Nu far jag!

Äntligen är det dags! Imorgon klockan 9:00 lyfter vårat plan från Landvetter och sedan är vi i Egypten en vecka och bara solar, badar, snorklar, äter god mat, sover länge på morgonen och har det bara jättehärligt! jag längtar efter det!

Jag tror inte att jag kommer blogga något under tiden, inte med bilder i alla fall för vi tar inte med oss någon dator och även om det finns internetcaféer så kanske vi inte tar oss tid med det, det kommer iaf inga bilder förrän efteråt. Och då kommer jag ha bloggabstinens, i början kändes det mer som ett tvång att blogga och jag gjorde det jättesällan men nu tycker jag att det är superkul och det är gott att bara sätta sig och skriva av sig också. ha någonstans att få ut allt. Det är ju tur att det finns folk som läser skiten ;)

Nu ska det blir en natts sömn innan vi lämnar stället! KRAM och ha det bra här i slaskSverige!


Tillbaks till Röda havet!

Stenkoll

Ja, nu håller jag som bäst på att packa, det är så ostrukturerat det bara kan, jag har inte koll på någonting känns det som men det hoppas jag ändå att jag har någonstans. Det är inte så kul att glömma saker hemma, men nu är det inte så mycket. Inte av det som jag kommer på i alla fall ;)

Andreas lagade middagen idag igen, det blev rotfruktspytt med vitlöksstekta korvar. Mums!

Nu ska jag fortsätta packa! See you!


Dagens planering

Att göra lista:


  • Få klart packningen
  • Hämta handbagageväskor hos mamma o pappa och sedan fylla dem
  • Visa hon som ska städa på tandläkarmott. när jag är borta hur man gör
  • Ringa Apollo en sista gång
  • Fixa någon som hämtar oss när vi kommer hem
  • Göra det fint hemma, disk, plocka undan osv
  • Göra klart exmainationsarbetet

Jag fattar inte hur jag ens ska hinna...


Snart möte

Hej! Jag har fått lite tid att skriva på min examination som jag började på igårkväll nu för min handledare är på ett möte som jag inte hade någon glädje av att vara med på ändå. Nu sitter jag och försöker knåpa ihop något, ska slå ihop det med det jag skrev igårkväll sedan när jag kommer hem och slipa till det. Hoppas att jag blir typ klar innan ikväll.

Snart ska jag möta upp min handledare, vi ska på ett lärarmöte med alla lågstadielärare. Själva mötet slutar 16.00, först efter det slutar jag och kan gå hem. Det ska bli riktigt skönt att komma hem ska jag säga, det känns som en lång dag idag, antagligen för att jag har så mycket att fixa med hemma.


Go

Det är kul med praktik, tyvärr sista dagen idag + två dagar som jag ska ta igen senare. Precis nu så mötte jag en unge i korridoren som höll på med något fuffens som han slutade med direkt när han såg att jag kom. Jag vet inte ens vem det var eller någonting och känner inte ens igen honom men när han såg mig sa han:

- Vet du vad?
- Nej, svarade jag
- På fredag fyller jag år!
- Jaha, sa jag, lite "förbluffad"
- Grattis i förskott, skyndade jag mig att lägga till...och så fortsatte konversationen lite till


Det är det härliga och roliga att ungarna är liksom inte rädda för att prata med en och det är inte sådär krångligt att man måste känna personen innan man snackar som man själv är. Man har ju varit sån själv som tur är, fast jag var väl typ den blygaste ungen som har stått i  ett par skor när jag var liten, men ändå. Det är liksom coolt, man kör på bara utan att bry sig om "vuxengrejer" och andra krångligheter. Det är najs!

Våroutfit

Dagens klädtankar om våren och sommaren, jeansjacka, klänning och gladiatorsandaler!



Fullt hus

Jag började få lite panik i eftermiddags när jag kom hem och insåg att jag knappt har börjat på min examinerande uppgift, visst jag har skrivit lite på rasterna under praktiken men det är en halv dataskriven sida. Det ska vara lite längre än så så det var bara att ladda upp framför datorn med ett glas uppiggande vatten och förbereda sig på att sitta kvar där resten av eftermiddagen och kvällen. Som tur var kom Esther en liten stund och vi satt och pratade en timme eller något innan hon gick hem igen.


Nu sitter jag här igen och har min lille slav Andreas som passar upp mig, lagar middag, brer smörgåsar till mig och hämtar olika sorters mjukost tills jag inte klagar på att de luktar eller ser äckliga ut J Alla borde ha personlig assistent!

Det är full aktivitet här annars, jag har belamrat hela skrivbordet med böcker, pennor, stenciler, vattenglas, mjukostar, smörgåsrån och chilinötter samtidigt som jag skriver för brinnande livet.

Andreas har dragit ut delar av sin garderob i rummet och ska få ner det i en resväska samtidigt som han springer fram och tillbaka mellan köket och hämtar saker till mig ur kylskåp och skafferi. Ja, det är vad som händer hos Hallman-Blad en tisdagskväll som denna.


