Nya för idag

Idag har arbetarna jobbat på bra ute på gatan, så nu kan man börja ana att det kommer bli väldigt fint när det väl är klart till midsommar, här ute. Här är jag i mina nya klackar och ett av träden som kantar gatan - bägge två nya för idag!



En fin kväll med sol, prat och släktingar

Detta var en av de bästa valborgsmässoaftnar jag har haft, massa god mat på altanen i kvällsolen med familjen och farmor, farfar och farbror Jakob ;) Vi grattade farfar som fyllde år förra veckan. Som vanligt satt vi ute, och som vanligt var hela kylskåpet fullt med mat vi förväntades äta.



Skjorta och slips från oss som jag inte tyckte passade ihop då de var randiga på olika håll. Men Xina vidhöll att gamla inte ser de smala ränderna på skjortan så det gjorde inget


Farmor hade inte bunkrat upp dåligt, som vanligt. Först ut var plockmat i olika former


Pappa provsmakar en jordgubbe


Simon


Jag passade på att plugga lite

Det andra skoparet

...som jag trots allt tänker behålla eftersom de passade nu när jag provade, igår var fötterna så uppsvullna och svettiga och jag var till råga på det barfota så de fastnade ju på halva vägen. Dessa är ett par grå-beige pumps som är lite mer diskreta och vardagsaktiga än de andra som var lite mer klatschiga. Tänker kanske inviga dem ikväll när vi ska till farmor och farfar, i sådana fall får ni se lite senare...


Jordgubbspaj med vaniljsås

Idag var jag en sån där perfekt en som hade lagat maten i tid så att den var klar när Andreas kom hem från jobbet, så vi åt och jag hade till och med gjort efterrätt, jordgubbspaj med vaniljsås. Det är ju trots allt valborg tänkte jag, och i och med det långledigt (för de flesta, utom för mig)


Valborgsmässoafton

Det såg inte bara ut att bli en fin valborg utan även en varm, men tji fick jag, nu har jag flyttat in och sitter med det eviga pluggandet. Hade tänkt att vara klar till två när Andreas komemr från jobbet (dan-före-helg ni vet) så att vi kunde äta middag tillsammans och lite mysigt så men det vill väl till att jag hinner. Har suttit lite för mycket vid datorn nu får jag erkänna och hela tiden måste jag avbryta mig för att snyta mig och tappar bort mig i texten. Irriterande.

Ikväll blir det lugna puckar, vi är bjudna till farmor och farfar på valborgsfirande, bara våran familj och en av mina farbröder. Farfar ringde imorses och sa att vi skulle sitta ute så att vi skulle ta med oss kläder för det. Vi sitter alltid ue när vi är hos farmor och farfar förutom mitt i vintern, det är liksom ett internt skämt i våran släkt att vi alltid sitter ute. Alla fryser utom farmor och farfar, haha det är lite komiskt men så är det.


Min fina plan går inte riktigt i lås

Ja då sitter jag i solstolen igen med förhoppningar om att få lite färg, om det hjälper börjar jag tvivla på eftersom solen mest är i moln. Funderar allvarligt på att sätta mig inne, det är lite kallt, och gå ut senare när det blir bättre väder. Fast jag hade ju tagit på mig en bra klänning för att sola och allting men får väl ge efter för vädergudarna då. Men glass kan man äta ändå!



Tjejer älskar skor!

Här är ett av de två par pumpsen som jag beställde, de andra var gråa men passade tyvärr inte. Men dessa är i lila mocka med lackdetaljer. Snygga med en rätt rejäl klack så det blir inga vardagsskor om jag känner mig själv rätt, inga skor att springa till tåget i alltså.




Dagens ros till mig

Japp då har man gjort både pizza och pajer och fryst in som matlådor. Känner mig lite duktig men nu är jag så trött att jag håller på att stupa så det blir sängen nu. Men först ska jag prova lite badkläder som kommit på lådan idag, jag har massa av den varan men kan inte låta bli att köpa. Det ger riktig sommarfeeling med somriga badkläder i fina mönster och färger.


Sol, glass och plugg

Det belv så varmt att jag var tvungen att låna en bikini av Xina för att inte bli överhettad, när solen var som varmast blev det även yoghurtglass och en flaska loka som åkte fram. Nog för att det är svårt nog att plugga, med huvudet helt tungt av snor blir det ännu svårare. Men just det, inget gnäll om det idag sa jag ju så de ska det inte bli.

Nu har solen gått i moln och Andreas har kommit hit en sväng efter jobbet så vi sjöng lite singstar med Julia, en ny disneyskiva provade vi, med allt från Hannah Montana och High school musical till Camp Rock och Jesse McCartney.








Laxbutiken

Visst blev det laxbutiken som fick ett besök, första gången sedan jag slutade jobba där. Väldigt gott, jag tog en dagens med grillad lax, stuvad potatis och honungsmarinerade morötter.




Mamma bjöd, men ville inte vara med på bild. Som ni ser...


In the garden

Nu ska jag och mamma sticka och äta lunch, hoppas vi kan sitta ute och äta. Kolla in körsbärsträdet som blommar som bara den, luktar mumma! Linne, leggings, sandaler och väska från Primark. Jeansshortsen är från Vero Moda.



Fina tånaglar i sommar

Sitter på altanen nu efter lite ärenden hos apoteket och bokhandeln, håller på att måla tånaglarna som bäst med ett rosa från Nivea, Sotbet gloss heter färgen och är jättesomrig och fin. Finns at köpa för ca en hundring på ex. Lindex, Kicks



 

Jag försöker men mitt liv kretsar just nu runt en sak

Idag har jag bestämt mig för att inte klaga i bloggen, över min dåsighet tänkte jag, det är fint väder och solen väntar på mig. Tänkte släpa mig hem till mamma och försöka plugga på altanen, få lite sol samtidigt. Kanske skulle flytta dit innan tentan nu för det ska bli fint väder varje dag men nej, jag tar mig en promenad dit varje dag istället.

Vaknade nu alldeles nyss av alarmet, var vaken så mycket i natt att jag sov länge nu på morgonen. Alarmet påminde mig om att avboka min spruta på vårdcentralen idag, inte så lämpligt att ta den när jag har ett virus i kroppen.

Får därför ännu mer tid att plugga så nu hoppas jag få lite gjort. Vi hörs!



Paj

Hemma för dagen, och veckan, förutom lördag då! Inte så dumt men jag är helt slut efter dagen, lite konstigt med tanke på att jag bara var nere på en lektion men efter att ha varit hemma och bildligt talat bara legat i sängen (jag har suttit uppe men inte gjort något ansträngande) så blev det en prövning att ta sig till skolan bara. Jag vet inte vad det är men jag är helt slut i kroppen, säkert det dumma virusets fel. Just nu sitter jag och dricker världens största mugg med varm blåbärssoppa och tre snytpapper bredvid mig. Kul.

Men låt oss tala om roligare saker please, jag och älsklingen har precis ätit paj och suttit och pratat framtid i soffan, det är roligt men svårt. Nu blir det snart sängenm ska försöka sova mig frisk tänkte ja...


Ansiktet som ett rödljus

Idag ska jag pallra mig till skolan trots att jag knappt kan andas genom nästan eller svälja men vi har redovisning så det är no choice. Skolan is the shit typ. Jag ska försöka att inte pussa och krama dom andra så att halva klassen blir sjuka till tentan...



Undra vad grannarna tycker om sång och glam från oss?

