Storhandling inför helgen

Solen skiner och det är fredag, ledig fredag till och med! Alldeles strax ska jag åka till Maxi med Xina, Jennys och Jakob och handla mat till helgen. Vi ska till Dalemarken (+Andreas och Johannes) över helgen och för att spara tid i eftermiddag efter att de andra slutat jobba så fixar vi med maten nu. Sedan ska jag sätta mig ute och sola tills det är dags att åka, det är ju snart midsommar, och jag var en pepparkaka förra året vid denna tiden. Nu är mest blek men det ska vi råda bot på. Annars får vi väl ta hjälp av BUS...

Ha en bra dag!

Klänning Lindex, väsak Primark, Solbrillor H&M

En av bilderna från igår







En händelserik dag

Soligt, dåliga lokalsinnen och en asrolig fotograf. Det är vad min dag har innehållit, jag och Xina åkte till stan i förmiddags och började med att äta frukost, lite sådär småhungriga. Medan jag var i skolan ett par timmar shoppade hon litegrann och sedan anslöt jag mig och hjälpte henne att hitta den perfekta sommarklänningen på Rut m.fl. Jag köpte på mig lite fler shorts också, det är ju sommar snart, och sedan åt vi lunch på mitt favorithak Skafferiet. Jättegott!

Efter ett tag ringde Jennys och sa att hon var på väg och jag sa att dom kunde köra till Kungstorget eftersom vi satt och åt just då. Dom sa att dom var på en parkering med en park och vallgraven på varsin sida, hmm, svårt att placera exakt var? Ja, det dröjde väl en kvart innan dom hittade fram och alla missförstånd klarats ut, haha, och jag hade sprungit fram och tillbaka mellan grönsakstorget och kungsportsplatsen. Men fram kom hon och då var det nästan dags att gå till Modellab direkt.

När vi kom dit fick vi en genomgång av vad som skulle hända, smink och hårstyling (fast den fixade vi själva med plattången). Personalen var väldigt gullig och trevlig hela tiden och vi var de enda som var där, när vi gick var det massa sällskap där som väntade så vi hade lite tur. Sedan var det själva fotograferingen som var riktigt kul alltså, vi hade två fotografer som hade en sinneshumorm åtminstone en av dom som fotade Xina, (och mig lite), så där stämde ju humorn in ganska bra...

 Det tog ett par timmar och sedan kom det roligaste när vi fick kolla på bilderna och bestämma oss för vilka vi ville ha, SVÅRT! man ville ha alla men till slut hade vi begränsat oss och jag fick med mig tre stycken hem i alla fall.

När vi gick till tåget gick vi förbi Kds tält och då stod våran farbror där med två andra KD:are och svarade på frågor och intresserade sig för folks funderingar så vi var ju tvugna att låtsas vara några idioter som undrade knäppa saker...Nej, men i alla fall så var det en gubbe (lite åt lodishållet) som hoppade på en av jakobs kollegor och slog honom och sedan sprang efter honom runt tältet och började rycka och härja i deras ställning med broschyrer och skrika och gapa. Jakob och den andra KD:aren gick emellan men dom kunde inte hejda honom, han var helt galen. Han var påverkad men ändå, (hej normala människa!) men till slut var det en annan "civilperson" som kom och röt och skällde på honom och då fattade han och drog därifrån.

Sedan åkte vi hem och åt glass så det belv en fridfull dag till slut.


Mat på Skafferiet


Italiensk bruchetta med parmaskinka och mozarellaost


Sminkade och fina på modellab

Idag väntar plåtning på modellab

Idag blir det en rolig dag i stan, jag har skola fram till klockan två och sedan ska jag möte upp Xina och Jennys för att gå vidare till modellab där vi ska bli fixade och fotograferade. De ringde för ett par veckor sedan för de hade fått numret av Sofie som hade varit där och lämnat ett par av hennes nummer. Jag har hört att man kan få sitta och vänta där i rätt många timmar ibland men jag hoppas att det går bättre för oss...

Så vi hörs inte förrän ikväll och då kommer det några fina bilder från dagen!


Så lätt det kan vara

Jag har varit och gjort världen, miljön, emmaus och mig själv en tjänst. jag har lämnat en kasse med kläder till mer behövande.

Nu måste jag packa klart och sedan be Andreas att han gör lite mat åt mig...


Undra om det räknas som brott om man snor blommor i trädgården

Det kanske kostar pengar då? Haha...Jag plockade med mig en kvist från en buske för att ha inne i lägenheten så att det ska lukta gott och se fint ut.

Nu ska jag plocka iordning kläder för imorgon när jag, Xina och Jennys ska fotograferas på Modellab och förbereda packningen inför helgen också. Just det, plugget ska inte heller försummas...Så vi hörs om en stund när jag har betat av de sista punkterna på dagens göra-lista...



Pysseltips i dessa studenttider

För att piffa upp scrapbooking kan man göra en egen studentmössa och det är faktiskt inte så svårt om man är lite pillig bara.


Detta behövs:
- gult papper
- svart kartong
- vitt papper
-superlim/papperslim
- sax
-tejp
-gula och blåa pennor


Klipp ut dessa bitar (vita pappersremsan är hälften så tunn som den svarta) (rundlarna är lika stora allihopa)


Limma fast den vita remsan i kanten på den svarta (spelar ingen roll vilken kant)
Limma fast EN av de vita rundlarna på den svarta


Använd tejp för att fästa remsan längs kanten på rundeln. Gör inget om det blir fult för det kommer inte synas sedan. OBS! Allt vitt utåt


Om det belv fult med tejpen så gör itne det något för nu tar man den andra vita rundeln och målar blå och gul (eller låter vara vit) och limmar fast inuti i mössans tak.


Klipp ut en liten gul rundel och sätt fast frampå mössan. Använd en mörkblå penna att rita en prick i det gula



Ta den lilla skärmen och använd en tejp på undersidan för att den ska sitta fast


KLAR!



Studentförberedelser gör att man längtar tillbaka!

