Spridda tankar direkt ur skallen

Hemma från städandet och helt genomsvettig och vrålhungrig, tur att jag hade beställt mat innan jag kom hem. Sedan blir det en dusch och varma mackor framför TVn. Skönt att bara slappa, fast vi la oss så sent igår så jag höll på att somna flera gånger idag. Men jag funderar på att ta mig en sovmorgon och hoppa över danskalektionen. Jag är inte jättehaj på danska just så undrar om den ens kommer att ge mig något...Känns bara lite taskigt eftersom jag sa i eftermiddags att jag skulle komma. Jaja, nog om det, det får ögonblicket imorgon bestämma helt enkelt. Nu var det duschen ja.


Varma mackor med gräslök...


..och O.C blir perfekt

Jag tycker om smågodis och listor

Efter lektioner med substantiv, genus och grammatik i mängder åkte jag vagnen till stationen medan vi satt två stycken och beklagade oss över den dåliga kursen och fastslog att vi nog kommer att skolka en del den här delkursen. Sedan fick jag sitta länge och vänta på att tåget skulle gå och blev så sugen på smågodis att jag köpte med mig en påse att ha på tåget. Bara choklad inklusive några färgglada fiskar. Gott, det var evigheter sedan jag lösgodis, som är så gott!

Nu ska jag sätta mig och skriva listor, köplista till IKEA på torsdag, packlista till London osv. Ännu en sak som jag gillar, det skapar struktur och ordning.


Planlös

Godmorgon på alla tisdagsvakna! Idag är det en relativt lång dag i skolan, vi går till fyra och det är lite ovanligt för att vara oss. Men det gäller bara att ladda med vattenflaska, mat, frukt och pennor och block för hela dagen.

Annars har jag inga planer för dagen egentligen, vet itne riktigt vad som hände ikväll, kanske bara nedvarvningstid eller hemma-tid. Det är skönt det med tycker jag. 

Idag har jag mörkblåa chinos (Vero Moda), sailorrandig tröja och svart pashminasjal från Ruth m.fl.

Ha en bra dag tills vi hörs igen!


Berberisbuskar

Nu ska jag göra städjobbet och sedan ska jag gå upp till Blads, Andreas är redan där och ska gräva upp deras häck, med berberisbuskar. Grattis! Dom sticks så det känns i en vecka efteråt och har segaste rötterna ever, när vi tog upp en sån buske i mamma o pappas trädgård när vi flyttade in i huset fick vi ha en grävskopa till det. Och dom ska gräva med en liten spade, tur att det inte är jag säger jag bara.


Veckans handlingsplan

Måndag: Skola, kvällsmat hos svärföräldrarna

Tisdag: Skola

Onsdag: Skola, möte i Ua för VFUn

Torsdag: Ikea, ut och springa

Fredag: Plugga litegrann

Som ni ser är det här en väldigt lugn vecka, hitintills i alla fall. Nu ska jag göra dammsugare.


Godmorgon

Världens sämsta på att blogga denna helgen har jag varit men jag har inte prioriterat det, har haft så mycket annat. I går vaknade jag inte förrän tolv och åt frukost framför TVn med Andreas och hade OC-maraton ända tills halv fyra på eftermiddagen då jag skulle jobba. Det är då kul när båda gillar en serie, tråkigt att sitta ensam och göra det. Vi satt och mumsade på kokosbollar och tänkte inte få dåligt samvete för att vi inte gjorde något vettigt.

Sedan jobbade jag och när jag kom hem vid tio lagade vi mat och tittade på tre avsnitt till så det blev rätt sent igår, med tanke på att det var tidig morgon med skola och jobb idag. Men jag har pallrat mig upp men kommer säkert att somna på bussen ner. Idag är det en kort dag så jag kommer hem runt två tror jag


Idag ställer vi om till sommartid

Godmorgon, har sovit till sent på dagen eftersom vi ställde om klockan inatt till sommartid! En timme framåt blir det, en timme som man missar. Det låter härligt med sommartid, ändå lite förhoppningar om att det faktiskt är sommar snart fast att det är snö kvar. Jag hoppas inte att det snöar mer nu, delvis på att mina stövlar gick sönder igår så jag har inget att gå i nu om det skulle bli så...

Idag ska jag börja jobba halv fyra och innan dess ska jag hinna klart med dammsugarna och med att plocka iordning på en hög med väskor och skor som jag fortfarande inte har tagit tag i sedan i torsdags efter loppisen. Nu ska jag duscha för att sedan göra frukost till mig och en annan sjusovare som fortfarande ligger och sover.


Kalas om vartannat

Oj vad dålig jag har varit på att blogga det senaste, och ännu sämre på att ta bilder. Tänkte ändå blogga lite om helgen.

Igår förmiddag var vi hemma och tittade på en sjuk film, Stockholm Boogie, och sen fick jag lite ryck att jag skulle göra dammsugare. Det var svårt att få marsipanen tunn och bra men det funkade ganska bra med lite florsocker på kaveln bara. Jag hann inte göra klart alla eftersom att vi skulle äta middag hos mamma och pappa på utsatt tid så jag slängde ner några dammsugare i en låda så att de fick stelna där. Mamma bjöd på potatisgratäng och smördegsinbakad fläskfilé med mögelost!

Sedan åkte vi på kalas till Thomas och Marie, det var tre-i-ett-kalas då båda två fyller åt och Marie dessutom har tagit examen. Det var trevligt, med mat där med, visserligen lite lättare men i alla fall. Eftersom pappa fyllde år igår också så hade vi bokat bord på Thaikök klockan sju, vilket visade sig vara lite olägligt eftersom vi trots alla föresatser om att inte äta för mycket på kalaset, ändå var rätt så mätta. Jag och Xina gick före de andra så att vi skulle hinna en bit på vägen och sedan körde de ikapp oss så vi kände att vi i alla fall hade fått lite luft. Sedan vidare till nästa matställe...

När vi till slut kom hem till mamma och pappa allihop hade mamma gjort Budapest-rulle och så tog vi ffram mina dammsugare och mysade med massor av levande ljus- earth hour you know.

Nytt liv åt kjolen

Äntligen! Uppsatsen är klar och ska skickas in efter en genomläsning imorgon, så att det hinner ligga till sig lite och jag inte är för hemmblind när jag läser. Nu är det dags att gå iväg, det blir en rolig kväll, vi ska ju delvis planera våran segelvecka i sommar också.

Jag har på mig en grå klänning med svart sidenband, det är egentligen en ballongkjol som jag kreativt skapat till en klänning. Bra sätt att återanvända kläder tycker jag, allt går om man kommer på det bara. Det är min och Fredrikas nya grej nämligen, vi stod igår och provade massa kjolar från loppisen vilka man kunde ha som klänningar och inte, fniss. Så jag inviger den första idag som jag knappt har använt på två år. Vi hörs imorgon!


 

Hungrig!

Har varit och städat nu, gott att det är över...nu har jag gjort lite mat till mig och ska se på The O.C  under tiden, funkar inte att sitta och skriva samtidigt liksom. Sedan är det verkligen dags att ta tag i alal kläder som ligger överallt och uppsatsen.


Fredag hela veckan?!

Fredag som är så härligt (om det inte hade snöat inatt så att allting är helt vintrigt och äckligt). Men jag ska skriva klart min uppsats, shit vad jag har tjatat om att jag ska skriva klart den då, men det är ju å andra sidan det som mitt liv har handlat om den här veckan. Är så sjukt omotiverad...

Sedan ska jag plocka undan allting efter loppisen igår som inte blev sålt och som jag köpte, möblera tillbaka och ta av alla prislapparna och skicka till välgörenhet eller vad det heter, i Emmaus-comtainern som står vid pendelparkeringen bakom Konsum tänkte jag.

Klockan ett ska jag vara borta på tandläkaren för att få städinstruktioner, dom tycker att det har varit lite slarvigt städat tydligen och då ska hon komma och visa mig hur man ska göra. Så jag ska försöka hinna det mesta innan det. Ikväll ska vi träffas och planera en segelvecka med flera båtar som vi ska göra under sommaren, det ska blir så fett najs ändå, alltså att segla. Och träffas. That´s my plans for today.


Favorit i repris

Oj, vad mycket grejer som jag fick iväg idag på loppisen, som förövrigt blev den sista den här omgången, det blev verkligen lyckat, massa saker fick jag iväg, om inte för pengar så gratis. En del saker var lika bra att ge bort eftersom jag aldrig använder det över huvud taget, men det rullade inte pengar ändå. På slutet fyndade vi riktigt mycket, de som var kvar då och jag snodde åt mig några riktiga fynd som jag verkligen är nöjd med! Bland annat några fina kjolar, ett halsband och en väska ...

Sedan lämnade vi allting som det var och åkte och tittade på hockeymatchen HV-Frölunda med Andreas och Johannes som satt med en stor godispåse och en läskflaska var. Vi som var vrålhungriga norpade åt oss hela godispåsen för oss själva och satt där och tuggade. Men trevligt var det eftersom Hv vann, typ utklassade Frölunda kan man säga. Nu har Johannes och Xina varit och hämtat alla kassar och klädstångar, efter en liten händelse som orsakade en översvämning på vårat golv. Vi hade en sprejflaska som Johannes såklart skulle leka med och spruta ner Xina med och så tappade han den i golvet och då var inte den fastskruvad ordentligt så vattnet rann ju ut på golvet och skvätte på det mesta. Komiskt.



Det var någon som skulle skriva idag va?