Alla vägar leder till Egypten

Nu funkar det äntligen igen, antagligen hade dom grävt av någon kabel eller något för det var för massa som det inte funkade. Dom har ju stängt av hela gatan här ute för att reparera den och torget och allting. Det är inte klart förrän i början av sommaren, midsommar räknar dom med. Gatan har dom dessutom stängt av så vi får parkera på COOPs parkering, lite jobbigt. Igår när jag var på Torp och köpte en resväska tänkte jag att jag skulle gena genom häcken för att slippa drälla med den i samhället så jag korsade gräsmattan, rätt lerigt och traskade med en superstor resväska och massa påsar, det var jobbigt för min lilla otränade arm. För båda armarna.

Där kommer vi osökt in på gårdagen som jag inte har skrivit något om, jag upptäckte på morgonen att nätet inte fungerade och direkt efter att jag kom hem från VFU-skolan åkte jag till torp. Var bara hemma och åt ett äpple för att inte dö, köpte på mig lite armband, ska köpa fler i Egypten sedan, läderarmband och sånt. 
Jag träffade Elin där med, vi stöter ihop lite varstans nuförtiden :) och hon skulle också ut och resa lite, till Egypten kanske. Det är komiskt, varenda kotte som man pratar med ska till Egypten, inte så konstigt kanske men lite komiskt. Jag och Mariam kom att prata om det och hon skulle också till Egypten.

               
                                         Nya armband

Fel

Nätet är paj hemma så det funkar inte att blogga. Lägger några sekunder på det i skolan för att tala om det för er bara ifall ni undrar varför jag inte bloggar något.

Livet svänger

Nu känns det rätt okej igen, jag har fått tag på min kurslitteratur äntligen, jag är inte längre ensam, tog bilen till mamma och pappa, var helt för sällskapssjuk och nu sitter jag i ett rum där det sitter tre tonårskillar och väsnas framför playstation. Ingen lugn miljö direkt men det känns härligt som kontrast! Vädret är knappast bättre men det är okej när man är inne, det blir snart kvällsmat framför körslaget. Jag har fått det städat hemma och på tandläkarmottagningen och nu känns det rätt okej. Men i förmiddags, livet sög på alla sätt verkligen!

Vi var och tittade på ett visningshus i förmiddags också, det var kul! Smålandsvillan, ett Västervik, fint och lagom stort, möjligtvis att vardagsrummet var lite litet men jag tror att det räcker. Tyvärr så blir det nog billigare att köpa ett begagnat hus, på flera sätt men vi måste räkna lite på det. Hursomhelst så är det inte så aktuellt på ett par år men man får ju kolla läget så man har någon koll i alla fall. Jag har redan planerat min walk-in-closet och Andreas har planerat sitt dubbelgarage flera gånger om, det ska bli härligt!

Nu är det kvällsmat, ropar mamma. Skönt att bli uppassad ;)

Kram

:(

Idag suger allting!

Förberedelser

Idag har jag varit inne och hämtat mitt pass, det tog jättelång tid, världens kö! Men nu är det mesta klart inför resan, passet är fixat, vaccinet är taget, handsprit inköpt, lägenhet bokad och viktigast av allt, resan är bokad och betald. Det är liksom själva grejen ändå :)


Här blandar vi vaccin, håller för näsan och dricker upp det så fort vi kan för att inte kräkas

Allt återgår till det normala?

Idag har vi haft två långa föreläsningar i skolan, intressant för nu är det mer konkret med sådant som man har nytta av i verkliga arbetslivet. Det är jätteintressant!

Nu har jag tagit bort julstjärnorna och juldekorationer, det var på tiden *host* men jag gillar dem, när man väl har tagit fram dom så kan dom väl få stå framme lite. En annan orsak är att lampan var trasig i förrådet där det ordinarie sakerna stod så jag kunde inte hitta dom härom dagen när jag tänkte ta tag i det. Men idag laddade jag upp innan och tog lite sats och så rusade jag in och lyste runt med ficklampa tills jag hittade det. Passade på att använda dekorationssand och potpurri som jag köpte på IKEA för ett tag sedan och piffa till det lite.

Så nu börjar den juliga känslan försvinna och livet återgår till det normala, låter det tråkigt? Nej, livet är härligt och snart kommer våren och sedan sommaren! Jiho!


 
Idag var det föreläsningar från åtta till tre...

Ny klass, ny kurs, ny litteratur, nya lärare, ny skola, nytt allting, nästan

Idag var första dagen i våra nya klasser, en ganska liten men trevlig klass på 27 personer ungefär hamnade jag i, idag gick mesta energin åt till att diskutera elevtexter och den nya litteraturen som vi skulle ha läst tills idag, i alla fall en del. Jag har inte ens skaffat böckerna, inte alla men det har jag ju redan talat om att det är omöjligt nästan.

Nu har jag äntligen kommit hem efter att ha varit i skolan hela dagen, det är lite skillnad, jag åker lite mer än en timme för att komma hem, en annan i min klass åker 12 minuter. Lite skillnad.

Har inte så mycket roligt att berätta mer, så jag återkommer senare!