Tjing! Det har varit en riktigt effektiv dag idag - efter att jag hade suttit och läst i sängen i morse - diskade jag och sedan var jag inne och kröp på vinden bland tusentals papperspåsar med allt möjligt i. Jag var ute efter mina gamla studentgrejer som jag alldeles riktigt hittade efter ett tag. Jag hade för mig att jag hade en liten studentmössa där men när jag väl såg den så ville jag inte ge bort den, haha, nostalgisk någon? Ja, men det var ju den roligaste dagen i hela mitt liv tror jag nästan. Alltså, den känslan kan man liksom inte beskriva, den måste man uppleva, man var så glad så att det pirrade i hela kroppen och man var helt galen på alla sätt.

Men hur som helst så skulle jag göra kort till alla studentgrejerna som jag ska ha till utsläppet så jag fick sätta mig att göra studentmössor. I år känner jag fyra stycken som går ut och alla börjar på J (kuriosa). Om en stund kommer ett pysselinlägg hur man gör studentmössorna.





I botten av en påse hittade jag ett godisbandsom jag fick vid utsläppet av någon (papperskorgen nästa!), ett par enkronor och huvudvärkstabletter. Det känns inte som mina grejer, definitift inte värktabletterna.


Ett förhållande handlar om att kompensera. Ibland.

Efter att jag hade gått runt och mojjat hemma med diverse småsaker tänkte jag att jag skulle kompensera Andreas eftersom han städade för mig idag, så jag gjorde pastasallad med brödkrutonger med baguette och vitlökssmör. Men själva kompensationen handlade om att vi tittade på Spiderman 1. Haha.



 

Långetissda

Idag var en lång dag minst sagt!  Jag försov mig imorses så jag kom lite försent till frisören. Jag klippte mig på frisörskolan och det ska jag definitivt göra om, väldigt prisvärt och bra. Jag fick håret tvättat, klippt, fönat och stylat för åttio spänn! Det är ju inte klokt, men det tog ganska lång tid för det var ju elever som klippte, men det var minst lika bra tycker jag för jag älskar när någon håller på med mitt hår.


Sedan tog jag en runda på stan innan skolan, och hittade några fina saker, bland annat en maxiklänning(!) korta gummistövlar och omslagspapper till studentpaketen som jag ska sätta mig och slå in ikväll. Det är ju inte alls långt kvar, ska sätta band på gosedjuren och det som ska hängas runt de galnas halsar också.






Lindex har jättebra provrum med krokar så att man kan sortera upp kläderna! Varför inför inte alla affärer det?

Jordgubbar!

Mmm, sitter här och har det så skönt! Har smörjt in benen med bodylotion, det behövdes verkligen. Jag har i normala fall en bra hy som jag inte behöver smörja in men just framsidan på vaderna kan bli kruttorra och typ spricka lite, speciellt på sommaren. Jag lånade en riktigt bra en ur badrumsskåpet med döda-havs-mineraler minsann.

Men jag hittade i alla fall några jordgubbar på ett fat i köket som jag ha suttit och mumsat på. GODA!


Veckans handlingsplan

Måndag - Sola (!) och skriva på en uppgift

Tisdag -
Gå till frisören, en shoppingrunda och skola på eftermiddagen

Onsdag -
Träffas med basgruppen i skolan, förberedelse för tor

Torsdag -
Skola, Sedan stan och modellab med Jennys och Xina

Fredag -
Handla mat inför helgen, minisemester med utgångspunkt i sommarhuset



Äntligen ska mina frissiga toppar kapas av


Klänningsfrossa på löningsdagen

Nu är det ju sommar och självklart ska jag använda klänning mycket i sommar, både till vardags och fest som det heter. Själv tänker jag köpa någon av klänningarna från Lindex, har inte bestämt mig för villken ännu, vet ju inte hur dom sitter riktigt heller. Men imorgon när jag ska ner till skolan ska jag passa på att prova in allihopa och bestämma mig för en av dem.

Klänning är väl ett riktigt budgetplagg i alla fall, det räcker ju med ett par sandaler och nårga armband till så är man fit-for-fight helt enkelt. Man slipper fundera över vilken kombination av jeans/shorts och linne man ska ha. Billigt och enkelt!



Lindex 399:-

Lindex 299:-


Lindex 349:-


H&M 398:-


Ellos 249:-



Kappahl 399:-

Sommar!

Idag är andra riktiga sommardagen på året (tur att jag är ledig!) och det ska jag självklart utnyttja. Efter en sovmorgon klädde jag på mig och åt lite yoghurt och nu har jag som vanligt tagit tillflykten till familjens solställe. Altanen. Än har solen inte tittat fram över taket, den är fortfarande på framsidan men jag passar på att skriva på examinationsuppgiften så länge man ser något på datorn. Igår satt jag och undrade över varför det aldrig blev klänningsväder, det brukar ju vara det innan student och skolavslutningar men idag får jag svaret. Det kanske börjar att komma nu i alla fall. Jag ska sitta här så länge det är någon sol att tala om i alla fall och hoppas att dom andra kommer hem från skolan så att jag får lite sällskap.

Så småningom kommer ett inlägg med mina favoritklänningar nu i sommar och en veckans handlingsplan så håll utkik!


Hej i lingonskogen!

Imorses gjorde vi amerikanska pannkakor till frukost, (svårt att inte bränna dem tycker jag så Andreas fick ta över efter ett tag.) Sedan hade vi det bara mysigt tillsammans innan jag traskade iväg till jobbet, satt och läste och spelade CoD.

Jag vet att jag har varit jättedålig på att uppdatera idag, men jag har jobbat sedan två i eftermiddags och kom hem nu alldeles. Jag känner ett starkt behov av att duscha, har en fin blandning av katthår och hudsalva på jeansen och är lite allmännt skabbig.

Fina blommor på bordet!




Favorit i repris

Igårkväll var vi nere med gänget på kallbadet och grillade och hade det kul. Det verkade som att det skulle bli lite mulet men strax innan vi gick ner sprack det upp och blev riktigt fint väder! Ända till solen gick ner, då plockade vi snabbt ihop våra grejer, tog på oss tröjor, hyrde en film och satte oss i soffan.










Bryggsegling med fika

Nu har vi varit och bryggseglat med svärföräldrarna och fikat och haft det trevligt. Bland annat haft diskussioner om motorcyklar då två manliga individer av Bladarna mer än gärna vill skaffa sådana och nu har As kusin fått en cross och då blossade självklart diskussionen upp igen.

Sedan gick vi ut och lämnade tillbaks en film på 7-11 och fick en promenad längs vattnet och motorvägen.