Sitter på golvet och provar vårat nya Playstation. Perfekt när Andreas kan använda det till sina spel och jag kan använda det till singstar, fin kombo! Tyvärr är jag ju som sagt inte särskilt lämplig för att prova min kraxiga stämma just nu men när det har gått över, då! Här är en riktigt snygg bild på mig...



Nu ska jag ut och andas fräsch luft!

Känner mig så sleten idag, men nu ska jag pallra mig bort och städa hade jag tänkt, får en fem-minuters-promenad på samma gång, det blir skönt att andas lite utomhusluft... Idag känns som en riktigt värdelös dag, har inte hunnit med någonting nästan, har inte lagat någon mat utan ätit yoghurt bara och ja..ni förstår.


Ingen bra dag!

Igår vaknade jag med halsont och inatt har det blivit om möjligt ännu värre, näsan rinner, halsen har en stor knöl i sig och det gör ont att svälja. Jag försökte mig på en stor varm choklad och det blev bättre för stunden i alla fall. Det blir säkert mest nyposoppa och glass i dag. Jag har fortfarande inte duschat och klätt på mig, känner inte för någonting idag. Blä!

Jag tänkte börja plugga lite idag och handla lite men vet knappt om jag orkar det, vill bara sätta mig framför en film och göra varm nyponsoppa, halsen gör så ont! Fick ringa och säga att jag var sjuk idag, för jag skulle egentligen jobba



Veckans handlingsplan

Måndag - Börja plugga och ta det lugnt men framför allt hoppas på att förkylningsviruset lägger sig snart!

Tisdag - Skola hela dagen lång, frosta av frysen

Onsdag - Besök på vårdcentralen, bakningsdag

Torsdag - Plugga inför tentan på lördag, kolla upp de olika sommarjobben

Fredag - Behöver jag säga något mer än RÅPLUGG!


Allt från grillkväll till fotbollskamp mellan "byfånarna" och "förortsungarna"

Har inte hunnit att uppdatera något under helgen, det har varit gasen i bott, fullt upp med andra ord. Vi var ett gäng från Ljungskile som åkte till Råslätt och hade kul med ett gäng därifrån så det blev ett stooort gäng till slut. Det var verkligen en helt sjukt rolig helg med grillning, singstar, mörkerfotboll och poängjakt.

På lördagen åt vi thai till lunch, var ett stort gäng, typ 20 pers



Sedan gick vi på stan


Grillning!


hamburgare och spett




Full aktivitet


Xina kom i sitt esse när hon fick låna Linns system


Marsmallowsgrillning över ljus


och singstar




För kung och fosterlaaand, för kung och fosterland...


Lunch skulle lagas på söndagen...


Kall lunch, grammatik, solbrillor och lady Gaga

Så gött i solen! tyvärr var jag ensam, syster hann inte komma förbi så men deto bättre för plugget, så blev det något gjort och inte bara massa tjöt. Jag min vita fisk, fick förhoppningsvis någon färg av den korta stunden i solen?

Nu ska vi åka snart,  hörs i Jönköping nästa gång!


Sommar idag!

Nu börjar det bli sent och jag har hunnit med allt utom att plugga. Dåligt! Men jag får försöka läsa nu en halvtimme och i bilen, om jag orkar, det är sommarvarmt ute så vi blir väl stekta. Tur att det finns AC i alla fall...Nu har jag tänkt att ta på mig ett linne och lägga mig i trädgården på en rödrutog filt och äta potatissallad med rostbiff, plugga och lyssna på lady Gaga. Vad tycks om det? :)


Idag kände jag att det gick bra att inviga en ny vårkjol från Ullared, tillsammans med kortärmad skjorta från Lindex och strumpbyxor, brosch och skor från Primark. Förresten var det dags att ta ut håltagnings-örhängena idag och sätta i några andra(!), klassiska pärlor blev det.





Morgonbestyr

Idag har jag mycket som jag ska hinna med, vet själv inte hur jag ska hinna med allt men jag får väl prioritera som vanligt. har duschat och gjort en uppfräschning av mig själv som jag brukar göra ibland när jag duschar; på med lermask, bodylotion, fram med rakhyveln, pincetten osv.

Då känner man sig fräsch efteråt, egentligen skulle jag vilja gå en promenad men det blir svårt att få till, jag ska gå och städa klockan ett, packa det som jag ska ha med i helgen, göra det klart innan vi åker i em. som att tömma soporna, diskstället och sist men inte minst plugga! Ska ta med böckerna och försöka plugga lite på vägen tom. Börjar bli lite stressad inför tentan som är på lördag nästa vecka...



Såhär gör jag oftast efter att jag har duschat:

1. Packa in håret i en hårinpackning
(Lóreal)
2. Lägg en ansiktsmask som du tvättar bort strax innan steg 7 (Nivea)
3. Rakning, pincett till ögonbrynen
4. Smörj in kroppen i bodylotion (använder inte alltid denna då den är skimrande
(Denna är från H&M)
5. Använd separat kräm till fötterna (Denna är köpt i Israel med döda havsmineraler)
6. Ta bodybutter på armarna (H&M)
7. Dagkräm i ansiktet (Nivea)
8. Avsluta med lite parfym på handleder, dekolletage osv. (Donna Karan)



20:25

En fin dag borde avslutas i trädgården men det är lite kallt nu så det får bli inomhus framför en komedi, en bakad potatis med tonfiskröra och sedan kex och ost!


18:47

Mitt uppe i städet på tandläkarmottagningen, men det går snabbare nu när det inte är lerigt och slaskigt ute.


17:45

En kort promenad var ju obligatoriskt idag när det var så fint väder ute!


16:04

Pumps, ballerina, tygskor, flip-flops och gladiatorsandaler...

jag skrev ju tidigare att veckans projekt skulle bli att få in alla nya skor någonstans. jag har funderat på det ett tag nu men inte kommit på så nu är det hög tid att ta tag i det och stoppa in dem någonstans där det finns liiite plats. Var är en annan femma men jag lyckades till slut. Då är visserligen hela skostället helt fullt men det var enda lösningen om vi inte ville ha det i källaren typ


Före:





Efter:

14:58

Dags för lite lunch, pastaris och korv, korvarna smakade skitäckligt så jag slängde dom allihopa så det blev bara pasta, med glass till efterrätt.


13:40

En paus i plugget för att börja packa lite inför helgen, det är ju Jönköping som gäller och den här gången kan jag packa med vad jag vill. Utan att behöva tänka på att det ska bli för tungt och att det ska bli risk för att betala för övervikt.


12:29

Sitter och försöker få lite pluggat, det är ju inte bara att glida på ett bananskal och strunta i lektionerna. Nej, här ska det tas igen på hemmaplan så nu är det fonetik och modus som ska hamras in i skallen.


11:28

Nu har jag precis kommit hem från ett besök på vårdcentralen, klädd i skjortklänning från MQ, den perfekta jeansjackan och sjal från Primark


07:09

Idag har jag tänkt att blogga på ett annorlunda sätt, ovanligt för mig. Det innebär att jag under dagen ger korta men snabba inblickar i mitt liv, snapshotar även kallat inom bloggvärlden. Så jag kommer blogga ofta med kortare inlägg...

Inatt sov jag med tandkrämsklickar i ansiktet, det ska vara bra mot acne, tyckte inte det hjälpte så mycket men värt att testas i alla fall.



England

Här komemr de utlovade bilderna från England...Se och njut


Utanför Buckingham palace men där blev vi inte kvar länge. Alla blev bortmotade av polisen som hade hittat en kvarlämnad väska som dom trodde var en bomb i.


Trötta på en bänk i Hyde Park


Här träffar vi Anna på stationen!