Ja, nu har Elin kommit och gått igen, vi åt lunch tillsammans för hon hade ett långt hål så då passade vi på. Jag hade gjort rotfruktsgratäng, sallad och baguetter och så passade vi på att avhandla alla livets stora ämnen som skola, udda personer, roliga minnen och sånt där viktigt. Det var supertrevligt och nu har håller jag på att göra iordning för kvällens loppis. En del prislappar har ju lossat så jag får sätta nya och så ska allt ställas iordning och det ska möbleras om. Ni kommer va?


Vegetarisk mat och loppis

Denna veckan har haft alla förutsättningar att bli en sunkvecka, sova till tio för att sen sätta på sig mjukisbrallorna, en t-shirt och en toffs mitt på huvudet. Men jag har faktiskt gått upp senast klockan åtta varenda dag, frivilligt, det är inte helt vanligt för en sjusovare som jag, fräschat till mig på morgonen och kommit igång med min uppsats. Det känns skönt, ska försöka få klart den idag har jag tänkt, om jag hinner.

Elin kommer på lunch idag, så jag ska försöka att göra något vegetariskt, fniss, vet inte hur det kommer gå men jag får väl försöka. Sedan ska jag förberda för våran loppis som vi ska ha igen ikväll, hemma hos mig=det blir nog trångt, men antagligen kommer folk lite utspritt så det ska nog funka.


Våffeldagen

Det var ju våffeldagen igår och jag och Andreas åt våfflor i alla möjliga varianter med våra föräldrar och mina syskon. Vissa mixade hej vilt men jag höll mig till gräddfil och räkor på två och glass och sylt på de två andra. Det var väldigt gott i alla fall :)


Lite C-vitaminintag


Inspiration

Har precis skickat iväg en beställning till H&M på lite saker som jag vill ha, sommarkläder ble det mest, vita jeans, chinos i ny färg och badkläder såklart. Allt som jag tänkte beställa fanns inte, typiskt också, hittade äntligen några fina armband i med träpärlor som jag har letat efter ett tag men dom skulle inte komma in förrän i maj. Tråkigt.

Nu lyser solen ute och jag skulle gärna vilja gå ut och gå lite men jag måste skriva här, det ska vara inne på fredag och imorgon går hela dagen bort till annat och på fredag vill jag helst vara klar med den.




Hårkvasten

Idag har jag på mig min rosa jacka från Lindex och jeans från Vero Moda. Jag sitter och ska beställa från H&Ms hemsida nu,  så jag ska se om jag hittar något. Det är så segt att sitta och skriva...

Förresten kolla in mitt hårm haha, det verkar ha levt sitt eget liv under tiden som jag har sovit. Jag ser helt ihoptryckt ut. Snikkt!


Mocka, lack och skinn

Godmorgon! Idag har jag klivit upp med solen, det är omöjligt att sova när den går upp om man inte har dragit ner persiennerna och det gör jag aldrig. Så nu har jag hunnit göra tre armband, två svarta i skinnsnöre som jag flätat och ett långt lila i mocka. Har på mig ett i svart lack från Lindex som är gammalt också, jag har tänkt att göra några till men nu måste jag jobba lite på mitt arbete och äta frukost. Behöver ringa en del samtal och städa också innan vi ska till mamma o pappa ikväll för att äta våfflor, men städningen väntar jag med tills A kommer hem tror jag, fniss


Handla mat är en stor affär

Nu är jag hemma igen, vi åkte till Torp och handlade lite saker idag som sagt, väldigt lugnt och skönt med nästan inget folk alls. Det kändes bara skönt att gå omkring där i lugn och ro och pussas i fred, haha. Nej men det var väldigt trevligt faktiskt, kändes avkopplande istället för stressande och vi hittade allting som vi skulle ha också. Jag fick med mig ett par skor från Stadium så nu blir det ut och springa, eller i alla fall lite mer än en powerwalk.

Köpte även läderband och smyckestillbehör på Panduro för jag tänkte göra ett par egna armband, då får man dom som man vill och kan bestämma själv hur dom ska se ut. Ska sätta mig med det nu en liten stund tror jag. Andreas köpte jättefina saker, som jag prackade på honom (fast han gillade dom) ett par chinos, armband och en skjorta så nu blir han lite vårchic han med, jag lägger upp en bild på det här i bloggen. Sedan var jag även inne på apoteket och gjorde av med en förmögenhet på nödvändiga saker och så handlade vi mat också.

Vi tjafsar alltid när vi är och handlar mat tillsammans, jag vill bara köpa saker som är nödvändiga och inte det dyraste, okej någon gång kan det bli ett undantag. Men när Andreas handlar själv blir det alltid en extra godispåse, lite naturgodis, nötter eller något sånt. Så när vi handlar tillsammans tjafsar vi alltid om vad vi ska köpa ioch inte, alltid när vi är på Maxi och hanlar ska han köpa med sig en fet röra hem, vilket jag tycker är onödigt, vet att jag inte kan hålla mig borta från det om vi köper hem det. Men idag var det extrapris så då om någon gång får man ju acceptera det så jag gav mig.



Armband

Vaniljglass gör susen när man sitter och börjar bli seg i huvudet, har ju suttit här i fyra timmar snart utan någon paus. Har klickat lite på ebay också, har bjudit på små organsapåsar som jag har tänkt att ha smycken och andra småsaker i. Nu har jag förslutningsbara påsar i plast, ni vet sånna där som man sorterar små delar i, som små dioder och sånt där. Men nu ska det blir lite finare jag jag tänkt mig så jag hoppas att jag vinner dom.

Dessutom bjöd jag på ett läderarmband, nu till våren och sommaren vill jag mixa flera olika armband på armen, så jag letar lite olika sorters. Såg ett fint på Lindex igår men det fanns bara i turkost och vitt, men jag ska kolla på torp i eftermiddag om det finns i annan färg.


Varma ostmackor

Jag har fortfarande inte kommit till klarhet med vad jag sak välja och hur det funkar riktigt...Har mejlat studievägledningen och frågat och väntar på svar. Under tiden äter jag lite frukost, börjar bli dags nu, hmm. Esther anklagade mig i fredags för att leva på amerikanska pannkakor men nu kanske man kan säga att jag lever på ostmackor med oregano istället, det är så med mig, börjar jag äta något som jag gillar och som är enkelt så kommer jag snart att bara äta det.

Men nu ska jag plocka fram uppsatsen och fiffla lite med den, få igång en inledning i alla fall. Som ni ser är det fullt med saker på skrivbordet nu men jag ska ta och städa upp lite, man jobbar mycket bättre när det är ordning och reda omkring en. See yo!

Vita bastoppar har också en historia

Idag använder jag en grå mjukisklänning, skönt men ändå okej utseendemässigt, till skillnad från mjukisbrallorna och UCLA-tshirten som jag brukar ha. Den vita toppen som jag köpte igår är lika mjuk som klänningen(!) och när jag tog fram den ur påsen igår fick jag en replik av A.

L: Jag provade inte den här för jag orkade inte men jag hoppas att den passar.

A: (seriöst och nyper lite i den): den kan du nog ha när du blir gravid, den ser jättestor ut


M, den passar perfekt så tack för den ;)


Svårt att välja

Gah, sitter och svettas framför skolans hemsida och ska välja vad jag vill läsa för valfria kurser om ett år. Jag har ingen aning vad jag ska välja, för det måste passa ihop med varandra, med min inriktning och jag vet inte allt. Grrr, svårt!

När jag har valt klart och skickat in det så ska jag hoppa in i duschen, var så trött igår att jag stupade i säng utan att tvätta rent ansiktet elelr öronsnibbarna (det ska man visst göra när man har nytagna hål för att inte få infektion) Dessutom så känner jag mig allmännt skabbig så jag hoppas duschen ska göra susen.

Inatt vaknade jag och var torr som ett sandpapper i munnen och gick upp och drack typ en liter vatten, och då hade det börjat snöa ute. Jippi, INTE! Jag som trodde våren var här för att stanna, icke tydligen. Är det bara i år jag längtar så mycket till våren eller är det alltid? Well well, solen skiner ändå så det lilla som är försvinner nog snart.

Idag ska jag sitta framför datorn hela dagen typ, har jag tänkt mig och komma igång med uppsatsen, känner mig inspirerad att skriva och vill komma igång med en rivstart ifall jag får jobb under veckan, i annat fall vill jag bli klar och skicka in det bara helt enkelt. I eftermiddag/kväll när A kommer hem ska vi åka till torp för att titta på skor på Stadium till mig.

Nu ska jag fortsätta att orientera mig bland alla kurser som finns...Inte lätt att fatta


Hockey och pannkakor

Vi var egentligen bjudna på födelsedagskalas idag med, konstigt att alla ens kompisar fyller år i mars just, men var som sagt jättetrötta båda två så vi tänkte städa och handla och sen sätta oss i soffan med en smoothie och bara ta det lugnt. Andreas ville ut och gå lite men det blev lika i omröstningen så majoriteten kunde inte bestämma. Men Johannes och Xina skulle titta på hockey HV-Frölunda så vi gick hängde på dem, åt pannkakor, kritiserade motståndarlaget, i Johanens fall HV i våra andras fall Frölunda, snackade och Xina klängde omkring som vanligt. Lagom och så fick vi promenaden ändå, nu ska vi lägga oss. Vi hörs imorgon!

Synda - Fynda

Supertrött nu! Tur att jag inte måste gå upp tidigt någon mer dag den här veckan i alla fall! När jag kom hem la jag mig på sängen och höll på att somna innan A kom med varma ostmackor och mjölk  som vi åt i sängen. Sen låg vi och vilade, så slappt och härligt och sedan visade jag vad jag hade hittat för något idag. Nu har han somnat och jag känner mig helt slut jag med men jag msåte ju gå och städa i alla fall. Och handla. Och hämta tvätten.