Lackleggings+linne H&M, ballerina från Lindex

Inomhuskväll med hemma-feeling

Idag belv det hemmamys med en film och en stor familjepizza istället. Vi var så trötta och jag hade plugg-tvång av mig själv så vad passar bättre än att åka och hyra en film med gangsters och beställa en gorgonzola. Inget!


Stress och åter stress

Sitter och knattrar på datorn och vill så gärna få klart lite saker så att jag inte känner mig så stressad. Helgen känns rätt så full trots att den var helt obokad i förrgår. Idag blir det fullt skrivande och ikväll blir det eventuellt en sväng till min kusin med fru, imorgon knatter, knatter...och grillning på kvällen. Söndag är det jobb som gäller.

jag mår illa och ja, hade jag inget mer att gnälla på? Nåja, illamåendet påverkar hela mig och hela stämningen här hemma så det räcker och blir över.

Är det i sådana här situationer som folk börjar med yoga eller?


Kom igen, lite sol tack!

Grupparbetet idag gick väldigt bra, vi börjar komma igång och jag ska ägna helgen åt att skriva min del av det. Nu har jag gått igenom posten, ätit hemmagjord pizza och sitter och skickar iväg mejl till min mentor och mina klasskompisar angående examinationsarbetet som är det sista nu innan sommarlovet!


Kjol/Gina, blus/ Lindex

Förberedelser innan säsongen börjar

Igår var vi i vårat sommarhus ute på landet och jobbade. Vi klippte gräset, klöv ved (softjobb, en sitter och trycker på en knapp - jag-, den andra lägger upp vedklabbar på en skena så sköter det sig själv typ). Simon eldade och pappa och Andreas körde med motorsågar och sedan på kvällen grillade vi i trädgården innan vi åkte hem. Här kommer lite bilder fast när jag hade tagit dessa var minneskortet fullt för jag hade glömt att stoppa i en stort så det blev inga bilder på mig, mamma eller pappa.

Nu är det dags att borsta tänderna och sedan gå till tåget, det är ju skola idag (klämdag, hallå!)















Parkväll

Kvällning och här är diverse olika aktiviteter här, Andreas borstar tänderna, Johannes lyser med en ficklampa och Kicki provar klänningar till studentfester och skolavslutning... Vi hra haft en trevlig kväll, ätit tunnbröd och färska frallor, tjafsat och skrattat och frustat dricka...Bland annat.





Fjortislistan i mognare tappning

För 5 år sedan...
Gick jag i åttan och tyckte att jag var stor, men jag inser att det var jag nog inte...så längesen...

För 3 år sedan...
hade jag nästan gått ut ettan på gymnasiet, tyckte fortfarande om skolan men hade sedan några månader tillbaka börjat komma på det där med skolk som jag friskt utnyttjade. Visserligen gjorde det inte så mycket, gymnasiet missade man inte så mycket genom att skolka så jag hade fortfarande samma betyg men hade mer fritid. Ingen dum uppfinning.

För 1 år sedan...
Gick jag med tankarna helt inställda på studenten och allt som hör till det. Allt i skolan kretsade kring detta i princip, när vi väl var där. Hade knappt några lektioner de sista två månaderna så vi satt och solade  tillsammans istället. Själv njöt jag av det dubbelt så mycket samtidigt som de flesta av mina klasskompisar hade sina projektarbeten att göra klart, jag hade lämnat det bakom mig redan. Studenten var liksom det enda man hade för ögonen! Hade lite tidigare förlovat mig med A efter ca två år tillsammans och allting var toppen!  

För 3 månader sedan...
Var våren på väg och den eländiga vintern var på väg att försvinna. Jag längtade som en gnu till sommaren och våren självklart.

Igår...
Var jag bland annat hemma hos mina syskon och hoppade studsmatta och åt lunch med dem. Tittade på klänningar inför studenter och sommaren.

Imorgon...
Ska jag till Dalemarken och röja.

Om ett år...
Har jag bara 1,5 år kvar på lärar-utbildningen, förhoppningsvis dröjer det inte länge tills vi hittar ett hus som vi köper och flyttar in i.

Igår smörjde jag in mig med min systers bodybutter. Hon har självklart en grön och jag har självklart en rosa. Inget snack om saken.


Work it!

Sitter framför datorn och skriver inlämningsuppgifter och redovisningar nu och så blir jag nog sittandes ett tag till. Men min lilla nalle son jag fick för ett år sedan ganska exakt håller mig sällskap...


Lillördag

Godmorgon!

Idag ska jag till skolan för att sitta och arbeta med min basgrupp, det är examinationsarbetet och en redovisning i nästa vecka som står på agendan. Jag skulle föredra att vrålköra så att den blir klar på typ två dagar, då är man kvar de dagarna till fem om det behövs och så är man klar sedan. Men för de som bor i Göteborg så är det naturligtvis lika enkelt att ta ta en förmiddag här och där.

Det var så längesedan jag var i skolan nu men det är fortfarande ett par gånger kvar att åka ner innan sommarlovet börjar. Igår fick jag reda på att jag hade klarat grammatiktentan! Så skönt så slipper jag tänka på den något mer. Och för att Andreas bjöd mig på en fika.



Vattenkrig på altanen

Efter att jag hade fixat lite lurre, korv med bröd så tog vi fram ett glasspaket och mumsade i oss men det slutade med att jag och Kicki hällde kolsyrat vatten över varandra och fick gå omkring halvnäck sedan medan kläderna hängde på tork. Efter ett tag fick jag i alla fall låna ett par shorts av Simon...












Inte meningen att förgifta med brödet

Nu har jag tvättat fönstrena, trasan var väldigt svart efteråt får jag erkänna. Men nu är det gjort i alla fall. Har även tvättat lite och skickat in intyg och närvaro till min seminarieledare så nu är jag klar med allt viktigt.

Jag och Julia pratade om att jag skulle komma hem till henne idag och laga mat till henne så det blir väl lagom nu. Hon är sjuk nämligen och igår kväll var hon här och snöt sig så mycket att papperskorgen blev full, skrev gästinlägg här, irriterade mig när jag låg och sov och åt mögligt bröd. Ja, det där med det mögliga brödet var inte meningen, jag bakade för längesen och så tog jag upp en limpa ur frysen som vi skulle ha igår till kvällsmat och den såg vanlig ut. Men hela den smakade mögel så att vi höll på att spy. Så det var den mögliga-bröd-historian.

