Lördagsfrukost

Godmorgon!

Morgonen är väl ändå när man går upp och inte vad klockan är? Hursomhelst, så steker vi våfflor till frukost nu, lite lördagsmys sådär på morgonen är alltid trevligt, problemet är var vi ska sitta någonstans bara. jag föreslog sängen eller soffan, köksbordet och vardagsrumsbordet är helt fulla med grejer redan men Andreas måste ha ett bord när han ska äta. Jag fattar inte det, hur svårt är det att sitta och äta utan ett bord liksom?Men det är nog en killgrej, eller ett personligt problem kanske, fniss. Men idag finns det inget val i alla fall om vi inte lånar bord av någon granne och det vore väl ändå höjden...

Klockan halv tre kommer tjejerna hit och då blir det nog fullt liv här, självklart visar jag bilder på det sen, under kvällens gång om jag hinner med det, annars imorgon eller sent inatt när vi är klara :)

Men nu är det våfflor först!


Här ska vi bli fräscha

Puhu, jag blev helt genomsvettig av att dammsuga, att krypa under skrivbord och lyfta på sladdar är nog inte min grej riktigt, men det blev rent åtmionstone. Solen skiner in genom fönstret så det blir riktigt varmt och härligt, om man inte dammsuger, då blir det snarare varmt och äckligt svettigt. Men vem vill sitta fotbad på ett golv med dammtussar, ja riktigt så illa var det kanske inte men det behöver vara fräscht i alla fall.

Nu har jag ställt upp sakerna inför imorgon, Xina ska ha med sig lite saker också att komplettera med så bordet som alla saker står på är inte klart än. Men ni kan nu ju få tjuvkika på lite annat. I köket är det nagelsalong och sminkning och på massagebänken har jag lagt upp var och ens handdukspaket.


Hur man undviker diskberg steg 1

När man behöver stå och diska i 1 h då gör man det för sällan, troligtvis. Men nu är äntligen det stora berget borta, eller ja, det står inte i diskhon utan i diskstället i alla fall. Ett steg i processen. Förresten, steg två för att undvika det är att skaffa en diskmaskin. Om man hade fått plats med det alltså.

Nu ska jag förbereda för imorgon, ställa fram flaskor och tuber, placera ut ljus och till och med möblera om lite så att vi får plats med allt. Ni får se sedan hur det blev...


Om det hade fått plats så...nummer ett på inköpslistan




Läs inte detta! Kan påverka dig...


..till att skratta åt mig.

Jag tar verkligen priset! Först sitter jag här hemma i godan ro och plötsligt kommer jag på att jag ska göra lunch innan jag åker till skolan, så jag lagar lite och äter lite snabbt. Då komemr jag på att jag har i princip bara på mig kläderna, har inte fixat till mig alls, håret sitter i en äcklig liten boll upp på huvudet och jag ser helt sleten ut. Så då hoppar jag in framför toalettspegeln och fräschar till mig, gör några små flätor i håret och allting. Sedan får jag lite bråttom och provar  tre olika koftor innan jag hittar en som passar till de andra kläderna, glömmer först vattenflaskan och den lilla youghurten i kylen och sedan letar jag 15 sekunder efter busskortet. SEN är jag klar och småspringer till tåget och då står det på perrongen och precis innan jag kommer upp på själva perrongen ÅKER TÅGET UTAN MIG!!!

Om jag inte hade varit så trög så hade jag hunnit med, tar jag nästa kommer jag en timme försent och det är inte bara lite pinsamt eftersom jag har kommit sent en annan gång när tåget var försenat. Dessutom behöver jag gå lite tidigare för att inte komma hem klockan 6 idag och att komma försent och gå förtidigt, det är ingen bra kombination. Blääää, men jag känner mig mycket mindre stressad om jag är hemma idag, hinner diska det ENORMA berget med disk, städa lägenheten, plocka och pyssla för spat imorgon, hjälpa min syster att lägga ut lite saker på annons och kan gå och städa i lugn och ro. Men jag är en sån idiot i alla fall.

Avbockning på vårlistan

Jag skrev ju en lista för ett tag sedan på vad jag ville uppdatera darderben med och nu är det dags att bocka av det som är avklarat.



Vårkappan och stentvättade jeans (eller jeansleggings köpte jag) är klart alltså. Hur är läget annars, jeansjackan väntar jag tills i april då jag ska hälsa på Anna, då passar jag på att försöka hitta en på Primark i London. Kjolen försöker jag också hitta där, så att man inte bara köper sådant där onödigt, impulsgrejer å sånt. Väskorna har jag redan hittat på H&M men jag känner att jag måste spara lite också så jag köper inte dem nu i alal fall, vem vet, man kanske hittar någon finare någon annan stans. Inget förhastat här minsann.

Vårkänslor trots en späckad dag

Ni fattar inte vad jag är irriterad på den stora textstorleken här (för att inte tala om när den blir superliten) Men idag är det vårkänslor, det är ju soligt ute och snön är nästan borta, det gör mig på bra humör. Annat än igår när jag vaknade. Igår kväll var Johannes och Xina här och åt kvällsmat och vi la över ett singstarprogram på Johannes dator.

Idag har jag skola mellan tolv och fyra, jag ska även köpa med mig stora kuvert hem, vilket jag inte ska glömma.  Sedan ska jag hinna iväg och göra mitt städjobb hade jag tänkt mig innan vi till grannarna på fredagsmys. Esther skulle ha med sig ett nytt spel, party-alias som verkar kul, om man gillar alias, och det gör ju jag. Ungefär så ser det ut.

Jag hoppades visserligen att jag skulle hinna med att ställa i ordning lite inför imorgon, jag har bjudit hem mina tjejer så vi ska ha hemma-spa och jag har lånat en massage bänk och gjort massa egna scruber och sådant ur en bok som jag har. Sedan blir det middag och singstar innan vi avslutar med lite melodifestival så det blir nog en toppen-kväll, nej, det blir en toppen-kväll!


Mina egna hopkok

Uppdate: Jippi! Nu har jag fixat storleken och kommit på vad som var felet.