Efter redovisningar och tjöt om var man kan hålla sig uppdaterad som svenskalärare samt utdelning av examinationsarbetet så gick jag några timmar på stan. Skulle köpa ett par nya skor som jag ska ha nu när jag o Xina ska börja med att ta oss ut och springa ibland. Hittade ett par fina rosa skor men dom var så dyra så jag kunde inte med att köpa dom, det känns så onödigt att lägga pengar på sånt tycker jag. Men jag ska ta mig en tur till torp någon kväll denna veckan har jag tänkt mig så då får jag väl köpa några i alla fall. Men jag fick med mig några påsar hem idag ändå, några synd och några fynd som jag brukar säga.

Ett par vita ballerinaskor som är lite mer rejäla än vanliga ballerinor, för bara 149:- på Lindex. En rosa liten jacka som inte var lika billig, från Lindex den med, men jag hittade äntligen den som jag letat efter och färgen var inte dum den heller. Lite basplagg var nödvändigt att köpa också.


Veckans handlingsplan

Måndag: Långa skoldag med redovisningar och annat. Shoppingtur på stan efter att jag slutat


Tisdag: Hemma och skriva på examinationsarbete, köpa kurslitteratur, en sväng till torp


Onsdag: Hemma och skriva på examinationsarbete, äta våfflor (våffeldagen!)


Torsdag: Hemma och skriva på examinationsarbete, träffa Elin, loppis hemma hos mig 18.00


Fredag: Skicka in arbetet och sen blir det något kul på kvällen med kompisarna


Videung och tulpaner

Efter en dag som var rätt tråkig så blev det lite roligare när jag kom hem efter en kort promenad för då satt Xina i köket och väntade på mig. Jag såg att det var tulpaner i vasen när jag kom in så jag skickade ett sms till henne och frågade om det var hon. Sedan öppnade jag fönstret och satte på musik och satte mig vid skrivbordet. Då inser jag att hon skulle lämna en kasse med kläder som hon lånade av mig igår på födelsedagsfesten och den står inte här. Konstigt tänker jag, och plötsligt kommer jag på att hon gömmer sig säkert någonstans. Det är nämligen inte första gången någon gör det här, man gömmer skor och jackor i våran garderob och sedan gömmer man sig under alla kuddar i sängen, bakom duschdraperiet eller något sådant. Nu satt hon i köket och hade diskat en jobbig degbunke som jag hade lämnat till ett senare tillfälle och ätit av min pastagratäng som stod framme och svalnade.

Sedan åt vi glass och chokladcigarrer och väntade på att Andreas skulle komma hem. Då tittade vi på Beck och åt upp resten av cigarrerna i lådan. Söndagsmys! Nu väntar en ny vecka.



Pastagratänger

Här kommer mitt egna recept som jag gjorde, det går såklart att variera till tusen olika sorters rätter. Som tumregel brukar jag använda pasta, något kött och eventuellt grönsaker. Om man vill kan man slänga i några lasagneplattor istället för att riva ost så går det snabbare.

Schysst?

Idag har jag inget inplanerat alls, det låter skönt va? Nu har jag precis gjort en form med pasta, köttfärs och ostsås, det är väldigt enkelt och gott och eftersom jag inte är speciellt förtjust i en överfull diskbänk med disk så väljer jag oftast att göra något som har allt-i-ett, ett recept på det kommer snart.

Har även plockat lite här hemma och nu ska jag städa ordentligt. Förresten jag såg en rolig sak när jag stod i köket förut. En bil hade parkerat på torget och det satt en gubbe i den, han satt där jättelänge så jag tänkte att han väntar nog på någon. Efter ett långt tag kom det en tant med 4 matkassar i händerna plus en bal med toalettpapper som hon lastade in i bilen. Gubben satt kvar i bilen som om han in kände henne och när hon väl hade fått in allt i bilen så klev hon in på förarsätet, startade bilen och körde iväg. Gubben satt där som om det regnade. Asså, allvar, skicka iväg sin fru för att handla och inte hjälpa henne att bära eller ens packa in. Eller ens köra bilen, allvar liksom, vad är det för någon sorts man om man får fråga?

Hektisk helg

Det luktar fortfarande av brödet som jag bakade i eftermiddags nu när jag kom in genom dörren, har varit på ett väldigt roligt dubbelfödelsedagskalas nu, blev fnittrigare och fnittrigare ju längre kvällen gick och satt och försökte att verkligen behärska mig. Kände egentligen för att bara skratta jättemycket och vara allmänt tramsig men det passade sig itne riktigt. Folk brukar tycka att jag blir lite väl fnissig ibland, speciellt tror jag inte killar förstår sig på fnittriga tjejer, i alla fall har itne jag stött på någon sån. Eller min bror kan visserligen vara  lika tramsig och fnittrig som jag men annars är det nog inte så många.

För övrigt måste jag erkänna att jag har misskött lägenheten denna helgen, har inte varit hemma nästan alls och när jag var hemma har jag haft massa att göra så jag har dragit fram utan att göra iordning så fast att jag städade i gårkväll så är det dags igen. Disk från bakningen och tvätt i tvättstugan som väntar på att bli nedplockad.. Men det får jag ta tag i morgon, orkar inte ta det nu, dags att krypa ner och läsa lite i sängen hade jag tänkt.

Vi hörs imorgon igen!


Midda med Xina idag

Älska goodiebags!

Jag fick med mig en axelremsväska från Metro när jag gick därifrån och den var full med grejer, bland annat en hel del produkter från Nivea, det var shampon för olika sorters hår, rengöringskrämer, foundationsprover, masker, mascara, nagellack, dag-nattkräm m.m. Ett paraply följde också med, perfekt enligt mig för nu har jag ett beige paraply till min beiga väska och ett svart till den svarta väskan. Bättre kan det inte bli.


Hemmafrulördag

Amerikanska pannkakor fortsätter sin succékantade bana hemma hos mig, kände att det skulle sitta fint nu på morgonen och nu har jag ju tid att göra det och har inte bråttom till skola eller något. En grapefrukt ska jag också mumsa i mig, som min nya vana bjuder. Gott!

Har tänkt att baka bröd sedan, om jag orkar, och så måste jag gå och göra städjobbet, hann aldrig det igår... Sedan blir det lite plock här hemma och så ska jag hämta sista tvätten. Ikväll är det födelsedagskalas med kompisagänget, det ska bli kul. Jag ska gå med Xina och Esther, eftersom A är borta och Johannes inte ska dit så tänkte vi att vi tre singeltjejer kan ju slå ihop oss. Vi har lyckats komma på en lite tråkig men ändå okej present, det var svårt att komma på en present med tanke på att ingen av oss skulle till Gbg elelr Torp eller något innan ikväll men nu har det fixat sig. Det blir helt enkelt en gansksa tråkig dag med saker som måste göras här hemma, som jag inte tycker om att göra på lördagar i vanliga fall men idag blev det så, vet inte vad jag ska göra annars.


Gräsänka heter det ja

Här sitter jag i min ensamhet med citronvatten, känner mig faktiskt lite ensam nu. Klockan är halv ett och jag har precis målat naglarna blåa i protest mot detta. Det märks liksom att jag är ensam hemma, i vanliga fall skulle vi ha lagt oss i sängen och läst och pratat med tända ljus och haft det mysigt. Nu sitter jag vid datorn, med tre nagellack, remover och hela kittet omkring mig, i hallen har jag strött ut nästan hälften av alla mina skor och på bordet ligger mina NIVEA-produkter utspridda med armband och ringar, nycklar och mobil. Samtidigt går Celine Dion på maxvolym, nästan, i högtalarna, patetiskt eller vad?

Jag orkar inte ens plocka iordning det, det dröjer innan jag kommer i säng, hår och ansikte tvättas och jag måste plocka iordning innan jag kan somna med frid i själen. Fniss, men det kanske är det jag ska göra då, men först måste jag se ett avsnitt Desperate housewifes. Passa på när man är ensam hemma och kan belamra TV:n, annars brukar jag ta datorn och A TV:n men nu kan jag fritt disponera båda, *ler förnöjt*



Bio och thai

Det var en asnice kväll! Vi började med thaien eftersom filmen inte började förrens senare, tur det för jag var hungrig. Jättegott och roligt, vi satt och tjötade och åt oförskämt mycket nudlar och räkchips innan det var dags att packa ihop sig och gå till bion, eller kiosken som är alldeles intill och köpa ännu mer godis. Ja äter alltid för mycket godis när jag är på bio men denna gången hade vi ju ätit innan, smart idé det där, för nu var magen rätt så full så det gick inte i så mycket godis så jag o Kicki delade en dricka istället. Filmen var underbar, Isla Fisher brukar ju vara bra och storyn var superkul, det kan man verkligen kalla att vara shoppingberoende. Om jag hade sett den hemma så hade jag skrattat ihjäl mig men det var inte så många som skrattade så jag fick hålla mig. Haha, den var skitkul! SE DEN om du vill skratta!

Nu får jag lägga mig själv, Andreas är borta och Xina skulle egentligen bo här men så skulle hon jobba imorgon så då var det inte så stor idé på något sätt.


Styling!

Tjiho! VFU-examinationen avklarad samt en 3-timmars lektion och efter det drog jag direkt till Nordstan där jag fick vänta lite innan det var min tur. Fick träffa Frida Fahrman och så gick vi och letade kläder, eller jag överlät med glädje det till henne, kul att någon annan väljer ut tycker jag. Vi hittade massa fina klänningar och annat, speciellt på Sisters så hittade vi två skitsnygga klänningar, en av dem blev den slutliga outfiten. Med ett par coola puderrosa skor och skor och make blev det fine. Funderade på att köpa skorna men eftersom jag inte går i klackar så mycket så avstod jag nu i alla fall, kanske köper dem senare. Fast nu hade jag 25% rabatt men jag hade lite bråttom till tåget så det fick vara. Det var väldigt roligt och vi hade det jättetrevligt, hon var supergullig och pekade på det som man hade, inte på det som man inte hade och det fick en att känna sig snygg!
Fick med en finfin goodiebag också, ska öppna den och se vad det är i...tjuvkikade lite i den på tåget och det var inga dåliga grejer så watch out senare så visar jag. Så sjukt kul var det!