Svans har jag också fått...


Fyra sanningar om Linda!

Ja nu e de jag, stjärnan från familjen Hallman, som bloggar! (julia hehe) När linda gästbloggade för mig när vi va på skolresa skrev hon ju fem sanningar om mig, kanske inte de bästa sanningarna enligt mig så jag tänkte ta lite revanch!
Ah, hämnden är ljuv =)

1. Nu precis har Linda legat och sovit, trots fint främmande! Ojdå här behövs lite vett o ettikett regler tror jag!

2. När Linda blir stor ska hon bli pensionär

3. Linda är ett stort fan av Sharpay Evans (Ashley Tisdale) me en av hennes senaste låtar "you are the music in me" även kallad "nananana nananana na na na nana" av systrarna Hallman.

4. När Linda va liten spelade hon ju spel ibland som många andra söta små barn (men hon va inge vidare på de du) Men hon var inget fromt litet barn vad gäller sällskapsspel för om hon insåg att hon skulle förlora drog hon armen över hela spelplanen o ner på golvet me alla spelpjäser o kort o va vet jag! O då visades hon ju genast in på rummet av sina föräldrar! Mm, helt rätt!


I min rätta miljö

Ja, då var dagen avklarad och jag pigg som en kyckling, jag fick gå hem tidigt idag eftersom Lena (min mentor) skulle hem tidigt idag. (Förra veckan räknade hon ut att hon hade jobbat ca sextio timmar!) Så jag hade ju min lilla tur att då smita hem tidigt jag med. Ska äta några pannkakor nu och sedan ska jag ta tag i tvätten som väller över på alla håll och kanter.


Mitt nya liv

Sitter här och vilar ut efter dagens första lektion, idrott. Dock en väldigt fin klass så det gick bra (tack visselpipan!) men det är lite mer krävande än en vanlig lektion. Allt ska vara så på millimetern rättvist och det är vääldigt vilktigt om någon blir bränd på brännbollen eller om någon tar en extra ärtpåse för mycket i kinesiska muren. Fast dom är ju ärliga i alla fall, erkänner om dom gjort fel eller om de kanske ända var lite på gränsen.

Nu är det dags för ett svenskapass med dagens ord, Pojken & Tigern, Boken om mig själv osv...Nu ringde det in så jag bloggar senare

Veckans handlingsplan

Måndag - Praktik, men i dag är jag ensam med klassen hela dagen! Tvätta

Tisdag - Putsa fönstrena, hälsa på svärföräldrarna

Onsdag - Arbete i grupp hela dagen

Torsdag - Dalemarken (sommarhuset) hela dagen för att greja iordning lite och umgås med familjen

Fredag - samma som onsdag...gå ut med båten på kvällen?

(Denna veckan ska jag sola om det kommer fram någon sol som är att tala om)

Syig

Nu sitter jag och syr upp 2 par byxor som jag har gått runt i - uppvikta, men jag har tröttnat och passar på när jag ändå har mammas symaskin här. Så inga mer söndertrampade linningar eller leriga benslut här. Nu ska vi äta pannkakor och sedan gå ut och gå en promenad.


Den här helgen var supermysig och perfekt!

Då var jag hemma igen efter en toppenhelg! Igår var vi nere strax efter  tio och bestämde oss för att börja oss med en hemmagjord glass på torget, sedan gick vi på marknaden som var. Det var dock inte särskilt intressant, även om det kom en orkestertåg och solen sken och hela stan var ute.  Vi tog det lugnt och shoppade lite bland alla andra lördagsglada människor. Det blev ett par nya jeans och två skjortor till Andreas, en sommarkavaj, nagellack och smycken till mig innan vi var nöjda och styrde kosan mot hotellet.

På kvällen handlade vi en massa snacks och laddade upp inför ESC som vi hade tänkt att se men American Pie gick samtidigt, två filmer dessutom så jag blev nedröstad (men jag zappade över i reklampauserna för att hålla mig uppdaterad). Grattis Norge!

Idag åt vi först en jättegod hotellfrukost i resturangen och sedan strosade vi runt på mysiga små gator och i parker. Jag hittade en syrenbuske som jag insöp i flera minuter. Det påminner så mycket om sommaravslutningar! Sedan tog vi en dricka och satte oss på torget vid fontänen med alla andra folk som var ute och solade och åt glass. Mysigaste helgen!!!


















Natti natt

Då åker vi till Halmstad om 7 timmar och därför tänkte jag hoppa i sängen och lägga mig och läsa lite. Andreas är ännu inte hemma från företagets firmafest så jag kanske slocknar om han inte kommer snart. Jag sa att han skulle komma ihåg att packa ikväll när han kom hem och inte glömma att vi skulle åka tidigt men det är ju ändå hans ensak. Jag har i alla fall packat åt honom nu, fösöker som vanligt att komma ihåg allting men är strumpor och tandborste med så är det nog lugnt. 


   
Vi kommer hem igen söndag kväll, har ju ingen laptop så blir nog tyvärr inget bloggande förrän då. Ha en go helg alla!

Jag gillar detta!

Det belv en superskön grillkväll med skönt väder och sköna människor. Jättehärligt att träffa några av bästa kompisarna och tända grillen och spela fotboll och ta ut stickor ur fötterna efter matchen. Spontant och Bäst!















Det kommer bli en rolig kväll!

Då har jag nästan avklarat allt tråkigt (utom att steka pannkakor, jag fastnade vid ett diadem som jag klädde om coh satte rosett på istället, det visar jag vid ett senare tillfälle kanske). Nu väntar en kväll med grillning och (?)bad(?). Fast inte för mig, trots att det är så varmt så att man går i linne ute så är nog vattnet fortfarande iskallt typ. Jag ska försöka att itne stanna för läge, vi ska ju upp ganska tidigt imorgon för att åka ner till Halmstad så vi hinner utnyttja dagen lite.


Hurry up!

Nu är det dags för att äta lite mat, pastaskruvar med ost och stekta champinjoner med mycket salt och peppar på. Nu har jag en del att göra, jag ska ringa om en klipptid, packa inför helgen då jag och Andreas ska till Halmstad och bo på hotell en natt. Dessutom ska jag helst steka lite pannkakor och rumstera om lite så att det passar bra med vår nya förvaring samt det gamla vanliga, diska. Dags att sätta igång!


