;) Andreas köpte massa t-shirts, stickade tröjor och t-shirts så det blev en megakasse att ta med hem sen.

Nu har vi ätit och jag börjar jobba om en halvtimme...


Trött efter veckan

Efter jobbet idag hämtade Andreas mig och så åkte vi till torp, och det var vi inte ensamma om minsann! Alla danskar och hälften av alla norrmän och tyskar var också där och pratade goja och det var kö redan på motorvägen. Härligt med kokande motorer och andra härligheter!

Vi skulle egentligen ha ett vitt överkast och fönsterlampor men hittade tyvärr inga, istället fick jag med lite småsaker och vi hittade faktiskt gardiner som vi hade tänkt.

När vi kom hem gjorde vi iordning tacos och satte på 17 again. Det var en lite halvtöntig film kanske med överskattade Zac Efron i huvudrollen. (Fjortisvarning) men den var rolig på vissa ställen i alla fall. Hursomhelst så var vi så trötta att vi orkade inte med något annat idag, nu sitter vi i sängen sedan en timme tillbaka och surfar runt på nätet och kollar på roliga saker tillsammans, läser och pratar. Väldigt bäst kväll när man är trött och väldigt mysigt att inte göra något med någon större mening ibland också.


"I try to be normal..."


Nya fina armband från Glitter

Vilken gardin passar till vilka tapeter och till vilka tavlor???

Det krävs mycket planering innan man flyttar till något nytt ställe, igårkväll var vi inne och mätte varenda synlig yta och gjorde en skiss över stället och klurade på hur allt skulle få plats. Det blir svårt men det går, det är lite knäppt för vi måste ändå köpa nya möbler, men så får vi inte plats med alla gamla, lite tvärtom... Nu sitter jag och letar efter inredning som passar, gardiner, tavlor, badrumsskåp osv. Det blir en del grejs alltså och det ska matcha varandra osv! Nu sticker jag till jobbet, slutar inte förrän tio och imorgon börjar jag sju så ska försöka att sova lite mer i natt...


Sunshine

Godmorgon läsare!

Idag lyser solen så fint på himlen, det är riktigt varmt ute faktiskt, hela ansiktet blänkte när jag såg mig i spegeln efter morgonens power-walk. Det känns mycket härligare när det är sol istället för nåt pissigt regn som gör så att man blir dyngsur innan man ens har kommit ut genom dörren. Jag jobbar kvällen idag så nu tänkte jag ställa mig och göra iordning några pizzor till Andreas och hans kompisar som ska ha lan här hela kvällen.Några som är lite smålata som annars bara värmer några äckliga gorbisar?

Jag ska flytta, fast inte så långt

Den 1 oktober ska vi flytta! Det blir inte så långt, bara en tre meter, in i grannarnas lägenhet. Varför? ja det är en lång historia, men våra grannar ska ha barn i höst så när bottenlägenheten blev ledig så slog dom till på den, såklart. Då blev vi tillfrågade om vi ville flytta till deras lägenhet och jag var egentligen inte så jättepigg på det först eftersom jag är lite skeptiskt till planlösningen där men Andreas var inne och tittade där och var helt lyrisk efteråt så jag var också tvungen att se vad det var som var så bra. Och det var faktiskt bättre än jag trodde, det fanns en massa bra utrymme och det var ju utan tvekan större och mer plats.

Det avgjorde hela saken, vi håller på att trängas ut ur vår nuvarande lägenhet av alla saker överallt och framför allt måste vi ha större garderobsplats så där besegrades jag med. Vet fortfarande in om vi får plats med alla möbler och så men vi får kolla noggrannare på det senare. Vi msåte tapetsera om i sovrummet och köket, det är rött och gult där och det kan jag inte bara med så vi ska gå och kolla på tapeter nu tänkte vi. Får se vad det blir för något istället, gärna något vitt kan jag tänka mig, fast med en mörkare fondvägg eller liknande.

 
Sovrummet med vit inredning skulle jag kunna tänka mig, det i brunt och svart blir för mörkt


Ett utplånat minne

Tjaaaaa! Vad gör jag idag liksom, humhum, det kan man fråga sig? Då ska jag tala om för er att jag lyssnar på Cher och har med min skickliga försäljarförmåga sålt en fiol till ett stackars försvarslöst barn. För vansinniga pengar.