Nu har jag bytt om, nu blir det bio och thaimat med mina girls, ska ta bort lite på rougen innan jag är ready, det är lite för mycket i realityn tycker jag. Annars får det vara som det är. Ha en fin fredagskväll! Det ska jag!

Anledningen till min ugly hållning är att jag knappt kan stå på fötterna, har i vanliga fall sämst balans och med 8 cm klackar på så blir det ännu svårare...ursäkta min pensionärs-hållning




Bästa helgstarten!

Börja dagen med en bra frukost heter det ju och idag gjorde jag till och med en minibrunch till mig själv, lyxigt och gott! Jag gjorde amerikanska pannkakor med glass och frukt, löskokta ägg, mjölk och en apelsin. Anledningen är att jag har en väldigt lång dag idag, åker hemifrån alldeles strax och är inte hemma förrens halv 7 ikväll. Väskan är laddad med frukt och vattenflaskan, men jag är alltid hungrig när jag kommer hem ändå, matvrak som jag är.

Jag ska ju på en styling i nordstan med metros mode- och skönhetsgäng i eftermiddag och direkt efter det ska vi åka in till Uddevalla ett tjejgäng för att äta thai och gå på bio så jag kan inte annat än att vara helt uppåt idag. Solen fortsätter dessutom att lysa idag, hallå jag längtar efter att slänga undan vinterkläderna nu! Försökte mig på en vårig outfit idag med ljusa stentvättade jeansleggings från Gina och en halvtransparent överdel.


Semesterplaner

Nu kommer snart A hem och då ska vi planera semestern och skicka in när vi vill ha, jag måste säga att det är väldigt svårt med sånt, det är massa saker som man måste passa in. Att passa in det med båda våra jobb (mitt sommarjobb) blir svårt men vi får försöka, vi kan ju itne veta utan det är önskemål, i alla fall från A:s sida så om han inte får dom veckorna är det ju rätt kört. Men det får vi väl hoppas att det funkar i alla fall, vad  vi ska göra på semestern är däremot inte bestämt än men segling är väl det som står högst på önskelistan så det blir det säkert om än inte hela tiden.


Nässpray och problemnaglar

Det blev en långpromenad med en instickare på apoteket med Xina, det var nice att bara gå och supa in solskenet, det kändes uppiggande. Ända ut till Lyckorna gick vi för att lämna en nässpray till Johannes, en speciell också, en med brun flaska och blå etikett, haha. Tanten i kassan tyckte att Xina skulle veta namnet på den för att det skulle bli rätt , men skickar man sin flickvän så får man väl nöja sig med det som bjuds helt enkelt. Jag trodde att den var extra stark mot snor eftersom han hade beställt en speciell.

Sedan lagade Xina middag till mig och jag skar tre apelsiner i båtar som vi käkade för att vi skulle få lite C-vitamin i oss. Är inte det bra för humöret eller välmåendet eller nåt eller är det bara inbillning av mig? Jaja hur som helst så lånade jag ett nagellack i pärlemor för att jag har inget eget sådant men jag fick säkert göra om fyra stycken av dom för att jag inte orkade vänta tills dom torkade. Så jag tog med mig det hem till slut där jag kunde göra det i lugn och ro. Dessutom förstörde jag ytterligare två när jag var nere i tvättstugan precis så jag har målat om några stycken nu och hoppas att dom kommer hålla lite längre. Hälften av naglarna gick sönder förra helgen när vi bowlade så nu har jag klippt alla korta också.

Nu ska jag skära upp en apelsin till och sedan plugga...



Sol sol!

Enda dagen jag är hemma denna veckan, då går jag upp klockan 7, visserligen en kvart senare än annars men ÄNDÅ. Men det var så ljus ute, solen lyste in genom fönstret och jag kunde inte somna om så vad ska man göra om inte ta sig lite skogsbärsyoghurt och nygjord musli och sätta sig ute på balkongen. Att vi inte har någon balkong är det största problemet i denna ekvationen men då fåt man väl sitta inne då. Jag kan bara tänka mig hur vit jag kommer att vara denna våren nu när vi itne har någon balkong att sitta och sola på. Det är skit ändå. Det borde vara lag på att ingen lägenhet får vara utan balkong med solmöjligheter. Man kan sitta på taket men hur normalt är det om jag får fråga. Nästa dag i tidningen "En galning har setts solandes uppe på taket, troligen en fånga som är på rymmen från psyket men ingen vgar närma sig henne då hon verkade minst sagt allvarligt störd..." Nej, det låter lite extremt om jag får säga det själv.

Men man blir glad när det är solit ute, har våren kommit för att stanna? Hoppas det, jag ska försöka ta mig ut på en promenad också hade jag tänkt, eller picknick, ska fråga syster om hon är hemma idag och pigg på det. Annars har jag tänkt at baka lite bröd och göra en till omgång med musli, och lite plugg måste jag också klämma in någonstans, samt att tvätta några maskiner.

Vitt och guld

Idag hade jag min vita tunika på mig med en massa gulsmycken. Bland annat det nya halsbandet från H&M som bara kostade 40 kronor, huuur billigt som helst! Titta ut genom fönstret och se hur fint det blir när solen har varit framme en dag!


Sunny day!

Tjing på er! Det är så härligt väder ute, men när jag kommer hem så har solen nästan gått ner :( Men imorgon ska jag vara hemma hela dagen för att plugga och då kanske jag kan gå ut om jag hittar någon som vill hänga på, det är så tråkigt att gå ut själv.) En riktig rekreation skulle jag behöva, har suttit i möten hela eftermiddagen och hört på heta diskussioner om hur skolan bör organiseras, och man blir rätt jäst av det. Fast man fick fika och godis så det var helt okej ändå, annars hade jag väl klappt ihop för länge sen. Men nu måste jag ha min glassranson för idag, fast jag var vägen om affären på hemvägen så jag köpte med mig lite goda frukter så jag ska nog ta nåt ur fruktkassen tror jag.

Nu ska jag boka biljetter till bion på fredag, det blir tjejkväll med thai och En shopaholics bekännelser, det kommer bli fett kul. A ska ändå bort i helgen så då passar det ju perfekt, perfekt blir det även att jag kommer att vara färdigfixad eftersom jag blir det i nordstan av proffs så det är bara att njuta järnet sen då. Klappat och klart. Snart kommer dagens outfit också, hann inte lägga upp den imorses eftersom youghurten var slut och jag fick bre smörgåsar och göra varm choklad i stället. Blaaa!


Fyra viljor ska bli en

Morning folks as you say in the big cantry in väst!

Idag är det en lång skoldag med två möten på eftermiddagen, suck, jag som har så mycket skolarbete att arbeta med. Men det är sista dagen idag så det får man väl bjuda på helt enkelt, jag får inte glömma att min handledare ska skriva under nårga papper att jag har varit är heller som jag gjorde förra gången.

Igårkväll var vi hos Fredrika och planerade våran hälsa-på-Anna-resa och det är inte klokt vad det är krångligt med resor hit och dit, men nu har vi i alla fall bokat alla tåg och bussresor som vi ska ta oss mellan ställena. Puhu. Vi var lite oense om vad vi skulle göra för alla drog åt varsit håll, jag åt shoppingen och Primark, Fredrika åt kyrkor och berömda byggnader, Esther ville bara vara och sitta på fik medans Kicki körde på varianten att "jag vägrar att åka i onödan för att inte bli åksjuk. Jag åker bara mellan hotellet-Primark-stationen! Men vi lyckades lösa det så att alla blev nöjda med att första planera in Primark, sedan en kombination mellan Esther och Fredrikas förslag så nu ska väl alla bli nöjda?!

Sedan gick jag och städade som jag bara gör varje dag, höhö, och det tog inte lite med tid heller, typ två timmar för det var inte sant som dom hade grisat ner, skvätt och fotspår överallt. Det är synd om studenter som måste slita som städerskor samtidigt som dom har tusen andra saker. Men det var ju tack vare det som jag vann den där stylingen på fredag, för om jag minns rätt så rimmade jag ihop nåt om att jag pluggade och jobbade och sånt där. Så inget ont som itne har något gott med sig :)

Tisdagsmorgon

Idag är det VFU, eller praktik som man kan säga för då fattar alla vad jag menar, det är redan näst sista dagen idag. På tal om det så har jag lite skolarbete som ska vara klart, en sak till fredag och en till måndag så det är bäst att jag sätter fart med det nu. Jag började lite igårkväll med det men det mesta är fortfarande kvar så det blir till att sätta sig ner med det i eftermiddag när jag kommer hem, om jag hinner. Jag ska nämligen hinna till Fredrika på seneftermiddagen då vi ska planera våran Englandsresa lite noggrannare. Vad vi ska göra och var vi ska bo och så vidare, det är ju knappt en månad kvar nu bara *längar!*

Det ska bli roligt att träffa lite kompisar så mitt i veckan, det hinns nästan aldrig med men idag så. Njut av eran dag, det ska jag göra!

Idag har jag randig sailortopp och svarta satinjeans på mig, håret får bli en tofs, det är äckligt att ha hängandes när det börjar bli lite fett. Hmm, dags att tvätta det kanske?

Min turdag!