 


Förberedelser

Nu har jag precis ätit lite mat, hade med mig en liten yoghurt som jag åt på tåget men den var inte jättemättande, fast dom hade lagt ner lite olika sorters frön faktiskt så den var god. Efter skolan sprang jag lite på stan, en vända på apoteket och en titt på Lagerhouse, utan framgång tyvärr, och sedan kikade jag in på Beyond retro som öppnade idag. Det är en second handbutik som har öppnat i samma lokal som Topshop och som tydligen är väldigt poppis i bloggvärlden, själv köpte jag inget, var lite stressad så jag orkade inte prova. Men får ta en sväng där när jag har lite mer tid kanske, det var riktigt fina saker en del faktiskt.

Nu har jag mycket att göra, ska lägga in en stor hög med tvätt och hänga upp duschdraperiet som jag har tvättat och strukit nu, men det brukar alltid bli fel för mig med öglorna så att jag måste göra om det flera gånger. Sedan är det lite hushållsjobb, finns det något tråkigare och mer nödvändigt? Dessutom har jag tänkt förbereda lite för våran tjejdag på lördag innan vi ska bort i em/kväll på semmelfika.


Är det rätt att man tvingas ut?


Brrr, idag känner jag mest för att dricka varm choklad med vispgrädde i, sitta och kura i täcket framför en film, det är regnigt och superhalt ute. Men jag måste till skolan och lära mig skillnaden mellan pojk- och flickböcker och alltså klä på mig ordentligt och sakna mina gummistövlar eftersom jag inte har några... Efteråt ska jag gå och köpa några saker, typ nagelfil och ipreen så det blir storhandling på apoteket.

Sedan ska vi till Andreas mamma och pappa och äta semla i eftermiddag och jag ska även hämta en massagebänk som jag ska låna. Lyxigt!

Kamerabatterierna har buggat ur så jag måste ladda dom idag, så ingen bild här idag tyvärr.


Besök i Stenungsund

Det blev middag med mamma och Julia idag, och sedan har jag suttit hemma hos mamma och pappa. Har försökt luska lite på alla utgifter och inkomster på mitt konto, vet inte vad allt är för något...det bara kommer in och försvinner utan att jag har någon aning om det, hmmm...

Nu ikväll var vi i Stenungsund och hälsade på farmor och farfar som just kom från Israel, i natt. Det blev reseberättelser för hela slanten, vi berättade från Egypten, dom från Israel och mamma och  pappa berättade från fjällen. Har man, som dom varit borta i tre veckor så har man missat en del, tur att det bara var vi och inte hela tjocka släkten i alla fall. Lite mycket surr hade det nog blivit då.

Nu sitter jag och förbereder mig lite för skolan imorgon, en lång förmiddagslektion har vi då...


Massageproffset Linda

Straffet av att skjuta upp saker kommer alltid efteråt, igår struntade jag i att plocka ner tvätten eftersom det var så sent. Idag var det första jag fick göra, och axeln har en skåra där tvättkassens band skar in, ajaj. Annars har jag haft fullt upp på förmiddagen med att kopiera massageinstruktioner.

Andreas har alltid ont i nacken när han komemr hem från jobbet och nu är det värre än vanligt så igår när vi var på kalas hos Ludvig så fick han massage av Emma, Ludvigs mamma, som är utbildad på det. Hon hade en mapp med instruktioner och bilder hur man kunde göra så nu ska jag lära mig så att jag kan göra det. Jag gick en kurs i skolan där det ingick massage men jag minns inte alls mycket av det, men nu ska jag bli proffs. Vänta så får ni se...hur det går.

Mycket mandelmassa ska det vara på dom

Nu är jag hemma igen, med magen full med semlor, efter att vi kom från torp åkte vi hem till Johanens och åt semlor och hade det trevligt, han visade bilderna från när dom var i fjällen och sedan gick vi på kalas till Ludvig som fyllde ett år, semla där med. Så nu har vi fått årets dos efter att vi har ätit upp semlorna i kylskåpet som jag köpte med mig hem idag och varit hos Andreas mamma och pappa och ätit en semla. Sedan är det definitift slut på detta frossandet! Då är det dags att börja träna kanske? Jag ska faktiskt göra det har jag tänkt, får gå och köpa ett kort någon dag nästa vecka har jag tänkt. Men semlor är alldeles för gott för att inte äta, mycket mandelmassa och lagom med grädde- yummie!

Roliga saker i brevlådan

Tjoho hemkommen från skolan nu och sitter och slänger i mig lite mat innan jag ska in till Uddevalla för att hämta upp Xina innan vi ska till torp, samtidigt som jag tittar igenom dagens post. Idag är det faktiskt en liten hög med post, ananrs brukar det vara ett kuvert med en räkning eller inget alls eftersom vi har en sån fin skylt på dörren där det står "ej reklam tack!". Men idag var det roliga saker som kom, H&ms katalog med deras nya heminredningskollektion som jag måste titta igenom noggrannare sen när jag kommer hem! Ett tjockt vadderad kuvert innehöll två nya vårlack och en liten body lotion som jag beställde för ett tag sedan.


Nu är det dags att sätta sig i bilen och köra in och hämta syrran.


Kunglig förlovning!

Idag har alltså våran kronprinsessa förlovat sig med Daniel Westling, äntligen, säger jag! På fettisdagen och allting ;) Varenda löpsedel i Göteborg talade om nyheten med stora bokstäver och för att bekräfta det så stod det på varenda skvallersida och nyhetssida om det på nätet med...Nu ser jag fram emot välrdens finaste bröllop, försommaren 2010 blir det tydlingen, och enligt experter så kommer Daniel att tituleras prins efter bröllopet. Mmm, det är något att se fram emot verkligen!


Min dag

Solen skiner, jag har ätit kaviarsmörgås med ägg och är på bra humör, idag ska jag till skolan och gå på en föreläsning. Ska bli kul! Sedan, när jag kommer hem ska jag åka och hämta Xina i skolan för att åka till torp sedan, hon frågade igår om jag inte ville köra henne dit, höhö. Jag var ju där nyss men det är alltid roligt att åka dit tillsammans.
Ikväll är det kalas för ettåringen Ludvig, semla blir det tom. Kanske blir en fika på torp med semla också, det är ju faktiskt fettisdagen...