På kvällen härmade Xina en viss artist från melodifestivalen..Gissa vilken?


Nästa dag blev det utflykt till High Wycombe, gick på marknad och här gick vi förbi en kyrka och jag och Esther tog naturligtvis tillfället i akt


Picknik


Förutom att vi blev sönderspanade av Stig Helmer och hans kompis så var allt gött!


En till vända till Primark, det kan aldrig bli för mycket av det goda


jag agerade hårstylist till de två HEAT-imiterarna


Och resultatet blev ganska bra!




Promenad i solen!










Busstationen


Xina i snygga skor!




Väskorna blev så tunga att vi fick ta på oss massa för att inte behöva betala övervikt

Onsdagens outfit

Idag ger jag en dålig bild i mörkret på väg hem...

T-shirt, sjal, jeansjacka och skor från Primark och chinos från H&M.  Ni märker att jag är en lågpris-kedje-galen brud va?



Idag har jag hoppat studsmatta

Nu sitter jag i soffan hos mamma o pappa, varm efter att ha hoppat studsmatta med Julia en stund. Men det var roligt, förutom att hon är så mesig och inte vågar fortsätta hoppa  när jag landar sekunden före henne, då flyger man nämligen mycket högre än annars ...

Men det började med lite plock hemma och lite sitta -vid-datorn-tid hemma i förmiddags, sedan skrämde Esther livet ur mig nere i tvättstugan när hon kom förbi för att plocka upp mig. Där skrämde jag väl iväg alla källar-råttor i alla fall, om det nu ens finns några sådana. Vi gick och käkade spagetti och köttfärssås med Xina och Karl på altanen, satt och snackade och hade det trevligt. Desto roligare blev det när vi tittade på bilder från England, just det, påminnelse om att jag ska lägga ut bilder från det sedan...

Sedan hade vi sy-fix hemma, jag och Esther hade kläder som inte passade helt, som behövde tas in på ett eller annat ställe osv. Jag fixade till en fin blå klänning och Esther hade en väst och ett linne som behövde fixas, enkelt fixat det.

Nu är det räkor, kex och ost och sedan glass och det vill jag inte missa!




Middag med Karl...

...och Xina

hopp hopp


Försöker plugga lite men blir störd av gitarrspelade lillasyster, telefonen och annat


Vilken sorts veckans handlingsplan gillar ni bäst?

Jag har varit dålig på att uppdatera men jag har haft en massa att göra och gått låånga dagar i skolan men den här veckan har jag bestämt mig för att inte åka ner något mer, har två lektioner till egentligen men känner att det ger mer att vara hemma och läsa mig till kunskaperna. Våran lärare förklarar så virrigt så det är lika bra att göra det på egen hand och slippa sitta 2 timmar på tåget varje dag. Jag vet att jag har missat veckans handlingsplan denna veckan men då låter jag det vara istället, tänker göra en annorlunda istället så får ni säga vilken ni helst vill se.

Skola/jobb-  Som sagt, ingen mer skola denna veckan o Gbg i alla fall, däremot rejält med hemmastudier. Böckerna har inte varit öppnade på flera veckor så det börjar bli dags


Kärlek/relationer-
Efter en tjejhelg i London med spaning på hög nivå (okej, inte jätteseriöst) så kom jag hem till en som hade gjort ett riktigt välkomnande. Denna veckan har vi inga kvällar inplanerade så vi ska gå promenader och ha det mysigt tillsammans. I helgen åker vi bort på kompishelg och hälsar på kusiner och kompisar i Jönköping! Två flugor i en smäll alltså!


Hälsa-
Mår finfint, inga sjukdomar här inte. Har börjat med mina armhävningar varje kväll så jag har lite träningsvärk som märks så fort jag ska göra något tungt för armarna


Övrigt-
Veckans projekt blir definitift att försöka få in alla kläder och saker i garderob och byrå, vilket hitintills visat sig vara omöjligt så det blir en utmaning. Speciellt alla skor!


Hemma igen!

Godmorgon! (Längesen jag skrev så nu)

Vi kom hem igårkväll men då hann jag inte skriva något så jag tänkte att det får komma efter hand nu. När jag kom hem hade Andreas gjort ägg, bacon och sallad till mig och tiggt till sig mitt favorit bröd av hans mamma till och med. Rosor på bordet, gulliga lappar och alla ljus tända-supermysigt! Då känner man sig välkommen!

Jag ska få tag på lite fler blder ikväll och lägger ut ett inlägg om det jag inte har skrivit om senare. Det är skola till klockan 5 idag så jag har fullt upp. På kvällen ka vi gå hem till mamma och pappa tror jag, mamma frågade igårkväll om vi ville komma...


Idag är det bara Primark som gäller!

Äntligen i England!

Nu är jag i England och sitter och trängs med min systr på hennes säng. Min säng är nämligen fullsatt av Esther, Fredrika och Anna som sitte och diskuterar vilka som väntar barn som dom känner. Vi har haft en sjukt jobbig dag i London idag, vi har åkt tunnelbana kors och tvärs över hela staden, shoppat som galningar på Primark och gått flera timmar med tunga kassar för att se berömda byggnader. 

Kvällen har avslutats med provning av kläderna, vi provade ju aldrig dem ordentligt där, och det mesta passade, med undantag för en klänning. Vi har tittat på lite bilder, skvallrat och sett vå imitationer v melodifsivallåtar. Nu har alla somnat och et är hög tid fr mig med...ögonen faller ju nästan ihop av sig själva...


I taxin ...


Macka med bacnost till kvällsmat, men Esther var nog mest lycklig ändå, hon hade sett fram emot maten så länge...


Glada tjejer inne på Primark


Jag tror att jag köpte lika nycket som alla de andra tillsammans...


Buffe på Pizza Hut


Vi såg brömdheter som Big Ben...



...och telefonkiosker


Varm choklad på Starbucks



Jag på Londons gator


Fyra tjejer kan  leda till detta...


På återseende!

Nu åker jag! Åter på måndag kväll, ska försöka att blogga om jag hinner, kanske få låna Annas dator om jag är snäll...

Ha det så bra och fördriv tiden med att vara ute i solen i helgen, det ska bli kanonväder har jag hört!

Puss!


Jag och mina väskor (jaja den stora är tom nu)


Sista rycket

Jättelätt lunch gjorde jag idag, skalade och skar morötter som jag satte på kokning, efter ett tag la jag i ett nudelpaket och två ägg och lät koka någon minut till. Allt-i-ett och lite disk! Nu är det bara en timme kvar och jag har packat klart, diskat. Försöker lämna lägenheten så perfekt som möjligt, A ska grilla med sina kompisar här på lördag, ja i trädgården alltså, så jag försöker ge en hint om att jag förväntar mig städat och fint när jag kommer hem. Undrar om han hajar det?
Sittter här med lite weird feelings, börjar jag få separationsångest? Ja, tydligen, det har aldrig varit något som har legat för mig men nu är det visst dags?! Orsaken till ångesten kommer snart hem, han ska köra oss till flygplatsen i alla fall men om vi ska sluta prata om såndana här saker.

DET KOMMER BLI SÅ SJUKT ROLIGT!!! Om fem timmar är vi i London och om typ 16 timmar är vi som bäst på väg mot Primark och ut på Londons gator!!!

Okej, ursäkta mitt galna utbrott, det påminner lite om när han blir befodrad till agent i Get smart och tror att han står i den isolerade bubblan. men det gör han inte alls, utan alla hör honom. Ungefär ett sånt glädjerus. Haha den är så klockren.




Härlig dag med sol och effektivitet!