Fast det var tjejens mamma som köpte den och jag sa inget bra om den men dom köpte den ändå efter att de hade tittat på den i tre sekunder så sen var den saken ur världen. Pengarna ska jag lägga i "Svarta pengar-burken" så att vi kan åka utomlands snart. Vi lägger nämligen pengar i den burken ibland, typ för en sån här grej, eller om man får lite pengar av någon som är skyldig ett par hundra så kan man stoppa pengarna i burken. Förra gången åkte vi till Egypten för dom pengarna, nu får vi se vad det blir nästa gång.


Hittade en sjukt snygg sailor-randig tröja från GTs höstkollektion igår!

Lindas budget-shopping

Jag är en sån där som gärna köper kläder. Jag shoppar fast garderoben sedan lång tid tillbaka väller över, jag kan se fram emot en shoppingdag flera dagar innan, mina favoritböcker är Sophie Kinsellas om en shopaholic, jag lägger under en månad, mer pengar på kläder än på något annat osv. Men så kan jag inte hålla på om jag inte gör det billigt för mig, det hade inte varit särskilt hållbart i längden tyvärr. Så jag tänkte dela med mig lite hur jag gör för att hålla mig inom budget-ramen.

- Jag kollar ofta i affärer, medan jag väntar på tåget eller bara för att jag har lust, så det blir under terminerna ett par gånger i veckan i alla fall. Då har man koll på läget och kan av en händelse springa in på något bra på ett rea-ställ. Eller  t.ex. som när jag råkade komma på Gina Tricots öppning i Nordstan och man fick en rabattcheck för 150 pix, vad man än köpte.

- Att köpa på rea är alltid billigare, ofta halv priset och sommarkläder reas ju ut i början av sommaren så man måste ju inte köpa allting så fort de kommer i butik.

- Själv blandar jag gärna märken och icke-märken, exempelvis ett par jeans med en billig topp från H&M.

- Det går att köpa på nätet bra grejer som är lite använd. Jag köpte ett par converse nyss för 200 spänn istället för ord. 600 spänn. Lite använda men syns knappt

Nedan kommer lite mer konkreta exempel, jag har tagit två bilder som figurerat tidigare i bloggen.




Topp från Vero Modas rea
Kjol från Stockholm - MQs vinterrea
Stumpbyxor från Primark i London







Volangtoppen köpt på VeroModas vinterrea
Jackan beställde jag hem från la redoute på halva rean!
Jeansen köpte jag när Pondus hade 30%rea
Stövlarna är mammas gamla - tyvärr trasiga nu:(

Motions och städmorgon

På morgononen kom jag äntligen ut på en promenad, det har inte blivit av sen i fredags eftersom jag har jobbat. Och vem orkar gå upp kvart över 5 för att ta en promenad, tyvärr inte jag.

Nu har jag städat här hemma och sytt in ett par jeans i benen lite. Jag ska snart ha besök, det är några som eventuellt ska köpa min gamla fiol så de kommer och tittar på den. Får väl se om dom köper den men de verkade tycka att det var billigt pris på den i alla fall och de var ganska definitiva när vi pratade i telefon.


Dagens träningsklädsel

Bra shoppingdag

Nja, det blev ju inte så fint väder som sagt, det började regna och åska men vi hann uträtta en hel del. Mycket shoppig blev det, det är mycket roligare att shoppa i Stenungsund för där är det inte så utplockat. På torp hittar en tjej ett par jeans och så ringer hon alla sina fjortiskompisar och så kommer dom coh köper slut på lagret. Nu hittade jag två klänningar, lite smycken och till och med ett par jeans på rea. Och det var sådana jeans som jag tittade efter i början av våren! Lyckliga dag!

Har haft fullt upp med att prova allt nytt i lugn och ro, och det sitter fint allting, även det som jag inte har provat. Har även gjort makaroner och köttbullar, var så sugen på det ikväll, så man kan vara tacksam när det är något enkelt som man suktar efter, inte nån biff a´la Lindström eller nåt sånt.

Imorgon kommer på begäran en hur-man-shoppar-billigt-guide så håll utkik efter den.



Provar en enaxlad klänning från Cubus, passar perfekt att ha på båten!

Dagens planer

Då var arbetsdagen över och morgondagen är veckans lediga dag så nu börjar min helg kan man säga. Det är en lång vecka den här gången med sex arbetsdagar, men money, money, money...