Syskonmiddag, tjejskor och is i magen

Idag åt jag middag med Xina och Simon, Xina hade flexdag och Simon var hemma för han var sjuk som sagt. Det var kul, nu sitter Kicki och spelar betapet och skrattar högt hela tiden. Hon kör mot Julia tydligen, och Julia hälsar till mig att ajg har tjejskor, det är ganska logiskt tycker jag, är man tjej har man tjejskor. (Anledningen är att hon tror att det är Jonatans skor för det har Kicki lurat henne med). Det är mina svarta skinnconverse som får dessa anklagelser :)

Idag har vi förresten bokat en lägenhet i Egypten 29 januari - 2 februari och nu väntar vi på att flygresan ska gå ner lite i pris innan vi bokar. Vi är lite löjliga för den är redan billig (1600) men spara där man kan, om man nu har sådan is i magen. Jag har varit vägen om apoteket idag och hämtat ut massa olika sorters tabletter och små piller som vi ska stoppa i oss om det blir några små bakterier som får fäste i oss. Det ska förhoppningsvis inte hända för idag ska vi ta sista vaccinsdosen och efter det så är vi vaccinerade 4 år framåt men det händer ju att folk får ...*visk*  diarré ... och sånt ändå så vi ska väl skydda oss så gott vi kan.




boda-23.JPG
Jag hittade en fin bild på Julias dator-de 4 mupparna och stormuppen

Kurslitteratur är dyrt men nödvändigt, Idrottsgalan är rolig och inte nödvändig

Nu börjar snart Idrottsgalan, ska sitta och titta lite på den med familjen, den brukar vara rolig. Dock inte för nära Simon som har varit sjuk och kräkts. Jag har fullt upp med att leta kurslitteratur nu, det är svårt att låna och dyrt att köpa men jag får väl köpa en del. Det är ju mellan 10-20 böcker på bara två månader så det blir ganska dyrt om jag inte försöker anstränga mig att hitta begagnat eller sådant. Jag får alltid lite panik inför varje ny kurs vad dyrt det kommer bli, hitintills har jag faktiskt klarat mig ovanligt bra om jag jämför med en del andra. Jag har nog bara lagt ut ca 1000 spänn på kurslitteratur.

Nu är det idrottsgalan...Får se vilka som vinner priser i år


Av omständigheterna förstår ni mig

Idag gick jag upp sådär supertidigt men var inte så trött som jag trodde faktiskt, men imorgon blir det värre, samma tid igen. Men man kan alltid vila ögonen lite på tåget som tur är, morgontåget brukar vara fullt men lugnt. Värre är det på eftermiddagen, jag satt i samma kupé som en mamma med två barn, ca 2 och 4 år. Dom var inte stille en sekund, i alla fall inte den ena av dom och dom kravlade på golvet och stod i sätet och mamman fick säga till dom hela tiden. Sedan kom dom på att jag satt bakom så då började dom titta på mig istälelt och vinka och säga hej, fast deras mamma sa att dom inte skulle störa "flickan som läste".

Jag känner mig helt konstig nu, var hungrig och åt men det känns inte som att jag är mätt, bara tom i huvudet. Det är jag kanske men det känns som att jag inte känenr någonting. Känner mig helt sick. Hoppas jag inte blir sjuk bara, det får liksom inte hända ens en gång. Då blir det mycket som går i stöpet.


Dags för skönhetssömnen

Jag fattar inte hur man lägger in hedern så att den syns, nu är den helt skymd, jaja hur som helst så finns den där bakom och jag ska försöka få fram den. Vet inte bara hur, men jag hoppas det ska lösa sig, har gjort en egen nämligen som jag tänkte använda.

Imorgon ska jag upp kvart över 5 så det är dags  att lägga sig snart men Andreas sitter och tittar på film med sin lillebror som är här nu. JAg har till och med förberett allting in i minsta detalj för imorgon, med havregryn i en skål, kläderna i en hög i fåtöljen och en smörgås i en påse att ta med. Jag är en sömntuta och jag vill definitivt inte missa tåget imorgon så jag förebygger så gott jag kan.

Helg i Örebro

Helgen har spenderats i Örebro, utan internet, därför har jag inte bloggat någonting alls och dessutom har jag knappt tagit någr bilder heller, bara lite innebilder. På badhuset tog jag inte med den och utomhus var det så kallt så jag tog inte fram den, hade fullt upp att inte frysa ihjäl. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg.

På fredagen kom vi fram senare än väntat för vi körde fel flera gånger och dessutom satt vi på Burger King och åt ganska länge. Men det gick bra till slut även om vi körde en hel del onödiga vägar för att vi följde skyltarna. Ulla (en som vi känner, som vi bodde hos under helgen) mötte oss utanför huset för att vi skulle hitta.

På lördagen var det bara raka spåret till badhuset Gustavsvik som gällde! Det var superkul! Vi åkte i forsar, strömmar, rutchkanor, grottor och allting! Vi var där hela dagen i stort sett och det känns idag. Jag har ont i armarna och i höften, antagligen från alla dunsarna in i väggarna på forsen. Men det var det värt! Vi var helt off sedan på kvällen så det blev inte mycket mer än Körslaget där Erik gick vidare och tacos och fruktsallad...


Mosiga och fina efter badet


Här orkar vi inte mer än nödvändigt


Supermysig kväll hade vi i alla fall

Nu åker jag...

Nu åker vi till Örebro, jag o Andreas, Xina o Johannes, eller inte nu men om några timmar. Det ska bli så kul, ser fram emot det jättemycket! Mysigt, roligt och vi kommer skratta massa, det kan jag lova, ikväll blir det inte så mycket, vi kommer fram ganska sent och så ska vi packa in oss. På lördagen ska vi till Gustavsvik och bada, det är Sveriges bästa inomhusbad, inget är mesigt, forsen slår man ihjäl sig i näst intill och den vattenrutchbanan är också livsfarlig, den är superbrant! Det ska bli skitkul!!!