Nu har jag varit ute på en powerwalk istället för en joggingrunda, det var varmt och soligt=superskönt och vi gick och snattrade under tiden... Sedan gick vi hem och åt frukt och liiite choklad. Vi kunde inte stå emot fredstelsen tyvärr, men dom hade jag smällt i mig ändå så det är väl bra att jag överhuvudtaget rör på mig. Jag sydde i en knapp på ett par jeans, sydde in en klänning och sydde upp ett par chinos. Lite sånt där, mitt i en odör av hårborttagningskräm som letade sig genom hela källaren från Xinas rum.

Jag hämtade en väska att ha som handbagage också så nu kan jag lägga i allt i en väska också. Praktiskt. Men nu ska jag göra dagens armhävningar innan jag duschar.

Det känns som att klockan är fyra typ, har hunnit med så mycket redan! Bye så länge!




Jag på golvet

Godmorgon!

Idag är dagen då solen skiner in genom fönstret och när jag vaknar känner jag mig pigg. Det är alltså dagen när jag går upp klockan sju. Det är också dagen när jag ska förbereda det sista inför en resa. En flygresa till London. Det är det som gör denna dagen speciell.

Men innan dess ska jag hinna med att gå till biblioteket, hämta en väska att lägga ner alla packning i, sy till lite kläder och förhoppningsvis en joggingrunda med syster. Plus lite andra småsaker som att checka in online osv.

Igår, vill jag bara tala om, att jag provade att göra lite armhävningar typ, med en lite grej man kör fram och tillbaka. Det är min nya träningsform varje kväll har jag bestämt nu, jag väljer ut en låt som jag gillar och sätter på den. Sen kör man så många man hinner på den tiden, lite lagom start för mig i alla fall.



Packtips från coachen

Fyra dagar ska få plats i ett handbagage, hur gör man? Ja, inte tar en extra väska i alla fall, det är dyrt och den enda riktiga resväskan vi ska ha med ska fyllas med shopping från Londons gator så altl ska få plats i handbagaget.

Jag som alltid brukar ha största väskan med mest grejer och komma hem med hälften oanvänt har faktiskt en minimal packning med mig den här gången. Jag vill helst ha med hela garderoben när jag åker bort men nu har jag alltså kört på en annnan linje den här gången. jag har kommit på det optimala, strumpbyxor och kjol, det tar ingen plats alls!


Här kommer tips när man har begränsat packningsutrymme:

Tänk smart, välj plagg som kan matchas med många andra, ex inte en svårmatchad t-shirt som bara passar till en kjol

Tänk ut varje dags outfit innan så har du koll, du vet att det räcker, även om man är som jag och alltid slänger ner en hög med extra kläder för säkerhets skull.

Tänk efter en extra gång innan du slänger ner jackor, jeans och skor och sånt som tar mycket plats

Dela på sådant som fön, plattång,shampoo, laddare till kamera, mobil om ni är flera. Varje liten grej gör skillnad.

Ta med i beräkningen om du kommer att köpa något där, ex så behöver du inte ta med två koftor om du räknar med att köpa det där



Min packning består itne av så mkt kläder med tanke på att jag ska shoppa ganska mycket därborta, däremot så har jag med en present som jag inte komemr ha med på hemvägen


Linda packar

Just nu är jag mitt i packningen, jag har funderat över detta i flera veckor hur jag ska göra för att det ska ta så lite plats som bara går men samtidigt vill jag inte gå i samma kläder. Men nu har jag kommit på det optimala, strumpbyxor! Det och en kjol tar ju ingen plats alls, dessutom tänker jag shoppa som en galning så jag behöver ju itne ha med mig så mycket. Fast ändå inte för lite, tänk om jag inte köper så mycket som jag har tänkt, då blir det att gå med rumpan bar.

Snart kommer lite packningstips för en lite packning så håll utkik






Igår

Igår var det hårband, vit tunika, jeansshorts och tights som gällde. Idag är det grått och regnigt så då blir det något helt annat...




Idag ska jag till Angered för andra gången i mitt liv

Gäsp, då var det morgon igen och idag ska jag vara på en skola i Angered på pratik, anledningen till att jag måste ta mig dit är för att vi ska lära oss om svenska som andraspråk och eftersom det inte finns en enda invandrare på min ordinarie skola så måste jag ta mig dit. Där är det bara invandrare, inga svenskar så det blir en omställning för mig kan man lugnt säga...

Det tar knappt två timmar dit så jag kommer inte hem förrens sent i eftermiddag så vi hörs först då. Ska passa på att läsa lite grammtik på tåget, det bara surrar i skallen av numerus, kasus och modus men jag måste lära mig det innan tentan. På tal om tenta så fick vi tillbaka en igår och jag tillhörde den hälft som hade fått godkänt så jag är fortfarande lättad över det. Skönt att inte komplettera eller göra omtenta säger jag bara.

Planeringen igår gick bra, vi gick igenom det mesta occh såg till att alla hade kolla på grejerna. Ialla fall det mesta...




Blått och gult

Äntligen har jag fått lite mat i magen, och det har ordnat sig väldigt bra så jag behöver bara åka ner på onsdag och inte på torsdag. Det är perfekt för då kan jag packa och fixa inför resan den dagen! jag behövar bland annat sy till ett par plagg som är nyinköpta innan de går att använda och jag vill ta med en ny klänning.

I Götet är det vår, massor av scillor och vårlökar hade tittat upp när jag gick uppför Lundéns trappor, i London har det säkert kommit ännu längre än här!

Nu ska jag rusa vägen om städjobbet och sedan ska jag till Fredrika ikväll, vi ska ha lite Englands-planering. Det krävs med fyra vimsiga tjejer som har bokat varsinbiljett med olika sorters incheckning och bara en väska förutom handbagaget. Attvi dessutom ska ha med presenter, alla tåg, buss och tunnelbanebiljetter som vi bokat i förväg osv. kräver lite planering och organiserat ihopsnack.


Veckans handlingsplan

Måndag: Sista dagen på påskledigheten ska utnyttjas med att åka till Malmön

Tisdag: Skola på em, lite Englands-planering hos Fredrika på kvällen

Onsdag: Praktik på Gårdstensskolan, kommer inte hem förren på kvällen

Torsdag: Stora förberedar-dagen: packa, sy i lite kläder så att de sitter bättre och försöka att inte glömma något för på kvällen åker jag till Englnd för att träffa Anna och se London!

Fredag: Dagen spenderas i London med shopping, fika och nya intryck :)



Våfflorna förde med sig olycka

Nu har jag ätit en frukost som inte skulle godkännas av Du är vad du äter, våfflor med glass pch hallonsylt. Men det var gott! Jag brände handleden på järnet så jag sitter med handen på ett fruset gräddpaket och det svider som bara den...Idag är det skola på eftermiddagen men jag måste åka ner redan nu för att komma i tid, men det är inget emot vad som kolla skall. ONsdag och torsdag ska jag vara på en skola i Angered, det tar knappt två timmar att komma dit så jag behöver åka klockan  5 härifrån. Ni avundas mig inte!

Jag har alldeles glömt bort att skriva en handlingsplan för veckan i och med påsk men det kommer , var inte oroliga.






Påsken snart över för den här gången

Ute på malmön var det jättefint och varmt, dock var det inte så soligt men det var skönt ändå. Vi tog en långpromenad på klipporna och satt och tittade ut över havet en lång stund. Sedan hade vi tänkt att äta på resturangen men den var stängd så vi hade köpt mat på affären och satte oss vid hopptornet och hade picnic, supermysigt!