Om ett tag ska jag ta bilen ner till Stenungsund och möta upp Andreas efter jobbet, han ska inte jobba över idag! Vi ska bland annat lämna tillbaka en sak som vi fick i födelsedagspresent från farmor och farfar eftersom vi tyvärr redan har en sådan. Vi får se vad det blir istället som får följa med hem, något nytt andvändbart hoppas jag. Jag ska kika i lite affärer och sedan blir det en matbit eller en fika på bryggan om det är fint väder.


Fortsätter med mitt läsmaraton, har redan läst fyra böcker på två dagar, rätt tjocka saker. Senast i radan är Denise Rudbergs "Jenny S"

Pysseldag med mig själv

jag håller på med en helrenovering av mig själv just nu, det kändes dags, jag luktade nåt åt det sura hållet när jag kom hem från jobbet idag. Vet inte vad det kan ha varit men en härlig blandning av alla konstiga lukter som folk har hemma, rök, matos och skumma duschtvålar gissar jag.

Jag har tagit mer än en timmes dusch nu och haft framme kroppspeelingen, rakhyvlar, nagelborstar och fotfilen. Skönt att få det gjort, jag la även i mer färg i slingorna, det började bli någon centimeters utväxt nu så det kändes dags. Denna gången ska jag sköta om mitt hår bättre, förra gången lät jag slingorna växa ut ca 10 cm och det var inte särskilt snyggt.

Nu ska jag fortsätta med att fila och måla naglarna, föna håret och se hur det blev, noppa ögonbrynen och diverse småsaker som jag är i stort behov av. Det känns på ett sätt lite ogjort att göra allt detta medan jag fortfarande jobbar varenda dag, man blir så äcklig igen efter ett tag. Men när semestern börjar ska jag definitivt göra det igen.



Mitt schampo luktar kakao - perfekt för chokladälskare som mig

Ytligt javisst

Nu har jag varit ute på en liten promenad för att få lite luft, men snarare en söndags-takt på det. Nu tänkte jag sätta mig och läsa Sophie Kinsellas sista bok och måla naglarna. Det blir tre sköna timmar innan jag ska vara på plats på jobbet.


En bra kombo

En regnig morgon inbjuder inte direkt till någon promenad så jag hoppas att det blir bättre lite senare. istället har jag förmiddagsfikat med prinsesstårta och öppnat paket som har kommit med posten. Det var bordsdekorationer som kom, hade de kommit i fredags hade jag kunnat använda dem som det var tänkt, i lördags men nu får jag spara dem till senare tillfälle.


Myspys veckoavslut

Det blev en cykeltur istället för promenad, då kommer man lite längre och det är kul som omväxling. Vi slog vad om vems cykel som rullade snabbast och självklart så vann jag, hehe. Att jag hade lite större hjul behöver vi ju inte tala om.  Nu har vi tittat på Beck och dippat en massa chips och grönsaker och nu blir det nog en tidig kväll ikväll. Taggade inför veckan, nu börjar de 4 veckorna innan semestern och jag börjar jobba 100% istället för 75% så det blir nog lite skillnad. Jag förtjänar i alla fall min ledighet efter 8 veckors arbete.


Tack för alla fina presenter

Efter en stor frukost packade vi upp våra presenter, mycket fian saker fick vi, allt ifrån alla sorters choklad och blommor till en jättestor uppblåsbar banan och upplevelsedag. Men det bästa var ändå min present från mamma och pappa, en symaskin! Jag som syr så mycket hela tiden, nu slipper jag gå hem till dom varenda gång jag vill låna den.

Andreas fick också en favoritpresent, en dammsugare som vi fick från våra föräldrar, han dammsuger mer än gärna hemma nu så jag är också glad.

Nu ska vi gå en promenad längs havet!




Blir födelsedagar bara bättre?

Godmorgon!

Dagen igår var en väldigt lyckad sådan, förutom regnet som vägrade att sluta droppa ner så vi ändrade planerna och var inne i början. Vid lunchtid när vi var ute och papperdukarna blev förstörda, en vas välte och tältet nästan blåste bort övervägde vi att ställa in allt och jag var RÄTT SÅ besviken. Minst sagt. Men sedan bestämde vi oss för att i alla hast flytta in allt och knö in alla inne. (Tack att vi städade härom dagen!) Det kom släktingar, vänner och familj så det var helt enkelt bäst!

På kvällen kom kompisarna och vi åt ute i trädgården, grillade och stoppade marsmallows i öronen, ja lite allt möjligt alltså. Sedan hade jag fixat en lek som vi gjorde inne, och näst intill förstörde parketten när vi kastade en jättestor tärning. Till slut blev det efterfest med CS/film, själv kom jag inte i säng förren klockan 4. Jag visar lite bilder från igår så får ni se själva.