En bra helg till alla läsare och enjoya bilden om ni vill, hittade den förut när jag hade backflash i "Mina bilder"


Det är detaljerna som gör det

Då var det klart med passet, det kommer nästa fredag. Omständigt att man msåte åka in själv och hämta ut det, det ska ju passa med skolan och deras öppetider och allt. Nu ska jag packa det sista smågrejerna som jag inte kunde packa i igår, typ tandborste, kudde och sådana saker. Sedan måste jag fixa till här, det är inte kul att komma hem när det står disk på bänken och är grus i hallen.

Idag när jag stod på perrongen och väntade på tåget insåg jag att jag var för kallt klädd för att stå ute så länge, en kvart ungefär. Jag frös om benen och fötterna, skulle tagit UGGsen ändå tror jag. Det är den nya stickade västen jag köpte igår, gråa tights från Lindex och knästrumpor från HM.




Titta vilket fint hårspänne jag hittade igår, egentligen med stora  hårspännen på men jag sydde fast små hårspännen på.


Ny bloggdesign

Som ni ser har jag designat om bloggen litegrann, hade inte tänkt att göra det egentligen men så var jag tvungen för allt var en enda röra i kodmallarna så det fanns inte en chans att bara få bort snöflingorna som jag haft under vintern. Tänkte att det börjar bli lite tråkigt med dom nu, dom har gjort sitt liksom men självklart vaar man tvungen att deleta allt och återställa till en vanlig basicmall och börja från början.

Det är inte klart ännu och jag vet inte när jag får tid för idag åker jag till Örebro och jag tror inte att jag kommer blogga något under helgen, hinner nog inte det och så har jag inte med mig någon dator heller, men i slutet av nästa vecka ska det se bättre ut här hoppas jag.

Nu ska jag till Uddevalla och fixa ett pass, ska försöka att se lite normalare ut på detta passfotot än på det gamla, där såg jag ju inte klok ut!

ha en bra dag så hörs vi senare!

Olösligt dilemma

Idag blev det självklart lite shopping efter skolan igen, det finns två oundvikliga problem med att ta sig från stationen till skolan och det är att antingen ta vagnen och då får man inte den där soliga promenaden som man behöver. Det andra alternativet är att man helt enkelt går och får lite luft, men då är affärerna så smarta att dom har lagt sig precis ivägen så det går ju inte att undvika att gå in där om man har lite tid över. Antingen för mycket shopping eller så missar man en välbehövlig promenad. Ni märker vad jag väljer. (Men bara för det så hittade jag äntligen min stickade väst idag!)

Nu  är jag nästan klar med min packning som jag ska ha med till Örebro, försöker att inte glömma något bara...Hela lördagen ska vi bada så då behöver man ju inte så mycket förutom badkläder så det är ju rätt enkelt


Många val

jag ska bara säga att det är väldigt bra med havregrynsgröt på morgonen, man håller sig typ hela dagen, jag lagade mat nu när jag kom hem och då var jag inte sådär "Jag måste ha mat nu på en gång!" som jag brukar annars. Men jag gjorde lite omelett med fetaost och broccoli i nu, som vanligt blir det snabbaste maten...

Vi hade information om våra specialiseringsval idag i skolan, det är svårt tycker jag, var inne på att bredda min utbildning eller att läsa lite mer neråt förskolan. Men jag vinner nog själv på att bredda min utbildning lite tror jag men problemet är att jag inte kan tänka mig att läsa naturkunskap, matte eller språk och då finns det ju inte så mycket kvar för en del ingår ju i min inriktning så att säga. Jag pratade med studievägledarna som fanns på plats en del och det klarnade ju lite åtminstone. Nu lutar det åt att det blir lite speciallärarkurser. Det kan ju alltid vara bra att ha och det är kurser som är intressanta tycker jag. Då kan man ha det som slternativ när man sedan börjar jobba, om man inte vill vara "vanlig" lärare hela tiden så har man ändå lite utbildning som speciallärare.

Förresten vet ni vad min nästa kurs handlar om, som börjar på måndag? Den handlar om barn- och ungdomslitteratur! Det låter ju hur kul som helst, vi har tre A4 sidor med litteratur som vi ska ha tills dess, det är allt från Anne på Grönkulla till barnböcker som jag aldrig hört namnet på ens en gång. Det ser jag fram emot!


Mina försök att bli nyttigare

Idag har jag fjort något uppseendeväckande, jag gjorde havregrynsgröt till frukost! Jag tycker inte om det men så var jag lite trött på att äta macka så jag tänkte att jag kunde försöka vara lite nyttig och ge mig på gröten vilket jag gjorde, det var lika äckligt som jag hade för mig men med en stor sked sylt på så gick det ner i alla fall. Jag får väl försöka vänja mig för det är lätt att göra och går fort och så är det nyttigt, utan för mycket sylt alltså.

Nu har jag varit vuxen och betalat massa räkningar som har trillat ner i brevinkastet på senaste, men nu är det gjort så slipper man dom.

Nu ska jag snart gå till tåget, det är skola idag och idag kändes det faktiskt skönt att inte sitta i morgonrock fram till klockan ett för att sedan ta på sig leggins eller mysbyxor. Idag blev det istället Nudie-jeans, Bondelid-linne och en gammal mormors-kofta. Hejdå!