Idag är jag lite ledigt klädd, svart farfarstopp med den stickade västen över och svarta jeans. Skönt men ändå casual!

Hej hopp på er, nu ska jag hänga en tvätt innan jag går till tåget, see you!


Eftermiddag med lillebror!

Nu har jag kommit hem från en låång promenad med Esther och Xina, härligt! Sitter här med vaniljglass och pratar med Andreas som går igenom en hög med tidningar som jag har plockat ihop, slänga eller spara?

Nu är hela lägenheten igenomrensad, hjälpligt i alla fall, det finns visserligen alltid mer man kan rensa undan, börja dyka in i småskrubbar och källarförråd så hittar man alltid något att slänga i soptunnan. Just som jag stod på huvudet i tvättkorgen kom Simon in genom dörren med träningsbagen i högsta hugg och håret helt vått, tydligen idrott som var sist på schemat för honom, han ville hälsa på och var ju vrålhungrig efter idrotten så vi lagade pasta med parmesansås och bacon. Både han och Andreas är upp i en Beck-period nu och betar av den ena filmen efter den andra, så de visade roliga scener på den alltid lika roliga Persbrandt. Jag har inte sett en enda, kanske dags att ta efter killarna i familjen och låta sig fångas av Beck?

Nej, nu ska jag sätta mig i sängen och läsa lite tror jag, det är det bästa jag vet typ, sitta och läsa i sängen!


Jag i röjare-tagen

Förutom att jag var hemma och lånade datorn hos mamma och pappa förut i förmiddags så har jag fått ett röj-ryck idag så jag håller på för fullt här hemma. Jag har dammat, torkat ur alla skåp, rensat i en överfull tidningskorg samt bland räkningarna som ligger och skräpar i en annan korg. Det dammade rejält i den när jag vände den upp-och-ner, atchoo! Men det blev en hel del tidningar som hamnade i återvinningen efter att jag slängt massa ICA-tidningar och klippt ut recepten jag ville ha kvar.

Nu ska jag ge mig på tvätthögen och sist men inte minst- garderoben, den är överfull och det går absolut inte in något mer över huvud taget. Tänkte packa en låda med kläder som man inte använder på sommaren, typ vinterkjolar och några toppar som är typiskt vintriga. Dom får åka ner i källaren så det blir lite mer plats i alla fall.


Helgen

Jag får väl ge er en kort summering av helgen sedan jag bloggade sist, fortfarande går det inte att komma in på Internet hemma men jag var tvungen att betala lite räkningar så jag har traskat hem till mamma och pappa nu igen, fast det är tyvärr ingen hemma så jag sitter i vardagsrummet med mammas laptop och lyssnar på Velvets "the queen" som inte gick vidare i lördagens tävling faktiskt.

Jag tycker den var ganska bra så den borde ha gått vidare till andra chansen, mycket hellre än Rigo, eller vad dom hette som var så retro. Under tiden proppade vi i oss så mycket chips vi bara orkade och gäspade lite till Molly Sandén som brukar vara bra, men hennes låt var lite för tråkig tycker jag, lite händelselös och mesig. Några som annars var grymma var BWO, deras låt var superbra, men dom såg ju inte kloka ut, Bard liksom- får man ens se ut så? Och till sist, EMD, dom var ju bäst i alla fall, suercool koreografi och frackarna, hattarna och käpparna var ju grymma.

Men nog om detta, på söndagen blev det en tur till Uddevalla, jag köpte på mig nya mjukisbyxor från Team Sportia, de som jag har nu är helt uttänjda och de andra paret noppriga, föör mycket använda. Sedan lagade vi en good middag när vi kom ehm coh sen var jag supertrött, jag sov nog lite lite på natten tror jag så jag satte mig att läsa "Tyskungen" av Läckberg, den är typ dubbelt så tjock som dom andra böckerna och skitbra! Sedan var den så spännaden på slutet i upplösningen så jag slutade inte förrän jag hade läst klart den...Var bara tvungen att läsa klart som vanligt.


Har ju inga bilder här så jag tog en som låg på datorn, från fjälllen förra året. På tal om snön som rasar från taket och det låter som jordskred minst, varenda gång


 


Musli, Australia och melodifestivalen-tipp

Äntligen en uppdatering! Internet fungerar inte hemma,  igen(!) men nu är jag hemma hos mamma och pappa och skulle ändå låna symaskinen lite så då blir det mejl-koll, bloggande och allt på samma gång.

Lördagen har innehållit en skön sovmorgon med mysfrukost, sedan tog vi bilen till torp för att Andreas skulle ha lite delar till bilen som ska besiktigas på måndag och då är det "ingen-om-besiktnings-attityd" som gäller! Jag köpte bokplast som jag palstade in en bok med sedan när jag kom hem och två jättetunga kassar med mat fick också följa med hem. Sedan gjorde jag hemmagjord musli, det är gott och nu har jag längtat efter det ett tag så det var dags att slå till. Vi lagade mat, bäddade om sängen och sen var den stora frågan - film eller promenad?

Det blev en film, det snöade och blåste ute så det var inte så trevligt att vara ute direkt, "Australia" och den var ganska bra, inte så att jag skulle se den igen. Och, ja, jag lipade.

Nu är det snart melodifestivalen, jag tror att E.M.D och BWO går vidare, Molly Sandén och Velvet går till andra chansen, vi får väl seeee...som man säger.



Min dag

Först ut idag är skola och i eftermiddag blir det till att plocka lite härhemma innan helgen, städa lite, byta lakan och kanske ordna iordning alla mina böcker som ligger i två enorma högar på skrivbordet. Idag är en viktig dag, vi ska få lära oss en modell av boksamtal så nu gäller det att ha öronen på skaft och vara pigg. Jag känner mig riktigt taggad idag och det ska bli kul att åka till skolan!

Just, det ja, jag ska ringa Esther nu också, men vi hörs, så sa jag igår med men sedan hann jag inte skriva något. Vi tittade nämligen på en film som heter "Shooter", den liknar lite Bourne-filmerna fast ändå inte, den var hursomhelst jättebra tycker jag, och så åt vi scones till, mmm!

Här ser ni mina fina blommor som jag fick på alla hjärtans dag




Det belv en riktigt rolig dag!