Ett par raksömmar och en sicksack senare...

Nu är kuddarna klara, jag har till och med klätt knappar och sytt i och det blev riktigt bra! Här är projekten vi har jobbat med sedan förra helgen. Än är inte allt riktigt klart, vi har inte bestämt om de här små grejerna ska ligga här eller där och om denna passar bäst i en låda eller i byrån osv. Men klar skillnad blev det, ett par lådor är till och med tomma, första gången det finns överflödig plats


Våran gamla hylla byggde vi en sockel till som vi målade och la under. Att sedan det blev en perfekt filmhylla var ju toppen. Funkar också som sittplatser när vi har mycket folk. Och jag sitter alltid där och tar på mig besvärliga skor som tar lång tid.


Hylla med lådor som matchar de gamla lådorna under bordet.


Mirakelskofack som rymmer badkläder samt massa skor och sjalar!

Kul på en torsdag

Efter skolan var slut och jag hade haft extramatte med fyra fnittriga tjejer och gjort lappar med multiplikationstabellen gick jag en omväg och gick vägen om mamma pch pappa. Jag tänkte vara snäll och ta med filmen som vi ska se ikväll hem och samtidigt passa på att betala mamma för vaccinet som vi fick igår. Jag fikade med mamma och Xina på altanen och sedan fick jag lite bråttom hem för jag hade tänkt att komma hem i tid.

Julia och jag mötte upp Andreas när han kom från jobbet och sedan gick vi hem och åt muffins och provade ut en klänning till Julia till sommaravslutningen. Det är ju helt perfekt när man kan låna av varandra, för en sommaravslutning måste man ju inte köpa nya kläder som bara används en gång typ. Vi hittade en vit klänning med volanger i garderoben, oanvänd och allt, den blir supersnygg med ett nytt band i midjan. Själv provade jag ut några alternativ till alla studentfester och sommaravslutningar som är i antågande.

Nu sitter vi och ser på The Pacifier och äter chips och dricker läsk, mitt i veckan.




Idag är det fredag för mig

Godmorgon!

Idag är det min sista praktikdag för den här veckan, eller för den den här terminen, och då menar jag vanlig praktik. Vad som händer nästa vecka får ni se på söndag i veckans handlingsplan. Igår var jag så trött att jag däckade i sängen vid nio, jag är inte van vid friluftsdagar, men idag är det en vanlig dag med vanliga ämnen.

Ikväll har jag lovat Andreas att se på The Pacifier eftersom jag vägrade igår. Får se om han glömmer det eller om jag blir tvungen att slå mig ner framför TVn ikväll.


Sockerkick

Nu ska jag sätta mig i soffan med en smoothie,  gå igenom posten och läsa veckorevyn. Få lite bloggtips av Kenza kanske? Nu ångrar jag mig inte ett dugg med grillningen, jag har definitivt inte orkat med det nu, jag känner mig som mina växter när dom inte får vatten. Slapp, vissen, TRÖTT!


Resa bakåt i tiden

Då var man hemma efter en väldigt rolig dag med alla ungar och fröknar och forntidsmänniskor, en svag lukt av svett och rök har jag också dragit med mig så jag ska ta en dusch nu alldeles på sekunden. Egentligen var det grillning i kungsparken ikväll men varken jag eller andreas orkade med det. Det blir så stressigt och eftersom jag inte har varit hemma någon dag i veckan eller kommit hem tidigt som jag brukar annars så är det på något sätt rätt mycket odiskat porslin, saker som ligger framme och lite sånt där som måste tas tag i så det blir vad jag kommer att försöka råda bot på ikväll.

Men här kommer lite fina bidler som jag tog idag, ryckte fram mobilen eftersom kameran låg hemma...Det var väldigt kul och de var duktiga på att ta hand om klasser som kom, n uvar det halva våran klass och en annan trea som åkte denna gången.



Vi är på jakt i skogen, har hitta ett byte som vi dödar genom s.k. stötjakt


Alla ungarna hade egna forntidsnamn som de kommit på själva och skrivit på sitt namnhalsband


Fågelfångning


Matilda provar leksaker, här kasta ringar på en pinne


Full verkstad


"Milda" och "Hästra"


Robin försöker göra eld med en järngrej och en flintasten


Victor och Alexander försöker med en modernare metod, fast ingen av metoderna lyckades särskilt bra

Gårkvällen i bilder

Eftersom jag kör på mottot att inte dra upp alla detaljer ett helt dygn efteråt så låter jag bilderna tala för sig själva...


Xina


Mamma vaccinerade mig och Andreas


Xina slingade mig och Esther, och jag slingade Andreas...


...så till slut satt vi som tre muppar med vita streck i huvudet, gamla t-shirts och en handduk om axlarna


Yoghurtglass och ESC


Ut i skogen med oss!

Hej på er! Nu ska jag gå till skolan för att sedan åka buss till Jonsered där vi ska ut i skogen till en forntidsby med hela klassen. Jag hoppas att det inte regnar för jag äger inga stövlar tyvärr så jag tänkte knata runt i mina gamla Lacoste-skor som är okej för en promenad på 40 minuter. Med träningsvärk i mer än en tredjedel i kroppen. Jag hoppas att det går fridsamt till men det märker vi väl. Nu är det dags att packa och ge sig av. Tar itne ens med kameran då den kan bli förstörd eller jag inte ens tror att ja kommer ta fram den knappt, hinns troligen inte med.

Gårkvällen kommer ikväll när jag kommer hem. Ha en bra dag!



Massor av saker att tänka på

Japp, då har jag gjort matsäck och fika och tagit fram passande kläder för imorgon, jeans som man kan jaga vildsvin i och sitta skräddare på marken utan att halva rumpan syns och i övrigt oömma kläder helt enkelt.

Nu är det dags att röra på sig, vi ska äta kvällsmat hos mamma och pappa och som vanligt har jag tusen ärenden att uträtta där, jag har alltid något som måste sys till/om/in/iordning nästan och idag är inget undantag. Dessutom ska Esther och Xina hjälpa mig att slinga min extrema utväxt och så ska jag låna lite saker tills imorgon som jag inte har själv. Typ sittunderlag. Och plasttallrik. Och så ska mamma ge mig påfyllningsvaccin.