Godnatt

Det är något snett med bloggen idag, det fungerar helt enkelt inte att publicera några inlägg, det står att dom är publicerade men det är domminsann inte när man väl kollar sen. Antagligen kommer det komma massa inlägg samtidigt här snart men hav tålamod som det heter.

Jag kom precis från jobbet,skönt att ha jobbat klart nu, ska lägga mig snart för imorgon ska jag till skolan för ovanlighetens skull, hehe. Nu har även Andreas tagit sitt vaccin, första dosen, så nu stinker vi lika äckligt i munnen båda två.

Godnatt säger jag, vi höres imorgon

Bakdag

Hej bloggen! Nu har jag och Xina bakat bröd och kakor ända sedan klockan halv 12, och det blev en hel del. Värt att nämnas är Xinas kaka som flödar i fett, haha den blev lite misslyckad i ugnen nämligen och jsäte som bara den så nu har vi fått lappa ihop den...Jag däremot gjorde en perfekt chokladkaka :p

Vi ska ha med oss dem till Örebro och ge till Ulla som vi ska bo hos :) Jag brede två stycken brödbullar som jag ska ha med till jobebt, ska jobba på hemtjänsten och jag börjar om 20 minuter...Tajmat att dom ringde idag för nu börjar det bli lite tråkigt att vara ensam hemma hela tiden och Andreas ska spela bandy ikväll. Nu ska jag och Xina göra iordning ett vaccin som vi ska ta innan vi åker till Egypten, det är mot magen någonting. Sedan ska jag gå till jobbet, vi ses ha det bra!

Här ska det resas lite varstans!

Måndagar ska vara sådana där jag-vill-inte-gå-upp-till-skolan-dagar men idag var jag ledig från den handledningen vi skulle ha (special case) Jag var hemma på förmiddagen och gjorde lite nödvändiga saker, vek tvätt, diskade och lite nödvändigt surfande. Senare på eftermiddagen skulle jag gå hem till mamma och pappa och ringa till comviq för att min mobil inte funkar (har ingen telefon att ringa på hemma ju) Glömde liksom bort det när jag kom dit för jag, Xina och Simon började göra omelett istället under hög ljudnivå. Simon pratade väldigt euforiskt om sitt nya playstation som han ville att jag skulle köra in och köpa på torp på en gång och jag och Xina diskuterade Egypten-resan... Hur som helst så blev det i alla fall en omelett med räkor, lök och tomater till slut.

Vi satt och pratade jättelänge om allt möjligt och sedan kom jag på att jag skulle ringa till comviq som tur var. Jag beställde ett nytt SIM-kort men sedan började det gamla funka så då avbeställde jag det igen. Omständigt? ja!

Johannes kom dit på kvällen och då började vi snacka om att göra något över en helg tillsammans och Xinas hetea förslag med vattenpalatset i Örebro blev vinnande förslag. Funderade lite på slalom och varm choklad och allt det där men det var ingen som lockades av det riktigt... Så nu på fredag ska vi till Örebro över helgen - jag o Andreas, Xina o Johannes - och bada på Gustavsvik! Vi pratade även på att hälsa på jennie och jakob i Jönköping men det får bli en lite senare helg, det är mycket fara fram och tillbaka just nu. Mycket planer åtminstone, när det blir är en annan femma. Men det är roligt!


     
Gustavsvik                               Jönköping                                  Egypten


Ta vara på tillfällena

Idag var vi i kyrkan och sedan åt vi pizza, gott! Det var rätt pissigt väder idag så inte någon promenad direkt eller liknande, vi har tagit ut julgranen och lite julgrejer och det krävdes en del städning efter det, barr överallt liksom. Det är skönt att livet går vidare även om det är mörkt ute. Men jag brukar utnyttja det när det är höst och vinter, och tråkigt väder ute, det är då man ska tända alla ljus man har inomhus, krypa upp i soffan med varm choklad och se en bra film eller sitta och prata skit bara. Man får passa på då så det är precis vad jag ska göra nu, tända ljus, och krypa upp i soffan i en filt och se en myspysfilm med Andreas.


På helgen ska man slappna av och vila upp sig

Igår var det slappelördag, gjorde ingenting på dagen och tog en promenad på eftermiddagen. Vi hade bestämt att vi skulle titta på Oskyldigt dömd och Körslaget på kvällen med Xina och Johannes. Men Johannes hann inte komma och internet fungerade inte så det var ingen bra start alls. Efter många om och men så löste vi det, tekniska tjejer ;) och så kunde vi kolla. Den var riktigt sjuk rolig. Tänk er Persbrandt som en dryg nochalant typ i blommiga t-shirts och skotskrutiga kavajer samt röda eller blåa joggingdojor som dricker alkohol det första han gör på morgonen. Den är värd att ses, eftersom den är svensk så känner man igen nästan alla skådisar från andra filmer, det är kul.

Det blev inget körslag för i var så inne i serien så att vi inte kunde slita oss, men Erik gick vidare och Nanne åkte ut fick vi reda på genom kontakter... Vi lagade middag tillsammans och sedan spelade vi betapet, våran nya hobby, och skrattade så mycket att vi höll på att dö.