Härligt med stora paket...


Ludvig

Japp, det var trevligt


Sedan var det dags att göra iordning för nästa laddning folk.
Himlen sprack upp och gav oss sol i precis lagom tid till kvällens party


Fredrika och Anna


Vi anställde våra egna kypare, Jonas och Patrik


Själva satt vi ner och blev serverade...


Sista bilden för kvällen, sedan glömde jag helt enkelt bort att ta fler bilder

Tältresning i regnet

Under lätt regn satte vi upp tältet igår, tänkte passa på lite smidigt när det inte vräkte ner och det gick ju bra. Det kom upp och står fortfarande kvar efter natten, fast det är ju lite vått förstås men det är enkelt fixat. Tyvärr var väggarna inte helt som klippt och skurna men vad gör det, det bli ju lite vädring så att det inte blir så instängt då.






Magiska stövlar

Ja, då var det färdigjobbat för denna veckan, och hälften av veckorna har gått, 4 veckor kvar bara! Jag har precis blivit bjuden på middag till mina kusiner så jag ska dit efter ett besök på vårdcentralen, ska fylla på en vaccination. Annars är eftermiddagen och kvällen vigd åt förberedelser för morgondagen, vi hade tänkt att sätta upp partytältet ikväll men denna dagen - ett regn.

Det har vräkt ner som bara den men mina söta gummistövlar har räddat mig. På tal om det så är det mina gummistövlar och ett par örhängen som jag har fått mest komplimanger för på jobbet. Lite lustigt för det är inte så jättesnygga så. Men varje gång jag har stövlarna får jag minst 5 komplimanger om "Vilka söta stövlar!", "Å vilka fina, ja det finns ju så mycket roliga stövlar nuförtiden" osv.



Puss hej(då)

Nu sticker jag och jobbar, kvällspass idag och sedan dagen imorgon innan helgen! det tog ju en evighet med dom där jordgubbarna, skölja, rensa och skiva. Men jag blev klar till slut i alla fall, tyvärr ärdet fullt i både kylskåpet och frysen, hehe. Just det, inget jordgubbssnack här utan nu var det jobbet ja!

Vi hade i alla fall tur med vädret

Eller inte! Det regnade nämligen konstant när vi gick mellan jordgubbsraderna, jag kunde inte ens ta fram kameran som det vräkte ner men vi höll ut och plockade tio liter var. Nu hänger kläderna på tork i badrummet och jag borde sätta igång med rensningen, men är lite stressad över en tävling som jag ska palnera inför lördagens kalas så jag skjuter det åt sidan lite.




Som förr i tiden

Nu ska jag och Fredrika snart åka och plocka jordgubbar ute på landet, som man gjorde förr, plockade bär och rötter utomhus. Det var så fint imorses men nu är det väldigt grått ute så jag hoppas att vi itne blir överfallna av något regn, inte så jättekul att sitta bland sniglar och nedtrampade jordgubbar och samtidigt vara pissevåt.

Nu har jag kommit på hur webcam funkar förresten, supersmidigt och kul, råkade visst ta några utan att jag visste om det




Bra budgetfavoriter

När vi var och handlade förut var jag så trött att jag inte orkade titta på rean, eller åtminstone inte prova något så det blev inte köpt något. Lika bra det då vi köpte massa dyra saker idag ändå, men jag köpte en foundation som skulle passa bättre ihop med min begynnande n.ger-hy (som jag hoppas ska bli i alla fall...). Den är faktiskt väldigt bra och motverkar rynkor (kan verkligen behövas, hehe) återfuktar huden och jämnar ut på samma gång. Dessutom ett ljusrosa läppglans från H&Ms eget märke.



Foundation från Isadora 135:-
Lipgloss 39:-

Världens bästa födelsedagspresent!

En av mina bästa födelsedagspresenter någonsin har jag fått idag, en fråsch Acer någonting. 13 dagar i förskott men desto mer glädje, fniss. Nu sitter jag här och fösöker sätta mig in i den och isntallera alla livsviktiga program som inte finns, som spotify, photoshop, hela office-paketet och msn bland annat. Alla bilder, dokument och annat som finns på den stationära ska över också så jag har nog ett par timmar framför mig innan det är klart.