Idag har varit en rolig dag! Jag jobbade hela dagen och jag sitter ju i bilen och kör en del och då hann jag fundera lite och kom fram till att jag skulle boka en resa till Anna, så jag kollade med Esther och beställde biljett samtidigt som hon och Fredrika ska dit, så nu blir det en liten trio som ska dit för att träffa Anna och ha roligt! hela 4 dagar är det så nog ska vi hinna med att träffa henne i alla fall! Jag lyckades få en biljett tur och retur för 190 kronor så flyget är i särklass det billigaste på den här resan!

Jag har precis varit och hämtat ut ett paket från Ellos, jag gjorde en beställning därifrån för ett par dagar sedan och det kom visst fram snabbare än jag trott och jag behövde inte skicka tillbaka någonting! En vinterjacka, en vårkappa, en randig topp, lagom till våren då man kan gå runt och se lite sailor-inspirerad ut, två farfarstoppar och dessutom jättefina sängkläder i gråa och vita toner!

Nu ska jag gå till mitt andra jobb, tandläkarstädet och sedan baka lite scones (på tal om Anna höhö) Vi ses senare ikväll!




Godmorgon

Jag har tackat ja till jobb idag igen, jag jobbade ju torsdagen förra veckan med som ni vet, och idag är det dags igen. Vi får se  vad det är som händer idag, många korta besök eller några få långa, själv hoppas jag att jag får samma rutt som förra veckan, vi får se...

Igårkväll när vi hade lagt oss trillade det först in sms och mobilerna pep på maxvolym ungefär, det känns så när man ligger i sängen och är lite lagom sömnig i alla fall, sedan ringer det och Andreas kliver upp ur sängen och börjar klä på sig. Det är tydligen hans bror som har kört i diket och behöver lite hjälp uppe på fjället, (nu lät jag som nån ingrodd ljungskile-bo). Själv orkar jag inte göra något annat än dra täcket över huvudet och hoppas att dom klarar det (vad nu jag skulle kunna göra i en sån situation=noll) , att ge sig ut i kylan kändes inte så lockande.

Men efter ett långt tag kommer Andreas in genom dörren, och så kan vi somna.

Nu måste jag gå, hejdå!


Är jag världens mest okreativa människa?

Just nu sitter jag och försöker att koncetrera mig, läser en jättetjock bok om hur man ska välja ut rätt böcker till barn och ungdomar. Jag har precis ätit middag med Andreas, vi var i affären förut och skulle handla något gott til ikväll och lite andra saker, det blev till slut en överfull korg med allt möjligt gott, glass, choklad, frukt och lite mat.

Jag tycker det är supersvårt att hitta på vad man ska köpa när man väl står där med nästan i frysdisken, man tycker att man borde kunna lite olika maträtter men det står alltid helt still hos mig när jag irrar omkring i affären med blicken och försöker hitta...Jag och mat är ingen jättebra kombo som ni märker, jag skrev ju igår om hur svårt det är att hitta på recept också.


jag vill bara säga att det är något konstigt med textstorleken här på bloggen så det blir olika, ibland jättesmå och ibland jättestora bokstäver. Har försökt fixa det men det har inte velat lyda mig så ni får stå ut lite till men det är svårt att läsa när det är så litet.

Jag är hungrig!

Jag har visst blivit ännu snällare idag, en till outfit. Ja, rubriken stämmer kanske inte med innehållet.

Jag ville bara tala om det.


Vinst

När jag kom hem från skolan så hade det trillat ner tre kuvert på dörrmattan, två var från pensionssparandet, det känns väldigt aktuellt !?!? Jag har tydligen sparat ihop lite pengar där ändå verkade det som, eller jag fattade inte riktigt, bästa att fråga någon som vet mer än mig själv kanske...


Från västtrafik fick jag en trisslott för att jag hade svarat på en enkät som jag vann 25 spänn på, hehe, värt! Nu känner jag mig rik, får väl gå iväg och läsa ut den senare. Jag tappade tron på sånt där när jag och Xina fick varsin femkrona av farmor på Danmarksfärjan när jag var nio år eller nåt, vi stoppade dom i spelautomaterna men vann ingenting. Sen dess är det finito! Men det är inte slut för det, Simon köper trisslotter och spelar på bingolotto och allt möjligt och Andreas hade för vana att en gång i veckan köpa en trisslott under gymnasiet, dom var några som gick och köpte tillsammans, och om någon vann över 10 000 kronor så skulle man köpa studentkostymer till dom andra.

Men nu när jag ändå fick en så skrapade jag den, vem vet, man kanske vinner något ändå, och då tänkte jag på mer än 25 kronor så man hade kunnat öka på bankkontot lite och göra något roligt också.


Vänner får ut en på lite resor i vårt avlånga land

A, inte bara i Sverige, Anna har ju försvunnit så långt bort som till England så nu får man ta sig ända dit...Det krävs lite planering och strukturering i livet om man har vänner som inte bor just här. Högst upp på listan står Anna, Mariam och Jennie, ingen är ännu spikad när men att klämma in det i ett annars ganska späckat helgschema känns rätt svårt i början men det brukar fungera på något sätt i alla fall. Man vill ju träffa dom så man får het enkelt ordna det, men Jennie och Jakob kommer troligen hit om två helger så då får man träffa dom snart i alla fall!





Jag idag

En dagens kan jag ju ge er, det var rätt längesen jag var så generös ;) Här är jag, sådär lagom hemmaklädd


Morgonstund har guld i mund (eller hur är det man säger)

Jag känner mig alltid så lyckad när jag går upp och hinner med en massa saker på morgonen, då brukar jag efter ett tag tänka att "nu skulle jag gått upp egentligen men nu har jag hunnit med massa saker som jag inte skulle ha gjort annars". Då känns det bra, man behöver belöning när man gör saker för att vilja fortsätta. Imorse diskade jag vårat berg av disk, det tog ett tag och tvättade alla mina sminkborstar, det var ett tag sen senast så det behövdes!

Nu ska jag dyka in i några tidningar, bland annat ICAs buffé tidning där jag brukar sniffa efter lite nya recept, det är så svårt att komma på vad man ska köpa i affären till middag annars, det blir bara korv och pasta eller kyckling och ris med sås. Ungefär så tråkigt, så det behövs nya idéer så att man inte tröttnar.