Man tackar inte nej direkt

Bloggen dampar och jag har inte kunnat komma in förrens nu. Jajja, just det, jag sa att jag skulle skriva lite om vad vi bestämde igår om våran resa och det var irriterande för det var några som inte kom men nu blir det så sinnessjukt roligt för nu blir det kanske så att Jakob och Jennie följer med istället!!!
Vi får se, annars åker vi själva, man orkar ju inte vara kvar i slask-Sverige längre. Och när vi åker ska vi gå på spa också har vi bestämt! En dröm som går i uppfyllelse kan man säga och tex. massage finns det dom som verkligen behöver. Xina och Andreas i alal fall, dom har ju lite ryggproblem så det är ju helt perfekt att få ligga i en timme och bli masserad, fatta bara vad sjukt gott det låter!


God kompensation

Ja vi var ute och gick i 1,5 timmar och det kändes inte alls länge för vi snackade å hade kul under tiden, kändes typ som 20 min. Fast jag är så otränad och som en tant så jag kommer säkert ha träningsvärk i låren imorgon. När vi kom hem skulle vi göra smoothies men vi hade inte ingredienser riktigt så det belv milkshakes istället, som kompensation för att vi var så duktiga innan tänkte vi... hmmm

Nu har jag kommit hem och tagit en dusch och ska snart göra en pastasallad och torka håret innan folket kommer. Vi ska ha lite reseplanering här ikväll, får se vart det blir som vi åker, skriver mer om det senare.


Träna lite?

Idag åkte jag två timmar enkel väg för att vara i skolan 15 minuter. Härligt. Jag gick till MQ och frågade efter mitt halsband som jag glömde i deras omklädningsrum igår men såklart så finns det inte några ärliga människor som lämnar in saker dom hittar utan dom tar det istället.

Nu sitter jag och spelar betapet, Xina är helt fast i det och spelar det hela dagarna och nu börjar jag också tycka att det är roligt så jag har spelat det tre gånger nu. Fast jag har förlorat varenda gång, jag är skitkass men jag lär mig väl. Snart kommer Xina hit så ska vi ut och springa, och det innebär att man joggar och när man inte orkar mer så går man. Jag tränar inget, jag är lat kan man säga. Men härom dagen fick jag mer panik än vanligt för jag kände att jag började få en valk där jag inte haft en innan. Eller jag kanske har haft den innan men jag har haft lite dåligt samvete över allt som jag ätit under jul så då bestämde jag mig för att försöka skärpa mig. Det brukar funka en månad eller något i alla fall så nu ska det bli en liten tur idag.


Pannkaksbak

Ikväll har vi lagat pannkakor med Johannes och Xina, det var haj life i köket och det hade skvätt pannkakssmet över hela bänken. Jag satt och skrev ett mejl till min lärare och det lät ungefär såhär från köket:

J: Vad är det här?
K: Det var inte jag, kolla vilken liten pannkaka
A: Men har du pajat en pannkaka till Kicki, du gjorde...
X: De va inte jag, det var Johannes som gjorde det den här gången
J: Nähä, denna...
X: Jo de va de, skyll inte påmig. men Linda kolla här *skratt*

bla, bla, bla...


Den förkrympta pannkakan


Dagens shoppingfynd

Idag var det första dagen i skolan efter lovet, men mjukstart med studiebesök på ekocentrum och en simpel föreläsning. Men det var tillräckligt jobbigt att ta sig upp på morgonen så efter skolan shoppade jag mellandagsrean i Göteborg, hann inte hela såklart men Nordstan och Kungsgatan i alla fall. Det var väldigt skönt att bara gå och titta bland alla röda lappar, och lite ordinarie priser.  Det slutade i alla fall med ett långt linne med knappar och så hittade jag ett sånt hårband som jag letat efter på Gina tricot. Och när jag såg den rosa mössan så bara tänkte jag att "den här behöver jag inte men den ska jag ha ändå" Jag gillar färgen! Armbandet är från Topshop och glosset från HM.




Fel hittat!

Mamma påpekade igår att jag hade skrivit fel i ett tidigare inlägg. Jag skrev att det var trettondagen och att man skulle slänga t granen och det då men det är visst tjugondagen man ska göra det. Jaja inte lätt att hålla reda på alla tretton och tjugondagar. Men trettondagen var det visst visse männen som kom, aja ni fattar ändå kanske. Troligtvis.


Skolan tar aldrig slut

Godmorgon bloggen. Det är första gången på länge som jag verkligen kan säga "godmorgon", annars har det mer varit god förmiddag. Men idag börjar skolan så det blir till att ta sig dit ner i snön. ja det är faktiskt snö ute, inte i min smak då de bara smälter undan och blaskar men det är inte jättemycket. Jag som hade tänkt ta mina nya skor men då blir det dom vanliga stövlarna då. Dessutom måste man ju köpa nytt busskort vilket jag kom på igårkväll så jag får springa vägen om nu på morgonen.

Jag hade jättesvårt att somna igår, det har jag haft i typ två veckor men det kanske beror på att jag lägger mig för tidigt och inte är trött. Får se om det blir bättre nu när skolan börjar och med det regelbundna tider. Hoppas det i alla fall för det är jättejobbigt att inte kunna somna på flera timmar.

Bra shopping och dålig film

Hemma från shoppingturen, ja för ett tag sedan... Det var ganska lyckat idag, jag skulle inte ha någonting egentlgien men därför hittade jag massa små tjecka saker. Ett par kängor, typ Converse i skinn, en silverglittrig eyeliner, ett par söta lila vantar från Indiska och gråa over-knee strumpor från Indiska också. Riktigt bra köp tycker jag. Det blev två stora kassar med mat också som jag släpade med mig in i kylskåpet.