Kan inte klockan bli 4 snart

Det känns som att det är seneftermiddag nu men det är väl för att jag har varit vaken så länge. jag gick upp halv sju och gick ut och gick en morgonpromenad längs vattnet. Det var skönt när det blåste lite för det var redan varmt då, så jag var glad att jag inte tog sovmorgon, då hade jag väl dött i värmen.

Eftersom nätet hade kraschat så fick jag gjort riktigt mycket i förmiddags, bland annat rensade jag igenom massa pärmar med papper och slängde hälften, tvättade (och så tittade jag på lite gamla OC-avsnitt). men nu har det kommit igång igen och jag sitter och skriver handlingslista till eftermiddagen, vi ska till Torp och handla.


Bild från igår, t-shirt JC, jeansjacka Primark, chinos H&M, converse

Alla sorters folk

Kvällen bjuder på allsång på Skansen(?) och smörgåstårta hos föräldrarna. Jag tänkte en mjukiskväll men tydligen kommer mammas faster och kusin ikväll och ska bo hos dom ett par dagar, hmm. Det kanske är dags att borsta håret och kleta på lite mascara och foundation innan jag går kanske?

Det är alltid några bra artister och några riktigt sugiga, Magnus Uggla kommer dit idag och han är alltid bra. Det är väl en av Sveriges skönaste artister i alla fall. Sån chill-stil på alla sätt, han har ju till och med en egen låt med i allsångs-häftet (hans bästa- kung i baren)


(Klicka på HQ längst ner så blir det bättre kvalite, det gäller alla klipp)



Klippet är från förra årets allsång, hahaha när han sätter sig i knät på tanten och hon bara sitter där utan någon humor och sjunger som om inget har hänt. Tråkkorv. Förra året när vi såg det skrattade vi massa, det ser ju så lost ut.

En positiv kedjereaktion som får det städat överallt

För några timmar sedan började jag torka av alla köksskåp och alla andra ytor i köket, sedan fortsatte jag med damning och sedan toalettstädning. Städade till och med igenom badrumsslåpen och gjorde det fint där, rensade på hatthyllan, bytte handdukar och verkligen hade storstädning. Men minuset är att dammsugaren är trasig så det går inte att dammsuga, och det skulle behövas. Jag får väl försöka att få upp allt med våtmoppen då´rå.


Dagens detaljer

Efter powerwalken imorses tog jag en lång kall dusch för jag var svettig över hela kroppen. Haha, ett tag gick jag som om jag gick med stavar (fast jag hade inga stavar) för det ska vara ännu bättre, och då höll jag stenkoll så att ingen såg mig. Det ser ju inte lite dumt ut att gå där och vifta med armarna i luften. Jag kände mig så duktig och tänkte steka pannkakor när jag kom ur duschen men tyvärr var äggen slut så det gick i stöpet. Nu har jag sysslat med massa små saker som behöver göras.

Nu ska jag fortsätta med tvättberget...


Gjort det lite fint hemma...


...fixat lite dekorationer inför lördagens gardenparty...


...och överträffat mig själv med en supergod middag!




Godmorgon tisdag!


Det byggs på

Ja, det var minsann en härlig dag det här på alla sätt. Vi har ätit middag och som efterätt blev det en bit choklad från Åres chokladfabrik, min present. Jag passade på att rensa i köksskåpen också så nu ser det ganska okej ut där, vi har så hemsket mycket saker så det är väldigt fullt men det får i alla fall plats. I böran hade vi inga kryddor men idag räknade jag till 25 olika kryddor plus smakprover från Egypten. Så utvecklingen går åtminstone åt rätt håll.





Isbitsfacksbrist

När jag kom innanför dörren nu hittade jag ett litet paket från USA. Det var hälften av bordsdekorationen till vårat kalas som var inuti! Enligt vad de sa når jag frågade så skulle de inte komma förrän tidigast nästa vecka så där hade jag tur!

Nu ska jag plocka upp en hög med kläder,  Andreas hem från Åre idag så jag tänkte få iordning det innan han kommer hem. Ska även göra en massa isbitar till på lördag, men jag kom på att vi har bara två isbitsfack så jag får väl vänta tills imorgon och låna några av mamma eller nåt.


Vid köksbordet


Ny grillhit

Efter jobbet igår åkte jag ut med båten med min kära familj, eller delar av den i alla fall. Det blev deras standardställe, Dirhuvudholmarna, och jag låg med en bra bok, kudde under huvudet och blev ständigt mobbad för att jag itne badade ordentligt utan bara doppade mig. Senare på kvällen blev det grillning på altanen med en ny grillfavorit, graillad marsmallows mellan mariekex med en chokladbit som får smälta! Gott!