Jiho, vilken rolig dag det här blev, måndagar kan vara riktigt roliga fast man inte anar det innan! Jag fick gjort massa små ärenden på förmiddagen, tog till exempel hål i öronen på Kicks och där var personalen jättegulliga. Jag fick komma in i ett litet rum bakom som var mysigt inrett och dom hade faktiskt sånna där pluppar, som man har i början, som var okej och inte jättefula. När jag skulle betala sen så kostade det 290 spänn fast innan hade en sagt att det kostade 150 spänn men det var tydligen nya priser men då skickade de med en rosametallic liten clutch som kompensation. Då blev jag genast glad! Sedan gick jag och skulle köpa lite nya smycken och framför allt ett nytt, långt halsband och jag hitta även annat som jag tyckte om.

Det gick fortare än jag trodde så jag hann med halva stan idag innan vi träffades på Le pain francaise för att diskutera våra deckare som vi har läst. Eftersom det var franskt så provade jag en croissant, dom borde ju kunna sånt på ett sådant ställe och visst gjorde dom det.

Vi satt där i ett par timmar och när vi var klara ringde min mobil och jag trodde att det var pappa för jag skulle åka med honom hem. Men då var det från Metrotidningen, dom har ju något som dom kallar för metro fashion days nu och på fredag och lördag kommer de till Nordstan. Där fanns en tävling som jag svängde ihop ett litet, fint rim till som motivation och nu hade jag tydligen vunnit den!!! Första gången jag vinner något sådant, även om det var ett par till vinnare. Men priset var i alla fall en omstyling med Metros stilguru Frida Fahrman, det var via hennes blogg som jag fick reda på tävlingen. Det är ju sjukt att jag vinner något sådant men det ska bli så fett roligt!!! Vi kommer att gå och shoppa tillsammans och sedan får jag professionell hår och make. Det enda molnet på himlen är att sedan när man är klar så får man komma upp på scenen för att hon ska berätta om vad hon har gjort och det är ingenting för mig. Jag som är så feg, men det ska jag väl överleva. Målet i sikte som det heter.



Supersöt rosa  väska eller glammig necessär för all del, och ett nytt paraply från Accent
Doftljus och duschpeeling från H&M


Supersnygga örhängen och ett halsband från H&M dom med

En lugn morgon

Idag ska jag träffa några klasskompisar på ett fik klockan två  för att diskutera och förbereda våran redovisning av en bokserie som vi har läst. Men innan det ska jag hinna med några ärenden på stan har jag tänkt så jag åker snart ner ändå. Så skönt att ha lite sovmorgon och hinna med saker hemma också så att det inte är helt kaos när man kommmer hem på eftermiddagen, eller i mitt fall idag, tidig kväll. Bättre att plocka ihop och ordna undan saker innan.

Nu har jag suttit och kikat på IKEAs sida, behöver verkligen åka dit snart, behöver köpa massa ny förvaring och lite andra småsaker, får se när det går att få till, almanackan börjar bli ganska full nu med massa roliga saker som ska hända och ske.

Nu ska jag äta och göra mig iordning lite, just det, jag kanske ska packa upp min väska också. Hann inte göra det igår när jag kom hem så det är kanske på tiden...

Idag har jag på mig min Stockholmkjol som ni kanske har sett en del på sistone. Jag älskar att ha kjol och leggings nu när jag har några kjolar som jag verkligen gillar. Det är skönt och ser dessutom snyggt ut. Till det matchar jag med en blommig blus och rosa kofta


Veckans handlingsplan

Måndag: Träffa klasskompisar för att förbereda en uppgift, ärenden på stan

Tisdag: Praktik, planering inför Englandsresan hos Fredrika och planering inför en kommande loppis

Onsdag: Sista dagen på praktiken denna perioden

Torsdag: Städa hemma, baka, plugga

Fredag: Skola (examination av kursen), Girls night out som börjar med bio


Spännande, spännande…

Efter att vi hade ätit sent omsider och vi hade gett killarna frukost, eftersom dom inte kunde öppna kylskåpsdörren för att det var så trångt med alla madrasser så sjöng vi tjejer singstar medan killarna sprang hem till Jakob o borstade tänderna. Sedan proppade vi in oss i bilen lie huller om buller och åkte till bowlinghallen. Det var rätt fullt med folk där, men vi hade som tur var bokat i tid så vi fick plats. Vi hann elva serier innan vi var klara, det var ganska mycket tycker jag, men tyvärr så vann killarna, oväntat?…

Johannes skulle såklart köpa glass efteråt men vi andra tänkte köpa efter middagen men vi hade tur för dit vi gick var det glass till efterätt. Det var thai/kinabuffe med friterade bananer, frukt och glass till efterätt, vi åt som bara den. Som om vi inte hade sett mat på flera veckor, sa Jakob. Sen var det dags att börja tänkte på kvällsmaten, haha, nä det orkade vi inte men vi köpte massa frukt och annat gott som våra starka män fick bära hem.

 När vi kom hem satte vi oss och softade men sedan fick vi bråttom att komma upp för att se HV-Timrå där det blev en dramatisk avslutning med trasiga skridskoskenor och annat trubbel för Timrå så HV tog hem det till slut. Så nu är det en sista avgörande match kvar… Sedan bunkrade vi upp med fruktsallad, massa vanlig frukt, grönsaker och chips med dipp, kex och ost så vi hade att göra under hela melodifestivalen som blev spännande. Det vände ju liksom i slutet, och till slut stod Malena Erman och La voix som vinnare, jag gillade inte hennes låt i början men nu har den börjat växa lite och den är ju faktiskt mäktig. Jag måste erkänna att det är grymt att kunna sjunga så. E.M.D kom ju i alla fall trea före Måns. Kvällen avslutades med GENI för att träna upp våran förmåga att tänka igen efter rätt mycket framför burken och vi tjejer visade att vi fortfarande var bäst när det gällde just tänket.





Sång hela kvällen

 Lördagsmorgon och jag sitter på en madrass på Jennies golv och bloggar, Jennie har gått iväg på ett möte och Xina ligger och sover fortfarande. Nu börjar hon vakna och det beror väl på att jag har startat om datorn tre gånger med ljudet på högsta volym, fniss, det var inte meningen men det blir fel hela tiden.


 Igår kom vi fram strax innan sju och då gjorde vi tjejer tacos som vi åt framför Så ska det låta och sedan sjöng vi singstar med och mot varandra. Det var kul, tyvärr samma låtar som vi har hemma eftersom Abba-låtarna inte kom med. Men vi sjöng tills vi inte orkade mer och tjejerna hade väl lite övertag hela tiden, kan bero på att killarna åt mer godis som förstörde sångrösten kanske…

Nu ska vi gå upp och äta lite frukost innan vi åker in till centrum för att bowla, banorna är bokade klockan 14.00 så det är ju ingen brådska, inte än i alla fall.

Bilder kommer snart...




Jönköping över helgen!

Efter en dag i skolan med talangjakt hela dagen(!) var jag vägen om tandläkaren och gjorde städjobbet där, tur att dom slutade tidigt idag för vi ska ju åka snart. Jag kom på igår när vi kom hem att jag har ju inte packat eller någonting, så det får jag göra idag, för oss båda eftersom vi åker så fort A kommer från jobbet.

Det kommer bli världens myshelg har vi planerat, bara umgås hela helgen med varandra. Ikväll blir det singstarkväll efter att vi kommit fram och installerat oss och på lördagen ska vi bowla och äta tillsammans och ha det trevligt för att sedan se på melodifestivalen och ha det supermys! Det låter väl bra, det passar väl bra för tre par som bara ska ha kul och umgås en helg?

Klart att jag tar med kameran och bloggar under helgen.

Idag var jag förresten glad att jag inte hade tajta jeans att sitta i och behöva dra upp i ryggen hela tiden när vi satt på mattor på golvet i skolan. Leggings och vippig kjol kändes bättre ;)


Yes man!

Det är härligt när man vaknar och känner att "yes! (påverkad av filmen?) idag blir det en rolig dag", då går det så lätt att kliva upp. Visserligen kommer jag att vara jättetrött i eftermiddag,  filmen slutade rätt sent igår men den var riktigt rolig och värd att ses och vi, som nästan tog upp en hel rad själva, satt och käkade massa godis och skrattade. Det var roligt att göra något kul med kompisar mitt i veckan, lite vardagslyx som man borde unna sig oftare.

Idag är det talangjakt i skolan, som bara inträffar var tredje år, men förra gången det var så var jag på skolan med fast då var jag inte med på själva tävlingen eftersom jag var i en etta. Det passar bra att sitta och se på nästan hela dagen idag, jag hade nog inte varit så alert idag om jag känner mig själv...(...låt oss ta farväl av både hjärta och själ...) Okej, det sista var bara flum från mig som jag brukar hålla på och säga en fras ur en låt när det passar in och så börjar typ Andreas eller Xina sjunga på den. Det är lite interntrams bara men det passade ju...

I eftermiddag åker vi till Jönköping för världens myshelg med Jennys o Jakob! Vi har planerat en massa sköna saker som vi ska göra, på tal om det, jag skulle ju höra av mig till Jennys kom jag på...

Nu måste jag rusa...ha en bra dag så hörs vi under dagen! Men ni kan få joina lite bilder från gårkvällen tills dess...



Vardagssörjan

Efter en låång skoldag var jag både hungrig och trött, höll faktiskt på att slockna till när vi satt och pratade bedömning av nationella proven, eller dom andra diskuterade det´, jag satt och sög in visdomens ord liksom.

Men jag som trodde att jag skulle sluta normaltid och kunna gå en till solskenspromenad idag bedrog mig, rejält. Det snöade stora, vita flingor och enligt spådomen ska det blir 2 dm idag redan. Jag frågar som alla andra: Vart tog våren vägen?