Patrik kom förbi här en stund efter jobbet och så fick han sin julklapp av oss, bättre sent än aldrig finns det ju något som heter. Som tur är.

Nu har vi tittat på Arn och ätit en italiensk pastarätt, tagliatelle eller sådan där bandspagetti ni vet, blandar man med en röra med parmesanost, grädde och margarin och så hackar man färsk basilika på. Mumma! Fast filmen var inte min grej kan jag säga men pastan var god i alla fall och det var mysigt att sitta och bara ta det lugnt tillsammans.




Uppiggande

Efter en dusch och lite lunch känner jag mig superpigg! Jag ska snart till torp med mamma och Xina, se om man hittar något på rean kanske.

Idag har jag på mig skjortklänning från Resteröds och mina gröna ögon. Ja dom brukar jag ju ha på mig men här är dom ju supergröna.


Gårdagen kommer lite sent

Igår blev det inte av att skriva så jag uppdaterar nu istället. Det var trettondagen, dagen när man ska slänga ut granen och julsakerna. Men dom får stå kvar ett tag till hos mig, i alla fall över helgen. De skapar stämning och nu när man väl har tagit fram dom så får man passa på att njuta. Det betydde även att alla var lediga från sina jobb men jag hade inte så mycket nytta av det, jag är ju ändå ledig från skolan men snart börjar det igen tyvärr, på torsdag. Men njut av livet medan det är roligt! ;)

Det var det jag gjorde igår nämligen, tittade på film, pinsamt hur många filmer jag har kollat på detta lovet, ägnade lite tid åt mig själv och la masker och sånt. Dessutom hjälpte Andreas mig med att fixa till våran höga, vita lådhurts och såga av en sockel på den och sätta ihop den lite bättre än innan. Jag hjälpte faktiskt till litegrann också.

På kvällen åt vi gröt med Xina och Johannes, och Johannes fixade våran skrivare (äntligen funkar den!)



Idag har jag hunnit med mycket (redan)

Tillbaka hemma igen med en massa kassar och två stora bandagen på armarna, det funkade inget bra idag på blodcentralen. När det med konstens alla regler och extratrick inte funkade i högerarmen så stack dom i vänster och där rann det lite bättre men det skulle ta massa tid att fylla en påse så det blev bara litegrann, på 5 minuter blev det bara 100 ml så dom avbröt då. Det kanske var tur med tanke på att jag sprang på stan sedan, annars brukar jag nästan svimma när jag kommer upp för våran trappa. Men det gick bra, det hann bli både gardiner, ett par mörkblåa chinos och ny mascara och foundation och sedan hade jag beställt tid hos frisören klockan 12.

När jag kom dit så var det fullt med folk där, tydligen drop in och frisören hade en som skulle börjas klippa på när jag frågade när det var min tur. Tydligen hade dom missat att skriva upp det men jag skulle i alla få tid efter han som satt i stolen. Alla dom andra som var drop-in försvann, dom orkade väl inte vänta när de såg min risbuske. Det tog ganska lång tid också, trekvart och det blev markant kortare för det var så slitet. Senast jag klippte mig var ett halvår sedan (jag skäms för att skriva det) men jag har liksom inte haft tänkt på det och så har jag varit lite snål.

Nu ska jag steka lite nudlar och wokgrönsaker och sedan gå och försöka få iväg ett paket med posten.


Två feta bandagen och kortare hår (gillar inget av det men bandagen ska av snart och håret växer ju ut)

In till lilla stan

Godmorgon!

Idag är det in till Uddevalla som gäller, först är det blodcentralen där dom ska tappa mig på några liter, sedan är det håret som ska utsättas, ska toppa det, är något slitet nämligen. Blir väl även lite koll i lite affärer innan jag åker hem igen. Det är -13 grader ute idag så det blir härligt att skrapa bilen, hehe. Andreas skrapade den innan han gick till jobbet men den har nästan frusit igen nu så det blir till att ta på sig vantarna och mössan och halsduken och allting så man inte fryser ihjäl under tiden. Hej svejs! Vi hörs i eftermiddag när jag kommer hem!

Kort rapport

Jag tänkte ge en kort rapport om vad jag har gjort idag, det är inte så mycket men ialla fall litegrann som ni kan få höra om ni är intresserade. Efter att ah sovit elva timmar inatt gick vi till Andreas farmor och åt middag och et innebar inte bara middag utan efterrätt och kaffe, frukt och kakor. Mitt sötsug fick tyvärr inte nog utan jag var tvungen att bre några skorpor förut när vi kom hem. Det är sorgligt men det är julen och allt godis som har förlett mig. Hursomhelst, när vi sedan kom hem plockade vi lite hemma och satte timrar på fönsterlamporna och sådana där fix-grejer som ska göras någon gång. Nu har vi precis tittat på olika sorters hus, inte för att vi ska bygga hus nu men det är alltid kul att titta i alal fall och jag är ju lite planerande av mig så jag vill vara ute x antal år i förväg :) Nu ska vi sätta oss i soffan och äta kvällsmat och titta på TV.

Team Erik gick vidare...