Ny vårgarderob på ingång

Visst blir man sugen när man sitter och tittar i nya vårkatalogerna som dimper ner i brevinkastet, det är ljusa kläder i vårfärger, till skillnad från de mörka jeansen, svarta linnet och gråa koftan som man har på sig. Jag vill köpa allting i katalogerna men det får tyvärr inte plats i min garderob. Nu är det absolut så full som den kan bli och så fort jag köper något nytt måste jag slänga ut något annat, det är lite synd för det är tråkigt att slänga kläder när dom inte är utslitna. Men det kanske får mig att inte köpa mer? Jag har en vill-ha-lista med några saker som jag vill ha i alla fall

Vill-ha-lista:


•·         Blommig sommarkjol

•·         Ljus jeansjacka

•·         Vårkappa

•·         Nya  väskor, en tanfärgad axelremsväska och en med färg, kanske en klatchig rosa?

•·         Ljusa jeans/Stentvättade jeans


 


Sköna söndag

Den här dagen har känts som en riktigt bra dag, jag har nämligen fått gjort mycket, satt i några timmar och pluggade i soffan, plöjde igenom tre böcker faktiskt, proud! Under tiden, bekvämt för mig, städade Andreas ur en garderob där han hitintills har slängt in sina arbetskläder och det är inte bara en omgång. Nej, det är 4 arbetsbyxor, minst lika många tröjor och upp emot tjugo t-shirtar, ni kan ju förstå att det är fullt därinne. Det är en stor garderob så vi har lite andra saker därinne också men dom har man inte kunnat komma åt för klädernas skull. Men nu blev det en utrensning och en full kasse med kläder som vi lämnade i hjälpsändningens container. Och så fick jag ett löfte om att inte behöva se att han tar med sig nya tröjor och t-shirtar hem varenda månad i fortsättningen, bara när det behövs.

Garderoben okej igen alltså, dessutom ordnade han lite i köket med sladdar och uttag och sånt så att man inte behöver ha förlängningssladdar som hänger i luften och ser fula ut. Några bra grejer ordnade som jag har tänkt på länge men inte gjort på grund av glömska eller att jag inte hunnit, dessutom fick jag middag när jag inte orkade plugga mer, klyftpotatis, korv och ruccola och fetaost-sallad.

Efter middagen började jag läsa lite i en bok om Mumindalen (för skolan alltså) men den var så tråkig så jag satte på ett Gossip-Girl-avsnitt istället och ni vet, sätter man sig framför något sådant så fastnar man helt enkelt. Det blev både glass och kvällsmat i soffan innan jag tröttnade. Och en kort promenad några kvarter bort, det gjorde susen på inomhuskänslan lite, vilket jag behövde.



Middag och melodifestival

Kvällen blev framför melodifestivalen, avnjutandes våran middag och senare en jordgubbssmoothie, gottgott! Måns Hope & Glory var "simply the best", det var inte direkt så att man satt och undrade om han skulle gå vidare eller inte, snarare om han skulle vinna hela sörjan.

Men den värsta var ju ändå han som skulle slåss på din gata, det var ingen hit direkt, man började undra om inte han hade kommit lite fel ändå. Och Petra Mede var faktiskt mycket bättre än ryktet säger, hon var ju rolig även om hennes tunga rullade på lite väl ibland.

Ja, du kommer ju få en staty i Norrköping (till Amy Diamond) Ja, om många, många år, det är skillnad från mig det. Jag kommer bara få en liten, ja, en liten avskrädeshög...


Man har ju sina stunder

Efter våran solskenspromenad, vi satt och solade lite på en bänk som kom lägligt längs vägen, gick vi och handlade massa saker på ICA. Varför det kan undra, vi handlade ju massa mat häromdagen, jo det var för att jag hade kommit på en idé vad vi skulle göra resten av dagen. Den idén gick ut på att vi kunde låna mamma och pappas kök när dom var borta (i fjällen) och baka lite tillsammans, det är roligt att göra det, men det är inte roligt i ett litet kök med en liten bänk.

Så det blev till att kånka hem alla saker dit och sedan gjorde jag matmuffins, perfekt till mellanmål, och en räkpaj till middag. Andreas koncentrerade sig mer på sina chokladcigarrer som blev riktigt snygga, och så gjorde vi iordning våran trerätters för kvällen.




Mina muffins med tomat, broccoli och skinka i

Alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag idag, jag bjöd på frukost på sängen, pannkakor med grädde och sylt och så gav vi alla hjärtans dag-presenter. Jag hade köpt en parfym från Jaques Rotschild som luktade faktiskt väldigt gott, för att vara parfym till en kille vill säga. Själv fick jag en stor bukett med mörkröda rosor och en hjärtask med min favoritchoklad i!!! En perfekt start på dagen är det, och vi ska fortsätta med en promenad i snön och solen. Ikväll ska vi laga en trerätters middag tillsammans så det här blir en jättebra dag!

Glad alla hjärtans dag på er!







Nu är det helg igen

Tenta idag! Textanalyser och funderingar kring skola och lärande i 3 h sen blev det tåget hem och så var det helg ja! Denna helgen blir det inget speciellt, idag blir det hemmakväll, imorgon är det alla hjärtans dag och kanske melodifestivalen, om vi orkar det vill säga. Där hade ni en snabbplanering av helgen.

Nu ska jag föreberada frukosten för imorgon (det blir något gott!) och digga till Kelly Clarksons nya singel "My life would suck wihout you". See you!


Tenta :-/

Tenta idag! Första salstentan ever, wish me luck. Jag ska åka ner nu, har laddat upp med vatten, frukt och en smörgås så att jag ska klara mig och inte behöva gå tidigare för att jag är hungrig.

Men det ska nog gå bra tror jag, vi hörs i kväll när jag kommer hem.



Pakethysteri

Det är rena pakethysterin denna veckan, nu har jag slagit in Andreas paket tills alla hjärtans dag och igårkväll var vi och gav Julia hennes paket och hon öppnade dom direkt så nu kan jag avslöja vad som gömde sig inuti dom. I de runda paketen var det planscher med High School Musical 3 på och i det tredje paketet var det ett ljusrosa kit med handcreme, bodylotion, bodybutter och duschkräm.