Fröken talar

Mycket bloggning då jag gästbloggar hos Julia ett par dar nu med...Men idag kom jaghem lite senre än beräknat eftersom jag satt och pysslade lite med vårat bidrag till bildutställningen på Kulturens hus som ajg nämnde imorses. Vi har alla gjort varsin teckning på laminatpapper med pastellkritor, som vi sedan har laminerat in. Nu satt jag och knåpade ihop hela altet med små filtlappar som jag klippte och klistrade fast.

Nu sitter jag och dricker fruktsoppa, gott faktiskt...På tal om mat så ska jag förbereda för imorgon för då ska vi på klassresa ut i skogen och leka forntidsmänniskor och gå på jakt med pilbågar och baka bröd på stenhäll. Hmm, det krävs visst lite planering i utrustning och klädsel. Kanske bäst att packa med ett paket plåster också till gnälliga barn om det blir skoskav, sår av vassa stenredskap - you name it.

PS. Fick ett antal frågor om min t-shirt idag, typ "använder du glasögon?", "Fröken, varför har du massa glasögon på dig?" osv. DS



Jag har gjort själva presentationen med vitsippar längst ner i bild, bilden ligger upp-och-ner visst...

Tisdag morgon

Är man uppe med tuppen gör att man blir trött redan efter två dagar men jag ska hålla ut. Denna veckan ska det vara solsken varenda dag så det blir ju lite lättare att gå upp då i alla fall. Jag har dessutom världens träningsvärk (tror jag) på översidan av låren och lite varstans i benen, gissar att det är killerbollen när man böjde sig ner och tog upp bollen hela tiden men är inte säker... 

Idag är det en vanligtvis ganska kort dag+utvecklingssamtal så jag är hemma runt tre hoppas jag. Idag ska vi göra en cool sak i bilden som jag inte har sett innan, jag visar i eftermiddag hur det blev.

PS: Måste slinga min hemska utväxt också, verkligen på tiden. DS.


Favoritx2

Nu har jag gjort min favvopasta med broccoli och spenat och ska sätta på The wedding crashers, och sitta och skratta för mig själv. Min favorit Isla Fisher är ju med där också, hon gör alltid roliga roller (ta tex. the wedding daze, den är sjuk och galet rolig)


Trötthet kan kännas bra ibland också

Såhär långa skoldagar som jag har borde vara förbjudet, idag kom jag inte hem förrens nu efter att ha knutit 22 råbansknopar (vi gjorde namnhalsband med snören) spelat killerboll (idrotten, första gången jag fick känna mig duktig på det), skällt på 1 unge för att tålamodet tröt och suttit i flera utvecklingssamtal bland annat.  Man blir ju trött av att jobba 10 timmar som idag. Hela vecka är det utvecklingssamtal men jag slipper att vara med på så många, har bara två till att avverka som tur är! Men det tar sin tid så att säga, inte bara att blåsa över direkt.

Nu ska jag ta mig en långdusch och sedan sätta mig och se en film hoppas jag, det har blivit mycket film på senaste men jag orkar inte göra något annat, känner mig rätt trött nu...

Här kan ni se ett idiotklipp med mig just nu:



Veckans handlingsplan

Måndag - Låndag på praktiken, pyssel i lägenheten som fortsätter tills vi är helt klara

Tisdag - Praktik inklusive utvecklingssamtal på em. Vaccinationsspruta på em.

Onsdag - heldags-skolresa till Jonsered

Torsdag - Praktik

Fredag - Ledig dag förhoppningsvis samt tidig kväll då vi ska upp tidigt på lördag


Frisyr

Efter att ha haft lockar i två dagar var håret rätt risigt av hårsprej men jag satte i två klämmor för att få undan det lite, och vips blev det en rätt fin frisyr trots allt. Den får hänga med mig idag för idag börjar mina praktik för den här gången, som varar en vecka denna gång. På tal om det kommer det en veckans handlingsplan senare men nu har jag lite småbråttom, inte bra att komma försent första dagen...



Konfirmation

Idag var det dags för min kusin Carro att konfirmera sig och självklart var hela släkten där och slöt upp, tre rader fyllde vi ensamma i kyrkan... Sedan var det middag hemma i Bergdalen med släktingar och vänner.


Konfirmanden



 


Kusiner


Farmor med barnbarn


Jag väntar på en hammare, sätter upp ett tyg som plötsligt rasade ner rakt i huvudet på min faster

Grillkväll

Igårkväll var vi och grillade hemma på altanen med mina syskon och deras kompisar medan mamma och pappa var borta. Det belv hamburgare och köttbitar, robinson och Se upp för dårarna








Fullt hus

Efter en genomsökning av IKEA i Bäckebol fick vi med oss massa saker hem och efter storhandling på coop kände vi oss helt tillfreds med situationen. Nu är hela golvet belamrat med lådor, pappförpackningar och avriven plast. Jag har precis ägnat mig åt att skruva ihop massa lådor som vi ska ha i vår nya hylla. Nu kom Simon in genom dörren också så nu är det fullt hus här.



Andreas provar en nalle-fåtölj


Spöregn men vi roar oss bäst vi kan


Esther och Xina hjälpte mig att skruva ihop alla lådorna!

Rött och lockigt

Idag blir det en tur till IKEA, som vanligt en massa ny förvaring och säkert blir det en del annat också, vi har tänkt att knö in en ny hylla här hemma för att avlasta vår garderob lite...Sedan blir det nog en sväng på andra affärer på köpcentret också och mat och ja, bilen kommer nog vara full när vi kommer hem antar jag. Vi hörs senare i eftermiddag!



Shoppingberoende

Fredag eftermiddag, och nu har vi fått iordning hemma med nya gardiner och annat fint som var i paketet från Ellos. En klänning i mjukt tyg+ halsband från Gina tricot (!) och rosor från Lindex. Gina tricot har massa! fina och billiga klänningar nu förresten, ville köpa men har så många klänningar så jag nöjde mig med en vardagsklänning. Är man shopaholic måste man vara realist också. Okej, det är jag inte riktigt, men vem gillar inte att shoppa liksom?