Jag i sanden





Hit ska vi åka mycket i sommar!


Picknik på berget


Vi delade ett marsipanägg


Fint var det!




Utflykt till Malmön

Godmorgen!

Jag har varit lite dålig på att uppdatera i helgen men snart ska allt gå tillbaka till det normala igen. Idag är sista påskledigheten och jag och A ska ta bilen och åka till Malmön, vi tänkte sitta i solen och njuta, fast det ser lite mulet ut idag men det kanske är bättre väder där, gå lite på ön och äta på resturangen om den är öppen.

Innan dess ska jag väcka en sjusovare som ligger och sover, ta en dusch och göra iordning frukost. Ha en fin dag!



Tävlingar, påskgodis och kuddkrig

Påskdagen innehöll bland annat en påskgudstjänst, luch hos mamma och pappa och på eftermiddagen/kvällen var det sista(?) påskmiddagen för helgen med ett kompisgäng med tävling och filmmys.




Jag fixar med påskriset


Upp till bevis- vem dricker upp påskmusten snabbast?


En deltävling - Kuddkrig


Påskmust kaaaan man tröttna på efter ett tag


Godiset börjar ta slut...

Bildspråk

Igår var en väldigt trevlig påskafton! Vi var hemma hos mamma och pappa och åt påskbord och rullade ägg. Låter bilderna tala den här gången!


On the way


Påskmat (=julmat)


Min nya Brun-utan-sol-kräm funkar ju ganska bra ändå


Gott var det!


Målar ägg...


...som vi rullar i äggrullningstävling


Första pris- som jag vann



Här har dom precis kastat sina ägg över gatan in i trädgården på andra sidan, eller ner i bäcken på andra sidan...


Bildförklaring: Kicki sitter och skäller på Jocke och säger "Men människa" Jocke skrattar åt det och Simon som är i en Fifamatch säger "Oooo" och gör den konstiga minen


Härlig påskafton!



Sol i ögonen är trots allt okej, bara det är varmt

japp, nu har jag skalat 4 kg potatis tills imorgon, då det blir påskträff med ett gäng polare, jag ska göra potatisggratäng så jag skalar, skivar och kokar för fullt. Nu är vi hemma en kort sväng efter att ha varit på Uddevalla torg och tittat på passionsspelet som de olika kyrkorna i Ua traditionsenligt sätter upp varje år. Detta året var det varmt och sologt till skillnad från förra året, då det var snö och kallt. Vi åkte in med Blads och därinne träffade vi även min familj som satt raden framför oss. Men det bästa var att det var så varmt att jag satt i kortärmad klänning och blev lite svettig, då är det varmt.

Snart ska vi åka hem till mamma och pappa för påskmiddag ikväll, det blir en brokig skara människor där ikväll, farmor och farfar, kusiner och kompisar. VI höres. Puss




Kicki och Esther raden framför


Simon och Julia


Andreas <3


Jag och Andreas mamma


Passionsspelet på en solig påskafton

Godmorgon!

Solen skiner, jag är nyduschad och A sitter i soffan och dricker kaffe och läser tidningen, vilken familjeidyll ;) Vi har precis ätit en liten brunch och om några minuter ska vi bli hämtade av As familj, vi ska åka in med dem till Uddevalla coh titta på passionsspelet på torget. Fint väder och säkert jättemycket folk, det ska bli trevligt. ikväll ska vi hem till mamma och pappa och fira påsk på riktigt, så vi hörs någon gång emellan det.

ha en fin påskafton!


Långfredag

Det har känts som om dagen var rätt lång faktiskt, det har hunnits med mycket idag. Jag vaknade tidigt av en smssignal från Xina och sedan orkade jag inte gå och läga mig igen så jag gick ut i köket och åt chips som stod i en skål från igår.

Efter ett tag kom A ut och så gjorde vi lite riktig frukost och sedan tog vi oss ut på en promenad längs strandpromenaden, ovanligt att vara ute så tidigt och gå, det var inte alls många ute. Sedan duschade vi och diskade och hängde lite tvätt innan vi gjorde oss iordning för att gå till As mamma som fyllde år. Det var jättevarmt och jag blev asvarm av att gå upp för alla backarna...Men sedan kunda vi sitta ute på deras framsida hela kvällen så det var värt det!





Det är ju helg imorgon

Skärtorsdagskväll har vi myskväll med syster och Johannes, jag och Andreas gjorde bakade potatisar med en smaskig tonfiskröra, rödlök och gräddfil. Till dessert var det nybakad äpplepaj med vaniljsås och massa påskgodis. Vi såg Djävulen bär Prada (igen för min del) Andreas och Xina var helt inne i filmen medan jag som såg den lite i eftermiddags sprang ut i köket ibland för att kolla pajen och Johannes var inte särskilt intresserad heller. Det var väldigt trevligt hursomhelst. Efteråt gick jag och Andreas ut och gick en promenad och dom andra åkte hem, vi sa just att om vi skule se Johannes komma gåendes i samhället skulle vi bli lätt chockade.

Nu ska vi sätta oss i soffan med en skål chips och se på Desperate housewifes, det är kul att ha en serie att se ett avsnitt på ibland när man sjläv vill. OC är ju slut så då har jag valt DH, inte Andreas men han tycker det är okej, i alla fall ett avsnitt ;)

Glad påsk!









Nya kameran packas upp

Nu sitter jag och läser bruksanvisningen för min nya kamera, hur länge batteriet ska ladda och sådana där saker som kan vara bra att veta för att inte förkorta livet på den. Den kom för ett par dagar sen men jag har inte hunnit att öppna den ordentligt, så jag gör det nu.

Snart kommer Johannes och Kicki hit, vad vi ska göra är dock oklart men nu ska jag ställa mig och göra äpplepaj som vi ska äta  i alla fall. Andreas kom precis från affären med fulla kassar så nu ska jag förbereda den andra maten för ikväll också.



Jordbävning (?) och påskgodis

Eftersom det var så grått och regningt imorses så tittade jag på Djävulen bär Prada som jag köpte igår, jag tycker den är kul, gillar skådisarna också. Men nu har det blivit fint, solen har tittat fram och allt är som det ska igen. Förutom att huset skakar konstant, vägarbetet har blivit ännu värre nu. halva gräsmattan på framsidan är bortriven och det blir bara värre och värre, men snart borde det vända, de har lovat att allting ska vara klart till midsommar.

På tal om att det är skärtorsdag så känns det riktigt påskigt nu, soligt väder, gula dekorationer och så där. Men vi ska inte ha några påskägg, i alla fall inte sådana med godis, det blir nog tillräckligt med godis denna helgen ändå. Men en godisskål med påskgodis har jag i alla fall gjort iordning. Ska försöka att inte äta upp det. I alla fall så att Andreas får när han kommer hem, vilket blir rätt sent för han skulle på after work med jobbet och sedan skulle han köra hem en kollega till Göteborg så det tar nog sin tid



Alla maskiner gör att det känns som jordbävning hela tiden, borde man inte få skadestånd för det? ;)



Ljungskile centrum visar sig inte från sin bästa sida just nu...



Idag börjar påsken!

Efterdyningar från Ullared

Gordmorgon! Idag skulle jag egentligen till skolan men imorses orkade jag verkligen inte, det är ju faktiskt skärtorsdag idag så man borde faktiskt vara ledig idag. Men tyvärr är det inte så och då får man ta saken i egna händer. Jag ska plocka iordning på det sista av sakerna från gårdagens Ullareds-besök och ta och sedan sätta mig och läsa det som jag missar idag, allting står i boken så det går att läsa sig till.