Efter att vi hade grillat korv hos Johannes så åkte vi hem och duschade, jag var jättesvettig, krävdes väl mycket för mig att ta mig fram på isen :p
På kvällen spelade vi spel och tittade på körslaget med Xina, Johannes, Babisen (Kiciki har gått in i en fas av regression så hon har skaffat sig en mjukisbäver som hon drar med sig överallt) , Markus och Ellen och som tur var så gick Team Erik vidare efter att ha sjungit Apologize väldigt bra förutom ett solo. Deras satsning på kläder, hår och annat som det snackats så mycket om verkade gå hem. Wells var som vanligt bäst men det är väl kanske inte så mycket mer att räkna med...

Nu ska jag ta på mig morgonrocken och lägga mig i soffan och titta på en film men min underbara älskling.


Idag har jag åkt skridskor

Hej igen! Idag har jag åkt skridskor på Skarsjön efter mycket letande efter skridskor. Mina är för stora så jag har inga och det var ingen annan som hade heller men till slut lånade jag ett par för stora och satte på mig många sockor istället. Det funkade bra och jag fick inte ett enda skavsår för första gången någonsin som jag inte får det av skridskor!!! Dom andra åkte runt i varenda liten vik men jag, Kicki och Julia lekte "stjärnor på is" istället. Eller lite. Kicki och Julia gjorde ett nummer som Tony och Malin och jag var Gynning och praotade skaounska. Julia demonstrerade även för oss "isduellen- Gynning vs Berg". Vi var på isen i flera timmar och åkte, härligt med lite fresh air!

Sedan åkte vi till Johannes och grillade korv i öppna spisen och åt julgodis och jag o Kicki spelade något sifferspel som dom hade.










Syster-syster-dag

Idag har Julia varit här sedan imorses, hon kom nio och knackade på och då hade jag precis vaknat så jag hoppade in i duschen medan hon gjorde frukost till oss :) Sedan kröp vi upp i soffan invirad i filtar och satte på en film som var mycket roligare än vad jag trodde...Sedan handlade vi och lagade vi mat vilket tog lite tid men vi fuskade lite för vi var så hungriga så vi orkade inte stå där och känna lukterna medan våra magar kurrade så det gick rätt snabbt ;)

Jag ringde också och bokade tid för blodgivning och dom hade ont om blod i min blodgrupp så jag fick en tid redan på måndag. Bokade en klipptid samtidigt och så har det ordnat såg så bra att Andreas inte ska ha bilen på måndag så då kan jag få låna den! Slipper kollektivtrafiken, det känns som en höjdpunkt i mitt liv, en ovanlig sådan.

tjejkväll

Igår kväll var vi och åt kina.mat som sagt, här är två bilder från det. Låt dom tala!





Vänersborg ikväll

Ikväll ska vi ut och äta med vårat lilla tjejgäng, Anna, Esther, Fredrika, Magdalena och jag. Anna hade bokat bord och fixat det så det blir kina-mat i Vänersborg. Jag ska snart fräscha till mig lite, har gått i mjukiskläder och en blodgivar-tröja hela dagen. Vi tog en promenad "imorses" när vi vaknade vid tolv så det känns skönt att göra något ikväll, vi hörs och ses!

Imorgon ska Julia vara här hela dagen för dom andra jobbar och ska åka slalom så vi ska roa oss på något sätt.


Nyårsfest

Igår var det så sjukt roligt, vi började kvällen med att laga mat tillsammans, ja vi som var litemer vuxna kanske. Dom yngsta var ute och smällde raketer så det såg ut som rena kriget med all röken, lika bra det kanske. Det var tillräckligt fullt i köket ändå men det blev mat till slut och god sådan också. Anna hade gjort jättefina små förrätter och så sockrade vi glasen och piffade till det så gott vi kunde. Det blev riktigt bra och efteråt så hade vi en tävling med  två lag som tävlade mot varandra. Och vi vann (jag måste skriva det för det är viktigt för mig ;)

Sedan åt vi glassbomb med hallparfait och mangosorbet, tyvärr hittade vi inga tomtebloss att sätta i men den men det funkade ju ändå. Som om vi inte skulle ha fått nog av det så skar vi upp massa frukt och då menar jag verkligen massa, det var ett jättestort fat och massa småfat och trots att v frossade i det så läg det massa kvar ute i köket sedan som vi inte åt upp. Det var gött att bara äta så mycket man ville. Vi lyckades även få några killar som inte hade gjort något i köket att diska efterrätten så vi andra satt där och päste i soffan. Plötsligt var det väldigt bråttom ut för klockan var halv tolv redan och det blev till att klä på sig tjocka jackor och leggins och vantar o mössor för det var 6 minus ute. Vi skulle tydligen skjuta raketer nere på viken för det ligger is så vi traskade ända dit, i tänkte gå över motorvägen för det kom inga bilar men sedan var det ett dike i mitten så det gick tyvärr inte. Men det var coolt att skjuta raketerna på isen, några välte så de sköts ut längs isen! Det var inte lite raketer heller, säkert ett par tusen kronor brände vi upp. Men det var kul. Sedan skyndade vi oss in för det var iskallt om tårna så vi fortsatte med att äta frukt och godis och hade det trevligt. Kul nyårsafton med andra ord!



Här görs det sallad


Kicki förevisar


Annas fina förrätter

Vårat fina nyårsbord

Snyggt ;)

Efterrätt

Vi satt i soffan medan några andra fixade köket

Nu är det snart dax!

Gott nytt år!

Lite småtrötta?