Nu står jag som bäst i köket och bakar bröd, tänkte mig att göra en lasagne till middag också och stoppa resten i matlådor. Jag känner mig som värsta hemmafru typ... men annars blir det ju ingen mat.




En torsdag i mitt liv

Idag har jag jobbat i hemtjänsten så jag kom hem för fem minuter sen, riktigt mätt faktiskt. Jag har suttit som närstående stöd idag, alltså att man är hos någon för att dennes anhörig eller dyl. är borta, socialt sällskap kan man säga fast man hjälper till under tiden. Så jag har både fått frukost och fika idag, så jag känner mig väldigt bortskämd, dessutom blev det två kortkorta promenader i det fina vädret!

Nu ska jag baka bröd faktiskt, filmjölkslimpa ska det bli, så kan den jäsa under tiden som jag duschar har jag tänkt ut.


8.14 Det börjar ljusna och snön ligger på marken


14.24 Moi körde på softstilen som vanligt, mjukisbyxor från InterSport, vit t-shirt från Gina och grå sweatshirt från ONLY

Alla hjärtans dag!

På lördag är det ju alla hjärtans dag(!) som jag nämnde innan, vilket man kan fira på olika sätt, med vänner, familj eller flick/pojkvän osv. Jag och Andreas har planerat in en dag utan något speciellt, än i alla fall, det ska bara vara en mysig dag tillsammans utan att göra sådana tråkiga saker som att tvätta eller plugga och kalendern full. Mer exakt vad vi ska göra tänker jag inte säga, det får ni se på lördag.

Just det, jag kom på nu att jag har glömt slå in hans present, det hinner jag nog göra nu innan han kommer hem :)
Sedan ska vi gå ut en liten runda för att få lite luft, det är ju snö och kallt ute så då känner man sig "frisk i själen" :p


Paket till födelsedagsbarn

Är inte glass sjukt gott ändå? Jag åt igår och jag äter idag, gräddglass med krokant är det, svårt att inte äta...Jag har suttit med plugg ett tag nu som sig bör men nu behövde jag en paus, såg förresten att mitt inlägg från igårnatt visade sig först nu, lustigt, jaja. Hur som helst så har jag tagit fram papper, snöre och scrapbooking och det resulterade i inslagna paket med tillhörande kort.

Jag gillar det ljusrosa pappret, visst är det en cool rosa färg på det? Tyvärr kan jag inte skriva vad som är i eftersom några av paketen är till lillasyster och hon brukar läsa här så det får ni reda på när hon har öppnat dem. Det mörkblåa är till Ludvig som fyller 1 år snart.

Jag längtar tills jag själv fyller år (21 juli :p) när jag ser paketen. Jag har faktiskt redan kommit på vad jag ska önska mig; en stavmixer så jag slipper dra fram matberedaren när man bara ska göra milkshake eller smoothies, och en laptop! Men först är det alla hjärtans dag på lördag, mer om det kommer senare.


Många födelsedagsbarn i februari

Photoshop slukar tiden

Idag har jag varit inne hela dagen, utan att komma ut någonting och det är inte bra. Jag blir helt psyko då, antingen får jag värsta utbrottet för ingenting eller så blir allting jättejobbigt eller nåt sånt och så klagar jag hur jobbigt det är och sånt där ni vet  (om det är någon som hör mig alltså) Det belv det idag, sådär att jag klagade och gnällde pch hade mig för att jag skulle gå och städa på tandläkaren, till slut kom jag i alla fall iväg mig och efter promenaden dig och när jag hade tömt några papperskorgar kände jag att "nu börjar jag bli normal igen". Tur det!

Idag hjälpte Simon mig att installera photoshop på datorn och även något program som hette Spotify där man kan nå nästan all musik som finns lagligt och det är enkelt, man bara söker efter det man vill ha. Så nu är denna datorn två bra program rikare, hihi, hur länge den nu håller. Den är några år men den är väl överanvänd, höhö, eller nåt. Dålig kanske det heter. Men i alla fall, photoshop sitter jag och försöker lära mig och man kan göra fotocollagen och allt möjligt hur lätt som helst. Så nu kommer ni behöva se massa fula egopics hela tiden, nej det är bara nu som ni behöver stå ut. Tror jag.


Vad kul det blir att bädda plötsligt

Det har blivit mycket sånt där som man inte ska göra när man egentligen ska plugga idag. För att slippa plugga så blir allt annat som egentligen är tråkigt, roligt. Jag har diskat, bäddat extra noga och fint, dukat för middagen som jag inte ens har börjat laga och så tittat några avsnitt på "Gossip Girl".

Men nu skulle jag plugga lite, förberedelser inför tentan och börja läsa lite litteratur är det som står på schemat så hej på en stund!


Nu ska vi läsa!

Två lektioner i skolan med bokanalyser, användbart inför tentan på fredag, vilket var bra för jag känner mig inte så förberedd inför den. Fast jag brukar vara rätt lugn inför sånt, det brukar gå bra ändå. Börjar jag bli lat?


Ja, det tror jag, gör inte mer än vad som behövs. Det blir så mer och mer, efter 2 år i förskolan och 13 år i skolan så börjar man bli lite lat och jag har slappat till mig en del. Högstadiet var min bästa plugg-tid, då pluggade jag många timmar i veckan, på gymnasiet blev det lätt att få betyg och då slapp man plugga så mycket. Det var skönt i och för sig, men nu är jag fortfarande i det diket, fast nu är det läsning som gäller, inte så mycket pluggande.

Jag var på biblioteket och lånade kurslitteraturen som vi ska ha i nästa kurs, allt fanns inte men denna gång fanns de flesta böckerna. Orsaken: det är i stort sett bara skönlitteratur, ungdomsböcker och några barnböcker.  Det är rolig kurslitteratur!


Mysiga måndag!