 

Ögonen håller på att falla ihop på mig

Idag har det blivit lite shopping med, först var jag på invigningen av Gina tricot i Göteborg, det var ingen nyinvigning, bara nytt sedan de byggde om, sedan blev det som sagt Uddevalla för att leta present och då fick jag med mig lite granna där med och så hämtade jag ut ett paket på posten från Ellos. Vad det är i kassarna får ni se senare, nu ska jag packa upp och förhoppningsvis hinna lägga mig i soffan en stund innan jag ska bort och städa för ikväll ska vi bort nämligen.



Jag lever...

...men har haft fullt upp, igårkväll satt jag och Julia och tittade på 27 dresses till - Julias förfäran - och åt nötter och kex och hon hade tänt all ljus hon hittade så nog var det stämning alltid. Men idag har jag varit i skolan och haft redovisning så nu ska jag inte ner på 1,5 vecka för på måndag börjar praktiken...Det var ett väldans spöregn när jag klev av bussen, hemma var det inte alls så, så jag blev rätt våt men satt och torkade upp tills det var dags att pallra sig ut igen, hmmm...

På vägen hem stannade tåget helt oförklarligt mitt i Svenshögen, men svaret var att det inte fanns någon ström att tillgå så vi blev sittandes där i en kvart ungefär, sedan kom pappa och hämtade mig efter många missförstånd. Men då hade tåget smällt igen dörrarna och rullat iväg utan att jag hade kommit med för jag min dummer ahde ju gått av tåget. Jaja frid och fröjd till slut och nu är magen full med mammas mat, mango coh persikoglass så nu ska jag åka med Simon och pappa in till Uddevalla. Ska köpa en konfirmationspresent till min kusin som konfirmeras på söndag.





Smalmat och strumpor

Vilken tur jag har haft idag, jag har fått besök av mina vänner som har trillat in en efter en...nu väntar jag bara på nästa som ska komma och knacka på dörren. Men tyvärr gör det nog inte det, inte förrän älsklingen kommer hem från jobbet. Typ en kvart kvar å andra sidan.

Först var det Esther som kom, vi lagade mat tillsammans och vi lyckades ganska bra i att återskapa pastarätten från London, lite väl grön blev den men det är ju bara nyttigt och gott. Smakade mumma gjorde det i alla fall, nya snabbfavoriten! Sedan skulle hon åka in och jobba en sväng och jag hann inte börja med disken innan Fredrika kom och skulle hämta sina strumpor och lämna lite bilder från England.

Vi satt och snackade om livet och drömmar och att bli vuxen, väldigt trevligt. Så idag har har varit en riktigt trevlig dag!





Jag sitter och fular mig

När katten är borta...försvinner plaggen oförklarligt

Då var det en ny dag, jag tog mig inte samman tillräckligt för att åka till skolan idag så jag blir hemma. Egentligen hade jag planerat promenad om det var fint väder, med både Esther och Xina men det regnar så. istället kommer Esther hit på lunch, vi ska återuppleva när vi var på Pizza Hut i London och åt en jättegod pastarätt, ska försöka återskapa den...En uppföljning hur det egentligen gick får ni se sedan.

Nu på morgonen har jag städat i garderoben, det är verkligen ett kontinuerligt projekt att städa ut gammalt när man köper nytt. Idag städade jag bland Andreas kläder, hängde ner hans kostym och vita skjortor i källaren och rensade ut lite där. Bäst att passa på när han inte är hemma och ser vad som försvinner med en väldig fart...



Fröken duktig!

Tjing! Idag känns det som en fullträffsdag, en bra dag med andra ord. Jag har varit något effektiv och diskat, gjort pannkakor till frukost, vikt tvätt, haft en hår-borttagnings-dag och lyckades skära mig i knävecket, duschat, målat naglarna, bränt massa skivor med bilder, tömt allt skräp och städat toaletten efter allt mitt kladdande med olika hårborttagningskrämer och raklödder. Nu står min middag, en rotfruktsgratäng inne i ugnen och väntar på mig. Återkommer!



Topp från Gina och lackleggings Primark

Här snackar vi frossa

Det sista som jag skrev igår var att jag skulle gå och lämna nyshoppade kläder till Julia, två fulla kassar var det faktiskt. Vi provade, vek upp byxben, drog upp dragkedjor, klippte av exrtaknappar och dumma snören som man ska hänga plagget i men som tittar fram osv. Och jag är stolt, allting passade, det var 8 plagg och allt från jackor och chinos till klänningar och kjolar. Dessutom var allt från Gina där Julia tycker att det inte brukar passa på något sätt, men den här gången blev det en fullträff. Det är kanske så vi ska göra i fortsättningen, hon ska inte prova själv utan man bara plockar, betalar och tar med sig hem...


Behöver jag säga att min syster har en skön mimik? lyckades bara få till ett kort utan posing


En ny klänning till mig...

Nu är jag hemma igen och här lyser solen så tydligen bättre väder hemma än i Gbg idag. Några pizzaslicar fick slinka ner nu, behöver ha mat i magen när jag städar nämligen annars blir jag grinig.

Nu ska jag gå med en kasse kläder till Julia som jag var vägen om idag på Gina tricot och köpte, det var hur kul som helst att köpa kläder till någon annan, då behövde man ju inte betala själv! Helt perfekt, tyckte att jag fyndade riktigt bra saker idag, det var nämligen tre snurror med byggrea-plagg idag. Själv köpte jag en enkel champagnefärgad klänning som hängde där. Priset? 30 spänn. Sänkt mer än 90% De finns ju typ inte.Om det finns är det sjukt.


Låt inte vädret påverka dig

Idag regnar det och är tråkigt ute, arbetarna på gatan går i regnställ, jag har däremot klätt mig lite vårigt i en vit blus med puffärm. Lite deppig blir man när man vaknar och det är så men håll humöret uppe ändå. Försöker i af. Idag har vi en lektion och sedan ska vi sitta med vårat grupparbete resten av dagen, sedan blir det nog en shoppingrunda, om inte till mig så ska jag köpa med diverse saker till Julia.


Kjol från Gina tricot, skor, linne och blus från H&M

Bara svansen som fattas

Alla i min familj har en sjuk humor, och jag och Julia har en egen grej, det är en scen ur HSM som vi alltid håller på att skratta ihjäl oss åt. Åtminstone i början, nu börjar vi lugna ner oss något men här hittar ni det klippet. Julia älskar att imotera det och här är en gång när jag fångade det på film.