Mjaha, dags att svälja förtreten och lugna magen med lite vinterfika, varm choklad med äkta vaniljglass och supergoda fullkornsskorpor. Snart ska jag ut i snöstormen för att ta mig till städet och sedan ikväll blir det bio!


Speglar glaset personligheten?

En sak som jag har tänkt på är att man ofta säger att det är tjejer som har behov att vara lite mer glamourösa ån om man jämför med killar. Men det stämmer inte alls, titta bara här, jag tar den fulaste sorten av alla glasuppsättningar vi har medan han tar fram ett vinglas för att dricka ur, är inte det lite kräset?


Ränder

Iag försökte jag matcha kläderna lite bättre med vädret eftersom det ser ut som att det ska bli riktigt soligt och härligt i dag, senare, för nu är det fortfarande minus men supersoligt!

Fortfarande mörka jeans (Vero Moda) men mina ränder fick åka på och så ska jag ta på lite halsband och andra smycken.


Promenad i vårsolen

Jo det blev minsann en solpromenad med syster längs strandpromenaden under prat och skratt, det var skönt att komma ut och längesen sist, i alla fall mer än en vecka. Det var många som var ute och sög i sig solenergi och vi såg en "joggande" pensionär "i sin frus rosa kofta" som Xina uttryckte det. Även om det inte riktigt var helt sanningsenligt så gav det oss i alla fall ett gott skratt, pricken över i:t. Det har annars varit en riktigt fin dag idag, i skolan var det lyckat, jag kände mig som en riktigt rutinerad fröken när vi hade en vikarie som jag var med och eleverna hade mer respekt för mig än för henne som var den riktiga läraren. Det var respeeekt för mig! ja det var bra på alla sätt idag och bättre blev den när jag kom hem och fick i mig lite mat. Nu har jag gjort allting inför imorgon och kan ta det lite lugnt och varva ner innan jag ska lägga mig i tid idag




Xina fotar

Jag lovade ju bilder från igår och jag kan säga att de blev inte jättelyckade, det hade blivit mörkt och det var lite dåligt med ljus och Xina tappade sugen lite då men det blev många fast samma pose, kläder och ljus. Det blev lampor som vi satte fast i gardinstången och vi försökte oss på Carola-vindar och allt möjligt. Fast just det där med vinden insåg vi att vi hade för liten fläkt till...men jag tyckte ändå att de blev ganska fina...här är de oredigerade, kan inte det, men när Xina har redigerat kan jag visa en...






Studenttips 1: ta hand om det du redan har

Ja, nu har jag kommit hem från föräldrahemmet som man säger, eller i alla fall en del. Bilderna kommer nog smakprov på imorgon bitti, men däremot kan ni få en inte lika ego-pic på vad jag åstadkom idag. Efter att vi hade ätit pizza (igen!) och supergod sallad och tittat på Mästarnas mästare putsade jag mina stövlar. Det hade jag egentligen tänkt att göra imorgon men jag slutar så sent idag, är på möte tills klockan 18.00 så det blir nog inte så mycket med det då gissar jag. Så jag tog tag i saken på en gång när jag ändå var där och visst blev det skillnad på dem. De var helt lerstänkta och matta i skinnet men nu har de fått lite mer lyster...Eftersom jag är student och dessutom ganska sparsam typ så tycker jag att detta är helt perfekt att fräscha upp det som man redan har och inte köpa nya bara för att de blir smutsiga och tråkiga. Tvätta och putsa upp dom istället (om du vet ,annars kan man be om hjälp, pappa fick tala om för mig hur man gör...)



Modell?!

Att man har en syster som är galen i att fotografera, kan ju vara ett plus ibland. Även om hon bara är hobbyfotogaf är hon väldigt duktig, hon har tex. tagit bilden som är i menyn samt detta. Ikväll ska jag nämligen stå modell för henne, hoppas att kunna få några fina bilder hit till bloggen. Jag känner mig inte som en jättehet modell men som Xina sa: Keira Knightley kanske inte vill ställa upp så då får får det vara okej med oss vanliga dödliga.

Ska kanske plocka med någon extra outfit som jag kanske kan byta om till. Det blir mest porträttbilder med vit bakgrund idag sa hon så det är inte jätteviktigt att byta strumpor menar jag.

Nu ska jag göra musli och göra städjobbet innan jag går dit...

Man känner sig inte direkt som Gisele Bundchen, Heidi Klum eller någon sån...

Livet är inte en dans på internet

Nu ska jag sätta mig med några boksamtal som jag ska ha på torsdag, fem stycken samtal med 23 elever, jag har ingen aning hur det kommer att gå. Hopps dom har mycket att säga och inte bara sitter tysta och säger att dom inte vet. För det irriterar mig med folk som säger "vet inte" hela tiden. Men det går säkert bra, dom är ju inte så blyga av sig och dom känner ju mig så det går nog bra. Jag känner mig ändå lugn, det ska bli roligt. Däremot är det itne lika roligt att förbereda dem, jag sitter hellre och nöjessurfar. Men det är väl dags nu att inse att livet inte är en dans på internet.


Lilla My

Här har ni Linda Hallman idag, grå volangblus från Vero Moda, jeans från Diesel, stövlar från mamma, jacka med päls från jsfn och den nya väskan har jag fått med mig från våran loppis som vi hade i helgen.


Direkt från skolan

Skolfrökens direkta iakttagelser, direkt från klassrummet (jaja, grupprummet då) Jag hann inte blogga något i morses så jag tänkte att jag skulle ta chansen nu, sitter ändå och ska skriva ut en blankett från nätet. Men den här datorn är lite seg så jag vet itne om den kommer ut denna dag. Hmm...

Igår kväll läste jag att det var vårväder i London, så när vi kommer dit om en månad är det bara på med vårkappan och ut på gatorna alltså. Det ska bli härligt, det är ju inte så länge kvar, 1 månad men det hinner nog bli ännu varmare. Det är förresten perfekt att åka då, precis innan våren hinner komma hit på riktigt :)


Veckans handlingsplan


Veckans handlingsplan:

•·         Måndag: praktik, personalmöte på kvällen
•·         Tisdag: praktik, förbereda boksamtal

•·         Onsdag: praktik, göra makeover på mina stövlar

•·         Torsdag: praktik, bio med kompisar

•·         Fredag: praktik, åka till Jönköping på em.


Svarta jeans

Mina svarta jeans sprack idag på insidan av låret när jag satte mig i soffan nu, tyget var visst jättetunt och slitet just där så det blev en reva. Det var synd på dom, dom är sköna och ingångna nu men jag måste väl slänga dom i soporna då...Sitter här och försöker hitta några nya, tråkigt men svarta jeans är väldigt bra och användbart på alla sätt.


Kanske dessa från JC?



Vad bra att man kan byta saker ibland!

Då var man hemma igen, det var kul på loppisen, skitkul. Vi fick sålt en del men vi hade kanske inte gjort världens reklam för den innan men det kom väl typ runt tio personer som vräkte runt bland alla kläder plus vi själva. Jag fick med mig ett jordgubbsshampo, en ny vårväska, en småblommit söt blus och lite smågrejer. Allting belv inte sålt, jag fick väl iväg 1/3, mycket kjolar, hårband och nagellack som försvann det var mest populärt  verkade det som. Men det blir en till chans för de som inte kunde komma, med nya saker och lite omrumstering bland oss som tar med oss saker antagligen.

Sedan gjorde vi pastasallad(!) och satt och käkade tillsammans innan vi plockade ner allting i kassar igen. Jag och Xina åkte hem och gjorde pizza och tittade på melodifestivalen och sedan på två Beck. Dom är grymma!

Men nu ska jag snusa ner mig i sängen om en stund.





Redo för loppis

Nu är det dags att packa in sig i bilen och åka upp till loppisen, jag ska hämta upp Xina och Ellen på vägen och vi ska ha med oss klädstänger och dom ska handla lite på vägen så det börjar bli dags. Jag har bytt om, man kan ju inte se ut som en slafs när man ska sälja kläder för vem vill köpa då om man har dålig stil? Satte upp håret och gjorde lite flätor också, jag har inte haft så mycket att göra, har gått och väntat mest. Ingen idé att planera in så mycket nu på fm.

Sedan åker jag direkt till Xina men jag tar kort under dagen...


Scones

Jag har fortsatt på temat; god lördagsfrukost för igår gjorde jag sconesdeg som jag bara tryckte ut på plåt och in i ugnen nu på morgonen. Hur enkelt som helst, särskilt som Andreas alltid sover längre än mig så blir det klart lagom i tid.

Idag kan vi förvänta oss roliga saker, klockan 15.00 sksa vi vara hos Fredrika för att göra iodning inför loppisen som börjar 16.00. Jag hoppas det kommer många, jag har haft lite förhandsvisningar här för mina systrar och själv har jag varit och tjuvkikat på Xinas grejer och det fanns en hel del som jag ville ha men allt passade inte tyvärr men jag fick med mig en del riktigt bra grejer!

Men hur som helst, efter att alla har gått så tänkte vi ha tjejkväll men nu blir det bara mat tillsammans för dom andra skulle iväg på nån sånggrej eller nåt. Men då drar jag o Xina hem och ser på andra chansen äter pizza och är onyttiga med våra killar istället, det blir mysigt det med. Parkväll som tjejkväll. Hehe.

Nu är det dags att ställa fram frukosten för sconsisarna är visst klara.

Så ska det låta

Det blev en kort kväll ikväll, alla vi 4 syskon + fyra till tittade på Så ska det låta där Stenmarck under en vild stund med snygga(?) moves, lyckades göra sönder fyra glasplattor i golvet. Det blev också lite Let´s dance (men vem orkar se det seriöst?)och PS och lite sånt där. Det var kul, jag lånade symaskinen också och sydde till min svarta kjol och lite andra saker. Mycket kjol det handlar om nu tycker jag, jag ska försöka hålla käften om det lite mer...