Idag har varit en mysig dag fast det var en måndag och jag höll på att missa tåget till skolan. När jag var på väg hem på bussen klockan 4 hade jag bara ätit en macka och gröt imorse så jag ringde hem och beställde mat tills jag kom hem. Pommes och köttbullar blev det, lite annorlunda kombination skulle jag säga men det var gott och sedan blev det choklad till efterrätt, hade en halv kaka över i skafferiet upptäckte vi;)

Vi kände egentligen för att bara göra något roligt tillsammans idag men jag var tvungen att jobbstäda och Andreas skulle till Thomas och Marie med en släpkärra så vi dumpade dom önskningarna men när jag kom hem från städningen var Andreas fortfarande hemma. Så då gjorde vi hallonsmoothies och satte oss i soffan och såg en film!

Nu är det sovedags!


Mjukiskläder på! (kolla t-shirten den är cool - en mosad tomat och en hel tomat på ett övergångsställe "shit happens" Från blodgivarcentralen)

Popcorn i drivor

Igår åt vi thai-mat med familjen och Anderssonarna och sedan spelade vi lite playstation, till och med jag och jag ägde (INTE) jag var jättedålig, men det var lite roligt ändå. Dom andra i familjen ska åka till fjällen med Anderssons nästa vecka men jag kan inte följa med, har så mycket i skolan och har redan varit ledig en vecka. Det är lite tråkigt för det hade varit lite roligt, och mysigt! Men i alla fall så visade vi fjällenbilderna för dom också för att få in rätta feelingen liksom. Vi var ju i fjällen med dom förra året också. Efter att killarna fixat något för bandyklubben så kom Simon, Xina, Johannes och Jakob till oss och vi tittade på "Get smart" och åt sju påsar popcorn och det var ingen överdrift. Det var popcorn överallt, i soffan, mattan och överallt. Det blev till att ta fram dammsugaren och ta överallt men jag ser att det fortfarande är lite kvar, får väl ta det innan jag åker till skolan nu.


Vad har jag gjort mer?

Ni kanske undra vad jag har gjort sedan jag kom hem förutom att skriva åtta inlägg om Egypten? Jag kan säga att jag har hunnit med en hel del faktiskt. Fredagskväll när jag kommit från skolan fick jag sätta mig och skriva klart en examination som skulle vara inne innan midnatt och jag trodde att jag skulle få sitta hela kvällen. Men det gick fort och klockan åtta gick vi hem till mamma och pappa, mamma hade gjort jättegod mat med sallad, lax, nybakade frallor och ostar och massa frukt. Vi tittade på våra bilder och sedan lite gamla bilder från fjällen förra året och sommarbilder. Vi satt i flera timmar utan att vi märkte det, det gick väldigt fort men jag kunde knappt hålla mig vaken i slutet.

På morgonen sedan gick tiden åt till att plocka här hemma, ni vet packa upp väskan, tvätta all tvätt och ta vara på alla nya saker som vi hade med oss. På eftermiddagen visade vi bilder för Andreas mamma och pappa, lika ska vara lika så att säga.



Egypten dag 8

Hemresa idag, oturligt nog pajade vi ett glas strax innan vi skulle åka men det var "no problem" och vi fick lämna lägenheten när vi ville, alltså inte 12.00 som det var sagt innan. perfekt! Det var 5,5 h flyg men dom visade två filmer även på hemresan men det är ju ofta nya filmer och dom har man ofta sett så det är lite tråkigt. En barnfilm varje resa för barnen så det var "Kung Fu Panda" och en annan som jag inte kände igen samt "Mamma Mia" och "What happens in Vegas". God mat var det också, som vanligt, det är ju nästan själva höjdpunkten på resan tycker jag. Jag brukar alltid vara hungrig och om inte så blir jag det när barnen får sina tallrikar och det börjar luka i hela planet.

En härlig resa var det i alla fall, undra hur länge jag klarar att hålla mig innan jag måste iväg igen, hoppas det funkar längre nästan gång annars blir det snart dyrt i slutändan.

Flygbussen

 

Hejdå Egypten!




Egypten dag 7

Sista dagen innan hemresan, men det ska man inte börja sörja för ännu! Vi tog taxin igen till samma strand igen och var där hela dagen och bara hade det gött. Simmade omkring i det salta vattnet, snorklade litegrann, tittade på barn som smög efter en pelikanliknande fågel i nära en timme för att kunna kasta sand på den, åt spaghetti bolognaise, pluggade lite och blev några nyanser brunare även idag.

På vägen hem unnade vi oss en sväng in i matbutiken och köpte med oss glassar, isslushar och den obligatoriska chokladen...










Egypten dag 6

Tisdag, då blev det sol vid pol, höhö. På eftermiddagen tog vi en taxi till Sekalla som är centrum i Hurghada och där hade vi tänkt oss shopping. Det fanns som utlovat så många små affärer att man inte ens orkade gå hela gatan, däremot var det ungefär samma saker i dom, små egyptiska figurer (sfinxer, katter, pyramider och sånt där turist-aktigt), t-shirts och sjalar. Själv köpte jag faktiskt ingenting till mig själv men Andreas köpte två t-shirtar, halsband. Jag och Xina köpte mest presenter som kryddor, t-shirts och andra småsaker.


Äntligen hittade vi vårat falafel - ställe också, det fanns inget sådant där vi bodde så vi blev glada för det är ju jättegott! Men vi kände oss inte alls hungriga så vi åkte hem istället och åt frukt, choklad och drack drinkar, och som att vi inte hade fått nog gick vi ut på kvällen och strosade omkring och shoppade lite mer.


Frukost


Till poolen!


I Sekalla


Smask!


Fräscht!

Egypten dag 5

Efter mycket diskuterande igår så frågade vi några andra turister om vägen till en bra snorkelstrand, vi tänkte med små färgglada Nemo-fiskar och korallrev. Men när vi kom dit var det inga rev så nära stranden, däremot fanns det fiskar fast de var lite gråaktiga, inte så färgglada som vi trodde, men det var kul ändå. Den stranden var förresten perfekt, för det fanns en restaurang på stranden och det ingick solstol och dyna i strandinträdet.


Här hittade vi även ett ställe där man kunde få massage för det hade vi letat lite efter, för den egyptiska massagen ska tydligen vara något särskilt så jag och Andreas beställde varsin helkroppsmassage!!!