Idag har jag nästan bara använt saker från Ullared.  Svarta jeans (bästa fyndet ever, 30 spänn! slå det den som kan ;), strumpor, halsband, diadem och nästan allt smink; ögonskugga, eyeliner, rouge, rött läppglans (Inspiration från Gossip-girl Blair?) Håret är tom. gjort med nya plattången därifrån. Blusen är däremot från Xina... Annars lyckades jag ganska bra med bara Ullared-outfiten, fniss



Paketinslagnings-tips

Att slå in presenter är roligt tycker jag, om man har fina pyssel tillbehör hemma vill säga. Att slå in ett paket fult eller tråkigt är inte alls kul men när man lägger lite energi på det så blir det fint och då är det roligt. Jag brukar ju ta kort på mina paket ibland och lägga ut här, har gjort det ett par gånger innan, bland annat  här och här. Utsidan på paketet ser man mer på än insidan, eftersom den inte syns, snygga paket ser alltid mer spännande ut än sådana som är slarvigt inslagna i ett enfärgat papper utan snöre eller kort.

Matcha gärna kort med papper och snöre, eller något av de så ser det proffsigare ut. Är man dålig på att slå in paket så lägg det i en kartong innan det är dags att slå in, eller be att få det inslaget i affären. Visserligen brukar det vanligtvis inte läggas så mycket energi på paketinslagningen i affärer, förutom ex. Duka, Cervera och lite mer exklusuva affärer men blir det bättre än om man gör det själv så är det värt en chans.

Idag blev det en present till svärmor som fyller år imorgon. Lite cellofan, snygga snören och ett scrapbooking-kort förgyller de flesta presenterna, även de tråkigaste.



Ullared-moment

Nu har  jag shoppat  hela dagen, och det märks. I fötterna. Pappa lämnade av mig, Xina och Julia på Ge-Kås strax efter tio och vi kom hem alldeles nyss, och minsann har det blivit x antal påsar att kånka uppför trapporna. Jag köpte väl mest som vanligt, och tog längst tid på mig dessutom men som vanligt har jag också blivit nöjd, och har gjort fynd. Visst, kläderna på Ullared kan man ju säga bpde det ena och det andra om, de är dålig kvalité tycker en del, men jag tycker att de håller så länge som man kan tänka sig att ha plagget. Vem vill använda samma t-shirt om två år? Det mesta är skräp men dom har fina saker med, och helt plötsligt kan man få syn på ett guldkorn. Dessutom funkar det alltid att köpa baslinnen, underkläder, strumpor m.m. där.

Det har som sagt blivit ett helt litet berg här hemma med saker som jag sitter och försöker sorterae och placera på rätt ställe. Garderoben börjar bli full nu, jag vågar knappt tänka på hur det kommer att bli efter nästa helg i London. Gaa!

Dags att forsätta så att man kan sätta sig och vila fötterna snart!



Det är roligt på Ullared!


Vi köper korv eftersom vi inte har ätit någon middag. Julia köper glass


Åka bil är också kul!





Lila och svart

Idag blir det Ullared hela dagen så kläder efter väder, eller aktivitet kanske man säger i detta fallet. Så det blev ledigt och skönt idag, leggings, linne och en lila topp. Och armbanden matchar fint!



Betsey Johnson

Satt occh tittade på betsey Johnsons hem, så coolt, det hade jag kunnat tänka mig, förutom de senapsgula stolarna förstås...






Myskväll

Nu har vi tittat på Gone in 60 seconds och ätit goda smörgåsar som jag gjorde med typ allt som vi hade i kylskåpet. Nu är det läggdags, imorgon är det ju Ullared, då gäller det att vara pigg.


Home makeover

Nu har vi börjat städa och tvätta hemma, fönstrena står på vid gavel och det luktar städmedel i hela trappuppgången. Nu ska det bli fräscht och rent!


Dammsugare x2

Egentligen hade jag tänkt att åka samma tåg som Andreas skulle hoppa på i Stenungsund, han åker tåg några dagar denna veckan nämligen. Men som vanligt så gick vi lite innan så vi hann emd tåget en timma innan, jag från Ljungskile och en klasskompis från Varberg, vi anser att vi har så långt hem så vi brukar göra så, hmm. Därför är jag redan hemma och eftermiddagen ska nog gå åt till att städa, hemma och på tandläkaren, och tvätta. Tvättstugan är ledig eftersom nästan alla är bortresta i huset så vi får passa på.

Nu ska jag ta fram lite fika så det är klart när A kommer hem, hemmagjorda dammsugare (på tal om städning) och kaffe. Lite energi innan vi börjar röja här hemma.


Kappa på

Ännu en lång skoldag, men idag kan vi inte glädja oss åt solen vilket gör att man bara vill begrava huvudet i sanden som strutsen. Okej, trams, jag känenr att jag skriver ungefär lika mycket skit här som lillasyster, flummar för tramsets skull typ. Det är mulet ute men jag hoppas att det kommer sol senare idag i alla fall, i sånna fall kan jag kanske gå ut en promenad när jag kommer hem, ungefär klockan 5.

Nu är det väl dags att puffa lite vatten och hälla på flaska så jag har något att dricka, och så ska jag ha med mig massa broschyrer till en klasskompis som jag inte heller får glömma.




Detaljer

Det luktar gamla räkor här, äckligt! Glömde slänga soppåsen efter i fredags när vi fyllde påsen med räkskal så nu stinker det skit fast jag har slängt påsen för längesen. Har öppnat fönstrena och vädrar nu i alla fall, själv sitter jag i soffan och läser en ny bok, ska göra en god smörgås snart och vänta på att A kommer hem.

Idag har jag på mig vita jeans och blårandig kortärmat skjorta, till det kör jag med korallröda naglar och vita ballerina.


Jag har det bra!

Idag satt jag ute och solade på tågstationen innan jag hoppade på tåget som tog mig hem hit, det var härligt, en liten smal solremsa där det inte var något tak som skymde för solen. Nu har jag ätit lite och ska gå och städa, sedan har jag tänkt att gå ner till hamnen, Andreas är där och hjälper sin pappa med båten. Mycket jox innan man väl kan plumsa i den i vattnet.


Dagens vitaminkick

Nu är jag i skolan, vi har en längre lektion som handlar om verb. jag tycker det är så ointressant, man kan ju i princip allt men måste ändå vara där om det kommer något extra som kommer att komma på tentan. Så boring men jag får väl överleva. Imorses smällde jag i mig en blodgrape som var dubbelt så stor som en tennisboll, megastor.


Idag kommer jag sitta i telefon mellan varenda lektion

Godmorgon sunshine!

Idag väntar skola hela dagen och jag ska även få ringt en massa samtal idag om sommarjobb hit och dit, böcker som jag beställt som inte kommit, städjobbet och jag ska äv en försöka att boka en hotellnatt för mig och A lite senare i vår. Ja, hur många av de samtalen som lyckas och vilka jag får bra besked från återstår att se. Hoppas att jag får mycket sommarjobb i alla fall och att det blir de veckorna som jag inte har bokat in något annat på...

Jag sov jättedåligt inatt, låg vaken flera timmar och kunde inte somna, vaknade hela tiden och kunde inte somna om så jag tog mig sovmorgon idag, så nu ska jag försöka ringa det flesta samtalen.


Veckans handlingsplan

Måndag: Skola, ringa massa samtal

Tisdag: Skola hela dagen

Onsdag: Ullared

Torsdag: Skola hela dagen

Fredag: Långfredag, båda jag och A är lediga, eventuellt åker vi till Jönköping och hälsar på kusinerna.