Mhm, dåligt flyt idag, även blivande svenskalärare kan ha det faktiskt så det blir inget mer nu...Dessutom glömde jag bort att använda kameran så jag har ingen bild att visa heller. Så tråkig är jag, det säger väl en del, fniss. Puss

Uppdate: Jovisst, det låg två bilder på kameran när jag startade den nu, någon annan som hittat kameran :)


Fredagsfin

Idag blev det den nya kjolen från MQ som åkte på, efter att jag hade sytt upp den lite så att den blev en sisådär fem cm kortare. Perfekt! Förresten testade jag de nya produkterna från Oriflame som jag fick igår, dom var skitbra! Vet dock inte hur länge glosset håller, ska prova det nu tänkte jag men jag kan verkligen rekommendera att köpa därifrån.

Tondöv

Efter att jag hade bakat mina bröd och otåligt väntat på att dom skulle bli klara så fick man ju städa upp efter ungen som hade slängt saker runt i rummet. Nej hon erbjöd sig att göra det själv men jag tänkte att jag skulle göra slag i saken så att det hände idag. Hon satt och skrev vid datorn och spelade betapet så jag tänkte att det var bäst...

När ugnen var avstängd, bröden blev supergoda med lite olivolja och satar (krydda som farmor gav mig från Israel) på, åkte jag till torp och Xina gick hem för att städa och göra iordning lite. Det blev massa vårdukar hem, en blev jag särskilt nöjd med som var lite rosa, och en tunika från MQ. Igen. jag är lite fast i MQ just nu, dom har så mycket fina saker, hittade en jättefin klänning men den var lite för dyr för min ekonomi tyvärr...Kanske kan ta den på sommarrean om den inte är slut då.

Nu har jag fått i mig lite sen lunch, ikväll ska vi titta på Så ska det låta med Julia, Simon, Xina och Johannes och äta tacos. Imorgon blir det ungefär samma konstallation på kvällen men det tar vi då.

Nu fylls lägenheten med ljuva toner, ja ljuva och ljuva, det kanske var att ta i, men lite gitarrljud i alla fall. Appropå gitarrer så är det att jag kan inte höra vad det är för låt när någon spelar gitarr utan att sjunga till. Jag fattar inte hur man kan höra det, det låter bara som lite vissen musik i mina öron. A, det är jag.


Dagens planer

Ledig fredag är det idag, skönt, eller i alla fall så ledig från skola som det går, Xina har precis vakant och sitter i soffan emn jag har duschat o klätt på mig och allting redan. Ska gå och köpa lite frukost snart tror jag, allt bröd tog liksom slut igår...På tal om det så har jag tänkt att baka lite bröd, först tänkte jag baka nyttiga rågbullar men det tar sån tid meed jäsningen så det blir en bröd som inte behöver jäsas. Vi ska nämligen ta en sväng till torp i eftermiddag tänkte vi, mest för skojs skull. Imorgon är det ju dags för oss att sälja en del av våra kläder som sagt så då kan man ju fylla ut lite i garderoben, fniss, det var inte riktigt det som var meningen men...

Nu blir det en snabbis till affären för jag börjar bli hungrig nu!

Tjejkväll

Nu har vi haft tjejkväll, mycket verkstad här. Tyvärr har jag blyga systrar som inte vill vara med på bild...vi åt kvällsmat, tittade på halsband och sånt.

Sedan när Julia och Sofia hade traskat hem satte jag mig och Xina och pratade och tände massa ljus. Vi satt säkert där i två timmar innan Andreas kom hem och då kom ja o Xina på att hon skulle sova över och att jag skulle strunta i skolan på fredagen. Jag hade ändå tänkt det får jag väl erkänna och hon skulle ändå vara hemma, så bäddade vi åt henne. När vi flyttar och får mer en två rum så kan man ha ett gästrum för det är ju typ det mysigaste som finns att sova över så.


Jag håller mig uppdaterad på hemmafronten

Hej i lingonskogen!

Nu har jag suttit och chattat med mina systrar, en på msn och en på skype i typ en timme om inte mer. Julia har tjötat om sin bloggdesign i en kvart nu och jag måste kolla varenda en innan hon bestämde sig för den första. Grattis till mig, jag börjar bli helt snurrig nu. Och galen, Julia skriver så knäppa saker så man skrattar typ hela tiden. Så tramsig e hon, ja och Xina har lite mer samma humor på lite samma nivå men Julia har typ tramshumor och jag håller på att skratta ihjäl mig ibland.

Men nu ska jag gå ut med Xina och Esther på en promenad, de tska bli skönt fast det är rätt pissigt väder men det är roligt att gå med dom och sen så känner man sig lite piggare :) Sedan kommer Xina, Julia och hennes kompis Sofia hit på tjejkväll, Andreas har åkt iväg ikväll, han tröttnade väl på mig haha. Vi ska titta på en riktigt tjejig film och äta kvällsmat.

Nu måste jag klä på mig och gå men jag uppdaterar igen ikväll, ha en bra kväll!




Nya kjolar

Inne på MQ hittade jag två kjolar, den ena var en svart hängslekjol från Stockholm (på rea!) som jag ska sy om lite, något kortare och utan hängslena tror jag att den blir jättefin! Kanske inte på sommaren men nu kan man gott ha den och till hösten. Jag hoppas den blir ännu mer vippig när jag har förkortat den lite! Den andra kjolen, Zoul, kan man ju ha hela året om, nästan i alla fall. Det var roligt att hitta lite fina kjolar, har letat efter det sen i höstas nämligen. Nu kan jag stryka sommarkjol från min lista ni vet.

Dessutom hade mina premier från att jag prenumererade på CHIC-tidningenen kommit idag, i dubbel upplaga till och med. Det är puder, lipgloss och mascara från Oriflame och dom verkar jättebra, ska prova dem sedan och kolla hur de är men är de från Oriflame borde de vara bra även om jag inte gillar löspuder.



Vårkänslor

Efter skolans slut tog jag en sväng på stan, det var soligt och jätteskönt i luften så att man bara ville sätta sig någonstans med en glass och njuta av solen. Jag funderade på att ringa om det var någon som ville men det var inte så många nere idag och bara för att jag har slutat kanske inte alla har det. Så det blev ingen glass i solen idag men jag fick med mig en påse från MQ i alla fall. Ni får se vad det var för något snart. Hemma i Ljungskile var det inte alls lika fint, det blåste och kändes mest som höst, snyft. Men det lyser i alla fall in lite sol genom fönstret nu, varför kan inte våren komma lite snabbare. Härom dagen hade jag och Andreas en konversation om det.

L: Varför har man ens med januari- mars, dom är ju bara onödiga.

A: Vaddå?

L: Ja men julen vill man ju itne vara utan och sen vill man ha vår, då kan man ju lika gärna strunta i dom månaderna emellan. Varför har man dom ens?

A: Jag vet inte.

L: Amen så kan du ju inte säga bara, säg varför.

A: Jaja, de e väl för att marken ska ligga till sig för att växterna ska kunna få näring ur den när de börjar växa.

L:Jaha, men ändå...


När jag skriver det blir jag nästan förfärad (jag hittade inget annat ord som passade så jag var tvungen att skriva det) över att jag är så ... knäpp


Jag förra våren, eller det var nog två vårar sen till och med

Sammanträffande

Imorse när jag stod och väntade på bussen så vände jag mig om för att se vem det var som ställde sig efter mig, vände på huvudet lite sådär som man brukar men sen var det något som fick mig att snurra runt. Kände igen den personen på något sätt, var det något och efter typ 3 hundradelar så fattade jag vem det var. Lite lustigt sammanträffande sådär när man står och väntar på bussen kanske, för det var Johanna som gick i samma klass som mig i sexan. Vi var bästisar det året men efter det har vi bara träffats några gånger men det kan ju bero på att hon har bott i Schweiz  i massa år men nu bor hon i Sverige igen. Vad kul det var att ses! Hon går gymnasiet i Göteborg så vi hade sällskap ner innan vi skildes åt och säkert kommer vi ses mer :) Ja, det var jättekul, bäst start på dagen!


Välkommen!

Vi är några tjejer som gör en stor garderobsrensning med kläder som vi aldrig använder, som inte passar eller så har vi har tröttnat på dem. För mig är det så att jag får inte ens plats att hänga upp alla kläder när inget ligger i tvättkorgen så jag har även rensat ut kläder som jag helst skulle vilja ha kvar men inte får plats med. Så det blir alltså en second hand med ett antal tjejers saker, gamla som helt nya och oanvända!

Jag har gjort ett berg på bordet men det är fortfarande mycket kvar att plocka fram och jag är bara en av fem tjejer så räkna med att det kommer finnas saker!

Så kom till Fredrika (Kaprifolvägen 27) på lördag klockan 16.00 och ta med rejält med kontanter så du kan köpa mycket (Det kommer att vara supoerbilligt, vi vill ju bli av med det!) Det kommer att finns massor av t-shirts, shorts, koftor, jeans, linnen, klänningar, väskor, skor, smycken och jag vet inte allt. Både använda och helt splitternya saker! Säg gärna till dina kompisar, det finns saker för alla tjejer!



Sista dagen innan helgen för mig

Godmorgon!

Först ut idag är skola som vanligt, väskan är tung av alla böckerna som jag måste ha med mig. Skulle föredra om det inte var så många böcker på samma gång...har väl en åtta böcker som ska med egentligen men jag har bara med hälften. Det blir föör tungt ananrs helt enkelt.