Skönt att komma hem lite

Jag åkte faktiskt hem på lunchrasten idag, kände för att äta nylagad mat och jag hade inget att lämna på kontoret heller så jag passade på. En ICA-pizza och nu en piggelin har jag hunnit med och snart ska jag iväg igen.

Jag tänkte gå hem till mamma och pappa i eftermiddag när jag slutar, jag pallar inte att sitta här hemma ensam (Andreas är i Åre sedan i torsdags). Jag måste träffa lite folk ikväll så att jag orkar jobba imorgon, inte sitta här och vänta på att det ska bli morgon igen så jag kan gå till jobbet.

Byebye så länge!


Gårdagen

Jag och Julia tog gummibåten och åkte ut till Ekholmen men det var lite småskabbigt så efter några timmar där så fräste vi till Ulvön istället. Där fick vi ett perfekt ställe att ligga på och så hälsade vi på Anna i caféet och pratade med henne. Det var det i korta drag. Just det, på kvällen blev det kvällsmat med lite trevliga kompisar också. Jag joinade inte så länge eftersom jag börjar jobba halv sju idag och var rätt trött menmen. Inte alltid social som det heter.




Vi hade det lite kruxigt med motorn i början eftersom vi inte fick ner den i vattnet men efter en timme eller så klarade vi det


En annan liten båt


Anna och Xina

Dagsplaner

Det är varmt idag med, jag sitter med en piggelin och försöker svalka mig så gott det går. Om ett tag ska jag ta tag i livet och göra lite mat som vi kan ha med oss ut idag när vi ska ut med gummibåten till någon ö. jag måste gå till affären men jag har ett paket som jag hoppas kommer idag så jag väntar in i det sista ifall jag skulle få en sms-avisering.


Fin kväll

Båtturen var härlig! När man kom ut blåste det lite och det var lagom varmt för första gången på x antal dagar. En till familj, kompisar till våran, kom och vi badade och åt kvällsmat och jag passade på att fila fötterna och naglarna ordentligt.









Nyduschad och fräsch

Nu ska jag ut på båten med min familj, det blir bad och solnedgång ute på havet. Men först bjuder mamma på jordgubbar och glass!

Jag har tvättat håret,  (en vecka sen), duschat och fräschat till mig med rakning och ny nagellack, öppnat en ny deodorant från LdB som luktar jättegott. Det är härligt att känna sig sådär fräsch utan en massa salt som tovar håret och påminnas om stubb på benen.


Jordgubbar och grädde






30 grader

Idag låg vi på seglarsällskapets brygga i gassande sol, det blåste lite mer där än på kallbadhuset så det var mycket skönare.


Xina kastade stenar på maneterna så att de skulle simma undan innan hon hoppade i. Och på måsarna så att de inte skulle bajsa på oss


Besöksrekord


Bed of roses




Titta vad som kom med posten

JIppi! Idag kom mina converse hem som jag har beställt. passar perfekt och jag hade använt dom direkt om det inte hade varit så sjukt varmt ute. Men jag sitter med dom nu i alla fall och är glad.



Värme-experiment

Nu har jag gjort allt som går för att det inte ska bli smällvarmt här inne idag, det nya experimentet går ut på att dra ner alla persienner och ha fönstrena stängda och bara ha på ACn på 16 grader på full effekt. Ikväll får vi se om det funkar eller om det har trängt sig in värme ändå.

Igår handlade jag på torp, köpte en massa saker som pappersdukar, chips, och läsk inför vårat kalas. jag är så taggad och håller på att planera allt, har beställt bordsdekoration från USA och tittat ut ett partytält som vi ska köpa om det regnar tex. Det lät avancerat men det är inte så särskilt, bordsdekorationerna vet jag inte ens om det kommer fram innan dess men jag har chansat, annars är det bara att använda någon annan gång.

Jag hittade faktiskt lite fint på rean också, bland annat linnet nedanför (80 spänn på H&M liksom!) och så köpte jag stranddynor för lite komfort på stranden. Ja, hela bilen var full sen och jag satt och svettades som en varmkorv på kokning. Men slutet gott, allting gott, jag ska inviga stranddynan klockan tolv när jag ska iväg och bada med mina systrar.