Rött+aprikost

Idag efter skolan slank jag in en sväng i Femman och kom därifrån med en väldylld plastkasse, här är innehållet


Korallröd klänning i blankt tyg


Rödrandig klänning att ha till vardags, med ett smalt lackskärp i midjan


En aprikos klänning med volanger


En hallonröd kjol


Stämningen på topp

Nu har sällskapet delvis bytts ut här, med nya matgäster. Xina har kommit vägen om efter skolan nu och står i köket och gör lite mat, under tiden roar jag och Julia oss så bra vi kan.




Julia diggar till Abba...


Julia har tecknat av mig i framtiden, när jag blir gammal och sitter i rullstol på åldris


Goda framtidsutsikter...

Fint besök

Julia, SImon och Markus har varit här och ätit pizza som de köpte med sig. Sicka ungar som köper pizza när dom itne orkar laga mat. Men det var kul, jag frågade ut dom om deras sommaravslutning och om dom skulle sjunga nåt eller så men mina syskon är som mig som inte direkt framträder frivilligt. Men Markus skulle sjunga i alla fall. Som en klockren gammal tant elelr farmor eller mormor elelr nåt som vill veta allt om dom ska sjunga Den blomstertid nu kommer osv. Så höll jag på härom dagen med och frågade ut de blivande studenterna hur de skulle fira osv.

Julia tycker dessutom att jag inte ser ut som vanligt på bilderna...som tur var tyckte hon att jag såg bättre ut i verkligeheten i alla fall...



Ny vecka

Då är det dags att traska till skolan, eller till bussen åtminstone, går bara förmiddag i dag så är hemma runt ett igen, idag börjar en ny kurs så det blir en hel del information och utdelning av massa papper. Efteråt kanske det blir en fika på en uteservering? med prat om tentan antagligen... I eftermiddag ska jag ringa samtal om VFUn (praktiken) och sommarjobb osv. Jag hoppas även att kunna gå till vårdcentralen och ta en påfyllnadsspruta mot TBE tror jag att det var.

Gah, bråttom nu!


Klänning från Gina tricot och kofta+skor från Primark

Veckans handlingsplan

Måndag - Skola på förmiddagen, ringa massa viktiga samtal

Tisdag - Skola hela dagen, ska hem och prova ett nytt singstar med X och Julia

Onsdag - Skola på förmiddagen, möte i uddevalla, vattenpalatset i Vänersborg på kvällen med stora kompisgänget
 
Torsdag - Skola heladagen, ev. tjejkväll

Fredag - Skola på förmiddagen, party på kvällen någon?



Ladda batterierna

Efter en promenad så gick vi in på servicebutiken för att köpa busskort till mig och hyra en film till ikväll. Det belv Rachel getting married med Anne Hathaway, Andreas var sugen på en annan film såklart och jag hittade en äkta tjejfilm dessutom men båda skonade den andra så det blev en mittemellanfilm. En tjejfilm men inte så tjejig. Tror jag.

Så nu blir det omelett och film i soffan innan veckan drar igång imorgon, ja just det, en handlingsplan för veckan ska det bli också...


Rotfrukter och tidningsblädder

Det blev rotfruktssoppa med knäckebröd och sedan jordgubbspaj med vaniljsås och glass.  Julia kom och joinade oss till maten och så gjorde jag manikyr på henne. Nu sitter vi och bläddrar i allt från Sofis mode till Chic-tidningar och lyssnar på Daniel Powter, den manliga delen av hushållet ligger och sover så vi passar på.








Konsum 100 m, ICA 150 m

har varit och handlat till middagen...Chinos från Vero Moda, t-shirt, jeansjacka och skor från Primark



Grillos

Igår var det grillning i trädgården och allt som tillhör en grillkväll, dvs. kubb medan man väntar på att grillen ska värma upp sig, lukten när man lägger på köttet, tappra försök att hålla potatisen varm tills köttet är klart, tillverkning av bananer med choklad i, fotbollskickare som skickar bollen farligt nära grillarna och matbordet osv....
Och det slutade blåsa så det var jätteskönt, gick i linne och kortärmat nästan hela kvällen


Kubb




Det blev mat till slut!


När vi andra hade grillat i 1,5 h kom Jocke och Josef som ni ser i bakgrunden...Lite småsena bara



Estis





Ikväll blir det fest i trädgården

Nu ska jag ställa mig och förbereda lite för ikväll blir det grillning igen! Vi tänker belamra trädgården här nere med filtar, kubbspel och sköna människor. Om det bara vore liite varmare så vore det perfekt men jag får väl klä på mig istället.


Klar med avtentning för den här gången

Skööönt! Då har man klarat av en tenta till, den svåraste och tråkigaste hittintills, om jag klarade den eller inte återstår att se. Jag fick blackout på en del grejer under tiden så någr poäng missade jag nog på grund av det, men jag hoppas verkligen att jag inte behöver tenta om på detta ämnet.

Jag hade övertalat Andreas att följa med mig ner, tråkigt att åka ner ensam på en lördag tycker jag så han satt på ett fik under tiden som jag skrev. Sedan mötte jag upp honom och så gick vi på stan lite, köpte med mig lite blingbling från H&M bland annat och lite småsaker från Lagerhouse. När våra magar började kurra bjöd Andreas på "shopping-lunch" som det hette, typ dagens alltså, i solen.




På vägen ner, jag pluggar och Andreas läser tidningen




Bästa dagen på länge

Igår låg jag, Andreas och mina syskon hemma på altanen och stekte, hoppade studsmatta, drack smoothies, hade vattekrig, åt pizza och pluggade. Sommarvarmt och alldeles perfekt! Kvällen avslutades med grillning och glass!



Skospaning

Idag har jag sett mycket snygga skor så jag har fotat litegrann. Skorna kan ibland göra en hel outfit, ett par snygga utstickande skor kan vara den viktigaste delen i en exempelvis svart outfit.  Hur som helst så är jag definitivt inget väskfreak men däremot så kan jag inte motstå skor. Därför har jag fotat lite skor idag, eftersom jag tycker det är lite pinsamt att gå runt på stan som en paparazzi så började jag på familjen eftersom de hade skor som föll mig i smaken.



1. Mörkblåa skor med snörning, från Primark (herr)

2. Sandaler med hög kilklack, från Primark

3. Rutiga ballerinaskor med riktig sula, från Lindex

4. Gråbeiga pumps med trekantig klack, ca 7 cm, från H&M