Efter skolan blir det en liten sväng på stan, ska gå kungsgatan hade jag tänkt mig och eventuellt in i femman lite. Vad jag ska göra i eftermiddag får ni se och höra när jag kommer hem för nu börjar jag få det lite hett om öronen här, bussen går snart och jag är inte klar ännu. Hejdå

En lugn kväll

En lugn onsdagskväll hemma hos oss, det känns ganska ovanligt men så är det i alla fall idag. Annars brukar det vara fullt upp med någonting, folk här, vi är borta hos någon och om det inte är så finns det alltid annat som tar tid, vanliga saker som disk, dammsugning, tvätt eller något som behövs fixas till på något sätt. Men inte idag, jag läser bloggar och Andreas har slängt sig i soffa med en bok. Det är tyst och lugnt, vi är ganska inne i våra egna göranden och det är inte ens musik på.

Nu ska jag sätta mig med en bok också, ni får ändå erkänna att vi har ett samstämmigt intresse. Att jag sitter med en bok som jag ska ha läst till imorgon är en annan femma...



Choklad gör mig glad


Jag frossade i choklad från Åres chokladfabrik när jag kom hem, helt enkelt därför att jag kände mig helt off, som om jag inte orkade någonting. Och då blev jag grinig uppepå det och det kändes inte som att jag var jättetrevlig för min omgivning. Men efter en sådär 4.5 supergoda bitar och den lilla promenaden fram och tillbaka från städet så var jag fit for fight igen.

Så nu slänger jag in ett inlägg här, sedan ska jag värma mina matmuffins som ni kanske minns att jag gjorde för ett tag sedan och frös ner. Dom är supergoda och jag älskar den perfekta mixen av något riktigt gott och nyttigt, då kan man äta utan att man skäms för det. På tal om det så har jag levt på glass den sista tiden känns det som, jag måste ta tag i mig själv, men hur lätt är det när det inte finns en enda som vill träna med mig. Ja, det är kanske inte mig dom har något emot, tror jag inte, men dom tränar andra saker eller inte alls. Det är inte särskilt uppmuntrande för mig när jag försöker skärpa till mig. Jag skyller inte på dom alltså, det är mitt eget fel att jag är så svag att jag måste ha någon som peppar mig, men det hade underlättat lite tror jag.


Nu ska jag leva studentliv...i några timmar...

Nu är skolan slut för dagen men jag ska åka hem med pappa om tre timmar så jag tänkte sätta mig och läsa lite. Ska även köpa mig lite lunch tänkte jag, jag ät frukost halv sju idag så magen börjar väl snart att kurra och ha sig. Problemet är bara att det är så fullt i cafeterian och jag tänkte utnyttja tiden med att läsa lite under tiden och det är ingen dröm att göra det då. Men annars är det väldigt trevligt att leva lite studentliv, jag brukar ju åka hem direkt efter skolan i vanliga fall men att sitta och plugga på biblioteket kan faktiskt vara lite mysigt, om man har något gott att äta och det är lagom lugnt och stilla.

När jag kommer hem gäller det att börja leta kurslitteratur för nästa kurs, det går i ett det här med kursböcker måste jag säga. Det är inte bara en timme per kurs man lägger på att leta efter böcker. Men det måste göras, och betalas för...
Sedan är det städet, fast jag ska faktiskt få lite nya städredskap imorgon så det blir lite roligare, coh så ska jag gå till Esther och låna busskort för imorgon, snällt va? Ja, det blir en ganska tråkig kväll med massa "måste-göra-grejer" men det kan ju inte alltid vara kul heller.

Dags att skaffa stövlar snart

Julia tog med sig flera plagg hem och , mamma hittade en en halsduk och lite sånt där men det är fortfarande världens största hög kvar. . .So what, nu ska jag i alla fall gå och gå och städa, ut i slasket minsann! Jag har fortfarande inte skaffat mig ett par gummistövlar även om jag har tänkt att göra det i snart ett år nu men jag kan väl i allsina dagar inte köpa några när jag inte hittar några som jag gillar heller. Därför blir jag också våt om fötterna.

Sedan ska vi gå hem till mamma och pappa och se på mästarnas mästare, värsta pensionärsprogrammet, me najg måste ändå gå med lite saker till dom så varför inte?

Kyckling är gott och jeansleggings är skönt!

Tjoho! Varm och luktar en fin blandning mellan kyckling och kebabkrydda efter att jag lagat mat, det blev eget påhittat recept, som vanligt. Slängde i pasta och stekta kebabkryddade kycklingbitar i en form och bredde över matlagningsyoghurt innan jag strödde över riven ost och tjoffade in allting i ugnen. Simpelt men gott hoppas jag, vi får väl se, den är klar snart.

När vi ändå är inne på hemmafru-grejer så kan jag berätta att jag gjorde den klassiska "jag-har-inte tvättat-på-länge-grejen" Alltså att man har allting i tvätten så att man får ta av sig kläderna nere i tvättstugan och sedan ta något som hänger på tork och sätta på sig. Detta stämde inte riktigt med tanke på att jag har massa rena kläder i garderoben men jag kom på att mina nya mjukisbyxor luddar som bara den inuti och då tänkte jag att det kanske blev bättre när man tvättade dem. Så jag bytte helt sonika om till ett par andra mjukisbyxor nere i tvättstugan och hoppades att ingen skulle komma.

idag har jag på mig mina nya jeansleggings son jag har köpt på Gina tricot, jag har tvekat ända sen jag köpte dem om jag ska ha kvar dom eftersom de var ganska dyra men det är verkligen supersköna så jag bestämde imorses att det får vara värt det, fast jag har sett att Vero Moda har finare men dom var tydligen slutsålda typ överallt. (Ansiktet gömmer sig bakom en ansiktsmask så det fick inte vara med)


Linda gillar



Vad är perfect life?

Beck är så bra, eller Persbrandt är det som gör filmen, och Becks granne. Vi tittade på Advokaterna ikväll med Xina och Johannes, det var mysigt ända tills vi började titta lite på Victoria Silverstedts "My perfect life", alltså, den människan hur ser hon ut egentligen? Hon ser ju knappt ut som en vanlig människa, hur mycket botox är det inte i henne egentligen? Hennes kompis och syster ser normal ut, men Victoria ser ju ut som en divig docka.

Jaja, friden återställdes i alla fall med Bygglov där dom renoverade ett kök och byggde en badflotte med bastu, det var riktigt mysigt. Det skulle jag vilja ha, tänk er att fint 1,5-plans hus vid vattnet med en lång brygga ut i vattnet där det ligger en flytande basu, det kan man kalla perfect life!

Jag älskar detta!

Hela dagen har gått åt till att tvätta och göra iordning alla kläderna tills på lördag. Jag har kommit på ett prismärkningssystem med stjärnor i olika färger, eftersom det är så många saker så kan jag ju inte sitta och skriva små lappar till varenda plagg, utan det var enklare att bara sätta på ett litet klistermärke. Nu börjar det ordna till sig lite här, jag har lagt allt i papperskassar där de får ligga tills helgen. Jag tycker det ska bli jätteroligt (och förarbetet är minst lika roligt) och bra dessutom att bli av med lite saker. Men bättre att sätta låga priser och att någon köper det tycker jag i alla fall.



Söndag


Jag har en förmåga att inte hitta på någon bra rubrik till söndagar, inte heller denna gång blev det något kreativt. På morgonen blev det väldigt lugnt med sovmorgon och helg frukost innan vi började dagen. Andreas åkte till en kompis och hjälpte honom att flytta in, jag gick till Jennie och Xina och var med dom innan Jennie skulle åka hem, vilket inte blev så många timmar med i alla fall några. Vi planerade in två besök denna våren (och självklart planerade vi in allt som vi skulle göra då också) och sedan blir det ju självklart student och sånt också. Vi hann med söndagsmiddag också innan hon skulle åka hem, supergod köttgryta och sedan favoritglassen till efterrätt.

Efter det visade Julia några sjuka filmer som vi garvade åt...Sedan gick jag och Xina hem till mig, hämtade en dator som Xina skulle ha med sig till Johannes och jag hämtade nycklarna till tandläkaren,  orkade inte städa i fredags nämligen...


På kvällen tittade vi på "Marley&Me" den var ganska rolig, men väldigt lång däremot, vi var väl inte klara förrän halv elva och då började vi inte titta så sent ändå.


Ja, det var en lugn och trevlig söndag!


Vilken perfekt dag!

Vilken kul dag det var igår! Innan alla kom så förberedde jag med att ställa iordning allt, göra klart lite plockmat och sist men inte minst tända alla ljus överallt och sätta på spa-musik.

Sedan ägnade vi hela eftermiddagen och kvällen med att scrubba kropp och ansikte, lägga fot- och ansiktsmasker, inpackningar i håret och på fötterna, raka benen, noppa ögonbrynen, ge varandra massage, måla naglarna osv, osv. Det tog sin lilla tid kan man säga, men det var skönt att fräscha till sig sådär på riktigt. Under tiden så drack vi smoothies, åt snittar och sandwiches och snackade och hade det kul.

Att sedan plocka ihop allting tog inte heller så lite tid, det var grejer överallt och jättemycket disk men vi fick återställt alla möbler och så gjorde några tacos under tiden och sedan åt vi och sjöng singstar tills klockan elva. Halsen kändes sådär pigg efter det, nästa singstar blir i Jönköping, när vi hälsar på Jennie och Jakob har vi i alla fall planerat in nu. Sedan åt vi popcorn satt och pratade i några timmar till innan vi inte orkade mer.


En riktigt het fotbadsbalja blev sista-sekund-lösningen

Efter ett tag blev det mest rörigt


Ansiktsmaskerna verkar...


Vad ska vi hugga in på?


Väldigt smickrande perspektiv för min näsa...

Torka, torka nu då!


"Vi ska dansa i neon..."