Det var jätteskönt, lite ont gjorde det under tiden visserligen men det var superskönt att bara ligga och bli ompysslad och insmord med massa olika sorters oljor som luktade supergott! Det var underbara dagen idag tycker jag för massagens skulle. Andreas tyckte också det för han åkte wakeboard, det bästa på hela resan enligt honom (ja o Kicki hade lite svårt att förstå honom men det är ju bra att man uppskattar det man gör)

På kvällen blev det melon hemma framför "CSI:Miami"!




Nu ska det badas!












Linne - bondelid
Jeansshorts -
Gina tricot






 


Egypten dag 4

Idag var vi uppe med tuppen som man säger, eller i alla fall med solen. När solen kom till poolen var vi där och väntade på den, då var det redan fullt liv med taxibilar och minibussar som tutade på gatan och jagade folk.  Det finns det överallt, det är som i filmer där det kör omkring gula taxibilar överallt och det är bara att hejda dom, här är det exakt samma sak förutom att bilarna är orangea och blåa. Bara att sträcka upp handen och vifta lite så stannar någon och taxi tar man vart man än ska för det är så billigt. Andreas frisk nästan men vi höll oss ändå vid poolen idag med så att han skulle kunna gå upp och vila när det behövdes.






Räkna pengarna som är kvar

Egypten dag 3

Den här dagen var om möjligt ännu varmare än dagen innan men när vi vaknade så var Andreas sjuk, feber och lite sånt där magproblem som man får i detta bakterieland. Så jag och Kicki höll oss vid poolen och stekte och badade fast det var lite kallt. Kicki skrek och frustade så fort hon fick huvet över vattnet och alla andra tittade på henne. Hon skulle också få 50 spänn om hon sprang förbi alla andra gäster som låg och solade och gjorde en kanonkula i vattnet, men det gjorde hon tyvärr inte. Hon var nära men det blev inte så, fast det var en gubbe som gjorde det sista dagen och då tittade folk ut ur lägenheterna och personalen kom. Det lät som bara den så det var väl tur kanske att hon inte gjorde det.


Sedan pysslade jag om sjuklingen lite och sedan sanerade jag toaletten, äckligt och så, dom hade inga städredskap nästan men det kändes fräschare att göra det faktiskt. Sedan lagade vi mat hemma eftersom vi inte ville lämna Andreas ensam och på kvällen blev det hemma i lägenheten och vi plöjde igenom våra högar med skolböcker som vi hade med i väskorna.
 


Pooldag idag!




Myggor fanns det gott om, det var bara att gånga dom so mvar det svåra

Egypten dag 2

Andra dagen vaknade vi och då hade Xina gjort frukost till oss som stod på bordet och väntade J Sedan packade vi våra väskor och gick till stranden och hela tiden kom det fram araber som tjatade om att vi skulle åka wakeboard, följa med på båtturer och massa sånt. Efter ett tag kom det fram en vakt och sa att vi inte fick vara där om vi inte köpte en biljett, för det var hotellets strand.

Boring, tänkte vi då men vi hade legat där några timmar så vi orkade inte köpa någon biljett, förresten var det dyrt tror jag för vi frågade på kvällen vad det kostade på dagen. Och då sa dom 400 spänn för 2 timmar, vi trodde att dom skämtade men dom menade tydligen allvar men antingen missuppfattade dom frågan eller så var det meningen att ingen skulle komma in där som inte bodde på hotellet. Jaja, vi gick och handlade på ett stort supermarket istället och lagade oss lite mat. Sedan somnade Andreas och jag och Kicki tittade på arabisk tv, haha, det var någon thriller som gick så vi satte på den.

På senare på kvällen gick vi ut längs strandpromenaden som sträcker sig 5 km längs stranden och den är kantad med restauranger, hotell och olika affärer och shoppar så där kan man underhålla sig länge om det inte hade varit för araberna som sagt.








Matlagning


På balkongen och tittar på...


...badande turister


Tröja med golfrutor - Lindex
Chinos - Vero moda
Gladiatorsandaler - Ellos
Armbandsmix - Lindex
Väska - mammas från Stadium











Egypten Dag 1

Nu kommer min något sena Egypten-resa på bloggen, lite i taget, ni får hålla till godo med en dag ikväll så kommer nog resten imorgon eller något. Direkt när vi kom fram så gick vi till våran lägenhet och packade upp och spanade in den, helt nybyggt och fräscht. Sedan gick vi ut på strandpromenaden som låg typ 50 meter från huset där vi bodde och där var det mysigt. Förutom alla araber som ropade och skrek att vi skulle komma och titta i deras affärer, för dom hade "special price for my swedish friend" och dom kunde svenska fraser "plisplis patisgris" och hoppsan sa loppsan" Höhö liksom, det var ju jätteroligt (inte) man bara blev irriterad när dom gick efter och pratade. Och när dom pratar då tror man att dom är arga och gapar men det är deras normala samtalston liksom. I alla fall så var det som var enda minuset på våran resa att man kunde knappt gå ifred för alla araber, vi tog mest taxi vart vi än skulle för att slippa gå förbi affärer, i alla fall i början när vi inte hade vant oss riktigt än. Kicki fräste åt dom och morrade men det hjälpte inte tyvärr


Mat på en libanesisk resturang


Vi trodde vi skulle få växel tilbaka men dom tog allting, som dricks. Typiskt





Här vill jag leva, här vill jag dö?

Nu är jag tillbaka i kalla Sverige igen, väl hemma möttes vi av snö och kyla, brrr... Jag har massa bilder och saker att berätta men det tar jag senare. Nu har jag fullt upp med min examinationsuppgift som ska vara inne innan klockan 00.00 idag så jag kör järnet nu fast lägenheten är oframkomlig på grund av resväskor, handbagage, post, kassar och tvätt.

Andreas sköter tvätten, handlandet, uppackandet och allt annat sådant tråkigt för jag måste ju bli klar. Jag har fullt upp för jag vill bli klar innan klockan tio i alla fall för Andreas ska få lite fredagsmys och slippa få ångest över mig. Så jag har laddat upp med en film, smoothies och choklad sedan som vi förhoppningsvis ska hinna med också.  Blogginlägg från Årets härligaste vecka kommer senare så watch out!