Grillpremiär

Veckan avslutades med grillning på altanen med familjen, premiär för grillen för den här säsongen! Det var visserligen lite kallt sedan när solen gick ner men då satte vi oss i vardagsrummet och drack te (okej,  inte jag) och åt glass och choklad.









Årets första solstund på altanen

Nu sitter jag på altanen hemma hos mamma o pappa med Xina och Johannes och solar. Det blåser lite men hur skönt är det inte när det blir vindstilla för en liten stund. Med en chokladmousse i handen blir det perfekt, mamma har massa i kylskåpet från kalaset igår så vi kan frossa. Får passa på att sola nu när jag är här, hemma finns ju inga solmöjligheter förutom trädgården som är allmänn men där kan man ju inte sitta i badkläder och sola direkt.
 



Vårpromenad

En fin liten vårpromenad i solen coh vinden blev det med Xina...




Nu ska det bli mer och fler bilder

Nu har jag äntligen gjort slag i saken att köpa en ny kamera, jag fick en ny jättebra i studentpresent men den gick sönder i november efter flitigt användande och lite slarvigt användade också. Det blir bara oskarpa bilder nu med den, så jag har sen dess bara använt min gamla digitalkamera som är stor och osmidig att ta med. Därför blir det mest bilder här hemma, tar nästan aldrig med den någonstans. Men nu precis slog jag till på en IXUS 80 på net-on-net så snart kan ni se fram emot fler och mer varierade bilder. Och som den rosa-älskande människa jag är så blev det självklart en i rosa skal.



Påskris utan fjädrar i år

Nu har jag gjort iordning ett påskris med trollhassel och andra kvistar. Jag får inte ha fjädrar i för A, han säger att hemma hos honom har dom aldrig det, det ska vara stilrent så jag får väl ge med mig den här gången. Fast jag är så mycket för traditioner. Men istället har jag, förutom de obligatoriska äggen, satt i rosetter av gröna organsaband och vita vanliga sidenband. Lite piffigare i alla fall.











Det svåra med Alias är att dela in lag

Igår var vi först på kalas, mysigt men trångt som man brukar säga. Det bjöds på kycklingpaj och efterrättsbuffé med princesstårta, chokladtårta, vit chokladmousse, parfait m.m. Blev även förevisade ny cykel och skateboards och andra viktiga saker av kusinerna som var ute och hoppade studsmatta, då känns det vår. Jag köpte en låda kakor för välgörande ändamål, Carro sålde för att de skulle kunna åka på klassresa så det var ett bra tillfälle att passa på.

Sedan åkte vi hem lite tidigare än dom andra för vi hade lite planer för kvällen, det började med diskussion uppe hos familjen Andersson vad vi skulle göra och lite kvällsmat för dom som inte redan var lika mätta som vi. Det slutade i alla fall med att vi åkte hem och spelade Alias, par mot par eftersom alla inte var nöjda med lottningen, och åt påskägg och Dumlekolor.






Lista

KLÄDER
Skor: Vita ballerina
Sneakers: svarta i skinn
Jeans: mina jeansleggings från Gina. Det är enda paret sköna jeans jag har.
T-shirt: Randiga tröjor säger jag bara. Röda eller blårandiga 

ACCESSOARER
Väska: En liten vit axelremsväska i vitt är vårfavoriten. Ibland är den ltie väl liten...
Plånbok: Stor, svart i läder
Solglasögon: Favoriterna är mina stora, svarta som jag köpte på Malta i somras

BADRUM
Tandkräm: Aqua fresh
Tvål: äppletvål!
Parfym: Favoriten är från Donna Karan
Medicin: Tar aldrig medicin nästan
Vitamin: Frukt  försöker jag verkligen få i mig. Grapefrukt äter jag nästan varenda dag
Huvudvärkstablett: Tycker inte om att ta tabletter men är det riktigt illa så tycker jag Ipren eller Ibumetin är bäst

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Loka Citron, hallå!
Bröd: Älskar bröd! Nybakat ska det vara!
Glass: Riktigt krämig vaniljglass!

HEMMA
Säng: Ikea
Lakan: Helst ljusblåa sidenlakanen.
Espressomaskin: Nej, det får definitift inte plats
Kylskåp: Vitt med halva-halva frys-kyl

En magnum idag igen!

Glass på taket i vårsolen! Lite kallt men en tröja på så kan man njuta av solen!



Det är svårt att slå in saker med konstiga former

. Nu är i alla fall paketet inslaget, två skålar i olika storlekar...


Dressed for promenad och kalas

Lite motsägelsefullt kanske...men det är inget kalas att klä upp sig jättemycket för. Jag ska ut på promenad snart med Jennys innan vi åker på kalas, ska bli skönt att komma ut lite.



Walk eller läsa?

Godmorgon bloggen!

Idag är det jättefint väder, fiskar efter någon att gå ut och gå med, annars sätter jag mig ute och läser en bok som jag har beställt på biblioteket. Om jag hinner hämta den alltså, det stänger snart och jag ska duscha innan och klä på mig, det känns inte jättebra att flaxa dit i en vit morgonrock och håret åt tusen väderstreck, haha, det hade varit en syn för Ljungskile-borna. Inte.

Idag ska vi ha släktkalas för pappa, Julia och pappas bror. Lika så bra att fira alla på en gång håller jag med om, det är hos Jakob, pappas bror, som vi ska vara, vi kommer däremot komma lite senare för vi ska vänta in Kicki som jobbar idag.  Sedan åker vi hem lite tidigare för vi ska träffa Jennys och Jakob ikväll.






Nöjd

Vilken skön dag det har varit, såhär skulle man ha det jämt, fixa lite hemma, ta det lugnt, ingen stress, gå hem och vara med syster på eftermiddagen och sen på kvällen göra något kul. 

Ikväll bjöd vi på våfflor här hemma, körde på mammas variant med matigt pålägg också, typ gräddfil, räkor, rödlök osv.









Så som vi alltid håller på

Mat och disk och rix fm. Just nu är det en låt med Sonja Aldén som vi bråkar om, jag gillar men Kicki har sänkt för att hon inte vill höra och som vanligt, ingen idé att bråka med henne. Men eftersom jag är storasyster måste jag retas och sitter och sjunger på den själv, och då vänder hon sig om och ryter och fräser och skakar en stekspade mot mig så nu har jag slutat med det. Lite frid i huset kan vi ju unna dom andra.










Påskbakelser

Nu är kycklingarna klara, påskbakelserna alltså, idag börjar ju påsklovet för många, inklusive mina syskon så det sak firas här hemma. Jag kom lagom i tid tills det tråkiga var klart så jag hjälpte till med att kavla gula rundlar och näbbar och kammar. Nu står dom och kyler sig i matkällaren och vi ska laga mat och ta en bakelse till efterätt.





Deklaration och dagens planer

Hjälp, deklarationen har kommit och ska skrivas under och kontrolleras, eller tvärtom menar jag. Och som vanligt så får jag tillbaka pengar! Det sitter alltid fint med några extra tusen på kontot. Nu har jag ätit lite mellanmål, två ägg med kalles randiga på och ska snart ta på mig för att gå och hälsa på Xina, och kanske få smaka på en påskbakelse som hon håller på att göra.

Ska passa på att göra lite saker som jag måste ha symaskin till och låna med mig ett våffeljärn också, vi ska bjuda på våfflor här ikväll och det räcker inte långt med vårt egna, även om det är dubbelt.


Budget-outfit

Här kommer ett extremt billigt budgettips på sommaroutfit, inte vardags utan mer fest-outfit. Kan behövas i dessa finanskriser...Det mesta är återanvändning av gamla saker, kreativitet kan lösa det mesta som sagt och det bästa är priset. I vanliga fall får man knappt väskan för det ens. 

 Hoppas det syns, fick använda A:s kamera för mina batterier var slut.


Klänning - en kjol som jag köpt av min syster för 20:-
Sjal - Ruth m.fl. finns nu på rea för 29:-

Skor - Ellos 99:- (gamla, på rea)

Clutch - jag fick den gratis från Kicks, annars kostar den ca 100-150:-
Rosa sidenband- 38:- (finns i vilken tygaffär som helst)

Summa: 186:-

Gör ett eget hårband

Nu kommer min pyssliga sida fram här, med ett pysseltips. Jag har länga tänkt att köpa ett hårband i guld, men har inte hittat något som jag gillade förutom ett på Gina tricot, men det var slut så jag bestämde mig för att göra ett eget. så jag var på tygaffären och köpte resår, ett gulfärgat band och guldtråd.

Sydde sedan fast resåren på undersidan av bandet, för att få elasticitet i det. Tänk bara på att resårbiten ska vara kortare än själva guldbandet så bandet ska inte ligga slätt mot resåren utan vara lite "buckligt". Då kan man dra ut det.


Öppna paket

Öppnar paketet som kom på posten, det var från H&M, är rätt nöjd, vita jeansen passade och bikinin är nog den bästa jag har, älskar färgerna, hallon och detaljer i turkos. Dessutom är det hallonfärgade pärlor på snörena som man knyter, jättefint! Chinosen passade inte så dom får jag skicka tillbaka. Ska gå med Xinas saker till henne lite senare, men jag måste äta lite och gå ner med lite saker i källaren först.


Före - Efter

Ja, då ska ni få se hur det blev. Några av sakerna fick följa med på bilderna, allt kan inte komma med...


Toaletten som är ganska basic i blått och vitt har fått lite rosa touchar efter idag, en rosa matta och en matchande skrubbsvamp eller vad det heter




Matchande kruka med kryddväxt i, ljus och ljusstakar. Handfatet fick ett doftljus.




Köket - nya burkar att ha flingor, kaffe, te och andra torrvaror i. På köksbordet en ny duk, matchande ljusstakar och en superpraktisk brödlåda (om man inte får plats med brödet i skafferiet)



Bild 1: Skrivaren har fått en partner, en stor brun lånda som ser lite skinn-aktig ut. Full med bikinisar och träningskläder

Bild 2: Även under soffbordet har tre lådor fått ta plats för att rymma allt som vi har







Storstädning

Puh, har flängt omkrin i ett par timmar nu och plockat upp, satt ihop och ställt på rätt plats allting som jag hade i mina IKEA-papperskassar. Dessutom har jag en last att när jag börjar att göra något så vill jag att allting ska se fint ut så jag städade toaletten, diskade, bytte ut alla handdukar i köket och på toaletten, städade våran byrå där vi har en del kläder och vek om allting och rensade bland udda strumpor och ovikta nattlinnen. Städade även ut vinterkläderna, nu hoppas vi väl att det ska fortsätta vara vår. En vinterjacka fick hänga kvar i alla fall, man kan ju aldrig veta med det svenska vädret...Så nu börjar det se okej ut här i alla fall, får fortsätta med det sista imorgon då jag inte har någon skola.

Har fått en avi om att ett paket har kommit på posten så jag ska gå och hämta ut det och handla lite samtidigt hade jag tänkt. Poss, när jag kommer tillbaka får ni bilderna som jag lovade i föregående inlägg



Allt i perfekt ordning...

Fulla kassar

Nu har jag precis kommit hem, ska packa upp allting som jag köpte idag. Vi har spenderat hela dagen och alla pengarna på IKEA och på blomsterlandet+tygaffären. På IKEA åt vi frukost och kunde verkligen titta och inspireras i lugn och ro, det var nästan helt tomt på folk! Vilket var tur med tanke på att vi hade med oss Xina som är sin egen sort *lööve*. Jag, Esther och mamma kan vara utan att andra behöver skämmas för oss i alla fall, haha.

Det är inte bara på IKEA som jag handlar mer än dubbelt så mycket som jag har tänkt, i matchopen som finns utanför blir det alltid en full korg också. Idag blev det massa chips till imorgon kväll=fest här och påskgodis.

Sedan åkte vi direkt till Uddevalla, mamma skulle köpa massa blommor och jag köpte en orkidé och en ljusrosa duk som kommer bli jättefin på köksbordet. Nu tänkte jag mig att plocka upp allting innan Andreas kommer hem så slipper han vara här när jag strör ut mig och flänger omkring och slipper göra allt det tråkiga som att vika ihop papperskassarna och dra av alla förpackningarna. När jag är klar så får ni se vad det var jag har hittat.


Mot IKEA

Lika fint väder idag och jag är uppe, har klämt i mit en halv grapefrukt, och snart kommer mamma, Xina och Esther och hämtar mig. Det är ju tjejresa till IKEA idag, och som tur är ska vi äta frukost där, för köket är i kaos och youghurten var slut. Andreas hade antagligen kommit på samma sak som jag när han kom ut i köket att det var för jobbigt att skära upp bröd när det inte fanns någon plats att sätta skärbrädan osv.

Jaja, jag klarar mig nog, fast särskilt mätt kn man ju inte anklaga mig för att vara i alla fall. Jag ska försöka hitta lite småförvaring och säkert lite annat blir det som får följa med hem.

Sedan ska jag ut och ta mig en joggingrunda med mina vänner, haha kollektivrunda typ. Ha en härlig vårdag så ses vi!


Glass i solen

Nu har jag varit på bryggan och ätit glass med Andreas och Simon, härligt. Nu ska vi koka pasta och tomatsås till killarna och jag ska göra rostade mackor till mig.





Jag vill inte känna mig blåst

Jag har tänkt att sluta blogga nu, har definitift tappat lusten så jag har tänkt att lägga av. Men tack alla som har läst, det har varit kul men nu känner jag att jag knappt hinner. Fortsätter en vecka till innan jag lägger av helt. Haha, nej april, april, kunde inte låta bli, men det var dagens skämt. jag är inte så jättemycket för aprilskämt och första april. För det första för att det brukar vara så låga skämt och för det andra så hatar jag att känna mig blåst.

Ja, vad tycks om min nya design, satt och fixade lite nu på eftermiddagen, ville ha en ny header framför allt, den andra var så liten. Efter sommaren tänker jag att ändra på den igen, då har man ju massa fina bilder. Nu har jag gjort allt jag hade tänkt att få gjort och snart är det dags att åka in till Ua för mötet. Fram åkte gamla vårjackan, passar bättre till jeans än den nya, och de nya ballerinaskorna! Väskan är en av mammas gamla som jag har valt ut, tycker den funkar väldigt bra och märkte att den var perfekt för mig, fick med allting i den fast den inte är så stor.


Refreshing

Hmm, jag struntade i att ställa klocka idag och vaknade nio, helt för sent för att åka till skolan, där löste sig det problemet precis som jag hoppades. Har tagit en långdusch, lagt ansiktsmask, noppat ögonbrynen och lite sånt där. Passa på när man har tid. Nu ska jag äta lite och sedan försöka få undan lite av mina saker som ligger i högar lite varstans, en hög med väskor, en hög med smycken och en hög med kläder.

Sedan ska jag sätta mig med IKEA-katalogen och inspireras samt mäta ut hur många lådor som får plats under soffbordet, måste veta hur många jag ska köpa imorgon.